Rabu, 21 Ogos 2019

LEPASKAN UNTUK ORANG LAINLEPASKAN UNTUK

ORANG LAIN========

MELANCUNG KE SABAH
PELANCUNG
MARI KITA

MELANCUNG

KE SABAH

TAHUN INI
 


------

GURU VEE


GURU VEE
1990an...almarhum Ustaz Ashaari memberitahu kepada Anuar melalui setiauasahanya....kamu tak akan jadi PM malaysia...
hanya guru ku yg tahu... on 
KEBERAHIAN ANWAR 
- PERSOALAN HAKIKI
Publish | Delete | Spam
stopa55
at 15:48

Nuru----------

MAKIN JULITA

MAKIN JULITA
Nurul mmg makin julita ..
gwa paling tak tahan nengok mata dia. Nurul bukan helang the stupid boy ..tapi cenderawasih yang sedang mencari pipit .. on 
GOTU NURUL TAU
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
at 15:30

MC


--------

KERETA KERETA API

KERETA
KERETA

API


--------

KENA PAU
 KENA PAU

Anwar claims writer tried to blackmail him for RM400,000

BLACKMAIL

BAHASA 

ORANG 

PUTEH

MAKNANYA

BUKAN

SURAT ITAM

BLACKMAIL

MAKNANYA

PERAS UGUT

KENA PAU

DALAM

LORAT

ANAK MUDA

MUSTAHIL

TAK FAHAM

-----------------

GOTU NURUL TAU


GOTU

NURUL

TAU
Tt leh tak wat klua cite psal nurul plk, 
cite apa je pun blh. 
Wa rsa syok la sama nurul, 
tp wa bukanlh enggang 
mnakan blh mndapat pipitnya. 
Nurul, klau satu hari kita jmpa 
nurul jgn sombong dgn abg yaa.. 
on 
TANYA NURUL EZAH
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 21/08/19

O
---------

KEBERAHIAN ANWAR - PERSOALAN HAKIKI

KEBERAHIAN ANWAR
PERSOALAN HAKIKI

Minggu lalu saya menghitam putih dan mengaris bawahkan tentang sokong politik  terhadap  keberahian Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menjadi Perdana Menteri. Saya menerangkan bahawa pada ketika saya menggarap tulisan  ini Anwar Ibrahim tidak lagi memiliki sokongan yang kukuh lagi ampoh untuk membolehkan dirinya menjadi Perdana Menteri Malaysia. 

Saya juga menerangkan bahawa didalam Parti Keadilan Rakyat (PKR)  Anwar Ibrahim  tidak mendapat sokongan padu. Walau pun Anwar Ibrahim adalah Presiden PKR – dia tidak mendapat sokongan penuh  ahli-ahli Parlimen PKR. Malah  ramai  kepimpinan  yang bukan YB dan ahli-ahli biasa tidak lagi menyokong Anwar Ibrahim. Ini fakta bukan lebong kosong.  Ini berasakan laporan media cetak dan portal internet. 

Anwar terpaksa bersandiwara dengan meminta para pemimpin cabang PKR menanda tangani sokongan terhadap keberahianya. Sandiwara dan komidi tanda tangani ini diketahui umum. Semua  yang menanda tangani sokongan terhadap keberahian Anwar untuk menjadi Perdana Menteri  itu adalah sosok dan bengolan yang telah dilantik oleh Anwar sendiri. Kah kah kah.

Sayugia diingati  apa yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim ini bukan taktik dan budaya baru. Di Eropah langkah sademikian telah dikomidikan ratusan tahun dahulu  sebagai – the Pope elect the Cardinal and the Cardinal elect the Pope. Terjemahan – Pope melantik  Sang Padri dan Sang Padri melantik Pope. 

Dalam konteks politik moden Malaysia ini  boleh disamakan saperti   Anwar melantik Nurul dan Nurul melantik Anwar. Atau Mahathir melantik Mukhriz dan  Mukhriz melantik Mahathir.  Dua kali lima  dan lima kali dua. Amin.

Parti Islam Pas secara terbuka dan jelas telah menolak kepimpinan Anwar. Dari laporan portal  berita Parti Islam ini telah bersetia kepada Mahathir dan meminta Mahathir meneruskan pimpinan. Orang ramai juga dapat membaca penolakkan Parti Islam terhadap Anwar walau pun satu ketika dahulu disejarahkan bahawa Anwar dan Hadi intim dalam  kabilah ABIM.

