Jumaat, 2 Oktober 2020

APA ITU MANIFESTASI APA ITU KONTRADIKSI

FAHAMI MANIFESTASI

FAHAMI KONTRDIKSI

TER NOWW TER HOTT TER KINI

 TER NOW TER HOTT

 TERKINI 

PECAH BERITA

 DILAPORKAN

TENGKU FRAUD 

AKAN  PERGI BERCUTI

KE AMERIKA

 UNTUK MELAWAT DISNEYLAND


PESOALANN KURUN INI

BOLEHKAH TENGKU FRAUD

BERCUTI KE LUAR NEGARA

KETIKA MAT KOBID MENYERNAG

KAH KAH KAH

SAJE TAYA 

KALAU BOLEH

KELUAR NEGARA

RAMAI DI KOTA BARU

NAK MASUK GOLOK

RAMAI DARI KL

NAK PERGI DANOK

KAH KAH KAH 

ANWAR BUAT KOMPLOT

 


ANWARA  IBRAHAIM

PEMIMPIN ISLAM

JADI PIEM 

BULAN NOVEMBER 

LEPAS APEC

KAH KAH KAH

TAPI TAK SABAR

SALAH NASEHAT

SALAH JALAN 

SEMUA LINGKUP 

SEMUA MINGKUP

AMIN

Anwar berkomplot menentang saya selepas dapat pengampunan, kata Dr Mahathir

Dr Mahathir Mohamad mendakwa Anwar Ibrahim secara diam-diam mengumpul sokongan selepas ahli politik yang dipenjarakan itu diberi pengampunan pada 2018.

Bekas perdana menteri itu mendakwa Anwar bertemu dengan Raja-Raja Melayu dan pihak lain untuk mendapatkan sokongan bagi dirinya sendiri dan bukannya menyokong pentadbiran Pakatan Harapan (PH).

“Selepas saya mengatur pembebasan dan pengampunannya, dia bukannya hendak bersama saya. Dia pusing jumpa semua orang. Jumpa raja-raja, jumpa orang asing. Dia tidak sokong saya, sebaliknya kritikal terhadap saya,” kata Dr Mahathir dalam temu bual dengan Malaysian Gazette semalam.

Ahli Parlimen Langkawi itu menambah, beliau memikirkan idea untuk membawa Anwar masuk menyertai Kabinetnya tetapi tidak berbuat demikian selepas apa dilakukan oleh Anwar dan prestasi mantap bekas timbalan perdana menteri Wan Azizah Wan Ismail, isteri Anwar.

“Bagaimana saya mahu membawanya masuk dalam Kabinet?

“Kalau dia nak masuk dalam Kabinet, sudah tentu saya kena buang isterinya. 

“Isterinya menjalankan tugas dengan baik (sebagai TPM). Beliau seorang yang mahir mengenai wanita. Jika saya perlu buang dia (Wan Azizah) dan bawa masuk dia (Anwar), saya perlu fikir dahulu apa manfaatnya?” kata Dr Mahathir.

Dr Mahathir menjelaskan tidak akan berpaling kepada janjinya untuk menyerahkan jawatan kepada Anwar tetapi beberapa kejadian yang berlaku pada masa itu menyebabkan rancangannya tersasar.

“Saya sudah berjanji akan letak jawatan.Bila saya letak jawatan, ambillah.

“Saya berjanji selepas Apec, malah sebelum Apec saya sudah melepaskan jawatan itu,” kata Dr Mahathir.

Pemimpin berusia 95 tahun itu sebelumnya adalah presiden dan perdana menteri Umno selama 22 tahun. Anwar adalah timbalan dan menteri kewangan Dr Mahathir pada tahun 90an.

Dr Mahathir menjelaskan ada pihak dalam Umno yang menentang Anwar tetapi sungguh begitu, beliau tetap membawanya masuk.

“Semasa dia muda, dia aktif. Saya seorang sahaja yang mahu dia masuk Umno.

