Selasa, 12 Januari 2021

JANGAN TERPENGARUH DENGAN CAKAP CAKAP

 


JANGAN CEPAT

TERPENGARUH

DENGAN

 CAKAP CAKAP

MASA DEPAN PKR

 


MASA DEPAN PKR

Ricesaffron@gmail.com commented on

 "BRO LU TERLAMBAT"

The winner takes it all The loser's standing small Beside the victory That's her destiny The winner takes it all The loser has to fall It's simple and it's plain Why should I complain


Unknown commented on

 "RAFIZI DAN SAIFUDDIN"

Ya. Ini saja harapan pkr. Ni sajalah harapan pkr. Pkr dah tinggal nasik kerak. Ini sajalah yg ada.

TARIK TOLO

 
TARIK TOLO

ABAH KAO

bima sakti commented on

 "BRO LU TERLAMBAT"

Bodoh punya nasri Aziz..tak reti Bahaso ko...kawu sibuk nak tarik tarik apo lagi..tarik tolo abahh kawu... Semuo dah terlambek.. Macam lagu Shide " sayang semuanya sudah terlambek...anggaplah Aku tiada lagi..." Kawu tunggu lah 1 ogos kalau nak cakap politik pun... ...

DOA DARI WAWI
DOA DARI WAWI

Unknown commented on

 "ANWAR RANCANG 

JATUHKAN MUHYIDIN"

Mmg kovik19 Ni dah parah bukti azmin cakap besar telah tertunai maka sepatutnya azminlah juru penyekesai masaalah ini kenapa pulak di talakan kpd DSAI, siapa dsai sekarang? Jika dsai diberi peluang maka dia harus struggle bermatian untuk menyesaikan masaalah ini dgn mendapatkan nasihat dari dswawi Dan berakat doa keduanya Dan diatas makhbur Allah ianya dapat diatasi.

INI NAMANYA KENDURI DAH LANGSUNG

 SEDIH

BROTHER KITA NI

SAMPAI KENDURI

DAH LANGSUNG

KAH KAH KAH

NASIB BAIK ADA

KERAK NASI

KAH KAH KAH

KALAU TIDAK

TERPAKSA MAKAN

AIR LIUR

KAH KAH KAH

Nazri Aziz 

tarik sokongan 

terhadap Muhyiddin


AHLI Parlimen Padang Rengas, Nazri Aziz telah menarik sokongannya terhadap Perdana Menteri Muhyiddin Yassin, mengurangkan kerusi Parlimen kerajaan Parikatan Nasional kepada 109.

Dengan penarikan sokongan berkenaan, Muhyiddin kehilangan sokongan ahli Parlimen daripada 222 kerusi di Dewan Rakyat.

Penarikan sokongan itu dibuat selepas ahli Parlimen Machang Ahmad Jazlan Yaakub juga menarik sokongan terhadap perdana menteri pada Ahad lalu. 

Ketua Umno Bahagian Padang Rengas membuat pengumuman itu pada sidang media hari ini di ibu pejabat Umno di Kuala Lumpur.

Beliau juga berspekulasi bahawa perhimpunan agung Umno pada akhir bulan ini mungkin ditangguhkan susulan pengumuman darurat. 

Beliau berkata pengisytiharan darurat oleh Muhyiddin adalah pengakuan perdana menteri bahawa beliau sudah kehilangan sokongan majoriti di Parlimen.

Pagi ini, selepas Yang di-Pertuan Agong perkenan permohonan darurat, Muhyiddin berkata pengisytiharan itu bertjuan untuk memberi kerajaan lebih banyak kuasa untuk memerangi wabak Covid-19.

“Parlimen akan ditangguhkan semasa darurat dan tidak akan ada pilihan raya kecil atau pilihan raya negeri serta nasional,” kata Muhyiddin ketika menyampaikan ucapannya hari ini.

Dalam keadaan darurat, kerajaan akan dapat menggubal undang-undang baharu dalam membantu memerangi wabak, katanya.

Muhyiddin bagaimanapun menafikan darurat itu merupakan usahanya merebut kuasa selepas hilang sokongan majoriti minggu ini.

“Darurat ini bukan rampasan kuasa tentera dan perintah berkurung tidak akan dilakukan.

