Rabu, 17 Oktober 2018

LANUN PEROMPAK BERGADUH

APA MAKNA 

BERITA INI?

MAKNANYA

LANUN DAN

PEROMPAK

SEDANG GADUH

BILA KAPAL 

DAH TENGGELAMSaman 1 - Deepak mahu Najib, Rosmah bayar RM676 juta


Peniaga permaidani, Deepak Jaikishian memfailkan saman RM676 juta terhadap bekas perdana menteri Najib , isterinya, Seri Rosmah Mansor dan dua syarikat kerana didakwa berkonspirasi dan mengenakan tekanan yang tidak wajar ke atasnya berhubung tiga bidang tanah berhampiran Bukit Raja.

Tanah 180 hektar itu dikatakan lokasi Pusat Kajian Pertahanan Negara yang sepatutnya dibina di sana pada tahun 2007.

Selain menamakan Najib dan Rosmah, Deepak juga menamakan syarikat senaraian awam, Boustead Holdings Bhd dan anak syarikatnya Bakti Wira Development Sdn Bhd sebagai defendan.

Dalam penyataan tuntutan Deepak yang difailkan oleh firma Haniff Khatri dan Co, beliau mendakwa perjanjian yang dimeterai pada 8 Jun 2005 itu melibatkan Awan Megah Sdn Bhd untuk membina sebuah pusat pertahanan.

Berikutan penswastaan, Awan Megah menawarkan Astacanggih Sdn Bhd, yang majoriti sahamnya dimiliki oleh Deepak, untuk membeli tanah berkenaan pada harga RM118.57 juta dan berikutan ini, perjanjian pemerolehan dibuat pada tahun 2007.

Susulan pengambilalihan itu, Astacanggih membayar Awan Megah RM13 juta dan menaikkan jaminan bank kepada RM72.5 juta untuk digunakan sebagai bon tanah bagi projek yang diswastakan.

Beliau mendakwa bahawa Ketua Wanita Umno Selangor, Hajjah Raja Ropiaah Raja Abdullah, yang memiliki Awan Megah, adalah proksi Najib dan Rosmah.

Katanya, Raja Ropiaah memeterai satu lagi perjanjian lain pada 2010 untuk menjual tanah itu kepada GuppyUnip Sdn Bhd dan ini bertentangan dengan perjanjian asal yang dimeterai dengan Astacanggih.

Deepak mendakwa bahawa Raja Ropiaah tidak sepatutnya menjual tanah itu apabila dia mempunyai perjanjian awal dengan Astacanggih.

Hasilnya, ahli perniagaan itu memfailkan saman terhadap Awan Megah dan memohon ia dibicarakan.

Namun Deepak mendakwa beliau terpaksa menarik balik samannya terhadap Awan Megah apabila ditekan oleh pihak berkuasa.

Ahli perniagaan itu mendakwa bahawa masalahnya itu tidak berakhir dan mendakwa bahawa Najib dan Rosmah menggunakan Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT) untuk membeli 80 peratus saham Astacanggih melalui Boustead menerusi anak syarikatnya, Bakti Wira.

Deepak berkata, pada akhirnya, beliau hanya dibayar RM30 juta pada tahun 2012 untuk 80 peratus sahamnya, manakala syarikat itu kini bernilai lebih berikutan pengambilan tanah tersebut.


Apr 6, 2011 - Setelah sekian lama cuba dijejaki, dengan tidak semena-mena usahawan DeepakJaikishan muncul bagi menepis dakwaan yang ...
Apr 7, 2011 - "Saya kenal (Rosmah), saya anggap dia seperti seorang kakak. Tetapi dalam perniagaan permaidani, sekali sekala dia akan telefon dan dia ...


NASIB BAIK

KITA BERJAYA

TERAJANG NAJIB

KALAU GAGAL

KITA TAK TAHU

KESAH PEROMPAK

KESAH PENYAMUN

HARTA NEGARA


------------------

ADA LAGI KE?

ADA LAGI?


1MDB: Najib bakal hadapi lebih banyak pertuduhan, kata sumber

Bekas perdana menteri Najib dijangka berhadapan dengan lebih banyak pertuduhan berhubung 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dalam tempoh terdekat ini.
Menurut sumber dipetik Bernama berkata, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM)  mengesahkan perkara berkenaan dan enggan mengulas lanjut perkara it

BERAPA BANYAK

DAAAAAA.....

