Isnin, 28 November 2016

ZAKAR NAIK PUTAR ALAM
ZAKAR NAIK

PUTAR ALAMZakir Naik nafi diberi kerakyatan Malaysia

SHAH ALAM - Pendakwah bebas, Zakir Naik 'hanya mampu ketawa' terhadap dakwaan oleh media India mengatakan beliau diberikan kerakyatan oleh kerajaan Malaysia.

KAH KAH KAH

INI KELING

PUTAR ALAM

KETAWA LAH

SAMPAI

ZAKAR NAIK-----------

MAINKAN LAU ITU SEKALI LAGI SAM
MAINKAN

SEKALI LAGI 

LAGI ITU SAM

MAKNANYA

MARIA DIBEBASKAN


MARIA TELAH

DIBEBASKAN

SABENTARA

TADI
--------------

SATU DUNIA MENUNGGUSEMUA RAKYAT

MENUNGGU

MENANTI

SATU YANG

DITUNGGU2

Abang Kucing cabar kejantanan Jamal

Jadilah anak jantan dan buat benda yang betul - itu mesej yang disampaikan sekumpulan 'pejuang' yang mencabar ketua Baju Merah untuk beradu kekuatan secara budiman.
Menggelarkan diri mereka Gabungan Pejuang Rakyat Demi Negara, jurucakap kumpulan itu Sharul Nizam Abdul Rahim berkata tujuan utama mereka membuat cabaran itu adalah untuk menegaskan pendirian mereka terhadap aktiviti membuli.
Katanya awal bulan ini dia pernah melontarkan cabaran kepada Jamal tetapi sehingga kini tidak ada reaksi daripada ketua Umno Sungai Besar itu.
Cabaran sama, katanya, dibuat kepada orang kanan Jamal, Razali Zakaria.


PADAN MUKA

BARU TAHU

ADA YANG

BANGUN

UNTUK TIBAI

SI TONGKOL


---------------

PENIPUAN SEDANG DIRANCANGAWAL AWAL

LAGI GWA

SUDAH CAKAP

PRI14 BUKAN

PILIHANRAYA

TAPI WAKTU

NAJIB NAK 

BUKTIKAN KPD

AMERIKA

KPD MAHATHIR

DIA DAPAT

SOKONGAN


NAJIB AKAN

GUNAKAN 

SEMUA JALAN


5,000 warga asing pastikan BN menang setiap kerusi marginal, kata Dr M


Dr Mahathir mengulangi serangannya terhadap Najib dengan berkata, presiden Umno itu akan berbuat apa sahaja untuk kekal berkuasa.

PETALING JAYA: Dr Mahathir Mohamad mendakwa Najib bercadang memberi kad pengenalan kepada kira-kira 5,000 warga asing bagi memastikan kemenangan Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya umum akan datang.
“Ini adalah cerita menakutkan, saya dengar ada percubaan mengeluarkan kad pengenalan kepada warga asing untuk menyokong Najib pada pilihan raya umum akan datang,” katanya dalam satu majlis di Kampung Krubong Tengah, Melaka, Sabtu lalu.
Acara yang turut dihadiri Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM),  Muhyiddin Yassin itu dimuat naik ke Facebook Kelab Che Det.
Bekas perdana menteri itu mendakwa 5,000 pengundi itu akan diagihkan ke setiap kerusi marginal bagi memastikan kemenangan BN.
“Kerusi-kerusi ini boleh dimenangi dengan majoriti beberapa ratus undi tetapi 5,000 undi akan memberi kemenangan kepada Najib,” katanya sambil menambah Najib akan berbuat apa sahaja untuk mengekalkan kuasanya susulan skandal 1MDB.
Dakwaan sama dibangkitkan pada Pilihan Raya Umum ke-13 kononnya ribuan warga asing dijadikan warganegara untuk membolehkan mereka mengundi pada 2013.
Pengerusi PPBM itu juga bimbang dengan pembinaan penempatan asing di Iskandar, Johor susulan laporan mendakwa pemaju China menyasarkan warga asing, khasnya dari Singapura membeli hartanah di negeri selatan itu.
“Kira-kira 700,000 rumah berharga RM1 juta hingga RM5 juta akan dibina di Forest City, Johor yang mungkin direbut warga asing. Orang tempatan tidak mampu membeli hartanah ini,” katanya.
Baru-baru ini, Bloomberg melaporkan syarikat China kini memfokuskan Johor untuk membina kompleks gergasi kediaman.
“Pemaju China ini membina beribu-ribu rumah pada satu masa dan mereka menakutkan semua orang,” kata Siva Shanker, bekas Presiden Institut Ejen Hartanah Malaysia kepada Bloomberg.
“Tuhan sahaja yang tahu siapa akan beli semua unit ini dan apabila ia siap nanti, soalan lebih besar ialah siapa yang akan tinggal di dalamnya?”

