Jumaat, 8 Mac 2024

IRAN DAN RUSIA BERTAMBAH RAPAT


IRAN DAN RUSIA

BERTAMBAH RAPAT

KHALAS

WARGA CHINA MERAH DI TANGKAP


WARGA CHINA MERAH

TERLIBAT DALAM

LOMBONG HARAM

AMIN

YAMAN MENYERANG LAGI


YAMAN

MENYERANG LAGI

AMIN

RATUN NAGA SAMAN SPRM


SAMAN JANGAN

TAK SAMAN

KAH KAH KAH

AMIN

RAFIDAH TAK FAHAM APA ITU PUTARKata masuk pelaburan 


berbilion, Rafidah 


terkejut kilang 


tayar tutup

Rafidah Aziz menyindir kerajaan campuran yang kononnya terdapat kemasukan berbilion pelaburan ke dalam negara tetapi kilang tayar terkemuka pula mengumumkan penutupan operasinya pada Jun ini.

Bekas menteri itu mengulas berhubung hantaran tular di media sosial pengumuman Goodyear Malaysia akan menutup kilang pembuatannya yang berusia 52 tahun di Shah Alam, Selangor pada 30 Jun ini.

“Ia satu kejutan yang tidak dijangka untuk membacanya di media, mengenai entiti lama dalam sektor perindustrian, Goodyear telah memutuskan untuk menutup operasinya di Malaysia.

“Ia mesti membuatkan kita bermuhasabah untuk memahami sebabnya,” kata Rafidah dipetik laporan portal Malaysiakini.

“Kerajaan mesti segera bertindak balas terhadap perkembangan sebegini.

“Walaupun menggembar-gemburkan berbilion-bilion pelaburan yang mungkin, jangkaan sedang diperkatakan dan dibincangkan, adalah sangat penting agar entiti industri dan perniagaan yang sudah ada di sini tidak menutup kedai dan pergi ke negara lain,” katanya lagi.

Ujarnya lagi, Malaysia tidak boleh sama sekali bergantung kepada pemeteraian memorandum persefahaman untuk mengukur tahap pelaburan.

Namun, katanya kerajaan harus memastikan terdapat memorandum aku janji pelaburan yang serius yang merangkumi butiran sertakomitmen terhadap lokasi tapak dan tenaga kerja.

Memo dalaman yang dikatakan bocor itu memetik Presiden Asia Pasifik Goodyear Tyre & Rubber Company Nathaniel Madarang berkata penutupan itu merupakan sebahagian daripada “program transformasi” syarikat itu.

Dia berkata kira-kira 550 jawatan dalam operasinya di Malaysia akan terjejas.

Kilang Goodyear di Shah Alam dibuka 52 tahun lalu pada 1972.

Rafidah menggesa kerajaan mendedahkan berapa banyak syarikat yang telah menutup operasi di Malaysia.

“Ke mana mereka telah berpindah? Mengapa mereka berhenti operasi di Malaysia?

“Teliti apakah faktor pendorong yang mendorong mereka untuk tutup dan lebih teruk lagi, berpindah ke tempat lain,” katanya.

RAFIDAH AZIZ

INI JUJUR

ATAU TAK FAHAM 

APA ITU PUTAR

AMIN

APA ITU

LEBONG

KAH KAH KAH

APA ITU

SEMBANG KARI

KAH KAH KAH

INILAH DINAMA

LEBONG POLITIK

KHALAS

PERNIAGAAN SAMAN LUMAYAN


Farhash saman Wan Fayhsal RM10 juta


KUALA LUMPUR – Bekas Pengerusi PKR Perak merangkap mantan Setiausaha Politik (SUPOL) Anwar Ibrahim,  Farhash Wafa Salvador Rizal Mubarak menuntut RM10 juta kepada Ketua Armada Bersatu, Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal yang didakwa memfitnahnya.

Dalam pernyataan tuntutan difailkan melalui Tetuan Ahmad Deniel, Ruben & Co, Farhash mendakwa Ahli Parlimen Machang itu telah mengeluarkan kenyataan fitnah di pekarangan Parlimen pada November tahun lalu.

Wan Fayhsal mendakwa plaintif telah menawarkan rasuah atau mengugut ahli Parlimen untuk memberi sokongan kepada perdana menteri dan kerajaan semasa.

