Rabu, 15 Mac 2023

CARA BANK TIPU ORANG RAMAI


CARA BANK

BUAT DUIT

TIPU ORANG RAMAI

KHALAS

GUANG ENG TAK BIJAK


Guan Eng beri tempoh seminggu lagi untuk Muhyiddin mohon maaf

PENGERUSI DAP Lim Guan Eng memberi tempoh seminggu lagi Muhyiddin Yassin untuk menarik balik dan memohon maaf atas kenyataan didakwa fitnah yang diulangi bekas perdana menteri itu.

Beliau juga mempelawa Muhyiddin mengemukakan tawaran ganti rugi atas kenyataan didakwa mencemar reputasi dan mengguris perasaannya itu.

Beliau memberi tempoh tujuh hari kepada Muhyiddin untuk memenuhi tuntutan berkenaan sebelum memulakan saman ke atas ahli Parlimen Pagoh tersebut.  

Tuntutan itu ekoran siri kenyataan Muhyiddin yang mempertahan kenyataan asal yang didakwa fitnah tersebut.

Kenyataan asal Muhyiddin di Facebook pada 11 Mac yang menuduh Lim membatalkan pengecualian cukai ke atas syarikat pegangan Yayasan Albukhary.

Yayasan tersebut salah satu firma yang terkait dengan kes penyelewengan RM232.5 juta yang dihadapi presiden Bersatu itu.

Muhyiddin dalam kenyataan itu mendakwa yayasan berkenaan menerima pengecualian cukai ketika beliau menjadi perdana menteri.

Dalam kenyataan itu, Muhyiddin seterusnya mendakwa Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) enggan melaksana pengecualian cukai selepas PH mengambil alih Putrajaya.

Malah, LHDN juga mengenakan 45% cukai penalti ke atas yayasan itu, dakwanya.

Muhyiddin mendakwa Lim bertanggungjawab ke atas keputusan tersebut, selain menggariskan yayasan itu sebagai “pertubuhan yang melakukan kerja-kerja amal Islam”.

Lim pada tarikh tersebut memberikan tempoh sehingga hari ini untuk Muhyiddin memohon maaf dan menarik balik kenyataan berkenaan.

Beliau seterusnya merujuk kenyataan Muhyiddin kepada pemberita pada 12 Mac yang menyebut bekas perdana menteri itu tidak akan menarik balik tuduhan berkenaan dan enggan memohon maaf.

Lim dalam tuntutan melalui peguam dari tetuan Guok Partnership berkata, siri dakwaan itu hanya direka untuk mengalihkan perhatian dari kes mahkamah dihadapi Muhyiddin.

Katanya, siri kenyataan Muhyiddin antara lain menggambarkan beliau menyalahgunakan kuasa dengan mengeluarkan arahan kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri bagi tindakan ke atas yayasan tersebut.

Tambahnya, kenyataan Muhyiddin juga menggambarkan beliau seorang rasis, anti-Melayu dan anti-Islam kerana mensasarkan Yayasan Albukhary.

Ia juga menggambarkan Lim gagal menyelia pegawai Lembaga Hasil Dalam Negeri yang didakwa enggan memberi pengecualian cukai ke atas yayasan itu, katanya.

Lim juga berkata, Muhyiddin selaku bekas perdana menteri sepatutnya lebih berhati-hati dan tidak membuat kenyataan yang meniup sentimen perkauman.

“Kenyataan anda bertujuan dan diperkirakan untuk mengguris dan merosakkan imej anak guam kami sebagai ahli politik dan bekas menteri kewangan.”

Lim juga mendakwa, kenyataan Muhyiddin menggambarkan beliau melakukan jenayah dan serius dengan kenyataan yang tidak benar tanpa bukti.

Walhal, tuduhan dihadapi Muhyiddin sebaliknya menyangkal dakwaan bekas perdana menteri tersebut, kata Lim. – 15 Mac, 2023.

