Sabtu, 15 Oktober 2022

MASUK SEBULAN MELAWAN PAK LEBAI


 MASUK SEBULAN

MELAWAN

PAK LEBAI

AMIN

SALUT ANTHONY LOKE

Pulau Pinang tetap tak bubar DUN, tegas Majlis Presiden Pakatan

MAJLIS Presiden Pakatan Harapan (PH) memutuskan DUN Pulau Pinang tidak akan dibubarkan walau timbul desakan dari pemimpin DAP untuk berbuat demikian.

Pengerusi PH Anwar Ibrahim berkata, majlis tersebut membuat ketetapan Pulau Pinang akan mengikut langkah Selangor dan Negeri Sembilan yang tidak membubarkan DUN masing-masing.

“Kita PH dan tiga negeri PH akan bersama buat keputusan bersama tangguhkan pilihan raya negeri supaya tumpuan boleh dibuat menangani masalah banjir,” kata Anwar dalam sidang media hari ini.

Dalam sidang media sama, Setiausaha Agung DAP Anthony Loke berkata parti itu akur dengan keputusan agar negeri pimpinan PH mengekalkan pentadbiran dan tidak membubarkan DUN.

Ketetapan itu dibuat bagi mengelakkan pihak lawan menjadikan isu tersebut sebagai peluru untuk  menyerang PH, katanya.

SALUT

ANTHONY LOKE

AMIN

PIMPINAN BARU

DAP LEBIH

MALAYSIA

AMIN

LEBIH MUDAH

MEMIKIRKAN

KEPENTINGAN

BERSAMA DARI

HANYA PARTI DAP

AMIN

JIKA INI

 BERTERUSAN

MASA DEPAN KITA

DILIHAT CERAH

AMIN

KHALAS

UMNO DIRIKAN KEMAH BESAR

 

TEPAT BETUL

LAGI BENAR

AMIN

UMNO DIRIKAN

KEMAH BESAR

UNTUK MENYAMUN

AMIN


Unknown commented on
 "MUDA BAKAL BUNGKUS"

Bro, lu tahu tak kenape umno tetap berjaya dlm apa jua keadaan sekalipun. Umno bila buat kerja jahat mrk sepakat mrk berjemaah. Pembangkang bila nak buat baik mrk berpecah sbb itu hero kat 1mesia kalah sokmo.

APA MAKNA BERITA INI ?UMNO Sabak Bernam sebulat suara calon Ismail Sabri jadi PM

KUALA LUMPUR – UMNO Bahagian Sabak Bernam sebulat suara menyokong Naib Presiden,  Ismail Sabri Yaakob sebagai calon Perdana Menteri untuk PRU15.

”Kami sebulat suara menyokong solidarit kepimpinan presiden bersama Naib Presiden yang merupakan Perdana Menteri. Kami menyokong sebulat suara atas keputusan MKT yang mencalonkan hanya Ismail Sabri sebagai calon perdana menteri daripada BN selepas PRU15,” kata ketuanya, Abd Rahman Bakri.

Beliau berkata demikian ketika berucap di perasmian mesyuarat bahagian itu hari ini.

UMNO Bahagian Sabak Bernam yang bersidang hari ini turut melancarkan jentera Barisan Nasional (BN).

Abdul Rahman juga berkeyakinan tinggi BN akan mengekalkan kerusi Parlimen kawasan ini pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) nanti walaupun bergerak solo.


WOIT

APA MAKNA

BERITA INI?

KAH KAH KAH

MAKNANYA ADA

NAMA LAIN YG

JADI CALON PM

AMIN

MI SPIK NO

INGLIS NAK

DIKETEPIKAN

KAH KAH KAH

ADA TOK MAT

AHLI KOPRAT

KERJA DI LONDON

SPEAKING BAIK

AMIN

ADA ZAFRUL

BIJAK BAHASA 

INGGERIS

BIJAK BAHASA

ISTANA

AMIN

KHALAS

KENALI MUSUH UTAMA

 

