Ahad, 22 Disember 2019

DON PLAY PLAYDON PLAY PLAY

PEMIMPIN ISLAM

BAWA USTAD

FUCK YOUR ARSE

INILAH HEBATNYA

PEMIMPIN ISLAM


USTAD NI

TAK FAHAM 

TANDA  JARI  ITU

IALAH JOLOK

LUBANG JUBO
--------

AAK RAZAK ATAU CUCU RAZAK
SOALAN HAKIKI

KURUN INI

ANAK RAZAK

ATAU

 CUCU RAZAK

Bukan Azilah saja bersuara lepas Najib tiada kuasa - Deepak

Bagi saudagar permaidani Deepak Jaikishan, akuan berkanun (SD) yang membabitkan Najib Razak dalam pembunuhan Altantuya Shaariibuu mengandungi kebenaran.

Menurutnya Azilah Hadri bukanlah orang pertama yang membuat pendedahan mengenai bekas perdana menteri tersebut selepas pilihan raya umum yang lalu.

Deepak, yang pernah menjadi rakan rapat Najib dan isterinya, Rosmah Mansor, berkata sebelum ini, orang-orang berkenaan takut terhadap tindak balas kepada diri mereka.

Deepak mengulas dakwaan Najib bahawa SD itu yang menuduhnya mengarahkan pembunuhan warga Mongolia tersebut merupakan suatu plot politik untuk mengunci mulutnya.
Iklan


"Dia [Azilah] bukan satu-satunya orang yang telah keluar [untuk mendedahkan isu-isu] selepas Najib tidak lagi menjadi perdana menteri.

"Ramai pegawai kanan kerajaan telah memberi keterangan di mahkamah mengenai penglibatan Najib dalam rasuah, SRC (International) dan (kes) 1MDB.

"Kami tidak bercakap tentang satu atau dua orang. Ramai yang keluar untuk mendedahkan maklumat... (termasuk bekas ketua audit negara) Ambrin Buang," katanya kepada Malaysiakini dalam satu wawancara.

Ahli perniagaan tersebut berkata seperti mereka, Azilah yang juga bekas anggota Unit Tindakan Khas (UTK) polis, sebelum ini tidak berpeluang untuk mendedahkan kebenaran yang dikatakan itu.

Pada tahun 2015, Mahkamah Persekutuan mengembalikan semula sabitan kesalahan membunuh dan hukuman mati terhadap Azilah dan seorang lagi bekas anggota UTK, Sirul Azhar Umar.

Bagaimanapun, Sirul melarikan diri ke Australia selepas Mahkamah Rayuan membebaskan kedua-dua tertuduh pada 2013.

Minggu lalu, Malaysiakini melaporkan bahawa Azilah, yang sedang menunggu hukuman mati di penjara Kajang, telah memfailkan SD berkaitan permohonannya untuk perbicaraan semula kes dan semakan penghakiman Mahkamah Persekutuan.

"Ketika Najib menjadi PM dan Azilah dijatuhkan hukuman mati, dia menanggung akibat perkara ini. Dia tidak boleh menentang PM," kata Deepak.

"Sirul agak lebih bijak, dia lari ke Australia kerana dia tahu Australia mempunyai undang-undang tertentu terhadap hukuman mati tetapi dalam kes Azilah, dia tidak fikir begitu jauh.

"Tetapi sekarang dia perlu membersihkan namanya. Ia bukan hanya mengenai Azilah melakukan pembunuhan, tujuh keturunan Azilah berikutnya akan menanggung beban hebat yang dia telah membunuh seseorang, stigma kepada keluarganya," katanya.

'Dia hamil anak Najib'
Deepak juga membuat tuduhan mengejutkan bahawa Najib mengarahkan pembunuhan tersebut kerana Altantuya sedang mengandung anaknya.

Ditanya bagaimana dia tahu mengenai perkara ini, saudagar itu berkata Rosmah telah memaklumkan kepadanya.

Apabila dimaklumkan bahawa Sirul sebelum ini pernah menyatakan Altantuya tidak mengandung, manakala Azilah pula tidak menyebutkan hal itu dalam SD, Deepak membayangkan Sirul tidak boleh dipercayai.

"Sirul telah membuat pelbagai kenyataan kepada perdana menteri yang berbeza, dan pihak yang berlainan yang melobi kepadanya.

"Saya tidak fikir anda boleh mengambil bulat-bulat seluruh perkataan Sirul. Anda perlu pergi mencari orang yang konsisten mengenainya, orang yang tahu ...," katanya.

