Rabu, 11 Oktober 2017

TERBAIK TERCUNKAH KAH KAH

TERBAIK TERCUN

KAH KAH KAH

Ridhuan Tee: Nak suci sangat, jangan ke kedai Cina

Penceramah Tuan Haji Mohd Ridhuan Tee Abdullah menolak tanggapan bahawa Cina tidak bersih, seperti dilontarkan oleh bekas pegawai Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) Tuan Haji Zamihan Mat Zin.

“Memang secara fizikal majoriti orang Cina kencing berak tidak menggunakan air. Mereka menggunakan tisu. Tetapi mengatakan secara umum, Cina tidak bersih, saya tidak setuju.

“Secara umum, masyarakat Cina sudah terkenal sifat pembersih, walaupun mereka tidak berpegang kepada hadis, kebersihan itu sebahagian daripada iman.
“Tetapi berbanding dengan mereka yang berpegang dengan hadis tersebut, cuba lihat bersih atau tidak rumah atau restoran atau tempat kerja mereka,” kata ahli akademik daripada Fakulti Pengajian Umum dan Pendidikan Lanjutan, Universiti Sultan Zainal Abidin itu.
DUA EKOR

SAUDAGAR 

BIDADARI SEDANG

GADUH BESAR

SIAPA YANG

LEBIH SUCI

PENDEDAR TAIK

ATAU

PEMBASUH JUBUR

KAH KAH KAH
-----------------------

SARU KERJA PULAK
Hanya Tuhan berhak hakimi Kassim Ahmad, kata Mufti PerakSATU KERJA PULAK

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH-------------------

MINUM BULL DOG
RASAKAN

TT, apa faedahnya ko agong2kan beer. Adakah jika minum beer org tu tak sontot anak dara dan yg tak minum beer akan sontot anak dara? Agak2 ko kalu sumer rakyat 1mesia minum beer ada tak anak dara kena sontot? on 
BEER TERBAIK DALAM DUNIA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/11/17


NIKMATNYA

Lu punya komen ni, aku rasa macam nak sokong pulak. Kalau lu bertanding pru guna pletfom ni aku mesti undi lu tanpa segan silu on
 GUINESS STOUT BAIK UNTUK ANDA
Anonymous
on 10/11/17

------------------

MAULANA HAJI AL-KOHOLIMAULANA HAJI

AL-KOHOLI

Apa nak bising2.. Alkohol tu asalnya dari perkataan arab... Tak kan hanya Nasaruddin Hassan Al-Tontowi saja yang boleh pakai Al kat belakang namanya... Hishamudin Rais pun nak juga MAULANA HISHAMUDIN RAIS ALKOHOLI. Ketutunan Alkohol banyak yang bijak2. pandai berfalsafah.. 
Tak mabuk dunia, tak mabuk agama, tak mabuk nak kuasa.. Jujur dalam berkata2. Tak tipu diri.. Hati hari2 happy. Mabuk alkohol itu lebih baik dari orang yang mabuk kuasa, mabuk harta, mabuk pahaman gila. Yang gila pantat, dia keturunan Aljuburi wal puki. Orang melayu adalalah keturunan AL-LAMAK on 
BEER TERBAIK DALAM DUNIA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 3:25 PM----------------

YA AMPOON YA MAULANA
ZAMIHAN NI  APA

ROKOK KRETEK KE?

Zaid: Zamihan hina sultan Johor

Bekas menteri undang-undang  Zaid Ibrahim mendakwa pegawai Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) Zamihan Mat Zin menghina sultan Johor.

“Pegawai Jakim dah berani hina dan mengkritik sultan.

“Berani ka Menteri Umno ambil tindakan?” soalnya di Twitter.

  
2 days ago
Pegawai Jakim dah berani hina dan mengkritik Sultan. Berani ka Menteri Umno ambil tindakan?


