Sabtu, 29 April 2023

BANJIR KILAT JADI KEMARAU KILATKITA TAHU

BANJIR KILAT

AMIN

KINI MUNCUL PULA

FENOMENA BARU

KEMARAU KILAT

KHALAS

NAJIB TERUS DIREHATKAN DI KAJANG


Lembaga Pengampunan tak bincang permohonan ampunkan Najib, kata sumber

PETALING JAYA: Lembaga Pengampunan tidak membincangkan permohonan memohon bekas perdana menteri Najib Razak diampunkan, menurut sumber.

Sumber menyangkal laporan mendakwa lembaga yang dipengerusikan oleh Yang di-Pertuan Agong itu akan membincangkan permohonan untuk Najib itu hari ini.

Najib dipenjarakan tahun lepas selepas Mahkamah Persekutuan mengekalkan pensabitan beliau dalam kes SRC International.

Beliau disabit kesalahan pada Julai 2020 atas tuduhan salah guna kuasa, pengubahan wang, dan pecah amanah berkait dana SRC berjumlah RM42 juta. Mahkamah menjatuhi hukuman penjara 12 tahun dan denda RM210 juta.

Pada 31 Mac lepas, sidang lima hakim di Mahkamah Persekutuan secara majoriti menolak permohonan Najib meminta pensabitan dan hukumannya disemak semula.

WOIT

BELUM  LAMA

DALAM JIL

DAH NAK KELUAR

PASAI APA

KAH KAH KAH

KES BANYAK LAGI

BINI PUN ADA KES

KAH KAH KAH

KENAPA NAK BAGI

AGONG SUSAH

AMIN

DUDUK REHAT

BACA BUKU

INGATKAN KULUM

ZIANA ZAIN

BILA BARING 

ATAS PANGKION

KAH KAH KAH

KHALAS

BERITA TERKEJUT - AMPON NAJIB !!!Lembaga Pengampunan tak bincang permohonan Najib, lapor media

LEMBAGA Pengampunan tidak membincangkan permohonan bekas perdana menteri Najib Razak untuk diampun dan dibebaskan dari penjara, lapor Free Malaysia Today.

Sumber dipetik portal itu menyangkal laporan yang mendakwa lembaga dipengerusikan oleh Yang di-Pertuan Agong itu akan membincangkan permohonan Najib.

Media sebelum ini melaporkan Lembaga Pengampunan dijadual bersidang pada hari ini  bagi membincangkan permohonan petisyen pengampunan dikemukakan oleh banduan yang gagal dalam rayuan di Mahkamah Persekutuan.

Najib kini menjalani hukuman penjara 12 tahun dan juga dikenakan denda RM210 juta selepas didapati sabit kesalahan terhadap tujuh tuduhan pecah amanah, salah guna kedudukan dan pengubahan wang haram dana SRC International Sdn Bhd.

Pada 31 Mac, Mahkamah Persekutuan dalam keputusan 4-1 menolak permohonan Najib untuk menyemak semula sabitan dan hukuman ke atasnya, yang disahkan sebelum itu oleh Mahkamah Rayuan dan Mahkamah Persekutuan.

Panel kedua Mahkamah Persekutuan mendapati tidak berlaku kegagalan proses keadilan ketika mahkamah tertinggi negara mendengar rayuan akhir Najib pada Ogos 2022. – 28 April, 2023.

WOIT

ADA APA

MASALAH DGN

KAJANG

KAH KAH KAH

TILAM DAH ADA

BANTAL ADA

SELIMUT ADA

APA LAGI NAK

KAH KAH KAH

MAKAN TANGGUNG

BERAK CANGKUNG

KHALAS

PADA TAHAP INI DUNIA MASIH BOLEH DISELAMATKANPADA TAHAP INI

DUNIA MASIH

BOLEH DISELAMATKAN

AMINUnknown
 commented on Enche' TT, perubahan iklim itu akan tetap berlaku tak kira apa protest dilakukan kerana alam semesta ini adalah dinamik. Kajian-kajian melaporkan bumi bergerak mendekati matahari dan lubang gelap (black hole) dan perubahan-perubahan sistematik sains yang berkaitan. Banyak perubahan iklim dan muka bumi telah berlaku sejak dahulu kala lagi dan dinamism alam dan bumi itu berubah untuk mencari keseimbangan baru dan ia sentiasa berubah dan berterusan. 