“Kerajaan akan terus berfungsi seperti biasa,” katanya. – 12 Januari, 2021.

APAKAH DIA 

NAZRI AZIZ

KAH KAH KAH

NAZRI AZIZ IALAH

PERUMPAMAAN

BARU KITA

AMIN

BILA DIPERLUKAN

DIA TAK MUNCUL 

AMIN

BILA TAK DIPERLUKAN

DIA MUNCUL

KAH KAH KAH

INI PERUMPAMAAN

BARU UNTUK KITA

KHALASSEMUA BERPUNCA DARI SINI

 SEMUA [UNCA

DARI SINI

Unknown commented on 

"ANWAR RANCANG 

JATUHKAN MUHYIDIN"
Kemelut politik negara and penderitaan rakyat Malaysia semuanya berasal daripada hasrat seorang politikus nak jadi perdana menteri, dan hingga hari ini hasratnya terbengkalai. Sejak PH memang PRU dulu, politikus tersebut dan konconya menyerang Tun Mahathir bertubi-tubi, menyebabkan kerajaan PH retak, pentadbiran negara tak stabil. 
Perbuatan sabotaj rakan politik dan kerajaan dari dalam ini sungguh menjijik. Langkah Sheraton adalah reaksi terhadap serangan politik politikus tersebut. Mereka tahu negara akan hancur jika politikus tersebut jadi perdana menteri, beliau tidak ada kebolehan tadbir negara, hanya gila kuasa, amat suka makan pau. 

Jikalau nak selesai kemelut politik dan masalah lain negara, langkah pertama ialah teruskan siasatan dan dakwaan mahkamah terhadap politikus tersebut yang tak lama dulu suspek cabul kehormatan laki muda. Tak lama dulu, masa politikus tersebut masih merengkok dalam penjara, rakyat walaupun susah tapi bersatu dan ternampak harapan masa depan yang lebih cerah. Politikus ini menghancurkan harapan rakyat demi kegilaan beliau nak jadi perdana menteri.

LAUANGAN KOSONG

 

LAUNGAN KOSONG

Unknown commented on

 "BAHAYA DARI

 ANWAR IBRAHIM"

Tepat, Kluangman! Gwa dah lama kata Anwar Ibrahim pandai buat bising, tin kosong. Dia tiada intelek, tiada upaya laksana apa-apa pun. Tiada rekod kejayaan, panjang rekod kegagalan. Dah 20 lebih tahun jerit "Reformasi", sampai sekarang tak dapat hurai kepada rakyat dan pengikutnya apa bayangan "reformasi"? 

Sebabnya senang, Anwar langsung tak tahu atau faham apa itu "reformasi", dia tak pandai fikir, IQ setakat kangkung! Sebab tu, tak heranlah Mat Maslan jauh lebih cerdik dan berbolehan daripada Anwar.

PIL DARURATPIL DARURAT

Unknown commented on

 "BAHAYA DARI 

ANWAR IBRAHIM"

Malaysia berubat.... marilah seluruh rakyat. Kite telan sekali lagi pil ini... pil darurat. Semoga pil ini berjaye melandaikan pendemik covid19. Dan menjadi penawar kepada 222 yang berpenyakit gile kuasa... berebut kuasa dikala rakyat kian semput.TUNGGU KEJAP

 TUNGGU KEJAP

Syed Alwi Aljufri commented on 

"RAKYAT SELAMAT 

DARI KOBID"

Wait a minute ‼️ I have got the numbers ‼️

 Kah Kah Kah

MAHKAMAH TERUS BERJALAN

 MAHKAMAH

TERUS BERJALAN

AMIN

Unknown commented on

 "MALU SI ANAK BABI"

Ingat boleh makan Yidin. Kah Kah Kah Kah. Darurat je, proses kehakiman berjalan macam biasa.


gazali commented on

 "222 ORANG GILA"

DARURAT.......MAHKAMAH TERUS BERFUNGSI......Awas yang mana ada kes mahkamah bersedialah untuk kePenjara. Walaupun kekurangan MP PN tetap memerintah.