KALAU DEEPAK

PUN  DAH BERANI

PECAH LUBANG

NAMPAKNYA

PEMIPIN ISLAM

TELAH KANTOI

TEATER MASJID

TAK LAKU

MAKIN RAMAI

JADI KENG
KAH KAH KAH


---------------

CILAKAK - PEMIMPIN ISLAM DIHINA DALAM MAHKAMAH
CILAKAK

PEMIMPIN ISLAM

DIHINA DALAM 

MAHKAMAH

Sibuk urus negara, tak sempat periksa akaun bank, kata Najib

PADA perbicaraan kes penyelewengan dana SRC International Sdn Bhd minggu ini, Najib  memberitahu mahkamah beliau tidak kerap memeriksa akaun bank peribadinya serta tidak tahu tentang had perbelanjaan kad kreditnya dan pinjaman dari Arab Saudi. 

Beliau juga tidak terlibat dalam operasi SRC International kerana sibuk menguruskan negara, Najib beritahu Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

Semasa disoal balas Pendakwa Raya Khas V Sithambaram, Najib berkata akaun peribadinya diuruskan oleh setiausaha peribadinya, Azlin Alias manakala transaksi SRC International dilakukan oleh pemegang mandat akaunnya, bekas CEO Nik Faisal Ariff Kamil.

Pertikaman lidah bermula apabila Sithambaram menyoal Najib sama ada ahli Parlimen Pekan itu mengesahkan sendiri baki akaunnya semasa mengeluarkan cek RM2.5 juta untuk penasihat operasi Umno, Habibul Rahman Kadir Shah Kadir.

Najib beritahu mahkamah, beliau hanya sesekali memeriksa status akaunnya dengan Nik Faisal.

“Saya rasa baki akaun saya cukup,” katanya.

Beliau juga menegaskan wang dalam akaunnya adalah derma dari Arab Saudi, tetapi dibantah Sithambaram. Pendakwa raya itu berkata derma yang didakwa dari Arab Saudi habis pada Oktober 2014.

Najib turut beritahu mahkamah beliau tidak tahu had perbelanjaan kad kreditnya ialah RM3 juta. Najib menafikan cadangan pendakwaan bahawa beliau bertanggungjawab sepenuhnya ke atas kewangannya dan tahu mengenai transaksi keluar masuk, termasuk RM42 juta yang dimasukkan ke dalam akaunnya.

“Sukar untuk diterima bahawa (sebagai) perdana menteri dan menteri kewangan, (anda) tak tahu (tentang) akaun dan cuma beritahu ‘rasa’,” kata Sithambaram. Najib kemudian membalas dengan menegaskan beliau hanya menandatangani cek akaun peribadinya yang lain.

Najib berkata beliau tidak terlibat dalam operasi SRC International kerana sibuk mentadbir negara ketika itu apabila ditanya mengenai transaksi RM40 juta daripada SRC International kepada rakan pengurusan tanggungjawab sosial korporatnya, Ihsan Perdana Sdn Bhd pada 2014.

Daripada RM40 juta yang masuk ke dalam Ihsan Perdana, RM27 juta dipindahkan ke dalam akaun peribadi Najib di Ambank yang berakhir dengan nombor “880” dan RM5 juta pula dipindahkan ke sebuah lagi akaun Najib berakhir dengan nombor “906”.

Sithabaram mencadangkan tiada seorang pun eksekutif SRC International mempersoalkan atau membantah transaksi itu.

Sithambaram: Saya cadangkan kepada anda yang mereka tak persoal pemindahan itu. Anda orang besar di SRC (International). Sebab itu saya tanya anda.

Najib: Saya tak terlibat dalam operasi, okay. Saya sibuk jaga seluruh negara. Awak terima itu?

Sithambaram: Saya tak mahu respon, kerana ia akan jadi jawapan yang tak berapa baik. Jawapan saya tak akan jadi pujian.

Najib juga memberitahu mahkamah beliau tidak membuat laporan polis bahawa tandatangannya pada dokumen SRC International dipalsukan kerana mahu mendapatkan pengesahan dari pakar tulisan terlebih dahulu.

Sithambaram mencadangkan Najib mendakwa tandatangannya palsu hanya selepas perbicaraan masuk peringkat pembelaan. Najib tidak bersetuju dengan Sithambaram.

