Selasa, 18 Oktober 2016

MENUJU SATU JUTA KE DATARAN MERDEKA
MENUJU 1 JUTA

KE DATARAN 

MERDEKA 
-------------

SIAPA PANDAI BAWA KERETA?
BAWAK KERETA?
bila kau pandai bawak kereta bang?? on APA MAHATHIR CAKAP PASAL HISHAMUDDIN RAIS
bengkak
on 10/18/16

MANTAN MUSUH
bila mantan musuh memuji itu petanda baik ertinya apa yang kita buat menyengat bukan sia sia kah kah kah kah kah kah kah on APA MAHATHIR CAKAP PASAL HISHAMUDDIN RAIS
Anonymous
on 10/18/16

HABIS LAAA
Habis lah ko sham...takde alasan dah...dah masuk dlm buku doktor on APA MAHATHIR CAKAP PASAL HISHAMUDDIN RAIS
Anonymous
on 10/17/16

KENAL TT
Rupa rupanya Tun Madey kenal TT..omg!!! OMG!!!!! on APA MAHATHIR CAKAP PASAL HISHAMUDDIN RAIS
Anonymous
on 10/17/16

MANA RETI
kah kah kah kah kah.. oit madey, isham mana reti bawak kete oi.. tak pernah lagi isham bawak kete.. kalau isham drive, maka babi boleh terbang ikan tilapia kayuh basikal.. kah kah kah on APA MAHATHIR CAKAP PASAL HISHAMUDDIN RAIS
Anonymous
on 10/17/16


----------------

BERITA AMAT BAIK

INI BERITA

AMAT BAIK

BANTU BERSIH5

KUMPUL 1 JUTA

KE DATARAN

MERDEKA


Naikkan Kadar GST Sebanyak 8 % Atau Kerajaan Terpaksa Jual Aset Negara
PETALING JAYA: Pakar ekonomi berpendapat kerajaan sedang merancang untuk menaikkan kadar Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) daripada 6% kepada 8%, memandangkan ia tidak mampunyai sumber cukai produktif yang lain.


Jika tidak, kerajaan mungkin terpaksa menjual sebahagian aset Khazanah Nasional Berhad bagi menampung pendapatan kerajaaan buat sementara bagi tahun 2017.

Memandangkan ekonomi dunia menuju kegawatan, pensyarah Universiti Tun Abdul Razak Prof Dr Barjoyai Bardai berkata GST satu-satunya cukai yang sangat produktif dan berdaya maju, ketika cukai korporat dan cukai individu golongan berpendapatan tinggi dijangka menurun.

“Kalau boleh kerajaan mahu laksanakan tahun ini untuk belanjawan tahun depan (2017),” kata Barjoyai kepada FMT.

“Tapi bergantung pada berani atau tidak kerajaan melakukannya. Mungkin mereka pun tak ada pilihan lain sebab tidak ada sumber pendapatan lain untuk diharapkan,” katany

Read more: http://malaysianewsss.blogspot.my/2016/10/naikkan-kadar-gst-sebanyak-8-atau.html#ixzz4NU2xzrJk


WOIT

NAK JUAL APA?

HARTA CINA

DAH REMBAT

APA ADA LAGI

JUALLAH AIR

SUSU BADAK

KAH KAH KAH


----------------

BANGANG BIN BODOH

BANGANG BIN

BODOH BINTI

BEBAL A/L NGOK

EMBECILES FOU

IDIOT DRY TURD

IBNUCHA MURTA

LONDIR MAKKAU


Saman DoJ: Speaker salah faham maksud ‘sub judice’, kata peguam

 | October 18, 2016
Syahredzan berkata, apa yang dibincangkan di Malaysia berhubung saman DoJ tiada pengaruh ke atas AS.


PETALING JAYA: Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tuan Haji Pandikar Amin Mulia terus dikritik atas keputusan menghalang perbahasan mengenai samn Jabatan Kehakiman (DoJ) Amerika Syarikat bagi menyita aset didakwa dibeli menggunakan dana 1MDB.
Peguam, Syahredzan Johan berkata, Pandikar secara dasarnya salah faham fungsi “sub judice” berhubung tindakan merampas aset DoJ di AS.
“Macam mana apa yang dicakap dan dibincangkan di sini (Malaysia) mempunyai pengaruh di sana (AS),” tulisnya di Twitter sebagai respons terhadap keputusan Pandikar, semalam.
Beliau berkata, saman dan isu 1MDB perlu dibincangkan di Dewan Rakyat kerana ia adalah isu negara memandangkan dana awam sudah disalah gunakan.
Malah di Malaysia, katanya, isu “sub judice” tidak relevan kerana mahkamah di negara ini tidak lagi mempunyai perbicaraan juri dalam kes jenayah.
KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH
KAH
ASAL  MANO?