KENALI

MUSUH UTAMA

MUSUH SAMPINGAN

KUDA KAYU 

MUSUH DALAM ADA

AMIN

JUSTERU PERLU

BIJAK MEMIMPIN

BERHEMAH TINGGI

BERHATI BESAR

AMIN

Unknown commented on 
"MENGENAL MUSUH"

Memang khemah besar ada peluang menang, tapi kena tengok siapa join khemah besar jugak TT, ramai musuh rupa Trojan Horses ada, dulu pun kemenangan PH kena hijack oleh Atuk, tambah rakus rak sabar nak rampas kuasa, Atok nak kontrol gerombolan balik guna KJ, jadi banyak songel ada, banyak tikam belakang ada, apa guna khemah besar menang lepas gaduh kiri kanan sebab semua nak jadi PM, ini lah sebab susah kalah kan BN dulu pun kah kah kah bukan pasal musuh itu kuat, tapi diri sendiri pun tak sedia, tak kuat tak setia tak sependapat semua nak jadi Hero kah kah kah, semua tahu BN diketuai gerombolan perasuah pencuri perompak tapi masih sokong sebab apa ? Sebab tak ada pilihan lain yang molek, tak ada yang nampak steady itu saja, kah kah kah senang cakap susah buat TT, inikan Malaysia Boleh

NEGERI PAKATAN SATU SUARASelangor tetap tidak bubar DUN – Amirudin

SUNGAI BESAR – Kerajaan Selangor tetap dengan pendirian untuk tidak membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) bagi mengadakan pilihan raya umum secara serentak dengan Kerajaan Persekutuan.

Menteri Besarnya, Amirudin Shari berkata, beliau sudah memaklumkan keputusan itu kepada kepimpinan tertinggi Pakatan Harapan (PH).

“Setakat ini keputusan kita tetap, saya dah maklumkan kepada banyak pihak kepada kepimpinan tertinggi dan kita percaya masih lagi teruskan pelan kita dan tidak ada perubahan,” katanya yang menjawab pertanyaan mengenai langkah Selangor yang  masih lagi belum membubarkan DUN.

Beliau berkata demikian kepada media ketika ditemui selepas Majlis Jelajah Selangor Penyayang di sini, hari ini.

Ditanya mengenai kenyataan Istana Selangor yang mendakwa beliau tidak membuat permintaan pembubaran DUN kepada Sultan Selangor, Amirudin berkata, tidak ada yang rahsia mahupun tipu helah yang dipersembahkan kepada Sultan Sharafuddin Idris Shah berhubung perkara itu.

Amirudin berkata, beliau tetap dengan kenyataan yang dikeluarkan pada 11 Oktober lepas untuk tidak membubarkan DUN demi menjaga kepentingan rakyat.

“Saya tak pasti dengan laporan media dan sebagainya, seolah-olah ada gambaran Selangor sahaja mengambil keputusan berbeza tidak sealiran.

“Tetapi itulah perkara yang telah kita bincangkan, telah lama dan kita telah maklumkan kepada semua dan Tuanku juga mengambil maklum.

“Bermakna itu dalam keputusan saya dan kerajaan negeri yang berada pada jajaran dan urusannya mengikut kepada Perlembagaan Persekutuan

“Jadi, saya percaya itu perkara yang ditimbulkan supaya tidak timbul desas desus Tuanku menolak atau kita dah tawarkan ataupun ada perbincangan lain dan sebagainya.

“Saya rasa penjelasan Tuanku tu menjelaskan balik dengan lebih terang apa yang telah telah berlaku pada pertemuan tersebut,” ujarnya.

Media sebelum ini melaporkan Sultan Sharafuddin menitahkan kerajaan negeri supaya menyegerakan projek berkepentingan rakyat seperti tebatan banjir dan pembangunan semula Kompleks Sukan Shah Alam sebelum pembubaran DUN dilakukan.

Amirudin berkata, susulan itu kerajaan negeri mengekalkan keputusan tidak membubarkan DUN susulan pembubaran Parlimen. 

