Rabu, 23 Jun 2021

WAJIB LIHAT VIDEO INI - KONSPIRASI TOWKAY !

 


WAJIB LIHAT

VIDEO INI

AMIN

APAKAH

ADA KONSPIRASI ?

AMIN

TOWKAY VAKSIN

NAK BUAT  DUIT 

LOBI WHO

 LARANG 

IVERMECTIN 

DARI DIGUNAPAKAI

KHALAS

Unknown commented on 

"AWAS PASCA KOBID"

https://youtu.be/zRq8dD5ZMF8 Engkau maksud video di atas ini? Aku rasa tak, sebab engkau tak pernah sentuh pun perkara ini, walaupun hari-hari membebel macam orang mabuk pasal khalwat dan dharurat. 


Takut macam tikus tapi langsung tak tau pun ada obat yg mujarab dari segi angka maupun keperitan hidup samada pak dan mek bandar maupun tok dah cik di kampung. KKM ialah kementerian kriminali malaysia kerana tak bagi obat utk selamat orang tetapi rela bagi orang sakit dan maut serta hari-hari takutkan kakak abang dan cik adik tentang bahaya yg boleh diobatkan.


WAJIB TONTON

ANWAR IBRAHIM CUKUP SD UNTUK ANGKAT SUMPAH

 


 SEKALI LAGI

ANWAR KLIM

I GOT NUMBO

KAH KAH KAH

KALI INI TAK

HEBOH HEBOH

 TAK ADA  

SIDANG MEDIA

KAH KAH KAH

TAPI

KANTOI LAGI 

KAH KAH KAH 

 CILAKAK NAZRI 

PECAH LUBANG

KAH KAH KAH

ISTANA PULAK

YANG SIASAT

KAH KAH KAHNazri mengaku kumpul SD sokong Hishammuddin, sekat Anwar jadi PM

AHLI Parlimen Padang Rengas Mohamed Nazri Abdul Aziz mengaku beliau mengatur usaha mengumpul surat akuan bersumpah (SD) ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) untuk menyokong Hishammuddin Hussein.

Sokongan daripada 25 ahli Parlimen itu bertujuan menolak kepimpinan Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi dan Presiden PKR Anwar Ibrahim, katanya.

Nazri memberitahu Sinar Harian, sokongan mereka bagaimanapun bukan untuk mengangkat Hishammuddin sebagai perdana menteri menggantikan Muhyiddin Yassin.

“Saya boleh sahkan perkara itu kerana saya sendiri yang mengusahakannya sejak dua minggu lalu, setelah kita dimaklumkan Yang di-Pertuan Agong akan memanggil ketua-ketua parti sekali lagi ke Istana Negara bermula 9 Jun lalu.

“Yang sign (tandatangan) SD ini melibatkan 25 ahli Parlimen BN daripada keseluruhan 41 orang.

“Tujuannya disebabkan kami sudah hilang keyakinan terhadap ketelusan Presiden Umno Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi mewakili parti sewaktu dipanggil menghadap Yang di-Pertuan Agong tempoh hari,” katanya, seperti dipetik akhbar itu.

Nazri mengulas kenyataan Setiausaha Agong Umno Ahmad Maslan mengenai wujudnya usaha mengumpul SD dalam kalangan ahli Parlimen yang dikatakan bertujuan mengambil alih kerajaan.

Ahmad mendakwa beliau maklum mengenai usaha pengumpulan SD itu tetapi memberitahu portal Malaysia Post beliau sendiri tidak diminta menandatangani SD berkenaan.

Menurut Nazri, kumpulan 25 ahli Parlimen Umno ini sudah hilang keyakinan terhadap Zahid selepas presiden Umno itu mengemukakan surat sokongan untuk Anwar jadi perdana menteri pada hujung tahun lalu.

Tindakan Zahid mengecewakan mereka, katanya, ketika parti sudah membuat ketetapan menolak Anwar dan PKR serta DAP.

Mereka khuatir Zahid akan mengulangi perkara sama ketika mengadap Yang di-Pertuan Agung baru-baru ini, dan kerana itu mereka menandatangani SD menyokong Hishammuddin.

“Berikutan itu, kami bersetuju memberi mandat kepada Hishammuddin untuk menjadi jurucakap ahli-ahli Parlimen BN bagi memberi penegasan sebenar bahawa kami tidak pernah dan tidak akan menyokong Anwar sebagai perdana menteri.

“Sekali lagi saya tegaskan usaha kumpul SD itu bukan bertujuan untuk jatuhkan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin atau tukar kerajaan baharu,” katanya. 

