Isnin, 5 Februari 2024

PAK PANDIR BERI KULIAH EKONOMI


PAK PANDIR

BERI KULIAH

EKONOMI

KAH KAH KAH

AMIN 

SAPA CULIK TAIB MAHMUD ?


SAPA CULIK

TAIB MAHMUD ?

KHALAS

KENAPA NAJIB DAPAT DISKAUN


MAKIN RAMAI

PERSOAL KENAPA

NAJIB DAPAT 

DISKAUN

KHALAS

PARTI DAP JANGAN BELOT


PARTI DAP

JANGAN BELOT

AMIN

SAH - ADA GERAKAN TERAJANG ZAHIDKetua UMNO bahagian di NS tidak terlibat gerakan guling Ahmad Zahid - Jalaluddin

SEREMBAN - Pengerusi UMNO Negeri Sembilan, Jalaluddin Alias mengesahkan tiada ketua bahagian parti itu di negeri berkenaan terlibat dalam gerakan menggulingkan Presiden UMNO.

Beliau berkata, buat masa ini tiada satu pun daripada lapan ketua UMNO bahagian di negeri terbabit yang menyatakan ketidakpuasan hati terhadap kepimpinan tertinggi parti.

"Kita (Negeri Sembilan) ada lapan bahagian saja dan tiada satu pun dalam kalangan mereka yang menyuarakan atau menggambarkan mempunyai tanda-tanda tidak puas hati kepada kepimpinan tertinggi parti.

"Saya dah sebut berkali-kali yang kekuatan dan keutuhan UMNO di Negeri Sembilan, Insya-ALLAH tidak lagi diganggu gugat oleh mana-mana pihak dan saya yakin dengan kepimpinan UMNO di negeri ini, apatah lagi dengan kerjasama serta sokongan solidariti ketua-ketua UMNO bahagian dan pimpinan di seluruh bahagian," katanya.

Beliau berkata demikian bagi mengulas dakwaan wujud gerakan menggulingkan Presiden UMNO,  Ahmad Zahid Hamidi yang diusahakan ketua bahagian parti itu.

Ujarnya lagi, sama seperti parti lain, sememangnya bukan semua yang bersetuju dengan ketua pimpinan parti mereka.

Bagaimanapun, katanya, kesepaduan dan persefahaman parti terbabit di semua peringkat ketika ini adalah amat baik.

"Saya boleh sahkan bahawa kekuatan UMNO sekarang terutama yang berkaitan dengan kesepaduan di semua kepimpinan sama ada Majlis Kerja Tertinggi UMNO, Pemuda, Wanita dan Puteri mempunyai satu persefahaman yang sangat baik dan tinggi.

"Cumanya jika ada kes terpinggir, itu saya tak maklum dan saya fikir itu tidak akan jejaskan parti," katanya.

Sebelum ini, Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO,  Ahmad Maslan, dilapor turut menafikan dakwaan terdapat usaha menggulingkan Ahmad Zahid oleh ketua-ketua bahagian parti itu.

TERBUKTI SAH

ADA PROJEK

TERAJANG ZAHID

AMIN

UNTUK

 SELAMATKAN

PARTI  UMNO

AMIN

DEMI KERJAAN

SELAMAT ZAHID

WAJIB DI GANTI

AMIN

KHALAS

APA MAKNA BERITA INI ?Tiada gerakan guling Ahmad Zahid di Pulau Pinang

GEORGE TOWN - UMNO Pulau Pinang menafikan ada kalangan ketua bahagian di negeri ini terlibat dalam usaha untuk menggulingkan Presiden UMNO,  Ahmad Zahid Hamidi.

Pengerusi UMNO Pulau Pinang,  Sheikh Fadzir berkata, kesemua 13 ketua UMNO bahagian di Pulau Pinang berdiri teguh bersama Ahmad Zahid.

Menurutnya, setakat ini tiada satu ketua UMNO bahagian yang menyatakan ketidakpuasan hati mereka terhadap pimpinan Ahmad Zahid sebagai Presiden parti.