NYAH TAK SANGKA

NAJIB INI

ORANG JAHAT

KAH KAH KUI


------------------

TAHNIAH TAMRINSALUT TAMRIN

SALUT KADIR

TERUSKAN  LAGI

TMJ ke pasar, cuba memahami keperitan rakyatADA KENA TIBAI

NAIK LRT

ADA KENA TIBAI

BELANJA  BELI

BARANG

KAH KAH KAH----------------------

KES SODOMI ABAM

KES SODOMI ABAM
TT, dolu2 lu kata Sayfool belasah pantat dia dgn botol mineral. Lu kata Dr. Myanmar diPusrawi buat akaun bersumpah pantat dia bawah scope cfm kena hempap dgn botol lepas itu tak berak 3 hari, Jude Pereira macai dari Sodomi I nak sapu DNA curi dari Anwar. Cuba lu pi tanya Ezam Noor, boss HISBAH sekarang pakar baling batu sembunyi tangan. Budak Sayfool ni budak sape?
 Bukankah sebelum charge Sodomi II, Sayfool menghadap Najib Klepto, Mr. Fixit Shafee dan Prof Khairul Anas PMO Najib yg gay tu. Lepas tu jumpa Ezam, Rodzwan dari Sodomi I dan Musa IGP. Wala, siap konspirasi Sodomi II. Bila High Court clear Pak Sheikh, DNA cikai tak selamat nak hukum org tak bersalah. Shafee kata Det nak sgt dia jadi Special AG, Det kata Shafee beria2 sgt nak jadi Special AG, suruh pi jumpa Najib. Mr. Fixit sental duit curi Najib RM9.5 Jota pow Appeals Court. Time tu Det and Najib bffs, dua2 nak Pak Sheikh masuk dalam jgn bikin kacau mcm 53% popular vote PRU13. Karma haunt them, Det bergadoh besar dgn on
 HARI BONTOT SEDUNIA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/17/18


------------------

YA AMPOOON
YA AMPOON
Aku syok tgk foto TT tunjukan barisan kebinet Sultan Melaka Darul Gombak. Sebelah Sultan yg spek itam siang malam tu MB nye. Rani Kulop Defense Minister ..sebelahnye bomoh negeri ..yg dua ekor baju putih tu tukang masak. Gabenor nye mana ..? on LEPAS CIUM TANGAN
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 10/17/18


-----------------

AMERIKA JANGAN KALUT

-AMERIKA JANGAN

DOK KALUT

Presiden IRI, hang jgn nak dok kalut. Ko ingat kami nak terima kaseh pd ko. Ko x membantu sehabok apa.pon. jika ada pun, sehalus sperm pun kami x nmpk. Hang mungkin ada tlg DAP. Tp malangnya, PRU2004 menang besar mr clean tidur nyenyak. PRU2008, hang ada tlg bersih,tp kematangan kami melampaui bantuan hang tu naa. Masa tu, info smua dekat handfone. Segala berita negara di google nya. 2013, undi popular.
 Gua boleh ckp ini hasil kerja padu pakatan, 1 hari 20 program. 2018, rakyat benar² ngak bole tahan lagi dong sama najib n rosmah. Benar2 menggelegak tgk perangai gangster BN. Phuiii! Hang jgn nak merepublikkan malaysia haa. Hang kalau nk jgk, hang kena berhadapan pahlawan panglima pejuang raja2 kami, iaitu Sdr. Isyam Rais, yg kekal konsisten mempertahankan kedaulatan raja2. on MERAKAM SEJARAH - KONSPIRASI MEDIA BARAT
Publish | Delete | Spam
Nole
at 6:13 PM
------------

AMPUT TUANKU


YA AMPUT
Amput tuanku....amput tuanku....amput tuanku.....hamba yg hina ingin bertanya kalu darah gua masuk dlm bdn tuanku adakah level diraja tuanku akan turun...maafkan gua tuanku....amput tuanki....amput tuanku...amput tuanku.....eh salah ampun on 
PADAN MUKA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/13/18

------------------

WAHABI NI PUKI APA?