Sementara itu, Sinar Harian juga memetik sumber seorang ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) Umno yang mendakwa Anwar sudah mengumpulkan 115 sokongan untuk membolehkannya jadi perdana menteri.

Dokumen sokongan itu menurut sumber dipersembahkan oleh Anwar kepada Yang di-Pertuan Agong semasa majlis mengadap ketua-ketua parti politik pada 9 Jun lalu.

“Bagaimanapun, kami dimaklumkan Istana Negara kemudiannya melakukan verifikasi SD berkenaan dan mendapati berlaku pertindihan tandatangan ramai ahli Parlimen dengan sebuah lagi SD dikemukakan Hishammuddin.

“Secara mudahnya, gerakan kutipan satu lagi SD daripada ahli-ahli Parlimen kerajaan sebenarnya bertujuan mempertahankan Muhyiddin dan menghalang cita-cita Anwar daripada menjadi perdana menteri,” katanya.

Selepas kematian dua ahli Parlimen dan beberapa ahli Parlimen yang beralih sokongan, kerajaan Perikatan Nasional dipercayai mempunyai 112 sokongan di Dewan Rakyat.

Namun dengan keadaan Umno yang berpecah antara menyokong Anwar dan Muhyiddin, presiden Bersatu itu dijangka tidak ada sokongan yang cukup apabila Parlimen bersidang nanti.

Parlimen ditangguhkan sejak 28 Disember lepas dan belum lagi bersidang selepas perisytiharan darurat berkuat kuasa sejak 11 Januari lalu.

Kerajaan kini ditekan untuk memanggil sidang Parlimen segera terutama selepas Yang di-Pertuan Agong menitahkannya dan disokong oleh Raja-Raja Melayu. – 23 Jun, 2021.

 WOIT

YANG ANWAR 

SERAH PADA

AGONG APA?

AMIN

SD ATAU NAMA YB

KAH KAH KAH

KALAU NAMA

MESTI RAMAI

KAH KAH KAH

TERMASUK NAMA

XAVIER JAYAKUMAR

KAH KAH KAH

NAMA YB SAMSUL

ADA TAK?

KAH KAH LAHBETUL KE ATAU HANYA BUAT HEBOH

 

 BETUL KE 

ATAU

HANYA BUAT HEBOH

ANWAR AKAN ANGKAT SUMPAH

 


 

ANWAR GELOJOH

HINGGA JATUH

PAKATAN

AMIN

SEKARANG

GELOJOH LAGI

AMIN

DENGAN TAKTIK

GELOJOH

MUHYIDIN JATUH

AMINPembangkang jangan gelojoh minta buka Parlimen – Penganalisis

KUALA LUMPUR – Desakan agar persidangan Parlimen dibuka semula oleh sebahagian ahli Parlimen pembangkang dilihat sebagai langkah kurang bijak.

Timbalan Pengarah, Institut Kajian Etnik, Universiti Kebangsaan Malaysia, Prof Dr Noorkartini Aboo Talib @ Khalid berpandangan, kerajaan ketika ini sudah melakukan sehabis baik bagi menangani saat-saat kritikal Malaysia dilanda Covid-19.

Beliau berkata, semua pihak perlu mengakui secara realitinya bahawa Covid-19 bukan palsu dan kadar kematian juga adalah jelas.

“Sebagaimana Kerajaan Perikatan Nasional telah jelaskan, setakat ini banyak bantuan telah diberikan.

“Antaranya pakej-pakej yang disediakan seperti memberikan bantuan segera, bantuan prihatin dan juga pelan pemulihan negara.

“Perkara ini diambil begitu serius oleh kerajaan,” katanya ketika menjadi panel program SKOP MG bertajuk ‘Agong Dengar Nasihat PM Atau…’

Noorkartini digandingkan bersama Ahli Dewan Undangan Negeri Pasir Pinji, Howard Lee Chuan How.

Noorkartini berkata, tindakan mendesak agar Parlimen dibuka dengan segera adalah bertentangan dengan sikap seorang wakil rakyat.

“Nampaknya kepembangkangan kena sabar, jangan gelojoh. Pakatan Harapan memang semua nak cepat. Tumbang pun cepat.

“Seri Paduka Baginda berkuasa memanggil Parlimen bersidang. Jawapan daripada istana begitu positif untuk Parlimen bersidang.

