Sabtu, 19 Disember 2020

ANWAR IBRAHIM ADA BUKTI KUKUH

 


ANWAR IBRAHIM

ADA BUKTI KUKUH

LAGI MEYAKINKAN

DALAM 

SATU DUA HARI

AGUNG AKAN

PANGGIL MAT SABU

PANGGIL GUAN ENG

AMIN

RUNTUH KERANA ANWAR GILA NAK JADI PM

 
KERAJAAN

PAKATAN HERAPAN

RUNTUH KERANA

ANWAR GILA

NAK JADI PM

Unknown commented on 

"GERAKAN MUDA 

MAHU PERSERIKATAN BARU"

DrBurhanuddin Helmi: di atas runtuhan kota melaka kita bina negara merdeka. Di atas runtuhan kerajaan PH (yang mendapat mandat rakyat, yang sempat melihat penyamun laki bini anak menantu bisan kena naik turun mahkamah, 


malaon sekor di TH kena dakwa, tungku fraud berjalan macam ikan buntal pasal rasuah, bik mama harta 5lori, haji jawa ada 47kes dan bersepah kes rasuah makan duit rakyat secara haram yang tak terkira) kita bina semula kerajaan rakyat yang lebih kuat.

LESEN BERANCOK

 


WOIT

NAK ENJOY 

BERANCOK WAJIB

DAPAT LESEN

DARI PARTI PAS KE?

KAH KAH KAHGadis Melayu kahwin pemuda Sikh, mana suara lebai Pas?

Susulan satu laporan berkenaan perkahwinan Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar dengan seorang gadis dari Malaysia Illi Najwa Saddique telah menimbulkan tanda tanya warga net tentang status agama gadis berkenaan.

Zaharin Mohd Yasin atau lebih dikenali sebagai Sang Kalembai melalui status Facebooknya turut mempersoalkan keabsahan agama gadis berkenaan yang berkahwin dengan pemuda Sikh.

WOIT

PARTI PAS

JAGA BURET KE?

KAH KAH KAH

PASTI PAS

SIMPAN KUNCI KE?

KAH KAH KAHBERITA ANWAR TAKUT

 


BERITA INI

MENAKUTKAN

ANWAR

KAH KAH KAH

DAP AMANAH

MAKIN JELAS

TAK MINAT LAGI

DENGAN ANWAR

AMINAkar umbi AMANAH sokong gabungan besar

KUALA LUMPUR – Pakatan Harapan (PH) perlu mengambil langkah progresif bagi membuka semula pintu rundingan kepada parti-parti pembangkang yang lain bagi membina semula imej dan kekuatan menjelang tahun hadapan.

Desakan itu dibuat oleh 108 pemimpin akar umbi Parti Amanah Negara (AMANAH) yang menyokong teguh kenyataan presiden parti itu, Mohamad Sabu dan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng berhubung hala tuju PH.

Menurut mereka, idea politik baharu gabungan besar bukanlah satu perancangan untuk membelakangi mana-mana parti komponen PH, akan tetapi kita memerlukan ikhtiar baharu dalam mobilisasi gabungan parti pembangkang dalam satu visi dan misi yang sama iaitu dengan menolak kleptokrasi dan mengangkat nilai demokrasi, integriti serta urus tadbir yang baik.

”Kami berpandangan bahawa kesatuan dalam kalangan semua parti komponen pembangkang amat mustahak bagi menghadapi cabaran politik yang mendatang serta persediaan bagi Pilihanraya Umum ke-15.

”PH perlu mengambil langkah progresif bagi membuka semula pintu rundingan kepada parti-parti pembangkang yang lain bagi membina semula imej dan kekuatan menjelang tahun hadapan,” kata mereka dalam kenyataan bersama hari ini.

