Selasa, 10 Disember 2019

TUKAR TIUB JELAS TUNTAS
TT JELAS TUNTASNAJIB YANG JUJUR


NAJIB JUJUR

CAKAP BENAR

Muhyiddin, Shafie dipecat kerana buat kenyataan luar Kabinet, kata NajibBERITA MENYUSUL


----------

DARI SERABAI JADI KIUT

DARI 

MAT SERABAI
 KINI  MAT SLIM 

KIUT JAMBU
bersilat kuntau lagi abam ku...... 
kalau parang tersilap cocok 10 tahun lagi..... usop..usop...nampak segak setelah trim...... 
usop memang sosok yang cantik..... 
on
 SEPULUH TAHUN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/12/19

Bo

-------------

FITNAH - SERANGAN SEKSUALSATU

FITNAH


Yusoff Rawther dipanggil ke Bukit Aman sekali lagi

MOHAMMED Yusoff Rawther dipanggil ke Bukit Aman sekali lagi untuk memberi penjelasan kepada soalan susulan berhubung laporannya menuduh Anwar Ibrahim melakukan salah laku seksual, kata peguamnya Mohamed Haniff Kathri Abdulla.

Haniff berkata Yusoff pergi ke Bukit Aman seorang untuk melengkapkan soalan susulan, selepas lapan jam disoal siasat berhubung laporannya, semalam.

“”Ya, dia dipanggil hari ini. Bukan sesi baharu tetapi hanya untuk melengkapkan beberapa soalan susulan. Tidak lebih daripada itu.

“Dia hadir seorang, dan tidak ditemani saya kerana saya ada urusan kerja lain seharian,” kata Haniff kepada The Malaysian Insight.

Menurut The Star, Yusoff tiba di ibu pejabat polis itu tengah hari tadi.

Terdahulu, Ketua Penolong Pengarah Bahagian Pendakwaan dan Undang-Undang D5 Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Senior Asisten Komisioner Mior Faridalathrash Wahid mengesahkan polis memanggil Yusoff sekali lagi berkaitan tuduhannya diserang secara seksual oleh Presiden PKR Anwar Ibrahim.

Malam tadi, Yusoff ditemani Haniff berada di Bukit Aman selama lapan jam untuk memberikan keterangan kepada polis.

Haniff berkata polis menyiasat kes itu mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan.

“Buat masa ini polis menyiasat di bawah Seksyen 354. Tetapi mereka mungkin masukkan pertuduhan lain jika perlu,” katanya kepada wartawan, malam tadi.

Yusoff, 26, baru-baru ini membuat laporan polis di Balai Polis Sentul terhadap Anwar yang didakwanya melakukan salah laku seksual terhadapnya dalam satu kejadian berlaku lebih setahun lalu.

Bekas penyelidik, yang bekerja di pejabat Anwar dari September 2018 hingga Mei 2019, mendakwa dalam akuan bersumpah bahawa presiden PKR cuba memaksanya melakukan perbuatan seks di Bukit Segambut, Kuala Lumpur, pada 2 Oktober tahun lepas.

Akuan bersumpah Yusoff kini tular di media sosial sejak 4 Disember, selepas Yusoff mengadakan sidang akhbar berhubung dakwaannya.

Anwar menolak dakwaan itu, berkata beliau berada pada satu program pada hari yang didakwa insiden itu berlaku dan juga sibuk berkempen untuk Pilihan Raya Kecil Port Dickson.

Anwar beri tempoh 24 jam kepada Yusoff untuk menjelaskan tuduhan itu atau berdepan tindakan undang-undang. – 10 Disember, 2019.

WAJIB SIASAT

INI SATU FITNAH

KE ATAS

ANWAR IBRAHIM

SAORANG  IMAM

YANG WARAK

YANG SUCI

MUSTAHIL 

ANWAR  CUBA

ROGOL SAORANG

BUDAK SERABAI

INI SAHEH  

SATU FITNAH

KONSPIRASI

YAHUDI ZIONIS
KAH KAH KAH
-----------

D.B.K.L


D.B.K.L

Depan Belakang Kasi Lunyai 
on 
APA DIA DBKL
Publish | Delete | Spam
hamim
on 10/12/19Dubur besar kene lancau 
on 
APA DIA DBKL
Siti Azmin
on 10/12/19


Dah banyak kali liwat? 
on
 APA DIA DBKL
dr chenor
on 10/12/19

Bole-------------

GAPO?
GAPO?
apa pula kali ini? 
kah kah kah! 
on 
APA DIA 
LOG BOOK
Publish | Delete | Spam
Ketua Pengarang
on 10/12/19

be

----------------

SATU FITNAHBETUL SAHEH

SATU FITNAH
Persoalan persoalan.... 
insiden tersebut berlaku (2 Oktober 2018) 
tarikh laporan polis dibuat (7 Disember 2019). 
on 
SEPULUH TAHUN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/12/19

