Khamis, 3 Mei 2018

DAH PERCAYA?

GUA UDAH

BILANG.....

SIKALANG LU 

ADA CAYA?

Daim: Kedah, Perak mungkin juga jatuh


Bekas Menteri Kewangan  Daim Zainuddin menjangkakan bahawa BN juga akan kehilangan cengkaman kuasanya ke atas Kedah dan Perak, pada 9 Mei ini.

Dalam satu temu bual dengan akhbar berbahasa Cina Nanyang Siang Pau, Daim berkata ini akan berlaku jika Pakatan Harapan memenuhi syarat-syarat tertentu, seperti mengemukakan calon menteri besar bagi kedua-dua negeri itu.PRU14 PAKATAN

MENANG

KECUALI

DITIPU

--------------------

PARTI ISLAM PAS KENA KENCING
INI BERITA

PELIK

TUAN HAJI

GEROMBOLAN

SOKONG PAS

ATAU

NAK TIBAI

PAS?


Asyraf Wajdi: PAS makin berpecah, rakyat Kelantan makin sokong BN

 | May 2, 2018
Tuan Haji  Asyraf Wajdi Dusuki berkata tindakan Nik Omar bertanding atas tiket Amanah di DUN Chempaka membuka mata penyokong PAS terhadap parti mereka.


MACHANG: Sokongan rakyat Kelantan terhadap calon Barisan Nasional (BN) yang bertanding pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14) 9 Mei ini semakin terserlah selepas mereka melihat perpecahan dalam PAS semakin serius.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Tuan Haji Asyraf Wajdi Dusuki berkata tindakan Nik Omar, anak bekas mursyidul am PAS, arwah Tuan Haji  Nik Abdul Aziz Nik Mat, bertanding atas tiket Amanah di kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Chempaka membuka mata penyokong PAS terhadap parti mereka.


KAH KAH KAH

PARTI ISLAM PAS

KENA KENCING

KAH KAH KAH
-----------------

CUKUPLAH KEMPEN BURET


@ANCOK
 
KAH KAH KAH

ADA LAGI

PROPAGANDA

BERANCOK

KAH KAH KAH

CUKUPLAH

TAK PAYAHLAH

CERITA JUBO

CERITA PELIR

CERITA BURET

TAK PERLU

YANG WAJIB

SEKARANG

IALAH

BANI MELAYU 

WAJIB SEDAR

BAHAYA 

TANAH MELAYU

TERGADAI PADA

CHINA MERAH

KEMPEN

MAIN BURET

HENTIKANLAH

ORANG RAMAI

DAH MUAK

DAH JELAK

MUNTAH

--------------------

LAGI RANCANGAN TIPU MELAYUSATU LAGI

CONTOH

PROJEK 

TIPU MELAYU

INI  SUARA

DEWAN 

PERNIAGAAN


BANI CHINA

PASTI  SUARA

PRO CHINA

MANA DIA 

SUARA DEWAN

PERNIAGAAN 

BANI MELAYU

70 peratus guna tenaga kerja tempatan

PUTRAJAYA - Presiden Persatuan Hokkien, Tan Sri Tee Hock Seng menyelar dakwaan pembangkang kononnya projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL) menggunakan tenaga kerja asing dan bahan binaan yang diimport dari China.

Pemimpin persatuan yang mewakili 20 gabungan masyarakat Cina itu sebaliknya menjelaskan, sebahagian besar daripada tenaga buruh adalah warga tempatan, malah bahan binaan juga menggunakan produk tempatan.

“Sebanyak 70 peratus daripada bahan binaannya adalah produk tempatan seperti simen, jubin dan besi yang digunakan bagi pembinaan projek itu, manakala 70 peratus pekerja projek termasuk para jurutera dan juru ukur bahan yang terlibat juga merupakan warga tempatan,” katanya selepas menghadiri majlis makan tengah hari bersama Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak di Seri Perdana, hari ini.