GUA SUDAH

BILANG LU

TAK CAYA

INI MADEY

YANG CAKAP 

LU MASIH LAGI

TAK PERCAYA


INI TRIK LAMA

YANG MADEY

SENDIRI PERNAH

GUNAKAN LAAA

LU TAK CAYA?----------------

TAK PERNAH BERLAKU


SIAPA KIRA UNDI
bukan sapa undi tapi sapa kira undi...pak sham betui betui cakap... ini real politik dunia ketiga...sapa aparchik yang pegang kuasa...selagi kuasa ada semua akan tunduk hormat...bukan kuasa tapi DUIT kah kah kah...

kalau pun 70% pengundi sokong tapi masih jua yang menang kita sudah tau...kah kah kah... tak hairan satu hari nanti...piem bangla...munke semua dari nepal myanmar china pakistan uzbekistan kah kah kah...melayu jaga pintu kereta je...kah kah kah on SURUHAN JAYA MENIPU UNDI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/28/16DALAM NEGARA

ZALIM

DALAM NEGARA

DUNIA KE 3

TIDAK PERNAH

BERLAKU

PERTUKARAN

KERAJAAN

MELALUI KIRA

UNDI
--------------

SIAPA KENA KENCING?Dah berkali2 kena kencing & dikhianati AMENO. Tapi masih gak nak bersetongkol berjuang sama2 AMENO..
JANGAN PUTUS ASA, BOLEH CUBA LAIN KALI PADA TAHUN DEPAN.. KAH !! KAH !! KAH !!-------------

NASEHAT DARI PENYAMUN
APA MAKNA

BERITA INI

LAWAK PAGI

SENIN KE?

KAH KAH KAH 

TERGOLEK DOG
Anak Melayu perlu jadi saintis data, kata PM

Najib menggesa orang Melayu menggalakkan anak masing-masing menjadi saintis data selain kerjaya lazim yang digemari sebelum ini.
Kata Najib kerjaya seperti saintis data adalah "pekerjaaan masa depan" dan memungkinkan orang Melayu menjadi "berjaya lagi mulia" pada alaf baru yang dianggapnya sebagi era Revolusi Perindustrian Keempat.
 


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

WOIT DAH GILA

PENYAMUN 

BERI NASEHAT

PEMBUNUH

BERI NASEHAT

PENIPU BERI

NASEHAT

KAH KAH KAH

---------------

SOROS SUDAH SAMPAI
RINGGIT

TERUS

MEROSOT

PADAN MUKAAktiviti spekulasi terhadap ringgit berleluasa, kata menteri

 | November 27, 2016
Menteri kewangan ke-2 yakin langkah diambil Bank Negara untuk membendung pasaran tukaran asing luar pesisir adalah berasas.

KUALA LUMPUR: Malaysia tidak akan mengenakan sebarang tambatan atau kawalan modal terhadap mata wangnya untuk menggalakkan pelabur, syarikat dan institusi kewangan mengakses pasaran dalam negeri bagi menjalankan aktiviti tukaran asing dan lindung nilai di Malaysia, kata  Johari Abdul Ghani.
Menteri kewangan ke-2 itu berkata, kes ANZ dan Macquarie Bank adalah bukti jelas yang aktiviti spekulasi itu berleluasa di pasaran luar pesisir.
Media sebelum ini melaporkan kedua-dua bank mengakui peniaga-peniaga mereka cuba memanipulasi kadar penanda aras utama dalam pasaran pertukaran asing di Malaysia, yang melanggar undang-undang kartel sehingga didenda jutaan dolar.
Johari berkata beliau menasihatkan pelabur agar melabur di Malaysia di mana pelaburan mereka dilindungi serta telus dan spekulator tidak dapat mengambil kesempatan.
Beliau berkata langkah Bank Negara baru-baru ini untuk membendung pasaran tukaran asing luar pesisir adalah berasas.

TUDUH LAGI

LEBAI  SOROS

SOROS MULA

MENYERANG

RINGGIT 

TUNGANG

LANGGANG

PADAN MUKA

INI CARA 

LEBAI SOROS

MELAWAN


----------------