Rabu, 3 Mei 2023

MADEY & HADI LAWAN ANWAR


INI GERAKAN APA

PULAK NI ?

KAH KAH KAH

HADI KATA APA?

AMIN

KHALAS

NUMBO DAH CUKUP UNTUK JATUHAKAN ANWARAngka 126 bukan satu spekulasi, kata Muhammad Faiz

KUALA LUMPUR – Kerajaan Perpaduan dikatakan sudah mengetahui mengenai gerakan bagi menumbangkan kerajaan, kata Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Dr Muhammad Faiz Na’aman.

Beliau turut memberikan bayangan gerakan itu bukan satu spekulasi dan mungkin akan berlaku.

“Saya kira, angka ini signifikan hingga ramai çyber troopers prokerajaan meroyan di laman Facebook saya. Saya fikir pihak sebelah sana (Kerajaan Perpaduan) pun tahu kebenarannya,” katanya memetik laporan BHOnline hari ini.

Kenyataan itu dikuatkan lagi dengan status yang dimuatnaik beliau semalam berhubung angka 126.

Ia apabila Muhammad Faiz memuatnaik stutus di Facebooknya semalam dengan ‘126 dah…jika benar Alhamdulillah’.

Hantaran itu dikaitkan dengan jumlah sokongan terhadap Perikatan Nasional (PN) yang kini sebanyak 126 kerusi.

“Tidak perlu risau dengan bilangan angka. Kami bukan seperti Perdana Menteri (Anwar Ibrahim) dulu yang sanggup buat sidang media berkali-kali hanya untuk sebut i have the numbers.

“Adakah salah saya sebut 126?” soalnya di Facebook.

Perdana Menteri pada Isnin lepas menyifatkan desas-desus mengenai komplot untuk menjatuhkan Kerajaan Perpaduan adalah tidak berasas sama sekali.

Malah semalam Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN), Mohamad Hassan turut menafi dakwaan sesetengah pihak bahawa ada Ahli Parlimen BN terbabit dalam usaha menjatuhkan kerajaan. –


WOIT

DULU ANWAR

SELALU KLIM

I GOT DE  NUMBO

KAH KAH KAH

SEKARANG HADI

PULAK KLIM

ANA ADA NUMBO

KAH KAH KAH

WOIT

JANGAN KLIM SAJE

BUKTIKAN YANG

ANGKA INI BUKAN

NUMBO EKOR

KAH KAH KAH

KHALAS

12 TAHUN KE KAJANG - ANTARA DUA DERAJAT

 

NAJIB 12 TAHUN

BAINUN 12 TAHUN

DUA DUA MASUK

KAJANG

AMIN

ANTARA DUA

DERAJAT

KHALAS

Hukuman Penjara 12 tahun ke atas Siti Bainun  Tiada lah mahu pertikai, kerana saya tidak halusi perjalanan perbicharaan. Namun..berapa kerat orang pernah jaga orang sakit.Day in day out jaga orang sakit.Jaga ibu bapa sakit sendiri pun ramai tak sanggop.Adek beradek akan bertengkar.... 

Dan dalam kes ini jaga kanak kanak Down Syndrome...Brapa gaji Siti Bainun dapat?Dia ada dapat training chukop? Keluarga kanak2 tersebut ada ambik tahu?Adakah Siti Bainun di luluskan oleh Kementerian untok jaga kanak kanak istimewa..ada seliaan, kawal selia,kaunseling?

 Pernahkan Siti Bainun ambik chuti rehat?....banyak Persoalan tak terjawab.Society lepas tangan.Hanya suka menghukom!....Terus dipenjara, tak ada Loyar  linchah macham Shafee.   Antara Dua Darjat

I GOD DI NUMBO

 


I GOD DI NUMBO

I GOD DI NUMBO

KAH KAH KAH
DULU ANWAR

SELALU KLIM

I GOD DI NUMBO

I GOD DI NUMBO

KAH KAH KAH

SEKARANG HADI

PULAK KLIM

I GOD DI NUMBO

KAH KAH KAH

WOIT

KITA TENGOK

SAPA AUTA

SAPA PUTAR 

KAH KAH KAH 

KALAU BETUL

ADA NUMBO 

INI BUKAN 

LUAR TABII TAPI

DAH MASUK

DALAM TABII

KHALAS

HADI & MADEY LAWAN PMXINI GERAKAN

APA INI ?

