Isnin, 16 Disember 2019

MALAOAN INI KANTOI
MALOAN INI 

KANTOI
DIA TAK TAHU BAHAWA DALAM
PRU 14 NAJIB TELAH KALAH

ROSMAH ILANG

ROSMAH ILANG
tt... mana rosmah?..
lama tak keluar berita ni.. 
on 
MAMAT NI 
TAK FAHAM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 17:18

Bu
------------

MANA BOLEHMANA BOLEH

KERJA HARAM

GUNA INI ALAT 

BUATAN KAPIR

ZIONIS ISREAL

MACAM WAZE

ALAT NAK CARI

PALESTINIAN  

Yusoff sedia jalani ujian poligraf, kata peguam


MUHAMMED Yusoff Rawther bersedia menjalani ujian poligraf untuk membuktikan kesahihan dakwaannya menjadi mangsa cabul Presiden PKR Anwar Ibrahim, kata peguamnya.

“Anak guam saya semalam, 15 Disember, mengesahkan kepada saya bahawa untuk membantu siasatan polis menjalankan siasatan dengan adil, mendalam dan saksama ke atas laporannya bertarikh 7 Disember, beliau bersedia menjalani ujian poligraf pada bila-bila masa, tarikh dan di tempat yang ditentukan polis,” kata Haniff Khatri dalam satu kenyataan hari ini

Haniff berkata Yusoff sedar bahawa keputusan ujian itu boleh diserahkan dan diterima mahkamah.

“Tetapi, beliau bersedia bekerjasama dengan polis supaya mereka boleh menamatkan siasatan,” kata Haniff lagi.

Tambahnya, Yusoff sedar bahawa seperti mana ujian forensik lain, tidak ada peruntukan undang-undang yang mengarahkan ujian poligraf dibuat dalam siasatan jenayah.

Yusoff menuduh Anwar mencabulnya dalam kejadian yang berlaku lebih setahun lalu, tetapi hanya membuat laporan polis baru-baru ini.

Bekas pekerja Yayasan Aman itu dalam akuan bersumpah (SD) mendakwa Anwar cuba memaksanya melakukan hubungan seksual di rumahnya di Bukit Segambut pada 2 Oktober tahun lepas.

SD itu tular di media sosial dan kumpulan borak aplikasi telefon pintar pada 4 Disember, hari sama Yusoff muncul di sidang media menjelaskan tuduhan itu.

Anwar menafikan dakwaan itu dan sudah memberi keterangan kepada polis untuk membantu siasatan. – 16 Disember, 2019.


PEMIMPIN ISLAM

SEDANG DIFITNAH

SEDANG DIHINA

MUSTAHIL

PEMIMPIN ISLAM

CAKAP BOHONG

ANWAR WARAK

SEMBAHYANG 

TAK TINGGAL

SELALU JADI IMAM

BACA KUTUBAH

MUSTAHIL 

BERBOHONG

MUSTAHIL  CUBA

ROGOL 

BUDAK SERABAI
KAH KAH KAH---------------

AL-FATIHAH
AL-FATIHAH 
 
 


-----------

HARI HARI AKHIR SAEKOR NAJIB
HARI HARI

AKHIR SAEKOR

NAJIB

Pendedahan mengejutkan dari Azilah - ‘Najib arah saya bunuh Altantuya'

EKSKLUSIF | Azilah Hadri, yang disabitkan bersalah membunuh wanita warganegara Mongolia Altantuya Shaariibuu, membuat dakwaan mengejutkan dari Penjara Kajang.

Banduan yang sedang menunggu hukuman gantung itu mendakwa arahan untuk membunuh Altantuya datang daripada bekas perdana menteri Najib Abdul Razak (ketika kejadian merupakan timbalan perdana menteri atau TPM) dan rakan rapatnya Abdul Razak Baginda.

Dalam pengakuan julung-julung kalinya itu, Azilah mendakwa dia dan pegawai polis Sirul Azhar Umar hanya mengikuti arahan “shoot to kill” (tembak mati) sebagai anggota pasukan Unit Tindakan Khas (UTK) polis.