“Tetapi perlu diingat, ia adalah atas nasihat perdana menteri. Jadi kena berhati-hati apabila kita melihat kepada keinginan untuk cepat ini,” jelasnya.

Noorkartini berkata, kerajaan perlu menyediakan dahulu satu keadaan yang sihat dan selamat sebelum Parlimen dibenarkan bersidang.

“Memang ada banyak pihak yang tidak berpuas hati terhadap tindakan kerajaan yang melibatkan Seri Paduka Baginda dan Raja-Raja Melayu.

“Tetapi yang jelasnya, Seri Paduka Baginda dan Raja-Raja Melayu perlu berwaspada supaya institusi beraja tidak masuk perangkap yang begini,” katanya.

Banyak pihak yang mendesak kerajaan agar Parlimen Malaysia dibuka segera.

Antaranya veteran DAP, Lim Kit Siang yang menyatakan tiada gunanya jika Dewan Rakyat hanya dibenarkan bersidang pada September depan.

Majlis Presiden Pakatan Harapan sebelum ini juga membuat kenyataan bahawa Perdana Menteri, Mahiaddin Yassin perlu meletakkan jawatan jika gagal menasihati Yang di-Pertuan Agong untuk membuka semula Parlimen secepat mungkin.

Kata mereka, sekiranya perdana menteri terus berlengah atau memberi alasan untuk melewatkan sidang parlimen, ia bukan sahaja bermaksud beliau telah mengetepikan pandangan Yang di-Pertuan Agong, malah ia memberi gambaran bahawa perdana menteri telah hilang keyakinan untuk terus mentadbir.

Desakan pembukaan Parlimen itu dibuat selepas Yang di-Pertuan Agong baru-baru ini menzahirkan pandangan bahawa Parlimen harus bersidang secepat mungkin.

UMNO turut mengemukakan desakan sama melalui biro politik, yang memberikan notis agar Parlimen bersidang dalam tempoh 14 hari.

Tindakan UMNO itu bagaimanapun ditempelak oleh Pengerusi Ahli Majlis Parlimen Perikatan Nasional (PNBBC), i Shahidan Kassim yang berpandangan sebarang notis memanggil sidang Parlimen perlu dibuat 28 hari bukannya 14 hari.

 

SABAR KARO

KAH KAH KAH

GELOJOH NI

CEPAT PANCUT

KAH KAH KAH

TAK TAHAN LAMA

KAH KAH KAH

TAK CAYA KE?

KAH KAH KAH

TENGOK APA

TELAH TERJADI

KAH KAH KAH  

GELOJOH  SANGAT

SAMPAI 

TERTINGGAL JAM

KAH KAH KAHRAHSIA SD BOCOR

 


 BJUKAN SD

YUSOF RAWTHER

KAH KAH KAH


Nazri mengaku kumpul SD sokong Hishammuddin, sekat Anwar jadi PM

 INI SD

UNTUK LIDAH

KONTOT

POOORAH

KAH KAH KAH

BERITA MASIH BELUM SAHEH

 


 BERITA MASIH

BELUM SAHEH

Unknown commented on

 "VIRUS WUHAN - 

KENAPA AMERIKA

 UBAH PANDANGAN"

Kenapa cakap naib presiden parti komunis china juga kepala Intel China yg lari ke Amerika MUSTI betul? Tidak salah kalu kita beranggapan mungkin tidak betul. Kalu ada saintis Amerika yg cabut lari ke China bercakap tentang covid 19 camne pulak? Antara satu ada yg betul ada yg salah. Fikir adalah percuma

BAHAYA IKAN DI PASAR TOK BALI

 

 BAHAYA IKAN

DI PASAR 

TOK BALI

Unknown commented on

 "BERSEDIA JIKA 

LEDAKAN BERLAKU"

Ala Tuang TT, tak kesah la... dari video tu menunjukkang rantau yang terkena pancarang radioaktif tu masih dalam wilayah China Metah, lantak la.. mat sepet mat sepet agen CPC yang mati, kang bagus tu ? 


Biar semua diaoang mampus... amang dunia. Pastu kita ikut je Yankee Dodo pembela demokrasi dunia yang baik ati yang sedia membantu tanpa tali ikatang...!