AMIN

HADI & MADEY

NAK LAWAN PMX ?

KAH KAH KAH

KHALAS

BAHAYA PANAS BAWA MAUT


Semua orang berisiko terkena serangan strok haba, kata pakar


STROK haba berisiko untuk terjadi kepada semua orang sekiranya seseorang itu terdedah kepada persekitaran panas melampau tanpa mengira tahap kesihatan diri seseorang.

Pakar Perubatan Kesihatan Awam Kementerian Kesihatan Dr Norlen Ahmad berkata golongan warga emas, kanak-kanak dan mereka yang mempunyai penyakit kronik seperti kencing manis, darah tinggi dan obesiti bagaimanpun lebih berisiko mendapat strok haba.

“Warga emas lebih berisiko tinggi kerana biasanya mereka mempunyai pelbagai penyakit yang membuatkan mereka lebih sensitif dan mekanisme pengeluaran peluh atau kawalan suhu badan tidak lagi cekap,” katanya pada program Jendela Fikir siaran Bernama Radio hari ini.

Dr Norlen berkata strok haba adalah satu kecemasan perubatan yang boleh berlaku secara pantas dan langkah segera perlu diambil untuk mengurangkan suhu badan bagi mengelakkan mangsa mengalami kondisi yang lebih serius seperti kegagalan fungsi otak, sawan dan yang paling serius mendatangkan maut. 


Katanya, antara langkah segera yang boleh diambil adalah meletakkan tuala basah di atas kepala, bawah ketiak, tepi paha serta tengkuk mangsa selain memindahkan mangsa ke tempat yang lebih sejuk dan redup.

“Tempat-tempat tersebut merupakan laluan saluran darah besar dan meletakkan tuala basah akan mempercepatkan proses alihan haba dalam badan dan seterusnya mengurangkan suhu teras badan,” katanya.

Menurutnya antara langkah pencegahan yang boleh diambil orang ramai adalah mengurangkan aktiviti fizikal di kawasan panas, memperbanyak minum air terutamanya air kosong, memakai pakaian yang longgar dan nipis serta memantau kesihatan ahli keluarga berisiko.

Minggu lalu seorang kanak-kanak lelaki berusia 11 tahun dari Kampung Perupok, Bachok Kelantan meninggal dunia di Klinik Kesihatan Balai, Bachok akibat strok haba dan dehidrasi.

Sebelum ini Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) mengeluarkan amaran beberapa kawasan di Semenanjung dan Sabah diramal mengalami cuaca panas Tahap 1 (Berjaga-jaga) sekurang-kurangnya tiga hari berturut-turut dengan suhu maksimum sehingga 35 dan 37 darjah Celsius, bagaimanapun keadaan itu dijangka akan reda dalam beberapa hari lagi. – Bernama, 3 Mei, 2023.

CAHAYA DARI

TUHAN RA

AMIN

TANPA RA ALAM

DAN MANUSIA 

TIDAK WUJUD

AMIN

TUHAN RA MEMBERI

TUHAN RA BOLEH

AMBIL KEMBALI

AMIN

KHALAS

SATU LAGI RESIDEN 12 TAHUN TEMAN NAJIBMahkamah tolak tangguh hukuman, Siti Bainun dihantar ke Penjara Kajang

PENGASAS Rumah Bonda Siti Bainun Ahd Razali terpaksa meringkuk di Penjara Kajang bermula hari ini untuk menjalani hukuman penjara 12 tahun selepas Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur menolak permohonannya untuk menangguhkan pelaksanaan hukuman.

Hakim Izralizam Sanusi berkata tiada keadaan khas dan luar biasa bagi membolehkan mahkamah membenarkan penggantungan pelaksanaan hukuman.

“Tertuduh disabitkan bersalah di mahkamah ini dan tiada sebab untuk saya menangguhkan hukuman penjara yang dijatuhkan terhadapnya. Faktor bahawa tertuduh menjaga ibunya adalah perkara peribadi tertuduh. 

“Dalam kes ini, saya berpendapat keadilan dapat disampaikan sebaik-baiknya melalui pelaksanaan hukuman dengan serta-merta dan oleh itu, permohonan tertuduh ditolak dan mahkamah memerintahkan tertuduh menjalani hukuman penjara dengan serta-merta,” katanya.

