Ahad, 7 Jun 2015

KEBENCIAN ORANG RAMAI


FACE BOOK

Inilah tahap kebencian rakyat terhadap PM dan isteri.
Ramai yang sudah tidak segan silu atau takut untuk mengejek berkasar bahasa mencemar budi. Ramai yang mula mencaci di pejabat dan di kedai kopi. Ramai yang sudah berani menyindir sinis di dalam mesyuarat dan di dalam teksi. Ramai lagi yang walau dalam diam jelas tidak menggemari. Lebih ramai lagi yng cuma mampu mendengus dan mengeluh di depan TV.
KAH KAH KAH
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah
-------------------

INI DIA YANG SPESIAL

BURGER SPECIAL
memetik kata-kata hikmah dari salah sorang member gua.... perbezaan antara burger biasa dgn burger special ialah pada telurnya... begitu juga dengan PM malaysia yanh ke-4 dan yang ke-6... on KEBAB SELAMATKAN ZOMBI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/7/1
-----------

TOLAK LANTIKAN


Tolak Lantikan, Usah Ganggu Kompas Presiden PAS

Kemenangan besar pasukan yang bersama-sama Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang membuktikan bahawa majoriti perwakilan 'tidak selesa' dengan stail perbezaan pandangan yang diamalkan PAS selama ini. Jelas lagi bersuluh bahawa majoriti perwakilan mahu kesemua pimpinan memberikan ketaatan sepenuhnya kepada Presiden parti tanpa mengatakan 'tidak' samada dalam hal pentadbiran dalaman mahupun politik.

Dalam kemahuan yang begitu kuat ke arah itu, pasukan yang kalah seharusnya faham bahawa telah tiba masanya untuk PAS mempunyai sebuah pasukan pimpinan yang solid di belakang Presiden. Lihat sahaja senarai panjang nama-nama yang menang. Tidak hanya mempunyai daya intelektual yang tinggi, ketokohan mereka diakui oleh masyarakat berbilang kaum di negara ini. Ustaz Mokhtar Senik sebagai contoh. Seorang agamawan yang sering memberikan ulasan-ulasan bernas tentang hal ehwal perdagangan, ekonomi dan polisi-polisi negara di laman facebook beliau. Tokoh sebegini sememangnya tepat dan layak untuk dikedepankan PAS dalam usaha memenangi Putrajaya.

Tidak termasuk Ustaz Zaharudin Muhammad, seorang pakar ekonomi Islam yang sering menerima pengiktirafan oleh pakar-pakar ekonomi antarabangsa. Bahkan pernah 2 kali dalam forum, Ustaz Zaharudin dipuji secara terbuka oleh sahabat saya, mantan Ketua Ekonomis Bank Islam yang pernah bertugas di Pejabat Menteri Besar Selangor, Saudara Azrul Azwar Ahmad Tajudin berhubung kupasannya yang cukup bijak berkaitan dengan asas-asas ekonomi serta terminologi-terminologi dalam ekonomi.

Kita yakin dan percaya tokoh-tokoh yang menang ini mampu memimpin PAS tanpa keterlibatan pasukan yang kalah serta sering disinonimkan sebagai 'bermasalah'. Pasukan yang kalah ini sebaliknya harus bermuhasabah diri berhubung tindakan-tindakan mereka yang sering berlagak pandai mempersoal langkah politik yang diambil Presiden. Mustahil orang nombor 2 Kesatuan Ulamak Sedunia boleh tersilap dalam hal ehwal percaturan politik, apatah lagi ditipu oleh UMNO.

Sebagai seorang yang berjiwa besar, kita yakin Tuan Guru Presiden akan melantik semula pasukan yang kalah untuk duduk dalam kabinet pimpinan selepas muktamar ini. Namun demikian, kita benar-benar mengharapkan agar pimpinan-pimpinan yang telah kalah ini 'sedar diri' dan tidak menerima pelantikan tersebut. Gesaan ini penting supaya Tuan Guru Presiden tidak lagi diganggu-gugat untuk membuat keputusan-keputusan besar dan penting selepas ini.

Shazni Munir Mohd Ithnin
Perwakilan / Timbalan Yang Dipertua
PAS Kawasan Sekijang
---------------

PERCUBAAN HASAN MALEK

The Benchmark beri amaran wujud blog palsu cuba bersih nama 1MDB, Jho Low

7 Jun — Blog "The Benchmark" yang pertama mendedahkan mengenai dokumen pembelian tanah 1Malaysia Development Bhd (1MDB) oleh Lembaga Tabung Haji, hari ini memberi peringatan kepada pembacanya agar berwaspada dengan kewujudan satu blog "penipu" menggunakan nama…KAH KAH KAH
woit
kah kah kah
kah kah kah
satu percubaan hasan malek
kah kah kah
ini biasalah dunia internet
sudah desprate
kah  kah kah

TUKAR TIUB ORI
------------

SOALAN TERJAWAB
SOALAN TERJAWAB
pada pagi jumaat lalu
najib telah gagal datang ke program
nothing to hide
para pegawai dan polis
 telah jenoh mencari 
tapi tidak berjumnpa
rupa rupanya 
najib menyorok dibawah meja
baru sekarang tahu

