Khamis, 24 Oktober 2019

BUDAK AMK DON PLAY PLAY
BUDAK AMK

DON PLAY PLAY
-----------

AMK DALAM BAHAYA

WOIT

BUDAK AMK 

LU TAK KENAL

SAPA RONNIE

Ronnie Liu sila tutup mulut


BAGI mengukuhkan Pakatan Harapan, Angkatan Muda Keadilan memberi amaran tegas kepada Ronnie Liu supaya menutup mulut dan berhenti melaga-lagakan pimpinan dan komponen Pakatan Harapan.

Pandangan terbaru yang mengheret Timbalan Presiden Keadilan Azmin Ali untuk diambil tindakan adalah suatu pandangan yang sengaja tambah mengeruhkan keadaan dan bersifat parasit dalam Pakatan Harapan.

Menjadi tugas dan peranan kita sebagai pimpinan Pakatan Harapan di semua peringkat untuk mendukung kepimpinan perdana menteri menjamin kestabilan kerajaan bagi membina semula ekonomi negara.

Justeru, sebaiknya Ronnie berhenti menjadi parasit dalam politik yang boleh melumpuhkan kesepakatan dalam kalangan pimpinan Pakatan Harapan.

Malah, saya cukup yakin bahawa sikap bodoh sombong dan kenyataan-kenyataan Ronnie Liu sebelum ini juga mampu menggugat muafakat utuh Pakatan Harapan sebagaimana yang telah mengakibatkan perpecahan kepada Barisan Alternatif dan Pakatan Rakyat sebelum ini.

Angkatan Muda Keadilan juga dengan tegas ingin mengingatkan supaya Ronnie Liu supaya tidak sama sekali mencampuri urusan dalam Keadilan.

Angkatan Muda Keadilan meminta kepimpinan DAP supaya segera mendisiplinkan Ronnie sebelum keadaan bertambah buruk sehingga menjejaskan kestabilan Pakatan Harapan dan Kerajaan. – 24 Oktober, 2019.


LU JANGAN

PLAY PLAY

NANTI TAIKO

RONNIE  LIU

BERI ARAHAN

TEMPEK SAMA LU

BARU LU TERJUN

SUNGAI KLANG

LU BIAR BETUL

LU MUDA LAGI
KAH KAH KAH


----------

PASAL APA ENAM ?PASAI APA

HANYA ENAM?

MANA CUKUP

NAK BUAT GAMIN

6 ahli Parlimen Umno sokong Dr Mahathir kekal jadi PM

ENAM ahli Parlimen Umno mengumumkan sokongan kepada Dr Mahathir Mohamad untuk kekal di jawatan perdana menteri sehingga akhir penggal Parlimen ke-14.

Ahli Parlimen Paya Besar Mohd Shahar Abdullah mengumumkan langkah itu untuk mengelakkan ekonomi negara terjejas dengan polemik mengenai peralihan jawatan perdana menteri.

“Masalah peralihan perdana menteri dalam tempoh dua tahun ini satu perkara tak masuk akal.

“Rakyat sudah beri mandat untuk memerintah tapi jangan berpolemik kerana akhirnya akan melingkupkan ekonomi negara,” katanya kepada media di lobi Parlimen hari ini.

Lima lagi yang menyokong ialah Ismail Mutalib (Maran), Adham Baba (Tenggara), Mastura Mohd Yazid (Kuala Kangsar), Abdul Rahman Mohamad (Lipis) dan Ahmad Nazlan Idris (Jerantut).

Sokongan itu timbul susulan cakap-cakap mengenai usaha untuk menarik sokongan ahli Parlimen pembangkang untuk menyokong Dr Mahathir kekal sebagai perdana menteri.

Bekas naib presiden Umno Hishammuddin Hussein dikaitkan dengan usaha tersebut, namun menafikannya.

The Malaysian Insight difahamkan gerakan itu bermula sejak tahun lepas bertujuan menghalang Presiden PKR Anwar Ibrahim naik ke Putrajaya.

Pelan peralihan kuasa perdana menteri itu dipersetujui oleh pemimpin Pakatan Harapan dalam perjanjian yang dimeterai pada 7 Januari, 2018. – 24 Oktober, 2019.


