Isnin, 29 Julai 2019

JEDDAH ROCK N ROLL
YA USTAD 

APAKAH  PESTA K POP
ROCK IN JEDDAH INI SUNNAH
SAJE TANYA 
JANGAN MARAH
KAH KAH KAH


---------

MAKNANYAMAKNANYA

BUKAN SEMUA

AHLI PKR

SOKONG DASAI

KAH KAH KAH


Azmin gembira PAS mahu Dr Mahathir jadi PM hingga akhir penggal


MOHAMED Azmin Ali menyokong kenyataan Presiden PAS Abdul Hadi Awang yang mahu Dr Mahathir Mohamad kekal di jawatan perdana menteri sehingga akhir penggal.

Timbalan presiden PKR itu berkata kenyataan PAS senada dengan pendiriannya supaya Dr Mahathir dapat mengekalkan kestabilan kerajaan.

Kepimpinan Dr Mahathir diperlukan untuk menjamin kestabilan, kesinambungan dan ketekalan dasar kerajaan bagi merangsang pelaburan, mencipta peluang pekerjaan serta kekayaan untuk semua.

“Saya yakin kestabilan politik akan menjana keutuhan dasar dan kebijakan negara termasuk konsep kemakmuran bersama yang bakal mengembalikan Malaysia sebagai Harimau Asia.


“Pendirian tersebut adalah seiring pandangan yang pernah saya lontarkan supaya usaha mengembalikan kegemilangan negara dapat direalisasikan dengan segera,” katanya.

Kenyataan PAS itu juga menunjukkan parti lawan turut mempercayai kepimpinan Dr Mahathir, kata Azmin dalam satu kenyataan.

Katanya, sokongan PAS secara bipartisan itu dapat dilihat apabila pembangkang menyokong pindaan Perlembagaan menurunkan had usia mengundi pilihan raya kepada 18 tahun.

“Dukungan bipartisan terhadap perdana menteri merupakan lembaran baru dalam politik Malaysia di mana kepentingan rakyat diberikan keutamaan.

“Sokongan tersebut adalah bukti keyakinan terhadap kepimpinan YAB Tun Dr Mahathir yang berhemah tinggi sesuai dengan peranannya sebagai negarawan ulung negara,” katanya.

Hadi pada Sabtu lalu berkata PAS akan mempertahankan Dr Mahathir menjadi perdana menteri biarpun Pakatan Harapan (PH) bersetuju agar jawatan itu dilepaskan kepada bakal pengganti, Anwar Ibrahim.

Kata Hadi, Bersatu perlu dipertahankan memandangkan parti lain yang majmuk kaum dalam PH tidak mencerminkam kepimpinan Islam.

Kata Hadi, sokongan itu bukan hanya dinyatakan PAS namun turut dinyatakan Umno. – 29 Julai, 2019.


KALAU MADEY

SATU PENGGAL

LEPAS TU

SAPA

JENG JENG JENG

INI YANG JADIKAN

KITA SEMUA

BERAHI
KAH KAH KAH---------

PA CHU CHENG-CHAK WOW
PA CHU CHENG 

CHAK WOW  ADA

UNDANG UNDANG

KANUN TAK? 

Perlembagaan Malaysia yang merupakan aturan grundnorm ataupun asas perundangan Malaysia selain memegang kedudukan undang-undang tertinggi Persekutuan tiadapun mengutarakan peruntukan-peruntukan khusus berkaitan apa-apapun yang diperkatakan sebagai hak-hak spesifik puak/kaum LGBT dalam Persekutuan. Malahan, jelas sekatan-sekatan yang termaktub dalam Fasal 2 di bawah Perkara 10, perlu atau suai manfaat demi kepentingan keselamatan Persekutuan atau mana-mana bahagiannya, ketenteraman awam atau prinsip moral.

 Oleh demikian, kelantangan bersuara untuk mewujudkan hak-hak LGBT misalannya bertentangan dengan undang-undang jenayah yang sedia ada, seperti Akta 574 iaitu Kanun Keseksaan yang jelas menjenayahkan perbuatan dan perlakuan jenayah-jenayah seks di luar tabii sebagai contoh. Kesimpulannya, kebebasan bercakap/bersuara berkaitan isu LGBT boleh disekat atas sebab-musabab sedemikian.
 on 
TRAJEDI
Publish | Delete | Spam
Hakimi bin Abdul Jabar
on 29/07/19

Jik


--------

RIMMING NI APA?