HINA MACAM

MANA? SAJE 

NAK TANYA

JANGAN

PANCUT 

KAH KAH KAH
------------------

SURAH BEER

SURAH BEER
BEER TERBAIK DALAM DUNIA INI
DATANG DARI BELGIUM
SETIAP KAMPONG 
SETIAP PEKAN
DI BELGIUM 
ADA BEER SENDIRI

ADA 400 RATUS LEBIH JENIS BEER
ADA BEER PALING SPESIAL
MORT SUBITE DARI BEUSSELS
BEER INI JENIS KRIEK 
DIBUAT DARI BUAH CHERI

MAKANAN TERBAIK 
DALAM DUNIA INI 
UNTUK BERSAMA BEER
IALAH SATAY

BEER YANG SEJUK
DENGAN
SATAY YANG PANAS
LEBIH NIKMAT
DARI
SERIBU PANCUTAN
LEBIH NIKMAT
DARI
SEBARIS KOKAIN
NOTA
ramai tak tahu
kerana malas membaca
beer ini berasal
dari negara arab mesir
ah lan wah sahlan
-------------------

APA MAKNA MENGUNDI
PRU14


PRU14 - CATALAN DAN BREXIT

Satu Malaysia sedang menunggu bila Najib akan membubarkan Parlimen. Suasana PRU14 telah sampai. Umum mengetahui bahawa Najib wajib mengadakan pilihan raya  pada tahun ini atau selewat-lewatnya hingga ke pertengahan tahun hadapan.

Malaysia kita ini adalah negara Dunia Ketiga. Malaysia diheboh-hebohkan  sebagai negara contoh yang mengamalkan Demokrasi Raja Berperlembagaan. 
Saya tidak menafikan tentang demokrasi Parlimen  Beraja Malaysia. Tetapi saya  mahu memberi takrifan yang lebih tepat dan betul.  Takrifan saya hanya mensifatkan Malaysia ini   sabenarnya hanyalah negara pengamal prosedur demokrasi. 

Takrifan saya ini  memberi makna  Malaysia memiliki tanda-tanda  dan lembaga  demokrasi. Malaysia ada Perlembagaan Beraja, ada Gedung Parlimen, ada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) - ada wakil rakyat. Dan warga  Malaysia boleh  mengundi lima tahun sekali untuk memilih wakil mereka  pergi ke Parlimen.  Semua ini adalah lembaga , tanda-tanda dan prosedur demokrasi. 

Sabenarnya prosedur demokrasi mengambil tempat  disemua negara Dunia Ketiga bukan hanya di  Malaysia. Ianya berlaku di Myamar atau Indonesia atau Sri Langka atau Kenya di Afrika atau Colombia di Amerika Latin. 

Dalam negara Dunia Ketiga  yang mengamalkan prosedur demokrasi yang wujud hanyalah  prosedur. Intipati  semangat dan nilai hakiki demokrasi tidak wujud. Atau lebih tepat bukan demokrasi yang wujud tapi hampeh demokrasi yang wujud.
Bagaimana pula demokrasi di negara maju saperti di Eropah, atau di Amerika Utara? Bukankah di Eropah ada  pilihanraya? Apakah  suara hati warga  Eropah betul-betul bebas  untuk ditakrif sebagai demokratik?

Pada saat ini - dan perkembagan terakhir ini membuatkan  saya berani mengatakan  bahawa di Eropah juga demokrasi sedang menuju ke jalan gagal.  

Sayugia diingatkan bahawa  wujud pilihan raya dan adanya pemilihan  wakil melalui undian bukan ertinya  demokratik. Pengundian atau membuang undi itu  hanya sebahagian dari proses demokrasi. 

Saya memiliki pandangan bahawa pilihan raya itu bukan bererti demokrasi. Atau jika ada pilihan raya ertinya ada demokrasi. Pilihan raya dan hak mengundi hanya manifestasi dalam satu proses demokrasi untuk memilih perwakilan.

Ada banyak cara yang demokratik yang boleh dijadikan lembaga untuk memilih perwakilan. Angkat tangan pun boleh, berbincang kemudian melantik wakil pun boleh - saperti pemilihan ketua adat, atau ketua  kampong.

Hakikatnya demokrasi secara kasar difahami sebagai menghormati suara ramai. Ertinya suara ramailah yang akan menjadi nakhoda untuk mengemudikan arah  syarikat, arah jamaah atau  arah negara.
Apa ini yang sedang berlaku?

Saya sedang melihat bagaimana suara ramai makin dipinggir malah diinjak-injak.

Justeru pada ketika dan saat ini saya  memperkukuhkan lagi  pandangan bahawa mengundi  itu jika boleh mengubah apa-apa maka mengundi  itu akan diharamkam.  Pilihan raya jika boleh mengubah apa-apa maka pilihan raya akan diharamkan.

Apakah kata-kata dan pandangan saya ini betul. Apakah ini pandangan yang rasional dan masuk akal? Mana nas, mana surah dan hadis  yang boleh  menyokong pandangan saya ini?