“Bila dia masuk Umno, banyak pemimpin Umno tolak, marah kepada saya. Tetapi saya kata, kita kita kena beri peluang kepada orang ini. Sehingga dia naik menjadi timbalan perdana menteri,” katanya.

Minggu lalu, Anwar mengaku mempunyai majoriti besar untuk mengambil alih pemerintahan daripada Perikatan Nasional (PN) yang dipimpin Muhyiddin Yassin.

Ahli Parlimen Port Dickson berkata beliau sudah bercakap dengan Yang di-Pertuan Agong melalui panggilan telefon selepada Agong dimasukkan ke Institut Jantung Negara awal minggu lalu.

Presiden Umno ketika ini, Ahmad Zahid Hamidi berkata ahli partinya bebas untuk memberikan sokongan kepada Anwar, sekiranya mereka mahu.

Dr Mahathir berkata benar PN dan Perdana Menteri Muhyiddin lemah kerana gabungan kerajaan baharu hanya mempunyai majoriti dua undi.

“Tidak ada perdana menteri Malaysia yang memiliki majoriti yang tipis seperti ini. Walaupun 2-3 orang menolak Muhyiddin, kerajaannya akan jatuh,” katanya.

Bagaimanapun, Dr Mahathir tidak yakin Anwar mempunyai majoriti yang kuat.

Beliau menambah partinya Pejuang belum memberi sokongan kepada presiden PKR.

“Muhyiddin jatuh adalah satu perkara, tetapi menyokong Anwar adalah cerita lain.

“Ini (nombor dimiliki Anwar) tidak termasuk saya dan enam daripada Pejuang. Tanpa kami, beliau mendakwa mempunyai majoriti besar.

“Bukan 5, 6, 10 (ahli Parlimen) tetapi hingga 20 orang. Kami tidak tahu, itu adalah dakwaannya.

“Ketika ditanya siapa, beliau tidak mahu mendedahkannya. Saya tidak yakin tetapi kedudukan Muhyiddin lemah,” katanya.  – 1 Oktober, 2020.

SEKARANG KES

AGONG AMPON

BUKA KEMABALI

KAH KAH KAH

NILAH AKIBAT

TAK SABAR SABAR

AMINBERAPA LAMA MUHYIDIN BOLEH BERTAHAN

 


BERAPA LAMA

MUHYIDIN BOLEH 

BERTAHAN

KAH KAH KAH

UMNO TERUS

MENYERANG

KAH KAH KAH

DARI 

TIM MAHKAMAH

DAN DARI

 TIM KOSONG

KAH KAH KAH

TIM KOSONG

TIM TAK DAPAT

JADI MENTERI

AMIN


Pemimpin Umno mahu parti akhiri hubungan dengan Bersatu

PEMIMPIN tertinggi Umno menyuarakan rasa tidak puas hati diketepikan oleh Bersatu dan menggesa parti mereka untuk memutuskan hubungan dengan parti itu.

Pemimpin berkenaan berasakan Bersatu mempermainkan mereka pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah baru-baru ini dan mahu kepimpinan parti mengambil keputusan tegas menarik diri daripada kerajaan Perikatan Nasional (PN).

Pendirian mereka itu susulan gesaan Timbalan Presiden Umno Mohamad Hassan meminta presiden Ahmad Zahid Hamidi memberikan hala tuju jelas parti itu.

Timbalan Pengerusi Umno Johor Nur Jazlan Mohamad berkata parti perlu fokus pada mengukuhkan Muafakat Nasional bersama PAS, dan bukannya PN.

Beliau bimbang gabungan berterusan dengan PN akan hanya tidak memberi keuntungan kepada Umno dan PAS.

“Ini bukan zaman Barisan Nasional (BN). Perjanjian BN ikhlas tetapi PN baru enam bulan usianya dan tidak boleh dipercayai lagi.

“Malah, gabungan kerajaan PN tidak kuat kerana tiada persahabatan, jadi lebih baik Umno undur diri.

