Khamis, 1 November 2018

ANWAR TAK BOLEH JADI PERDANA MENTERI
HUBAYA
ANWAR TAK BOLEH JADI PM
INI KATA-KATA PEMIMPIN BESAR
RAJA SEGALA BOMOH
ADA LIMA JUTA ANAK MURID
HEBAT HEBAT WAL HEBAT MEBAT

YB JOE ABEDUL KECEWAYA AMPOON

YA MAULANA

YB JOE ABEDUL

KECEWA KERANA

KELAKUAN

KADIR JASIN


Pemimpin PKR minta polis siasat penasihat media Mahathir


Ahli Parlimen Sungai Petani,  YB  Johari Abdul mahu pihak polis menyiasat Penasihat Media dan Komunikasi Pejabat Perdana Menteri, A Kadir Jasin di bawah Akta Hasutan 1948 berhubung tulisannya di blog yang didakwa menghina Raja-raja Melayu.

Merujuk tulisan Kadir di blog pada 30 Oktober lalu yang bertajuk 'Selamat Bertakhta Al Aminul Karim', Johari berkata, artikel itu boleh mencetuskan prasangka buruk terhadap Sultan Kedah, Sultan Sallehuddin Sultan Badlishah.

“Saya sebagai seorang wakil rakyat dari Kedah amat kecewa dengan tulisan Kadir ini, dalam memuji tetapi dalam masa yang sama tulisannya mengandungi unsur penghinaan terhadap baginda.

“Ini sangat berbahaya dan kita minta polis untuk menyiasat Kadir kerana perkara sebegini sangat meresahkan rakyat,” katanya yang juga adalah ADUN Gurun pada sidang akhbar di bilik media Parlimen hari ini.

PASAI APA

HANG KECEWA?

HANG NAK NAIK

GAJAH KE? 

KAT MANA YG

JADIKAN HANG

KECEWA NOOH

TUNJUK KAT POLIH

KAT MANA ADA

KENTUT MASAM

Kadir Jasin: Rakyat perlu tahu peruntukan belanja buat raja


Sultan Kedah, Tuanku Sallehuddin Ibni Almarhum Sultan Badlishah yang ditabalkan pada 22 Oktober lalu mengambil gelaran “Al Aminul Karim.”

Seorang pegawai Pejabat Sultan di Alor Star memberitahu, terjemahan bahasa Melayu yang diperkenankan bagi gelaran itu adalah “raja dipercayai yang bersifat mulia.”

Alhamdulillah. Sebagai negeri majoriti Melayu-Islam yang kaya pun tidak dan miskin sangat pun tidak, Kedah memerlukan seorang raja yang dipercayai rakyat jelata dan bersifat mulia.

Seorang menteri orang Kedah yang hadir upacara penuh adat istiadat Melayu itu memberitahu saya, empat ekor gajah dibawa khas dari Pahang untuk tujuan tersebut.

Saya rasa ini adalah gajah daripada Pusat Pemuliharaan Gajah Kuala Gandah. 

Di situ ada dua jenis gagah. Gajah denak yang jinak dan gajah liar yang ditangkap. Gajah liar itu akan dipindahkan ke tempat lain agar tidak bertembung dengan manusia.

Rela jika raja bijaksana

Menteri itu turut memaklumkan kepada saya berapa belanja membawa haiwan itu pergi balik. Boleh kira mahallah. 

Tapi saya kata kepada beliau, kalau raja bijaksana dan sentiasa di atas takhta, saya relalah dengan perbelanjaan itu.

Lagipun bukan hari-hari raja ditabalkan. Pertabalan terakhir berlaku di Kedah lebih 60 tahun lalu apabila Almarhum Sultan Al-Haj Abdul Halim Mu'adzam Shah ibni Almarhum Sultan Badlishah ditabalkan.

Menteri itu kata lagi, bukan sahaja majlis tersebut penuh adat istiadat Melayu tetapi lebih daripada itu ia bersandarkan Islam dan Al-Quran.

Katanya, sumpah jawatan yang paling tinggi adalah apabila Mufti Kedah, Datuk Sheikh Fadzil Awang, membacakan doa yang terkandung di dalamnya Ayat ke-26 Surah Al-Imran.

"Wahai Tuhan Yang mempunyai kerajaan, Engkau berikan kerajaan kepada orang yang Engkau kehendaki dan Engkau cabut kerajaan dari orang yang Engkau kehendaki. Engkau muliakan orang yang Engkau kehendaki dan Engkau hinakan orang yang Engkau kehendaki. Di tangan Engkaulah segala kebajikan. Sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas segala sesuatu.”

Walaupun terlewat, saya turut menadah tangan mengaminkan doa beliau sambil berharap lirik lagu rasmi negeri Kedah akan menjadi panduan.