RAFIZI DAN SAIFUDDIN

 JANGAN DENGAR

WARGA INTERNET

SEDANG HEBOH MELAPOR
BAHAWA SELASA DEPAN
ANWAR IBRAHIM
AKAN MENGADAP AGUNG

BERITA INI TIDAK BETUL
INI BERITA PALSU
YANG DISEBAR
DARI MUSUH ANWARBERITA INI JUGA
CUBA MELAGA-LAGAKAN
ANTARA 
SAIFUDDIN NASUTION
DAN
RAFIZI RAMLI

DUA SOSOK INI
ADALAH PEMIMPIN
MASA DEPAN PKR
DAN 
PEMIMPIN MASA DEPAN
MALAYSIA
AMIN

JANGAN DENGAR
BERITA PALSU
AMIN

BRO LU TERLAMBAT

 


BRO

LU TERLAMBAT

KAPAL DAH BELAYAR

KAH KAH KAH

KEDAI DAH TUTUP

KAH KAH KAH

Nazri Aziz tarik 

sokongan terhadap

 Muhyiddin


DALAM POLITIK

WAJIB TAHU

MASA DAN SAAT

KAH KAH KAH

BURUNG DAH

TERBANG

KHALAS

RAKYAT SELAMAT DARI KOBID 

RAKYAT SELAMAT

DARI KOBID

AMIN

MUHYIDDIN 

DISELAMATKAN

OLEH KOBID

AMIN


Agong perkenan 

darurat 

hingga Ogos,

 kata Istana Negara

YANG di-Pertuan Agong memperkenan permohonan kerajaan pimpinan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin untuk mengisytiharkan darurat sebagai usaha membendung pandemik Covid-19, menurut Istana Negara.

Kenyataan Datuk Pengelola Bijaya Diraja Istana Negara Ahmad Fadil Shamsuddin itu menyebut,  baginda memperkenan proklamasi darurat diisytihar untuk tempoh sehingga 1 Ogos atau lebih awal.

Pengumuman itu dibuat sewaktu Muhyiddin ditekan kalangan pemimpin Umno yang menarik sokongan ke atasnya dan menuntut pilihan raya diadakan segera.

“Maka dengan itu, Seri Paduka Baginda memberi perkenan supaya pengisytiharan proklamasi  darurat dilaksanakan sebagai langkah proaktif untuk membendung gejala wabak Covid-19.

“Seri Paduka Baginda turut memberi perkenan untuk tempoh pelaksanaan darurat ini sehingga 1 Ogos 2021 atau sehingga suatu tarikh yang lebih awal jika angka kes positif Covid-19 harian dapat dikawal dan diturunkan dengan berkesan.”

Menurut kenyataan itu Al-Sultan Abdullah juga memperkenan cadangan membentuk satu jawatankuasa bebas dianggotai ahli Parlimen kerajaan dan pembangkang serta pakar kesihatan.

“Jawatankuasa bebas ini akan mengesyorkan kepada Seri Paduka Baginda sekiranya pelaksanaan darurat ini dapat ditamatkan lebih awal,” kenyataan itu dipetik.

Ia turut menjelaskan, cadangan itu pada awalnya diputuskan oleh Kabinet dan dipersembahkan kepada Yang di-Pertuan Agong di Istana Negara semalam.

Jemaah menteri itu itu mencadangkan proklamasi darurat sebagai langkah membendung dan melandaikan kes positif Covid-19 harian, menurut Istana Negara.

Seterusnya selepas menerima sembah taklimat oleh para ketua pentadbiran negara dan merundingkannya dengan Raja-Raja Melayu, baginda memperkenan cadangan proklamasi darurat.

“Maka Al-Sultan Abdullah berpandangan penularan wabak Covid-19 di negara ini berada di tahap yang amat kritikal dan adanya keperluan Pengisytiharan Proklamasi Darurat berdasarkan Fasal (1) Perkara 150 Perlembagaan Persekutuan.”

“Perlu dimaklumkan perkenan ini juga mengambil kira rundingan Seri Paduka Baginda dengan Raja-Raja Melayu.

“Perkenan ini turut mengambilkira keselamatan diri rakyat dan kepentingan negara. Ia juga berdasarkan statistik semasa Covid-19, khususnya kekangan kemudahan logistik mengikut negeri yang telah dipersembahkan semasa sesi taklimat tersebut.”

