Jumaat, 17 April 2020

MANEH DEPAN BELAKONG MAKE

MANEH DEPAN

BELAKONG MAKEKOBID DISANA SINI
KOBID

DISANA SINI

Hanya 69 jangkitan baharu Covid-19 hari ini 

di Malaysia

Covid-19: Presiden Filipina ancam guna undang-undang tenteraAngka kematian Covid-19 di Wuhan naik 50% selepas semakanCovid-19: Jualan kereta di Eropah merosot


99 lagi kes Covid-19, 14 maut di Afrika Selatan
MULA MULA DIANGGAP GILAMULA MULA

DIANGGAP GILA

Mula-mula dituduh gila, lepas tu, diketawakan...kahkahkah! Are you talking about Lebai Pas Datuk.Dr Kamarudin Aman Razali...???? Dulu dia kutuk Teresa Kok kerana surun pekebun sawit tanam buluh dan kelapa bila harga minyak sawit jatuh dan India tak nak beli sawit kita lagi. Ingat tak, Menteri Perusahaan - Pertanian PAS kerajaan PN ini bukan je ketawakan Teresa, dia kata Teresa bodoh dan gila. 
Sekarang, siapa yang gila dan bodoh, bila dia tiru idea Teresa Kok, mintak petani tanam buluh .........KAHKAHKAHKAHKAH!!!! Sebab tu, jangan cepat ketawa dan tuduh orang bodoh atau gila. KARMA sentiasa menunggu.......... ngehngehngeh. 
on
 MULA MULA
Publish | Delete | Spam
cikminah
on 17/04/20

Bali

BETUL BENAR
BETUL BENAR

TAPI

PASAI APA

ABAM TAK BERI

TAHU KHALID

HINGGAKAN

MAJLIS PRESIDEN

PAKATAN PUN

TAK TAHU HAL

KAH KAH KAHKerajaan Perikatan tetap kerajaan pintu belakang, kata pemimpin Pakatan

KERAJAAN Muhyiddin Yassin tetap juga kerajaan pintu belakang, kata pemimpin Pakatan Harapan, walaupun Anwar Ibrahim mengadakan pertemuan dengan perdana menteri semalam.

Kata mereka, pertemuan presiden PKR dengan Muhyiddin itu tidak memadamkan hakikat bahawa kerajaan sekarang bukan dipilih oleh rakyat.

Pengarah Komunikasi Parti Amanah Negara (Amanah) Khalid Abdul Samad berkata, perjumpaan Anwar dengan Muhyiddin hanyalah kerana Perikatan Nasional kini menjadi kerajaan.

“Sama ada iktiraf atau tidak, hakikatnya kerajaan telah dirampas oleh mereka (PN). Maka semua urusan berhubung isu Covid-19 perlu dibincang dengan mereka.

“(Pertemuan Anwar-Muhyiddin) tidak menafikan kerajaan (sekarang) tetap kerajaan pintu belakang yang berkuasa melalui kaedah yang tidak bermaruah,” katanya ketika dihubungi The Malaysian Insight.

Khalid diminta mengulas pertemuan Anwar dengan Muhyiddin di Pejabat Perdana Menteri di Putrajaya, semalam.

Pertemuan 45 minit itu membincangkan mengenai langkah kerajaan menangani Covid-19, termasuk bantuan kepada rakyat, serta sidang Dewan Rakyat yang ditetapkan berlangsung pada 18 Mei ini.

Sementara itu, Ketua Pemuda DAP Howard Lee Chuan How melihat tindakan Anwar bertemu Muhyiddin satu pendekatan yang baik iaitu menjalin kerjasama dengan kerajaan untuk melawan Covid-19.

“Perbincangan yang melangkaui fahaman politik adalah satu-satunya cara untuk memastikan bangsa Malaysia dan umat manusia boleh memenangi perang (melawan Covid-19) ini. Itu okjektif utama kita.

“Tidak salah Anwar atau PH berjumpa dengan Muhyiddin untuk berbincang. Inti pati kenyataannya, saya sokong dan yakin PH pun sokong,” jelasnya.