CUKUP CUKUP

SUDAH SUDAH

JANGAN TIPU

MELAYU LAGI

ANAK MUDA

MELAYU

DAH SEDAR

20 TAHUN DULU

BOLEH TIPU

SEKARANG

JANGAN NAK TIPU

MELAYU LAGI

BANI MELAYU 

JADI MARAH

KERANA  BUMI

TANAH MELAYU

HENDAK DIJADIKAN

PROVINSI

CHINA MERAH

-------------------------

AWAS WASPADA - WAHAI BANI MELAYUANAK MELAYU
INI BUKTI SAHEH
TANAH MELAAYU INI
AKAN TERGADAI
PADA CHINA MERAH
PARTI  MCA
ADALAH AJEN  CHINA MERAH
UNTUK MENJAJAH TANAH MELAYU
MUSTAHIL BANI MELAYU TAK SEDAR
MUSTAHIL TAK FAHAM


DALAM MASA

5 TAHUN

JIKA NAJIB 

TIDAK DINYAHTANAH MELAYU

AKAN JADI

PROVINSI  

CHINA MERAH


-----------------------

SABOTAJ ERTINYA PAKATAN MENANG
SABOTAJ ERTINYA PAKATAN MENANG

Jelas. Semakin jelas pada pagi 10 Mei 2018 - Pakatan Harapan (PH) akan menubuhkan sebuah kerajaan baru menggantikan kerajaan Najib Rosmah dan kuncu-kuncu dalam Barisan Nasional. 

Penyokong Pakatan wajib bersedia. Berani berjuang. Berani menang. Pakatan menang PRU14  keculi ditipu.   Ini bukan lebong. Ini fakta yang semakin jelas. Bukti kemenangan semakin menonjol.

Penipuan telah lama dirancang. Secara resmi dan secara tidak resmi. Apabila penipuan berlaku ini tanda Pakatan akan menang. Lebih banyak penipuan lebih jelas kemenangan Pakatan. 

Penipuan yang paling afdal ialah persempadan semula. Ini dilakukan dengan tujuan untuk mengurangkan pengundi dikawasan yang telah dimenangi oleh Pakatan. 

Kemudian lambakkan pengundi ke kawasan yang mustahil di menangi oleh Najib. 

Contoh terbaik - ambil pengundi Kampong Pasir Lembah Pantai taburkan ke kawasan Seputeh. Kumpulkan ribuan China dalam satu kawasan yang majoriti penduduk China. Ini  kerana pengundi China ini mustahil akan  ada rasa cinta kaseh sayang berahi dengan Najib atau Rosmah. 

Tambahkan pengundi  China ke kawasan China. Kurangkan pengundi bukan Melayu dikawasan Parti Keadilan Rakyat. Khalas.

Penipuan ke dua ialah Penambahan Pengundi Awal. Mengikut BERSIH hampir 400,000 pengundi awal telah diwujudkan khas untuk PRU14. 

Bidan, Bomoh, Misi, Tok Mudim, Bomba, Polis dan seribu satu macam Mak Nenek menjadi Pengundi Awal. Jika ini bukan satu penipuan maka Rosmah Mansor masih lagi anak dara sunti.

Penipuan  ketiga ialah Pengundi Pos. Mengikut kata Mahathir Muhamad - bakal Pengerusi Pakatan dan bakal Perdana Menteri kerjaan baru - ada hampir 1 juta - satu juta - Pengundi Pos. 

Kalau dulu memang tepat dan lojik pilihanraya menggunakan pemilihan cara undi pos. Ini untuk tentera kita yang sedang bertugas diluar kawasan, disempadan atau beroperasi di luar negara.

Tapi undi pos kali ini bukan untuk yang bertugas di luar kem. Malah memangkah undi dilakukan didalam kem. 