Terdahulu, beliau menjatuhkan hukuman penjara 12 tahun terhadap Siti Bainun selepas mendapati dia bersalah atas dua pertuduhan mengabai dan menganiaya seorang remaja perempuan sindrom Down yang dikenali sebagai Bella.

Siti Bainun, 31, yang memakai blaus berwarna kuning cair dan berseluar hitam dilihat tenang semasa mahkamah membuat keputusan itu.

Dalam permohonan itu, peguam Mohammad Farhan Maaruf berhujah Siti Bainun tidak pernah disabitkan dengan mana-mana kesalahan jenayah dan kesalahan yang dipertuduh ke atasnya di mahkamah ini merupakan yang pertama.

“Dia tidak pernah melanggar sebarang syarat jaminan selain tiada risiko untuk melarikan diri memandangkan pasportnya telah diserahkan kepada mahkamah sejak kes bermula.

“Anak guam saya juga dikenakan ikat jamin yang tinggi iaitu sebanyak RM17,000 dan dia sentiasa menghadiri prosiding berkenaan.

“Sekiranya penggantungan pelaksanaan hukuman ini tidak dibenarkan maka rayuan anak guam saya ke Mahkamah Tinggi akan menjadi sia-sia dan status quo tertuduh tidak dapat dikekalkan sama sekali memandangkan tertuduh perlu menjalani hukuman terlebih dahulu,” katanya sambil menambah Siti Bainun mempunyai masalah kesihatan iaitu asma dan penyakit hempedu.

Sementara itu, Timbalan Pendakwa Raya Zahida Zakaria berkata tiada keadaan khas dan istimewa yang membolehkan mahkamah membenarkan pemohonan itu.

“Tertuduh telah dibebaskan sementara dengan ikat jamin sejak awal pendakwaan dan hanya selepas mahkamah mensabitkan kesalahan, barulah dia dijatuhi hukuman penjara maka kami mohon penangguhan ditolak,” katanya.

Nor Azizah Mohamad, yang membantu Zahida, pula berkata alasan peguam bahawa tertuduh perlu menanggung ibu yang sakit tidak boleh dijadikan faktor khas kerana bukan individu itu yang dituduh di mahkamah sebaliknya Siti Bainun.

“Alasan peguam menyatakan tertuduh aktif dalam kerja amal namun dalam kes ini, terbukti dia berselindung di sebalik kerja amal sehingga dituduh serta disabitkan kesalahan.

“Peguam juga memberi alasan bahawa tertuduh menggunakan isu masalah kesihatan sedangkan kemudahan perubatan di penjara Malaysia tersedia setiap masa,” katanya.

Terdahulu, Izralizam menjatuhi hukuman penjara 10 tahun bagi kesalahan mengabai dan 12 tahun bagi kesalahan menganiaya namun Siti Bainun hanya perlu meringkuk dalam penjara selama 12 tahun selepas mahkamah memerintahkan kedua-dua hukuman berjalan serentak bermula hari ini.

Mahkamah turut memerintahkan tertuduh menandatangani bon berkelakuan baik selama lima tahun dengan seorang penjamin berserta cagaran RM5,000.

Siti Bainun juga diarah melaksanakan khidmat masyarakat selama 200 jam yang perlu disempurnakan dalam tempoh enam bulan selepas tamat hukuman penjara. 

Dia didakwa mengabai dan menganiaya remaja perempuan sindrom Down berusia 13 tahun itu sehingga menyebabkan mangsa mengalami kecederaan fizikal serta emosi di sebuah unit kondominium di Wangsa Maju antara Februari dan Jun 2021 mengikut Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001 yang membawa hukuman maksimum penjara 20 tahun atau denda RM50,000 atau kedua-duanya.

Selepas mahkamah mengumumkan keputusan itu, beberapa ahli keluarga Siti Bainun yang berada di galeri awam dilihat berpelukan dan menangis.

Sementara itu, kedengaran laungan Allahu Akbar oleh penyokong Bella yang hadir pada prosiding hari ini.  – Bernama, 3 Mei 2023.