ENAM INI

SAP SAP SUI

SATU TOWKAY

BOLEH BIKIN

YOU TURN
KAH KAH KAH


------------

PASTI ADA JAWAPAN
PASTI ADA JAWAPAN
Bolehkah Rais Hishammuddin menerangkan bagaimanakah Tauke Lim dan Tauke Hong menjadi kaya atau bermodal utk melabur? Kalau mereka kaya kerana keluarga atau nenek moyang mereka kaya, bagaimana pula keluarga atau nenek moyang mereka menjadi kaya? 

Adakah nenek moyang mereka berhijrah ke "Tanah Melayu" dari Tanah Besar China membawa kekayaan, atau diundang ke oleh Inggeris tetuan "Tanah Melayu" kerana kaya dan bkn dikerah sbg buruh kerana miskin? Ataupun mungkin Lim dan Hong menjadi kaya kerana sudi membayar rasuah kpd "Tetuan Tanah Melayu" - lalu timbul pula bagaimana mereka berupaya membayar rasuah secara sudi atau kerana diancam?
----------

SATU PEMINTAN SUSAH

PERMINTAAN

SUSAH UNTUK

DITUNAIKAN


Ronnie Liu sila tutup mulutBERITA MENYUSUL---------

BANGSA APA?


BANGSA APA

HAFAL BUKU TAPI

 TAK FAHAM ISI
Lu jgn tudoh Melayu malas bacha plak ..sudah2 lah, biar Madey sorang je ckp Melayu maleh. Cuba lu pikir bangsa apa yang ngapal buku tebal sejengkal tapi satu hapah pon dia tak faham apa yg dia baca .. 
on 
TONGGANG TONGGEK
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 24/10/19

Lu
------------

BUKAN HANTU KUBO


BUKAN 

HANTU KUBO

Rosmah masa ada kuasa wat rambut sampai seribu hengget sekali caj. Bila dah jatuh dan dan je rambut pun habis luruh. Tengokla betapa sakit kepala nya dia nak hadapi dugaan ni. 
Kita sume sedap je duk ngata. Sabar ya kak Mah hilang kuasa tu baru permulaan, banyak lagi dugaan yang nak datang de kes mahkamah bagai on 
TAMAK HALOBA
Publish | Delete | Spam
Mat Senaiper
at 15:40

Ta-----------

JO LO AKAN DISUCIKAN
JO LO KAN DISUCI
Bro TT. Gua rasa laa..kalau nak bagi DS Najib kebal lagi suci, pada pilihanraya akan datang kita ramai-ramai pakat sokong gabunagan UMNO dan PAS..hasilnya bukan setakat DS Najib, Pas Pis Pus dan Jo Low sekali akan bersih sebersihnya seperti selimut kain putih terpancut air mani..
 Kah kah kah 
on 
NAJIB SUCI MURNI
Publish | Delete | Spam
Tokli
at 16:21
----------

INI KAMIN BERATBERAT

MAKIN BERAT

PASAI APA?

6 ahli Parlimen Umno sokong Dr Mahathir kekal jadi PMBERITA MENYUSUL


-----------

WAJIB SOKONG

SOKONG
TUNTUTAN

RERORMIS 98

TEPAT BETUL

JANJI WAJIB

DITEPATI

JANGAN

MUNGKIR JANJI

Kumpulan pro Reformasi selar Azmin halang Anwar jadi PMSEBUAH kumpulan penyokong Reformasi 1998 menyelar Timbalan Presiden PKR Mohamed Azmin yang mereka dakwa cuba menggagalkan pelan peralihan kuasa perdana menteri.

Penasihat Pro98 Perak Zulkifly Ibrahim berkata kenyataan Azmin yang mahu Dr Mahathir Mohamad kekal perdana menteri sehingga habis penggal pada 2023 membayangkan jelas ada komplot untuk menghalang Anwar Ibrahim jadi perdana menteri kelapan.

“Jawapan Azmin sekali gus membuktikan kenyataan awal Pakatan Harapan dan PKR sebelum ini bahawa memang wujud komplot untuk menghalang peralihan kuasa dan seterusnya menghancurkan kerajaan PH,” katanya dalam satu kenyataan.