“Allah selamat sultan mahkota, 
berpanjangan usia di atas takhta, 
memelihara agama nabi kita, 
negeri Kedah serata-rata.”

Lagu rasmi itu dengan jelas menyatakan tempat raja adalah di atas takhta dan tanggungjawab raja adalah memelihara Islam “agama Nabi kita”.

Ia tidak kata, “berpanjangan usia di bilik lembaga” dan “pelihara konglomerat niaga baginda.”

Tak kata raja kita selamat cari bijih, balak 

Rangkap penyudah lagu kebangsaan negara kita pun mengingatkan hal yang sama.

“Rahmat bahagia, 
tuhan kurniakan, 
raja kita, 
selamat bertakhta.”

Ia tidak kata, raja kita selamat dalam bilik lembaga, atas padang bola, dalam arena politik negara atau mencari bijih dan balak dalam hutan belantara.

Perlembagaan negara kita meletakkan raja-raja di atas takhta (di dalam istana) dengan peruntukan kewangan dan kemudahan yang tidak termimpikan oleh manusia biasa.

Mungkin dalam era Malaysia baru ini, parlimen dan Dewan-dewan Undangan Negeri boleh maklumkan kepada rakyat jelata berapa banyak perbelanjaan yang mereka peruntukan kepada raja-raja mereka.

DATUK A KADIR JASIN bekas ketua pengarang Kumpulan New Straits Times Press (M) Bhd. Beliau kini bergiat dalam BERSATU sebagai pimpinan pusat parti itu.
---------------

BETUL KE BERITA INI?

BETUL KE

BERITA INI?
Kekalkan gandingan Anwar, Azmin'
SHAH ALAM - Ahli PKR perlu melihat faktor senioriti yang ada pada calon Timbalan Presiden PKR,  Mohd Azmin Ali sebagai satu keutamaan  untuk beliau terus bersama Presiden,  Anwar Ibrahim sebagai regu terbaik PKR.

Calon Majlis Pimpinan Pusat (MPP),  Rashid Hasnon berkata, dalam perjuangan ini, bahkan di dalam kehidupan seharian sekalipun, faktor senioriti wajar diambil kira.


SAJE TANYA

MANA TAHU

KALAU DALAM

DOMPET

ADA KONDOM

BAWAH UDANG

ADA MEE

KAH KAH KAH
-----------------

BUATAN BOMOH KERALA
AWAS
BILA JHO LOW

MATI KES 1MDB

TUTUP

SEMUA BEBAS

JENG JENG

Justo tidak terkejut kalau Jho Low ditemui mati

SHAH ALAM - Bekas eksekutif PetroSaudi International Ltd (PetroSaudi), Xavier Andre Justo merasakan ahli perniagaan kontroversi, Low Taek Jho dalam keadaan bahaya.

Beliau berkata, Taek Jho yang dikenali sebagai Jho Low kini merupakan buruan ramai kerana menjadi individu utama dalam siasatan antarabangsa dan ada kemungkinan dibunuh pihak tertentu.


APAKAH JHO LOW

BUNUH DIRI

ATAU 

KENA BUATAN

BOMOH KERALA

ATAU

..........

JENG JENG JENG

KAH KAH KAH
---------------

ORANG PUTEH FITNAH RAJA MELAYU


CILAKA 

ORANG PUTEH

FITNAH 

RAJA MELAYU

BILA NAK SAMAN

Saya amat kagum dengan keberanian luarbiasa Kadir Jasin yang saya umpamakan bagai Kapten Alexander Hamilton dewasa kini. Alexander Hamilton (before 1688 – after 1733) was a Scottish sea captain, privateer and merchant. A New Account of the East Indies (1727) was written by A. Hamilton. 
It is through this that we know that a malay state ruler was a great Sodomite, and had taken many of his Orankays (Orang Kaya) or Nobles Sons, by Force into his Palace for that abominable HOMOSEXUAL Service. Sultan TOP, Orang Kaya dan anak-anak Orang Kaya Bottom! They Became Catamites. https://www.purl.oclc.org/stream/in.ernet.dli.2015.39275/2015.39275.A-New-Account-Of-The-East-indies--Vol2_djvu.txt on 
BACA SEKALI LAGI
Publish | Delete | Spam
Hakimi Abdul Jabar
on 11/1/18


-------------------

SIAPA CUKUNG DADAH


TUDUHAN PADA

POLIS NARKOTIK

SATU HAL

Curi RM7.9 juta: Polis tunggu arahan dakwa anggota JSJN

KUALA LUMPUR - Polis Diraja Malaysia (PDRM) sedang menunggu arahan daripada Timbalan Pendakwa Raya untuk mendakwa sepasukan pegawai dan anggota Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur.

Ia berhubung kes dakwaan daripada seorang pelabur yang kehilangan wang tunai berjumlah RM7.9 juta, di kediamannya.

