Khamis, 7 Disember 2017

INI ASAL USUL BIDADARI


BANI MELAYU

JANGAN TAK TAHU

DARI SINI 

TIMBUL KONSEP

BIDADARI


HIMPUAN TEMBOK CHINA KUANTAN

BERSEDIA 

KITA BERHIMPUN

DI TEMBOK CHINA

KUANTAN 


Lawat Tembok Besar China Kuantan jadi agenda besar PH

Forum Anak Muda Cari Jho Low (AMCJL) yang dihadiri pimpinan utama Pakatan Harapan mengambil keputusan untuk mengadakan himpunan di perkarangan “Tembok Besar China Kuantan”.

Ia bertujuan untuk menyatakan bantahan terhadap pelaburan yang tidak jelas China ke negara ini dan disifatkan mengambil kesempatan dari masalah yang sedang dihadapi oleh perdana menteri Datuk Seri Najib Razak.

“Kita sedia terima pelaburan asing dari mana-mana negara sahaja tetapi tidak sampai mengganggu kedaulatan negara kita,” kata Pengerusi PH, Tun Dr Mahathir Mohamad yang turut serta dalam forum itu.

Tembok Besar China Kuantan adalah tembok yang dibina setinggi lapan kaki sebagai pagar kepada kira-kira 1,200 ekar tanah untuk projek fasa satu Taman Industri Kuantan Malaysia-China (MCKIP).

Ia terletak di Gebeng, kira-kira 25 KM dari bandar Kuantan.

Bagi penduduk tempatan, tembok itu digelar sebagai “Tembok Besar China Kuantan.”

Tiada apa yang luar biasa dengan tembok itu, tetapi tujuannya untuk memisahkan mereka yang di dalam dengan dunia luar.

Ia juga sekali gus mencetuskan spekulasi di kalangan masyarakat setempat.

Mahathir yang pernah sampai ke situ dan membuat video klip mengenainya mendakwa pelaburan asing seperti MCKIP tidak menguntungkan sedikit pun rakyat tempatan kerana kontraktor dan pekerja terbabit dibawa masuk dari China.

Salah seorang penonton forum mencadangkan agar Tembok Besar China Kuantan dilawati.

Dalam forum malam tadi, Mahathir berkata, beliau juga ingin tahu apa yang ada dalam tembok itu.

“Saya nak tahu juga, apa yang ada kat dalamnya. Ada balai polis kita ke tidak. Jika apa-apa yang berlaku di dalam sana, siapa yang menyiasatnya,” kata Pengerusi Pakatan Harapan Dr Mahathir Mohamad ketika mengulas cadangan perhimpunan itu dalam forum malam tadi.

Selain Mahathir, turut menjadi penal adalah Mohamad Sabu, Hishamudin Rais, Howard Lee (Adun DAP), Faiz Fadzil dan Sivarasa Rasiah (MP Subang).

Aktivis sosial Hishamudin Rais memulakan cadangan agar pelaburan China ke negara ini dikaji kerana banyak keburukan yang telah berlaku termasuk pengalaman di beberapa negara Afrika.

Dr Mahathir bersetuju, cara pelaburan ini tidak kena dan merugikan Malaysia dengan mengambil contoh Forest City di Johor dan MCKIP di Kuantan.

Forest City, katanya, dijual dengan harga yang mahal sehingga orang tempatan tidak mampu beli dan diberikan pelepasan cukai sehingga 10 tahun pula kepada pembeli dari China.

Mohamad Sabu turut menyokong agar bantahan dibuat di jalan raya terhadap masalah ini.

“Pengalaman kita, kerajaan BN tidak akan bergoncang setakat perbincangan dalam bilik seminar, konvensyen dan sebagainya.

“Hanya dengan turun ke jalan raya kita boleh berjaya menarik minat. Ia berlaku sebelum PRU 1999, 2008 dan juga 2013 yang lalu,” katanya.