Antara ketua turus yang tampil mempersembah taklimat adalah Ketua Setiausaha Negara Mohd Zuki Ali, Peguam Negara Idrus Harun dan Panglima Angkatan Tentera Affendi Buang.

Turut tampil Ketua Polis Negara Abdul Hamid Bador, Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah dan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya Abdul Ghani Salleh.

Istana Negara menyebut, baginda menerima maklum mengenai tekanan yang bebanan yang ditanggung oleh sistem kesihatan pada masa ini dan keupayaan hospital menerima pesakit.

Muhyiddin Yassin semalam mengumumkan sistem kesihatan negara hampir lumpuh dan tidak mampu menanggung peningkatan jangkitan sekiranya terus meningkat lebih 2,000 kes sehari.

Al-Sultan Abdullah seterusnya menasihati rakyat supaya bertenang menghadapi pelaksanaan  darurat serta Perintah Kawalan Pergerakan yang mula dikuatkuasa semula esok secara berperingkat.

Baginda pada Oktober menolak permohonan untuk mengisytihar darurat sewaktu kalangan ahli Parlimen berusaha mengemuka usul undi tidak percaya ke atas Muhyiddin.

Baginda juga mengarahkan semua ahli Parlimen menyokong Belanjawan 2021 dalam sidang Dewan Rakyat yang berlangsung pada bulan berikutnya.

Muhyiddin mempersembah cadangan untuk mengisyithar darurat pada waktu itu sewaktu pemimpin Umno dilapor menyokong Anwar Ibrahim untuk mengambil alih kerajaan.

Seterusnya, Muhyiddin mempersembahkan cadangan sekali lagi untuk mengisytihar darurat bagi menangguhkan pelaksanan pilihan raya kecil susulan kematian beberapa wakil rakyat.

Al-Sultan Abdullah pada 16 September mengumumkan perkenan mengisytiharkan proklamasi darurat untuk kawasan terbabit.

Ia membolehkan SPR menangguhkan tiga pilihan raya kecil untuk kawasan Parlimen Batu Sapi dan Gerik serta kawasan DUN Bugaya di Sabah. – 12 Januari, 2021.


POLITIKUS

GILA KUASA

WAJIB SEDAR

AMIN

RAYAT NAK 

SELAMAT 

AMIN 

BUKAN  HENDAK

 PERDANA MENTERI

 BARU 

AMINMALU SI ANAK BABI
MALU 

SI ANAK BABI

Unknown commented on

 "PAU UMNO KENA PAU"

Anak babi berjalan sambil tunduk kepala kerana dia malu bapaknya babi...org umno berjalan mendabik dada walaupun penimpinnya kategiri tim mahkamah...ada nampak tak perbezaan...

BAHAYA DARI ANWAR IBRAHIMBAHAYA DARI

ANWAR IBRAHIM

kluangman commented on

 "ANWAR RANCANG

 JATUHKAN MUHYIDIN"

APA isi percakapannya, satu pun Tak ada... Ayat pun dah tak power, sudah tiada semangat... Sekurang kurangnya berilah harapan kepada rakyat..Hari ini saya PM, besok covid-19 turun, sedap sikit dengar.. Now baru faham, kenapa Tun Tak minat Anwar PM. 


Unknown commented on
 "ANWAR RANCANG 
JATUHKAN MUHYIDIN"

Dia ni.. the real DEVIL.. jadi jahanam semua.. masyarakat jadi teruk kena COVID pun sbb dia.. BEWARE.. THE DEVIL

HABIS LINGKUP TUTUP KEDAI

 HABIS LINGKUP

SEMUA TUTUP

 KEDAI

AMIN


Agong perkenan darurat

 hingga Ogos, 

kata Istana NegaraHARAP POLITIKUS

SEDAR APA

YANG TELAH 

MEREKA LAKUKAN

AMIN

PENYAKIT GILA KOBID

 


PENYAKIT

GILA KOBID

Encik Zaha commented on

 "ANWAR RANCANG 

JATUHKAN MUHYIDIN"

Kalau DSAI jadi PM, Covid boleh settle ker. KKM dan Polis yang berhempas pulas. Terima kasih KKM dan Polis. Anyway kes ketidakstabilan politik masih menular dalam pandemik Covid 19.