GUAN ENG CHINA

MUHYIDIN MELAYU

AMIN

CHINA PAKSA 

MELAYU MINTA 

MAAF

AMIN

GUAN ENG BEBAL

POLITIK

AMIN

POLITIK ADALAH

PERSEPSI

BUKAN 

SALAH BENAR

AMIN

ORANG MELAYU

AKAN LIHAT

CHINA NAIK

TOCANG BULI

PEMIMPIN MELAYU

AMIN

PKR JUGA DAPAT

NAMA BURUK

KERANA DILIHAT

ALAT CHINA

AMIN

INILAH HAKIKAT

POLITIK MALAYSIA

AMIN

KHALAS

SAPA LEBIH BERRKUASA ZAHID KE ANWAR ?Ahmad Jazlan dilantik semula pengerusi Felcra

PENGERUSI Badan Perhubungan Umno Kelantan Ahmad Jazlan Yaakub dilantik semula sebagai pengerusi Felcra Berhad berkuat kuasa 1 Mac lepas, kata Timbalan Perdana Menteri Ahmad Zahid Hamidi.

Perkara itu diumumkan Zahid ketika berucap pada Majlis Pengenalan Calon Pengerusi Tetap, Timbalan Pengerusi Tetap, Naib-naib Presiden dan Ahli Majlis Tertinggi sempena Pemilihan Umno sesi 2023-2026 peringkat negeri Kelantan, di Kota Bharu, hari ini.

Beliau yang juga presiden Umno berkata pelantikan semula Jazlan adalah berikutan keupayaan dan prestasi yang ditunjukkannya sebagai pengerusi agensi itu sebelum ini.

“Saya telah umumkan secara berperingkat pelantikan pengerusi syarikat berkaitan kerajaan kerana jawatan-jawatan itu diluluskan Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim dan mengikut prosedur yang terdapat dalam pelantikan tersebut.

“Tidak ada perkara, faktor-faktor yang nyata atau sembunyi kerana ia adalah hak mutlak perdana menteri,” katanya kepada pemberita selepas majlis tersebut.

Ahmad Jazlan, bekas ahli Parlimen Machang, dilantik sebagai pengerusi Felcra Berhad pada 1 Oktober 2021.

Pada 21 Disember lepas, perdana menteri menangguhkan pelantikan semula Ahmad Jazlan sebagai pengerusi Felcra yang diumumkan Zahid pada 16 Disember 2022. – Bernama, 15 Mac, 2023.

ANWAR KATA

TAKDA LATIKKAN

POLITIK DLM GLC

KHALAS

DULU JAZLAN

DILANTIK KEMUDIAN

ANWAR GUGURKAN

AMIN

KALI INI ZAHID

LANTIK LAGI

KAH KAH KAH

SAPA LEBIH 

POWER 

KAH KAH KAH

PASTILAH ZAHID

TAKDA ZAHID

PMX JADI XPM

KAH KAH KAH

KHALAS

DARUL CANAI


DULU N9

DIKENALI SEBAGAI

DARUL KHINZIR

KAH KAH KAH

AMIN

Melayu bukan Arab Namun Negeri2 Melayu Semenanjong  pakai Darul diikuti dengan perkataan Arab : Naim,Iman Aman,Makmur, Riduan, Ehsan, Takzim, Khusus  dsbnya .          Kan lebeh senang Darul Nasi Kerabu bagi Kelantan.Darul Nasi Kandar bagi Penang.Darul Nasi Dagang bagi Trengganu.Darul Chinchalok bagi Melaka dan seterusnya Johore Darul Roti Chanai...???? Kenapa  Darul  Roti Chanai? Kerana kerap banjir!!!!

CHINA MERAH PILIHARA


Notis merah ke atas Jho Low masih aktif, kata menteri

NOTIS merah yang dikeluarkan ke atas Jho Low dan lima individu lain yang didakwa terbabit dalam kes 1Malaysia Development Berhad (1MDB) masih aktif dan berkuat kuasa sehingga hari ini, kata Saifuddin Nasution.

Menteri dalam negeri memberitahu Dewan Rakyat, semua individu itu adalah Low Taek Jho atau dikenali sebagai Jho Low, Terence Geh Choh Heng, Casey Tang Keng Chee, Jasmine Loo, Eric Tan Kim Loong dan Nik Faisal Ariff Kamil.

“Notis merah yang diperoleh daripada Interpol terhadap semua penama ini masih aktif dan dan berkuat kuasa sehingga ke hari ini.

“Bagaimanapun, daripada 195 negara ahli Interpol, tiada negara mengesahkan keberadaan penama di atas di negara mereka,” katanya dalam satu jawapan bertulis.

Katanya, Polis Diraja Malaysia (PDRM) bekerjasama dengan pihak berkuasa antaranya di Amerika Syarikat (AS)  dan Singapura untuk memperoleh maklumat berkait bagi membantu siasatan.