“Ini merupakan kenyataan berbaur fitnah itu memprejudis dan merendahkan perwatakan profesional, kepimpinan, reputasi dan kredibiliti saya.

“Kenyataan itu telah diterbitkan di beberapa media sosial seperti Youtube rasmi Parlimen Malaysia, Tik Tok dan Whatsapp dan ia memalukan serta menyebabkan saya termasuk dalam kancah politik meskipun sudah lama meninggalkan arena itu.

“Ini juga turut memalukan saya selaku pengerusi dan pengarah beberapa syarikat tersenarai awam seperti 7-Eleven Malaysia Holdings Berhad dan Apex Equity Holdings Berhad, ” katanya dalam writ tersebut.

Farhash menuntut ganti rugi khas sebanyak RM10 juta dan ganti rugi pampasan, am, teruk serta teladan yang tidak dinyatakan jumlahnya daripada Wan Fayhsal selain perintah injuksi menghalang kenyataan tersebut diulangi. –  

SAMAN JANGAN

TAK SAMAN

KAH KAH KAH

INI PERNIAGAAN

LUMAYAN

KAH KAH KAH

TAK CAYA TANYA

PEGUAM

KAH KAH KAH

AMIN

PUASA KETIKA PANASCuaca dijangka panas, kering sepanjang Ramadan


KUALA NERUS: Taburan hujan yang berkurangan diramal menyebabkan keadaan cuaca menjadi lebih kering dan panas sepanjang Ramadan ekoran fenomena El Nino yang melanda negara ketika ini.

Penyelidik Meteorologi Fakulti Sains dan Sekitaran Sains, Universiti Malaysia Terengganu (UMT), Chung Jing Xiang berkata, fenomena tersebut berlaku disebabkan angin timuran yang biasanya bertiup ke arah Malaysia menjadi lemah dan bertukar ke arah Lautan Pasifik.

Menurutnya, hujan sukar terbentuk apabila kelembapan di kawasan negara berkurangan dan beralih ke arah lautan Pasifik menyebabkan corak cuaca menjadi lebih kering dan panas

PANAS PUN

OKAY

AMIN

TAK SEPANAS

DI SAUDI

AMIN

CEPAT SUSUT

BERAT BADAN

AMIN


DAKWA HADI ?


DAKWA HADI

AMIN

TANGKAP JANGAN

TAK TANGKAP

KAH KAH KAH

AWAS !!! PELABURAN CEPAT UNTUNG


AWAS !!!

PELABURAN 

CEPAT UNTUNG

KHALAS

CERITA SEBELUM PUASA


DARI ARKIB

TUKAR TIUB 25 MEI 2017


KESAH 

SEBELUM KITA

BERPUASA
Beberapa tahun yang lalu dalam bulan Puasa saya telah sampai di sebuah pekan di Kelantan dalam pukul  1.30 tengah hari. Oleh kerana tak berpuasa saya mencari tempat makan tapi semuanya tutup. Kononnya Bandaran saman kalau menjual makan minum sebelum  jam 4.00 petang.

Di suatu ceruk di pekan itu ada saya ternampak orang keluar masuk kedai makan yang hanya dua papan selit yang terbuka.Sesampai nya di muka pintu kedai ada lebih kurang 10 orang di dalam kedai menunggu nasi dibungkus untuk tapau.

Sebelum tiba giliran saya seorang pakcik meminta dua bungkus nagi champor. Sambil menoleh kepada saya dia berkata:

" Hok chuchu2 ambor baru kelik tadika !"

Dalam hati memang terlintas kata kata Arwah A R Tompel...Rangkautember Rangkautember Rangkautember...
dan  pakcik tersebut  seterusnya menyuruh penjual nasi itu; 

"Mek  weh...Buboh sambal bbanyak!"

Bukan saja Darul Khusus ada Pedas...Nasi champor budak2 tadika Kelantan pun  podaih podaih di Bulan Ramadan Al Mubarak

Selamat Berpuasa dan Puasa lah kamu sebelum kamu di Puasakan.KENAPA ISA BEBAS ? PENDAKWA BUAT RAYUAN


KENAPA ISA BEBAS ?

PENDAKWA BUAT

RAYUAN

AMIN

HAMAS TIDAK DAPAT DIKALAHKAN


HAMAS TIDAK DAPAT DIKALAHKAN


Perang Palestin melawan  Zionis Israel di Gaza yang bermula pada 7 Oktober 2023 telah melintasi hari ke 150.  Projek dan niat Perdana Menteri Israel Benjamin Netanyahu untuk memusnahkan Hamas gagal meleset. 