LAGI SOALAN DI AKHIRAT

 

 

LAGI SOALAN

DI AKHIRAT

Unknown commented on

 "KENYATAAN SHAHIDAN 

AMAT MENARIK"

8. Kes saekor malaun bernama Shahidan pun patut disoal juga. Apa maksud dilepas tanpa bebas? adakah sebab malaon ini Dato Seri? wakil rakyat? kalau malaon ini kerja JPAM atau RELA atau sapu sampah di Arau adakah malaon ini akan terus kena jel? Kes cabul: Shahidan dilepas tanpa dibebaskan. KANGAR: Mahkamah Sesyen di sini, hari ini memutuskan Ahli Parlimen Arau, Datuk Seri Shahidan Kassim dilepas tanpa dibebaskan atas tuduhan mencabul seorang remaja perempuan bawah umur pada Oktober tahun lalu. 
9. Kenapa foto waktu itu berkerusi roda? adakah sebab nak menipu atau nak raih belas kesian? 

10. selama pegang jawatan ni pernah menipu telan duit haram ke tidak malaon saekor ini? ke sana ke mari sibuk pasal akhirat pula. soalan ini terpakai kepada semua malaon seperti tengku nan fraud, shahir samad, nazri rotweller, azzzezzzz tabung haji, mahdzir khalid 20%, si zahid jawa komidi, anak tak bertuah tun razak dan lain2. 


Tapi takpa. sebab orang Arau dan Perlis amnya bodoh2 belaka dan malaon saekor ini akan tetap bertanding dalam PRU akan datang dan tentunya menang. Belum pernah dalam sejarah ADUN MP yang menipu telan duit rasuah berjuta berbilion akhirnya kena kejar dengan cangkul waktu hari penamaan calon. Malaysia contoh terbaik. Ameeennnn.

CARI BUKU CERITA DAN BACA

 


CARI 

BUKU CERITA

DAN BACA

Unknown commented on

 "BERKHALWAT HARI KE 463"

Mana ada enjoy menjoy ini, nak pa chu ching pon air tak pancut pancut, kah kah yang kaya tak apa lah lock down setahun tak apa, yang meniaga harian, bekerja swasta yang kayuh beca taksi motorsikal semua buat cabana??? Katut

TERIMA KASIH ATAS INGATAN

  TERIMA KASIH

ATAS INGATAN

Unknown commented on 

"NIAT TONG CHINA JAHAT"

Buat masa skrg, dunia akan aman klu xda 3 pihak 1. Org politik 2. Bank 3. Lawyer ....org mcm lu akan best bila hanya tulis pasai binatang, alam semulajd, nostalgia dolu dolu, kritik & usik raja sikit2... Kahkahkah!

SYURGA DUNIA

 


AUDI VELLFIRE

MERCEDES

BURIT KETAT

ADALAH SYURGA

DALAM DUNIA

Unknown commented on

 "TAK MINAT BIDADARI"

Cerita syurga nuraka ini karut marathon, sapa sudah sampai syurga ? Sapa sudah sampai nuraka, bagi tahu sat sapa sapa ??? Hj Hadi pon belum tentu sampai syurga, semua TIPU masuk Audi Vellfire lah syurga mereka, kalau dapat awek cun sendat rapat kulum syurga di Audi saja tak payah iring sampai kubur untuk sampai syurga, nak bodoh biar bertempat Bro woit kah kah kah

SOALAN TAMBAHAN DI AKHIRAT

 
 SOALAN  TAMBAHAN

DI AKHIRAT


hamim commented on 

"KENYATAAN SHAHIDAN

 AMAT MENARIK"

Tanya dia balik "Perbuatan meraba gadis bawah umur, diakhirat nanti ditanya ke tidak?"

Unknown commented on 

"KENYATAAN SHAHIDAN

 AMAT MENARIK"

8. Siapakah peguam akan bela Zahid d akhirat & berapa fee lawyer? 

9. Adakah Allah wujud diakhirat nti sepertimana Umno x percaya Allah wujud di dunia,sbb tu mrk bebas buat apa sahaja didunia 

10. Malaikat bagaimana? Adakah mrk akn dirantai ketika Zahid d soal siasat, krn beliau adalah presiden parti keramat berkaromah tinggi didunia 

11. Adakah hnya Zahid akan d dakwa? Sambil di perhatikan bekas2 presiden trdahulu..atok&najib duk mana? Jd abu ka jd najis 

12. Rasa2 nya Allah, Malaikat, nabi2/Rasul bole kautim&table talk kot, sbb umno kn dah d ruqyah oleh Pas.. Da suci murni kotFATWA ORANG MELAYU PANGGIL PETUA

  FATWA 

ORANG MELAYU

PANGGIL PETUA

Unknown commented on 

"MUTAHIL TAK SEDAR

 APA ITU FATWA"

orang dulu2 kata petua 

PETUA PUJANGGA

DUA DUA KAKI PUTAR DUA DUA

KAKI PUTAR

ToraTora commented on 

"NIAT TONG CHINA JAHAT"

