Sabtu, 22 Oktober 2016

MAT SOTONG HILANG LAGI
Hadi tidak hadir Bajet 2017,  ada kuliah Jumaat, majlis tahnik

Walaupun pembentangan belanjawan setahun sekali tetapi Ahli Parlimen Marang, Tuan Haji Abdul Hadi Awang semalam masih tidak  hadir ke Dewan Rakyat
ada seorang anak muda
di ketereh telah berkata
bahawa hadi ini
seorang yang bijak
seorang yang  pandai
banyak ilmu pengetahun
rajin membaca
tidak bebal
tidak bodoh
apa dia cakap dia kota
cakap boleh dipakai
mesyuarat tak pernah tak datang
parlimen tak pernah tak datang
tak pernah mungkir janji
kalau cakap nak saman
pasti dia akan saman
tak pandai kelentong
cakap tak kluk klik
cakap tak kasar
penuh budi bahasa
apakah ini satu fitnah
saje tanya 
takut  bersubahat
menyebar fitnah
--------------

POLITIK JALAN RAYA BERJAYA

JENG JENG JENG JENG JENG JENG JENG JENG JENG JENG JENG JENG


Bersih 5: Bersatu sokong lima tuntutan, mahu himpunan berlansung aman

22 Oktober 2016
Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) akan mengadakan mesyuarat untuk menentukan gerak kerja dan pembabitkan parti itu dalam himpunan Bersih 5 yang akan diadakan pada 19 November depan.

MAHATHIR AKAN

TURUN KE JALAN

RAYA -  SATU

KEJAYAAN 

UNTUK GARIS

POLITIK JALAN

RAYA

-----------------

DUNIA MENGHADAPI PERANG
APA MAKNA

BERITA INI?

PERANG DUNIA

SEDANG

DIRANCANG

Russian warships filmed off coast of Britain as Royal Navy shadows Syria-bound vessels through English Channel

R
ussian warships have been pictured off the coast of Britain, en route to a suspected bolstering of the bombing campaign on the besieged Syrian city Aleppo.

Royal Navy vessels were closely monitoring the fleet as it passed through the English Channel at around 9am on Friday.
Admiral Kuznetsov, an aircraft carrier, and Peter the Great, a Kirov class battlecruiser, were among those filmed off Ramsgate, Kent, in footage posted online.

-------------

ANAK MUDA TURUN KE HALAN RAYA

Bajet Najib ‘Bajet Gula-gula Pilihanraya’, Isu Kos Sara Hidup Anak Muda Dipinggirkan

Saya merasa kecewa terhadap Bajet 2017 yang dibentangkan oleh Perdana Menteri Malaysia sebentar tadi yang gagal mengemukakan Pelan & Penyelesaian bagi mengatasi isu Ekonomi dan Kos Sara Hidup anak muda Malaysia yang kian meningkat ini.

Apa yang lagi mengecewakan adalah, dalam keadaan isu anak muda diabaikan, Bajet 2017 yang dikemukakan ini kelihatan lebih menyerupai satu langkah terdesak demi menjaga kepentingan politik UMNO BN menjelang pilihanraya yang bakal berlangsung tahun depan.

Sedangkan golongan graduan dan anak-anak muda di Malaysia kini sedang menghadapi kekangan dan kesusahan bagi memiliki rumah sendiri, adalah amat nyata bahawa Kerajaan UMNO BN gagal memahami rintihan dan suara anak muda  dan penawaran pengecualian cukai dalam projek pembinaan bangunan ini membuktikan bahawa Kerajaan UMNO BN lebih mementingkan kepentingan dan kemenangan pilihanraya daripada menyelesaikan isu kritikal rakyat khususnya generasi muda.

Di samping gagal mengatasi isu ekonomi anak muda, Bajet 2017 tidak mengambil sebarang inisiatif dalam memperbaiki kelemahan dalam skim bantuan anak muda yang ditawarkan sebelum ini seperti Skim Perumahan Belia yang ditawarkan dalam Bajet 2016 yang gagal dan hanya mencapai kadar permohonan serendah 12% sahaja.

Selain itu, Kerajaan UMNO BN juga membentangkan bajet defisit selama 20 tahun berturut-turut dan gagal menepati sasaran pengurangan kurang dari 3.1%. Selain terpaksa menghadapi bebanan hidup dengan hutang PTPTN & hutang ansuran kereta, anak-anak muda juga terpaksa menanggung hutang negara yang diakibatkan oleh kepinangan dan kelemahan tadbir Kerajaan Barisan Nasional. Menjelang akhir tahun 2015, hutang negara telah mencecah RM630.5 billion (54.5% daripada KDNK) dan menghampiri had siling 55%.

Dengan jumlah penduduk Malaysia 31.7juta, setiap anak muda di Malaysia kini terpaksa menanggung hutang negara purata RM19,889. Kegagalan Kerajaan UMNO BN menangani peningkatan hutang negara pada akhirnya mesti akan meninggalkan padah dan membebankan kehidupan anak muda Malaysia. Merumuskan Bajet 2017 yang gagal mengambil sebarang inisiatif bagi mengurangkan perbelanjaan kerajaan serta hutang negara, Bajet 2017 merupakan satu bajet yang mengecewakan golongan anak muda serta belia di Malaysia.