Saman Takiyuddin Hassan Setiausaha Agong Pas terhadap percalonan Anwar dipilihan raya kecil Port Dickson pada 13 Oktober 2018 membuktikan  dengan jelas bahawa  Parti Islam ini tidak dapat menerima Anwar Ibrahim yang telah diamponkan oleh  Agong kerana  meliwat Saifol Bukhari.

Parti Islam menganggap pemimpin yang mempunyai masaalah terutama masaaah seksual saperti Anwar  pasti membawa bahaya  dan mudarat kepada  keselamatan negara.

Parti Islam konservatif tidak dapat menerima hubungan cinta kaseh saying dan hubungan seksual antara lelaki dengan lelaki atau perempuan dengan perempuan. Ini garis merah yang tidak akan dilintasi oleh mana-mana parti politik yang berkiblatkan Islam. Amin.

Parti  DAP dan Amanah belum menunjukan garis yang jelas. Apa yang jelas ialah tidak semua YB dalam dua parti ini akan menyokong Anwar seratus peratus. 

Manakala parti Bersatu secara resmi telah meminta agar Mahathir meneruskn tugas sebagai Perdana Menteri. Marilah kita terima hakikat bahawa pemberi oxygen  kepada Parti Besatu ialah Mahathir. Justeru masuk akal  apabila Besatu menuntut Mahathir untuk terus menjadi Perdana Menteri. Agar oxygen terus disalurkan kepada parti.

Dalam parti United Malays National Organisation  sokongan terhadap Anwar  untuk menjadi pengganti Mahathir berpecah.

Ada kumpulan  menyokong Anwar. Penyokong pertama ini adalah mereka yang sedang  nazak berhadapan dengan pelbagai tuduhan. Sosok saperti   Najib, Zahid , Ku Nan, Azeez dan mereka yang sewaktu dengan kes-kes mahkamah  dan berhadapan dengan pelbagai tuduhan. Semua mereka ini  menyokong Anwar untuk mengganti Mahathir.

Mereka menyimpan harapan. Bila Anwar naik panggung maka besar kemungkinan mereka akan terlepas dari masuk penjara. Najib dan Zahid membaca bahawa mereka ditangkap dan dibicarakan bukan kerana kesalahan menyamun, merompak atau  rasuah. Mereka  merasakan diri mereka puteh, suci, jujur, beriman dan warak.

Dalam kepala Najib dan Zahid mereka ditahan kerana Mahathir  berdendam. Buktinya cukup jelas. Najib meraung-raung menyeru ahli-ahli gerombolan United Malays National Organisation agar datang memberi  sokongan kepada dirinya. Najib melaung-laung kepada dunia  bahawa dirinya sedang dizalimi.  

Najib dizalimi oleh Pakatan bukan lawak seram. Ini adalah tajuk berita di portal MalaysiaInsight pada 18 Ogos 2019 yang lalu.

Kumpulan kedua lebih besar. Mereka telah dikatakan bersetia dengan Mahathir Muhamad. Mereka terus melihat Mahathir sebagai pemimpin mereka walau pun Mahathir mahu mentalkinkan United Malays National Organisation. Mereka ini mungkin bersih mungkin kotor tapi mereka  tidak melanun saperti Najib.

Jika diberi peluang dengan serta merta mereka akan  menjadi ahli Bersatu. Justeru Zahid mengertak dan memberi amaran kepada kumpulan ini. Sesiapa yang meningglkan   parti Ketuanan Melayu ini akan disaman. Siapa mereka ini hanya Guru Nanak yang mengetahui. Tapi apa yang jelas sampai kiamat kumpulan ini tidak akan menyokong Anwar untuk menjadi pengganti Mahathir. Khalas.

Ada lagi satu kumpulan kecil dalam United Malays National Organisation. Kumpulan kecil ini – mungkin tak lebih dari seorang. Kumpulan ini diwakili oleh Khairy Jamaluddin.  Sosok ini merancang awal  untuk memasang jerangkap politik. Sosok ini  sanggup  memelok  badak walau pun berahi dihati ialah kuda ranggi yang slim kurus bergetah.  Tapi apakan daya kerana berahi nak menjadi Perdana Menteri – memelok badak pun badaklah. Kumpulan ini akan sokong mana yang dilihat menang. Apakah keberahian sosok ini sama saperti Anwar. Walahualam bisawab.

