Khamis, 22 April 2021

PENJUAL KARUT ARAB



PENJUAL

KARUT TOK ARAB 

 

HENTIKAN PROJEK

MEMBODOHKAN

MELAYU

AMIN

TERIMA KASIH

RONALD REAGAN

TOP 5 HARDEST WOODS IN THE WORLD

Lima kayu keras berikut adalah yang tertinggi di dunia pada Skala Janka.

1 - Buloke Australia: Ini adalah pokok kayu besi yang berasal dari Australia, dengan kekerasan Janka 5,060 lbf.

2 - Schinopsis brasiliensis: Spesies tanaman berbunga dalam keluarga gajus, pokok ini berasal dari Brazil dan berada di kedudukan ke-2 dengan ketahanan 4,800 lbf.

3 - Schinopsis balansae: Pokok ini (4,570 lbf) membentuk kawasan hutan yang luas di Argentina dan Paraguay dan dapat tumbuh setinggi hampir 80 kaki. Ia biasa digunakan dalam pembinaan rumah dan bangunan.

4 - Lignum vitae: Kayu keras Caribbean dan Amerika Selatan ini terkenal dengan gabungan kekuatan, ketumpatan dan ketangguhan, dan mempunyai kekerasan Janka 4.500 lbf. Telah lama digunakan dalam aplikasi yang memerlukan ketahanan yang sangat tinggi, seperti pembinaan kapal. Ia juga mempunyai sifat semula jadi seperti tahan air, karena disisipkan dengan resin seperti lilin.

5 - Piptadenia macrocarpa: Kawasan di Argentina, Bolivia, dan Peru menanam kayu keras ini, yang mempunyai peringkat kekerasan Janka 3,840 lbf


Apakah kayu terbaik untuk digunakan di atas kapal?
Penting bahawa kayu yang digunakan untuk pembinaan laut tahan lasak dan tahan lama. Ia tidak boleh terlalu lembut, tidak terlalu rapuh, dan tentu saja ia mesti tahan terhadap kerosakan sepanjang masa. Terdapat banyak pilihan di luar sana, dan beberapa jenis kayu yang paling biasa digunakan untuk kapal termasuk cedar, abu, mahagoni, oak, dan pain. - 22 Jul 2019

Apakah kayu pilihan untuk membina rumah dan kapal di Malaysia?
Chengal / Cengal
Penjelasan: Chengal / Cengal / Neobalanocarpus telah digunakan untuk pembuatan perabot, rumah dan pembuatan perahu. [5] [6] Walaupun kekuatan dan kekerasannya yang melampau, chengal sangat fleksibel sebelum disembuhkan sepenuhnya, menjadikannya sesuai untuk lenturan papan (pembuatan kapal) .29 Sep 2020

LIHAT AJEN CHINA MERAH

 


LIHAT AJEN 

CHINA MERAH

AMIN

BAWA 

PORAK PERANDA

KE TANAH MELAYU

AMIN  

JARINGAN LUAS

DAPAT DATUK SERI

AMIN

SAPA BERI

DATUK SERI INI?

KAHALAS

ADA POLIS TELAH

DIRASUAH

AMIN

INI CARA

 CHINA MERAH

BUAH KERJA

KHALAS 





Polis Johor dapat Notis Merah Interpol

JOHOR BAHRU – Polis Johor sudqh mendapat kelulusan permohonan Notis Merah bagi meminta bantuan Polis Antarabangsa (Interpol) untuk mengesan kedudukan Datuk Seri Nicky Liow Soon Hee dan isterinya, Niu Zhe, warga China.

Ketua Polis Johor,  Ayob Khan Mydin Pitchay berkata, permohonan bagi menjejaki Nicky diterima pada Selasa lalu manakala kelulusan bagi mengesan Niu Zhe diterima semalam.

“Kita sudah mendapat kelulusan Notis Merah untuk mengesan Datuk Seri Nicky pada 20 April.

“Sementara itu, isterinya yang merupakan warganegara China, Niu Zhe, kita dapat semalam 21 April,” katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Johor di sini.

Pada 15 April lalu, MalaysiaGazette melaporkan Polis Diraja Malaysia (PDRM) dalam proses untuk mendapatkan notis merah bagi memohon bantuan Interpol dalam usaha menjejaki Soon Hee.

Terdahulu, Timbalan Ketua Polis Negara,  Acryl Sani Abdullah Sani memaklumkan PDRM sudah memohon dua notis, iaitu biru dan merah.

Notis biru adalah untuk mengesan lokasi suspek manakala notis merah bagi membolehkan polis membuat permohonan kepada Interpol bagi memberkas suspek.