Perubahan ini tidak dapat di atasi tapi mungkin hanya dapat dilambatkan sedikit sahaja dengan menggunakan bandingan kepada skala alam semesta. Apa yang dilakukan oleh semua hidupan di dunia ini ialah mereka perlu berubah untuk menyesuaikan diri dengan perubahan iklim sekitaran. 

Inilah yang telah dilakukan oleh semua hidupan sejak dahulu kala lagi. Yang kuat akan terus hidup. Yang lemah pupus. Itulah yang mungkin telah berlaku kepada dinosaur dan puak - puak yang tidak boleh berubah menyesuaikan keadaan. Manusia dengan kebijaksanaan otaknya akan terus hidup mengharungi perubahan itu dengan teknologi baru yang dicipta.

Apakah mereka yang membuat protest itu sebenarnya telah memberi sumbangan kepada usaha melambatkan perubahan iklim sedangkan mereka membuat sampah sarap di jalan-jalan raya mereka buat perhimpunan protest itu dan menggunakan bahan-bahan plastik seperti botol-botol plastik air, membakar bahan-bahan dengan asap hitam berkepul-kepul naik ke atas dan menaikkan suhu sekitaran semasa protest. 

Mereka masih nenggunakan kereta yang kurang efisyen dalam sistem pembakaran sehingga mengeluarkan kadar gas ekzos yang tinggi dan mereka tidak berupaya membeli kereta yang efisyen sebab mahal dan sebagainya. Jadi ianya berkait kepada sistem ekonomi dunia bukan hanya politik. Apajah yang telah berlaku kepada budak pompuan dari Denmark itu yang telah menjadi terkenal apabila berani menegur Obama atau Amerika di PBB. Khabar angin mengatakan dia dah jadi kaya pun dengan glamor yang telah diperolehinya... Kahkahkah

KENAPA HADI TAK BERI KOMEN ?


RAMASAMY & KIT SIANG

TUNGGU HADI

BERI KOMEN

KAH KAH KAH

KHALASUnknown commented on 
"MANA HILANG LIM KIT SIANG"

Woit tt lu lambat pick up lah...bang rama dengan atuk Lim tengah tunggu ularmak komen dulu. Mana boleh mendahului ularmak, sebab ularmak akan against apa yang dorang suarakan.
Menantu ularmak sorang dah jadi jurucakap ularmak sorang tu - lebih baik tersalah bebas Dari tersalah hukum. Kahkahkah. Mazhab baru da...

MANA RAMASAMY


MANA RAMASAMY

KENAPA 

TAK BERSUARA

KAH KAH KAH

AMIN

Unknown commented on
 "MANA HILANG LIM KIT SIANG"
Bukan senyap dan bukan takut tetapi apabila mereka bersuara DAP dan Cina dan India keselurugannya akan dibantai oleh puak Ketuanan kononya mereka tidak setia dan digelar babi, kominis, kapir harbi dan sebagainya. Jadi bagilah puak Mat Sabu Amanah itu dan Muda itu yang buat bising. Mereka tidak akan dibantai macam puak bukan-Melayu itu. Jadi siapa yang tak rasional.

MINTA SEDEKAH


MINTA SEDEKAH

AMIN


PAGI INI GUA PERGI PASAR CHOW KIT
INI SEMINGGU LEPAS RAYA
WOW !!!
TAK PERNAH GUA TENGOK
BAGINI RAMAI PEMINTA SEDEKAH
GUA SENDIRI HULUR KE 7 ORANG
ADA BAWA ANAK
ADA KAKI PUTUS
ADA MATA BUTA
ADA TEMPANG
ADA MENJALAR