Perincian itu dimasukkan dalam permohonan yang difailkan Azilah kepada Mahkamah Persekutuan bagi menyemak semula keputusan bersalah dan hukuman mati terhadapnya.

Dia juga memohon perbicaraan semula bagi mengemukakan bukti penuh berkaitan operasi sulit itu di mahkamah terbuka supaya “keadilan dapat ditegakkan”.

Pengurusan kes ditetapkan pada esok hari.

Azilah mendakwa terdapat keterangan tidak dikemukakan semasa prosiding di Mahkamah Tinggi dan Mahkamah Rayuan sebelum ini.

Dalam akuan berkanun (SD) bagi menyokong permohonannya, Azilah mendakwa Najib mengarahkannya “tangkap dan hapuskan” Altantuya, yang menurutnya, diberitahu sebagai “perisik asing” dan “berbahaya kepada keselamatan negara”.

“Saya bertanya kepada TPM apa yang dimaksudkan dengan tangkap dan hapuskan perisik asing tersebut dan TPM menjawab, ‘Shoot to kill,’ sambil menunjukkan isyarat memotong leher,” SD itu dipetik.

“Apabila ditanya berkenaan maksud musnahkan mayat perisik asing tersebut, TPM menjawab, ‘Lupuskan mayat perisik asing hilangkan kesan.’”

Azilah juga mendakwa Najib memberitahu supaya “berhati-hati dengan perempuan perisik asing tersebut kerana beliau pandai berkata-kata dan penuh tipu helah — salah satunya adalah bahawa beliau sedang mengandung.”

Azilah juga menjelaskan kenapa beliau baru membuat permohonan menyemak semula kes itu.

Dalam afidavitnya, Azilah berkata, pada awal 2018, dia telah merancang untuk membuat SD itu tetapi menangguhkannya kerana bimbang disalah guna menjelang pilihan raya umum (PRU) ke-14.

“Saya menegaskan di sini bahawa tujuan saya mengemukakan keterangan-keterangan dan fakta-fakta material di atas adalah bukan hanya kerana saya telah dianiaya oleh pihak-pihak berkepentingan tetapi juga bertujuan untuk saya zahirkan perkara sebenar yang telah terjadi di dalam kes pembunuhan Altantuya Shaariibuu,” katanya.

“Saya juga berharap agar sahabat-sahabat saya di UTK secara khususnya dan PDRM secara amnya berhati-hati dalam menjalankan arahan-arahan yang diberikan supaya kes penganiayaan seperti yang dihadapi saya ini tidak berulang lagi,” katanya.

Jumpa Altantuya di London'

Azilah berkata, dia ada berjumpa Najib di Pekan pada 17 Oktober 2006.

Dakwanya, Najib mengarahkan dia membunuh “perisik asing.”

Dakwanya lagi, perkara itu diulangi Razak Baginda di pejabatnya pada keesokan harinya.

Berdasarkan SD itu, Azilah mendakwa Razak Baginda juga bertanya sama ada dia ingat wanita yang dia dan TPM jumpa di sebuah lobi kondominium di London.

“...saya beritahu bahawa saya tak berapa ingat tentang perempuan tersebut tetapi tugas eskot (mengiring) TPM dan Razak Baginda dari hotel penginapan ke kondominium tersebut saya ingat. Razak Baginda beritahu perempuan itulah perisik asing yang dimaksudkan,” katanya.

Azilah mendakwa selepas dia nampak wanita itu di luar kediaman Razak Baginda di Bukit Damansara kemudiannya, dia ingat pernah bertemuanya bersama Razak dan Najib di kondominium itu.

Najib sebelum ini berulang kali menafikan pernah bertemu dengan Altantuya. Beliau malah bersumpah menafikannya dalam masjid.


Sementara itu, Azilah berkata dia diarahkan, dimaklumkan dan percaya arahan untuk operasi sulit itu datang terus daripada TPM dan melalui aide-de-camp beliau ketika itu, DSP Musa Safri.

Dalam afidavitnya, dia menyebut tiada motif atau sebab untuk membunuh Alatantunya tetapi Najib dan Musa, dakwanya, berkata operasi itu berkaitan keselamatan negara.