Ada banyak laporan dari ramai  veteran - bekas tentera - bukan diri mereka yag memangkah tapi dilakukan oleh Tok Sarjan atas arahan. Ada yang bertugas sebagai tentera selama 20 tahun tapi tak pernah melihat kertas undi. 

Pelik tetapi benar - bini dan anak soldadu ini juga menjadi pengundi pos. Kepala hantuk apa terjadi macam ini. Jika ini  bukan rancangan tersusun untuk menipu maka Doland Trump sudah jadi Lebai Trump.

Dalam Persempadan semula ini banyak pekara pelik berlaku. Nama pengundi akan hilang. Nama pengundi akan bertukar tempat tanpa pengundi tahu.  Para pengundi akan tercari-cari tempat baru. Semua ini adalah sebahagian dari rancangan licik SPR untuk memastikan Najib Rosmah terus berkuasa.

Satu contoh penipuan terbaik telah diumumkan oleh Sdr Fahmi Fadil calon Lembah  Pantai. Seorang Achi - pengundi Lembah Pantai - telah ditukar namanya ke Sekinchan. Walahi… Achi ini tidak pun tahu dimana Sekinchan jauh sekali kenal dengan Jamal Ikan Tongkol.

Laporan Polis telah dibuat untuk membantu Achi ini. Tapi ini hanya laporan ‘ ngabeh boreh’. Kalau ini bukan menipu namanya maka Hang Tuah tidak  pernah menikam Hang Jebat.

Ingatkan kembali   PRU13 - bila dakwat kekal yang tidak kekal. Projek menipu ini juga  dirancang dengan licik oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) untuk memastikan gerombolan United Malays National Organisation terus berkuasa. 

Ingatkan kembali  kes Mejer Zaidi yang membuktikan dakwat kekal yang tidak kekal. Pegawai tentera udara ini  ke mahkamah akhirnya. Yang menipu tidak didakwa tapi yang membuktikan kes tipu dibuang  kerja.  Oh Malaysia -ku. Amin

Dakwat tak kekal ini sabenarnya adalah tanda-tanda awal dalam PRU13 bahawa Pakatan Rakyat ketika itu telah mencapai kemenangan. Pakatan Rakyat  mendapat 52% undi popular - termasuk dari  Sabah dan Sarawak.

Hakikatnya - saya selalu merakamkan bahawa PRU13 adalah kemenangan kali pertama Pakatan. Tapi dalam PRU13 Pakatan telah ditipu.

Justeru - saya merakamkan disini - bahawa pada 9 Mei 2018 ini Pakatan akan menang untuk kali kedua. Kecuali ditipu. Kecuali disabotaj.

Sabotaj? Apa ini sabotaj ? Apa  ertinya sabotaj?

Kamus Dewan Bahasa memberi makna sabotaj sebagai memusnah harta benda musuh semasa pertelingkahan politik. Atau perbuatan mengagalkan satu satu usaha. Merosakkan aktiviti lawan.

Jeng. Jeng. Jeng. Sesudah penipuan  dilakukan tetapi Pakatan masih lagi mara ke hadapan. Ombak rakyat makin mengampoh menyokong Pakatan. Anak semua bangsa - bangsa semua agama telah bersiap siaga untuk mendirikan kerajaan baru. Ceramah Jelajah makin membesar , membara dan mengampoh. 

Isi ucapan Mahathir menuduh Najib mencuri duit 1MDB kini telah menjalar luas membakar kemarahan warga Felda, Veteran, Pegawai Kerajaan - malah ahli Parti Ketuanan  Melayu sendiri telah sedar siapa itu Najib Rosmah.

Justeru sabotaj mengambil tempat.

Sabotaj ini adalah taktik baru muncul untuk memastikan Najib Rosmah terus berkuasa sesudah PRU14. 

Taktik sabotaj ini bukan satu taktik yang baru tetapi kali ini kerana kemenangan amat jelas dalam tangan Pakatan maka sabotaj menjadi salah satu usaha politik untuk mempertahankan kuasa Najib Rosmah.