“Pro98 Perak melihat kenyataan terbaru Azmin untuk melanggari persefahaman dan perjanjian PH bagi melaksanakan peralihan kuasa secara jelas membuktikan beliau merupakan dalang komplot yang selama ini membuat politik Malaysia tidak stabil,” tambahnyaPARA REFORMIS 

INI JUJUR

MAKA NAK 

BERTANYA

KLALAU ADA

SORANG MAMAT

DARI PERAK 

DIA KAKI ROGOL

DAH MASUK JIL

DAH DIAMPOON

OLEH 

SULTAN PERAK

TUP TUP

BILA BEBAS

MEROGOL LAGI

KALAU MACAM INI

APA NAK BUAT

INI BUKAN BETUL

JANGAN MARAH

HANYA ANDAIAN

HANYA UNTUK 

BERTANYA
KAH KAH KAH

TERUS MEROGOL 

LAGI

AJEN YOUJI

-------

TAHUN 1974 - KE EMPAT TERBAIK
TAHNIAH

UNTUK

PENGETAHUAN

TAHUN 1974

FAKULTI INI

KE EMPAT

TERBAIK

DALAM DUNIA


Program kejuruteraan 

Universiti Malaya 

di tangga ke-15 terbaik dunia

KUALA LUMPUR: Universiti Malaya (UM) disenaraikan pada kedudukan ke-15 terbaik dunia bagi program kejuruteraannya.

Pencapaian tersebut diumumkan menerusi portal berita US News & World Report dengan skor 84.1.

Penilaian tersebut dilakukan menggunakan konsep kejuruteraan asas dengan menggunakan sains dan matematik dalam menyelesaikan masalah.

Portal tersebut turut menjelaskan, semua universiti yang tersenarai mempunyai kekuatan dalam penghasilan kajian dalam pelbagai topik kejuteraan termasuk kejuruteraan angkasa, mekanikal, elektrik dan awam.


KEMBALI

CEMERLANG

----------

NAJIB SUCI MURNI


BETUL
KITA  SILAP

NAJIB KEBAL

NAJIB SUCI

BERSIH SYUMUL

STATUS  NAJIB

MACAM 

ANAK TUHAN

MANA BOLEH

DAKWA DAKWI


Shafee berhujah yang Najib tak boleh didakwa kerana salah guna kuasa


BEKAS perdana menteri Najib Razak tidak boleh didakwa kerana kesalahan salah guna kuasa kerana peruntukan undang-undang sedia ada memberikan kekebalan kepada mana-mana penjawat awam yang bertindak atas kepentingan awam, kata peguam Muhammad Shafee Abdullah kepada mahkamah hari ini.

Peguam utama Najib itu berhujah di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur yang anak guamnya adalah penjawat awam, yang mewakili kepentingan SRC International yang dimiliki penuh kerajaan.

“Beliau mewakili entiti kerajaan. Jika beliau berada dalam kapasiti perwakilan, selaku perdana menteri, menteri kewangan dan penasihat emeritus, beliau kebal daripada pendakwaan,” kata Shafee ketika penghujahan lisan di hadapan Hakim Mohd Nazlan Mohd Ghazali.

Shafee berkata Seksyen 23 (4) Akta SPRM menyatakan: “Seksyen ini tidaklah terpakai bagi seseorang pegawai yang memegang jawatan dalam sesuatu badan awam sebagai wakil suatu badan awam lain yangmempunyai kawalan atau kawalan separa atas badan awam yang mula-mula disebut itu berkenaan dengan apa-apa perkara atau benda yang dilakukan atas sifatnya sebagai wakil sedemikian bagi kepentingan atau faedah badan awam yang satu lagi itu.”

Najib berdepan satu pertuduhan salah guna kuasa di bawah Seksyen 23 Akta SPRM 2009.

Pemimpin berusia 66 tahun itu juga berdepan tiga pertuduhan pecah amanah (CBT) di bawah Seksyen 409 Kanun Keseksaan, dan tiga pertuduhan pengubahan wang haram di bawah Seksyen 4 (1) (b) Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pencegahan Pembiayaan Keganasan (Amla) 2001.