Wang itu didakwa hilang selepas sebuah unit kondominium di Jalan U-Thant, Lorong Ampang, di sini yang digeledah pasukan berkenaan pada 8 September lalu.

PEKARA SATU 

DUNIA

NAK TAHU IALAH

APAKAH INI

CUKUNG DADAH

ADA DUIT 7 JUTA

DALAM RUMAH

APAKAH CUKONG

CHINA?

INDIA?

MELAYU?

NIGERIA?

SAPA SAPA?

SILA BERI TAHU


--------------------

BERITA BAIK UNTUK UMAT MANUSIA
BERITA BAIK UNTUK UMAT MANUSIA
BERITA PALING BAIK UNTUK 
WARGA YAMAN


Saudi Prince: 
Coup Against King Salaman Imminent

By MEMO


October 31, 2018 "Information Clearing House" -  Saudi dissident Prince Khalid Bin Farhan Al Saud says he expects a coup to be orchestrated against King Salman and his heir, Prince Mohammed Bin Salman.

“The coming period will witness a coup against the king and the crown prince,” he said while commenting on the killing of Saudi journalist Jamal Khashoggi.

Khashoggi’s is known and all that is happening now are attempts to postpone a direct accusation of those who had issued the orders to have him killed, which Khalid said could be none other than Mohammed Bin Salman.

According to the prince, Khashoggi was planning to write his memoirs which could be one of the reasons that led to his murder.

Khashoggi was last seen when he entered the Saudi Consulate in Istanbul on 2 October. Turkey has said it has audio recordings which prove he was killed in the building. After first denying knowledge of Khashoggi’s whereabouts and claiming he had left the consulate 20 minutes after his arrival, Saudi authorities admitted he had been killed on site by what they described as “rogue agents”.

This article was originally published by "MEMO" -   

----------------

BACA SEKALI LAGI
BACA 

SEKALI LAGI


Wahai Pembacha Tukar Tiub  Yang Budiman.

Anak kelahiran Gujarat (1896-1995)  Moraji Desai pada tahun 1977 telah dilantek PM India setelah partai baru Janata dengan tidak disangka samasekali menumpaskan Indian Congress Party. Ini adalah kali pertama seorang Perdana Menteri dilantek yang bukan dari Congress Party.
Terpanggil menulis mengenai kekalahan Congress Party kerana UMNO adalah ""Congress Party of Malaysia"". Kekalahan  UMNO dulukala adalah Impossible. Mustahil.Kebelakangan ini pun Kekalahan UMNO hanya  Possible But Not Probable.Sehinggalah termaktub Hari Ini Dalam Sejarah pada 9hb Mei 2018...72 tahun setelah UMNO ditubohkan rakyat bangkit membutohkannya.

Moraji Desai bukan lah orang asing dari Congress Party. Dia pun pernah menjawat Ketua Menteri pada tahun 1950an dan semasa Mahatma Gandhi  melancharkan Civil Disobedience..protest sechara aman pada tahun 1930an  Moraji Desai dah pun aktif. Keluar masok penjara British di tahun2 1930an ke 1940an hingga lah India merdeka pada tahun 1947.

Setelah dimatikan politik nya oleh Indira Gandhi dalam Congress Party dia menyertai Pembangkang dan jadi PM  kompromi partai2 dalam Janata pada 1977.Hanya selama dua tahun kerana perchakaran dalam Janata Party.Dr M bekas UMNO Morarji Desai bekas Congress Party. Dr M pun kata dia hendak dua tahun sahaja tapi itu dulu.

Salah satu keistimewaan Moraji Desai adalah Urine Therapy...dia meminum ayer kenching dia sendirii kerana memperchayai adalah baik untok kesehatan.Di India peminuman ayer kenching sendiri maseh beleluasa.

Peminuman ayer kenching di Malaysia juga amat populer tapi selalunya ayer kenching setan lah.

KAH KAH KAH

Satu lagi persamaan dengan India...kita memang tak ada Moraji Desai tapi kita ada D.S.A.I.

Macham juga Moraji Desai , DSAI juga pernah berjawatan dan sama  lah sukan lawan towkay.Juga macham Moraji pernah dipenjara .\

Sesudah mengalami segala gala Moraji Desai dan DSAI sudah masak dan mellowed.Sudah melepasi Amarah dan Lawammah. Mudah mudahan sekarang sudah Muthmainah bagi kebaikan negara yang terchinta ini.
---------------------

AJEN ZIONIS APCO
INI MUKA

AJEN ZIONIS 

APCOSiasatan 1MDB: Lelaki Britain bekas pegawai Najib dicari SPRM


Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sedang mengesan seorang lelaki awarga asing bagi membantu siasatan sebuah kes berprofil tinggi.