DALAM PASAR
ANTARA PASAR BUAH 
DENAGN PASAR SAYUR
ADA RUANG LAPANG
DISINI ADA DUA PEMINTA

TERTIBA
PAK GARD
HALAU DUA PEMINTA SEDEKAH
YANG BERBADAN SADO
MUNGKIN PAK GARD
TAHU SAPA MEREKA

GUA HAIRAN
MEREKA AGAK CEKAP
BILA GUA NAK MEMBAYAR
KETIKA INI DIA HULUR TANGAN
DENGAN ANAK DALAM KENDUNG
TIDAK DAPAT TIDAK
DUIT BAKI
DARI BELI LIMAU
TERUS MASUK KE TANGAN DIA

DARI MANA PEMINTA SEDEKAH
INI DATANG GUA TAK TAHU
MEREKA PERLU BANTUAN
INI SEHARUSNYA JADI TUGAS
JABATAN KEBAJIKAN
MINTA MINTA INI
BOLEH SELESAI SEMENTARA
TAPI YANG CACAT
YANG BUTA
YANG  KUDUNG
MEMERLUKAN BANTUAN
SECARA TERSUSUN
AMIN

JANGAN SUSAHKAN RAJA & AGONGJANGAN SUSAHKAN

RAJA  & AGONG

AMIN

Unknown commented on 
"AMANAH TOLAK
 PENCURI DI AMPUN"

Jangan susah kan YDPA selalu, susah selalu melayan macam macam karenah orang politik, bagi lah YDPA aman sikit kah kah kah asyik nak ikut selera orang politik, kalau dah sah, kalau dah jatuh hukum biar hukuman nampak telus, bukan sebab dia adik beradik kaum kerabat nak ampun saja, sama lah kalau anak mencuri kita belasah awal supaya curi boleh dihentikan kalau asyik tutup sebelah mata budak rosak jadi penyamun besar nanti kah kah kah 


yang tak mencuri pun akan mencuri jugak, sama juga rasuah, buang kerja masuk penjara pamer dalam surat khabar semua, supaya manusia ini tahu malu tahu susah buat kejahatan, bukan pamer diri sebagai kena aniaya selalu, jadi Bossku gelaran biasa biasa saja kah kah kah satu kejayaan PM 22 bulan kah kah kah yang lain sama teruk saja selalu amin

DEMO UNTUK SELAMATKAN UMAT MANUSIA


DEMO UNTUK

SELAMATKAN

UMAT MANUSIA

KHALAS

ZAHRIN MENENTANG MAT SAKAU


SUARA ZAHRIN 

MENENTANG 

MAT SAKAUNajib Razak tidak boleh di berikan pengampunan.  Semalam saya di jemput  oleh TV Pertiwi memberikan pandangan terhadap pengampunan Najib Razak. Ini antara point apa saya cakap.  

2. Najib Razak tidak boleh merayu pengampunannya kerana dia masih tidak membayar denda 210juta yang di kenakan di samping penjara 12 tahun.   

3. Tidak ada peruntukan dan maksud Pengampunan boleh menghapuskan denda yang di kenakan.

4. Najib Razak menghadapi 4 lagi pertuduhan. Dan pengampunan kes yang masih dalam pembicaraan tidak ada dalam mana-mana prosedur dalam pengampunan kuasa Istana Negara membebaskan pertuduhan yang masih belum di bicarakan.

5. Apa pun kunci bagi pengampunan terletak di tangan Peguam Negara. Peguam Negara yang memperakui boleh di terima atau di tolak melalui reprentasi yang di sediakan. 

6. Kuasa Istana Negara tidak mutlak dalam soal pengampunan. Masih tidak boleh bertindak tanpa mengikut prinsip dan konvensyen 'bertindak atas nasihat' .   

7. Pandangan eksekutif itu asas pengampunan.. Setuju atau tidak.

MANA HILANG KIM KIT SIANG


WOIT

MANA HILANG

LIM KIT SIANG ?

MANA HILANG

RAMASAMY ?