Ekoran itu seorang penonton bangkit mencadangkan Tembok Besar China Kuantan ini dilawati beramai-ramai dengan diketuai sendiri oleh Mahathir.

Cadangan itu kemudiannya setuju dijadikan aktiviti perhimpunan besar-besaran Pakatan Harapan menjelang PRU 14 ini.
-------------------

BILA NAJIB CAKAP HAL ISLSM


BILA NAJIB

CAKAP HAL

ISLAM MAKA

BABI AKAN

TERBANG

IKAN AKAN

NAIK BASIKALHubungan dengan PAS hanya atas dasar kepentingan Islam, kata Najib


“Pendirian kita amat jelas, hubungan kita dengan mereka berdasarkan dasar kepentingan umat Islam, walau berbeza pandangan politik,” kata Najib ketika menyampaikan ucapan dasar di Pusat Dagangan Dunia Putra hari ini.

BILA NAJIB

CAKAP HAL 

ISLAM INI

ROSMAH JADI

SLIM DAN CUN

BILA NAJIB

CAKAP HAL

ISLAM INI

TANDA AKHIR

ZAMAN  TANDA

JHO LOW AKAN

NAIK HAJI
----------------

BLOK BORNEOBLOK

BORNEO

Sabah dan Sarawak perlu bersatu lawan Zahid, kata Warisan

AHLI Parlimen Penampang Darell Leiking mencadangkan pembentukan blok Borneo antara Sabah dan Sarawak bagi menguatkuasakan hak istimewa kedua negeri itu seperti termaktub dalam Perjanjian Malaysia 1963 (MA63). 

Timbalan presiden Warisan itu berkata keperluan bagi Sabah dan Sarawak menafikan mandat mentadbir Barisan Nasional semakin mendesak apatahlah lagi dengan amaran Timbalan Perdana Menteri Tuan Haji  Ahmad Zahid Hamidi bahawa hukuman berat akan dikenakan kepada pihak yang memperjuangkan isu keserantauan di Sabah dan Sarawak.

Beliau mengatakan, situasi semasa semakin jelas membuktikan yang pemimpin Semenanjung enggan mengembalikan hak istimewa negeri Malaysia Timur.
LAWAN

LAWAN

LAWAN

MERDEKA!


------------------

ROMPAK RAKYAT MALAYSIALAGU CULT

WAJIB DENGAR 

APA ITU SAUDI ARABIA


WAJIB BACA

SEKALI LAGI

https://www.malaysiakini.com/columns/404418Zamry Othman · 
Arab bodo...melayu lagi la bodo..negara islam semua banggang...
SukaBalas17 jam
Shafik Johan
Apa yg di kata benar sekali ... sama juga di MAlaysia hasil dari kolonial british ... Sultan sahaja berapa ramai ... hehehe renung renungkan
Govin Raj
Dan Kini kita tak perlu buat kajian mendalam Arabia yg kena jual. Yg terpenting terulung utk kita Malaysia ialah jangan kita kena dijual dgn ROC karna sumbangan 2.6 Billion Arabia.
SukaBalas214 jam
Amar Ayden · 
Sedih bila membaca komen2 nitizen umat akhir zaman dlm ni. Cerita dan komen seperti semua serba tahu. Bercakap berlandaskan emosi! Ini la bangsa ku yg tak reti nak ucap terima kasih! Sedangkan selama hidup dari zaman merdeka sehingga kini! Hidup di bawah payung UMNO DAN BN!

Susah atau senang! Kita teduh di bawah payung yg sama. Ada sesetengah negeri duduk di bawah payung pembangkang, seperti penang! Ada kah bangsa kita terjamin di bawah payung mereka? Mereka mengangkat bangsa kita? Atau mereka mengangkat bangsa mereka sendiri?!