NEGERI PAKATAN

SEBULAT SUARA

SATU KATA

SATU CARA

AMIN

KHALAS

TAK TURUN JALAN RAYA TAK MENANG PILIHANRAYA

 

PRU14 MENANG

KERANA 

BANYAK DEMO

AMIN

DARI SEGI TAKTIK

TAK TURUN 

JALAN RAYA 

TAK MENANG

PILIHAN RAYA

AMIN


Unknown commented on
 "GULINGKAN KERAJAAN"

Dulu ekau kato di msia kerajaan tak akan bertukar melalui pilihan raya. So apo kisah sgt kemah bosa kemah kocik. Kemah kocik boleh monang kalau pemimpin2 Islamnya istiqomah basuh pipit bila koncing. Tak basuh pipit wuduk tak sah solat pun batal. Malaikat pun tak dekat. Yg tak basuh pipit besar kemungkinan kaki culas solat. Berjuang atas nama Allah pahala dapat walaupun kalah.

SALUT ANAK MUDA - - CARA BARU BANGUN MELAWAN
SALUT UNTUK

ANAK MUDA

AMIN

BUKA CARA BARU

BANGUN MELAWAN

AMIN

KHALAS

JAM 4 PETANG


 JAM 4 PETANG

DARI BALKONI GUA
ANGIN RIBUT
HUJAN TURUN DENGAN LEBAT
PETANDA  MUSIM
BANJIR DAH SAMPAI
KJ TAK TENTU HALAHOT HOT

TERKINI TERNOWW

KAH KAH KAH

KHAIRY 

TAK TAHU 

KERUSI MANA

AKAN BERTANDING

AMIN  

TAK PASTI

DAPAT WATIKAH 

ATAU KENA SAILANG

 AMIN

KERUSI REMBAU

 DI AMABIL BALIK

OLEH TOK MAT

KAH KAH KAH

LARI KE PKR ?

KAH KAH KAH

AMIN

TAKTIK BARU JATUHKAN KERAJAANANAK MUDA 

KOTA LONDON

ADA TAKTIK BARU

JATUHKAN KERAJAAN

AMIN

KHALAS

MUDA BAKAL BUNGKUS


Belum ada keputusan guna logo Pakatan atau tidak, kata Muda

BELUM ada keputusan muktamad sama ada Muda akan menggunakan logo Pakatan Harapan (PH) untuk bertanding dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15), kata ketua penerangannya Luqman Long.

Beliau memberitahu The Malaysian Insight, perbincangan termasuk isu penggunaan lambang masih diteruskan selepas PH setuju untuk bekerjasama dalam PRU15 sebagai pakatan pilihan raya.

“Muda dan PH sedang memuktamadkan beberapa butiran penting untuk perjanjian pakatan pilihan raya ini.

“Ada beberapa klausa, terma dan syarat dalam perjanjian pakatan ini, dan salah satu daripadanya ialah berkenaan kain rentang atau logo yang akan kami gunakan pada PRU15.

“Saya serahkan kepada biro politik parti untuk buat keputusan. Kami berharap perkara ini akan dimukatamadkan dalam masa terdekat,” katanya.

Pengerusi PH Anwar Ibrahim pada Rabu dilaporkan berkata gabungan itu buat masa ini akan bekerjasama dengan Muda pada PRU15 sebagai pakatan pilihan raya.

Tambahnya, Majlis Presiden PH dan Muda akan berbincang untuk memperhalusi butiran kerjasama seperti peruntukan kerusi dan logo.

Namun, Sinar Harian kelmarin melaporkan parti pimpinan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman itu akan menggunakan logo PH untuk bertanding dalam PRU15.

Mengulas perkara ini, Luqman menegaskan isu logo masih belum dimuktamadkan.

“Saya faham semua pihak dalam PH dan Muda mahu perkara ini dimuktamadkan secepat mungkin untuk segera memberi tumpuan kepada PRU15,” ujarnya.

Bulan lepas, Syed Saddiq dalam satu kenyataan berkata parti pimpinannya itu berhasrat untuk menyertai PH sebagai parti komponen bagi menghadapi PRU15.

