Sabtu, 10 Ogos 2019

UCAPAN RAYA HAJIUCAPAN RAYA 

AJI DARI TIM TT


--------

SELAMAT HARI RAYA HAJI
SELAMAT

HARI

RAYA

HAJI

-------

KELUARGA PUKEEMAK
CONTOH

KELUARGA

PUKEE MAK


LHDN saman anak Najib tuntut bayar RM37.6 juta cukai pendapatan

KUALA LUMPUR – Selepas bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak disaman Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) yang menuntutnya membayar cukai pendapatan berjumlah RM1.69 bilion, kini anaknya pula diminta membayar RM37.6 juta cukai pendapatan yang tidak dibayar dari 2011 hingga 2017.

Kerajaan Malaysia selaku plaintif memfailkan writ saman dan pernyataan tuntutan itu melalui LHDN pada 24 Julai lepas di Mahkamah Tinggi di sini dengan menamakan Datuk Mohd Nazifuddin Mohd Najib, 36, sebagai defendan.

Mengikut penyataan tuntutan itu, kerajaan Malaysia mendakwa Mohd Nazifuddin masih terhutang bagi cukai pendapatan untuk tahun taksiran 2011 sehingga 2017 seperti yang dinyatakan melalui Notis Taksiran bertarikh 15 Mac 2019.

Ia berkata Notis Taksiran itu telah dihantar secara serahan sendiri kepada defendan pada 18 Mac lepas.

Kerajaan Malaysia mendakwa, oleh kerana Mohd Nazifuddin gagal membayar jumlah cukai pendapatan dari tahun 2011 sehingga 2017 itu dalam tempoh 30 har dari tarikh penyampaian Notis Taksiran yang ditetapkan di bawah Seksyen 103 Akta Cukai Pendapatan 1967, maka kenaikan cukai 10 peratus telah dikenakan.AYAH MENCURI

MAK MELACUR

ANAK TAK BAYAR

CUKAI

SOHEH INI

KELUARGA

PUKEEMAK
---------

KDN BERSUARAJENG 

JENG

JENG

Kenapa baru sekarang Najib dedah ancaman penembak tepat, soal Muhyiddin


BERITA MENYUSUL


-----------

BERSATU HANCURKAN UMNOUMNO BODOHKAN

BANI MELAYU
oit tt..lu lupa perihal utama umno dilahirkan? perihal utama umno dilahirkan di istana johor adalah untuk memperbodoh2kan bani melayu.kini, umno sudah masuk bakul sampah maka tugasan itu disakakan diwariskan kpd pakatan harapan yakni perangai memperbodoh2kan bani melayu..pertama kali gua dgr jokowi mrasa malu sb jerebu melanda malaysia, zaman dulu kala joko pernah bilang asap dari indonesia disbkan oleh syarikat2 hak milik malingsia melayu raya..
lu tau pasal apa hutan dibakar? sb syarikat2 minyak sawwit malaysia nak tanam sawit dgn kos murah dan keuntungan maksima..pembakaran memusnahkan habibat haiwan, sungai diracun maka itu minyak sawit malaysia dan indonesia tidak laku dipasaran EU..maka terhegeh2 la situa madey jumpa erdogan sb turkey adalah pintu masuk EU..kerajan islam sekular kamal antatrtuk wajib diberi penghormatan walaupun erdogan pernah nak tumbangkan memory patung kamal antartuk disuatu taman, lihat women in red.
 on 
JANGAN 
REKRUT ALLAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/08/19

22.
------

BACA DULU


BACA 

DULU
Komen dari Majlis Professor Kangkung apa barang. Kah kah kah. Ke sebab kangkung-kangkung ni puji kau, terus di iktiraf sebagai professor sekarang ni? Pukimak punya sakai. Kah kah kah. 
on 
BACA 
SURAH TERLARANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/08/19

lo


----------

LONDEHKAN SELUAR


HUSNI

BELOT
Duit kat swis tu akan londehkan seluar dalam saya encik husni, awak fahamkah??? Kata pendekar bugis bosku yang pernah mengharamjadahkan penduduk pelda. Lepas tu Lobak hardy bawang pula komen, jho low bukan dari parti dapgig tapi dari partai (merompak cam antu)maka halal tibbiyan tahalul bahalul sibasi dengan umngok + cina komonis tembam jho low taik. 
on 
HUSNI BELOT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 07/08/19