Anwar is no longer susuk yang jujur...Anwar is susuk ada udang disebalik batu mcm tuan guru ada sotong di marang...dua -dua kuat putar...satu putar serban satu putar beban

PATI CHINA MERAH BAHAYA

 


 PATI

CHINA MERAH

PALING BAHAYA

Unknown commented on

 "PERTANYAAN KEPADA

 ANWAR IBRAHIM"

Dah ada macam macam parti woit, parti kasih sayang, parti contact, parti longkang, parti sungai, parti ribut, parti kuda, parti magnum parti sondol belakang, parti semburit, makanya semua boleh tutuh parti oops tubuh parti di Masia, kah kah kah Gerakan ini apa ya ? 


Masih wujudiah lagi kah kah kah syukur negaraku makmur demo krasi subur parti tanpa bajakan wang ringgit kah kah kah tubuh parti untuk buat apa ya ? Nak bela layan rakyat atau nak jawatan president ketua umum kah ? Amin

BERSEDIA JIKA LEDAKAN BERLAKU

 


 DUNIA

WAJIB BERSEDIA

JIKA

LEDAKAN BERLAKU

NIAT TONG CHINA JAHAT

 


 NIAT TONG

CHINA INI JAHAT

AMIN

TANYA SOALAN

JAHAT PADA

PEMIMPIN ISLAM

AMIN 

TONG INI 

TAK SEDAR 

PEMIMPIN ISLAM

 INI JUJUR 

LAGI WARAK

AMIN

Anwar perlu lapor SPRM jika ahli PKR korup – Gerakan P.Pinang

GEORGE TOWN – Parti Gerakan Pulau Pinang menggesa Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Anwar Ibrahim membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung dakwaan kemungkinan wujud pemimpin korup dalam partinya.

Pengerusi Parti Gerakan Pulau Pinang, Oh Tong Keong berkata, Anwar perlu berani melaporkan perkara itu kepada SPRM, bukannya membuat pendedahan tanpa mengambil tindakan ke atas mereka yang dimaksudkan.

Tong Keong juga tidak menolak kemungkinan pendedahan yang dibuat Anwar itu bertujuan menonjolkan kedudukan serta kewujudan dirinya.

“Wujud dua kemungkinan Anwar tidak membuat laporan. Pertama, Anwar cuba melindungi pemimpin rasuah untuk terlepas daripada hukuman.

“Manakala kedua, Anwar bercakap bohong ini kerana beliau dilihat kerap kali bercakap kosong tanpa menunjukkan sebarang bukti.

“Selain itu, sebagai seorang pemimpin parti, Anwar sepatutnya menunjukkan teladan yang baik kepada ahlinya dengan berpegang dan mempertahankan idealisme, prinsip dan perlembagaan parti yang menolak rasuah, salah guna kuasa dan khianat. Jangan hanya sekadar membuat kritikan sahaja,” katanya hari ini.

Tambah Tong Keong, walaupun wujud perbalahan dalam PKR hingga ada pemimpin meninggalkan parti itu, namun Anwar masih tetap dengan lakonan beliau.

“Saya menggesa Anwar supaya henti berlakon di hadapan rakyat dengan cuba menampilkan diri sebagai seorang pemimpin yang serius dan berpegang kepada keadilan.

“Buatlah laporan kepada SPRM dengan segera sekiranya mempunyai bukti, jangan teruskan permainan politik,” tegas beliau.

Semalam, Anwar mengakui parti itu bukanlah sempurna kerana sejarah menunjukkan ia tidak terlepas daripada pengkhianat dan perbuatan mengumpul kekayaan luar biasa apabila diberi sedikit kuasa.

Sehubungan itu, beliau menggesa seluruh ahli PKR supaya berpegang dan mempertahankan idealisme serta prinsip parti yang menolak rasuah, salah guna kuasa dan khianat.