Sama seperti Khalid, Lee bagaimanapun menegaskan pertemuan dua pemimpin itu semalam tidak mengubah sejarah bahawa PN adalah kerajaan pintu belakang, walaupun dari segi perundangannya ia sah.

“Dari sudut perundangan, kerajaan yang dibentuk oleh PN adalah sah. Tetapi  tiada sebarang hujah mampu membersihkan nama PN, dalam tindakan mereka bentuk kerajaan ini.

“Hujah mengatakan PN kerajaan pintu belakang bukan daripada PH sahaja tetapi orang ramai pun beranggapan yang sama,” tambahnya, yang juga Adun Pasir Pinji di Perak.

Sementara itu, pemangku Ketua Pemuda Amanah Shazni Munir Mohd Ithnin menjelaskan, PN tetap kerajaan pintu belakang kerana Muhyiddin sendiri mengakui perkara yang sama.

“Muhyiddin sendiri mengakui bahawa kerajaan beliau bukan kerajaan yang dipilih oleh rakyat,” katanya, merujuk kepada ucapan perdana menteri semasa mengumumkan bantuan untuk rakyat pada 27 Mac lalu.

“Pertemuan tersebut lebih kepada tujuan mahabbah (kasih sayang, atas tanggungjawab), selain membincangkan hal-hal berkait dengan situasi semasa negara. 

“Kita pun maklum bahawa Anwar sering melontarkan pandangan beliau dalam menangani pandemik Covid-19 di Facebook beliau,” tambahnya.

Shazni memangku jawatan mengetuai sayap pemuda Amanah selepas ketuanya sebelum ini Hasnul Zulkarnain Abd Munaim keluar parti dan menyokong kerajaan PN di Perak.

Muhyiddin mengangkat sumpah perdana menteri pada 1 Mac lalu selepas hampir seminggu kemelut politik setelah PH hilang majoriti di Dewan Rakyat, hampir 20 bulan selepas menang pilihan raya umum 2018.

Pada 24 Februari, Dr Mahathir Mohamad meletakkan jawatan perdana menteri setelah Muhyiddin menarik Bersatu keluar dari PH. Pada hari sama, sebelas ahli Parlimen PKR diketuai Mohamed Azmin Ali juga keluar parti dan dipecat.

Semalam, Anwar berkata beliau akan membawa hasil perbincangannya dengan Muhyiddin untuk dibincang bersama pemimpin PH dan pembangkang. – 15 April, 2020.MONDUS 

OPERANDI

KLASIK ABAM

PERGI JUMPA MUHYIDDIN
TANPA PENGETAHUAN
PEMIMPIN DAP AMANAH

TAPI BILA JUMPA
SAOLAH OLAH 
DIHANTAR OLEH  
PAKATAN HARAPN

APA DIBICANG
TAK TAHU

KEMUDIAN PULANG
ABAM JUMPA
 PEMIMPIN DAP AMANAH
SEOLAH OLAH
ADA BAWA PESANAN 
DARI MUHYIDDIN

APA SEBENARNYA 
DIBINCANG 
DENGAN MUHYIDDIN
TAK TAHU

TEKNIK ABAM INI
TELAH DIUMUMKAN
OLEH DAIM

ABAM PERGI JUMPA DAIM
KATA SANUSI 
SOKONG ABAM LAWAN GAFAR

KEMUDIAN 
ABAM JUMPA SANUSI
KATA DAIM
SOKONG ABAM LAWAN GAFAR

TEKNIK KELENTONG INI
BERTERUSAN HINGGA
KE HARI INI

ABAM CAKAP DENGAN ABANG JO
I HAVE THE NUMBER
ABAM CAKAP PADA SABAH
I HAVE THE NUMBER

PADA AMANAH DAN DAP
ABAM KELENTONG
I HAVE THE NUMBER
UNTUK JADI PM
SABAH SOKONG
SARAWAK SOKONG

SEKARANG SEKALI
LAGI ABAM
MAIN TRIK LAMA

KALAU KHALID 
TAK TAHU
KESIAN PADA DIA

KAH KAH KAH

Feb 28, 2020 - ANWAR Ibrahim has reiterated that he has the numbers to form a government amid reports that Bersatu's Muhyiddin Yassin has locked up the ...
You visited this page on 3/31/20.