“Sehingga ke hari ini, PDRM masih bekerjasama dengan Biro Penyiasatan Persekutuan AS, pihak berkuasa Singapura dan agensi penguatkuasaan negara lain yang turut menjalankan siasatan ke atas dana milik syarikat 1MDB.

“Ia bagi mendapatkan maklumat yang boleh membantu mengesan dan menangkap semua penama di atas,” katanya.

Beliau berkata demikian bagi menjawab pertanyaan Dr Mohammed Taufiq Johari (PH-Sungai Petani) yang meminta KDN menyatakan perkembangan terkini usaha mengesan Jho Low, Terence Geh, Casey Tang, Jasmine Loo, Nik Faisal dan Eric Tan.

Mengulas siasatan KDN melalui Jabatan Siasatan Jenayah Komersial, Saifuddin berkata, [p;od sudah memfailkan pertuduhan di mahkamah secara in absentia (tanpa kehadiran) terhadap Jho Low, Casey Tang, Jasmine Loo dan Eric Tan di Mahkamah Majistret Putrajaya serta Kuala Lumpur.

Bagi Nik Faisal, Saifuddin berkata siasatan dilaksanakan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia berhubung SRC International Sdn Bhd. – 15 Mac, 2023.
WOIT 

SAIFUDDIN

JANGAN BUAT 

TAK  TAHU

AMIN

KALAU NAK TAHU 

TANYA  BEKAS

KETUA POLIS

HAMID BADOR

AMIN 

JO LO BERADA

DI CHINA MERAH

AMIN

CHINA MERAH

YANG PILIHARA

AMIN

CHINA  MERAH

HARAP NAJIB

AKAN KEMBALI

BERKUASA

KHALAS

NGO TAK FAHAM POLITIKAnwar perlu henti lantikan politik dalam GLC, kata kumpulan masyarakat sivil


REFORMIS seperti Anwar Ibrahim tidak sewajarnya membenarkan amalan lantikan politik dalam syarikat berkaitan kerajaan (GLC) terus berlaku di bawah pentadbirannya, kata kumpulan masyarakat sivil.

Kumpulan itu melahirkan kekesalan susulan amalan itu masih diteruskan sedangkan masih ramai yang berkelayakan berbanding ahli politik untuk memimpin GLC.

Kenyataan ini susulan lantikan terbaharu bekas ketua pemuda Umno Asyraf Wajdi Dusuki sebagai Pengerusi Mara.

Lantikannya itu disahkan Timbalan Perdana Menteri Ahmad Zahid Hamidi.

Zahid memberi maklum balas susulan gambar yang tular di Twitter menunjukkan orang nombor dua negara itu menyerahkan surat lantikan kepada Asyraf. Ciapan itu menerima kritikan netizen yang mempertikai lantikan tersebut.

Asyraf mengambil alih jawatan itu daripada Ahli Parlimen Beaufort Azizah Mohd Dun - Bersatu Sabah yang menyandang jawatan itu sejak tiga tahun lalu.

Bercakap kepada The Malaysian Insight, Anil Netto daripada Aliran berkata Putrajaya boleh saja memilih seseorang yang mempunyai kepakaran dalam bidang kewangan untuk menguruskan Mara – salah sebuah agensi terbesar milik kerajaan dengan rizab berbilion ringgit.

Katanya, meskipun Asyraf layak namun masih ramai pakar lain dalam bidang itu yang boleh menguruskan Mara. Netto berharap keputusan itu boleh dikaji semula.

“Ini membimbangkan. Amalan sama dilakukan oleh kerajaan sebelum ini dan mereka tiru.

“Kita perlukan orang yang berkepakaran untuk memimpin GLC, pakar yang ada latar belakang pentadbiran. Mara ada rizab berbilion, walaupun pengerusi baharu ini berkelayakan tapi ada ramai lagi yang lebih berkelayakan untuk pimpin Mara.

“Ini macam ketika Anwar lantik Nurul Izzah (anaknya). Bukannya beliau tidak layak tapi ada orang lain yang boleh buat kerja itu.

“Saya harap kerajaan boleh kaji semula keputusan (lantikan Asyraf). Kita perlu tunjukkan contoh yang baik,” katanya.