Renung renungkan! Sebab saya tahu bangsa saya punya perangai, m...Lihat Lagi
SukaBalas720 jam
Suhaimy Lym · 
Nak tanya Melayu tu bangsa ke?
SukaBalas19 jam
Salim Buyadi · 
Terlebihhh mkn dedak rupanya...
SukaBalas1119 jam
Mohd Yazid Abas
petani yg pnat lelah bercucuk tanam membanting tulang.. penjaga tanah yg menggaut mkn hasilnye.
-----------------

AWAS JANGAN SEBAR FITNAH
JANGAN SEBAR 

FITNAH 

Najib lancar kempen ‘Perangi Fitnah Media Sosial

Najib  hari ini melancarkan kempen Perangi Fitnah Media Sosial untuk memberi kesedaran kepada masyarakat akan kesan-kesan penularan berita palsu terhadap sosial, ekonomi dan keselamatan negara.

AWAS

JANGAN SEBAR FITNAH DI INTERNET
JANGAN TULIS ROSMAH SLIM DAN CUN
JANGAN TULIS ROSMAH BUKAN  JANDA
JANGAN TULIS ZIANA ZAIN  ADIK
KEPADA ANWAR ZAIN

JANGAN JAGAN JANGAN

JANGAN TULIS MAT MASLAN BIJAK
JANGAN TULIS  HASAN MALEK CERDIK
JANGAN TULIS  AZEEZ BUKAN KELING
JANGAN TULIS SHARIZAT BUKAN LEMBU


JAGAN JANGAN JANGAN

JANGAN TULIS EDDY WANG  CAKAP BENAR
JANGAN TULIS TOTOWI TAK SUKA GERMAN
JANGAN TULIS NIK ABDOH CERDIK
JANGAN TULIS KERETA KACIL
TULIS KERETA AUDI
KAH KAH KAH ------------------

APA MAKNA BERITA INI?APA MAKNA

BERITA INI?

Jangan ugut kami, kata Sarawak For Sarawakians kepada Zahid

WARGA Sarawak enggan tunduk dengan amaran Timbalan Perdana Menteri Ahmad Zahid Hamidi berhubung slogan "Sarawak for Sarawakians" dan "Sabah for Sabahans".

Mereka melihat kenyataan Zahid itu sebagai ancaman terhadap aspirasi politik penduduk negeri-negeri Borneo dan percubaan kerajaan persekutuan untuk tidak mematuhi Perjanjian Malaysia 1963 (MA63).

Kumpulan penyokong pro-autonomi Sarawak 4 Sarawakian (S4S) secara terang-terangan menolak dengan menyifatkan kenyataan Zahid itu sebagai “kosong dan tak berasas, yang direka bagi menakutkan rakyat dari mempertahankan hak mereka yang termaktub dalam perlembagaan.”MAKNANYA

NASIONALISMA DAYAK & IBAN
MAKIN KUAT

MAKNANYA 
WARGA SABAH  DAN SAWARAK
TIDAK MAHU LAGI DIBULI

MAKNANYA
KUASA NAJIB MAKIN LEMAH

MAKNANYA
SABAH DAN SARWAK
MAHU MERDEKA

MAKNANYA 
SABAH SAN SAARAWAK
BUKAN LAGI TABUNG UNDI NAJIB

MAKNANYA
 KITA WAJIB SOKONG
PERJUANGAN MERDEKA
KALIMANTAN UTARA
--------------------

KITA RUNTUHKAN TEMBOK CHINA MERAH

LAPORAN 

FORUM CULT


Pakatan cetus ‘kebangkitan rakyat’ di ‘Tembok Besar China


PAKATAN Harapan (PH) mencapai kata sepakat untuk mengadakan satu perhimpunan ke tapak projek Taman Industri Kuantan Malaysia-China (MCKIP) yang sedang dibina di Gebeng, Pahang.

Penganjur perhimpunan berharap demonstrasi di tapak projek yang digelar “Tembok Besar China” itu akan dapat mencetus “kebangkitan rakyat” untuk menolak parti kerajaan pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14.

Rancangan itu diputuskan dalam satu forum pada malam tadi anjuran Anak Muda Cari Jho Low (AMCJL), sebuah gabungan NGO anak muda pro PH yang dicetuskan oleh sayap Pemuda Amanah.

