Selasa, 3 Januari 2017

MENTERI PUN TAK TAHU NAJIB NAK CABUT


APA MAKNA

BERITA INI?

MAKNANYA

KES INI BERAT

TAMBAH BERAT

MENTERI PUN

DALAM GELAP

NAJIB TAKUT

PROGRAM

DIKETAHUI

NAJIB DAH

MULA NYOROK

MULA BUAT

LESAP LESAP

TAKUT DENGAN

SIAPA?Menteri tak tahu jet kerajaan ke Australia


Tuan Haji Ismail Sabri Yaakob berkata beliau hanya mengetahui mengenai percutian perdana menteri di Australia dan perjalanan pesawat rasmi udara kerajaan yang kebetulan sama di negara itu hari ini.
Bercakap kepada media hari ini Ismail berkata beliau tidak mempunyai sebarang maklumat mengenai kapal terbang Airbus A319 itu.
Disebabkan itu katanya beliau tidak dapat memberi sebarang komen mengenai "kebetulan" membabitkan percutian  Najib dan kapal terbang rasmi berkenaan.
"Hari ini baru saya dengar ni, jadi saya tak tahu,” katanya kepada pemberita selepas membuat lawatan ke Tabika Kemas di Bandar Baru Salak Tinggi.
TAKUT FBI

TAKUT WARAN

RED INTERPOL

TAKUT DEMO

WARGA LUAR

NEGARA DAN

TAKUT MEDIA

DUNIA AKAN 

DATNG TANYA

SIAPA CURI

DUIT 1MDB

SIAPA ARAH

BUNUH 

ALTANTUYA

--------------

JAGA JAGA - JANGAN KENA SIMEN

CERITA SIMEN
TT ni mulut caboi!!!.. mintak la benda yg baik2... ni dok cerita simen pulak.. dah lama aku tak tampank org... ni dok gatai tgn ni. on DINASEHATKAN UNTUK KESELAMATAN
Publish | Delete | Spam
652203 4423143
on 1/3/17
AWAS! PLET KERETA C
Begitu jugak dengan sebarang kenderaan yg ada stiker, logo atau plet dengan huruf c atau nombor 4, cino kapir harbi makan babi kata 4 serupa mati on DINASEHATKAN UNTUK KESELAMATAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/3/17

Pengarah siasatan khas SPRM bersara awal

Seorang daripada pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang memainkan peranan utama dalam siasatan bekas anak syarikat 1MDB dilaporkan memilih bersara awal.
Datuk Bahri Mohamad Zain, 58, adalah bekas Pengarah Bahagian Operasi Khas (BOK) SPRM dikatakan menamatkan khidmatnya walaupun boleh terus bertugas sehingga tiga tahun lagi.
Bahri bersara mulai Jumaat lalu selepas berkhidmat dengan agensi pencegahan rasuah itu sejak lebih 30 tahun lalu.
BOK ditubuhkan pada 2010 untuk membolehkan SPRM menjalankan siasatan kes berprofil tinggi, terutama membabitkan rasuah bernilai lebih RM1 juta.
Beliau memainkan peranan penting menyiasay SRC International (SRC) dan menjadi perhatian apabila sejumlah RM42 juta dananya ditemui pada akaun persendirian Datuk Seri Najib Razak.
Ketika siasatan SPRM ke atas 1MDB dianggap kompleks dan membabitkan banyak aspek perundangan luar negara - dengan peguam negara enggan mengeluarkan persetujuan bantuan undang-undang kepada pihak berkuasa asing, kes SRC dilihat jelas melibatkan entiti dalam negara.
Wang SRC dimasukkan ke akaun perdana menteri melalui dua transaksi - iaitu pada 26 Disember 2014 dan 10 Februari 2015 - selepas disalurkan melalui dua syarikat lain, iaitu Gandingan Mentari Sdn Bhd dan Ihsan Perdana Sdn Bhd.
Sebelum ini disabitkan di mahkamah
Najib mendakwa tidak tahu menahu wang berkenaan adalah berasal dari SRC walaupun syarikat itu adalah milik kementerian kewangan. Perdana menteri juga menjawat tugas sebagai menteri kewangan pertama.
Difahamkan antara sebab utama Bahri memilih untuk bersara adalah kerana kecewa dengan hasil siasatan terhadap SRC.
Sumber memberitahu Malaysiakini, satu majlis perpusahan diadakan untuk Bahri serta beberapa kakitangan lain di SPRM pada Jumaat lalu.
Bagaimanapun Bahri tidak hadir pada majlis berkenaan.
"Datuk Bahri kecewa dengan apa yang berlaku dengan kes itu. Beliau juga berasa bersalah kepada rakyat Malaysia kerana berdasarkan kes-kes seumpama itu sebelum ini, ia akan disabitkan di mahkamah," kata seorang sumber yang rapat dengan Bahri.
Bekas pengarah BOK itu pula tidak dapat dihubungi untuk mendapatkan komen beliau. Setakat ini tidak dapat dipastikan siapakah akan mengisi kekosongan ditinggalkan Bahri di BOK.
Pada 31 Disember 2016 lalu Malaysiakini melaporkan enam pegawai kanan BOK yang terlibat secara langsung dalam siasatan ke atas SRC dipindahkan ke bahagian lain.
Seorang daripada mereka ialah Timbalan Pengarah BOK, Tan Kang Sai.
Dua daripada pegawai terbabit dipindahkan pada Oktober, manakala yang lain pada Disember lalu.
Difahamkan empat daripada mereka dipindahkan ke bahagian siasatan SPRM, manakala yang lain dipindahkan ke SPRM negeri atau agensi lain kerajaan.--------------