“Selepas operasi sulit tersebut dilaksanakan, saya diarahkan untuk memberikan kerjasama di dalam siasatan pihak polis dan saya juga diberikan jaminan oleh DSP Musa bahawa sebarang perkara berbangkit akan dibantu oleh TPM selagi saya tidak libatkan nama baik TPM.”

Dalam afidavitnya, dia juga berkata:

“Pada setiap masa material, saya percaya bahawa saya bertanggungjawab menyimpan segala rahsia berkenaan operasi sulit tersebut dan saya yakin bahawa saya akan dibantu oleh TPM sama ada dengan cara bahawa saya tidak akan dituduh di Mahkamah dan/atau bahawa sebarang isu berbangkit di dalam operasi sulit ini akan diselesaikan.”

‘Maaf, tapi saya tiada pilihan’

Semasa siasatan polis, Azilah berkata pasukan siasatan menyedari “penglibatan” TPM tetapi menafikan maklumat itu datang daripadanya. Katanya, dia mengesyaki maklumat berkenaan diperoleh daripada Sirul.

Antara lain, Azilah dalam afidavitnya mendakwa:

Dia menerima arahan lisan, tidak secara bertulis, daripada TPM dan Musa.

Dia setuju menjalankan operasi itu atas kepercayaan penuh ia melibatkan keselamatan negara.

Dia percaya BN mempunyai kedudukan kukuh dalam kerajaan dan sebarang cubaan untuk mengingkari arahan TPM atau memburukkan namanya dalam kes itu akan menjadi sia-sia dan boleh mendatangkan kesan negatif terhadapnya.

Dia bimbang keselamatan diri dan keluarganya dan bimbang perintah hukuman mati terhadapnya dilaksanakan segera.

Katanya, selepas Mahkamah persekutuan mengekalkan keputusan Mahkamah Tinggi dia menelefon Musa tetapi diminta bersabar.

“Saya beritahu DSP Musa, ‘Kalau macam ini baik saya bongkar dan beritahu semua.’”

Azilah juga berkata dia melambatkan pemfailan pengampunan kepada Sultan Selangor agar proses pelaksanaan hukuman gantung dapat ditangguhkan.

Bekas polis itu juga memohon maaf atas penglibatannya dalam operasi itu yang “meragut nyawa seorang manusia yang tidak bersalah”.

“Saya dengan rendah diri memohon maaf kepada keluarga Altantuya Shaariibuu di atas apa yang telah terjadi di mana saya tiada pilihan pada waktu tersebut melainkan untuk mematuhi arahan yang diberikan kepada saya dalam menjalankan tugas,” katanya.

Malaysiakini telah menghubungi Musa dan Razak Baginda untuk mengulas perkara ini.

Malaysiakini juga belum dapat berhubung dengan peguam negara Tommy Thomas berkenaan perkara ini.

AWAS AWAS

NAJIB MUNGKIN

CABUT LARI

ATAU

BUNUH DIRI

----------

JEWG JENG JENG
JENG JENG JENG 

Yusoff sedia jalani ujian poligraf, kata peguam


BERITA MENYUSUL


--------------

MAKIN GELABAHGELABAH
TT, Najib in hot soup 
due to latest confession by Azilah 
BUT, ABAM
 pasti terasa panas bila, 
-Yusoff ready for the lie-detector test, 
says lawyer-... 
on
 MUSTAHIL
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 16/12/19

Ada

----------

SATU LAGI S.D

SATU

LAGI

bersilat kuntau dengan SD........ 
dari satu SD ke satu SD....... 
pemimpin haprak.....
on 
HARI HARI AKHIR
Anonymous
at 17:06