WAHABI 

NI PUKI APA?
Wahabi ni puki apa. Dulu bila Ayotollah mula naik 1979 syiah jadi tren islam ..ramai Tuan Guru kita bergaya ala syiah. Bila Mappadulong naik dan kamcheng dgn Salmon dia ckp syiah sesat ..tiba2 dlm poker dia ada 2.6B.
 Alih2 Orang Kaya Shahidan semalam ckp syiah bukan igama tapi FAHAMAN. Terus gwa tak faham ..dulu Ustaz sekolah Gwa ckp Islam satu ..tu sebab Islam tu REAL ..tak mcm Kristian pecah2 mcm2 mahzab ada? on WAHABI
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 10/16/18---------------------

MERAKAM SEJARAH - KONSPIRASI MEDIA BARATMERAKAM SEJARAH

KONSPIRASI MEDIA BARAT

Anak semua bangsa akan bertanya apakah ada konspirasi dari luar untuk menjatuhkan Najib dan United Malays National Organisation pada 9 Mei 2018 dahulu. Jawapan saya senang sahaja. Betul ada. Memang ada konspirasi luar.
Jawapan saya ini  bukan kerana saya memiliki jaringan risikan yang kompak. Atau saya memiliki hubungan rapat dengan jaringan  intel. Tidak. Saya tidak memiliki semua ini.

Jika tidak memiliki hubungan intel bagaimana saya bagitu yakin tentang wujudnya  konspirasi luar yang berkerja untuk menjatuhkan Najib?

Saya berani berkata dan mengeluarkan pandangan sademikian hanya dengan keupayaan mengumpul dan memeta bahan dan maklumat terbuka. Dalam istilah intel ini dinamakan risikan ‘open source’. 

Risikan jenis ini mewajibkan seseorang mengumpul dan mengarkibkan semua berita yang bersangkutan. Kemudian dibuat garis masa untuk menganalisa tanda dan makna dari berita ini. Juga menganalisa secara teperinci  apa yang tersurat dan apa yang tersirat dari berita ini.  

Sabenarnya intel ‘open source’ ini amat mudah. Kita tidak perlu badan risikan resmi. Tidak perlu kaki tangan dan tali barut. Tidak perlu mengintip e-mail, mencuri dengar panggilan talipon atau mencuri rakam video  di bilik tidur atau bilik hotel. Yang diperlukan hanyalah keupayaan  fikrah menganalisa bahan-bahan yang dapat dibaca dari media secara terbuka. Inilah asas intel saya.

Apakah ini bermakna kemenangan 9 Mei 2018 tidak berjaya  jika tidak ada bantuan luar. Tidak. Jangan silap faham. Kemenangan 9 Mei 2018 itu adalah kemenangan anak semua bangsa warga Malaysia melawan kejahatan Najib dan kuncu-kuncunya.  Sama ada bantuan luar ada atau tidak ada bukan satu yang penting.  

Bantuan media luar ini menambah meriah suasana pesta menjatuhkan Najib. Hakikatnya jika anak semua  bangsa enggan  turun ke jalan raya menyokong Bersih, Najib tidak akan jatuh.  Jika anak -anak muda  enggan berdemo - Tangkap Mo1 - maka hari ini Najib dan Rosmah masih berkuasa. 

Senapang dan meriam ditangan kita. Media luar hanya memberi laporan membantu mencerahkan suasana.  Media luar hanya melapor tembakan dan ledakan. Membantu menyakin mereka yang masih ragu-ragu terhadap Najib.

Jika anak semua bangsa tidak mahu menjatuhkan Najib maka Najib dan Rosmah masih lagi diatas tahtha. Media luar atau kuasa luar boleh menjerit terpekik terlolong - satu habuk tidak kan berubah.

Contoh terbaik ialah Syria. Kuasa Zionis- Anglo-Amerika-Wahabi telah cuba menjatuhkan Bashar tapi semua gagal.  Senjata dari Amerika yang dibeli melalui  riyal Saudi dihantar kepada pengganas untuk menyerang Syria. Gagal.  Ini kerana rakyat Syria masih menyokong teguh kerajaan Bashar.

Justeru sebelum parlimen dibubar  saya  amat yakin bahawa Najib dan United Malays National Organisation akan dimasukkan ke dalam tong sampah sejarah. Keyakinan saya berganda-ganda lebih tinggi dan lebih kukuh dari Wisma Yakin di Jalan Masjid India.

Keyakinan ini berasakan sokongan rakyat kepada Pakatan Harapan. Ombak ampoh  kebencian orang ramai  terhadap Najib dan Rosmah cukup jelas. Semua ini disahehkan dan diafdalkan oleh laporan media barat.