“PRN Sabah membuktikan Bersatu dan PN tidak ikhlas. Kita diberikan kerusi yang sukar untuk menang sementara Bersatu masuk dan letak calon lain (PBS dan STAR) bertembung dengan Umno. Dan orang Umno mengalah banyak kali.

“Jadi, jika Umno putuskan untuk keluar PN, makan menteri dan timbalan menteri dalam kerajaan PN perlu tetapkan pendirian mereka. Jangan fikir diri sendiri,” kata bekas ahli Parlimen Pulai itu kepada told Suara Merdeka.

Semalam, Mohamad berkata Zahid perlu menyatakan di mana pendirian parti sekarang dalam hubungannya denga sekutu politiknya, selepas cara parti itu dilayan apabila PN menang PRN Sabah.

Selain Nur Jazlan, Ahli Parlimen Padang Rengas Nazri Aziz juga mendesak Umno memutuskan hubungan dengan Bersatu, mendakwa itu apa yang akar umbi mahukan.

“Akar umbi rasa kita patut bekerja hanya dengan PAS dalam Muafakat Nasional, tanpa Bersatu,” katanya dipetik berkata kepada FMT.

Zahid semalam berkata biro politik parti itu akan bermesyuarat tidak lama lagi untuk membentangkan masa depan, di mana ia akan dibawa ke majlis tertinggi sebelum keputusan dibuat.

Beliau menggesa semua pemimpin parti turut serta dalam perbincangan itu untuk menyatakan pendirian mereka. – 2 Oktober, 2020.


BERAPA KUAT

TIM MUHYIDIN 

KAH KAH KAH

KINI  ABAM

PUN MASUK SAMA

KAH KAH KAH
AGONG JUMPA ANWAR SEMUA TAMAT

 
LEPAS AGONG JUMPA ANWAR SEMUA TAMAT

Pemerhati Politik replied to a comment on 

"MAT SABU GUAN ENG TAK MAHU DITIPU LAGI"

Siapa yang jadi PM tak ada masalah... Masalahnya yang sepatutnya buat pengumuman adalah dari pihak Istana. Sekarang DSAI dah mendahului DYMM SPB YDPA... Persoalannya dah dapat perkenan ke? Agung perkenan untuk DSAI mengadap Baginda... Kenapa buat pengumuman dah dapat sokongan... Buktipun tak bagi... Pemimpin parti lain dalam PH pun tak tahu siapa-siapa... 

Orang yang keluarkan dia dari Penjarapun tak percaya.... Kau percaya ke? Dah tengok senarai nama ke? Jangan cepat kena tipu.... Tahun 2008 pun dia dah announce akan angkat sumpah PM... Aku cuma akan percaya bula DSAI dah angkat sumpah jawatan PM.... Kalau setakat baru nak pergi ke Istana Negara kononnya nak dilantik jadi PM... taubatlahom aku tak akan percaya... Orang Bodoh je yang percaya macam kau

ANWAR SAILANG MADEY

 


MAT SONGEL JADI

MAT SAILANG

Anwar berkomplot menentang saya selepas dapat pengampunan, kata Dr Mahathir


BERITA MENYUSUL

ANGKAT SUMPAH

 
ANGKAT ADA MACAM MACAM ANGKAT

ANGKAT BESI

ANGKAT SAMPAH

ANGKAT ANGKAT
LAGI MUHYIDIN KENA TIBAI

 


TIBAI LAGI

Pemimpin Umno mahu parti akhiri hubungan dengan Bersatu


BERITA MENYUSUL


ABAM DUA JALAN

 
ABAM DUA JALAN

Arymanchino commented on

 "ANWAR JAGA KEPENTINGAN ISLAM"

Kah..kah..Mamat ni berhujah.Abam memang pemimpin hebat serba blh.That's way oso can,this way oso can..Kah..kah..Pukrak Mukrak..