Pertuduhan terhadap Najib berkaitan dengan pinjaman RM4 bilion dikeluarkan untuk SRC International pada 2011 dan 2012, apabila beliau dituduh menerima suapan sebanyak RM42 juta yang masuk ke dalam akaun bank peribadinya pada 2014 dan 2015.

Shafee memberitahu mahkamah tengahari tadi yang sekiranya pertuduhan CBT dan SPRM tidak boleh dibuktikan pendakwaan melebihi sebab musabah, Najib tidak perlu dipanggil untuk membela diri.

Katanya, ini adalah kerana kesalahan di bawah Seksyen 409 Kanun Keseksaan dan Seksyen 23 Akta SPRM tidak boleh dilakukan serentak dengan Amla kerana ia adalah kesalahan predikat.

“Anda tak boleh buat kerana Amla hanya dicetuskan oleh empat pertuduhan ini,” kata peguam itu.

Kesalahan predikat adalah komponen kepada kesalahan yang lebih serius.

Shafee berhujah menentang dakwaan pendakwaan yang Najib merancang menyeleweng RM42 juta dalam tiga tahun lebih awal.

“Ia kurang daripada 1% pinjaman KWAP (sebanyak RM4 bilion). Mengapa RM42 juta? Mengapa jumlah itu?”

Shafee turut mengulas terma “drama” digunakan pendakwaan tentang tindakan Najib yang dikatakan terkejut mendapati RM42 juta di dalam akaunnya.

“Apabila Najib diberitahu, saksi memberi keterangan yang beliau nampak terkejut. Saksi tidak pernah sebut ‘drama’. Mereka kata (Najib) terkejut sungguh.”

Hakim Mohd Nazlan akan membuat keputusan pada 11 November sama ada Najib akan dipanggil membela diri.

Najib diwakili pasukan peguam diketuai Shafee, manakala pendakwaan diterajui Peguam Negara Tommy Thomas. – 23 Oktober, 2019.


NAJIB SUCI

PERGI MEKAH

SALAM PADA KUBO

CIUM BATU ITAM

MANA BOLEH

DIDAKWA

OLEH MAHKAMAH

KAPIR
KAH KAH KAH

-------

PROJEK SAPA PULAK NI


KALAU  ANAK

KALAU  ISTERI

DAH TAU  HOK

GOTU

MAKA  BATANG

PISANG PUN

DIANGGAP 

MUSUH 

MENGANCAM

Hishammuddin cuba bawa 30 ahli Parlimen BN masuk Pakatan, kata sumber


BEKAS naib presiden Umno Hishammuddin Hussein sedang berusaha menarik sokongan sekurang-kurangnya 30 ahli Parlimen Umno dan Barisan Nasional untuk menyokong Dr Mahathir Mohamad kekal sebagai perdana menteri, kata beberapa sumber.

The Malaysian Insight difahamkan gerakan itu bermula sejak tahun lepas bertujuan menghalang Presiden PKR Anwar Ibrahim naik ke Putrajaya seperti yang dipersetujui dalam pelan peralihan kuasa perdana menteri, yang dimeterai oleh pemimpin Pakatan Harapan pada 7 Januari 2018.

Sumber memberitahu, “kerajaan pintu belakang” tanpa Amanah dan DAP, yang disebut-sebut minggu lalu, boleh jadi kenyataan seawal bulan depan apabila Bersatu mempunyai kekuatan 60 kerusi Parlimen berbanding 28 yang ada sekarang.

“Masalah sekarang ini, Bersatu (Dr Mahathir) dan PKR (Anwar) masing-masing tidak cukup korum. 

“Kalau cukup korum (bentuk kerajaan), dia (Anwar) sudah buat undi tidak percaya kepada Dr Mahathir,” katanya kepada The Malaysian Insight.