RIMMING NI APA
Abam narsasis. 
Narsasis satu penyakit mental. 
Kawan lawan dia tak kenal 
asal dia lah top paling power, 
semua orang kena rimming dia.
 Abam is pundek pendek. 
on 
MUSTAHIL TAK SEDAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 29/07/19

Nt
--------

JENG JENG JENG


WOIT


APA MAKNA

BERITA INI

KAH KAH KAH

Azmin gembira PAS mahu Dr Mahathir jadi PM hingga akhir penggalBERITA MENYUSUL


------------

ADA APA DENGAN DAGING BABI

APA MASALAH

 BABI DAN 

 JACK DANIEL
ngkau nak sangat perang ni kenapa? masa Trump kempen bertanding Presiden dia bawa dasar “non-interventionist “.... dia nak tarik balik askar US dari timur tengah.. dia tak nak perang.. dia antara yang tak setuju masa Bush junior nak serang Iraq (Hillary masa tu jadi senator sokong Iraq diserang). 
Sekali sekala Trump terpaksa kowtow pada neocon yang nak perang yang bersarang dalam CIA, FBI, dan Jabatan Keadilan Amerika.. dia terpaksa.. demi survival politik. kau tengok nanti.. Trump akan selesaikan konflik di Timur Tengah... menantu dia tengah sediakan pelan dan strategy untuk keaamanan di timur tengah.. dia nak buat Deal of The Century.. bagi dana macam Marshall Plan.. amat bodoh lah raja raja Arab jika tak sokong Deal of the Century ini. Bodoh macam Hishamuddin Rais... sebab banyak makan babi dan minum Jack Daneil... 
kau tengok nanti Trump selesaikan masalah ni.. Wall Street, hollywood, CNN, BBC, The Guardian, MSNBC, CNBC, kebanyakan media arus perdana di Barat, silicon 
on 
GERTAK LEBAI TRUMP
Publish | Delete | Spam
Ketua Pengarang
at 15:24

Apa


--------

TAK SABAR - PANCUT AWAL

TAK SABAR

PANCUT AWAL 

itu lah yang aku cakap dulu... Izam ni kena sabar.. sabar sikit je lagi... bagi je bang non tibai buntut dia sekali dua.. apa salah nya.. kalau dia bersabar dulu.. dia lah yang jadi MB Selangor hari tu... bukan Azmin... dia anak jadi Selangor.. 
Azmin bukan anak selangor.. kalau dia bersabar dulu dia lah timbalan presiden PKR sekarang.... tapi apa boleh buat... dia tak tahan... pancut awal... kah kah kah! 
on 
SIAPA MAT EZAM
Publish | Delete | Spam
Ketua Pengarang
on 29/07/19

Co
---------

LU CAKAP APA?

WOIT BRO

LU CAKAP

VIDEO YANG

MANA SATU

Siasat Juga Video Seks Anwar, Kata Khairuddin

(Malaysia Gazette) – Rakyat juga mahu tahu kebenaran video lucah yang mengaitkan Anwar Ibrahim.

Penyelaras Parlimen Jasin,  Khairuddin Abu Hassan mahu Polis Diraja Malaysia (PDRM) melibatkan Presiden PKR itu sama ada tulen atau tidak.

“Insya-Allah, saya akan kumpulkan semula video-video lucah tersebut yang pernah ditularkan melalui media sosial pada suatu masa dahulu dan akan buat laporan rasmi kepada pihak penguatkuasa undang-undang dalam masa terdekat.

“Kita mahu pihak penguat kuasa undang-undang mengesahkan ketulenan video-video tersebut dan sesiapa saja yang terlibat harus diambil tindakan undang-undang.

“Proses undang-undang mesti sama rata dan konsisten. Sesiapa saja yang terlibat dengan pembikinan video-video lucah palsu harus dikenakan tindakan undang-undang secara tegas,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.