AMIN

SELAU BISING

SELALU ADA

KOMEN

AMIN

KENAPA TAK

BERSUARA

TENTANG NAJB

NAK DI BEBAS

KHALAS

SUDAN - PERANG SAUDARA BERTERUSKANSUDAN

PERANG SAUDARA

DITERUSKAN

AMIN

AWAS NEGAR JATUH BANGKRAPAWAS

NEGARA JATUH

BANGKRAP

AMIN

Unknown commented on
 "BILA HUTANG PTPTN
 NAK DI LUPUS"

ITU janji sebelum kahwin, sebelum dapat lubang, sesudah lancar sesudah longgar sesudah dapat lain cerita lah, kalau semua nak hapus bangkrap lah woit negara ini, dana negara kena curi, malapetaka KOBID datang siapa nak tanggung semua makan berak kaum kerabat semua, nak EPF, nak bantuan, nak Raya nak bonus nak segala free nak tol free, adoi mampooos lah, manusia terkaya dalam dunia pun tercekik layan karenah orang kita ini kah kah kah susah jaga kalau dah biasa dapat semua free sampai mati pun nak tiket free jugak kah kah susah amat berat berat sekali woit

WANG NEGARA MENGALIR KELUARWANG NEGARA

MENGALIR KELUAR

KHALAS

Unknown commented on 

"BILA HUTANG PTPTN 

NAK DI LUPUS"

Orang Kita ini terlalu nak selesa, semua nak free belaka, tanpa usaha tanpa apa apa hasil, kah kah kah kerja bagi Bangla, berapa juta Bangla hantar balik? Beribu ribu berjuta juta warga asing masuk sektor kerja sampai Wang negara berapa alir keluar, tak kira Wang dicuri selama ini oleh warga seangkatan Bossku kaum kerabat dia lagi? Kena kira pakai kalkulator lol kah kah kah

SABTU RAY KE LAPAN


RAYA KE LAPAN


SABTU 29/4/2023
RAYA MASUK HARI KE LAPAN
BANYAK RUMAH TERBUKA
HUJUNG MINGGU INI
KALAU TAKDA JEMPUTAN
MAKNANYA PALAT
KAH KAH KAH

NAJIB NAK DI AMPUN ?
KAH KAH KAH

PARTI AMANAH
SECAR JELAS MENOLAK
PROJEK BEBASKAN PENCURI
AMIN

KITA TUNGGU 
APA KATA DAP?
KIAT TUNGGU 
APA KATA PAS?

SEMUA SENYAP
PASAI APA?
DAH KENA SORONG KE ?
AMIN

SUDAN
PERJANJIAN GENCATAN SENJATA
CUBA DI SAMBUNG
TAPI AGAK SUSAH
ORANG ITAM BUNUH ORANG ITAM
KAH KAH KAH
NAK TUDUH ORANG PUTIH  KE ?
KAH KAH KAH

UKRAINE
DISERANG DENGAN MISILE
BERPULUH MATI
INI PROJEK RUSIA
SEBELUM UKRAINE
SEMPAT MENYERANG
LEBIH BAIK SERANG DULU
AMIN

HOKKIEN
CERAH BASAH
LOPAK AIR DIATAS JALAN RAYA

GAGAK BERLAGU
TIONG BERCEKAK

LANGIT BERWARNA KELABU BIRU
MATA HARI DAH KELUAR
CAHAYA DAH BERSINAR
KL & KL SENTRAL
BERKABUS NIPIS

GUA RASA HARI INI PANAS
PETANG MUNGKIN HUJAN
GUA NAK KE PASAR
BARANG MAKANAN DAH ABIS
SABTU LALU HARI RAYA
DAH SEMINGGU TAK KE PASAR
NAK TENGOK JUGA
APA YANG ADA DI PASAR
AMIN

BRO
SENYUM
KITA SAMBUT SABTU
UJUNG MINGGU YANG INDAH

BRO
BILA  KE HULU  RAKIT PECAH
KE HILAR BAWA DAYANG
BILA NAJIB TAMAK SERAKAH
PADAN MUKA SIMPAN DI KAJANG

BRO
BILA KE HULU MENJUAL PADI
KE HILIR PULA MEMBAWA CAPAL
BILA NAJIB SUKA MENCURI
ROSMAH PULAK MENYAMUN SEKAPAL

BRO
BILA  PETANG MENABUR DEDAK
NYALA PELITA TEPI PERIGI
BILA ROSMAH GEMOK MEMBADAK
CARI ZIANA ZAIN SEBAGAI GANTI
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN  HARI INI

SELAMAT HARI RAYA