 Rakyat setia menanti PRU 15 kerana rakyat sudah tahu yang mana bertopeng atau sebaliknya. Rakyat bagaikan menitis air mata dengan pelbagai dugaan namun yang kaya berpangkat berkuasa bertambah senang, yang susah fakir miskin

222 ORANG GILA

 


ORANG GILA

Unknown commented on

 "ESOK HIGH NOON 

SEKALI LAGI"

Malaysiaku.... 222 orang sedang menggila.... macam covid 19 sama naik menggilanya. Bolehkah rakyat ini terus waras.... ditekan oleh dua makhluk ini. Rakyat terkepong lagi. Adoi... tolong le 222 orang jangan buat rakyat berpusing-pusing. Hingga tak tahu mane ulu mane elo.

HUMBANKAN SAJE

 


HUMBANKAN SAJE

Arymanchino commented on 

"TIM BANDUAN 

BUAT LAWAK KOBID"

Dua2 ekor ni melaon besar yg patut rakyat humbam dlm lubang taik..Jgn bagi 2 ekor ni bènafas lg.Mereka ni yg jahanamkan negara..

PAU UMNO KENA PAU

 PAU UMNO 

KENA PAU

OLEH KOBID

MUHYIDIN SELAMAT

Unknown commented on 
"PKP SEKALI LAGI"

Apa jadi PAU Umno hujung bln ni...
 Hahahaha jadi kueh PAU je la

BERKHALWAT HARI KE 301

 
KHALWAT KE 301

SELASA  12/1/2021

KITA MASUK KE HARI 301
BERKHALWAT 

KELMARIN  PKP
DIUMUMKAN 
SEKALI LAGI KITA
BERKURUNG
DIKURUNG
BERKHALWAT

BERAPA LAMA GAWAT KOBID
AKAN BERTERUSAN
GURU NANAK PUN 
TAK DAPAT RAMALKAN

POLITIKUS KITA
MASIH BELUM SEDAR
MASIH BEREBUT KUASA
MARILAH KITA
RAMAI RAMAI
JANGAN SOKONG
MEREKA 
YANG MEMBAWA BAHAYA
PADA BUMI INI

DI AMERIKA
GERAKAN PECAT TRUMP
TELAH BERMULA

PAGI INI HOKKIEN MURAM
BERANGIN
MATA HARI TAK KELIHATAN
DUA HARI TAK HUJAN
JALAN KERING
TAK ADA LOPAK AIR

PAGI INI 
BURUNG HOW WOW 
YANG AMAT BISING
BERLAGU DENGAN KUAT
KEDENGARAN  DI SELURUH  HOKKIEN


BRO
PERJALANAN HIDUP INI
JANGAN DITAKUTI
JANGAN DIRANCANG GILA GILA
IANYA UNTUK KITA
MENEROKA DAN ENJOY

BILA MEMBERI
JANGAN HARAPKAN
ADA PULANGAN
KALAU MENGHARAP PULANG
BUKAN MEMBERI
TAPI MELABUR

BRO
PAGI INI SENYUM
DAN GUMBIRALAH
DENGAN APA YANG KITA ADA

BRO
JANGAN NILAI SESEORANG
DENGAN APA YANG TELAH 
DIA LAKUKAN DAHULU
DIA BOLEH BERUBAH

WAJIB SANGSI
WAJIB BERTANYA
CARI JALAN SENDIRI

BRO
JIKA KESILAPAN BERLAKU
ITU MAKNANYA
KIAT TELAH MENCUBA

BRO
KIRA OK
KALAU KITA HILANG MEMBER
TAPI
JANGAN HILANG DIRI SENDIRI

TUMPUKAN KEMANA NAK PERGI
BUKAN TUMPU
APA YANG DITAKUTI

KADANGKALA PERASAAN ITU
TERUS TINGGAL
WALAU PUN  DIMINTA PERGI

BRO
NILAI KITA INI 
PADA ORANG LAIN
SAMA SAPERTI
NILAI KITA
PADA DIRI KITA SENDIRI

BRO
ADA SATU RUANG
DALAM DUNIA INI
YANG LU BOLEH UBAH
IANYA DIRI KITA SENDIRI
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUAN HARI INI

SELAMAT BERKHALWAT