Untuk memperkuatkan dan mensohehkan pandangan ini maka saya akan membawa pembaca ke politik  terkini. Apa yang berlaku hari ini juga akan dibantu oleh babak babak sejarah yang lalu untuk membuktikan bahawa jika undi boleh mengubah apa-apa maka mengundi itu akan diharamkan.

Surah Catalan - Sepanyol adalah  negara federal sama saperti Malaysia - Raja Berperlembagaan. Ada 17 wilayah autonomi dalam Sepanyol. Ada  wilayah Basque, Catalan , Galicia selain dari Sepanyol. Mereka semua memiliki bahasa dan berbudaya yang berbeza.

Pada 1 Oktober 2017 yang lalu warga Catalan - salah satu wilayah Sepanyol - telah mengadakan pungutan suara. Warga Catalan - ibukotanya Barcelona - mahu berpisah dari Sepanyol. Ertinya rakyat Catalan mahu bebas merdeka. Jalan yang sopan dan paling demokratik ialah membuat pungutan suara. 

Niat untuk berpisah dari Sepanyol juga wujud di wilayah  Basque. Tahun tahun 70’an dahulu  hingga akhir 90’an kita lihat gerila Basque ETA ( Euskadi Tak Askatasuna)  berjuang menuntut merdeka.  Hari ini telah ada penjanjian damai antara ETA dengan Kerjaan Sepanyol. Basque masih belum merdeka. Hakikatnya cara warga Catalan menuntut merdeka ialah dengan pungutan suara - bukan dengan serangan gerila.

Sebelum pungutan suara dilakukan Perdana Menteri Sepanyol telah melarang pungutan suara ini dijalankan. Kuasa  politik dari Madrid telah menentang apa saja bentuk pungutan suara.

Pada minggu sebelum mengundi  polis dan soldadu telah dihatar untuk ‘ membedil’ tempat-tempat  membuang undi. Kawasan dan bilik mengundi telah dikepong soldadu Sepanyol.

Tetapi warga Catalan tetap keluar mengundi.  Seramai  2.286,217 juta pengundi telah datang mengundi. Ini adalah 97% dari jumlah pengundi Catalan. Seramai 177,547 atau 7.99% telah menentang Catalan Merdeka. Sebanyak 2,044,038 atau 92.01% telah mengundi MAHU MERDEKA. Ini fakta bukan propaganda anti pilihan raya dari Hishamuddin Rais.

Angka 92.01% ini adalah suara majoriti. Seharusnya dalam negara yang mengamalkan sistem demokrasi - sistem suara ramai - maka minggu  lalu Catalan telah merdeka. Pertubuhan Bangsa Bangsa Bangsa Bersatu seharusnya telah  menerima masuk sebuah lagi negara baru. Tidak. Ini tidak berlaku. Catalan masih lagi menjadi  tanah jajahan Sepanyol. 

Keadaan masih bergolak. Raja Sepanyol mula masuk campur. Undang-undang darurat mungkin dikenakan keatas Catalan. Malah Ketua Menteri Catalan  dan para pemimpin pro-Merdeka mungkin ditangkap.

Inilah surah pertama dari saya untuk membuktikan jika undi boleh mengubah apa-apa maka undi akan diharamkan.

Surah Brexit - Mari kita beralih ke United Kingdom. Negara ini  dikatakan telah mengamalkan 700 tahun demokrasi berparlimen. United Kingdom negara Raja Berperlembagan. Negara inilah  yang telah melakar Perlembagan Tanah Melayu kita.

Pada  23 Jun 2016 yang lalu United Kingdom  (UK) telah mengadakan pungut suara. Agendanya - UK keluar dari Kesatuan Eropah. Warga UK diminta memilih  untuk terus bersama Kesatuan Eropah dibawah Brussels atau keluar bersendirian.

Sejumlah 72.02 % warga UK telah turun membuat pilihan. Seramai 51.9% telah membuat keputusan membawa UK keluar dari Kesatuan Eropah. Nampaknya cukup jelas bahawa warga UK tidak mahu dipimpin oleh Brussel. Rakyat UK mahu hak kedaulatan sendiri. 

UK telah diberi masa untuk mengurus perjalanan keluar. Pada  29 March 2019 - mengikut tarikh yang telah dipersetujui -  maka UK dan secara resmi bukan lagi ahli Kesatuan Eropah.