Kenapa percaya kepada media barat? Bagaimana pula dengan media tempatan?

Media tempatan dari zaman Mahathir berkuasa terutama salepas 1998 telah tidak diyakini  orang ramai.  Rakyat Malaysia anak semua bangsa lebih percaya kepada apa sahaja yang dilapor oleh media barat.

Laporan berita  media luar yang dinafikan oleh Menteri atau oleh Jabatan Perdana Menteri akan dilihat sebagai lawak. Malah Rosmah sendiri  terpaksa memakai Pembantu Khas yang kerjanya hanya menafikan segala betuk berita tentang dirinya. 

Sabenarnya tekanan yang dilakukan keatas media tempatan ini bukan satu yang buruk.  Dalam masa jangka panjang ianya membantu orang ramai untuk tidak lagi percaya kepada laporan Utusan, Bernama, Tv4, RTM atau The Star. Amin.

Apabila pada 8 Febuari The New York Times (NYT) meledakan berita Jho Low dan 1MDB ini adalah tanda permulaan serangan media barat terhadap Najib. 

Saperti yang telah saya rakamkan dahulu akhbar NYT ini adalah akhbar  arkib berita untuk Central Intelligence Agency (CIA). Faham-fahamlah maknanya. 

Wajib diingat juga akhbar-akhbar dimana sahaja dalam dunia ini memiliki garis politik dan pandangan dunia. Selain dari tuan pemilik akhbar  dan pemegang  saham  akhbar dan media ini juga mewakili kepentingan  kumpulan pembaca.

The Washington Post - memberi garis kumpulan liberal Amerika. The Wall Street Journal pembacanya terdiri dari kaum  pemodal, peniaga dan kaum kapitalis. Press Tv - mewaikili Iran. RT pula adalah stesen milik kerajaan Rusia. BBC   menjana kepentingan British. Bagitu juga Al-Jazeerra.

Ini sama saperti Roket menjana pandangan DAP. Suara Keadilan adalah suara PKR. Malaysian Dateline adalah suara Amanah.  Ini bukan satu kesalahan atau penghinanan. Ini hakikat bagaimana  media bergerak.

Hakikatnya walau pun media ini mendabik dada mengatakan bahawa mereka  hanya membuat membuat laporan apa yang berlaku. Ini tidak benar seratus peratus. Media juga  menggariskan politik dan pandangan dunia.

Dalam kes konspirasi menjatuhkan Najib peranan media luar jelas sekali. Sesudah laporan NYT muncul pada  8 Febuarari 2015 dunia  digemparkan dengan kenyatan  Jabatan Keadilan Amerika (JKA). Pada 20 Julai 2016 Peguam Negara  Amerika Puan Loretta Lynch yang diapit oleh Timbalan Ketua FBI telah mengumumkan kepada dunia bahawa JKA sedang menjalankan siasatan keatas 1MDB. 

Dari laporan bertulis JKA muncul apa yang diketahui umum sebagai MO1 - Malaysian Officil One. Satu dunia tahu sosok ini adalah Najib isteri…opsss.. suami kepada Rosmah Mansor.

Untuk saya pada 20 Julai 2016 Puan Loretta Lynch telah mengumum hukum gantung sampai mati kepada Najib dan Rosmah. Penggunaan MO1 itu hanyalah bahasa diplomatik yang bersopan. Mustahil dunia tidak faham siapa itu MO1. Amin.

Satu minggu sesudah kenyataan JKA - pada 28 Julai 2016  The Guardian dari London membuat - The Long Read. The Guardian adalah akhbar rujukan kelas  menengah kiri dan kaum liberal  berbahasa Inggeris sedunia. Dengan The Long Read ini sekali lagi Najib ditibai kau kau.

Akhirnya dilaporkan bahawa ada 66 media dunia luar telah melaporkan tentag Najib, Rosmah, Jho Low, Riza dan 1MDB. Yang tidak melaporkan secara tuntas tentang rompakan  1MDB ini ialah The Star, The Sun, Utusan, Berita Harian, New Straits Time, Nanyang, Sin Chew, Oriental Daily, Tamil Nesan, TV3, RTM , BFM dan dan.. semua media dan tv Malaysia. 

Tanpa laporan media temptan tidak sadikit pun menggangu perjalanan  projek menerajang Najib. 