Anwar berkata demikian ketika menyampaikan ucapan dasar sempena Kongres Nasional Keadilan Ke-15 yang berlangsung secara maya berikutan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0. – 

 MUSTAHIL PKR

ADA PEMIMPIN

KORUP

KAH KAH KAH

XAVIER JAYAKUMAR

BUKAN DARI PKR

AMIN

XAVIER DARI

PARTI PASIR INDIA

AMIN 

INI BETUL

 GERAKAN 

PARTI CHINA 

TONG KOSONG

KAH KAH KAHDAPAT AMARAN


 DAPAT AMARAN

Yeop sepet commented on 

"BOLA DI KAKI 

MUHYIDIN"

Agong jadi referee.tp silapnya ref dah bagi 1st yellow kt hang sembab awal darurat dulu titah parlimen sidang. Last week sidang bagi lak 2nd yellow,patutnya hang sembab dah kena red card bila dpt 2nd yellow tp ref Tak issue red card bagi lagi hang sembab main atas padang.


ikut normal standard kayu ukur universal,referee bias pada hang sembab walaupun ikut law dah patut kluor padang tp ref bagi lg main. 4th official lak Tak sruh ref tgk VAR,bule gaduh fan woo.

KENYATAAN SHAHIDAN AMAT MENARIK KENYATAAN

SHAHIDAN

AMAT MENARIK

 AMIN

LALU TIMBUL

BEBERAPA SOALAN

KHALAS
1 - DI AKHIRAT NANTI APAKAH UMNO MASIH WUJUD

2 - ADAKAH SEMUA  AHLI 
LEMBAGA DISPLIN UMNO
 DUDUK DALAM SATU TEMPAT

3 - DI MANA TEMPAT INI ?
DI SYURGA ATAU DI NERAKA ?

4 - SIAPAKAH AKAN MENYOAL
 KES  ZAHID INI ?

5 - HENDAK MENJAWAB KEPADA SIAPA?

6 - APAKAH ALLAH AKAN 
 JADI HAKIM ?

7  - APAKAH ANWAR IBRAHIM
AKAN DIPANGGIL JADI SAKSI ?

SEMUA PEKARA INI
WAJIB DITANYAKAN
DAN
PARA ALIM ULAMAK
DAN 
PEMIMPIN PARTI  ISLAM
WAJIB BERBINCANG 
PEKARA YANG  PENTING INI
AMIN


Lembaga disiplin kena jawab di akhirat kenapa tiada tindakan terhadap Zahid

KUALA LUMPUR – Lembaga Disiplin UMNO kena jawab di akhirat kenapa tidak ambil tindakan terhadap presiden parti.

Pengerusi Majlis Ahli Parlimen Perikatan Nasional (PNBBC),  Shahidan Kassim berkata demikian ekoran masih timbul lagi dakwaan Ahmad Zahid Hamidi cuba bersengkongkol dengan Presiden PKR,  Anwar Ibrahim.

Menurutnya, ada tiga kejadian melibatkan presiden dikatakan melibatkan Anwar termasuk surat kepada Yang di-Pertuan Agong, kedua isu audio bersama Anwar.

Ketiga dan terbaharu dakwaan seorang ahli Parlimen pada 7 Jun lalu yang mendakwa menandatangani surat sokongan terhadap Anwar di depan presiden dan seorang kenamaan.

Dalam pada itu, Shahidan yang juga Ahli Parlimen Arau mempertikaikan kenapa Biro Politik UMNO memutuskan kerajaan perlu mengadakan sidang Parlimen dalam masa 14 hari dan bukan MT.

Menurutnya, PNBBC menyokong pengzahiran Agong mahu sidang Parlimen diadakan segera namun berpendapat ia perlu dibuat mengikut peraturan iaitu diberi tempoh selama 28 hari.

Pada kadar itu, ia membolehkan ahli Parlimen bersiap sedia dengan soalan dan cadangan bagi membantu kerajaan dalam menangani Covid-19.

Shahidan dalam sidang media hari ini menyelar keputusan UMNO yang didakwanya seolah-olah melakukan ugutan apabila memberikan tempoh 14 hari untuk kerajaan membuka semula sidang Parlimen.

“Kami sebagai Ahli Parlimen, kamilah sepatutnya minta disegerakan. Kita menyokong malah sebelum ini pun kita minta bersidang. Untuk Biro Politik UMNO minta diadakan dalam tempoh 14 hari adalah tidak tepat.

“Kerajaan sekarang dianggotai oleh UMNO… 20 orang timbalan menteri dan juga menteri berada di dalam kerajaan sekarang. Saya rasa kita patut bercakap bukan macam Anwar bercakap ataupun DAP bercakap,” katanya dipetik dari video Astro Awani.

Shahidan juga menyatakan kenyataannya bukan kerana geram kerana digugurkan jawatan Pengerusi Perhubungan UMNO Perlis tetapi lebih kepada menguatkan UMNO pada masa depan.-