Khamis, 7 Jun 2018

BACA SEKALI LAGI
BACA SEKALI

LAGI DISINI


https://www.malaysiakini.com/columns/428594


-----------------

BARU SEKARANG


RAMAI   

BANI MELAYU

RUKUK PADA

BANI SAUDI
Saudi Arabia issued its first driving licences for women this week, ahead of 24 June when it is due to end the world’s only ban on female drivers.


INILAH

HAKIKAT

BARU NAK

BENARKAN

WANITA

 PANDU

KERETA

PEMIMPIN 

PARTI PAS

LAGI MAJU

BELIKAN

KERETA

UNTUK 

BINI MUDA


--------------------

PERTEMUAN BERSEJARAH

WARGA DUNiA

WAJIB

MENGALUKAN

PERTEMUAN

TRUMP 

DENGAN

KIM JUNG-UN


North Korea–United States summit


The North Korea–United States summit is an upcoming summit between the leaders of North Korea and the United States. It is scheduled to take place on June 12, 2018 at the Capella Hotel on Sentosa Island in Singapore.


AGAR DUNIA


DITABURI

DAUN ZAITON

BUKAN OLEH

AWAN

CENDAWAN

---------------------

SILA BANTU SILA TOLONG
SAPA KENAL

SAPA TAHU

SILA BANTU


SRC International: SPRM buru Redzuan, Lean Seng

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) memburu dua lelaki dengan seorang daripadanya merupakan pemilik sebuah syarikat pengurup wang bagi membantu siasatan skandal SRC International Sdn. Bhd.

Kedua-dua individu terbabit, Mohamed Redzuan Adamshah, 43, dan Toh Lean Seng, 45, telah melarikan ke luar negara sejak siasatan berkenaan dibuka pada 2015, lapor Utusan Online hari ini.

“SPRM sebelum ini ada menghubungi kedua-dua lelaki itu bagaimanapun mereka gagal dikesan memandangkan syarikat pengurup wang tersebut tidak lagi beroperasi sejak 2005,” memetik sumber yang tidak dinyatakan.WOW NI

NAMA BARU

NAMA TAK

PERNAH

DENGAR 

KEMANA

MEREKA ILANG

CARI CARI 

-----------------------

SATU SARANAN DARI ANAK MUDA
ADUN SEMAMBU: KERAJAAN NEGERI PAHANG 
PATUT MENJADIKAN 
KERAJAAN PERSEKUTUAN
 SEBAGAI TELADAN 
DENGAN 
MEMBERIKAN 
PERUNTUKAN KEPADA SEMUA ADUN

ADUN SEMAMBU mencadangkan Pihak Kerajaan Barisan Nasional untuk menjadikan Kerajaan Persekutuan sebagai teladan dengan memberikan peruntukan kepada semua Wakil Rakyat yang telah memenangi setiap Kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Pahang untuk Pilihran Raya Umum ke-14 yang telah diadakan pada 9 Mei 2018.

Saya menggesa agar pihak Kerajaan Negeri Pahang yang diperintah Barisan Nasional untuk mengikut jejak Kerajaan Persekutuan dibawah pemerintahan Kerajaan Pakatan Harapan dalam segi pembahagian peruntukan Wakil Rakyat. Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir telah mengumumkan pengagihan perutukan kepada setiap Ahli Parlimen dan Pusat Khidmatnya sebelum Hari Raya Aidilfitri.

Perdana Menteri telah mengumumkan pemberian RM 500,000 kepada setiap Ahli Parlimen Pakatan Harapan dan RM 200,000 untuk pusat khidmatnya sebelum Hari Raya. Manakala, Ahli Parlimen Pembangkang diberikan peruntukan sebanyak RM 100,000.

Saya menyarankan bahawa Kerajaan Negeri Pahang tidak sepatutnya mengamalkan diskriminasi atas perbezaan politik dalam pengagihan peruntukan yang sepatutnya diberikan kepada setiap wakil rakyat. Peruntukan wajib diberikan kepada setiap Wakil Rakyat agar pengundi di semua kawasan tersebut dapat menikmati  manfaat peruntukan tersebut.

Kerajaan Negeri Pahang sepanjang tempoh pimpinan Dato’ Sri DiRaja Haji Adnan bin Haji Yaakob tidak memberikan sebarang peruntukan kepada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) pembangkang selama ini. ADUN Pembangkang terpaksa bergantung kepada pengumpulan dana daripada rakyat dan gaji bulanan dalam sepanjang waktu berkhidmat.

Dengan itu, saya yakin bahawa Kerajaan Negeri Pahang dibawah pimpinan Menteri Besar yang baru, YB Dato Wan Rosdy bin Wan Ismail akan membawa perubahan yang baru di dalam Negeri Pahang dengan memberi pengagihan peruntukan kepada setiap Wakil Rakyat tanpa mengira parti politik. 