ANWAR TETAP JADI PM

 
ANWAR TETAP

JADI PIEM

Unknown commented on

 "NAK NUMBO"

anwar tak kan jadi PMeim ..dia bakal masuk tanjung rambutan tapi sebelum tu nak xray dulu otak anwar ni kat kepala ke? or kat lutut? ada faham tak? jangan tulis macam WTF

INGATAN UNTUK YB JOHARI BEDUL

 


INGATAN UNTUK 

JOHARI BEDUL

Unknown commented on 

"RAMAI SOKONG ANWAR"

untuk malaon Johari Abdul ini gwa nak bagitau. orang ramai sedang bergelut dengan mat covid, kerja susah duit takda barang makan mahal, gaji kena potong, 

murid sekolah menangis kena swab test sebab ahli politik bodoh macam pintu macam engkau yang tak reti2 nak kuarantin etc apa lanchowwwwwww hang sibuk sangat siapa pun nak jadi PM???? hang dibayar elaun MP untuk sibuk pasal benda2 bodoh ni ke ???


CERITA HARI JUMAAT
CERITA HARI JUMAAT

 

ULAMA SYUMUL LAgu suci

 


LU CAKAP APA

INI ULAR MAK CONTOH 

KAH KAH KAH

BERANI TUNJUK KOTE

KAH KAH KAH

INI ULAR MAK

SUKA TETEK BESAR

SUKA NENAS SARAWAK

KAH KAH KAHMokhtar ingatkan tiada harga ulama tanpa akhlak

Ulama Pas, Mokhtar Senik berkata, seorang ulama akan dipandang seperti tiada harga sekiranya tidak berakhlak.

Ahli Jawatankuasa Kerja Dewan Ulama Pas Pusat itu berkata, kehebatan ulama terletak pada akhlak dan jika berakhlak buruk maka hilanglah kehebatan ilmu.
 
Malah kata Ahli Jawatankuasa Kerja Pas Pusat itu, ulama tanpa akhlak ibarat permata di sebuah pulau terpencil dengan tiada siapa pun yang akan menghiraukannya, bahkan malaikat juga tidak mendekatinya.

“Sebab itu kata ulama, ‘kamu boleh mencari ilmu dari ramai ulama tapi sukar untuk kamu mencari ilmunya akhlak’.

“Percayalah, tanpa akhlak seorang ulama itu dipandang tiada harga. Ia akan hilang teman di kalangan ulama dan akan jauh dari orang awam,” kata bekas Ketua Dewan Ulama Pas Pahang tersebut.

Sehubungan itu, Mokhtar yang juga pemilik Pondok Annur di Kampung Kuala Penor, Kuantan mengingatkan tentang hasad dengki dalam kalangan golongan berilmu.

“Awaslah. Penyakit orang berilmu ialah hasad dan iri hati sesama mereka serta gemar memandang rendah kepada orang yang bukan di kalangan mereka,” serunya dalam satu hantaran di Facebook miliknya, Mokhtar Dup hari ini.
 
Mokhtar turut mengingatkan para asatizah untuk bertawaduk sesama ulama dan orang awam selain menasihatkan agar kurang bercakap ketika bersama ulama sebaliknya banyakkan mendengar.

MOKHTAR SENIK

AMAT BAGUS 

AMAT JELAS

JADI CONTOH

MAKIN RAMAI

SEDAR BETAPA

KARUT ALIM ULAMAK 

KAKI TIPU TOK ARAB

AMINSTABILKAN KERAJAAN

 
STABILKAN 

KERAJAAN

Unknown commented on

 "UMNO TERAJANG MUHYIDDIN"

Sebagai rakyat yg cinta keamanan dan cinta kerajaan malaysia,saya menyokong usul ini. Kita mesti sokong usaha menstabilkan kerajaan sedia ada.terajang tim mahkamah dan manusia sewel anwar ibrahim kerana mereka mewujudkan ketidakstabilan politik tethadap perdana menteri yg berkhidmat sekarang yaitu tsmy.hidup rakyat

TERKINI TERNOWW

 
AWAS

HATI HATI


260 kes Covid-19 hari ini, keadaan merisaukan – Dr Noor Hisham

KUALA LUMPUR – Sebanyak 260 kes baharu jangkitan kes Covid-19 dilaporkan hari ini, menjadikan jumlah keseluruhan di Malaysia
sebanyak 11,484 kes.