UJAN TAK

RIBUT TAK

SEMBERONG 

LIDAH KONTOT

JADI WIRA
KAH KAH KAH-------------

JUAL AGAMA BANYAK UNTUNG

JUAL AGAM

BANYAK UNTUNG
Apa ni TT ..Lu meraban stori pasal Marxist, Adam Smith, Godfather marika semua kapir. Kumbalilah pada Quran ..dalam Quran semua ada. Tengok Tuan Haji Datok Doktor Fadilah PJK.AMN 
 ..memetik ayat Quran utk jadikan air 30sen sobootool jadi RM4.70 ..1600% ontoong. Malangnye air ni Bani Melayu je beli ..ini bukan hal Tukol dan Paku ..ini hal bootool air ..? 
on 
KAK BIBAH 
TAK KAYA KAYA
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 23/10/19

Nak---------------

TONGGANG TONGGEKTONGGANG 

TONGGEK
Nko ingak oghe melayu baco ko ni sham.... Melayu malas membaco sham! Yang MELAYU TAHU ADALAH TONGGANG TONGGEK TONGGANG TONGGEK PASTU GI SEMBAH BENDA EMPAT SEGI YANG WARNA ITAM. Sib baik aku dah ikut pendeta saifudin ibrahim a.k.a abraham moses 
on 
KAK BIBAH 
TAK KAYA KAYA
Publish | Delete | Spam
herman adnan
on 23/10/19

S
----------

TAMAK HALOBA
TAMAK HALOBA

asal susah..bila dah kaya ada kuasa mula la tamak haloba..org pendek tp keinginan tinggi...aku tak kata kat bro isham tapi kata kat semah mansor tu.. on 
BETINA CEKAI
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 23/10/19


Antara rosmah, kak hasmah dan kak wan sape yang paling besar cabaran bila suami masing2 turun takhta.. Kak hasmah takde la nak terasa sangat kot.. 
on 
BETINA CEKAI
Lebai Malang
on 23/10/19

Nko in


---------

BETUL TEPATBETUL

TEPAT

Shafee berhujah yang Najib tak boleh didakwa kerana salah guna kuasa


BERITA MENYUSUL----------

BIAR BETUL ?


BIAR

BETUL?

Hishammuddin cuba bawa 30 ahli Parlimen BN masuk Pakatan, kata sumber


BERITA MENYUSUL

----------

DIHIMPIT BADAK


DIHIMPIT BADAK

TT, lu pikir kalau selama 30 tahun, tiap malam tidur sekatil dihimpit badak. Adakala badak berahi, dikuda oleh badak pulak. Punggung pun nak patah, katil nak roboh! Betapa negri pengalaman camni. Bukan Tuya atau Ziana. 
Tengok muka dia cam orang kena trauma teruk. Sebab tu. malam semalam buat apa pun pasti tak ingat. Cam mana tahu duit masuk akaun? Caya la si mamat tu. Kasihan! 
on
 NAJIB BUAT DONO
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 24/10/19

asa
--------

TOWKAY PAU


TOWKAY PAU

Mangsa kueh pau hanyalah insan biasa yang perlukan buret dalam hidup dorang. Bezanya dorang ada pangkat dan kedudukan. Sorang perlukan duit dan sorang perlukan buret, diantara kedua tu akan ada orang yang perlukan buret serta duit sekaligus itulah towkay lendir jual pau..
yang nak buret tak kisah dengan duit, yang nak duit tak kisah dengan buret. Yang kisah dengan buret dan duit akan dapat kedua duanya hurmmmm.... on
 TOWKAY KUEH PAU
Publish | Delete | Spam
Ali Falsufafat
on 24/10/19

TT---------

PADAN MUKA


PADAN MUKA

Sama banyak rasa antara nak menangis dengan nak ketawa. Kesian rosmah kena lalui sume nih tapi kalau tengok nilai harta yang dorang samun sakit jugak hati nih.
 Kalau satu hari rosmah najib terlepas tak kena apa2 hukuman ermm lagi sakit teramat sakit hati ni 
on 
BETINA CEKAI
Publish | Delete | Spam
Si Luncai
on 24/10/19

Mang--------

LEBAI NAIK STIMLEBAI NAIK STIM
Pak lebai tengok duit 
banyak mana boleh tahan....
setim....tibai lah ... 
on
 PENJUAL AGAMA
 MENCURI
Publish | Delete | Spam
izzy
on 24/10/19

A


------