Parti dari Sabah dan Sarawak tidak pernah  menyimpan hati dengan Anwar. Malah mereka menganggap  Anwar ini kaki putar. Disiang hari bercakap sebagai seorang Imam  tapi  dalam gelap menjual langkau masam.

Malah untuk membuktikan keIslaman dirinya   Anwar  telah menyusahkan gaya hidup warga Sabah dan Sarawak. Kini gaya hidup Sabahan dan Sarawakian yang bebas telah diganggu gugat oleh Islam jenis Anwar.

Ini realpolitik yang dihadapi oleh Anwar. Sebagai jawapan politik -  Anwar Ibrahim semenjak 9 Mei 2018 Anwar tanpa henti  henti telah  membuat dua pekara. 

Pertama dia bertempek ke hulu ke hilir.  ‘… I got the number… I got the number..saya memiliki jumlah angka….’ Ayat ini bermakna Anwar mendapat sokongan majoriti ahli Parlimen. Jika dilakukan undi tak percaya terhadap Mahathir esok atau lusa maka Mahathir akan terselepok jatuh. 

Kedua: Anwar mengatakan proses ambil alih ini ‘tidak berubah..’ Dia sudah berbincang dengan Tun Dr Mahathir. 
   
‘… Tun kata semua beres…’ Siang malam inilah yang diratipkan oleh Anwar.

Laungan dan ratipan  dari Anwar ini bertujuan untuk memastikan dia terus mendapat sokongan. Juga untuk memastikan sokongan kepada  dirinya akan terus kekal. Dan paling penting para towkay dan para pelabur politik akan terus melabur dan memberi dana.

Pasti ada yang bertanya - apakah dengan ratipan  gaya Anwar Ibrahim ini akan berjaya memerangkap  jerong politik dan   pelabur politik?

Membaca realpolitik   memperlihatkan kepada umum   bahawa semakin kuat Anwar beratip semakin menyampah orang ramai melihat perangainya.  Justeru Yb Saifuddin Nasution memberi arahan kepada ahli parti akan jangan sibuk dengan hal peralihan.

Paling akhir dari laporan portal FMT pada 19 Ogos 2019 Anwar sendiri mengingtakan agar jangan sibuk dan bising tentang ajenda peralihan kuasa. Ini mungkin khusus untuk para pembodek yang baru nak tumpeng semangkok.

Anwar Ibrahim sendiri tahu. Anwar sendiri sedar. Dia tidak perlu kajian dari Merdeka Center atau dari IDE  untuk menyedari bahawa hari demi hari kupiah   dan jubah Islam  yang dipakainya semakin luntur.

Pada awalnya hanya sosok-sosok yang rapat dengan dirinnya tahu siapa Anwar Ibrahim sabenarnya. Kawan-kawan dari ABIM, setiausaha politik sapert Azmin dan Ezam, setiausaha akhbar Pak Khalid,  aktivis rapat dalam PKR,  penyokong dalam parti  - kini semua sosok ini menjauh diri dari Anwar. Mereka sudah mengenali siapa sabenarnya Anwar Ibrahim. 

Realpolitik hari ini tahun 2019 ini hakikatnya  kopiah dan jubah Anwar telah koyak rabak dimata   anak semua bangsa  dan bangsa semua agama. Orang ramai berbondong bondong mula menjauhkan diri dari Anwar Ibrahim .

Kini kita memasuki tahun 2019. Kita telah lama  meninggalkan tahun 1998 bilamana  Anwar disingkir dari kerajaan oleh Mahathir.  Pada tahun 1998 Rakyat turun ke jalan raya menyokong Anwar dan membantai Mahathir.

Zaman itu telah berakhir. Kita telah memasuki zaman video Haziq. Dan  video Haziq ini adalah paku terakhir untuk keranda politik Anwar.  Inilah noktah  pemberian orang ramai kepada keberahian Anwar Ibrahim.