PENJARA KAJANG

TERIMA SATU

LAGI RESIDEN

UNTUK 12 TAHUN

KHALAS

NABI MUHAMAD TENGOK PERMAINAN KRIKETNABI MUHAMAD

TENGOK BUDAK

MAIN KRIKET

KAH KAH KAH

KHALAS

DAP MAHU NAJIB TERUS DI PENJARA


Pengampunan Najib mungkin ‘redline’ akar umbi DAP, kata Kian Ming

PETALING JAYA: Bendahari DAP Selangor Ong Kian Ming berkata, satu perkara yang mungkin tidak akan dikompromi oleh akar umbi parti itu dalam kerajaan perpaduan adalah pengampunan bekas perdana menteri Najib Razak atas sabitan rasuahnya.

Ong berkata, akar umbi DAP masih boleh menerima lantikan politik dalam syarikat mahupun agensi kerajaan apabila ahli parti sendiri yang dilantik.

“Bagaimanapun, kalau kerajaan perpaduan membenarkan pengampunan diberikan kepada ‘Bossku’ (Najib), saya rasa itu akan mencetuskan rasa tidak puas hati dalam kalangan pemimpin DAP.

“Saya rasa ‘redline’ itu adalah kebebasan ‘Bossku’,” kata bekas Ahli Parlimen Bangi itu dalam podcast “Keluar Sekejap bersama Khairy Jamaluddin dan Shahril Hamdan” yang dimuat naik hari ini.

Najib sedang menjalani hukuman penjara 12 tahun dan didenda RM210 juta selepas Mahkamah Persekutuan mengekalkan sabitan atas pertuduhan salah guna kuasa, pengubahan wang dan pecah amanah membabitkan RM42 juta dana SRC.

Minggu lalu, Presiden Umno Zahid Hamidi menggesa semua pihak berhenti memberikan komen tidak sepatutnya berhubung isu pengampunan terhadap bekas perdana menteri itu.

Dalam pada itu, menjawab mengenai kemungkinan DAP terus didominasi undian Cina selama-lamanya, Ong berkata tiada jaminan mengenai perkara itu kerana sukar untuk meramalkan politik tempatan.

“Kalau sebelum PRU15 saya bagi tahu KJ (Khairy), Barisan Nasional (BN) akan memenangi hanya 30 kerusi dalam PRU nanti, adakah anda percaya?

“Tiada siapa yang terfikir Umno akan menang 26 kerusi dalam pilihan raya. Sama juga kepada Pakatan Harapan dan DAP,” katanya.

WAJIB SOKONG

 DASAR

DAP YANG BETUL

AMIN

NAJIB WAJIB

TERUS DALAM 

PENJARA

AMIN

PENYOKONG DAP

AKAN TUNJUK

BELANG BILA 

NAJIB DI BEBAS

AMIN

CARA TUNJUK

BELANG IALAH 

TAK KELUAR

 MENGUNDI DI PRN

6 NEGERI YANG

AKAN DATANG

AMIN

SELANGOR AKAN

TUMBANG

KHALAS

AMARAN PBB - KIAMAT IKLIM

PBB gesa dunia ambil langkah 'lonjakan kuantum' tangani perubahan iklim

SETIAUSAHA Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) António Guterres menggesa dunia mengambil langkah “lonjakan kuantum” dalam tindakan untuk memerangi perubahan iklim.

Gesaan itu disuarakan beliau pada persidangan pendahuluan mesyuarat iklim COP28 yang dihoskan oleh Pejabat Luar Negeri Jerman pada Selasa.

“Kami tahu laluan 1.5 darjah boleh dicapai,” kata Guterres kepada peserta Dialog Iklim Petersberg edisi ke-14 di Berlin menerusi mesej video.

Guterres berkata ini memerlukan negara maju dan institusi kewangan antarabangsa membuat bayaran yang lama tertunggak dan tidak lagi terlalu bergantung kepada bahan api fosil, lapor Agensi Berita Jerman (dpa).

Antara matlamat dalam Perjanjian Iklim Paris ialah menghalang pemanasan global daripada melebihi 1.5 darjah Celsius. 

Sementara itu, Menteri Luar Jerman Annalena Baerbock, dalam ucapan pembukaannya, yakin negara-negara perindustrian akan menunaikan janji mereka untuk menyokong kewangan negara yang lebih miskin.

“Pada masa ini, kita berada pada laluan untuk mencapai angka AS$100 bilion tahun ini,” katanya, merujuk kepada jumlah tahunan yang dijanjikan oleh negara-negara kaya. – Bernama, 3 Mei 2023. 