Menurut kenyataan itu, sudah sampai masa untuk pimpinan PH dan parti-parti pembangkang yang lain memberi fokus kepada penyatuan dan kesepaduan bagi menggembleng usaha supaya dapat bergerak sebagai satu pasukan, menampilkan wajah-wajah baru kepimpinan yang segar dan mengenepikan perbezaan serta bebanan lampau. – MalaysiaGazette

JELAS

PERLU SATU 

GABUNGAN BARU 

WAJIB DIDIRIKAN

AMIN

KALAU ANWAR

MASIH CALON 

PAKATAN 

ERTINYA

PAKATAN HARAPAN

TAKDA HARAPAN

KAH KAH KAHKOBID MASIH GANAS

 


AWAS


Malaysia catat 1,153 kes baharu Covid-19

SELANGOR, Kuala Lumpur dan Sabah sekali lagi menjadi negeri tertinggi mencatatkan kes baharu Covid-19 dalam tempoh 24 jam lepas.

Sebanyak 1,153 kes baharu direkodkan di seluruh negara dengan Selangor mencatatkan kes paling tinggi iaitu 401 kes atau 34.8% daripada keseluruhan kes baharu.

Sebanyak 281 kes dikesan di Kuala Lumpur dan 199 kes di Sabah.

Keseluruhan kes di seluruh negara kini mencecah 91,969 kes.

Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah berkata sebanyak 176 kes dicatatkan daripada kluster penjara dan depoh imigresen.

Satu kematian turut dicatatkan hari ini di Pulau Pinang, menjadikan keseluruhan korban meningkat kepada 433 atau 0.47 peratus daripada keseluruhan kes.

Mangsa merupakan wanita berusia 76 tahun dan mempunyai sejarah tekanan darah tinggi.

Bagi kes pulih, Malaysia mencatatkan 988 kes pulih menjadikan keseluruhan kes pulih sebnyak 76,242.

Kes aktif kini sebanyak 15,294 dengan 112 pesakit ditempatkan di Unit Rawatan Rapi (ICU) dan 56 daripadanya memerlukan bantuan pernafasan. – 19 Disember, 2020.


KITA

TOLONG

KITA

ANWAR MARAH MARAH

 MARAH AMARAH

Unknown commented on

 "KENAPA ANWAR MARAH"

Anuar marah disebabkan ramai orang bodoh dari pintar.fuccck kebodohanan,tunggulah ketuaan melayu buat manusia bijak.kalau bukan bodoh bukan melayu namanya,fucck you

ANWAR MASIH ADA NUMBO

 


ANWAR MASIH

ADO NUMBO

Unknown commented on 

"MAKIN RAMAI YB SEDAR 

SIAPA ANWAR IBRAHIM"

Nanti dia kata dia ada numbo untuk ketua pembangkang! Kah! Kah! Kah!

AZEEZ TEKAN MUHYIDDIN

 


EEE AZEEZ TEKAN

MUHYIDIN

Unknown commented on

 "MUHYIDDIN JADI 

KAMBING KORBAN"

https://www.sinarharian.com.my/article/115344/BERITA/Semasa/Abdul-Azeez-mohon-batal-12-tuduhan-rasuah-pengubahan-wang-haram Keling sorang ni dah mula tunjuk garang. Myhudin tengah dicocok hidungnya oleh azeez keling. Lopeh ni sekor demi seekor geng mahkamah akan hantar bil setelah sokong bujet.kahkhakahkahkah

ANWAR MARAH - PENYOKONG HILANG

 


WOIT

MANA ILANG

YB SAIFUDIN 

YB JO ABDUL

SENYAP GILA

KAH KAH KAH

ANWAR MARAH

TAK ADA BACK UP

KAH KAH KAH

RAFIZI 

TIBAI ANWAR

AKMAL TIBAI

ANWAR

KAH KAH KAH

MAT SABU GUAN ENG

BUAT KENYATAAN

TAK CAYA LAGI 

PADA ANWAR

KAH KAH KAH

MENGAPA SENYAP

KAH KAH KAH

MANA ILANG

YB NIK NAZMI 

YB WILLIAM 

SENYAP MENIKUS

KAH KAH KAH

MANA DOLAH SANI

DULU PALING HEBOH

PALING AWAL

HEBOH

SEKARANG 

NAGAPA SENYAP

KAH KAH KAH


MANA DIA 

PLAN B

KAH KAH KAH

BILA NAK

ANGKAT SAMPAH

....OPPPS... SILAP

BILA NAK 

ANGKAT SUMPAH

KAH KAH KAH MAKIN RAMAI YAB SEDAR SIAPA ANWAR IBRAHIM

 