LU JAGAN

SEBAR FITNAH
KAH KAH KAH

--------

SULTAN BUKAN TUHAN

SULTAN BUKAN

TUHAN
Tindak balas berfakta untuk TMJ berkenaan menghadkan kekebalan Raja Raja Melayu berpunca dari tindakan dan sikap buruk Ayahandanya sendiri. 

Di jawab oleh Tamrin


1. “Jika you batalkan juga pindaan ini , saya akan tentang you habis-habisan. You tahu kan negara ini hak siapa . Yes , hak rakyat , bukan hak mereka.

2. “Mereka ini kena patuh Perlembagaan dan undang-undang . Mereka bukan Raja Mutlak saperti Raja-Raja Arab . Rakyat yang meletakkan mereka di situ”.

3. Saya tersentak melihat wajah serius dan kata-kata tegas ayah saya, Pak Ghafar ( arwah Tun ) apabila Dr. Mahathir ( Tun ) menelefon beliau memaklumkan hasratnya tidak mahu meneruskan cadangan meminda Perlembagaan Negara berhubung kuasa Raja-Raja.

4. Ketika itu Pak Ghafar ialah Pengerusi Kompleks Kewangan yang juga salah seorang Naib Presiden UMNO.

5. Pak Ghafar minta saya rahsiakan perkara ini kerana tidak mahu rakyat hilang keyakinan terhadap Dr. Mahathir.

6. Arwah pernah juga memberitahu saya sebab-sebab beliau enggan menerima Bintang-Bintang Kebesaran atas alasan beliau tidak mahu tangan beliau terikat andainya jika berlaku pertikian diantara rakyat dengan Raja.

Katanya lagi mungkin satu hari nanti anak-anak Raja yang tak senang dengan kita , mereka akan sewenang-wenangnya tarik balik pingat yang diberi oleh bapa mereka kepada kita . Lagi pun, sambung beliau, itu semua (Pingat dan Gelaran) bukan boleh membantu kita di dalam kubur nanti.

7. Ayahanda Tun Ghafar meninggal pada 23hb April 2006 pada umur 81 tahun. ALFATIHAH.

8. Rahsia ini terpaksa saya kongsikan bersama kerana kebelakangan ini saya lihat ada di kalangan Raja-Raja sama ada mungkin terlupa atau tidak tahu punca mengapa dua kali Perlembagaan Negara TERPAKSA dipinda, justeri mereka terus berdendam dan menyalahkan Tun Dr. Mahathir seolah-olah beliau sesuka hati dan beria-ia sangat yang mahu kedua dua Perkara dalam Perlembagaan itu dipinda.

9. Perlu saya berterus terang selepas meninggalkan UMNO dan PAS dan Deklarasi Rakyat yang dipimpin sendiri oleh Tun Mahathir, saya tidak lagi menganggotai mana-mana parti politik mahu pun NGO.

Perkara ini pernah saya maklumkan juga kepada YAB Datuk Seri Najib sendiri.

10. Saya lebih senang begini, memberi pandangan dan teguran2 secara bebas.

11. Terserahlah kepada sesiapa membuat andaian dan interpretasi terhadap tulisan-tulisan saya.

Kita semua bukan maksum. Tegur menegur dan ingat mengingat adalah amalan baik yang dituntut oleh agama.

12. Niat saya hanya mahu melihat negara kita terus maju dan dihormati oleh dunia dan rakyat hidup aman damai tanpa kira kaum dan agama.

13. Setelah berbincang beberapa kali, akhirnya pada 1hb Ogos 1993, Dr. Mahathir selaku Perdana Menteri ketika itu telah membentangkan usul meminda Perkara 66 Perlembagaan Negara.

14. Walaupun Parlimen telah meluluskan Pindaan tersebut tetapi Raja-Raja masih enggan memberi persetujuan kerana mengikut Perkara 38 ( 4 ) 2 Raja-Raja MESTI bersetuju dengan mana-mana pindaan Perlembagaan yang ada kaitan dengan kedudukan mereka.