Tanpa fikrah yang jelas Anwar telah menerima video  Haziq ini sebagai bahan bukti bahawa musuh politik Anwar yang bernama Azmin Ali wajib berundur dan meletak jawatan.  Kenapa Anwar mengambil hujah dan garis ini hinggakan Guru Nanak pun terganggu. 

Sama ada video Haziq ini  saheh atau tidak bukan persolaan disini. Yang menjadi persolaan  aialh kenapa Anwar menyediakan paku untuk keranda politiknya. Hanya tukul belum sampai.

Anwar menuntut Azmin meletak jawatan  kerana mengadakan hubungan sex sajenis. Saperti  pengakuan Haziq ‘… Azmin tidak layak untuk jadi pemimpn….’ 

Maka anak semua bangsa dan bangsa semua agama rakyat Malaysia dengan cepat berhujah dan   menolak Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan menggukan hujah dari Anwar sendiri. Pelik memang pelik apabila ini berlaku.

Malah kes Anwar lebih berat lagi. Anwar telah dibuktikan bersalah, dipenjara dan telah diamponkan atas tuduhan meliwat Saifol. Manakla  kes Azmin dengan Haziq sedang berjalan. Amin

Jika inilah keadaan realpolitik kita sekarang maka muncul pertanyaan: Anwar bukan pengganti Mahathir. Jadi siapa pengganti Mahathir?  

Sekali lagi saya nyatakan disini -  kita semua – anak semua bangsa dan bangsa semua agama jangan terperangkap dan dibajak oleh keberahian Anwar.  Jangan kita hina diri kita sendiri, jangan kita hina 200 orang para YB  di Parlimen. Jangan kita hina 30 juta warga Malaysia seolah-olah tidak ada satu pun sosok yang berwibawa untuk bangun memimpin menggantikan Mahathir.

Krisis akan melahirkan kepimpinan. Dalam masa yang sama krisis akan juga  menguji pemimpin. Dalam zaman selesa pemimpin boleh beretorik. Boleh  kelentong dan boleh berlabon tentang itu dan ini.

Hakikatnya pemimpin  yang cekap adalah sosok yang cekap dan bijak menghadapi cabaran. Bukan  mecium pipi Micheal Camdessus Pengarah IMF apabila ringgit Malaysia  jatuh  diserang George Soros.  Atau   lari ke Canada apabila jerebu mengamok di Kuching.

Pada saat Anwar dinyahkan dari kerusi Perdana Menteri apakah akan terjadi. Pada 11 November 2018  portal Malaysia Kini telah melaporkan bagaimana  Zahid Hamidi meramalkan  Anwar akan mengharuk saperti hantu raya jika dia tak dapat menjadi Perdana Menteri.

Masa masih panjang. Mahathir masih lagi Perdana  Menteri. Untuk bab ini sila rujuk politik United Kingdom. Sila baca tentang Harold Wilson – yang pernah menjadi Perdana Menteri sebanyak dua kali. Pertama 1964-70 kedua 1974-76.  Wilson bertangghung jawab dengan kat-kata ‘…A week is a long time in politics..’ Terjemahan  - Satu minngu adalah masa yang amat panjang dalam  politik.

Sama ada Anwar  sempat menjadi hantu raya , hantu kum kum atau toyol bukan tugas saya untuk membuat ramalan. Tapi saya tahu realpolitik ini akan  selesai. Ada sosok yang wajib muncul dan mara ke hadapan untuk membawa jalan penyelesaian.  Siapa sosok ini? Azmin? Tian Chua? Muhyiddin? S. Husin?  Zuridah? Dr. Zul? Tunggu minggu hadapan.  (TT)-----------

PERSOALAN NASIONAL BELUM SELESAI

PERSOALAN

NASIONAL 

BELUM SELESAI


Individu bangkit isu perkauman terus ditangkap, tiada lagi amaran, kata KPN

iada lagi amaran dikeluarkan terhadap pihak-pihak yang cuba membangkitkan sensitiviti perkauman, bangsa dan agama; sebaliknya mereka yang terlibat termasuk pemimpin politik akan disiasat dan ditangkap serta-merta, kata Ketua Polis Negara  Abdul Hamid Bador.

“Saya tidak teragak-agak untuk menangkap mereka (pihak bangkitkan isu perkauman) dan memang saya akan buat (lakukan tangkapan).