MAKIN RAMAI

AHLI PARLIMEN

SEDAR SIAPA

ANWAR IBRAHIM

 SEBENAR 

AMIN

SEKARANG WAJIB

DIDIRIKAN SATU

PERSERIKATAN 

BARU UNTUK

HADAPI PRU15

AMIN


Apakah Anwar masih 

 relevan, tanya 

ahli Parlimen,

 penganalisis


Ahli Parlimen DAP dan Amanah merasakan Anwar perlu ada rancangan yang mantap supaya pembangkang dapat maju setelah keserabutan Belanjawan 2021 selain dakwaannya mempunyai jumlah kerusi untuk menjatuhkan Perikatan Nasional (PN).

Ahli Parlimen DAP itu berkata, Anwar yang bersekutu dengan Umno memudaratkan beberapa pihak dalam PH yang menentang keras sebarang kerjasama dengan parti itu yang dilihat sebagai musuh tradisi mereka.

“Dia patut berhenti daripada menggoda Umno dan fokus kepada membangunkan kembali pembangkang. Kalau ada pilihan raya, kita sama sekali tak bersedia,” kata sumber itu.

Yang lebih menaikkan kemarahan pemimpin DAP adalah kejadian pada Khamis lepas di mana Anwar didakwa masuk ke ruang rehat ahli Parlimen untuk mengejek Senator DAP Liew Chin Tong kerana dituduh membantu menghasilkan kenyataan bersama DAP dan Amanah.

“Anwar mengejek Liew kerana menganggap dia adalah orang yang menyusun kenyataan itu tetapi dia tidak tahu apa-apa,” kata sumber.

Pada pagi Khamis, Presiden Amanah Mohamad Sabu dan Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng mengeluarkan kenyataan bersama mendesak untuk menyusun semula pembangkang dan memberi isyarat kepada Anwar supaya berhenti berunding dengan ahli Parlimen kerajaan.

Antara lain adalah untuk membaiki hubungan dengan ahli parlimen dari Warisan dan Pejuang, yang memilih menentang Belanjawan 2021 dengan PH dalam pengundian belanjawan pada hari sebelumnya di Dewan Rakyat.

Selepas kenyataan itu dikeluarkan, mesyuarat ahli parlimen PH yang sepatutnya diadakan pada hari itu juga dibatalkan kerana Anwar sangat marah atas pendirian rakan sekutunya.

“Mesyuarat dibatalkan setelah kenyataan itu. Tidak wajar para pemimpin mengeluarkan kenyataan seperti itu tanpa kata sepakat,” kata sumber PKR.

Bagaimanapun, pemimpin DAP dan Amanah merasakan kenyataan itu masih selari dengan pendirian PH memandangkan ia bertujuan untuk mengingatkan kembali pendirian pembangkang setelah pembentangan Belanjawan 2021.

“Anwar tak dapat kawal kemarahannya. Sebenarnya kami hanya mahu dia menjadi pemimpin pembangkang yang baik dan tidak memecah-belahkan pembangkang,” kata sumber.


“Anwar tidak pernah mempunyai niat baik dengan sesiapa pun kecuali penyokong tegarnya. Oleh kerana wataknya yang berubah-ubah, dia selalu menjadi pilihan mudah untuk mengajak mereka dengan ideologi menentang gabungan kerajaan.