Bilangan kes hari ini adalah kedua tertinggi yang pernah direkodkan di Malaysia.

JAGA JAGA

IKUT ARAHAN

ANWAR JAGA KEPENTINGAN ISLAM

 


ANWAR JAGA 

KEPENTINGAN ISLAM

Unknown commented on

 "MAT SABU GUAN ENG TAK MAHU DITIPU LAGI"

Kalau nak buat rakyat tambah keliru jangan lah publish kenyataan begini. Adakah patut kamu mengelakkan sesorang pemimpin dengan cara begini, Kah!kah!kah!. Kamu nak sebar berita ke nak menghina orang. Lagi lagi pemimpin. Walaupun DSAI pemimpin pembangkan, kamu boleh ke duduk tempat dia sambil merai sokongan orang ramai tanpa mempunyai dana bagi membeli penyokong seperti awak. 

Jelas kamu niat kamu untuk sebar maklumat/berita kpd orang ramai tapi kamu memilih pihak dan di bayar oleh pihak tu bagi membelit berita begini. Dengan masalah yg sedang dihadapi dan masalah yg rakyat mengharap tk terjadi dalam keadaan pendamik ini kamu plak buat kerjo bangan. Tak payah lah buat kerja gini.Tak halal. Kalau rasa tiada betul pejuangan DSAI ertinya kamu benar benar tidak kisa pasal taraf imtegriti yg merosot dalam negara tercinta ini. 

Pemimpin sekarang pun tak kurang bagus jugak memimpin tapi tak dapat gabung dgn DSAI sebab sudah memimlih pihak. rumit kan keadaan. DSAI tak boleh jadi PM jadi siapa lah nk jadi ckup bagus. Syed Saadiq ke? Papogamo ke?MP dari Baling ke? MP dari Jelutung ke? tak ngam semua kan.Biarlah lah kalu org umno nak sokong DSAI sbb dia pun bekas UMNO. Diaorg pun tau dia berwibawa lah. 


DSAI memang akan jaga kepenting agama Islam dan hak istimewaa bumiputra sambil akan beri warga malaysia lain mengamalkan agama sendiri dengan aman damai dan masih boleh bekerja sama dan berkawan bukan mcam skarang.Ahli politik yg mencetuskan masalah perkauman, issue agama yg sensitif pembohongan yg bangsa lain nk amik alih malaysia lah nak hapuskan kedaulatam semua tu dengan guna blogger cam kau ni..bangan..padang cermin tu yh lu nampak lu gelak sakan lah kat cermin tu. Puaskan hati kau tu

ULAMA CONTOH

 
ULAR MA CONTOH

Mokhtar ingatkan tiada
 
harga ulama tanpa akhlak

BERITA MENYUSUL

AJEN CHINA MERAH

 
AJEN CHINA MERAH


Ketua Pengarang commented on

 "BAHAYA DATANG DARI AJEN CHINA MERAH"

ramai ahli politik kita dan para cukong yang jadi ajen china merah.. kenapa tak ada siasatan? kenapa takut? kenapa nak gaduh dengan US dan Israel? sedangkan ancaman sebenar ialah China merah dan Syiah (Iran). kenapa menteri luar kita bodoh? Mohon siasat pegawai kerajaan.. tak nak talibarut china merah!

RAMAI SOKONG ANWAR

 

GAMIN BARU

ARI SELASA

LOPEH  AGONG JUMPO ABAM

KAH KAH KAH

NUMBO RAMAI

TAPI TAK TAU

BERAPO

KAH KAH KAH


Ramai MP Umno sokong Anwar, Muhyidddin hilang majoriti jadi PM

Ketua Whip PKR, Johari Abdul menegaskan  Muhyiddin Yassin hilang majoriti sebagai Perdana Menteri ekoran ramai Ahli Parlimen Umno BN telah beralih sokongan kepada  Anwar Ibrahim.