Dalam perkembangan lain, Ayob Khan mengesahkan tangkapan ke atas seorang pegawai kanan polis berpangkat Asisten Superintendan (ASP) bagi membantu siasatan kegiatan jenayah terancang yang didalangi Soon Hee diberkas pagi semalam. 

NEGERI MANA

BERI DATUK SERI

AMIN

BILA NAK 

TARIK BALIK

AMIN



UJIAN SENANG SAJE

 


UJIAN AMAT

SENANG 

AMIN

TANYA CHINA

APA GARIS POLITIK

MEREKA TERHADAP

CHINA MERAH

KHALAS

Yeop sepet commented on

 "WAJIB DITULIS TIAP HARI"

Skg nie DAP cuba nak promote kit siang plak. Patriot???? Kahkahkahkah.. baru2 nie je kit siang komen dlm msiakini,Tak setuju Cina asimilasi dgn budaya2 bangsa lain di Msia. Punya angkuhnya apek tua keparat tu.


 Woi aku melayu reti blajo mkn guna chopstick,apsei hangpa Cina xnak blajo makan guna tangan suap??? Aku pun belajo maki dlm kantonis,makahai,lanchau tp apsei hangpa Cina xnak blajo sebut pala butoh pak hang,lahabau lahanat??Patriot my arse. Konon konsep Malaysian malaysia tapi bantah asimilasi bangsa. Bule tahan gak kit siang punya belit,patut le sokong abam.

SENJATA BARU

 


INI SENJATA

PALING BAIK

AMIN

KENAPA TIDAK

KITA GUNAKAN

UNTUK LAWAN 

MUSUH KITA

AMIN

PANDANG MUKA

BIDEN

MUKA PUTIN

MUKA SI JINPING

MUKA BORIS 

AMIN

SELAMIAN

AMIN



Saya disihir, santau melalui mata – Syed

KUALA LUMPUR – Penyanyi kontroversi, Syed Syed Shah Iqmalmengakui dia sengaja tidak memandang terus ke kamera ketika membuat video atau siaran secara langsung di Instagram miliknya selama ini.

Menurut Syed, dia terpaksa bertindak sedemikian atas nasihat seorang ustaz yang memintanya untuk berhati-hati kerana berkemungkinan disihir atau santau melalui mata ketika membuat IG Live.

“Ya! Memang saya selalu tak pandang kamera. Di IG Live juga begitu. Sebab, beberapa bulan lalu saya berubat. Ustaz itu nasihatkan saya jangan terlalu pandang kamera.

“Sebab mereka hantar sihir dan santau melalui mata saya ketika waktu di IG. Mohon doakan. So struggle nak pulih,” tulisnya.

PEMILIK 

ILMU INI

AKAN MENDAPAT

HADIAH NOBEL

AMIN

MUNAKIN JADI

RAJA UNTUK DUNIA

AMIN

PELIK KENAPA

YG TAHU ILMU INI

SENYAPKAN

AMIN

AJAR PADA 

ASKAR KITA 

AMIN

KITA TAK PERLU

 BELI M16 

BELI BOM

  KERETA KEBAL  

ATAU BELI ROKET

AMIN

HANYA PERLU 

DUDUK

DEPAN KACA TV 

DAN SANTAU

 MUSUH NEGARA

KHALAS





APA INI? INTERPOL ?

 


APA NI?

AMIN



Polis Johor dapat Notis Merah Interpol


PASAL APA?

KHALAS


SELAMAT BERBUKA

 


SELAMAT BERBUKA



KITA TELAH SELESAI
10 HARI PUASA
AMIN

PETANG INI
KACAU
HUJAN BERHENTI
HUJAN BERHENTI
ENTAH MACAM MANA
NIAGA
DI PASAR RAMADAN
AMIN

TADI GUA
KE CHOW KIT BELI BUAH
GUA LIHAT
BANYAK GERAI
DI JALAN RAJA ALANG
SEMUA KOSONG
JAM 1 
BELUM ADA PERNIAGAAN

GUA BELI BUAH MANGGA
BUAH PISANG  GUA
SEDANG GUA PERAM
AGAKNYA
DALAM DUA HARI AKAN
MASAK

HARI INI 
GUA SPESIAL
TADI GUA BELI
ABAM BALIK
3 RINGGIT POTONG 6
ERTINYA
UNTUK DUA HARI
AMIN

SELAMAT BERBUKA
SELAMAT BERSAHUR


PEMIMPIN ISLAM KITA DIMANA ?