KESEDARAN INI

WAJIB DISUSUL

DENGAN TINDAKAN 

AMIN

JIKA TIDAK

TAK JADI APA APA

AMINANWAR MARAH LAWAN BALIK

 


ANWAR MARAH

LAWAN BALIK 

yeop_sepet commented on

 "SABU DAN GUAN ENG 

BANGUN MELAWAN"

sape yg MP kene 'marah' dengan anwar tu? tak bertelor ke MP tu,tak reti melawan,sound balik?kalau aku la, dalam MP lounge tu anwar kene maki 'butoh pak hang'dengan aku,lu pkir lu sape nak sound2 orang? mende oi sabu,lu tak bertelor ke???telor lu ilang kt kampung lu kt siam tu ke? woi mat sabu,orang syiah berani2 belaka,zionis pun lawan,lu dgn anwar kaki balas pungkoq tu bule kene sound????pa barang sabu.. apa punya kebodohan la MP2 PH,patut le kerajaan tumbang,semuanya fakin idiot belaka.

BANGUN MELAWAN LUPA

 

ESOK


MALAM


BANGUN

MELAWAN LUPA
 

GERAKAN MUDA MAHU PERSERIKATAN BARU

 MAKIN JELAS

MAKAN AMPOH

SATU PERSERIKATAN

BARU

 WAJIB WUJUD

AMIN


108 pimpinan muda AMANAH

 sokong seruan PH Plus

 bersatu sebagai pasukan


PENYATUAN

MENJANJIKAN

KEMENANGAN

KHALAS

SUMPAH LAKNAT

 

SUMPAH  SUMPIT

LADA API

ALTANTUYA BUNCIT

DITEMBAK MATI

Unknown commented on

 "DARI FAIL POLIS"

Bokak balik ini kes. Ok la ok la.najib kata tak terlibat.dah angkat syumpah kan?ok..ok takpe.. Tapi mari kita carik balik ajakbagindo..kasi siasat dakwa tutuh balik dia kaw2. Hins hins..insyaallah pasti akan terbarai terbongkang semula sapa yg suruh bunuh.kahkahkahkah

HEBOHKAN KEMBALI KES ALTANTUYA

 


HEBOHKAN KEMBALI

KES ALTANTUYA

Unknown commented on

 "DARI FAIL POLIS"

Rayakat wajib bangun. Susun atur gerak bangkitkan kembali kes bunuh ini. Jangan sehari pun kes ini tenggelam. Wajib tahu dan paksa , tanya azilah dan sirol kenapa bunuh orang. Tanya 2 watak ni..gajakbaginda. Tanya cip. tanya sampai lumat pasti kekusutan akan terungkai. Guwa berani Sumpah. Pasti akan tahu kebenaran!hahahaha

SATU LAGI LAWAK BERDIRI
LAWAK BERDIRI

DARI AKEDEMIA

KAH KAH KAH 


Anwar perlu berubah untuk kekal relevan, kata ahli Parlimen, penganalisis


 YB PUN

DAH PANDAI

BUAT LAWAK

BERDIRI

KAH KAH KAH

ANWAR PUN BERCUMBU

 ANWAR PUN

BERCUMBU

hamim commented on 

"SABU DAN GUAN ENG 

BANGUN MELAWAN"

PKR marah bila DAP dan AMANAH main mata degan DR M dan DSSA tapi yang pemimpin ulong PKR bercumbu dengan xxxxx dan xxxxx berjanji dan dijanjikan sokongan, PKR boleh buat tak tahu dan tak nampak? Dah kena main dan kena tipu pun tak serik lagi? Mana dia sokongan yang dijanjikan tu? Sedar lah....

TAKDA NUMBO DUDUK DIAM DIAM

 


TAKDA NUMBO

JANGAN MEROYAN

Unknown commented on

 "ANWAR MARAH 

BATAL MESYUARAT"

Ada aku kesah dia nak meroyan? Kah! Kah! 
Kalau tak ada nombor, 
duduk diam-diam.