“Kami turut mengambil maklum bahawa dengan kenyataan bahawa ramai Ahli Parlimen Umno BN telah beralih sokongan dan kini menyokong Anwar Ibrahim, maka jelas Muhyiddin Yassin telah hilang majoriti sebagai Perdana Menteri,” ujarnya dalam satu kenyataan hari ini.
 
Menurutnya, seluruh Ahli Parlimen PKR memberi sokongan penuh kepada langkah yang diambil untuk mengembalikan mandat rakyat pada 9 Mei 2018.

Ahli Parlimen Sungai Petani itu berkata, tumpuan diberi ke arah memacu pertumbuhan ekonomi dan mengurangkan kesenjangan miskin dan kaya.

“Sebarang sokongan daripada mana-mana Ahli Parlimen harus datang dari keinginan jujur mahu menyelamatkan negara daripada krisis kesihatan dan ekonomi Covid-19 yang memerlukan sebuah kerajaan yang stabil, dinamik dan kuat.

“Komitmen terhadap keluhuran Perlembagaan, kedaulatan undang-undang dan memelihara integriti Kerajaan yang baharu tidak akan dikompromi sama-sekali. Kerajaan mesti fokus memantapkan tatakelola dan melaksanakan reformasi institusi, termasuk badan kehakiman,” katanya.
 
Kenyataan itu juga susulan perbincangan Ahli-ahli Parlimen PKR berkenaan kedudukan terkini kerajaan Persekutuan selepas Anwar mengumumkan mempunyai majoriti yang kukuh dan meyakinkan, iaitu hampir dua pertiga kerusi Parlimen bagi membentuk kerajaan pada 23 September lalu.

“Kami memanjatkan doa agar DYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al Mustafa Billah Shah ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah diberikan kesembuhan yang segera dan dikurniakan kesihatan yang baik,” kata Johari lagi.

Sebelum ini, tular senarai 19 ahli Parlimen Umno Barisan Nasional (BN) termasuk Datuk Seri Najib Razak yang didakwa menyokong Anwar sebagai Perdana Menteri baharu.


BUEK APO

YANG PATUT 

NUAR NAK JADI PM

KAH KAH KAH

POII TOMPAH BAJU

BOLI KASUT

BOLI SOLUAR

KAH KAH KAH

KOK ADO JANDO

BUEK BINI BARU

KAH KAH KAHBERPARANG MULUT

 BERPARANG MULUT


Warga tua pesara Kerajaan commented on 

"UMNO TERANG TERANG TIBAI MUHYIDDIN"

UMNO menang PRN Sabah akibatnya perang mulut dengan Bersatu. UMNO kalau kalah PRN Sabah akibatnya perang dengan parang dengan Bersatu.

KANG KONG MI SPIK NO INGLIS

 MI SPIK NO INGLIS

Unknown commented on

 "PERSATUAN PENJUAL KANG KONG"

Banyak prof kat dunie x pandai bahasa english..tapi negara depa maju jer..bkn bahasa english negara jd maju..Jgn kutuk prof kangkund tapi bodoh mcm taik

TER NOWW - RAMAI PM UMNO SOKONG ANWAR

 


MAKIN RAMAI


Ramai MP Umno sokong Anwar, Muhyidddin hilang majoriti jadi PM

BERITA MENHYUSUL

NAK NUMBO

 
NAK NUMBO

Unknown commented on

 "MADEY TAK CAYA ANWAR"

Number tak naik 1st prize lagi sebab belum jumpa tok bomo...kalu dah jumpa nanti mungkin nombor tu sold out..

DUA DUA ADA KES

 


SAMA ADA KES

GUAN ENG

TOROWONG BESAR

ANWAR TEROWONG

 KECIL

Unknown commented on 

"MAT SABU GUAN ENG TAK MAHU DITIPU LAGI"

Anwar (boleh pula berkerjasama dgn LGE) yg sedang ada kes. Mohon komen tuan. Atau saya silap?