Bercakap kepada pemberita selepas mesyuarat Majlis Presiden PH di Petaling Jaya pada Rabu, Anwar berkata hasrat Muda untuk menyertai PH tidak dapat direalisasikan buat masa ini kerana memerlukan kelulusan Jabatan Pendaftaran Pertubuhan (RoS).

“Setakat ini pakatan pilihan raya sebab kalau ahli rasmi (gabungan) kena dapat kelulusan RoS. Jadi saya tak fikir RoS akan luluskan apa-apa sekarang,” katanya. – 15 O

MUDA AKAN

BUNGKUS

TUTUP KEDAI

KALAU AMBIL

SIKAP  PSM

KAH KAH KAH

PSM MENANG

PAKAI LOGO PKR

DI SUNGAI SIPUT

AMIN

DALAM PRU 14

BILA SEMUA PARTI

PAKAI LOGO PKR

PSM TOLAK 

 NAK TUNJUK

LOGO SENDIRI

KAH KAH KAH

HASILNYA BUNGKUS

TUTUP KEDAI

KAH KAH KAH

NAK SEDAPKAN

CERITA 

SEKARANG PSM

GILA TALAK 

NAK RUJUK MASUK

PAKATAN

KAH KAH KAH

KHALAS

AL-FATIHAH - HATI BAIK SEORANG KAWAN


Remaja lelaki ditemukan lemas selepas selamatkan rakan

SEORANG remaja lelaki maut selepas berjaya menyelamatkan rakannya yang hampir lemas ketika mandi di Air Terjun Serendah, hari ini.

Mangsa, K. Rajeshwaran, 19, ditemukan anggota bomba dan penyelamat menggunakan kaedah selaman dasar pada 2.55 petang tadi selepas dipercayai tenggelam di dasar air terjun itu.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor Norazam Khamis berkata pihaknya menerima panggilan pada 1.20 tengah hari daripada rakan mangsa sebelum lima anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Kubu Bharu tiba di lokasi kira-kira 40 minit kemudian. 

Beliau berkata dalam kejadian itu, mangsa dan dua rakannya yang berasal dari Bestari Jaya mandi di air terjun berkenaan sebelum seorang daripada mereka hampir lemas.

“Mangsa kemudian cuba menyelamatkan rakannya dan berjaya berbuat demikian, namun nasib tidak menyebelahinya apabila dia tenggelam ke dasar air terjun itu,” katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.

Menurutnya ketika kejadian, terdapat arus deras susulan hujan lebat. – Bernama, 14 Oktober, 2022.


AL- FATIHAH

AMIN

HATI  BAIK

SEORANG KAWAN

AMIN

GULINGKAN KERAJAAN

 


GULINGKAN

KERAJAAN

AMIN

KHALAS

Unknown commented on

 "GARIS POLITIK MUDA JELAS"

Isham, sampai sekarang aku tak faham kenapa Pakatan Harapan / Muda menyifat sendiri sebagai "pembangkang". Kalau nak jadi pembangkang saja, kenapa buat bising kerajaan tak baik, kerajaan gagal? Takkan pembangkang nak ambilalih dan jadi kerajaan? Bairlah pihak kerajaan terus jadi kerajaan. Pembangkang terus jadi 'pembangkang' dapat gaji buat kerja komplain. Negara kita paling pelik. Masa PRU, ada calon parti politik yang dafter jadi calon "pembangkang". Kita buang undi pilih "pembangkang", bukan pilih "kerajaan".

RUSIA JUGA DALA BENUA EROPAHRUSIA JUGA

DALAM EROPAH

AMIN

PERANAN TURKI DALAM PERANG UKRAINE

 


PERANAN TURKI

ANJUR RUNDINGAN

DAMAI

AMIN

BERI

LALUAN GANDUM

KINI LALUAN GAS

DARI RUSIA

AMIN

LANTIK NAJIB PM PM

 


NAJIB WAJIB

DILANTIK PM PM

AMIN

PERDANA MENTERI

PENJARA MALAYSIA

AMIN

Unknown commented on
 "LATIK NAJIB JADI 
PERDANA MENTERI"

Apa fungsi undang2, mahkamah, AG, perlembagaan?? Klu banduan dan ahlil politik boleh buat sesuka hati mereka..


