Jumaat, 27 November 2020

KES ANWAR KENCING MAT SABU - AMANAH MARAH

 

KETUA PEMUDA

AMANAH 

BUKIT BINTANG 

MARAH

Anwar Promised To Topple PN Gov Or Resign In 7 Days, Says Amanah Youth Leader 

Thread

Tweet

OK. That's it. Terlalu byk cover up yang membodohkan ahli dan pengundi. Meh aku listkan fakta sahaja utk rujukan kita. 1. Fakta 1 It was never about budget. Kita dijanjikan bhw setelah cubaan membawa SDs gagal, kerajaan PN akan dijatuhkan melalui undian budget.
37
279
487
Fakta 2 Budget tak jadi isu kerana jika PH Plus ambil alih kerajaan, tentulah kita akan bentangkan semula budget. So, soal terima sebahagian, tolak bantuan utk rakyat, dll tidak timbul sama sekali. KERAJAAN BARU AKAN BENTANG BUDGET BARU!!
6
20
67
Fakta 3 Mesyuarat PH Plus pada hari Selasa 24/11 setuju sebulat suara utk menolak Budget sbg show of no confidence kpd kerajaan PN. PH dijanjikan bhw numbers yang dinyatakan dlm surat kpd YDPA itu masih valid. Masih SFC
5
15
45
Fakta 4 Arahan Ketua Pembangkang utk tidak undi belah bahagi dikeluarkan tiba2 tnp perbincangan selepas Pokok Sena bangun membuat usul. Ini jelas dlm statement Loke. Kota Raja dan Pulai yang telah bangun, dipaksa duduk kembali. MPs AMANAH y lain gagal dihalang utk bangun.
1
18
50
Kota Raja dan Pulai mengamuk dlm meeting PH selepas sidang. Ketua Pembangkang telah sekali lagi throw kawan2 under the bus. Sama seperti ketika memutuskan utk berunding dgn kumpulan Lanun. He can only said, "Don't worry. I have the SDs. Muhyiddin is finished."
3
33
85
Fakta 5 Setelah tidak dapat memberikan penjelasan sewajarnya kpd kawan2, dia akhirnya bersetuju bhw jika Kerajaan PN gagal dijatuhkan dlm masa 7 hari, dia akan resign sbg Pengerusi PH dan Ketua Pembangkang. Ini harus kita pegang dan tuntut!!!
7
100
127