--------------

KENYATAAN AKHBAR

KENYATAAN MEDIA
KEADILAN MENGECAM UGUTAN BUNUH TERHADAP MARIA, AMBIGA

Pagi ini, saya dikejutkan dengan maklumat bahawa Puan Maria Chin Abdullah (Pengerusi BERSIH 2.0), tiga orang anak beliau, sdr Mandeep Singh (AJK BERSIH 2.0), dan  Ambiga Sreenevasan (Presiden HAKAM) telah menerima ugutan bunuh dari pihak yang tidak diketahui.

Mesej yang mereka terima adalah berbentuk gambar pemenggalan kepala oleh ISIS, di mana muka mangsa ISIS telah diubahsuai dengan muka Maria, Mandeep, dan Ambiga.

Perbuatan ini adalah satu bentuk ugutan jenayah yang wajib dikutuk oleh semua pihak tidak kira sama ada mereka bersetuju ataupun tidak dengan usaha BERSIH 2.0. Pada masa yang sama, saya menggesa pihak Polis Di-Raja Malaysia (PDRM) serta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) segera melakukan siasatan, mengesan dan membawa ke muka pengadilan mereka yang telah melakukan ugutan jenayah ini, yang boleh disiasat di bawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksima dua tahun atau denda atau kedua-duanya sekali.

Sekiranya pihak PDRM dan SKMM boleh mengesan dan menangkap individu seperti 'Ratu Naga' yang didakwa memuat naik gambar yang menghina Perdana Menteri dan isteri, saya percaya tidak menjadi masalah langsung untuk PDRM dan SKMM segera mengesan dan menangkap individu atau pihak disebalik sebaran gambar ugutan bunuh terhadap Maria, Mandeep dan  Ambiga ini.

Saya menggesa dan mengajak rakyat Malaysia agar bersama mengecam dan menolak budaya politik berunsur jenayah seperti ini, dan mendoakan agar Maria sekeluarga serta sdr Mandeep dan Ambiga terus tabah.

Dr Wan Azizah Wan Ismail
Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia
Presiden KEADILAN
18 Oktober 2016


-----------------

PURTAN OOO PURTAN
PURTAN 

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAK KAH AKH

Persempadanan semula ikut undang-undang‎

KUALA LUMPUR - Menteri di Jabatan Perdana Menteri Muhamad Azalina Othman Said menegaskan, isu kajian Persempadanan‎ Bahagian-bahagian Pilihan Raya bagi Negeri-negeri Tanah Melayu dan Sabah yang dijalankan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) kini, adalah mengikut proses undang-undang negara.

"Ya, proses persempadanan yang sedang dijalankan kini dilaksanakan sepenuhnya mengikut undang-undang," katanya ketika menjawab persoalan tersebut.

Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan  Tuan Haji ‎Irmohizam Ibrahim (BN - Kuala Selangor) yang bertanyakan  adakah proses persempadanan yang sedang dijalankan SPR kini dilaksanakan sepenuhnya dengan mengikut undang-undang.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH
()*&&#*8  *^$#2

o0*PURTAN y4$4

4$op*(8%4v  U87%$#
KAH KAH KAH KAH KAH 
---------------

SULTAN MELAKA YANG BARU

SI HAPRAK NI

SUDAH JADI

SULTAN MELAKA

YANG BARU KE?

APA JADI DGN

SULTAN LAMA?

SAJE TANYA

KERNA 

CUNTFUSE


Idris Haron: Majlis Raja-raja tolak Deklarasi Rakyat

Dokumen Deklarasi Rakyat yang dikemukakan bekas perdana menteri  Mahathir Mohamad kepada Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu’adzam Shah tidak mendapat perhatian Mesyuarat Majlis Raja-raja.
Ketua Menteri Melaka Idris Haron yang turut berada dalam mesyuarat di istana negara minggu lalu bagi mengiringi Yang di-Pertua Negeri Khalil Yaakob, berkata mesyuarat itu menolak Deklarasi Rakyat.
“Mesyuarat di Istana Negara menolak deklarasi rakyat yang kononnya mempunyai sejuta tanda tangan bagi menyingkirkan Najib sebagai perdana menteri berikutan usaha itu sangat bercanggah dengan perlembagaan pemilihan pemimpin negara dibuat melalui sistem pilihan raya,” beliau dilaporkan sebagai berkata