Sabotaj politik PRU14 di Malaysia ini menjadi berita dunia apabila pesawat jet yang akan ditumpangi oleh Mahathir Muhamad telah disabotaj.   
Mahathir secara terbuka telah menerangkan bagaimana ketika dia dalam pesawat tetapi  gagal bergerak kerana didapati tayar telah rosak. Mahathir yang telah beribu-ribu kali naik pesawat jet menerangkan dalam  satu ceramah di Langkwai bahawa dia TIDAK  pernah mengalami  pekara saperti ini.

Justeru  Mahathir yakin ini kerja ‘ seseorang’. Mahathir menggunakan istilah ‘seseorang’ yang bercita-cita untuk mengagalkan perjalanan Mahathir ke Langkawi.

Taktik sabotaj pesawat jet Mahathir ini  masuk akal. Selain dari jet ini disabotaj - amaran telah diberi lebih awal kepada beberapa ‘kenalan’ Mahathir agar JANGAN meminjamkan pesawat jet kepada Mahathir. 

Ini amaran yang bukan kecik anak. Siapa memberi  amaran ini si Mahathir tidak pula memberitahu. Tetapi ayam sesama ayam pasti tahu.

Mahathir terus menerangkan bahawa tujuan sabotaj ini cukup  jelas. Ini untuk mengagalkan dirinya  dari sampai ke  Langkawi.  Sabotaj ini merancang untuk memperlambatkan kesampaian Mahathir. Bila gagal atau lambat  sampai ke Langkawi maka Mahathir akan gagal mendaftar sebagai  calon PRU14. Bila Mahathir gagal maka Najib berjaya. Amin Ya Rabbal Alamin.

Untuk saya sabotaj ini adalah tanda yang paling jelas. Ini adalah tanda yang paling terang. Sabotaj  adalah tanda bahawa dalam PRU14 ini Pakatan Harapan akan menang kecuali ditipu dan di sabotaj.

Para pembaca juga wajib sedar sabotaj ini bukan hanya berlaku kepada Mahathir. Lihat bagaimana calon Batu - Tian Chua - telah dinafikan haknya untuk bertanding. Jelas ini kerja sabotaj kerana saya amat  yakin jika Tian Chua terus bertanding di Batu sampai kiamat pun gerombolan Ketuanan Melayu  tidak akan dapat memenangi undi penduduk Batu. Amin.

Lihat pula rancangan sabotaj untuk memastikan Mat Hasan calon kawasan  Rantau menang tanpa bertanding. Calon  Pakatan   Streram Sinnasamy telah dikurung. Diperlambatkan sampai. Akhirnya gagal untuk mendaftar sebagai calon.

Dari laporan terbaru - warga net - telah membocorkan berita bahawa pegawai SPR yang membatalkan calon Pakatan itu  adalah anggota United Malays National Organisation. Pasti tugasnya ialah sabotaj.

Tujuan sabotaj di Rantau ini jelas. Memastikan Mat Hasan menang tanpa bertanding.  Si Mat Hasan  sebagai  bekas Menteri Besar akan bebas merayau untuk berkempen. Ini wajib dilakukan kerana dari laporan ‘intel risikan’  yang diketahui umum menunjukkan Negeri Sembilan akan jatuh ke tangan Pakatan.

Kemudian kita membaca dan melihat kes pelik lagi memelikkan. Kes majik silap mata.Hari ini tidak muflis - tapi pagi esok jadi muflis. Ya cadabra. Bagaimana ini berlaku?

Kes silap mata ini berlaku kepada  Yaakob bin Osman - calon Pakatan di Penaga Permatang Pauh. 

Yaakob telah menemui pihak berwajib untuk mendapat maklumat apakah dirinya seorang muflis. Ini persediaan awal untuk menjadi calon. Jabatan Insolvensi Malaysia secara resmi mengeluarkan surat yang Yaakob Osman ini TIDAK bangkrap.