MAKIN BERATMAKIN BERAT

BETUL KE NI

INI TRIK LAMA

ABAM

KAH KAH KAH

MUSTAHIL

MAT SABU

TAK TAHU

MUSTAHIL LGE

TAK DIBERI TAHU

KAH KAH KAH


Pakatan Harapan Tidak Tahu Anwar Jumpa PM?

Mengikut laporan pertemuan Anwar dengan Perdana Menteri (PM) Tan Sri Muhyiddin tiada dalam pengetahuan pimpinan Pakatan Harapan (PH).

PH dilaporkan tidak tahu menahu akan perjumpaan berkenaan dan ada pimpinannya mula mempertikaikan langkah Anwar itu kerana tidak dimaklum terlebih dahulu.


MENTANG 

MENTANG

KERUSI TPM

MASIH KOSONG

BILA LAGI

NAK REMBAT

KAH KAH KAH

BETUL KE ? KHABAR ANGIN ?


2 days ago - Presiden Parti Keadilan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim telah mengadakan pertemuan dengan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, ...

DUA HARI DULU
ANWAR IBRAHIM BERJUMPA
PM MUHYDDIN YASSIN

BERITA MULA MENULAR

DESAS DESUS
MELAPORKAN
PELBAGAI BERITA

DALAM KABINET BARU
TIDAK ADA
 JAWATAN
TIMBALAN PERDANA MENTERI

MAKA DILAPORKAN
BAHAWA KERUSI TPM
SEBENARNYA
DISEDIAKAN UNTUK
ANWAR IBRAHIM

KHABAR ANGIN
ATAU
BERITA PALSU

SAJE TANYA
JANGAN MARAH
KAH KAH  KAH


BUMI SEDANG MENANGIS

BUMI SEDANG

MENANGIS
~Surat dari EncikCovid® Tatkala Bumi menangis, Kalian ketawa Tika Bumi merintih, Kalian peduli apa Sekonyong Bumi menjerit, Kalian pekakkan. NAH AKU DATANG! Aku datang bukan Menghukum; Aku hanya mahu Kalian BANGUN DARI LENA DIULIT INTAN Bumi meminta PERTOLONGAN Banjir besar....
Kalian tak kesah Pembalakan haram... Kalian tebalkan poket Pencemaran udara... Kalian kong kali kong Pembakaran hutan..Kalian seribu satu alasan Kalian masih bisu dan pekak biarpun hidupan laut menjadi mangsa kerakusan Kalian; Antartika mencair; Kemarau teruk!
 Kalian tidak pernah menghiraukan berapa banyak perkara buruk dan hodoh yang diterima Bumi! Peperangan yang tidak bernoktah; Ketamak halobaan yang tidak berpenghujung. Kalian tetap dengan hidup Kalian... Tak kesah lah berapa banyak Kebencian... Tak hiraukan berapa banyak pembantaian! 
APA YANG LEBIH PENTING UNTUK KALIAN ADALAH MENDAPATKAN iPHONE versi terbaru dari mendengarkan ratapan BUMI NAH SEKARANG AKU DI SINI! AKU MENJADIKAN BUMI BERHENTI DI 
on 
MALAYSIA BARU
Publish | Delete | Spam
herman adnan
on 17/04/20

Oooo

ABANG GERMAN KOMEN


ABANG GERMAN

KOMEN

Grüß Gott Die Veranstaltung könnte eventuell gegen die Richtlinien verstossen! Gruß, Schweinshaxn Blog 
on 
KEMANUSIAN KITA
Publish | Delete | Spam
Alicja Barszczewicz
on 17/04/20