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH 

APA JADI DG

PEMEGANG MOHOR

BOTOL BESAR

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

-------------------

AMARAN DARI BANK NEGARA

f.b
DAH KUTIP CUKAI GST LEBIH RM30 BILION (setakat akhir tahun 2015) pon ekonomi negara masih jatuh merudum lagi.. ??!!
KE MANA HASILNYA RM30 BILION ITU PERGI !!!
SIAPA Perdana Menterinya..
SIAPA Menteri Kewangannya..
SIAPA 'Kepala' 1MDBnya..
SIAPA Dapat 'DERMA' RM2.6 bilionnya..
SIAPA Bercuti Ke Luar Negara Satu Keluarga guna jet mewah VVIP kerajaan..
SIAPA PENYANGAK & PEROSAK NEGARA sebenarnya ??!!


--------------

SUASANA TEGANG

DIBERI TAHU

keadaan dunia semakin tegang
perang berterusan 
di afghanistan
di pakistan
di iraq
di liybya
di syria
ekonomi amerika makin tenat
maka pernag di rancang
kalau perang pecah
inilah perang terakhir
untuk umat manusia

Why Is Obama Threatening Russia With World War 3 Right Before The Election?


It sure seems like an odd time to be provoking a war with Russia.  As I write this, we stand just a little bit more than three weeks away from one of the most pivotal elections in U.S. history, and Barack Obama has chosen this moment to strongly threaten the Russians.  

As I wrote about on Friday, Reuters is reporting that Obama is contemplating “direct U.S. military action” against Syrian military targets, and the Russians have already indicated that any assault on Syrian forces would be considered an attack on themselves.  

The rapidly deteriorating crisis in Syria has already caused tensions with Russia to rise to the highest level since the end of the Cold War, but now Obama is adding fuel to the fire by publicly considering “an unprecedented cyber covert action against Russia”.  Apparently Obama believes that Russian hackers are interfering in the election and so he wants payback.  The following comes from an NBC News article entitled 


--------------

KU LI TAK SOKONG HADI

YA AMPOOON

APA DAH JADI

PAK UNGKU?
Hadi 'silap jalan' bawa usul pinda Akta 355?Pada pandangan Ku Li sepatutnya cadangan pindaan undang-undang itu dibawa ke Majlis Raja-raja sebelum dibentang di Parlimen

Pemimpin veteran Umno Tengku Razaleigh Hamzah berpendapat, pindaan rang undang-undang 355 yang dicadangkan Datuk Seri Abdul Hadi Awang perlu dibentangkan pada Majlis Raja-raja sebelum di bawa ke parlimen.

Menurut Tengku Razaleigh, perkara berkaitan rang undang-undang tersebut juga sepatutnya dibincangkan di peringkat negeri serta mendapat perkenan Majlis Raja-raja terlebih dulu.

"Tak layak bawa (usul berkenaan) masuk parlimen. Isunya ialah, parlimen bukan tempatnya.


"Ia patut dibawa ke peringkat negeri. Kalau tak, ia tak berpelembagaan (tidak mengikut kehendak perlembagaan) kerana (persoalan) agama ialah hak raja.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

WOIT

CALON PIEM

SEUMUR HIDUP 

TAK SOKONG

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH
KAH KAH-----------

CASH IS GOD
CASH IS GOD
Najib lagi tinggi dari Tuhan. Najib tak benarkan hudud.. oops tak benarkan ruu355 maka tak boleh digubal. Cash is God! 90juta dah habis dibaham.. isi la borang suruh God topup duit. on BETUL KE DARI ALLAH?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/16/16
---------------

SIAPA PAK DUTA KITA?KETIKA DEAL

INI BERJALAN

SAPA PAK DUTA

KITA DI DC

SAJE TANYA

DAH LUPA


WSJ: 1MDB link to businessman involved in White House visit probed

Read more: https://www.malaysiakini.com/news/358980#ixzz4NSI1EVHl


Investigators believe that some of the money allegedly from troubled state fund 1MDB had gone to a US entrepreneur, who had later arranged a White House visit for relatives of Prime Minister Najib Abdul Razak.
According to The Wall Street Journal (WSJ), the entrepreneur is Frank White Jr, one of the founders of investment firm DuSable Capital Management LLC, who has also raised funds for US President Barack Obama and presidential candidate Hillary Clinton.
The US financial daily reported today that according to people familiar with the probe, investigators are looking into this as they believe about US$10 million allegedly misappropriated from 1MDB had flowed indirectly to White in a business deal.
1MDB had also paid US$69 million to buy a DuSable unit out of a deal they had agreed on to build solar power plants, said WSJ