Sementara itu, Pengerusi Bersih Thomas Fann berkata seseorang seperti Anwar tidak sepatutnya membenarkan amalan seperti itu berlaku di bawah pengawasannya.

Kata Fann lantikan itu naungan politik yang merupakan satu musibah terhadap negara sejak berdekad lalu.

“Amat dikesalkan apabila Anwar, seorang reformis yang berkempen lebih dua dekad membenarkan ini.

“Dan jika mereka wakil rakyat yang dipilih, ia akan mencetuskan politik berkepentingan dan merugikan pengundi yang memilih mereka. Masa dan perhatian mereka akan terbahagi antara tanggungjawab Parlimen dan korporat,” katanya.

Katanya, ahli Parlimen atau ahli dewan undangan negeri perlu dihalang daripada memegang jawatan dalam GLC.

“GLC penjaga kepada kekayaan dan sumber awam di mana kita perlu melantik orang yang paling layak untuk menambah nilai kepada entiti korporat tersebut bukannya menghabiskan dana awam untuk bayar gaji yang lumayan.

“Senario yang lagi teruk, dana itu boleh diseleweng untuk kepentingan peribadi,” katanya.

Fann turut menyeru kebertanggungjawaban awam berkait lantikan tersebut dan proses pelaksanaannya yang jelas.

“Ini untuk memastikan calon terbaik dipilih berdasarkan kelayakan dan pengalaman mereka,” katanya. – 14 Mac, 2023.MASYARAKAT SIVIL

TAK FAHAM POLITIK

KAH KAH KAH

KALAU TAK

 KERJA DLM

GLC  MANA NAK

RABA FULUS

KAH KAH KAH

INI CARA KERJA

POLITIK DI MSIA

KAH KAH KAH

MALAON DIBERI

KERJA DLM GLC

SUPAYA ADA DUIT

DAN TERUS SETIA

KAH KAH KAH

KHALAS

IMRAN KHAN AKAN DITANGKAP


IMRAN KHAN

AKAN DITANGKAP

AMIN

MUHYIDIN DI ZALIMI


MUHYIDIN 

DI ZALIMI

KAH KAH KAH

AMIN


Unknown commented on 
"PEMINTAAN MUHYIDIN
 YANG TEPAT"

Bila kena mintak siasatan semua, bila ada kuasa tak siasatan pun kah kah kah sesiapa pun sama, kalau kena tahu hidung baru rasa, kalau susah orang kita tak rasa, kalau senang orang kita pun bukan merasakan amin, kalau curi duit rakyat mereka tak rasa susah, yang rasa susah rakyat lah sama sama adil saksama kan? Kah kah kah sembang kari lebai kebaikan pun mana ada woit kah kah kawan dengan Tak Ezi lagi banyak keuntungan bersih suci murni kah kah kah

LAWAAN TIK TOK DENGAN TIK TOK

 


LAWAN TIK TOK

DENGAN TIK TOK

AMIN

BUKAN HARAMKAN

TIK TOK

KHALAS

Unknown commented on

 "PERIKATAN JADI KUAT ?"

makin kuat temberang utk konten di tiktok demi menyemai cinta berahi parti masih kokoh dan kuat..PN masih memberi harapan palsu iaitu haji hadi akan jd perdana mentri penganti imam mahdi.muslimah2 dihidangkan dgn mulut2 busuk bersalute jubah demi islam agama PAS.ketika fitnah agama ini disebar, mana hilang menteri agama anwar. mana agamawan2 dari jakim. jakim takut nak berdepan dgn penyebar2 fitnah islam.atau pegawai2 jakim ini asal kelate tganu, gu kito, sek kito..bertukarlah kerajaan, mrk tetap dpt gaji..

BANK AMERIKA BANKRAP ANCAM EKONOMI DUNIA-

AWAS !!!

JAGA JAGA

AMIN

3 BANK AMERIKA

JATUH BANKRAP

AMIN

SDG MENGANCAM

EKONOMI DUNIA

KHALAS

WAK MUSTAR BUAT LAWAK BERSIRIPAS sasar sokongan bukan Islam, kata timbalan presiden


PAS mensasarkan untuk menarik undi bukan Islam di seluruh negara susulan pencapaian cemerlang parti Islam itu pada pilihan raya umum ke-15 (PRU15) lalu, kata Tuan Ibrahim Tuan Man.