Betul ke ini akan berlaku? Apakah suara orang ramai ini akan dikotakan?

Saya kurang yakin suara ramai warga  UK ini akan dihormati. Saya telah mula terbaca bagaimana elit politik dan para peguam secara gelap dengan berahsia telah mula mencari jalan  untuk memandulkan niat dan cita-cita 51% suara majori warga UK.

Komplot dan cabal-cabal yang pro Kesatuan Eropah sedang giat berusaha melalui undang-undang  - melalui hukum hakam - untuk membatalkan Brexit.

Elit politik, elit ekonomi dan kelas pemerentah UK tidak sekasar Madrid yang melarang pungutan suara dilakukan. Kelas pemerentah UK tidak  menggunakan soldadu. Kelas pemerentah UK lebih licik, lebih berpengalaman dan tahu apa akibat apabila rakyat bangun memberontak. 

Jangan sesekali kita lupakan Raja Charles Pertama telah dipenggal kepalanya pada 30 Januari 1649 sebelum kepala Louis Ke14 dipenggal pada 21 Januari 1793. Justeru kelas pemerentah di UK  - kuasa kolonial terakhir - telah mengumpul pengalaman dan tahu cara untuk mengurus kuasa dalam negara dan juga ditanah jajahan.

Jadi apa yang dapat kita  fahami dari Surah Catalan dan Surah Brexit. 

Dua surah ini membuktikan bahawa jika undi dapat mengubah apa-apa maka undi itu akan diharamkan. Lalu timbul persoalan -  bagaimana dengan pilihan raya yang sering dijalankan  di UK dan di Sepanyol.

Jawabnya cukup senang. Pilihan raya yang dijalankan di Uk dan di Sepanyol itu TIDAK mengubah apa-apa. Pilihan raya itu tidak mengubah sistem yang sedia wujud. Yang berubah hanya parti politik mana yang akan menguruskan sistem yang sama. 

Bank of England masih Bank of England. Kaum kapitalis masih membuat untung. Ratu Elizebeth masih menjadi Raja United Kingdom. Raja Filipe V1 masih lagi raja Sepanyol. Elit politik , kaum feudal dan kelas pemerentah masih saperti sediakala. Tidak ada apa yang berubah.

Di UK ada Parti Buruh dan Parti Konservatif. Di Sepanyol pula  ada Parti Popular ada Parti Buruh. Setiap kali ada pilihan raya rakyat di UK atau di Sepanyol dibenarkan memilih  Coca Cola atau Pepsi Cola. Pilih mana sahaja parti kerana tidak ada apa-apa perubahan hakiki. Sistem lama - sistem ekonomi kapitalis tetap selamat.

Pilihan raya jenis ini, mengundi jenis ini tidak akan dihalang - malah digalakkan. Ini bertujuan untuk memberi ilusi kepada orang ramai bahawa mereka telah membuat pilihan. Memilih Coca Cola atau Pepsi Cola dan merayakan pilihan raya.

Tetapi kali ini ada perbezaan. Warga  Catalan mahu merdeka - mahu berpisah dari Sepanyol. Warga UK mahu UK keluar dari Kesatuan Eropah - berpisah dari Brussels. Pemilihan dan undi yang saperti ini akan diharamkan. Akan ditentang. Inilah yang sedang berlaku di Catalan dan di UK.

Undi yang membawa satu perubahan ini pasti akan diharamkan. Pemilihan yang menghasilakan perubahan  akan dibatalkan. Elit politik dan elit ekonomi dan kelas pemerentah tidak akan membernarkan perubahan berlaku. Perubahan yang akan menjejaskan kepentingan  ekonomi mereka akan ditentang. Akan diharamkan.

Maka persolaan timbul untuk kita warga Malaysia yang akan berhadapan dengan PRU14. Dalam pilihan raya ini nanti rakyat Malaysia akan dibenarkan memilih antara dua kumpulan parti politik - Barisan Nasional atau Pakatan Harapan.