Menurut kenyataan dikeluarkan agensi terbabit lelaki terbabit dikenali sebagai Paul Geoffrey Stadlen, 39, yang mempunyai kerakyatan Britain.

Mengikut rekod yang ada pada SPRM alamat terakhir Stadlen ialah di A-29-8, Blok A, Loft Sentral Condominium, Jalan Stesen Sentral 5, KL Sentral, Kuala Lumpur.


AHLI PARTI

KETUANAN MELAYU 

WAJIB TAHU

PAUL  STADLEN

HABIBUL RAHMAN

ROSMAH MANSOR

ADALAH

TIGA SOSOK

YANG MEMBAWA

KERUNTUHAN

PARTI MEREKA

KALAU MASIH 

TAK SEDAR

HANG SEMUA BAIK 

PERGI MAMPOOS

---------------

KETUANAN MELAYU

INI DIA 

KETUANAN MELAYU
Hasil Ketuanan Melayu ..Tanah Askar melayu Sg.Besi tergadai ..Tanah rezab Melayu lesap .. buat forest city bukan untuk Melayu ..Raja Melayu kawin omputeh ..Yg kena malapetaka Banjir lumpor pon Melayu .. on 
TABIK SPRING
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 10/31/18-------------

RAKYAT AKAN SOKONG


WOIT
MADEY KATA

TERPULANG PADA

RAKYAT


BERSATU Setiawangsa mahu Dr M jadi PM hingga PRU15


BERSATU bahagian Setiawangsa mahu pengerusi parti itu, Dr Mahathir Mohamad dibenarkan menjadi perdana menteri sehingga pilihan raya umum akan datang.

Sehubungan itu, pada persidangan pertama BERSATU bahagian Setiawangsa, semalam mereka membentangkan usul supaya Mahathir melengkapkan tempoh lima tahunnya sebagai perdana menteri.

Menurut Pengerusi Sahabat Harapan Setiawangsa, Abdul Rahman Hashim, usul itu dikemukakan oleh ketua bahagian Setiawangsa, Muhamad Zahid Md Arip yang juga adalah setiausaha politik kepada perdana menteri.


RAKYAT MAHU

AGENDA REFORM

DITERUSKAN

RAJA BUKAN 

RAJA MUTLAK

EKONOMI DIBAIKI

NAJIB & ROSMAH

DAN

ORANG JAHAT2

MASUK PENJARA

TAK ADA JANJI

 BELAKANG2

TAK ADA JANJI

KEPALA SAMSENG

TAK ADA JANJI

CIUM TANGAN

--------------------

SHAHIDAN BALL


KETIKA  DI

UIVERSITI MALAYA

TUAN AJI NI

DIKENALI SEBAGAI

SHAHIDAN BALL

SEKARANG NAK

NAK CARI LAGI

KETAT KE?


Cabul: Shahidan sahkan beri keterangan kepada polis

Ahli Parlimen Arau Tuan Haji  Shahidan Kassim hari ini tampil mengesahkan telah dipanggil pihak polis bagi memberi keterangan berhubung kes cabul remaja bawah umur.

“Saya telah memberi kerjasama yang baik dengan pihak polis dan saya harap semua pihak tidak memanjangkan perkara ini kerana ia menjejaskan maruah anak perempuan tersebut,” katanya pada sidang media di bangunan Parlimen, hari ini, lapor Bernama

MENYAMAR

DIBELAKANG 

KUASA

MENYAMAR 

DIBELAKANG 

AGAMA

POOODAH

KAH KAH KAH
---------------------

APA PUNYA TUUUR


ISLAM DILIHAT

KARUT MARUT

DENGAN AJARAN 

TOK AJI INI


Penerimaan ICERD bawa implikasi buruk kepada negara, kata Tuan Ibrahim

Timbalan Presiden Pas Tuan Haji Tuan Ibrahim Tuan Man menganggap jika kerajaan bersetuju untuk menerima ratifikasi Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD) boleh mengundang sesuatu yang tidak diingini berlaku kepada negara pada masa hadapan.

Beliau berkata, perkara ini juga sudah terang dan jelas bahawa ianya bercanggah dengan Perlembagaan Persekutuan.

Menurutnya, persetujuan kepada ICERD boleh memberikan kesan yang negatif terutamanya kepada hak istimewa orang Melayu.


AMAT PELIK

PARTI TOK AJI

SELALU KLIM

ISLAM ADIL

TANPA ASOBIAH

SYUMUL

SUCI TERBAIK

TETIBA  TOK AJI

MAHU HAK 

ISTEMEWA

TETIBA

TOK AJI SOKONG 

DISKRIMINASI

NAMPAK JELAS

AGAMA INI

HANYA ALAT


KAH KAH KAH

APA PUNYA

TUUUUUUUR


---------------------