Tapi esok sesudah mengisi borang calon tetiba sampai surat dari Jabatan Insolvensi memberitahu bahawa calon Penaga Yaakob  bin Osman telah jatuh bangkarp. 
Lalu saya bertanya - sehari sebelum hari pencalonan ke mana Si  Yaakob ini pergi? Adakah dia ke Genting? Atau dia ke Las Vegas atau dia ke Danok? 

Macam lagu rakyat: 
keluang keluit 
bertanak dalam tembikar
pulang cari duit 
tengok rumah dah terbakar 

Rumah si Yaakob tidak terbakar. Tapi dia menerima surat resmi mengatakn dia jatuh muflis. Maka pencalonan dibatal. Hampeh. Ini namanya sabotaj. Ini namanya penipuan.

Jangan risau. Jangan sibuk-sibuk nak buat aduan polis. Nak ambil tindakan mahkamah. Cara terbaik ialah contohi tindakan Mahathir. Mahathir tidak akan membuat laporan polis. Laporan polis ini hanyalah laporan ‘mengabeh boreh’ - sia sia buang masa dan wang ringgit.

Apa yang wajib dilakukan oleh penyokong Pakatan ialah memerhati berapa banyak lagi penipuan dan sabotaj akan berlaku.
Perhatikan rapi setiap hari akan ada undang-undang  baru dari SPR dalam usaha untuk menyusahkan kemenagan sampai ke tangan Pakatan. Ada saja - ini tak boleh - itu tak boleh.

Gambar si Anu tak boleh. Gambar Si Ani boleh dipasang. Berceramah kena ada permit polis. Pihak Majlis tempatan boleh naikkan sewa permit ceramah. Ini berlaku di Kota Tinggi. Dari 50 Rm menjadi 50,000 Rm wajib bayar cengkeram kepada Majlis.

Ciss… semua ini adalah bukti. Semua ini adakah tanda Pakatan akan menang PRU14. Kecuali ditipu. Kecuali di sabotaj.
Tipu. Sabotaj adalah tanda kemenangan. Bagaimana kemenagan sampai? Tunggu minggu hadapan.  (tt)


NOTA
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN
sesiapa ingin melanggan 
akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
03-92-21-10-45---------------------

CHINA JANGAN LAGI TIPU MELAYU


INI CONTOH

TERBAIK 

TAN SERI 

CHINA

PUKEEMAK

SELAMA INI 

TIPU MELAYU

REMBAT HARTA

TANAH MELAYU

JADI KAYA RAYA

ORANG MELAYU

JADI 

PAPA KEDANA

DALAM

NEGARA SENDIRI

Elak sentimen anti China

PUTRAJAYA - Pengerusi Persatuan Perniagaan China-Asean, Tan Sri Lim Gait Tong menasihatkan agar rakyat di negara ini mempertahankan hubungan baik antara Malaysia-China demi manfaat kepada negara.

Gait Tong berkata, sentimen anti-China yang dibawa pembangkang boleh menjejaskan hubungan baik antara dua negara, malah tidak membawa sebarang manfaat kepada negara.

“Sikap rasis yang ditonjolkan oleh parti politik tertentu boleh menggugat hubungan erat yang telah terjalin sejak sekian lama antara kedua-dua negara,” katanya selepas menghadiri majlis makan tengah hari Najib bersama 20 gabungan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dari pelbagai persatuan Cina dan ahli perniagaan di Seri Perdana di sini, hari ini.


SEKARANG

BERSUBAHAT 

JUAL 

TANAH MELAYU

PADA 

CHINA MERAH

INI BUKAN RASIS

INI SEMANGAT

KESEDARAN

ANAK MELAYU

MUDA BARU

MELAWAN 

CHINA MERAH

DAN 

PARA CUKONG

YANG SELAMA INI


KAYA RAYA

KERANA 

TIPU MELAYU


--------------------