Jumlah angka kematian dari laporan Jabatan Kesihatan Palestin pada 5 Mac telah melintasi 30,631. Yang cedera 72,043 orang. Ini jumlah  mayat yang telah ditemui. Masih ada mayat hilang  yang terkambus dalam runtuhan bangunan.

Yang gugur dan tewas majoriti adalah kanak-kanak, wanita dan warga emas termasuk orang sakit.

Dalam kancah perang gerila yang susah untuk di bunuh ialah gerila. Ini kerana gerila paling berwaspada terhadap senjata dan bom musuh.

Senin 26 Februari 2024  yang dihebohkan oleh Presiden Biden dimana akan berlaku gencatan senjata dah berlalu satu minggu. Satu kepala kucing pun tidak kelihatan. Amin.

Heboh heboh tentang gencatan senjata hanya heboh.  Wakil Hamas dari Qatar sudah sampai ke Cairo. Tuan Rumah ialah Mesir. Wakil Israel tidak muncul.

Biden yang akan berhadapan dengan Trump untuk pemilihan Presiden Amerika November ini kelihatan gelabah. Biden mahu gencatan senjata berlaku. Ini molek untuk imej, optik  dan propaganda pemilihan Presiden.

 Timbalan Presiden Kamala Harris melakukan satu perkara yang belum pernah terjadi di Amerika: mengkritik keras Israel.

Israel di kritik kerana melarang bantuan kemanusiaan masuk ke Gaza yang menjemput kebuluran. Kamala Harris juga mahu gencatan senjata serta merta di lakukan. 

Apa sudah  terjadi. Kenapa pentadbiran Biden mula berani menyelar dan mengkritik Zionis Israel.

Semenjak subuh Sabtu 7 Oktober 2023 – politik dunia telah berubah. Pandangan warga dunia terhadap negara  yang dipanggil Israel telah berubah.

Akhbar The Guardian dari London pada 24 Januari telah melaporkan 1 dari 3 warga Amerika menganggap Israel sedang melakukan genosid ke atas warga  Palestin.

Pada 16 Disember 2023 akhbar New York Post melaporkan majoriti anak muda Amerika yang berumur 18 ke 29 tahun mahu Israel di hapuskan. Ini berdasarkan pungutan suara dari The Economist/YouGov.

Kenapa ini berlaku. Jawabnya amat mudah. Generasi muda mendapat maklumat terkini dari media sosial seperti Tik Tok – pantas dan tuntas. Manakala generasi sebelum ini mendapat maklumat dari buku dan media jenis lama.

Justeru pada 8 November 2023  akhbar The New York Times melaporkan seorang Senator Josh Hawley dari Missouri mahu Amerika mengharamkan Tik Tok yang dianggap anti Israel.

Media sosial telah membawa perubahan politik terhadap Israel. Perubahan ini berlaku dengan amat jelas. Bila Gaza di bom, bila hospital di bom, bila sekolah di bom, bila masjid dan gereja di bom – semua ini membantu berubahnya pandangan dunia terhadap Israel.

Gambar, imej dan babak-babak  yang berlaku di Gaza sampai dengan serta merta ke talipon bimbit. Maklumat segar tanpa disunting di hadapan mata. Imej dan  gambar di Tik Tok mempengaruhi hati dan naluri  sesiapa yang menuntun.

Hanya yang tidak berhati perut saja yang tidak terganggu jiwa bila melihat anak-anak menghulur mangkuk meminta makanan. Hanya yang berhati Zionis saja tidak melelehkan air mata  melihat ibu mencium anak yang cedera berdarah.

Media sosial sedang mengubah dunia. Kata-kata kasar lucah dan rasis dari Menteri Dalam Negeri Israel Itamar Ben-Gvir dalam Hebrew kini diterjemahkan oleh Lebai Google dengan tuntas.

Media sosial menelanjangi Zionis Israel. Bulu ari dan kurap Israel semua sedang di lihat dunia. Amin.

Apa yang berlaku di Gaza kini diakui dunia sebagai genosid – pembunuhan beramai-ramai -. Kita tidak perlu menunggu  keputusan Mahkamah Antara Bangsa dari Belanda untuk menerima hakikat bahawa Zionis Israel adalah penjenayah yang berniat untuk menghapuskan warga Palestin di Gaza.