Apakah kita  rakyat Malaysia akan dibenarkan  untuk membuat pilihan ini? Tunggu minggu  hadapan. (tt)NOTA
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN
sesiapa ingin melanggan 
akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
03-92-21-10-45


-----------------

JANGAN JADI BANGANG


KOMENTAR

KITA JANGAN JADI BODOH
KITA JANGAN JADI BANGNAG
KITA JANGAN KENA TIPU
OLEH ARAB

PENYOKONG KUAT ISRAEL
IALAH AMERIKA SYARIKAT
PENYOKONG KUAT ISRAEL
DI NEGARA ARAB IALAH  SAUDI
JANGAN  BUAT BUAT TAK FAHAM
JANGAN BUAT BUAT TAK TAHU

ARAB SAUDI YANG MEMBANTU
AMERIKA UNTUK MEMBANTU ISRAEL

SAUDI SOKONG ISREAL
SAUDI SOKONG AMERIKA
KERANA NAK MENIPU DUNIA
NAK MENIPU BANI MELAYU
MENIPU  BANGLA
MENIPU PAKISTAN
MENIPU MAT INDON
DENGAN AJARAN AGAMANYA

HANYA YANG BODOH DAN BEBAL
YANG PERCAYA PADA ARAN SAUDI


AGAMA DARI ARAB SAUDI INI
SENGAJA DIJAJA UNTUK
MEMBODOHKAN UMAT
BILA UMAT BODOH MAKA
SENANAG DITINDAS TAK MELAWAN
KERANA DIJANJIKAN BIBADARI

SAUDI MENDAPAT SOKONG TEGUH
DARI AMERIKA DAN ISRAEL

AMERIKA ISREAL DAN SAUDI
ADALAH KAWAN BAIK
nota:
tiap bulan puasa
hanga dapat  kurma free dari saudi
kah kah kah

Rangkaian masjid seluruh 

dunia diwujudkanSHAH ALAM - Persidangan Ulama Muslimin Asia Untuk Membebaskan Masjid Al-Aqsa dan Palestin sepakat mewujudkan rangkaian masjid sedunia bagi menangani isu umat Islam di seluruh dunia terutamanya dalam mempertahankan Masjid Al-Aqsa.

Timbalan Presiden Sekretariat Palestin Malaysia (SPM), Tuan Haji Lebai Mohd Azmi Abdul Hamid berkata, rangkaian tersebut akan dimulakan di negara Asean terlebih dahulu sebelum ia dikembangkan secara meluas ke seluruh dunia.

“Masjid adalah aset terpenting bagi umat Islam di mana terdapat jutaan masjid di seluruh dunia. Kita telah sebut bahawa orang Islam mesti bersatu dan jangan ada kompromi tentang kewujudan Israel sebagai negara penjenayah.

SEBELUM 

MINTA

ORANG LAIN

BERSATU SILA

MINTA ARAB

BERSATU DULU

SATU BAHASA

SATU AGAMA

 QURAN

DALAM 

BAHASA

ARAB 

MUSTAHIL

ARAB TAK 

FAHAM

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH--------------------

BAHAYA SAMPAI

BAHAYA

SAMPAI

PADA BANI

MELAYU

FACE BOOKUMNO dan Komunis China bersanding, cina DAP kah yang bersalah?


Roslan Abdullah DNA SAMA...UMNO DGN PARTI KONUNIS CHINA...
LikeShow more reactions
Reply
5
October 4 at 4:34pm
Manage
Razak Salleh Rakyat malaysia telahpun celek mata dan celek hati. Jenerasi muda sekarang ini tak kenal kominis, tak heranlah kalau mereka menyokong umno walaupun dah separuh kominis.
LikeShow more reactions
Reply
8
October 4 at 6:03pm
Manage
Bakhtir Manap Jika parti lain buat hubungan dg negara komunis...heboh se malaysia dan tidak bolih diterima olih org melayu...tetapi kerana umno semua tak salah...telan je lah...
LikeShow more reactions
Reply
9
October 4 at 6:26pm
Manage
Ah TiEk Ng Yang bising dalam ni koya je lebih....
Bila betul2 jumpa pemimpin UMNO cium jugak tangan dia...
Sembang kencang, pokok pon mau tumbang..
...See More
LikeShow more reactions
Reply
3
October 4 at 8:08pm
Manage
Faizal Abdul Khalim Sekurang kurang nya DAP orang Malaysia... DAP juga ada orang Melayu dalam nya... Jangan libatkan Agama dalam parti...
LikeShow more reactions
Reply
20
October 4 at 5:16pm
Manage
Keough Masetti White I always support your post. But I think this is not the correct way to go. We need to have good relationship all over the world
LikeShow more reactions
Reply
1
October 5 at 2:05am

-----------------------