Buktinya - pada 10 March 2018 - dua bulan sebelum PRU14 dijalankan satu ledakan ‘BOM NUKLEAR’  telah berlaku. Majalah The Economist dari kota London telah mengeluarkan lidah pengarang bertajuk : Malaysia’s PM is about to steal an election - Perdana Menteri Malaysia merancang untuk menipu pilihanraya. Dibawah tajuk berita  ini adalah tertulis - American Officilas says he already stole millions from taxpayer - Pegawai Amerika berkata Najib telah mencuri berjuta juta duit cukai orang ramai. Khalas.


Kalau Puan Loretta Lynch mengumumkan hukuman gantung untuk Najib dan Rosmah. Kini lidah pengarang majalah Economist telah memberikana tarikh bila Najib  dan Rosmah akan digantung.

Biar saya berlaku jujur. Apabila saya terbaca sahaja isi lidah pengarang The Economist ini - saya melonjak-melonjak ketawa.  Saya dengan cepat menulis dalam blog Tukar Tiub untuk memberi penjelasan apa makna lidah pengarang The Economist ini.

The Economist mewakili kepentinagn kaum pemodal multi nasional  Anglo-American. Dari tajuk berita itu kita telah tahu bahawa ini adalah tanda isharat kepada semua kaum kapitalis dan kaum pemodal sedunia untuk sama berusaha menjatuhkan Najib dan Rosmah.

Lidah pengarang ini meminta agar semua kaum pemodal dunia menolak Najib. Sistem ekonomi kapitalis tidak mahu  lagi bersubahat dengan Najib.

Kepada saya lidah pengarang The Economist adalah hadis saheh untuk kaum kapitalis. Kalau dalam Islam ini adalah hadis  dari Al-Bukhari.  Untuk kaum Marxist-Leninist  ini adalah garis politik dari The Third International. Untuk kaum kiri Trotskyite ini adalah garis arahan dari The Fourth International.Tidak ada tanda yang jelas dari ini. Amin.

Mungkin ada lagi yang kurang yakin dari apa yang saya rakamkan ini. Untuk mensahehkan risikan ‘open source’ saya sila lihat klip video ucapan Mr Daniel Twinning Presiden The International Republican Institute (IRI). Klip ini mucul dalam laman IRI pada 6 Ogos 2018. Pengarah IRI ini berbangga dengan peranan IRI membantu projek menerajang  Najib.

‘ Malaysia for 61 years , one party governed this country, since it became independent….. So IRI - we have worked with Opposition political parties since 2002…...

Timbul persolan kurun ini - kenapa kaum kapitalis mahu Najib dilupuskan? 

Jawabnya cukup senang. Kaum kapitalis  sedang membuat perniagaan satay kijang  untuk  dijual ke negara Arab. Tetiba si Najib ini menggunakan daging babi yang lebih murah untuk pasaran  yang sama.

Sayugia diingatkan bahawa kuam kapitalis juga memiliki rukun iman. Melamine dijual sebagai tepong susu kanak-kanak hanya berlaku di China. Beer bercampur racun dan membawa maut hanya berlaku di Malaysia. Apa boleh jual  akan dijual - apa boleh dibeli akan dibeli adalah rukun  iman kaum  kapitalis  dunia ketiga.

Selian dari media luar siapa lagi yang sama membantu dan merayakan kejatuhan Najib. Ada. Watak ini amat-amat penting. Siapa watak ini? Tunggu minggu hadapan. (tt)


NOTA
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN
sesiapa ingin melanggan 
akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
03-92-21-10-45---------------------

INI SUDAH BERAT


BERAT

Anggota SPRM ditempatkan di lokasi pemilihan PKR Negeri Sembilan

ANGGOTA Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) akan berada di kesemua lokasi pengundian pemilihan Parti Keadilan Rakyat (PKR) negeri yang dijadualkan berlangsung Sabtu ini, bagi mencegah amalan politik wang


INI

SUDAH

BERAT


------------------

GAWAI BUDAYA KITA

KOMERSILKAN

GAWAIFEST
yeah.... oktoberfest ni budaya luar gawai budaya malaysia.. aku sokong hari gawai... patutnya hari gawai dikormesialkan menjadi ganti okrotoberfest ..yeah yeah aku juga sokong kerajaan menaikan harga rokok.. aku juga sokong ganja dihalalkan.. aku juga suka main bontot difatwa halal... tiada lagi sumpah tiada lagi mahkamah ..semua orang boleh terai tq on 
OKTOBERFEST
Anonymous
on 10/16/18---------------

RAMAI TAK SABAR
BETUL TUAN AJI

RAMAI TAK SABAR

NAK TUNGGU

GELAS  SAMPAI

Oktoberfest Provokasi, Uji Kesabaran Orang Islam

(Sinar Harian) – Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) mendakwa penganjuran Oktoberfest satu bentuk provokasi menguji kesabaran orang Islam di negara ini.