SATU LAGI BUKTIEKONOMI JATUH
GAJI MURAH

KAUM BURUH

MULA MELAWAN

CARA NEGATIF

UNTUK TAMBAH

PENDAPATAN

-------------------

FAKTA AKHIR TAHUN

WARGA IRAQ MATI 
Number Of Iraqis Slaughtered 
In US War And Occupation Of Iraq 
"1,455,590

SOLDADU AMERIKA MATI
Number of U.S. Military Personnel Sacrificed 
(Officially acknowledged) 
In U.S. War And Occupation Of Iraq
 4,801

SOLDADU ASING MATI
Number Of International Occupation Force Troops Slaughtered In Afghanistan : 3,487

BELANJA PERANG IRAQ & AFGHAN
Cost of War in Iraq & Afghanistan

$1,734,759,873,548---------------

KAJORABA


KAJORABA

DISELARASKAN
Harga Tak Naik Chuma di-selaraskan Kalao batang tak naik , sila se-laraskan batang anda kakakakaka PM disoal siasat oleh Polis.. 

Tapi ni bukan diMalaysia. PM disiasat ni di Israel http://www.themalaymailonline.com/world/article/israeli-police-to-question-netanyahu-over-alleged-gifts on SELAMAT TAHUN BARU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/2/17


---------------------

AL- FATIHAHAL-FATIHAH


John Berger, art critic and author, dies aged 90


John Berger, the Booker-prize-winning novelist and visionary writer who helped transform the way a generation looked at and perceived art, has died aged 90.
Berger had a profound effect on how visual art was appreciated with his book Ways of Seeing and the 1972 BBC television series based on it.


--------------------

MAT AZALINA PURTAN JUDIF.B

10 hrs 
 Bukankah ini adalah menteri Najib yang cadangkan RUU 355. Dia buat Sambutan tahun baru kat pusat judi. 

Itu pun, ada lebai kata Najib nak jaga islam 

- Melayu juga


MAT AZALINA

SEKOR

PURTAN JUDI


----------

MAKAN DEDAK LIDAH BERCABANG


F.B
Jika libatkan pembangkang bukan main lantang kritik 24/7 disiar di media2 massa. 
Jika libatkan rasuah, pecah amanah, salahguna kuasa di kalangan pemimpin2 Umno KENAPA MEREKA INI BUTA MEMBISU ?


Hans Himmler Dunia akhir zaman...,para ulamaq yg sufi akan pergi meninggalkan umatnya yg didlm kebingungan..dan yg tinggal hanyalah ulamaq yg berpaksikan kemungkaran semata2 harta duniawi.
LikeReply5916 hrs
Sahurudin Md Amin Kata2 sape kita nak ikut kalau tidak para ulamak tetapi ulamak/mufti takut utk membetulkan kemungkaran pemimpin mereka...money is king

KERANA 

DEDAK

LIDAH JADI

BERCABANG


-----------------

DINASEHATKAN UNTUK KESELAMATAN

SAUDARA

BAHARI ZIN
pegawai kanan SPRM
yang menyiasat kes
SRC rasuah najib letak
jawatan jumaat lalu
adalah dinasehatkan 
agar saudara bahari
akan terus 
menjauhkan diri
dari simen 
dari kampet simin
dari kereta bawa simin
untuk keselamantan diri

--------------

PERNIAGAAN TERTUA DALAM DUNIAJUAL AGAMA

ADALAH

SALAH SATU

PERNIAGAAN

TERTUA DLM

DUNIA INI

SAMA SAPERTI

JUAL AYAM 

SIAM

40 laporan umrah tipu di Terengganu babit RM14.2 juta

 | January 2, 2017
Polis berkata ramai mangsa tampil membuat laporan selepas tersebarnya berita 2 suspek terlibat dengan kes tersebut ditahan minggu lepas.

BESUT: Lebih ramai mangsa penipuan pakej umrah yang diuruskan Yayasan Bakti Negara Terengganu (YBNT) dijangka tampil membuat laporan polis dalam masa terdekat.
Ketua Polis Daerah Besut Supt Mohd Zamri Mohd Rowi berkata setakat kelmarin pihaknya menerima 40 laporan berhubung kes penipuan itu yang melibatkan 4,000 mangsa dengan nilai wang kutipan sebanyak RM14.2 juta sejak 21 November lepas.

WOIT

LU INGAT

LU SENANG

NAK DAPAT

BIDADARI

-----------------

SIAPA DIA FREEMASON?FREEMASON
Jgn lupa ya.. semua pimpinan UMNO adalah ahli pertubuhan Freemason secara langsung atau tak langsung. Masakan protokol2 zionis APCO dan 1Israel=1Mesia boleh tembus masuk. 

Ini simple logic kenapa Najib begitu berani bertahan slps merembat berbillion2 duit rakyat masuk akaun sendiri. Jika bukan Freemason dibelakang, x mungkin Najib sebegini berani. Tak sedar2 lagi ker? 

Kalo bukan ahli, tak mungkin FBI dok nganga saja tunggu nak tangkap MO1. Negara2 luar dah ambil tindakan, pun Mesia masih relax jer dgn Najib boleh bercuti dimana2. on MALAYSIA NEGARA DUNIA KETIGA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/2/17

----------------

BANJIR BALASAN ALLAH?

DULU CAKAP

BANJIR

BALASAN

ALLAH


Banjir: 30 sekolah di Kelantan tutup hari ini

03 Januari 2017
Sebanyak 30 sekolah di daerah Pasir Mas, Tanah Merah, Kuala Krai dan Tumpat ditutup hari ini berikutan banjir yang belum surut.

APAK INI

BERMAKNA

DI KELANTAN

BANYAK 

MAKSIAT

BANYAK 

OLARMAK 

JUAL AGAMA

SAJE TANYA

KERANA NAK

BELAJAR------------------