O

--------

BRO YOU KAT MANA?
BRO IMAN

SABTU AHAD

LU KAT MANA 
RAMAI CARI LU

NAK BELI

MINYAK WANGI

----------

JANGAN BUAT FITNAH


JANGAN BUAT
FITNAH

YUSOF RAWTHER TUDUH
ANWAR IBRAHIM MAHU SONDOL
DIA PADA HARI SEKIAN SEKIAN

ANWAR IBRAHIM 
PADA KETIKA ITU SEDANG SIBUK
BERKEMPEN
DI PORT DICKSON

SAPA CAKAP BENAR?
MACAM MANA NAK BUKTI?
JENG JENG JENG

GILA SASPEN
HANYA TUKAR TIUB
BERANI PECAH BERITA
HANYA TUKAR TIUB
BERANI LANGGAR
LAPORAN TEPAT


---------

CONTOHI PEMIMPIN ISLAM
CONTOHI

PEMIMPIN ISLAM
Agaknya bagaimana perasaan penyokong-penyokong Najib yang telah menyerahkan rantai emas dan wang ringgit untuk membayar wang ikat jaminan mahkamah beliau bila baca berita ni?----------

YUSOF BUAT FITNAH


YUSOF BUAT

FITNAH

DIA MASUK JIL


Yusoff bukan budak kecil, sedar akibat jika berbohong, kata peguam Haniff Kathri

KUALA LUMPUR – “Apa yang kami mahukan adalah keadilan untuk dia (Muhammad Yusoff Rawther)  dan polis sedang menyiasat ke arah itu.

“Jika apa yang dikatakan oleh Yusoff adalah benar maka polis akan bertindak dengan mengesyorkan apa jua tindakan kepada Jabatan Peguam Negara,” kata peguam Datuk Mohamed Haniff Kathri Abdulla.

Beliau yang ditemui media selepas lapan jam mengiringi Yusoff memberi keterangan di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman turut ditanya kenyataan Presiden PKR,  Anwar Ibrahim bahawa akuan bersumpah bekas penyelidiknya itu bermotifkan politik.

Mengulas lanjut, Haniff berkata, kesemua perkara itu adalah sebahagian kenyataan keterangan yang diberikan secara panjang lebar dan terperinci kepada polis untuk siasatan hari ini.

Katanya, beliau tidak berada dalam kedudukan untuk mendedahkannya kepada umum ketika ini kerana ia sebahagian daripada siastan yang sedang dikendalikan polis. Negara.

“Di satu lagi aspek, Yusoff bukan budak kecil dia sedar sekiranya tampil dengan kenyataan salah dan pembohongan dia akan menanggung akibatnya.

“Lagipun, dia sudah mengambil pendirian berani melaporkan kepada polis dan akuan bersumpah. Dan hari ini tampil bekerjasama memberi keterangan yang diperlukan polis dan polis siasat dalam semua peruntukan bermula dengan Seksyen 354 Kanun Keseksaan.

“Maka biar polis menyiasat secara adil dan telus serta tampil dengan kesimpulan kerana apa yang anak guam saya mahukan adalah keadilan di sisi undang-undang,” katanya.

Dalam pada itu, Ketua Pengarah Unit Jenayah Terkelas Bahagian Pendakwaan dan Undang-Undang (D5) Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Senior Asisten Komisioner Mior Faridalathrash Wahid mengesahkan pengambilan keterangan setakat ini mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan daripada Yusoff Rawther.

“Sudah selesai (rakam keterangan) untuk setakat ini, dan sudah memadai,” ujarnya apabila ditanya sama ada akan dipanggil untuk sambung rakam keterangan daripadanya ketika dihubungi MalaysiaGazette sebentar tadi.-MalaysiaGazette

YUSOF KATA

ABAM CUBA 

SONDOL

HARI SEKIAN 

SEKIAN

ABAM KATA

ABAM KEMPEN

DI PORT DICKSON

JENG JENG JENG

SAPA BETUL

YUSOF BETUL

ATAU

ABAM BETUL

SASPEN 

MENUNGGU
KAH KAH KAH

--------

APA DIA HARI RABUAPA

DIA
RABU
-----------

APA DIA LOG BOOKAPA
DIA

LOG

BOOK---------

APA DIA TKOT.K.O
APA DIA TKO

---------

APA DIA DBKLAPA 

DIA

D.B.K.L
------

BETUL KE TEORI INI?BETUL KE

TEORI INI ?
Dah kalau salvador mngkin penah kene try macamana pulak dengan azmin yang dah 20 tahun dengan abam. Azmin dah la muka jambu pastu suka jadi isteri pulak tu..Tt bole bagi pencerahan tak sume ni dalam poket Tt 
on 
LU GI 
TANYA NURUL
Publish | Delete | Spam
Mat Despatch
on 10/12/19