“Saya bagi arahan kepada anak-anak buah saya untuk siasat kes terkelas melibatkan keagamaan dan kaum. Jangan tunggu, terus siasat dan tangkap. Saya ulang tiada lagi amaran,” katanya kepada Bernama News Channel  pada Selasa.

Abdul Hamid berkata banyak pihak terpedaya dengan agenda tertentu yang dicipta pihak-pihak tidak bertanggungjwab untuk menimbulkan suasana tidak harmoni dalam negara.

Beliau berkata individu-individu yang terpedaya itu, kemudian berkongsi perkara tidak sahih, merakam video berbaur perkauman dan menyebarkannya di media sosial selain menghina dan memaki pemimpin negara.

“Saya menyeru kepada orang ramai jangan terpedaya dengan mainan politik pihak tertentu dengan secara tidak disedari mereka terperangkap, makanya orang yang menularkan video tidak tahu hujung pangkal, akhirnya mereka ditahan dan didakwa.

“Saya nasihatkan jangan ambil tindakan yang melulu dan ikut emosi,” katanya sambil menambah tindakan pihak tidak bertanggungjwab ini telah mengakibatkan masyarakat keliru, takut dan negara dilihat seolah-olah porak peranda.

Abdul Hamid berkata pelbagai isu perkauman sedang dan telah diselesaikan pihak polis demi memastikan keharmonian dan ketenteraman awam sentiasa berada pada tahap terbaik.

“Saya menyeru pemimpin politik supaya mereka ada sikap tanggungjawab dalam bulan (Bulan Kebangsaan) ini kerana kita hendak sambut Merdeka. Banyak kenyataan tidak bertanggungjawab dikeluarkan, sepatutnya mereka (pemimpin politik) lebih bertanggungjawab selepas kita berjaya jalankan proses demokrasi cemerlang.

“Sekarang macam porak-poranda pula. Semua kaum, orang ramai jadi takut apa yang berlaku dalam negara kita ini, biarlah bertanggungjawab.. Jangan keluarkan kenyataan tanpa guna akal fikiran, hentikan semua ini,” katanya– BERNAMA


FIKIRKAN

ARAH MANA

NEGARA INI

YANG MAKIN

DIASAK 

PENDATANG BARU

LAMBANG MELAYU

Utusan, Kosmo henti operasi minggu ini


Umur utusan yg nk sama baya dgn Tt tamat jua akhirnya. Tt je umo pnjg. Rsa sdih pun ada, gmbira pun ada, rsa mcm nk klua air pun ada. Tktau nk ckp apa prasaan, srtkhbar lmbang org mlayu tu kot.
 on 
UTUSAN TUTUP
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 20/08/19

TT.


---------

DAPATKAN SURAH TERLARANG


PERSOALAN 

NASIONAL 

BELUM SELESAU

BUKU
SURAH SURAH TERLARANG
BOLEH DIBELI
DI KEDAI BUKU:

KINOKUNIYA KLCC
GERAK BUDAYA PJ
ARECA BOOKS - P. PINANG
PUSTAKA EMPAYAR - JB
ILHAM BOOKS - NILAI
BACA READING ROOM -
TEMERLOH
HUBUNGI
ISKANDAR
011-294-700-26 

ATAU 
BELI DITALIAN
https://kawahbuku.com/titles/ surah-surah-terlarang-persoalan-nasional/


-------

TERBAIK


TERBAIK

Individu bangkit isu perkauman terus ditangkap, tiada lagi amaran, kata KPN


BERITA MENYUSUL

BERTEMU JUGA AKHIRNYA


BERTEMU JUGA

AKHIRNYA
Penyatuan UMNO PAS. Apasal nama umno kat depan? Bukan ke sepatutnya Penyatuan PAS UMNO? PAS tu parti ulamak, ulamak mesti jadi imam duduk kat depan. Zahid jadi imam dan hadi jadi makmum? Tak kena tuu. 
on 
TEORI UNITED FRONT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 21/08/19

Te


------

TAHUNG DEPANG

TAHUNG DEPANG 
Abam nak renti suruh Tun M berundur???. 
Awal nye sawan gila ni nyerang Abam. Ramalan gwa meleset ..gwa ramal, sawan ni hanya akan hinggap pada Abam pada O9/O5 tahung depang.
 on 
JEMPUTAN 
BAGINDA QUEEN
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 20/08/19