 


YA RAB

DIMANA HILANG

PEMIMPIN ISLAM 

KITA

AMIN



Tiada kelibat Anwar

 dalam serahan

 memorandum kepada

 Agong disertai Mahathir

Kemunculan bersama Dr Mahathir Mohamad dan Anwar Ibrahim untuk membantah proklamasi darurat tidak menjadi kenyataan hari ini apabila presiden PKR itu tidak hadir ke Istana Negara kerana mempunyai beberapa program di kawasannya di Port Dickson.

Kehadiran Anwar dan Mahathir sebelum ini diuar-uarkan penganjurnya, Gerakan Tamat Darurat yang diketuai Ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad bagi mendesak darurat ditamatkan.

Kehadiran Anwar hari ini sepatutnya menjadi acara pertama yang menggabungkan beliau dengan Mahathir dalam sebuah acara selepas kedua-duanya menjarakkan diri selepas kerajaan Pakatan Harapan (PH) jatuh tahun lalu.


HILANG LESAP

KAH KAH KAH

BERAMAL

ATAU

MERAMAL NUMBO

KAH KAH KAH 

 ATAU 

TAKUT SULATAN

 MURKA 

KAH KAH KAH

NANTI TAK

 DAPAT JADI  RAJA

KAH KAH KAH

OPPSS... SILAP

TAK DAPAT JADI

PERDANA MENTERI

KAH KAH KAH



JUAL KARUT ARAB APAD MELAYU

 


ARAB JUAL KARUT

PADA MELAYU

ADA MELAYU JUAL

KARUT PADA MELAYU

Asrul Sani commented on 

"DUA KALI JUAL KARUT"

Bukan kecik anak ustaz sejarawan Al Kelentongi ni. Macam ni punya dok ada, Aruah Prof Khoo Kay Kim pun surrender woooo.... tak ada ka apa-apa akta ka yang boleh tangkap orang yang terlebih bohong macam dia ni....?

JENG JENG JENG

 


JENG JENG JENG

AMIN




Wanita pengsan selepas cucuk vaksin kedua punca dari syncopal attack –  Adham

JOHOR BAHRU – Seorang wanita dipercayai kakitangan Hospital Sultan Ismail (HSI) di sini dilaporkan pengsan selepas melengkapkan suntikan dos kedua vaksin hari ini berpunca dari syncopal attack.

Ia disahkan oleh Menteri Kesihatan,  Adham Baba ketika dihubungi MalaysiaGazette hari ini.

“Saya sahkan pekara ini berlaku syncopal attack. Beliau ada sejarah hypertension dan hyperlipidemia. Ada sejarah mendapat rawatan juga dan penyiasatan terhadap syncopal attack sebelum ini,” katanya.

Syncopal attack ada kaitan dengan tekanan rendah dalam badan seseorang.


APA SUDAH

TERJADI

AMIN



BILA KERAJAAN GAGAL BERTINDAK

 


CONTOH TERBAIK

BILA KERAJAAN

GAGAL BERTINDAK

ARAB TIPU MELAYU - MELAYU TIPU MELAU

 



ARAB JUAL KARUT

PADA  MELAYU

ADA MELAYU 

JUAL KARUT 

PADA  MELAYU

panglimo potaseh commented on

 "DUA KALI JUAL KARUT"


Nasib baik kita ada sekor je TaT yg mcm ni. Persoalannye mcm mana TaT ni boleh lepas bagi CHONG dlm misjid. Satu pirkara lagi TaT ni tak crita yg omputih tukar namo pokan Mekah pada Mukah ..kalau tak sonang org nusantara buek aji ..

INI BERITA AMAT BAIK

 



INI KUASA

AMAT HEBAT

AMIN



Saya disihir, santau melalui mata – Syed


HEBAT HEBAT

AMAT HEBAT

AMIN

APA INI ?

 

APA INI?

KHALAS



Wanita pengsan selepas cucuk vaksin kedua punca dari syncopal attack – Dr. Adham


INI APA?

KHALAS

DUA KALI JUAL KARUT

 


DUA KALI 

JUAL KARUT

ARAB KARUT MELAYU

MELAYU KARUT MELAYU 

MAT SONGEL BUAT LANCHAU

 

MAT SONGEL

BUAT LANCHAU

LANCHOOOO


Perikatan cemar reputasi kebebasan media di Malaysia, kata Anwar

KEJATUHAN Malaysia dalam Indeks Tahunan Kebebasan Akhbar dunia – dari 101 ke 119 – menyedihkan dan mendukacitakan terutamanya apabila ia disebabkan oleh tindakan kerajaan, kata Anwar Ibrahim.