KAH KAH KAH
---------------

DARI HATI YANG LUASLIHAT 

&

 DENGAR
satu pandangan
satu ucapan
dari hati dan jiwa
yang amat luas


JALAN JALAN KE SYURGA

KOMENTAR
gunung kinabalu
akinabalu adalah jalan  ke syurga
oh! betapa indahnya dunia ini

setiap bangsa
memiliki jalan ke syurga
setiap bangsa memiliki mitos
tentang syurga dan neraka
oh! betapa indahnya dunia ini

kalau ke australia
orang asal disana
menyembah batu merah ayers rock
oh! betapa indahnya dunia iniHormati ‘Akinabalu’, kata pengerusi lembaga pemegang amanah Taman Sabah 

Selama beratus tahun, Gunung Kinabalu menjadi tempat bersemadinya roh nenek moyang sebelum meneruskan perjalanan ke syurga, mengikut kepercayaan penduduk setempat, terutamanya mereka yang terdiri daripada suku kaum Kadazan Dusun.
Malah, gelaran "Akinabalu" untuk gunung tersebut, dalam bahasa suku kaum Kadazan Dusun juga bermaksud "tempat berehat sebelum meneruskan perjalanan ke syurga".
Dengan ketinggian mencecah 4,095 meter dan merupakan gunung tertinggi di Asia Tenggara, hutan hujan di sekelilingnya dianggarkan berusia 130 juta tahun, menjadikannya hutan hujan tertua di dunia dan merupakan kawasan suci bagi etnik tersebut.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/hormati-akinabalu-kata-pengerusi-lembaga-pemegang-amanah-taman-sabah#sthash.Q3w5BmYX.dpuf


NOTA
semua jalan 
menuju ke brickfeild
semua lorong
membawa ke jalan thambypillai
-------------

MENCARI PUNAT HADI


KOMENTAR
apa makna berita ini?

berita ini memberi makna
bahawa ayat quran
bahawa kitab suci itu
boleh digunakan 
dalam apa saja kedudukan
oleh sesiapa sahaja

dalam kes ini hadi
menggunakan untuk menghalalkan
persekongkolan dengan
united malays national organisation

ini bukan satu yang pelik
ini bukan satu yang ganjil
ini juga bukan satu yang baru
ini juga bukan satu yang akhir

ini juga bukan satu yang salah


PUNAT BISUL ZUL NORDIN

Umno tidak seburuk ‘Firaun’, kata presiden PAS

Abdul Hadi Awang hari ini menyelar pihak tertentu yang memandang negatif pertemuan yang diadakan PAS bersama Umno kerana katanya, pandangan serupa itu tidak menjadi pendekatan parti Islam itu.

Presiden PAS itu berkata, walaupun ada pihak yang mencemburui pertemuan di antara dua parti itu, beliau menegaskan, parti Melayu itu tidaklah seburuk Firaun yang digambarkan dalam Al-Quran

 - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/jangan-pandang-negatif-pertemuan-pas-umno-kata-hadi#sthash.D5g0QubU.dpuf

KAH KAH KAH
woit
kah kah kah
apa jadi dengan punat
mana dia punat hadi
kemana hilang punat hadi
punat dah kena sunat ke
kah kah kah
al-punat wal munat
laaa tu kum
tak maloooo

PUNTAK MUNDAK
 


-----------

TERGOLEK DOG KAH KAH KAHFACE BOOK

Hai orang orang PAS yang kuat menyokong Hadi dan yang berjawatan di Pulau Pinang, terutamanya di hampir 80 JKKK di Pulau Pinang, Aku Tanya Khabar ???
Apa Khabar ???Apa khabar ???
Takkan tak faham lagi kot ???
KAH KAH KAH
tergolek dog
kah kah kah
sampai terkincit
kah kah kah

PUNTA TUUR
-------------

KEBAB SELAMATKAN ZOMBI


KOMENTAR
salah menyalah
kerana najib dilihat takut
malah najib dilihat 
mahu menyorokkan sesuatu
najib tak mahu rahsia bocor
maka
save by the bell
ktn selamatkan najib

Penganjur dialog 1MDB dakwa jadi mangsa keadaan, salahkan pegawai Najib 

Kumpulan sukarelawan guaman SukaGuam, yang menganjurkan Dialog  Najib Razak bersama pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang dibatalkan semalam, tampil mempertahankan diri hari ini, mendakwa program itu diganggu pegawai kanan Najib.
Presidennya  Khairul Anwar Rahmat mendakwa, SukaGuam menjadi mangsa keadaan apabila pegawai kanan perdana menteri itu, yang sebelum itu bersama mereka menguruskan dialog tersebut, memberi maklumat salah kepada Najib.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/penganjur-dialog-1mdb-dakwa-jadi-mangsa-keadaan-salahkan-pegawai-najib#sthash.beR9vUm2.dpuf

KAH KAH KAH
woit
kah kah kah
api telah merebak
tuduh menuduh telah bermula
apa yang dirancang
telah berlaku
apa yang dihasut
telah menjadi
curah lagi minyak 
kipas lagi bara
biar api makin merebak

BAKAR BAKAR
------------------