Jumaat, 16 Oktober 2015

KES NAJIB MAKIN BERATKES SUDAH

BERAT

BETUL BERAT

MAKIN LAMA

NAJIB & 1MDB

MAKIN BERAT

MASALAH

NEGARA 


TMJ beri amaran Johor boleh keluar Malaysia jika perjanjian tidak dipatuhi


Tunku Ismail Sultan Ibrahim menegaskan semua negeri termasuk Johor mempunyai hak untuk menarik diri dari Malaysia jika mana-mana terma dalam perjanjian antara Johor dan Persekutuan Tanah Melayu tidak dipatuhi.
Dalam satu temu bual dalam laman web sukan FourthOfficial.com, Tunku Mahkota Johor itu berkata kenyataannya mungkin akan disifatkan menghasut namun beliau lebih bimbang dan mengutamakan rakyat negeri itu.
"Saya akan menjadi Sultan pada masa depan dan tanggungjawab utama saya ialah kepada rakyat Johor. 
"Malaysia sangat penting kepada saya, tetapi Johor dan JDT keutamaan saya," katanya.
Tunku Ismail berkata, rakyat mempunyai hak untuk tahu keadaan huru-hara yang berlaku di Malaysia hari ini tidak mempunyai kaitan dengan Istana Johor.
"Bertahun kita hidup aman dan bebas.
"Malah, kami hanya menyertai Persekutuan Tanah Melayu, apabila kedua-dua pihak bersetuju dengan beberapa syarat-syarat asas.
"Dan jika mana-mana terma itu dilanggar, kita ada hak untuk menarik diri daripada negara ini. 
"Anda boleh menuduh saya menghasut sentimen kenegerian, tapi saya hanya menjalankan tugas saya kepada rakyat Johor, dan mengingatkan mereka tentang sejarah dan warisan tanah yang besar ini. "
Jun lalu, adindanya Tunku Idris Sultan Ibrahim mencetuskan kontroversi apabila memuat naik tulisan berkaitan perjanjian bersama dengan Persekutuan Tanah Melayu.
Dalam status di Instagram yang sudah dipadam antaranya menyebut Johor bersetuju menandatangani perjanjian 1946 itu dengan mengenakan beberapa syarat.
Perjanjian itu termasuk Islam menjadi agama negeri, air dan tanah negeri menjadi hak mutlak Johor serta askar timbalan setia tidak boleh dibubarkan.
Tunku Idris juga tidak terkecuali mengkritik Putrajaya selain bapanya Sultan Johor yang menggesa kerajaan menyelesaikan masalah ekonomi negara dan penyusutan nilai ringgit.
Beberapa bulan lalu, Tunku Ismail turut dibidas dengan Nazri Abdul Aziz ekoran mengkritik  Najib Razak kerana tidak muncul dalam program Nothing2Hide.
Beliau juga pernah menegur Ahli Majlis Tertinggi Umno Mohd Puad Zarkashi kerana mengatakan hubungan antara perdana menteri dan Istana Johor baik.
Tunku Ismail berkata Puad tidak seharusnya membuat kenyataan jika tidak mengetahui keadaan sebenar.
Dalam wawancara bersama FourthOfficial.com, Tunku Ismail berbicara mengenai sukan bola sepak, JDT dan perancangan dalam industri itu. – 16 Oktober, 2015.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/tmj-beri-amaran-johor-boleh-keluar-malaysia-jika-perjanjian-tidak-dipatuhi#sthash.SIYyrSnN.dpuf

--------------

TUDUHAN BERAT
MURTABAK

AYAM KE

DAGiNG?


JMM dakwa Zeti berniat jahat

 | October 16, 2015
BNM seolah-olah cuba menutup kesalahan mereka ketika meluluskan permohonan 1MDB untuk pelaburan mereka di luar negara.

KUALA LUMPUR: Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM), Tan Sri Zeti Akhtar Aziz dituduh berniat jahat untuk menjatuhkan Peguam Negara,  Mohamed Apandi Ali.