Akui parti Islam itu lebih fokus kepada dasar untuk orang Islam namun Tuan Ibrahim berkata mereka sudah melebarkan sayap dan pendekatan terhadap bukan Islam untuk menjadi parti dominan di Malaysia.

“Kami memang perlu tingkatkan usaha dalam mendekati kaum lain sebab mana-mana parti yang nak dominan di Malaysia ini tidak boleh hanya ada satu kaum saja.

“Ia mesti mewakili pelbagai kaum, Cina, India dan lain-lain,” katanya kepada The Malaysian Insight.

Tuan Ibrahim yang juga Ahli Parlimen Kubang Kerian turut akui kurangnya penglibatan PAS dengan bukan Islam menjadi salah satu punca parti itu hilang undi bukan Islam.

“Kami akui itu kerana dasar yang dibawa PAS adalah dasar Islam, sentimen bukan Islam terhadap PAS tidak sekuat terhadap parti yang wakili kaum mereka seperti MIC atau MCA.

“Saya juga fikir dalam banyak sebab lain, kurangnya pendekatan dengan komuniti Cina dan India (boleh jadi faktor kurangnya sokongan),” katanya.

Menurut Tuan Ibrahim, PAS menjadi kuasa besar di Pantai Timur yang mempunyai sokongan kuat daripada kaum Melayu seperti di Kelantan, Terengganu, Kedah dan Perlis.

Namun katanya mutakhir ini sokongan bukan Islam terhadap PAS semakin meningkat.

“Di negeri yang kami menang, sokongan komuniti bukan Islam terhadap PAS tidak jadi isu.

“Kami menang agak meyakinkan di Alor Setar dan Kuantan (semasa PRU15) di mana kawasan ini pengundinya bercampur dan sokongan bukan Islam terhadap PAS nampaknya lebih baik,” katanya.

Dalam PRU15 lalu, PAS menguasai Kelantan dan Terengganu dengan memenangi semua kerusi Parlimen yang ditandingi sambil turut menguasai Kedah dan Perlis.

Parti Islam itu menang 43 kerusi di Parlimen, angka terbesar mengikut parti tanpa gabungan.

Bukan Islam tidak diketepikan dalam negeri PAS

Kata Tuan Ibrahim, PAS tidak pernah mengetepikan masyarakat bukan Islam di negeri-negeri yang ditabirnya malah mereka turut diberi peruntukan dan kedudukan.

“Jika lihat pada negeri-negeri yang ditadbir PAS, masyarakat bukan Islam langsung tidak dipinggir.

“Contohnya di Kelantan, urusan agama, budaya (dan) hidup peruntukan diberi (kepada bukan Islam).

“Kami lantik pegawai Cina, India malah Siam untuk berada dalam kerajaan negeri meski mereka bukan calon (pilihan raya) mahupun ahli dewan undangan negeri.

“Ini menunjukkan kami peduli dengan isu yang melibatkan bukan Islam,” katanya.

Menurut Tuan Ibrahim, beliau mengadakan perbincangan dengan sayap bukan Islam – Dewan Himpunan Pendukung PAS (DHPP) - berkait kerangka dasar serta kaedah pendekatan untuk mendekati kaum lain.

Katanya, meskipun DHPP masih belum menerima sokongan bukan Islam sepenuhnya, mereka bekerja untuk mengukuhkan hubungan.

Di peringkat gabungan, Tuan Ibrahim berkata Perikatan Nasional (PN) diterima baik oleh masyarakat Islam.

Meski memiliki Gerakan dalam gabungan itu bagi mewakili bukan Islam, kata Tuan Ibrahim mereka masih belum berjaya menarik sokongan bukan Islam.

“Dalam pilihan raya lalu (PRU15), kami letak harapan tinggi pada Gerakan tapi mereka masih gagal kerana penguasaan DAP terlalu kuat. Saya fikir MCA, MIC juga gagal (untuk dapatkan sokongan),” katanya.

Kata Tuan Ibrahim beberapa parti bukan Islam ada menyatakan hasrat untuk menjadi sebahagian daripada PN namun beliau mendakwa keputusan masih belum dibuat.

“Ada permohonan daripada parti kaum India yang merupakan sebahagian daripada kerajaan sebelum ini. Bukan MIC tapi mereka wakili kaum India dan ada juga pemimpin Cina yang turut nyatakan hasrat untuk jadi sebahagian PN,” katanya.