SD apa kah kali ini? SD adreil iman?
 SD untuk tubuhkan kerajaan baru? aduh. 
on 
SATU LAGI SD
Ketua Pengarang
at 16:56

mc

----------

PERSOALAN HAKIKI


MAKA
KITA KEMBALI

KEPADA

PERSOALAN

HAKIKI

KURUN INI

ANAK RAZAK

ATAU

CUCU RAZAK

-----------

TANGKAP RAZAK BAGINDA
TANGKAP

RAZAK BAGINDA 
SEKARANG

JANGAN BERI

PELUANG DIA

LARI

RAMPAS

PASPOT

SEGERA

KALAU DILUAR

NEGARA

TANGKAP BAWA

PULANG


-----------

TERGADAI
TANAH KTM

TANJUNG PAGAR
DI SINGAPURA

TERGADAI

KERANA NAJIB

DI PAU OLEH

SINGAPURA

YANG TAHU

NAJIB TERLIBAT

DALAM

KES BUNUH

ALTANTUYA

KHALAS 

---------

SINGAPURA AMAT SAYANG


PEMIMPIN ISLAM

PEMIMPIN MELAYU

DI MALAYSIA
YANG ADA

KES BUNUH

YANG ADA

SKANDAL SEX

YANG CURI DUIT

AMAT AMAT

DISAYANGI

OLEH 

KERAJAAN

SINGAPURA

ADA LAGI 

SESIAPA

YANG TAK CAYA


----------

SIKALANG PAU ABAM

SIKALANG
MANYAK MAHAYA

SINGAPURA

AMERIKA

CHINA MERAH

SEMUA MAU

MACA  SD

ITU YUSOF

MAU PAU ABAM

LU MASIH

TAK TAK CAYA

GUA UDAH BILANG

GUA UDAH

BILANG  
LU SEMUA 

TAK TAK CAYA

ITU SINGAPURA

SUDAH PAU

NAJIB
------------

MAMAT NI TAK FAHAMMAMAT INI

KUREENG FAHAM

APA ITU

DAULAH 

TERPENDAM

Cuepacs: Tiada isu daulah terpendam dalam kalangan penjawat awam

Tidak timbul isu daulah terpendam yang berlaku di kalangan penjawat awam terhadap kerajaan selepas Pakatan Harapan mengambil alih Putrajaya sejak Mei tahun lalu, kata Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja dalam Perkhidmatan Awam (Ceupacs).

Menurut setiausaha agungnya, Adnan Mat, apa yang berlaku adalah masalah komunikasi antara penjawat awam yang baru dan lama.

“Isu daulah terpendam yang kita dengar sejak Mei 2018 tidak berlaku dalam kalangan penjawat awam sebab penjawat awam terikat dengan skop tugas sedia ada.

“Isu sabotaj tidak wujud. Yang ada cuma masalah komunikasi antara orang baru dan lama dalam kerajaan. Orang baru ini ingin buat perubahan, tetapi tidak tetapkan dalam dokumen (tiada dasar baru), hanya bercakap sahaja.


SABAR KARO

NANTI TT

BERI 

PENCERAHAN---------

HARI HARI AKHIRHARI HARI

AKHIR SAEKOR

NAJIB 
-----------

NYAMOK ABAMPERNAH DENGAR

PARTI NYAMUK

AKHBAR NYAMUK

Zuraida gelar Otai Reformis 'NGO nyamuk'

NAIB Presiden PKR Zuraida Kamaruddin menggelar Otai Reformis 1998 yang menyokong presiden Anwar Ibrahim sebagai “NGO nyamuk”, selepas kumpulan veteran PKR itu mendesak beliau dipecat.

“Kalau ada nyamuk-nyamuk NGO itu biasalah, nyamuk terbang-terbang kan. Jadi biarlah dia nak gigit sini sikit tak apalah. Gatal-gatal, garu-garu saja lah.

“NGO-NGO tak relevan tak payah nak terlibat kerana mereka tak tahu apa perkara sebenar terjadi. 

“Jadi untuk kemakmuran negara, demi kepentingan negara, saya fikir semua NGO yang separuh masak lah, tak payahlah nak melaga-lagakan, membara-barakan lagi (keadaan),” katanya dipetik Malaysiakini.WOIT 

LU JANGAN 

PLAY PLAY

NGO NYAMUK

INI  SOLDADU

NYAMOK ABAM

NANTI BILA

ABAM JADI PM

MEREKA SEMUA

NAIK PANGKAT

JADI JENERAL
KAH KAH KAH

SATU LAGI SD
SATU

LAGI

S.D
----------

HEBAT - DAH ADA PENGGANTI

HEBAT 

UDAH 

ADA GANTI

HARUN JIN

OPPS..MAAF

HARUN DIN

Jin, banjir dan akui takut dengan Hadi

KUALA LUMPUR – Seorang bomoh pengamal perubatan alternatif  mendakwa salah satu punca banjir teruk di Kelantan melibatkan kerja jahat jin.