15. Rakyat jelata mula marah diatas keenganan Raja-Raja memberi persetujuan. Perhimpunan demi perhimpunan membantah sikap Raja-Raja telah diadakan.

16. Segala rahsia dan kelemahan Raja-Raja dan keluarga mereka ditelanjangkan. Terdapat juga suara-suara dan cadangan yang ekstrim disuarakan. Itulah perasaan rakyat terhadap Raja-Raja ketika itu.

17. Di sini Dr.Mahathir telah berjaya mententeramkan keadaan, jika tidak, mungkin hari ini tidak ada lagi Raja-Raja seperti yang pernah berlaku pada Negeri Melaka sejak tahun 1699 iaitu kira-kira 320 tahun dahulu atau yang pernah berlaku di negara-negara Eropah suatu masa dulu.

18. Bagi mengatasi kemelut itu, Majlis Tertinggi UMNO telah melantik Pak Ghafar mengetuai rombongan UMNO bagi berbincang dengan kesemua Raja-Raja. Ia berlangsung di Istana Kayangan , Selangor. Turut dalam rombongan itu ialah Datuk Harun Idris ( bekas MB Selangor ), Datuk Kamaruddin Md. Isa ( bekas MB Perak ), Datuk Mustapha Jabar ( Setiausaha Agung ) dan Puan Marina Yusoff.

Raja-Raja pula dibantu oleh Raja Aziz Addrause, seorang pakar undang-undang yang terkenal.

19. Akhirnya mereka (Raja-Raj dan peguam mereka) bersetuju dengan hujah Pak Ghafar bahawa TIDAK ADA terdapat mana-mana perkara dalam Perlembagaan yang mengatakan Raja-Raja berhak atau punyai kuasa menolak mana-mana Bill yang diluluskan oleh Parlimen, justeru mereka ( Raja2 ) BERSETUJU dengan Pindaan Perkara 66 Perlembagaan itu.

20. TIDAK ADA RAJA JIKA TIDAK ADA RAKYAT kerana rakyatlah yang mengangkat seseorang itu menjadi Raja.

21. Saya pernah dengar cakap-cakap kononnya ada terdapat amalan di mana Raja-Raja perlu meneliti dan meluluskan senarai calon dari parti memerintah sama ada sipolan-sipolan itu boleh bertanding atau sebaliknya . Begitu juga kononnya sama ada sesorang itu boleh dilantik sebagai EXCO atau tidak turut ditentukan oleh Raja berkenaan.

Semua amalan ini termasuk meminta mana-nana parti yang telah mendapat kepercayaan dan mandat rakyat menghantar 3 nama kepada Raja untuk dipilih sebagai Menteri Besar dan cakap-cakap kononnya ada Raja yang TIDAK AKAN melantik sipolan-sipolan sebagai Ketua Pentadbir Kerajaan jika parti yang menang tidak digemarinya - ini semua adalah amalan yang terang-terang bertentangan dengan Perlembagaan dan Undang-Undang negara.

22. Jika amalan ini berterusan , maka Pilihanraya adalah sia-sia sahaja. Lebih baik Raja lantik sahaja sesiapa yang mereka suka sebagai Bendahara ( Ketua Kerajaan ) sepertimana yang pernah dilakukan oleh Raja-Raja di zaman Kesultanan Melaka dahulu.

23. Lagi pun cuba bayangkan di mana Raja-Raja nak letakan diri jika sekiranya parti yang mereka tak minat itu mendapat sokongan majoriti rakyat bagi mentadbir Negara atau Negeri.

24. Pindaan Perlembagaan kedua berlaku apabila seorang rakyat biasa, Douglas Gomez dipukul dengan teruk oleh Sultan Mahmod Iskandar dari Johor. Insiden ini berlaku di Istana Johor pada 30hb November 1992.

25. Usul yang dibawa oleh Pak Ghafar dan diluluskan pada 10hb Disember 1992 adalah bagi mewujudkan Mahkamah Khas untuk membicarakan mana-mana Raja yang melanggar Perlembagaan dan Undang-Undang. Jika didapati bersalah, hukuman keatasnya adalah mengikut undang-undang yang sedia ada.