Najib diwakili sekumpulan peguam diketuai Muhammad Shafee Abdullah. Pihak pendakwaan pula diketuai Peguam Negara Tommy Thomas. Perbicaraan di hadapan Hakim Mohd Nazlan Mohd Ghazali.

Najib, 66, berdepan pertuduhan berkaitan pinjaman RM4 bilion kepadan SRC International pada 2011 dan 2012, yang mana RM42 juta masuk ke dalam akaun peribadinya pada 2014 dan 2015. Beliau berdepan hukuman penjara 20 tahun jika disabitkan bersalah.

Perbicaraan bersambung 6 Januari. – 22 Disember, 2019.


INILAH CONTOH

PEMIMPIN ISLAM

BERKERJA UNTK

RAKYAT 

TAKDA MASA

UNTUK LIHAT

BANK AKOUN

PEGUAM SENGAJA

MENGHINA

TANYA SOALAN

YG BUKAN BUKAN

KALAU TAK CAYA

PEMIMPIN ISLAM

BOLEH BUAT

SUMPAH LAKNAT

PUKRAK MUKRAK
KAH KAH KAHSAPA S
--------

HILANG KUASA BANGLA DATANG BERAK

----------ILANG KUASA

BANGLA DATANG

BERAK

Penangan SD Azilah. Tiba2 muncul Deepak tokeh Udani Karpet dedah kisah baru ttg pemilik anak dlm kandungan Altantuya. Amacam?

Comments


----------

MAMAT INI TAK FAHAMWOIT

MAMAT NI

TAK FAHAM

KL SUMMIT

BUKAN TENTANG

HUKUM 

MANDI JUNUB

ATAU

TENTANG

DATANG BULAN

ATAU

 DOA MAKAN

JUGA BUKAN 

TENTANG

SIFAT DUA PULUHKenapa Mujahid tiada peranan dalam KL Summit?

KUALA LUMPUR – Ketiadaan kelibat Menteri Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mujahid Yusof dalam program KL Summit menimbulkan tanda tanya.

Bagi pemerhati politik, Azizi Safar, ia satu yang pelik sedangkan Mujahid merupakan menteri yang menjaga agama Islam di negara ini.

Beliau juga mempersoalkan penyertaan perbincangan meja bulat yang telah dihadiri oleh seperti Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Mukhriz Mahathir, Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali serta Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Zuraida Kamaruddin.


KL SUMMIT

IALAH TENTANG

EKONOMI

TENTANG  

STRATIJI

TENTANG

GEOPOLITIK

GARIS ISLAM

DEMOKRAT

HAL HALAL

HARAM DAH

SELALU DENGAR

NGOK LAAA

MAMAT NI
KAH KAH KAH
SAPA 


------------

PERAK DALAM BAHAYA
BAHAYAPERAK DALAM

BAHAYA KALAU

ZAKAR NAIK OPP..

ZAKIR NAIK

TAHU HAL INI

RM10 juta disalur untuk rumah ibadat bukan Islam, kata MB Perak

KERAJAAN negeri memperuntukkan sejumlah RM10 juta bagi tujuan penambahbaikan, penyelenggaraan dan membina rumah ibadat bukan Islam yang baharu, di Perak.

Menteri Besar Ahmad Faizal Azumu berkata peruntukan yang disalurkan menerusi Belanjawan Perak 2020 itu turut meliputi aktiviti hal ehwal bukan Islam untuk masyarakat bukan Islam di negeri ini.

“Kerajaan negeri komited untuk memastikan kestabilan politik, kemajuan ekonomi, kemakmuran sosial dan keharmonian antara agama dan bangsa yang dinikmati oleh rakyat Malaysia di Perak ini, kekal terpelihara.

“Jika kita ada kekurangan, saya mengajak tuan-tuan dan puan-puan sekalian, marilah bersama-sama menggembleng tenaga agar kita sebagai kerajaan dan masyarakat saling melengkapi untuk kemajuan negeri Perak yang kita sayangi ini,” katanya ketika berucap pada Sambutan Hari Krismas 2019 Peringkat Negeri Perak di Stadium Indera Mulia di Ipoh, malam ini.


HARAP TAK ADA

SAPA BERITAHU

ZAKAR NAIK...

OPPS ZAKIR NAIK

UCAPAN SELAMAT

MENYAMBUT

HARI MAULUD

NABI ISA

KALAU KEELING

TAK SEDAR DIRI

TAHU DIA BUAT 

HURU HARA
KAH KAH KAH---------