Kl


----------

MANGSA PUKAU
MANGSA PUKAU
Cb Tt semiotikkan sikt crita psal vdeo azmin. Dlm vdeo tu rsanya azmin kna pukau. Dia tk sedar apa. Msa org duk isap kote dia pun lngsung tkde rsa geli. Lau tk pcaya tgok je muka dia, selamba luarbiasa. Vdeo tu ptut disiasat dbawah akta pukau..azmin n harzeq sbnarnya mngsa pukau. Skrg kna siasat bomoh mna yg dh pukau kn dorg..mngkinkah berahim mat zen de trlibat sama...hurmmm
 on 
CARA MEMBACA 
TUKAR TIUB
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 21/08/19

A------

MABUK KELENTITMABUK KELENTIT
Wa talak sikola talak paham apa itu simiotik..ini simiotik sama itu kilintit ada sama ka Tt.. Nti Tt tlg letak satu gmbr simiotik satu gmbr kilintit, sebelah2 letak. Wa mau tgok sama ka talak sama....haiyya 
on 
APA ITU SEMIOTIK
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 21/08/19

Tt le---------

ANALISA GAMBAR GUNA SEMIOTIK
ANALISA GAMBAR

GUNA SEMIOTIK 

semiotik 1: 
tok det duduk dalam keadaan lega di meja rasmi PM sedang meneliti entah apa2 yang kita pun tak tahu. dalam hati tok det berasa lega di tahun 1998 dulu aku manusia yang paling dibenci tapi 2019 ni aku masih dikagumi. 
semiotik 2:
 tok sheik merungut dalam hati. dah malam2 ni orang tua ini takda tanda nak balik rumah ka? masih di meja PM buat sibuk. aku dah sampai terduduk bersila macam nak baca doa selamat. boleh jadi tahlil (tapi untuk sapa?) 
on 
KOMUNIKASI 
TANPA KATA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 21/08/19

Han


---------

SENGSARA BOOS KU

SENGSARA

HIDUP BOSS KU 

Bila aku tengok gambar bik mama tu aku simpati sangat dgn najib. Bagaimana agaknya tidur najib di malam hari? Oh! Tak dapat ku bayangkan betapa sengsaranya Bossku di mlm hari.. 
Bertabahlah Bossku, pejamkan mata dan mimpikan saat2 indahmu bersama Altantuya. Semoga saat indah aksi anal kalian terus mekar dan subur membuak buak di benak sanubari mu, bossku. Amiin. on BACA DENGAN SEMIOTIK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 21/08/19

Oitt-----------

KAWAN OBAMA


KAWAN OBAMA

RAKAN 

WOLFOWITZ 
Apehal la Tt lu asyik wat klua posting psl yusmadi nih. Glamer sgt ke dia. Tah sape la yusmadi ni ishhh..dktor?loyar? Klu osman jailani ok gak. Wat potng stim je si yusmadi nih. Bukn level dia nk msuk dlm blog Tt aku rsa... 
on 
TUNGGU JEMPUTAN
 BAGINDA QUEEN
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 21/08/19

Bila


---------

DANA TOWKAY JUDI


DANA 

TOWKAY JUDI 
Klau ikut ilmu semiotik Tt, 
dlm gmbar tu cukong de dgn shafee pguam njib, jd sbenarnya cukong tu yg suh njib songlap duit. Cukong tu adlh jho low stelah dia kuruskan bdan. Cukong tu angkat tngan camtu sbgai amaran kpd njib, dia akn bg pnampar kat njib klau jmpa kat s.buloh nti.. Siap la ko njib, katanya.. 
on 
AWAS - 
CUKONG DADAH 
MASUK POLITIK
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 21/08/19

Ape------

PANDANGAN KARUTKARUT 
Mngikut teori unitd front, setelah umno kalah, smua yg de kaitan dgnnya hndaklah diharamkn. Bndera prti hndaklh dibakar. Spenda kaler merah putih tdk blh lg dibuat dan dijual di mlaysia. Mna2 rkyt mlysia yg brnma njib hndaklh mlapor diri kat blai polis sminggu skali. Spe2 yg kbetulan brnama rosmah diharamkn dr membawa beg tangan ke mana2.. 
on
 TEORI UNITED FRONT
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 21/08/19

Wa taBac


-------