26. Ekoran penubuhan Mahkamah Khas itu, Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah adalah Raja yang pertama sekali diheret ke Mahkmah. Ia berlaku pada 1995.

27. Adalah tidak ruginya jika sekiranya Raja-Raja membincangkan sesama sendiri perkara-perkara yang boleh dan yang tidak boleh dilakukan mengikut Perlembagaan dan Undang-Undang Negara.

28. Raja-Raja mestilah menunjukkan contoh dan teladan yang baik yang boleh diikuti oleh rakyat jelata.

29. Anak ketam tidak akan dapat berlari betul selagi bapa ketam tidak berjalan betul terlebih dahulu.

30. Jika sekiranya mana-mana Raja merasakan mereka boleh berkhidmat lebih hebat untuk rakyat, maka jalan yang sebaik-baiknya ialah mereka turun takhta dan bertanding dalam pilihanraya.

31. Saya masih teringat kata-kata Sultan Mahmod Iskandar dari Johor yang berbunyi - 
"AKU BUKAN TUHAN YANG PATUT DISEMBAH"

32. Saya memohon maaf jika terdapat sebarang kesilapan fakta dalam tulisan ini.

33. Tulisan ini akan saya serahkan kepada Raja-Raja melalui Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja dalam masa terdekat ini.

34. Saya bertanggungjawab di atas tulisan ini.

35. HAK MENGUNDI IALAH HAK RAKYAT.

36. Mohon dikongsikan kepada mereka yang cintakan sistem Raja Berperlembagaan seperti yang kita amalkan sekarang.

Terima Kasih.


-------------

LU BACA YANG INI

YB YUSMADI

DIJEMPUT

BERCUTI KE 

ISTANA BELMORAL

OLEH 

RATU ELIZABETH

Pilihan raya baru jika Anwar tak jadi PM, kata Mat Hasan


PILIHAN raya umum akan diadakan jika Anwar Ibrahim tidak menjadi perdana menteri menjelang Mei 2020, kata Mohamad Hasan.

Timbalan presiden Umno itu berkata jika presiden PKR itu tidak mendapat jawatan tersebut, beliau akan turun ke jalanan sekali lagi untuk mengadakan bantahan.

Mohamad berkata tindakan Anwar itu akan memaksa pemimpin Pakatan Harapan untuk mengadakan pilihan raya umum yang baru.

“Oleh itu, isu peralihan kuasa dalam Pakatan Harapan tidak akan diselesaikan selagi beliau (Dr Mahathir) mempunyai jawapan yang berbeza setiap kali ditanya tentang tarikh sebenar peralihan kuasa.

“Beliau kata mahu menyerahkan kuasa sebaik saja membantu ekonomi negara pulih dan selepas itu, beliau kata akan pergi apabila selesaikan hutang negara.

“Tapi bila hutang akan selesai,” kata Mohamad ketika merasmikan mesyuarat Umno Bahagian Beruas di Lumut hari ini.


JIKA TAK CAYA

LU TANYA

SENDIRI

BAGINDA QUEEN
KAH KAH  KAH
--------

GERTAK LEBAI TRUMP
LEBAI TRUMP

HANYA PANDAI

GERTAK

Trump tidak kecewa Korea Utara uji peluru berpandu jarak sederhana

WASHINGTON: Presiden Donald Trump berkata beliau tidak kecewa dengan ujian peluru berpandu balistik Korea Utara awal minggu ini, membayangkan komitmen untuk meneruskan rundingan dengan rejim itu, lapor agensi berita Yonhap.

Trump berkata demikian selepas Korea Utara pada Khamis menguji 2 peluru berpandu balistik jarak sederhana, yang disifatkan provokasi terbaru negara komunis itu sejak awal Mei.

Ditanya adakah beliau kecewa, Trump berkata, “Tidak, sama sekali.”

“Hubungan saya sangat baik dengan pengerusi Kim,” katanya, di Rumah Putih.