MENGHIDU DENGAN MATA

 
MAMAT NI

TAK KENAL 

SIAPA ANWAR 

hamim commented on 

"TIGA PEKARA TEPAT"

TT, mamat ni menghidu dengan mata, melihat dengan telinga dan mendengar dengan mata ke? Mamat ni tak tahu apa yang terjadi sejak 20 tahun dulu, jika betul Anwar orang yang terbaik dah lama dia jadi PM jika dia pemimpin yang terbaik tak kan semua orang orang lama PKR meninggalkan PKR.....sedarlah mamat oiiiii

BERKHALWAT MASUK KE HARI 277

 KHALWAT KE 277 

SABTU 19/12/2020
KITA MASUK KE HARI 277
BERKHALWAT

SUASANA KOBID
MAKIN MENULAR
ANGKA MENINGGI
BERTAMBAH
ADA KLUSTER BARU MUNCUL

EKONOMI KITA MAKIN TEROK
YANG HILANG KERJA
YANG TUTUP KEDAI
YANG MENCARI KERJA

PANDANG SANA SINI
NAMPAK IKLAN
KEDAI NAK DI SEWA
KEDAI DAH KOSONG
MEMBUKTINA
EKONOMI MALAP

TAHUN BARU NAMPAKNYA
TAK MEMBAWA APA APA
YANG MENJANJIKAN

POLITIK  DALAMAN PKR
MAKIN MENONJOL
SATU KUMPULAN
KAUM MUDA DALAM PKR
MAHU PERUBAHAN
MAHU 
ANWAR IBRAHIM UNDUR
AGAR
PRU15 MEMBAWA NAFAS BARU

DALAM PAKATAN HARAPAN
SEMAKIN JELAS
SEMAKIN TERBUKA
PEMINTAAN  TUNTUTAN
ANWAR MENGUNDUR
DAN
SATU UNITED FRONT BARU 
DIGALANG

PAGI INI HOKKIEN 
TAK CERIA
KERING TAPI LEMAU
MATA HARI TAK ADA

TAPI 
 TERKUKUR
TERUS BERLAKU
CENGKERIK 
TERUS BERSIMPONI

BRO
GUMBIRA DAN BAHAGIA
TAK DATANG SENDIRI
KITA TUKANG NYA

GUMBIRA
IALAH EZI DAN TAK TAK
TIDUR LENA

BRO
TIDAK ADA UBAT
YANG  GUMBIRA TIDAK
BOLEH SAMA MENGUBAT

KERJA KERAS
MENJADIKAN KERJA SENANG
KERANA ITU
KITA BERJAYA

BRO
JANGAN GIVE UP
MEMULAKAN MEMANG  SUSAH
HIDUP AKAN MEMBALAS 
SAPA KERJA KUAT

HIDUP INI PENUH RESIKO
RESIKO PALING BESAR
LAGI BAHAYA
IALAH RESIKO 
TAK BUAT APA APA

BRO
KALAU LU MAHU
PERJALANAN HIDUP YANG SELESA
JANGAN BAWA
HARAPAN YANG BERAT BERAT

SEMALAM DAH BERLALU
ESOK AKAN DATANG
HARI INI IALAH HADIAH

PERSOALAN APA YANG
NAK KITA MILIKI
SEBENARNYA
ITU LAH CARA YANG
KITA NAK JALANI HIDUP

BRO
HALANGAN DALAM HIDUP
MENJADIKAN HIDUP KITA MENARIK
MENYELESAIKAN HALANGAN
MEMBERI MAKNA
PADA HIDUP

BRO
KITA TAK SEDAR TENTANG
DETIK DETIK ITU
HINGGA JADI INGATAN

SESUATU
YANG BERLAKU PADA KITA
BUKAN TANPA SEBAB
IANYA NAK MENGAJAR KITA


SETIAP SAAT
IALAH PERMULAAN 
YANG SEGAR

BRO
TERIMA APA YANG ADA
BIARKAN BERLALU APA YANG TELAH
YAKIN PADA APA YANG AKAN

BRO
LAKUKAN YANG BAIK
LAKUKAN HARI INI
LAKUAN SEKARANG
AMIN

SELAMAT BERKHALWAT