Br


------------

ABAM KLIM CUKUP JUMLAH
ABAM KLIM

CUKUP JUMLAH

YB YANG AKAN

 SOKONG

UNTUK SINGKIR

MADEY
Jul 17, 2019 - Malah, katanya, beliau mempunyai sokongan ahli parlimen PKR, Pakatan Harapan dan restu Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad untuk ...SAYA CABAR ANWAR IBRAHIM

ADALAH LEBIH BAIK ABDUL AZIZ BARI DUDUK DIAM-DIAM KALAU TAK ADA FAKTA!! SAYA CABAR ANWAR IBRAHIM MENGADAP KE BAWAH DYMM AGUNG SECARA KADAR SEGERA SEKIRANYA DIA MEMPUNYAI CUKUP SOKONGAN DI KALANGAN AHLI PARLIMEN!!

Analisa abdul aziz bari ini selalunya tersimpang jauh dari fakta!! Setakat mana keberkesanan dia buat analisa saya pun tak tahu!!

Dia seorang tokoh akademik yang tidak habis beretorika mengenai ‘findings’ analisanya tetapi apa yang malang hasil kerja abdul aziz bari ini tidak pernah tepat!!

Bagi saya anwar ibrahim yang semakin tercalar dengan pelbagai isu salahlaku tidak perlu cakap banyak!! Jangan banyak bercakap tapi sepatutnya terus bertindak seandainya dia mempunyai cukup sokongan di kalangan ahli-ahli parlimen untuk ambil-alih jawatan perdana menteri malaysia!!

Saya cabar anwar ibrahim sekiranya beliau mempunyai sokongan yang cukup; tolong senaraikan semua nama-nama tersebut untuk dimaklumkan kepada Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Yang DiPertuan Agong secara kadar segera!!

Jangan jadi ‘pot tin’ kosong bunyi saja bising tapi ‘habuk’ pun tak ada!!

Apa yang abdul aziz bari selaku pakar di bidang perlembagaan tunggu lagi?! Abdul aziz bari sepatutnya terus menasihati anwar ibrahim untuk terus mengadap Ke Bawah DYMM Agung bagi mendapat perkenan DYMM Agung untuk melaksanakan peralihan kuasa kepada anwar ibrahim!! Jangan tunggu lagi!!

Sekiranya fakta tak cukup adalah lebih baik buat abdul aziz bari agar duduk diam-diam dan jangan hendak bercakap semata-mata hanya untuk memberi keyakinan palsu kepada keseluruhan rakyat malaysia dalam isu ini!!

Sesungguhnya, anwar ibrahim menjadi ‘perdana menteri tepi’ sudah cukup lama!! Kalau anwar ibrahim tahu dia mempunyai cukup sokongan; yakinilah dia sudah lama pergi goncang pintu pagar istana negara walaupun tengah malam!!

Dia manusia sewel yang boleh lakukan apa saja demi untuk berpaut pada jawatan perdana menteri!!

Sesungguhnya juga, saya amat simpati dengan anwar ibrahim yang nampak sudah cukup ‘gila meroyan’ untuk menjadi tokoh nombor satu negara!!

Tokoh akademik macam abdul aziz bari yang kononnya pakar perlembagaan cakap tak masuk akal!!

Kini, saya ingin tanya abdul aziz bari seseorang yang ada rekod jenayah terlampau boleh ke menjadi perdana menteri?!

Seorang bekas banduan yang dibebani dengan pelbagai rekod jenayah masa lalu yang tidak mendapat pengampunan penuh dari DYMM Agung dalam konteks ini boleh tak untuk dilantik menjawat jawatan perdana menteri malaysia?!

Ikhlas dari;
KHAIRUDDIN ABU HASSAN

WOIT

BILA LAGI

NAK BUAT UNDI

TAK CAYA PADA

MADEY
KAH KAH KAH

-----------

SEPULUH TAHUN

10

TAHUN

PENJARA
ABAM AKAN

JADI PM KE 11

ANWAR BERDEPAN PENJARA MAKSIMA 10 TAHUN


Setelah tujuh jam memberikan keterangan kepada polis, Muhammed Yusoff Rawther akhirnya keluar dari Bukit Aman kira-kira jam 900 malam.

Mengikut peguam beliau, Mohamed Haniff Khatri Abdulla, masa lama diambil kerana polis hendak tahu perincian insiden tersebut dari tarikh ia berlaku (2 Oktober 2018) ke tarikh laporan polis dibuat (7 Disember 2019).