Lee Chean Chung
ADUN Semambu
Ketua Penerangan 
Angkatan Muda KEADILAN Malaysia

----------------------

SIAPA GERANGAN PENULIS INI?

SIAPA GERANGAN

PENULIS INI
kapada penulis ini; boleh-kah tuan perkenalkan diri? saya biasa malah suka tulisan/ejaan lama tuan seolah2 saya berada se-zaman dengan pak sako. hujung 1990-an dulu ada juga orang tua (nama pena:marhaintua) yang - mellow- menulis seperti tuan tetapi saya tiada pula melihat pak marhain itu menulis tulisan gaya 50-an ini. saya sangka marhaintua adalah kassim ahmad di kulim kedah saya khuatir entah esok entah lusa saya tiada lagi bisa ketemu penulis seperti tuan. akhir qalam. 
jaga diri/kesihatan mudah2an dalam peliharaan Allah SWT. menulislah hingga ke hujung nyawa mudah2an menjadi pedoman buat anak2 muda di luar sana. adapun susok tukartiub/isham rais ini belum sampai - mellow-. beliau - gagalist tegar - on MORARJI DESAI DAN DSAI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/7/18---------------------

BERBUKA POLITIKAPA DIA 

BUDAYA 

POLITIK

BARU?

BUDAYA  BARU
BERBUKA  POLITIK

INI BUDAYA BARU
INI BUDAYA POLITIK BARU
MUNCUL KERANA
BILA PRU14 SELESAI
MASUK BULAN PUASA

BULAN PUASA 
SELAIN DARI BAZAR RAMADAN
TAHUN INI
MUNCUL 
BERBUKA POLITIK

INI MENJADI BUDAYA MATAP
BILA KERAJAAN BERTUKAR
BILA MENTERI BARU
DILANTIK
BILA 
PARTI RANCANG PEMILIHAN

PKR/UMNO AKAN
ADA PEMILIHAN PARTI

INI MEMPERKUATKAN LAGI
BUDAYA BERBUKA POLITIK
SAMBIL MAKAN KURMA
SAMBIL MELOBI
SAMBIL MINUM SIRAP
SAMBIL BERKEMPEN

KU LI BUAT  BUKA PUASA
ANWAR BUAT BUKA PUASA

YANG TAK BUAT
HANYA
TIAN CHUA 
KERANA DIA 
BELUM JADI YB
----------------------

PEMIMPIN DARI PENJARA

PEMIMPIN DARI

PENJARA
memang selalu kita jumpa persamaan watak dalam dunia ni.. tak ambik iktibar diri sendiri rugi on MORARJI DESAI DAN DSAI
Remove content | Delete | Spam
anon
on 6/7/18

apa yang hang dok cakap tu. jika pilihan raya boleh merubah, pilihan raya akan diharamkan. so sekarang ni apa yang dok cakap tu bohong la kiranya. pundek la aku mati2 pecaya cakap hang tu. dah cukop. hang dah boleh pi kawen. on MORARJI DESAI DAN DSAI
underBear
on 6/7/18
Hang lupa lobai parti suci pun suka kena kencing dgn umno congress party of malaysia. Sama ada dia minum atau tidak tak tau la aku on
 MORARJI DESAI DAN DSAI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/6/18


Desai minum kencing sendirik.. Dsai kuat kencing.. kekadang kene kencing.. kah kah kah. on MORARJI DESAI DAN DSAI
panglimo potaseh
on 6/6/18
-----------------------

DISABOTAJ - DIBAJAK

DULU SABOTAJ

KINI DIBAJAK
HAIRAN BIN PELIK
KETIKA BLOG TT DITUTUP
KETIKA BLOG TT DILARANG
KETIKA BLOG TT TAK DAPAT DILAYARI
TIDAK ADA SIAPA
YANG MEMBANTAH


TETAPI KINI 
KETIKA BLOG TT DIBAJAK
RAMAI YANG HEBOH

SIAPA PEMBAJAK INI?

ADAKAH SOSOK YANG SAMA
KUMPULAN YANG SAMA
YANG MEMBLOK AKSES TT
SEBLU PRU14?

SAJA TANYA


---------------

KENYATAAN TUKAR TIUB

KENYATAAN TT

HOTT HOTT - TERNOW - KENYATAAN ISHAM RAIS - blog tukar tiub kena SABOTAJ lagi - sebelum PRU14 tak boLeh masuk - sekarang ada yang menerbus masuk BUAT kacau - ini kerja sapa? TUKAR TIUB akan buat laporan polis hari ini bersamam PEGUAM - sila ikuti perkembangan -TK

-----------------------