YB Lee Chean Chung
Ketua Penerangan 
Angkatan Muda KEADILAN Malaysia
ADUN Semambu
012-9540498


---------------

MATO SOTONG PUTAR ALAM


MAT SOTONG

PUTAR ALAM

BUKAN TT 

YANG CAKAP

INI CAKAP 

BEKAS MUFTI
Kalau nak marah, marahlah... RUU 355 kabur dan tidak jelas, tegas bekas Mufti Perlis

Pas perlu terbuka jika ada pihak yang mendakwa Rang Undang-Undang (RUU) persendirian yang dibawa presidennya bukan berdasarkan hukum Tuhan, kata bekas mufti Perlis.
Dr Juanda Jaya yang kini Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Jemoreng, Sarawak berkata dengan tiada perincian umum maka RUU itu sekadar dilihat satu cadangan manusia yang diberikan baju agama.
“Sebab itu saya sebut RUU 355, RUU yang kabur. Kalau orang nak marah, marahlah. Sebab kita pun tahu mereka sendiri tak tahu apa yang nak dijelaskan.
“Sekejap kata nak laksana hudud, sekejap kata tidak pula. Undang-undang ini benda yang jelas. Langgar lampu merah kita tahu berapa dendanya. Ini nak laksanakan undang-undang Tuhan.
“Jangan marah jika ada orang kata RUU 355 tidak sakral (kudus). Ia hanya undang-undang cadangan manusia. Barangkali diberi baju agama,” katanya dalam satu wawancara bersama ProjekMMO.
ada seorang anak muda
dari ketereh telah berkata
bahawa hadi ini
seorang yang bijak
seorang yang  pandai
banyak ilmu pengetahun
rajin membaca
tidak bebal
tidak bodoh
apa dia cakap dia kota
cakap boleh dipakai
mesyuarat tak pernah tak datang
parlimen tak pernah tak datang
tak pernah mungkir janji
kalau cakap nak saman
pasti dia akan saman
tak pandai kelentong
cakap tak kluk klik
cakap tak kasar
penuh budi bahasa
apakah ini satu fitnah
saje tanya 
takut  bersubahat
menyebar fitnah


------------

BAJET DARI SAEKOR PENYAMUN
Bajet 2017: Najib tanya siapa main sandiwara, MP pembangkang jawab MO1

Pembentangan Bajet 2017 hari ini menyaksikan sebahagian besar Ahli Parlimen pembangkang bertindak protes keluar dari Dewan Rakyat selepas Datuk Seri Mohd Najib Razak bertanyakan soalan tentang sandiwara.
Najib dalam ucapannya berkata beliau mendengar ada pihak yang membuat tuduhan bahawa Bajet 2017 sebagai satu sandiwara kerajaan.
KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

PENYAMUN 

SAMPAIKAN

BUJET

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH


--------------

SEKALI LAGI TAK HADIR PARLIMENHadi tidak hadir Bajet 2017,  ada kuliah Jumaat, majlis tahnik


MAJLIS TAHIK

OOOPSSS....

MAAF SILAP BACA

MAJLIS TAHNIK


------------

JANGAN SEBAR FITNAH


JANGAN FITNAH


tuan haji hadi
tidak hadir di parlimen
kerana tuan haji
ke london untuk 
menyaman
sarawak report
adalah berita fitnah
hentikan fitnah
jangan sebar fitnah------------------

PENYAMUN MENYAMPAIKAN BUJET

DI MALAYSIA

PENYAMUN


MENYAMPAIKAN

BUJET NEGARA

INI BUKTI

MALAYSIA INI

NEGARA DUNIA

KE TIGA

DALAM NEGARA

DUNIA KE TIGA

JIKA 

PILIHAN RAYA

BOLEH 

MENGUBAH

MAKA 

PILIHAN RAYA

AKAN 

DIHARAMKAN
------------

HUTANG NEGARA MAKIN NAIK
SIJIL HALAL RASUAH
padan muka..siapa suruh dulu2 korang taknak masuk gomen..yg membuat hutang2 ni kebykkannya adalah gomen..bank2 suka memberi pinjaman kpd warga gomen walaupun warga keje ini sudah tidak mampu bayar..

lihat pegawai air sabah sbg contoh, berjuta2 duit dlm umah, dlm bank dan emas2 yg bergantungan dileher2 sehingga menutup tetek..paling teruk kena tukar..duit tetap habis.hutang tetap hutang..yg membayar hutang adalah warga2 keje swasta dan keje sendiri mcm bro tt, zunar, pyanhabib..

pekerje2 gomen pasti selamat walau ditangkap dibicara..kes teruk macam najib..najib bukan saja diberikan sijil halal rasuah, sijil halal entota, sijil halal menyamun malah najib juga ada kapal terbang syariah compliant lagi..

kalo terhempas pun gerenti syahid..disbkan org2 gomen ni bebas berhutang maka org2 kampung, dato datin, mestilah nak pastikan anak2 dpt masuk gomen disertakan dgn surat2 sokongan dari babi2 ops silap dari yb2 yg dilihat bangang oleh pakatan harapan..sama gak, masuk polis bukan sb nak menjaga on LAGI BERITA BAIK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/21/16


-------------