Grüß Gott 
Acara ini mungkin melanggar panduan! Salam, Blog Schweinshaxn 
on
 KEMANUSIAN KITA
Terbitkan | Padamkan | Spam
Alicja Barszczewicz
pada 17/04/20
TT

MENGOLAH PERSETUJUAN UNTUK KE JALAN RAYA

MENGOLAH

PERSETUJUAN 

UNTUK

KE JALAN RAYA
TT, dalam bulan March/April 2018 dalam blog TT selalu ada #PRU14 PAKATAN MENANG KECUALI DITIPU# maksud TT Pakatan Harapan menang kecuali ditipu? Betul ke? Sudahnya PH menang? Apa makna kemenangan tetapi akhirnya dikhianati?? 
Memang tiada yang menyangka orang yang berwatak selamba merancang untuk mengkhianat...TT tahu kah macam mana perasaan pengundi yang mengundi untuk kemenangan PH?? Sampai sekarang perit dan pedihnya tak hilang lagi... 
on 
JALAN 
ASAL KE PETRA
Publish | Delete | Spam
hamim
on 17/04/20

Mela

BELI CINTA DALAM GELAS
BELI CINTA

DALAM GELAS

Bila gwa teringat Chow Kit ..gwa teringat Tumasik. LKY telah membina komplek utk lelaki SINGAPORE lepaskan panchotan asmara secara sah ..dgn cara ini Radang Sex dapat di perlahankan ..ia bersih dan suci. 
Caya tak kita telah mempraktikan idea LKY ini semasa bina projek raksaksa KLIA dan Putrajaya ..masa tu hathir ratus ribu boroh dan injiniyer. Silap2 masa tu kok takdo lubang pantek boleh banjir Sepang dan Langat. 
on 
JALAN ASAL KE PETRA
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 17/04/20

&#3

DULU DULU

DULU DULU

TOK KAU SETUJU

SETUJU BERI 
ORANG CHINA
 ORANG  INDIA
JADI WARGA NEGARA
SETUJU BERI SINGAPURA
PADA PAP
SETUJU NAMA TANAH MELAYU
JADI MALASIA
SEKARANG KAMU PULAK
SETUJU BANGLA DATANG
SETUJU MYAMAR DATANG
SETUJU NIGERIA DATANG
 UNTUK KAYAKAN 
TOWKAY  CHINA
KAU MASIH BANGANGA
- Dah atok kau dulu jual tanah sbb nak beli ganja - sebab moyang kau bangang pada tahun 1952 setuju inggeris haramkan ganja yang ditanam turun temurun-masuklah ke dlm Akta Dadah Berbahaya itu sebab bila sampai atok kau kena jual tanah nak beli ganja bila sampai kat kau? kau dah pandai dah. 
kahkahkah 
on
 SALUT PADA 
YANG BERJUANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 17/04/20

Gwa

------

DI BLOG INI BACA POLITIK LAWAN


DI BLOG INI

BACA POLITIK

LAWAN

Yidin dengaan Jemin tak pandangpun, dia orang tak bukak blog TT ni --------------------------------------------------------------------- Tuan mungkin baru dalam politik. untuk makluman ahli politik di negara ni paling kerap buka blog ini. ini medium yang paling ampuh untuk baca gerak geri lawan. dalam blog ini yang melondehkan rupa buruk ahli politik. 
mencerahkan daya fikrah semua rakyat yang mana semua ahli politik tahu rakyat ini bukan lokman adam belaka. Diaorang tak ambik port berita akbar yang bodoh ditapis berkali2. berita sampah level ahmad maslan tak berguna dalam real politik.
 on 
UNTUK 
RAKAMAN SEJARAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 17/04/20