PAS bukan hanya untuk Ustaz atau alim ulama

Dalam pada itu, Tuan Ibrahim berkata parti penggubal undang-undang bukan hanya dinaungi alim ulama tetapi juga golongan teknokrat.

Katanya pakaian yang disarung pemimpin PAS terutamanya songkok menyebabkan orang luar melihat mereka mempunyai latar belakang agama.

“Kebanyakannya orang tak tahu pemimpin PAS ini ada juga golongan profesional.

“Sebenarnya mereka yang pakai songkok itu profesor, doktor, pensyarah, jurutera dan peguam tapi mereka sertai PAS dan pakai songkok,” katanya.

Kata Tuan Ibrahim rakyat hari ini mahukan pemimpin PAS yang pelbagai latar belakang pendidikan bukan sekadar alim ulama.

“Dulu, persepsinya ahli PAS mesti ustaz atau orang agama.

“Saya ada latar belakang pendidikan agama tapi apabila jadi kerajaan saya dipertanggungjawabkan  menjaga kementerian alam sekitar dan air.

“Begitu juga Takiyuddin (Hassan) yang belajar di kolej Islam dilantik sebagai menteri undang-undang.

“Jadi kami pelbagaikan dan ini mungkin apa yang rakyat nak lihat. Mungkin ini juga faktor yang akan mempengaruhi sentimen penyokong” tambahnya. – 15 Mac, 2023.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

AMIN

WAK MUSTAR

BUAT LAWAK

BERDIRI

KAH KAH KAH

PAS DAH PANDAI

GUNA WAK MUSTAR

MUKA KOMIDI

UNTUK BERSUARA

AMIN

KALAU MUKA

HADI MUNCUL

MELAYU INDIA CINA

SEMUA CABUT LARI

KAH KAH KAH 

MUKA HADI 

MUKA TALIBAN

 KAH KAH KAH

KHALAS

BANJIR MAKIN REDA 

Jumlah mangsa banjir Johor terus menurun


KEADAAN banjir di Johor beransur pulih dengan jumlah mangsa yang berada di pusat pemindahan sementara (PPS) terus menurun malam ini.

Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri (JPBN) dalam kenyataan memaklumkan setakat 8 malam ini jumlah mangsa di 119 PPS di tiga daerah negeri itu berkurang kepada 37,503 orang berbanding 38,456 orang petang tadi.

“Mangsa teramai adalah di Batu Pahat iaitu 37,114 orang, diikuti Muar (211), Segamat (154) dan Tangkak (24),” menurut kenyataan itu.

JPBN berkata dua sungai di Batu Pahat melepasi paras bahaya iaitu Empangan Bekok di Sungai Bekok yang kini pada paras 19.39 meter (m) dan Sungai Senggarang di Senggarang dengan bacaan 3.62m, manakala Sungai Muar di Bukit Kepong, Muar mencatatkan bacaan 3.33m.

Terdahulu, banjir yang melanda Melaka dan Pahang sejak awal bulan ini pulih sepenuhnya. – Bernama, 14 Mac, 2023Situasi banjir di Johor semakin baik


SITUASI banjir di Johor semakin menunjukkan tanda pulih dengan jumlah mangsa terus berkurangan kepada 36,086 orang setakat 8 pagi ini berbanding 37,503 orang direkodkan pada 8 malam tadi. 

Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri (JPBN) menerusi kenyataan memaklumkan sebanyak 10,157 keluarga masih ditempatkan di 116 pusat pemindahan sementara di empat daerah.

“Batu Pahat mencatatkan mangsa teramai iaitu 35,849 orang diikuti Muar (111), Segamat (102) dan Tangkak (24),” menurut kenyataan itu.

JPBN memaklumkan dua sungai di Batu Pahat masih melepasi paras bahaya iaitu Empangan Bekok di Sungai Bekok setinggi 19.24 meter dan Sungai Senggarang di Senggarang setinggi 3.58 meter. 


Cuaca diramalkan cerah di kesemua 10 daerah pada pagi ini. – Bernama, 15 Mac, 2023.

KERJA MEMBERSIH

AKAN BERMULA

AMIN

INI BUKAN

KERJA SENANG

AMIN

BANTUAN TENAGA

WAJIB SAMPAI

AMIN

SAPA ADA MASA

ADA TENAGA

ADA MODAL

SILA DATANG

 BANTU

AMIN