Sejarah merakam bagaimana kaum Yahudi telah dibunuh beramai-ramai dalam Perang Dunia Ke Dua oleh Nazi Hitler. Genosid Hitler ini dikenali dengan nama Holocaust. Ini berlaku lebih dari 70 tahun dahulu.

Kini mangsa Holocaust sedang menjalankan program Holocaust. Ini seperti kata intellectual Palestin Edward Said – “You cannot continue to victimize someone else just because you yourself were a victim once—there has to be a limit”.

 Bani  Yahudi  tidak boleh terus menjadikan  orang lain mangsa  hanya kerana Bani Yahudi  sendiri pernah menjadi mangsa —perlu ada hadnya”

Holocaust ini dijaja dan dijadikan umpan untuk mengugut warga Eropah untuk merasa bersalah di atas pembunuhan 6 juta Bani Yahudi oleh Nazi Hitler.

Apa yang berlaku sekarang Holocaust sebagai umpan telah tidak lagi mujarab untuk  ditelan oleh generasi muda. Generasi Tik Tok tidak ambil pot tentang apa yang berlaku lebih dari 70 tahun dahulu. Apa yang mereka lihat ialah kehancuran dan kemusnahan Gaza.

Apa yang ditulis ini bukan propaganda anti Israel. 

Majalah The Economist  melaporkan pungutan suara dari 1500 warga Amerika hampir setengah yang berumur 18-29 tahun tidak lagi terpengaruh dengan naratif Holocaust.  

Satu lagi perkara yang sedang berlaku ialah kempen boikot.  Kempen Ngo BDS – Boycott Disvestment and Sanctions -  Boikot, Pencairan dan Sekatan ialah gerakan tanpa kekerasan yang dipimpin oleh Palestin yang mempromosikan boikot, pelupusan dan sekatan ekonomi terhadap Israel

 Kempen global ini amat berjaya. Malah syarikat popular seperti McDonald dan Starbuck  kehilangan berjuta-juta dolar hasil dari kempen BDS.

Malah kita lihat sendiri bagaimana McDonald Malaysia gelabah dan mengumumkan bahawa syarikat ini milik orang Islam. Kah kah kah. Untuk membuktikan Keislaman McDonald   jaringan BDS di Malaysia telah di saman. 

Anak semua bangsa di Malaysia memboikot McDonald kerana mereka terlihat gambar makanan segera ini dihantar berkotak-kotak untuk habuan soldadu Israel yang sedang membunuh warga Gaza. 

Ini peranan media sosial.

Paling terkini ialah Tuan Pemilik Starbuck  yang telah di boikot oleh pengguna  Melayu Islam telah menerangkan bahawa pekerja di syarikat ini terdiri dari  anak muda Melayu Islam.

Sama ada  kenyataan Tuan Empunya Starbuck ini  menjadi viagra untuk menaikkan kembali nafsu pengguna Melayu Islam belum lagi ada kepastian. 

Apa yang pasti selagi Gaza di bedil selagi Palestin dijajah selagi itu   jaringan BDS global dan BDS Malaysia akan terus menjalankan kempen boikot.

Percubaan Zionis Israel untuk memusnahkan Hamas telah membuka pentas perang yang baru. Kali ini Houthi dari Yaman telah  menyusun strategi untuk menjadikan Laut Merah medan tempur.

Bayangkan negara termiskin dalam dunia ini telah menggunakan drone untuk menembak kapal-kapal yang ada hubungan dengan Israel.

Bayangkan soldadu Yaman yang hanya berselipar ini telah berjaya memusnahkan beberapa buah kapal musuh di Laut Merah. Langkah Yaman ini telah menjemput serangan balas dari Amerika dan Inggeris.

Kesan serangan dari Houthi ini bukan berapa buah kapal Amerika tenggelam. Ada dampak yang lebih mendalam. Ini serangan ekonomi ke atas Israel.

Laluan Laut Merah ini amat penting untuk menghubung  Eropah dengan Asia. Ditengah perjalanan ada pelabuhan Eilat milik Israel. 

Pada 21 Disember 2023 agensi berita Reuters telah melaporkan 85% aktiviti perkapalan di pelabuhan ini terhapus.  Semenjak Yaman  menembak kapal menggunakan peluru berpandu pelabuhan Eilat jadi lengang.