JIKA KITA

UMAT MANUSIA

TAK BERUBAH

MAKA

KITA SEMUA AKAN

DI UBAH OLEH

KIAMAT IKLIM

KHALAS

BUKTI BAHAYA CHINA MERAHLima bomoh warga China diberkas perdaya warga emas

GEORGE TOWN – Kegiatan sindiket penipuan bomoh didalangi warga China yang memperdayakan wanita warga emas di pasar awam dengan menawarkan perkhidmatan konon mampu mengubati penyakit serta menghalau hantu terbongkar selepas kesemua mereka ditahan Khamis lalu.

Empat wanita dan seorang lelaki yang berusia lingkungan 40 hingga 50 tahun itu ditahan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) ketika mahu keluar dari negara ini.

Timbalan Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Fisol Salleh berkata, pihaknya menerima laporan mengenai kegiatan sindiket berkenaan daripada lima mangsa sejak awal tahun hingga April lalu membabitkan kerugian berjumlah hampir RM125,000.

Jelas beliau, kumpulan berkenaan bergerak pada awal pagi bagi mencari mangsa warga emas yang membeli barangan keperluan di pasar awam.

“Modus operasi sindiket ini adalah menghampiri mangsa dan menawarkan ubat bagi merawat penyakit kronik termasuk khidmat menghalau hantu.

“Suspek turut meyakinkan mangsa supaya menyerahkan wang, barangan kemas atau berharga dalam bentuk bungkusan bagi upacara sembahyang selain mendakwa akan menyerah kembali bungkusan itu kepada mangsa selepas upacara selesai.

“Ahli sindiket kemudian menukarkan bungkusan berkenaan dengan bungkusan yang lain serta memberitahu mangsa supaya tidak membukanya kecuali apabila sampai di rumah,” katanya pada sidang media di IPK Pulau Pinang hari ini.

Tambah Fisol, sebaik bungkusan itu dibuka di rumah, baru mangsa sedar dirinya diperdayakan apabila ia hanya mengandungi botol air minuman dan batu bata.

Kata beliau, hasil siasatan mendapati ahli sindiket itu masuk ke negara ini secara sah dan pernah beberapa kali berkunjung ke sini.

“Berikutan penahanan itu, polis turut merampas sebanyak sembilan telefon bimbit, bagasi (lima), pelbagai barangan kemas, jam tangan (11) dan dan matawang China Yuan berjumlah RM60, 853.

“Kesemua suspek direman sehingga esok bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan iaitu menipu.

“Sehubungan itu, orang ramai dinasihati supaya berwaspada dan tidak sesekali menyerah harta benda kepada individu tidak dikenali,” kata Fisol. 


KITA TIDAK

TAHU BERAPA 

RIBU WARGA

CHINA MERAH

MASUK DAN TERUS

TAK PULANG KE

NEGARA ASAL ?

AMIN

INI BAHAYA BESAR

AKAN UBAH POLITIK

DEMOGRAPI

MALAYSIA

KHALAS

SANUSI POLITIKUS PALING HEBATSANUSI

POLITIKUS MELAYU

PALING HEBAT

PALING POPULAR

PALING BERANI

AMIN

GERAKAN PMX JADI XPM


GERAKAN PMX

JADI XPM

AMIN

Amier The Hero commented on 
"ANAK MUDA 
NAK TUMBANGKAN ANWAR"

Hahahaha.. sapo punyo idea la lotak belon kaler kunin ni!!! Bard ni laki anak buah kodim nuar. Cegitu sekali dio melawan apak sedagho eh.. kalu dah cegitu la gayo eh - mmg botul la apo dio kobaan tu. Naik heli poie solat jemahat kek podeksen. Poie sanun poie sini, masalah rakyat cegitu gak. Pmx dah tercapai pun cito² eh nak jadi piem kan, ok la tu.. buleh la pikir² kan utk ganti lak. Makin toghuk den nengok kan. Semlm den poli pod rokok letrik, dari rm45 sekobeh la ni dah jadi rm48.. koba eh cukai vape bang oiiii!!! Palo bana la sumo ni haih...

BUKAN ABAH COW JADI PM


TPM GANTI PMX

BUKAN  

ABAH COW

AMIN


Jigit commented on
 "KERAJAAN GOYANG ?
 ATAU RAJA GOYANG ?"