Unknown commented on
 "LATIK NAJIB JADI 
PERDANA MENTERI"

Bagus bagus idea baginda Queen kah kah Perdana Menteri Penjara Malaysia, jawatan baru kita setuju kah kah

NAJIB MASIH CALON BNBANDUAN NEGARA

HIDUP TERSEKSA

KAH KAH KAH

AMIN

Unknown commented on
 "ADA BERAPA EKOR
 PEGUAM UK ?"

dah humban kedalam penjara masih kuat bersuara .... apa cerita jabatan2 berkenan telur kecut ke bila penyamun bin banduan bersuara ?? tolonglah jaga imej Msia , negara ni bukan milik banduan atau puak2 umno ... kamu semua jabatan kerajaan berikrar menjaga ketenteraman negara tanpa pilih kasih , apa cerita ??

MENUNGGU TARIKAH MENGUNDI

 TUNGGU SPR


SABTU  15/10/2022
MENUNGGU SPR  BUAT
PENGUMUMAN
BILA  PRU ?
JENG JENG JENG

BERITA  HOT
AWAL PETANG KELMARIN  ADA
BERITA MELAPORKAN BAHAWA
GEROMBOLAN ADA 
CADANGAN SYARAT  BARU
UNTUK BAKAL CALON

SYARAT INI
BAKAL CALON
WAJIB SOSOK SEHAT
AGAR TAK MATI TENGAH JALAN
KAH KAH KAH

DALAM JAM 10 MALAM
TERTIBA MUNCUL BERITA
MAIL BERA JATUH SAKIT
KAH KAH KAH

MAIL BERA ADA 
KENCING MANIS
YANG KRONIK
KAH KAH KAH

SELIDIK PUNYA SELIDIK
NAMPAK JELAS INI BERITA PALSU
TUJUAN  AMAT JELAS
TAK MAHU MAIL BERA BERTANDING
KAH KAH KAH

GADUH DALAMAN
MASIH HEBAT
INI AMAT BAIK UNTUK PAKATAN
AMAT BAIK UNTUK PN
AMIN

UK
BUKAN ULU KELANTAN
INI UK LONDON
KAH KAH KAH

MENTERI EKONOMI
KENA TERAJANG
KAH KAH KAH
TAK SAMPAI DUA BULAN
PEGANG JAWATAN

DASAR EKONOMI
YANG DICADANG MENJADIKAN
EKONOMI UK PUNAH
KAH KAH  KAH

PARTI BURUH TUNTUT
PRU DIJALANKAN SEGERA

WOIT
INI MANGSA PUTIN
TANPA  PELURU
UK KINI KACAU BILAU
AMIN

HOKKIEN
WOW 
PAGI YANG INDAH
MATA HARI DAH  KELUAR
LANGIT BIRU DAN PUTIH 
KL & KL SENTRAL CERAH

PIPIT SIBUK DALAM SAWAH
MURAI BERKICAU DI ATAS BUKIT
GUA RASA
HARI INI AKAN PANAS
AMIN

BRO
SENYUM
SENYUM DAN KETAWA
KETAWA MASIH PERCUMA

BRO
LU UNTUNG
JIKA LU BERSIAP
DAN PELUANG SAMPAI

BRO
LU AKAN DIANGGAP HINA
JIKA LU TIDAK MENGANGKAT
KEMANUSIAAN

BRO
TIDAK ADA YANG LEBIH
TERHORMAT
DARI HATI YANG BERSYUKUR

BRO
TIDAK ADA SAPA PUN
JADI BIJAK
SECARA KEBETULAN

BRO
KALAU LU TAK TAHU
PEKAN MANA LU NAK TUJU
TAK DA  PEMANDU BAS YANG
DAPAT BANTU LU

BRO
TIDAK ADA JALAN MUDAH
DARI BUMI 
KE BINTANG BINTANG

BRO
KEKAYAAN IALAH
HAMBA ORANG BIJAK
DAN TUAN ORANG BODOH
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI  INI

SELAMAT MENUNGGU
TARIKH MENGUNDI