Presidennya,  Tuan Haji Ibrahim Ali berkata, terdapat pihak yang menyokong penganjuran itu dengan alasan ia untuk orang bukan Islam, tetapi apabila perkara berkaitan amalan dan tuntutan syariat orang Islam seperti Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965 ditentang habis-habisan.

“Riuh rendah mereka melakukan berbagai penentangan yang tidak berkesudahan.

“Penganjur Oktoberfest dan pihak yang menyokong berkata ia hanya untuk orang bukan Islam dan kenapa orang Islam sibuk cuba menghalang. Jelas sikap hipokrit dan dwi standard mereka ini bertujuan untuk menguji kesabaran dan mencabar kesucian agama Islam dalam negara ini,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.


TUAN HAJI

RAMAI TAK SABR

HARGA MAHAL

KALAU MURAH

SEMUA KITA 

BOLEH SABAR

KAH KAH KAH------------

HARI BONTOT SEDUNIAHARI 

BONTOT SEDUNIA

Tahu bro orang hensem mcm gwa mmg selalu dibontot hahaha jangan main main dgn org bugis sekali hembus petir sambung menyembung hahaha mau try mari kihkihkih on 
AWAS KAMU DI BONTOTI
Anonymous
on 10/16/18
Apa la kau ni tt Asyik cerita bontot bontot bontot tiap hari Mentang mentang la bapak segala kaki bontot dah menang kat pidi Kimak betoi Tahun depan boleh declare 13 oktober hari bontot sedunia. on 
AWAS KAMU DI BONTOTI
Publish | Delete | Spam
dr chenor
on 10/16/18


----------------

BETUL KE?
BETUL KE?
bro jika u dh tgk semua video yg mengaku kenal anwar dn dh tinggalkn dia terutama pengakuan umi hafilda... u rasa ada kebenaran tak tak cerita2 pasal anwar tu? on
 AWAS KAMU DI BONTOTI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/16/18

Ma
----------------

APA BAU APA?
ADA BAU APA?
Isyamrais ni marah tok sheikh pasai sheikh g ciom tgn sultan. Padahal sultan2 tu smua pangkat adik2 dia. Patotnya sultan2 pangkat adik ni ciom tgn tok sheikh. 
Isyamrais sudah tertipu dgn tok sheikh. Dia inngat tok sheikh ni pro rakyat. Rupanya geng2 elite jgk. Hah, mampos lah kamu isyamrais. Dah lah miskin. Sheikh dh game kamu. on
 APA LAGU NI?
Publish | Delete | Spam
Nope
at 5:42 PM----------------------

EEEE
EEEEE

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...yek. jijik betul ko tt. pasal eeeeeeeeeeeeeee je ko kena soal...eeeeeeeeee yek... ko labon la tt.. group wasup la itu a.. eeeee lek.. apa pun tak boleeeeeeeee ane .. roti nan satu on 
KERANA EEE
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/16/18
Laaaaaas..... Nasi kandar ni rupanya ramesh yg punya...... wuekkkkkk.... Yg terbesar di malaysia pulak tu.... on
 KERANA EEE
haron haron
on 10/16/18
-------------------

PENYAMUN EEPENYAMUN EEE
Nak balas balik buatla laporan kat geng perompak tu... saya ada banyak dokumen taklah sulit.. sangat berbaloi la juga untuk disiasat.. apapun tahniah.. keep on figthing.. salam perjuangan.. kita neutral.. kerajaan ke pembankang ke..SALAH TETAP SALAH... mari kempen orang awam kawan2 buat aduan salah guna dengan rakaman video... 
dan gambar mari kempen buat laman web mendedahkan video kesalahan pegawai awam.. di laman web itu kabur.. di laporan itu jelas... supaya tak terus aibkan mereka... biar perasuah penerima rasuah itu SEDAR.. biar yang malas ituu RAJIN dan yang suka dipuja dibodek itu kena pukul KEPALA OTAKNYA!!! on 
KERANA EEE
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/17/18-------------------