Semenjak serangan Yaman di Laut Merah bermula Israel telah kehilangan 3 bilion dolar pendapatan dari pelabuhan Eilat. Ini  6% dari GDP negara. Dalam masa 10 tahun perang ini akan merugikan Israel sebanyak 400 bilion dolar.   
Zionis tidak berdiam diri.

Lembaga dan NGO pro Israel semakin ganas menjalankan kempen untuk mempertahankan Israel. Kempen Zionis ini memperlihatkan bagaimana  siswa di kampus-kampus di Amerika di kawal dari menjalankan gerakan yang dilihat  bersimpati dengan Palestin.

Presiden Universiti Havard Claudine Gay meletak jawatan. Dia dikatakan melakukan plagiat. Tapi sebab sebenarnya ialah tekanan dari kumpulan pro Zionis kerana Claudine  membenarkan kebebasan bersuara dalam kampus. Pelajar di Havard bebas menyatakan pandangan mereka terhadap isu Palestin.

Apa yang berlaku di Havard menjadikan lebih ramai warga benci dan menyampah melihat kerja dan kelakuan pelobi Zionis ini.

Perang dan serangan di teruskan. Ramadan akan sampai. Pengeboman diteruskan. Gencatan senjata hanya caka-cakap.

 Setiap hari angka kematian bertambah, kebuluran merebak, kanak-kanak  makin ramai mati. Yang selamat terencat akal kerana kurang zat makanan. 

Perang bukan main konda kondi. Perang  membunuh.  Jika tidak membunuh kita akan dibunuh.  Justeru perang juga membawa krisis mental. Bukan saja untuk warga Gaza tapi masalah mental juga sedang dihadapi oleh soldadu Israel.

Agensi berita Anadolu pada 28 Februari 2024 melaporkan lebih dari 30 ribu soldadu sedang menghadapi masalah mental. Anak-anak muda – bujang dan dara sunti - yang  dikenakan  khidmat negara dipaksa masuk ke kancah perang. Ini menimbulkan sindrom sakit otak pasca perang makin meluas. Amin.

Projek hapuskan Hamas ini jelas telah gagal. Hamas masih  berupaya menyusun dan mengatur serangan balas. Malah projek Netanyahu ini telah mengubah pandangan dunia terhadap Zionis Israel.

Optik dan pandangan dunia semakin menyebelah kebenaran dan keadilan. Warga dunia makin sedar apa itu Zionis Israel. 
 
Optik dan pandangan dunia ini juga memperlihatkan bagaimana warga dunia melihat Amerika dan Eropah. Kuasa imperialis  Amerika penyokong kuat Israel juga dalam krisis. Amerika sedang berhadapan dengan krisis  ekonomi . politik dan sosial yang maha hebat

Apa akan jadi jika kuasa Amerika runtuh? Apakah Israel dapat di selamatkan ? Sila tunggu minggu hadapan. Amin. (TT)

KENAPA SUNGAI JADI KERUH ?


Air sungai keruh luar biasa, LRA Batang Kali dihenti tugas sementara

KUALA LUMPUR – Loji Rawatan Air (LRA) Batang Kali telah dihenti tugas sementara bermula jam 5.40 petang sehingga 7.50 malam tadi sebagai langkah kawalan terhadap operasi loji berkenaan.

Ia susulan kebanyakan kawasan di Negeri Selangor telah menerima kadar hujan yang tinggi.

Kawasan tadahan Sungai Batang Kali juga telah menerima kadar hujan yang tinggi sekitar 64mm ke 70mm dan situasi hujan berkenaan mengakibatkan aliran kekeruhan yang tinggi di Sg. Batang Kali dan ia telah meningkat ke tahap melebihi 3000 NTU, kata Lembaga Urus Air Selangor (LUAS)

Bagaimanapun, katanya, tiada sebarang kesan kepada pengguna berkaitan pembekalan air terawat susulan henti tugas sementara berkenaan dimaklumkan oleh pihak Air Selangor.

“Pasukan Skuad Pantas LUAS telah segera membuat pemerhatian di lapangan dan disahkan permasalahan kekeruhan berkenaan  susulan penerimaan hujan yang tinggi di kawasan hulu Sg. Batang Kali yang telah meningkatkan aliran air di keseluruhan kawasan permukaan dalam kawasan tadahan dan ia merupakan faktor peningkatan kekeruhan berbanding hari-hari biasa.