MAT LANCHAU

 YANG

BUAT HURU HARA

NAK JADI PM

HINNGA KERAJAAN

PAKATAN JATUH 

AMIN

MÅT LANCHAU

LEPAS ITU

BUAT ANGKARA

MUHYIDIN MASUK 

TUBUH KERAJAAN 

AMIN

MAT LANCHAU

KEMUDIAN 

BUAT KACAU

I GOT  NUMBO 

AMIN

MAT LANCHAU

TAK BERANI DATANG

JUMPA RAJA

TOLAK DARURAT

 AMIN

MAT LANCHAU  

TETAP

MAT LANCHAU



WAJIB DITULIS TIAP HARI

 



WAJIB DITULIS

TIAP HARI

BERI PENCERAHAN

RAMAI TAK FAHAM 


"SOKONG WAJIB SOKONG"

Pertama, jangan buang masa siasat. Kerajaan Pakatan Harapan dah lama jatuh, bukti tak berupaya tadbir negara, pandai merungut, sesuai sekali jadi pembangkang selama 500 tahun lagi. Kedua, yang terencat akal pun dah tahu punch kejatuhan kerana Anwar Ibrahim tak sabar nak jadi perdana menteri.


Selama 22 bulan, jentera politik Anwar sibuk sabotaj kerajaan Pakatan Harapan pimpinan Madey. Tiap hari, konco Anwar dan akhbar proAnwar tak henti tanya dan siar berita bila Madey nak serah jawatan kepada Anwar. Apabila Madey letak jawatan, Anwar tak berupaya dapat majoriti kerusi jadi perdana menteri. Dia gagal tapi menyalah Madey. Dah! Siasatan habis! Mari kita lupa manusia yang bernama Anwar Ibrahim, dan terus dengan kehidupan kita.

MI RES MI KES MI LOD KAH KAH KAH

 

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH


Permaisuri Agong aktifkan semula akaun Instagram 



KAH KAH KAH
KAH KAH KA
KAH KAH KAH

MI RES MI KES

MI LOD

INGATAN SEORANG PANGLIMO

 



INGATAN

SEORANG PANGLIMO

panglimo potaseh commented on

 "YANG KEBAL YANG HILANG 

DAN YANG DIGANTUNG"

Bas Lim ..nyodiokan khidmat bas dari Puyong (namo cino utk Soromban) ko Kolawang ..Portang ..las stop Simpang Portang. Den guno khidmat bas ni pado 70an. Paling signifikan ..den momulo nengok camano caro org makan DUIT KOPI maso naik bas ni pado potongahan 70an 


..kondaktor nyo akan ambik duit kopi dgn cara soparoh ponompamg byr sotongah hargo tanpa tikit. Contoh eay dari Portang ko Klawang tambang 40sen kito bayar 20 sen jo ..lopeh roti canai sokoping dan teh tarik di Restoren No.8 ..kok 25 ponompang kandaktor dah dapek 5 inggit ..itu baru satu trip ..kahkahkah ..ini dikatokan WIN-WIN ..ponompang hepi, kondaktor molayu hepi, drebar molayu/cini/koling hepi ..tokeh LIM tak rugi.

SENJATA DARI WUHAN BERJAYA MEMBANTAI INDIA


SENJATA  

CHINA MERAH

DARI WUHAN

PUKUL TERUK 

INDIA

 

MALAYSIA DI TAHAP BAHAYA

 


AWAS



AS keluar nasihat perjalanan 'Tahap 4' ke atas Malaysia

AMERIKA Syarikat (AS) menyenaraikan Malaysia sebagai Tahap 4, menandakan jumlah kes Covid-19 yang “sangat tinggi”, dan menasihati warganya agar tidak melakukan perjalanan ke negara ini.

Nasihat perjalanan di laman web Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit (CDC) AS memberi amaran kepada warganya bahawa individu yang sudah lengkap suntikan vaksin masih berisiko dijangkiti di Malaysia, dan mengambil langkah berjaga-jaga sekiranya lawatan tidak dapat dielakkan.

CDC menilai tahap keparahan wabak di setiap negara dari segi tahap, dari 1 untuk rendah kepada 4 (sangat tinggi).

“Jika anda perlu ke Malaysia, dapatkan vaksin lengkap sebelum melakukan perjalanan. Semua pelancong harus memakai pelitup muka, memastikan jarak 6 kaki dari orang lain, mengelakkan tempat sesak dan mencuci tangan,” katanya.


Semalam, Malaysia melaporkan 2,340 kes baharu Covid-19, menjadikan jumlah kes aktif di negara ini sebanyak 21,687. Malaysia setakat ini melaporkan 381,813 kes.

Sebanyak 11 kematian baharu dicatatkan, menjadikan jumlah kematian kepada 1,400 orang.

Terdapat juga 11 kluster baharu dilaporkan semalam, yang empat daripadanya melibatkan institusi pendidikan. – 22 April, 2021.


KITA

JAGA

KITA