Mengikut Mohamed Haniff Khatri Abdulla juga, siasatan ke atas Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah dibuat di bawah Seksyen 354 Kanun Keseksaan.

Seksyen 354 Kanun Keseksaan adalah mengenai kesalahan “menyerang atau menggunakan kekerasan jenayah kepada mana-mana orang, dengan maksud hendak mencabul atau dengan mengetahui mungkin bahawa dia akan dengan jalan demikian itu mencabul kehormatan orang itu”.

Jika disabitkan kesalahan di bawah Seksyen 354 Kanun Keseksaan ini, pelakunya “hendaklah dihukum dengan pemenjaraan selama tempoh yang boleh sampai sepuluh tahun, atau dengan denda, atau dengan sebat, atau dengan mana-mana dua daripada hukuman-hukuman itu”.

Sama-sama kita lihat pertembungan hebat antara peguam  Anwar Ibrahim, iaitu Ramkarpal Singh, dengan Mohamed Haniff Khatri Abdulla di mahkamah jika kes ini masuk mahkamah nanti.


BERAT 

DAH KENA

AMPOON TAPI

MASIH BUAT LAGI

TAKDA PILIHAN

ABAM

KENA TUNGGU

LAGI 10 TAHUN
KAH KAH KAH


-----------

SOKONG


SOKONG
papa nurul gila bontot lelaki. 
tak layak jadi PM! on 
PARTI KELUARGA?
Publish | Delete | Spam
Ketua Pengarang
on 09/12/19

T


----------

INI JAM OMEGA KE?JAM

OMEGA?

Mohammad Khairudin Mohd Nor
KUALA LUMPUR: Najib hari ini mendedahkan di Mahkamah Tinggi di sini bahawa beliau menghadiahkan seutas jam tangan berharga RM466,330.11 kepada Rosmah Mansor sebagai hadiah hari ulang tahun kelahiran suaminya pada bulan Disember.
.
Najib, 66, berkata jam tangan itu dibayar menggunakan kad kreditnya di butik eksklusif Chanel di Honolulu, Amerika Syarikat, pada 22 Disember 2014.

Ahli Parlimen Pekan itu mendedahkan perkara berkenaan semasa memberi keterangan membela diri terhadap tujuh pertuduhan menyeleweng RM42 juta dana SRC International Sdn Bhd semasa pemeriksaan utama oleh peguamnya, Rahmat Hazlan.
.
Najib juga memberitahu mahkamah beliau membelanjakan RM127,017.46 di Shangri-La Hotel di Bangkok, Thailand, pada Januari 2015 melalui kad kreditnya untuk percutian peribadinya di negara itu.
.
"Meskipun perjalanan itu percutian peribadi, saya turut mengambil peluang untuk bertemu dengan rakan sejawat Thailand saya, Prayut Chan-o-Cha, untuk membincangkan bagaimana kerajaan Thailand dapat membantu kita berkenaan dengan banjir teruk yang kita hadapi.
.
"Pembayaran RM120,000 di Hotel Shangri-La meliputi penginapan saya dan kakitangan sokongan yang menemani saya dalam perjalanan ini, termasuklah perbelanjaan di luar jangkaan dan yang diperlukan sepanjang perjalanan ini," katanya.
.
Beliau berkata, transaksi di Shangri-La itu selepas lawatannya ke Kota Bharu, Kelantan, untuk memeriksa keadaan banjir di sana dan beliau terus menyambung percutian peribadi di Bangkok.
.
Katanya, ia menjadi haknya untuk menuntut kembali perbelanjaan daripada kerajaan memandangkan beliau membuat kerja sewaktu percutiannya.
.
"Tetapi, saya memilih untuk menanggung kesemua perbelanjaan atas diri sendiri memandangkan saya tidak mahu merumitkan perkara dan telah melakukan budi bicara saya dengan sewajarnya," katanya.
.
Mengenai RM3,282,734.16 yang dikenakan oleh sebuah kedai tukang emas di Sardinia, Itali, pada 8 Ogos, 2014, Najib berkata perbelanjaan itu dilakukan untuk membeli barang kemas sebagai hadiah kepada isteri seorang kenamaan Timur Tengah.
.
Pada 11 Nov lepas, Najib diperintah membela diri terhadap tiga tuduhan pecah amanah (CBT), tiga pertuduhan pengubahan wang haram dan satu pertuduhan salah guna kedudukan berkaitan dengan dana SRC International setelah mendapati pihak pendakwaan berjaya membuktikan kes prima facie terhadap bekas Perdana Menteri itu.
.
Perbicaraan di hadapan Hakim Mohd Nazlan Mohd Ghazali sedang berlangsung. - BERNAMA


OMEGA

JAM ABAM

AMOI DAH 

KELEPET
KAH KAH KAH


--------