Cadangan itu pada asalnya dibangkitkan oleh seorang peserta forum di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur dan Selangor, Kuala Lumpur itu.

Ia seterusnya mendapat persetujuan peserta dan ahli panel, termasuk pemimpin tertinggi parti dalam PH.

Antaranya, Pengerusi PH Dr Mahathir yang berkata projek digelar “Tembok Besar China” itu menunjukkan kelemahan  Najib..

Dr Mahathir berkata China mengambil kesempatan ke atas kelemahan itu untuk mengadakan projek infrastruktur yang didakwanya tidak menguntungkan Malaysia.

"Najib lemah, banyak masalah. Jadi mereka ambil kesempatan. Kalau ada cadangan mahu berhimpun di tembok besar China di Kuantan ini saya setuju untuk sertainya.

"Saya nak tahu juga, apa yang ada kat dalamnya. Ada balai polis kita ke tidak. Jika apa-apa yang berlaku di dalam sana, siapa yang menyiasat," katanya, ketika mengulas cadangan itu semasa sesi forum.

Mengulas perkara sama, Presiden Amanah Mohamad Sabu dalam ucapannya berkata, pengundi di negara ini tidak akan bangkit dengan seminar, konvensyen atau seumpamanya.

Tetapi katanya, golongan pengundi akan bangkit apabila berlakunya perhimpunan di jalan raya sebagaimana himpunan reformasi menjelang PRU 1999.

Katanya, kebangkitan ini boleh dilihat melalui siri perhimpunan anjuran Bersih menjelang PRU 2008 dan 2013.

Dr Mahathir ketika melawat MCKIP pada pertengahan Oktober lalu mendakwa pelaburan asing seperti MCKIP tidak menguntungkan sedikit pun rakyat tempatan kerana kontraktor dan pekerja terbabit dibawa masuk dari China.

Projek itu menerima nama jolokan “Tembok Besar China” oleh warga tempatan di Kuantan kerana dilengkapi tembok setinggi lapan kaki yang memagari kawasan seluas kira-kira 1,200 ekar tanah untuk projek fasa pertama.

Tembok berkenaan mencetuskan pelbagai spekulasi di kalangan masyarakat setempat.

Satu-satunya pintu masuk yang ada dikawal ketat oleh pengawal keselamatan tempatan beruniform putih, dan pengawal dari China yang beruniform hitam.

Selain Dr Mahathir, turut berucap sebagai ahli panel ialah Mohamad, timbalan ketua pergerakan pemudanya Faiz Fadzil, aktivis politik Hishamudin Rais, Adun DAP Howard Lee dan Ahli Parlimen Subang Sivarasa Rasiah. – 7 Disember, 2017.


----------------------

LEMBU BOLEH BERCAKAP
LEMBUKuat kipas Kak Ijat dlm PAU hari ini. Dia kata Najib sudah macam Salahuddin Al Ayubi. Ikut mcmna tu. Amacam?

LikeShow more reactions
Comment
Comments
Zubir Bakar Kipas helikopter tu... Silap silap UMNO BN.. Tercampak ke laut China selatan...Di PRU 14 nanti.

LikeShow more reactions
Reply8 hrs
Manage
Hussin Dedak punya pasal mesti kena kipas..

LikeShow more reactions
Reply5 hrs
Manage
Zulaifa Rahman ajak berdebat kecut telor..dr jauh bergegar..AL AYUBI..KONON

LikeShow more reactions
Reply1 hr
Manage
Roslee Ahmad Bukan Timb Presiden Amanah ke.....nama sdh disebut2.....hehehe

LikeShow more reactions
Reply1 hr
Manage
Yusoff Abdullah PAN kuat juga berkokok nya.
Kena kipas DAP tu..
Dulu ludah mahadir..
...See More


LikeShow more reactions
Reply1 hr
Manage
Ismail Rosiah Ijat baca ke sejarah salahudin ayubi atau dia baca salah buku kot

-----------------