Pengusaha Pusat Rawatan iLahana,  Sa’ad Ja’afar mendakwa beliau dan rakannya telah ‘menangkap’ sekumpulan jin berkenaan baru-baru ini dan menyeksa salah seorang ketua mereka.

Hasil dialog dengan entiti itu, ketua jin akhirnya mengaku memburukkan lagi keadaan bencana alam di Kelantan itu semasa musim tengkujuh ini.

Menurut Sa’ad, rupa ketua jin ditangkap itu tinggi, berjubah putih, bongkok dan tangannya panjang yang didakwa digunakan bagi mengepung dan menolak air supaya menjadi banjir.

Jin itu dikatakan berusia 213 juta tahun.

Dalam pada itu, Sa’ad mendakwa ketua jin yang mengaku sengaja memburukkan lagi keadaan banjir supaya manusia bercelaru seterusnya mereka mendapat perhatian daripada ketua mereka iaitu Dajjal.

Malah ketua jin mengakui faktor mahu berbuat demikian kerana Kelantan sebuah negeri yang banyak kebaikan termasuk didakwa bersungguh-sungguh mengikut ajaran Islam.

Malah dalam sesi dialog yang sama, ketua jin juga mendakwa negeri yang paling sedikit kebaikannya ialah kawasan Kuala Lumpur.

Dalam pada itu, Sa’ad juga menanyakan soalan berkaitan dengan ahli politik termasuk Perdana Menteri, Dr. Mahathir Mohamad kepada jin berkenaan.

Jin tersebut mendakwa golongannya tidak terkesan dengan Mahathir dan mendakwa Presiden PKR,  Anwar Ibrahim pula telah ‘dipermainkan’ namun tidak mengulas lanjut mengenainya.

Bagaimanapun, jin berkenaan mengaku menyukai Mohamad Sabu kerana mendakwa Presiden Amanah itu suka mendengar bisikan mereka.

Mengenai Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng pula, jin berkata pemimpin DAP itu tidak akan dapat menghancurkan umat Islam tetapi yang hancur adalah dirinya sendiri.

Berbeza dengan Tuan Haji  Abdul Hadi Awang, jin berkenaan mengakui gentar dengan dengan Presiden Pas itu.

Menurutnya, cadangan dari  Tuan Abdul Hadi banyak akan menyusahkan golongan mereka di kemudian hari.

Soal jawab antara Sa’ad bersama jin yang didakwanya itu dimuatkan dalam blognya, PakarTangkapJin.blogspot.com.

Sa’ad berkata, pengakuan jin itu dilakukan semasa proses soal jawab dan dalam keadaan mahkluk berkenaan dalam keadaan terseksa.

Bagaimanapun, katanya, ia merupakan pandangan jin dan bukan satu ketetapan kerana segala-galanya ditentukan Allah.

“Dalam hal ini, mungkin ada orang yang sukar mempercayainya namun kita harus sedar ilmu Allah itu sangat luas,” ujarnya ketika dihubungi hari ini. – 
TUAN HAJI HADI

ADALAH 

PEMIMPIN ISLAM 

AMAT HEBAT

JIN TAKUT PADA

TUAN HAJI HADI

MAKA

TUAN HAJI WAJIB

JADI PIEM

BUKAN MADEY

LU INGAT APA

TOK BOMOH INI

AMAT HEBAT 

BOLEH TANGKAP 

KEPALA BUTUH..

OPPS MAAF SILAP

TANGKAP

KEPALA JIN

LU INGAT APA

INI JIN UMUR

DAH JUTA TAHUN

WOIT 

YANG MENARIK

JIN INI FAHAM

POLITIK MALASIA

KENAL MAT SABU

DAN  GUAN ENG

APAKAH JIN INI

AHLI PAS ATAU

PENDIRI PAS

YANG ASAL

2 JUTA TAHUN

DAHULU

SAJE TANYA

JANGAN MARAH
KAH KAH KAH


-------