Tha----------

NIK JIDAN TAHU


NIK JIDAN TAHU

bukan isham rais je melarikan diri malah azmin, saifudin nasution, rafizi dan kroni2 pink form semua melarikan diri..andai tiada kes liwat satu apakah anwar akan jadi perdana menteri selepas madey? andaikata ia, umno akan terus berkuasa..oh ya, tiada salahnya anwar mjd perdana menteri umno walaupun mejadi agen british yg semua mahasiswa membencinya pada waktu itu..
dan jgn lupa fungsi umno adalah utk memperbodoh2kan org2 melayu dgn hantu tetek, hantu akhirat, hantu melayu unggul china doll..bukan saja isham rais menolak pemimpin skandal malah rafizi wakil anwar juga tewas dlm partinya sendiri..apakah salah isham rais larikan diri juga?hanya nik jidan dan kumpulan kartunis independen saja yg tahu.. 
on 
SILA BACA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 08/08/19

Berani sang----------

JAMAL JAMBAN

JAMBAN
Berani sangatlah ngko jamal jamban.
Belum ada lagi orang malaysia jadi pendatang haram kat negara indon.
takut sampai kat indon 
tak nak ceritakah???? 
kahkahkahkah 
on 
SUDAH BERAT
 PADAN MUKA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 08/08/19

C
----------

SINDIR BADAK

SINDIR BADAK
Penembak Topat ..
Najib ni sindir badak ko ..tak sapo ondak Najib kojol. Kok Najib kojol ..sapo lak nak nunjukan duit. Dah ado contoh eay ..tengok aruah JJ tu ..2 biliyun tu apo corito ..sonyap jo ..sobab JJ dah tak boleh nak corito. Yang kito sibukan, nangkap penchuri tolor itik. 
on 
SEMUA PENEMBAK TEPAT
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 09/08/19

A


------

RAJA JOLOKRAJA

JOLOK

sy amat bbangga dan kagum dgn yang amat mulia enche tamrin. sy juga telah secara rasmi menobatkannya sebagai trj. apa itu trj? tamrin raja jolok maksudnya. sy ingin mencadangkan supaya trj mbawa kes ni ke the hague. sy myokong sapenuhnya sebab sy bukan kumpulan cium tangan mcm tok gopoh. sy hanyalah saorang insan biasa saperti mat kati kenaboi. 
kita mmerlukan ramai insan2 saperti trj yg berani menjolok. dan sama2 lah kita mendoakan kesejahteraan buat yang maha mulia permaisuri moscow dan mudah mudahan jalanraya di tanah melayu akan dibanjiri dgn kereta jenama lada. aaminn. 
on 
STUPID BOY 
DARI TAMRIN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/08/19

U


----------

AWAS APU SINGAPURA
AWAS 

PAU


SINGAPURA

gua masih ingat demo utusan ketika zaman pyanhabib..minta staff2 utusan agar bersabar sb syed mokhtar tgh beli saham2 umno..dulu anwar tibai syed mokhtar perihal bernas..sejak jd YB PD ni, anwar dah insaf tak hentam syed mokhtar sb harga beras sudah turun kpd 10sen sekilogram..
kalo anwar jd PM nnt, beras percuma oleh anwar selama 5tahun pemerintahan..gula2 oh gula2..gula gula oo gula..dan air singapore akan diberikan percuma sb singapura itu pun ada melayu islam.. 
on 
PADAN MUKA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/08/19

jgn--------

LAWAK AGAMA


LAWAK

AGAMA
TT, ulama yang asyik jual umat Islam pigi syurga, orang ni pernah pigi syurga ke. Pernah entot bidadari ke? Boleh share gambar syurga, selfi ngan bidadari ke? Saja tanya, jangan marah.
 on 
LAWAK DUDUK 
PETANG JUMAAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/08/19

bu


------

NURUL DAH TENGOK GOTU

LANGKAH GOTU
projek turun kan menteri besar selangor dan digantikan dgn nurul izzah..ini lah reformasi namanya..langkah kajang.. 
on 
APA PROJEK 
MAT SONGEL 15 OGOS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/08/19

bu


---------

NAK BALIK KAMPONGBERAYA
NAK BALIK KAMPONG
NAK BERAYA
HATI HATI
DI JALAN RAYA


---------