LU INGAT

AMERIKA BERANI

SERANG IRAN

KAH KAH KAH

KALAU SERANG

MALAYSIA KAYA

MINYAK NAIK

HARGA
KAH KAH KAH
-------

JENG JENG JENG


JENG JENG JENG

NI APA NI

Pilihan raya baru jika Anwar tak jadi PM, kata Mat Hasan


BERITA MENYUSUL----------

TRAJEDI

TRAJEDI

setelah gua kaji dan mengkaji 
dan kajian yg hanya guru nanak je tau....
gua ingin mengumumkan PM ke 8 
ialah Bossku Najib. 
on 
TANYA RAJA BOMOH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 28/07/19

Raja bom

------

TEROPONG ABANG NONTEROPONG 

ABANG NON
Abg Non kena teropong 
ikut buntut baru nampak.. on 
TANYA RAJA BOMOH
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
on 28/07/19

H


------

SATU KESAH WAJIB BACA
SATU KESAH

WAJIB BACA 
Tt blum kawin tu urusan jodoh, jodoh urusan tuhan. Berat mata memandang berat lg bahu yg memikul. Kita tak tahu sisi kehidupan mnusia, kita tktau apa yg brlaku dlm hdup seseorng..bak kata omputih- you know my name, not my story, you know wht ive done, not what ive been through.. 
on 
SEMBUNYI BAWAH KATIL
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 29/07/19

Kita

----------

MASUK AIR


MASUK AIR
Hji hadi tk blh pkai..
bila la pas ni nk tukar presideng. 
Presideng kpala dh msuk air sbb tlalu lma jd presideng. Dh tepu, dh menopos 
on 
APA PAS TAHU
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 29/07/19

Ta


----------

PARTI ISLAM BUANG JIBON


PARA JIBON
Kesian pas, bpuluh tahun brjuang.
 Tp jauh skali nk dpt jd krajaan. 
Yg amanah org yg pas buang 
alih2 2,3 org dpt jd menteri 
on 
UNDI TAK PERCAYA 
PROJEK SIAPA?
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 29/07/19


--------

SIAPA MAT EZAMSIAPA MAT EZAM

Tanpa anwar siapalah ezam.
 Lpas ph jd krajaan, ezam cb nk msuk line. Berceramah dlm majlis anjuran khalid samad. Tp tk kmana. Mujur la. Tk pyh nk mkan hasil la ezam..kalo la dlu lu sbar, setia mcm azmin..
 on 
PASAL APA POLIS 
TANGKAP SET POL DASAI
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 29/07/19

K


---------

TAKTIK FRON BERSATU


TAKTIK

FRON BERSATU
Tt dah mula percaya cakap hadi dan lebai pas? Bila hadi cakap dia sokong madey jadi pm hingga habis penggal dan tt mula percaya maknanya isham rais dah nak naik pelamin 
kahkahkah 
on 
APA PAS TAHU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 28/07/19

M

-------

TIDAK MENDAFTAR


TAK MENDAFTAR
Butuh laa. 
Mcm la kau sorang yg turun ke jalanraya.. Phuiii...oit majoriti yg baca blog tt ni daftar mengundi tapi tt sakai ni tak daftar mengundi pun! Kahkahkah. 
on 
SEMBUNYI BAWAH KATIL
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 28/07/19

sete


--------

YUSMADI TAK HADIR SIDANG DEWAN

SENATOR

 YUSMADI
TIDAK HADIR SIDANG DEWAN NEGARA
YUSMADI BERADA 
DI BELMORAL CASTLE SCOTLAND
SEBAGI TAMU RATU ELIZEBETH
KALAU TAK CAYA SILA
TANYA  BAGINDA QUEEN 
Gua tak faham dari dulu isu yusmadi ni. Boleh cerita balik? Sorry, gua tertinggal bas 
on 
YUSMADI TAK HADIR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 28/07/19

Musti n
----------

MUSTAHIL TAK SEDAR


MUSTAHIL

 TAK SEDAR
Tt, kmi nktau sgt knpa ko mrah abam, dlu ko dikira sekutu rapat dia. Tun pn sma, npe mrah kat abam. Ada sesuatu yg peribadi la nih. Tk mngkin psal liwat. Tah apa la yg tun tkpuashti sgt2.
 on 
DEDAK TAK 
SAMPAI SAMPAI
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 29/07/19

T


----------