Petugas LUAS mmeriksa air Sungai Batang Kali yang didapati keruh berbanding hari-hari biasa.

Walau bagaimanapun pihak LUAS akan menjalankan tindakan pemantauan susulan bagi aktiviti-aktiviti berpotensi seperti aktiviti kerja tanah di hulu muka sauk,” katanya dalam satu kenyataan.

Di dalam masa yang sama, rondaan dan pemantauan LUAS di Sg. Sembah juga telah mengesan kadar kekeruhan melebihi bacaan biasa 500 NTU.

LUAS juga telah segera mengaktifkan pemantauan kekeruhan di Sg. Sembah, serta siasatan di kawasan berhampiran dan siap siaga dengan mitigasi yang berkaitan. LUAS sedang giat memantau rapi situasi semasa dan bersiap siaga. –

WOIT

ADA CURI

BALAK  KE ?

AMIN

ATAU ADA

BUAT KEBUN 

HARAM ?

JENG JENG JENG

KHALAS

BOIKOT STARBUCKS


Starbucks kecilkan perniagaan di Timur Tengah, Afrika akibat boikot

ANKARA – Kempen boikot antarabangsa terhadap Starbucks yang didakwa bersubahat dengan Israel meninggalkan kesan mendalam terhadap rangkaian yang berpangkalan di Amerika Syarikat itu.

Kumpulan Alshaya, yang mengendalikan kafe Starbucks di Timur Tengah dan Afrika Utara (MENA) mengumumkan pengecilan perniagaan berikutan cabaran yang dihadapi sejak Oktober tahun lalu.

“Akibat daripada keadaan dagangan yang sentiasa mencabar sejak enam bulan lalu, kami telah mengambil keputusan yang menyedihkan dan amat sukar untuk mengurangkan bilangan rakan sekerja di kedai MENA Starbucks kami,” kata seorang jurucakap kepada Anadolu.

Lebih 2,000 pekerja dijangka akan terjejas berikutan keputusan yang diambil oleh syarikat.

Selama lebih daripada 25 tahun, Kumpulan Alshaya telah memegang lesen Starbucks untuk wilayah MENA dan membina kehadiran yang besar dengan lebih 1,300 kedai kopi dan tenaga kerja yang melebihi 11,000 individu.

Keputusan itu dibuat selepas gesaan boikot terhadap syarikat kopi Amerika itu selepas Starbucks mengumumkan mengambil tindakan terhadap pekerja yang bersimpati terhadap rakyat Palestin.

Lebih 30,000 penduduk Gaza telah dibunuh oleh Israel dalam serangan tanpa henti yang memasuki bulan kelima dengan separuh daripada mangsa adalah bayi dan kanak-kanak. – Agensi


KEMPEN BOIKOT

SYARIKAT YANG

SOKONG ISRAEL

BERJAYA

AMIN

WAJIB DITERUSKAN

WAJIB LUASKAN

AMIN

KHALAS

GERILA IRAQ MASUK MENYERANG


GERILA IRAQ

MASUK MENYERANG

AMIN

BILA NAK TANGKAP HADI


BILA NAK

TANGKAP HADI

AMIN

Unknown commented on
 "ISLAM JADI ALAT
 UNTUK MENIPU"

Bila nak tangkap hardee har har

Unknown commented on
 "TUAN GURU HADI
 TAK FAHAM MADANI"

Burong hadee har har bila madanon tak ada bercanda di down under boleh plak datang parlimen dan berbunyi..taim madanon ada dia kat ijn tu la jangan pakai waze..itu product yahoodhi.

MAIL BERA CADANG BM BAHASA ASEAN


MAIL BERA

CADANG BM JADI

BAHASA ASEAN

KHALAS

Unknown commented on
 "MAIL BERA 
NAK BODEK NAJIB"

Mail Bera nak GST balik ganti SST, mengapa dia tak buat masa dia PM9?

Mail Bera dah jawab soalan SPRM dia sakaw RM300 juta dari Bajet PMO untuk Promosi Keluarga Malaysia masa PM9?

Apa pencapaian Mail Bera PM9 dengan J/K Jihad Anti-Inflasi dan Kos Sara Hidup? Yang tahu Pengerusi J/K Jihad, Geng BFF Mail Bera, Nuar Musa jadi Broker Menara KL sakaw RM500,000 setahun untuk 15 tahun,