Read more: https://www.malaysiakini.com/news/358980#ixzz4NSHr7IoM

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

TERHEBAT 

RASUAH SAMPAI

KE RUMAH 

PUTEH

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH-------------

MALAM INI - MAT SABUMALAM INI

MAT SABU

AKAN DISOAL

RADIO BANGSAR MENUJU 

BERSIH5
radio bangsar 
akan mengadakan
siri temu bual dengan
pemimpin politik
wakil ngo dan ngi
tentang makna bersih5

semua dijemput datang
ke studio mendengar live
atau 
dengar melalui radio

hanya radio bangsar
berani langgar laporan jelas
------------

HARI HARI AKHIR SAEKOR GEROMBOOLAN

KAH


UMNO Johor sangkal spekulasi Adun akan keluar parti

18 Oktober 2016
Umno Johor meminta rakyat agar tidak mempercayai khabar angin atau spekulasi, kononnya beberapa orang lagi Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) daripada parti itu, akan menyertai pembangkang.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH
---------------

GST AKAN DINAIKKAN?f.b

Tiada sumber lain ataupun hutang 1MDB terlalu banyak sehingga tidak mampu nak tanggung lagi? Jangan bagi cadangan yang bodoh kalau ianya sekadar untuk menyedapkan hati perdana menteri tanpa memikirkan kesan terhadap rakyat!! Sampai bila nak tipu rakyat! dan jangan ingat rakyat Malaysia ni semuanya tak cerdik macam kabinet umno & laci2nya?!

----------

ANAK MUDA SELURUH DUNIA - BERSATULAH


KONSPIRASI YAHUDI
Ini konspirasi yahudi la, dia buat anygerah, dia pilih pemenang, maka pemenang mesti kalangan dia supaya duit berjuta hadiah tu yang mewakili dana berlebihan t@k tau nak buat apa deng@n duit tu dan tak mau pula duit tu didobi cara haram bukak rumah pelacuran atau lain, maka wang ini masih berlegar kalangan mereka sesama sendiri, 

mengkayakan sesama mereka, jadi duit ini tak boleh mengalir keluar terutama pada melayu sebab mereka takut melayu seperti ziana zain ini akan pegang kuasa membeli yang tinggi dan satu hari nanti menjadi tentera timur yang kuat dan menawan negara yahudi. on BUNYI GITAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/17/16


TAHNIAH BOB
Kahkahkah...and Bob's your uncle...kahkahkah [Nobel panel gives up knockin’ on Dylan’s door | Music | The Guardian] is good,have a look at it! 

https://www.theguardian.com/music/2016/oct/17/nobel-prize-bob-dylan-unable-to-reach?CMP=fb_gu Why try to change me now? Kahkahkah... on TAHNIAH - BOB
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/18/1

KAPIR HARBI
Bob dylan ni kapir harbi. Suara dia suara kapir harbi. Lirik lagu dia lirik kapir harbi. Dia tak pernah tulis lirik mengagungkan Islam, memuji Allah. Pakaian dia pakaian kapir harbi. Dia tak pakai jubah dan serban. Muka dia, penampilan dia, perwatakan dia, semua kapir harbi. 

Dia tak simpan misai dan janggut, tak berjalan dengan tasbih di tangan, tak menyapa Muslim dengan ucap salam. Air liur dia liur kapir harbi yang diguna untuk mencerna ketulan babi, bukan ketulan kurma madinah atau kismis minda mahupun air terapi 30juzuk. 

Mainan gitar dia permainan kapir harbi. Islam suka pada paluan percussive elements, tak suka pada petikan string instruments. Jadi, saya sebagai juruprihatin pada pemuda pas yang mendokong ciri islamik dan menentang kapir harbi, membantah keras pemberian hadiah nobel antarabangsa pada dylan, dan menggesa panel pemilihan menarik serta merta dan membatalkan pemberian itu, sebaliknya mencontohi negara kita yang amat disegani, walau berbilang kaum serta ugama tetapi on BUNYI GITAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/16/16
---------------