~SMULA MULAMULA MULA

KAMU DITUDUH GILA
KEMUDIAN KAMU DIKETAWAKAN
KEMUDIAN MEREKA LAWAN KAMU
BILA INI BERLAKU
ERTINYA KAMU MENANG

BACA DISINILee Sau Min
Apa pun pasti ada balasan menanti.
SukaBalas1h
Azam Yahya
Hisham Rais dah gila..
Sekejap nak humbankan gerombolan,
Sekejap nak penjarakan najib & rosmah.
Sekejap kutuk lebai.
Lepas tu berkhalwat di Sheraton untuk selamatkan semua ni.
SukaBalas1h
Abu Kasim Ali
Dia ni kira gila babi. Entah apa pendirian dia. Semakin hari semakin kalut Dan bercelaru fikrah dia. Mkini should not publish his writing. No value, garbage.AL-FATIHAH

AL-FATIHAH

ORANG TUA DIBANTU POLIS LIPIS MENINGGAL DUNIA KERANA MASALAH JANTUNG

KUALA LIPIS:  Semalam, video viral  seorang tua mendapat bantuan daripada  seorang mekanik dan anggota polis kerana kepenatan di tepi jalan Lipis disahkan meninggal dunia hari ini kerana masalah jantung.

Video yang viral dalam Youtube menunjukkan seorang warga emas   yang dikenalpasti  sebagai UNCLE LAI FAH KUEN duduk ditepi jalan Kechau . Beliau dalam perjalanan ke Bandar Baru Kuala Lipis untuk membeli makanan.

Beliau kemudiannya menerima bantuan daripada anggota-anggota polis dari Kuala Lipis. Anggota keselamatan memberi bantuan makanan serta menghantar warga emas ini   ke rumahnya yang terletak kira-kira 1 kilometer dari tempat beliau di temui.

Pada pukul 11.00 pagi tadi, phak Polis bersama Tok Empat Kechau telah ke tempat tinggal Uncle Lai untuk memantau keadaannya.

Pihak Polis terpaksa memecah pintu rumah Uncle Lai apabila beliau tidak menjawab panggilan  Tok Empat dan pintu rumahnya pula berkunci. Beliau dijumpai dalam rumah dalam keadaan tertiarap di lantai.

Pihak Hospital Kuala Lipis kemudiannya mengesahkan UNCLE LAI FAH KUEN meninggal dunia akibat masalah jantung.

MENTERI DOREMON AIR SUAMMENTERI DOREMON

AIR SUAM

Paling penting sekarang, sila gantung kebodohan puak kami yang suka menjual agama dan bangsa.Bagilah masa kami sebagai puak penunggang agama dan bangsa menghalal cara dengan dalil agama seperti yang sesuai dengan kedudukan lobai dalam semak.pertama sekali kita tetap kekal dengan kempen bmf, iaitu membuang segala peralatan dari negara kafir melainkan bantuan tersebut dari negara arab islam.
Singkirkan bangsa lain selain melayu untuk menerajui apa² bidang yang penting.Dr.Zakir naik boleh balik india, ustas ebit liew dan dr.norhisham sudah boleh balik tongsan sebab kami cuma mahu bangsa melayu sahaja yang berkuasa di malaysia sesuai dengan kempen BMF.Cina dan india cuma penumpang dinegara malaysia.
Kami mahu cara malaysia, sangat bangga punyai menteri tiktok,menteri semburit, menteri sanitaizer jalan, menteri ciplak buluh dap, mahupun menteri air suam dan menteri doremon, yang penting menteri berasal dari bangsa melayu.yang lain boleh balik tongsan atau balik negara india, atau balik hutan
 on
 GANTUNG PISANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 16/04/20

in


SAPO LONGIT

SAPO LONGIT
Siapa salah org Melayu ke Bangla ..persoalang nye sapo yg LONGIT, kalah longit. Berapo ghamai pompuan Melayu yg momantek samo Bangla. Sapo yg akan bawak masok 1.6juta ekor JANTAN Bangla ..sapo3X. 
on 
KESAH MAT BANGLA
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 16/04/20

Toy

KEMANUSIAN KITA


KEMANUSIAN KITA
Baru betul, manusia telah kembali seperti sepatutnya manusia berkelakuan. 
on
 MALAYSIA BARU
Publish | Delete | Spam
Anon
on 17/04/20

~


--------