Sembang kari bole la anne..... Dah sedap2 jadi MP kau ingat dia org senang2 ka nak letak jawatan. Bertanding semula belum tentu boleh menang...
Ulasan ni tahap profesor kangkung saja. Memang la kerajaan Nuar goyang sebab bukan saja Malikul Sembab yang goyang, chief lobai pun terketar2 ikut sama menggoyang. Sekarang ini dua ekor situa umo 90 lebih pun turut sama menggoncang PMX supaya jatuh tergolek dog. Kalau PMX tak jatuh, abah cow, si tua kutty, Daim ketot dan kroni besar kwmungkinan masuk dalam join bossku...

MASIH BERAYA


MASIH BERAYA


RABU 35/2023
KITA  MASIH BERAYA
BANYAK PENJABAT MENGADAKAN
MAKAN MAKAN SAMBUT RAYA
HARI INI

INILAH NAMANYA
ISLAM BUDAYA
TAKDA HADIS TAKDA AYAT
LAHIR DARI
BUDAYA MAKAN ORANG MELAYU
AMIN

UNTUK SEMENTARA WAKTU
KITA LUPAKAN HARGA BARANG
MAKIN NAIK MAKIN NAIK
DIMANA ADA MAKAN FREE
KITA PEGI DULU

DIMANA ADA RUMAH TERBUKA
KITA MENYELIT
LEPAS INI BARU
KEMBALI KOMPLIN
HARGA BARANG NAIK
KAH KAH KAH

AMERIKA
KES BANK JATUH MUFLIS
JADI BERITA NASIONAL
BILA KAPITALIS AMERIKA BATUK
SATU DUNIA AKAN DEMAM

UKRAINE
LAPAN BRIGADE BARU DIBENTUK
MUNCUL UNTUK BERSEDIA
MENYERANG RUSIA

UKRAINE NAK BUKTIKAN
PADA PARA PENAJA
BAHAWA TANAH YANG DITAWAN RUSIA
BOLEH DI AMBIL KEMBALI


RUSIA
JALAN KERETA API
TEPI SEMPADAN DENGAN UKRAINE
KENA SABOTAJ
GERABAK  TERGELINCIR

SUDAN
GENCATAN SENJATA
KALI KE 7 BERMULA  HARI INI
SAUDI MEMAINKAN
PERNAN BAWA KE MEJA
 PERUNDINGAN
AMIN

HOKKIEN
PAGI INI BASAH CERAH INDAH
HUJAN LEBAT PETANG KELMARIN
MATA HARI DAH KELUAR
LANGIT BIRU INDAH

CENGKERIK  BERSIMPONI
TIONG BERCEKAK
DARI JAUH GUA DENGAR
JANTAN BERKOKOK

GUA RASA
HARI INI AKAN PANAS
PETANG AKAN HUJAN
DAN MALAM JADI SEJUK NYAMAN
AMIN

BRO
SENYUM
KITA SAMBUT RABU
YANG INDAH

BRO
KEMANA PUN LU PERGI
HUJAN DAN RIBUT
JANGAN LUPA BAWA
CAHAYA MATAHARI
DALAM DIRI LU

BRO
KITA MULAI DENGAN SENYUM
KERANA SENYUM
DATANG LEBIH AWAL DARI CINTA

BRO
KALAU LU TAKDA
JEMPUTAN   HARI RAYA
LU  JEMPUT ORANG
DATANG RUMAH LU

BRO
KALAU LU MUKA MASAM
LU AKAN GANGGU ORANG
LAIN YANG MAHU
GUMBIRA  MAKAN

BRO
CINTAI HIDUP YANG  LU JALANI
JALANI HIDUP
YANG LU CINTAI

BRO
LU SEBENARNYA
LEBIH BERANI
LEBIH BIJAK
DARI APA YANG LU
RASA PADA DIRI LU

BRO
KAMU TIDAK AKAN
MELIHAT PELANGI
JIKA LU TAK PERNAH
MEMANDANG KE BAWAH

BRO
BILA  HARI DI AMBANG PETANG
JANGAN LUPA SIAPAKAN SULUH
BILA KOTE NAJIB TENGANG
DALAM PENJARA TAKDAPAT MENUTUH

BRO
BILA  HARI  MENDUNG SELALU
TENTULAH BASAH KAIN DI BASUH
BUNTUT  BADAK PENUH BERBULU
INILAH MASA NAJIB MENUTUH
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT BERRAYA