Ia berhubung keputusan yang dibuatnya dengan menarik semula kebenaran pemindahan wang syarikat 1MDB walaupun Peguam Negara melihat syarikat itu tidak melakukan sebarang kesalahan.
Ketua Setiausaha Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Hamdan Mohd Salleh berkata, tindakan Zeti itu telah merendahkan martabat Mohamed Apandi.KAH KAH KAH
woit
ini sudah berat
nak jatuhkan AG
kah kah kah
ini satu tuduhan berat
nak rendahkan murtabak AG
kah kah kah
ini murtabak ayam ke
murtanbak daging?
tinggi ke murtabak ini
hinnga boleh jatuh?
kah kah kah

MUTAR BOK


-------------

LAPORN LEBAI GOOGLE

LEBAi GOOGLE

KATA AYAM

DANOK NAiK

HARGA LAGi

KAH KAH KAH

Malaysian Ringgit equals
8.45 Thai Baht
Chart of exchange rate values over time
--------------

CHINA TUNJUK TARING
WASPADA

INi BUKAN

DUTA CH
iNA

RONDA2

JLN PETAL
iNG

INi PUNCA

PERANG

KOMENTAR
china sedang membuas
apa yang berlaku
dijalan petaling 
diambang demo baju merah
hanya permulaan
akhirnya china akan
menjadi kuasa imperialis
sama saperti amerika
tapi lebih hodoh
lebih ganas
lebih brutal
portugal
sepanyol
peranchis
britain
kuasa imperialis lama
semuanya berbudaya
datang german yang ganas
masuk amerika lebih ganas
bayangkan china nanti
adalah campuran
imperialis amerika
kahwin dengan fasis german
waspada! 
berjaga-jaga


Chinese media: military must be ready to counter US in South China Sea
Chinese media criticised the US on Thursday for “ceaseless provocations” in the South China Sea, with Washington expected to soon send warships close to artificial islands Beijing has built in disputed waters.
An editorial in the Global Times, which is close to China’s ruling Communist party, condemned US “coercion”, adding: “China mustn’t tolerate rampant US violations of China’s adjacent waters and the skies over those expanding islands.

It said China’s military should “be ready to launch countermeasures according to Washington’s level of provocation”.

Brunei, Malaysia, the Philippines and Vietnam – members of the Association of Southeast Asian Nations (Asean) – claim parts of the sea. Taiwan is a sixth claimant.

----------------

LAMA MENUNGGU
BiLA NAJiB

NAK SAMAN


TUN LiONG SiK


SAJE TANYA


JANGAN 

MARAH

DAH LAMA


TUNGGU

-------------

DUIT SIMPANAN NEGARA MEROSOTDUiT

SiMPANAN

NEGARA 

SUSUT


Malaysian reserves down by US$22 billion, among sharpest falls


Malaysia saw some of the sharpest falls in central bank reserves over the past quarter as investor flight from emerging markets forced policymakers to defend their currencies.

Malaysian reserves fell by over US$12 billion between July and end-September, 

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/malaysian-reserves-down-by-us22-billion-among-sharpest-falls#sthash.nCDoJyGX.dpuf

KAH KAH KAH

woit
tukang cari derma
diperlukan segera
kalau tidak malaysia
lingkop mingkop
rahai mahai
kotai motai

CARi DERMA

------------

ADA PLAN B

500,000 

UNDi TAK

PERCAYA 

BERSiH

DAH SELESAi

1MDB, kredibiliti Najib dijangka bayangi agenda Parlimen

Ketika jangkaan usul undi tidak percaya dibawa terhadap Najib Razak apabila Dewan Rakyat kembali bersidang minggu depan, perkara lain yang dijangka menjadi agenda ialah kesan skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB) kepada senario politik dan ekonomi.

 - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/1mdb-kredibiliti-najib-dijangka-bayangi-agenda-parlimen#sthash.LWXHioDp.dpuf

KAH KAH KAH
woit
waspada! berjaga jaga!
najib akan pindahkan
semua yb yang bising
dalam parlimen 
yb yang sibuk cakap
kes duit 2.6 bilion 1MDB
kah kah kah
semua akan ditukar
nurul izah  ke pasir mas
tian chhua ke gua musang
rafizi ke arau perlis
teresa kok ke putarjaya
tony pua ke pasir salak
yang spesial  nik abduh
ke bukit bintang
kerana senyap dlm parlimen
tak cakap apa apa
kah kah kah

INI PLAN B


--------------

TENGKU FRAUDTENKU FRAUDKami tidak mahu sampah macam Saifuddin dalam Umno, kata Ku NanUmno tidak akan terjejas dengan tindakan bekas ahli Majlis Tertingginya Datuk Saifuddin Abdullah yang menyertai PKR hari ini kerana beliau sebelum ini tewas pada Pilihan Raya Umum ke-13, kata  Tengku Adnan Tengku Mansor.
Setiausaha agung Umno itu berkata, PKR dialu-alukan mengambil bekas timbalan menteri pengajian tinggi itu kerana beliau berpendapat Saifuddin tentunya seseorang yang "bermasalah".
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/kami-tidak-mahu-sampah-macam-saifuddin-dalam-umno-kata-ku-nan#sthash.LCw6nuz4.dpuf

dari arkib:


SIAPA TENGKU ADNAN INI 
(harakah daily isnin 17 julai 2006)
Adnan dilahirkan di negeri Melaka (asalnya dari Pahang) pada 20.12.1950 pada jam 6.10 pagi dengan surat pendaftaran lahirnya bernombor 100502. Ketika beliau dilahirkan, namanya ialah Adnan bin Mansor.
Pada 20.12.1962, ketika beliau berusia 12 tahun, Adnan mulai memiliki kad pengenalan bernombor 4079409 atas nama Adnan bin Mansor juga seperti yang terdapat dalam surat beranak.
Sekali lagi beliau menukar kad pengenalan bagi memenuhi kehendak undang-undang pada 3.3.1969 ketika beliau berusia 18 tahun, namanya masih lagi kekal dengan nama Adnan bin Mansor.
Tetapi, pada 3.10.1972, Adnan telah mengubah namanya menjadi Tengku Adnan binTengku Mansor. Beliau juga telah mengubah nama bapanya dari nama asal Mansor bin Haji Baba kepada Tengku Mansor bin Tengku Haji Baba.
Dengan akuan bersumpahnya, beliau membuat perakuan bahawa beliau berasal dari Keluarga DiRaja Melaka. Keluarga beliau menurut katanya berasal dari keluarga beraja.Keluarganya adalah keturunan ke 3 daripada golongan Kerabat DiRaja Melaka.
Pada hari yang sama (3.10.1972), Adnan mendapat kad pengenalan yang baru di mana di atas kad pengenalan baru itu tertara nama ‘Tengku Adnan bin Tengku Mansor’.
Lebih kurang 2 tahun kemudian, 2.4.1974, bapanya juga mendapatkad pengenalan baru dengan nama baru Tengku Mohammed Mansor bin Tengku Haji Baba dengan identiti kad pengenalan baru bernombor 3983336.
Begitulah dengan mudahnya Adnan menukar identitinya dari orangbiasa berpindah ke identiti baru-seorang berketurunan kesultanan Melaka yang hilang telah takhta akibat kezaliman terhadap rakyat.
Adnan Tengku celup. Bukan Tengku asal dan tulin. Sesiapa sahaja di Malasia ini boleh menukar identiti dengan mudah termasuk untuk mendapatkan kad pengenalan seperti yang diperolehi rakyat asing dengan satu syarat memberi undi kepada UMNO/BN.

-----------

DIMANA ORANG JAHAT INIDiMANA

MEREKA LARi

sila perhatikan
gambar dibawah
muka muka ini
sedang dicari
untuk 
membantu siasatan SPRM
kes pecah amanah 45 juta
dalam SRC SDN------------