"Tak ada, Pulau Pinang tak ada (gerakan menggulingkan presiden). Setakat ini semua ketua bahagian masih berdiri teguh dengan Presiden, tak ada isu tak puas hati.

BERITA INI

BERI MAKNA

SEKARANG ADA

PROJEK TENDANG

ZAHID

AMIN

TAPI DI PENANG

TAK ADA

AMIN

ERTINYA TEMPAT

LAIN ADA

JENG JENG JENG

KHALAS

NAJIB ADA JO LO - ANWAR ADA VINODTycoon Vinod Sekhar sued by investors, ex-employees for fraud


KUALA LUMPUR: Petra Group chairman  Vinod Sekhar is being sued by 12 of his investors and former employees for alleged fraud.

Messrs Goh Wong Pereira, in a statement today, said Vinod's wife Winy Yeap Liew Heoh was also named as a defendant.

"Vinod, one of the country's high-profile businessmen, was sued for alleged fraud, misrepresentation, breach of contract and an acknowledgement of debt.

"The plaintiffs, who are from across the globe including the United States, Panama, the United Kingdom, Dubai and Thailand, allege that Vinod persuaded them to invest in his Green Rubber business, despite not informing them of his status as a bankrupt at the material times.

"The plaintiffs are seeking just under RM30 million, inclusive of interest," read the statement.

According to the statement, the plaintiffs alleged that Vinod had provided reassurances that one "Anwar", understood to be Prime Minister Anwar Ibrahim, would resolve any issue relating to the businessman's status as a bankrupt at the material times.

The statement added that the plaintiffs want each individual named in the legal action to appear in person to testify in the High Court hearing, which may possibly include Anwar.

KAH KAH KAH

NAJIB ADA

JHO LOW

KAH KAH KAH

ANWAR ADA

VINOD SEKHAR

AMIN

KES VINOD

AKAN 

HERET ANWAR

KE MAHKAMAH 

KAH KAH KAH

KHALAS

ROSMAH AKAN SLIM


ROSMAH MASUK JIL

AKAN SLIM

MACAM ZIANA

JENG JENG JENG

AMINI


Unknown commented on 

"PENJARA YANG POSITIF"


alaaa

ini malaysia maaaa

lu bini ex pm apa nak takut

laki lu masuk tak lama pun sudah dapat pengampunan pengurangan tahun penguranan denda

lu pun masuk sekejap saja lepas tu boleh keluar laaa untie

lainlah kami rakyat biasa ini memang kena ikut hukum ikut buku.

amin

PARTI DAP TAK PUAS HATI NAJIB DAPAT DISKAUN


PARTI DAP 

TAK PUAS HATI

NAJIB DI BERI 

DISKAUN

KHALAS

HARGA MAKIN MAHAL


MAHAL

SABTU LALU GUA 
DI PASAR CHOW KIT
GUA LIHAT HARGA BARANG

HARGA IKAN
HARGA SOTONG
HARGA UDANG
SEMUA MELINTASI 10 RINGGIT

IKAN PAALING MURAH
IKAN KOCIK
HARGA 10 RM SEKILO

NAK RAYA CHINA
SEMUA BARNAG MAHAL
AMIN

MARI BELAJAR BAHASA MELAYU


MARI BELAJAR

BAHASA MELAYU

AMINTIBAI ANWAR KAU KAU !!!


TIBAI JANGAN

TAK TIBAI

KAH KAH KAH

AMIN

JASA NAJIB


Asas pengurangan hukuman Najib kerana sumbangannya kepada negara – PM

PUTRAJAYA – Perdana Menteri hari ini menjelaskan lebih terperinci berhubung keputusan Lembaga Pengampunan terhadap  Najib Razak selepas hukuman penjara dan denda ke atas beliau dikurangkan baru-baru ini.

Anwar Ibrahim berkata, bekas Perdana Menteri keenam itu mempunyai hak untuk membuat rayuan kepada Lembaga Pengampunan walaupun baru setahun lebih menjalani hukuman penjara.

Beliau turut menafikan pendapat mengatakan perlu ada tempoh minima dipenjara tiga tahun untuk buat rayuan sebaliknya mana-mana banduan kali pertama boleh memulakan rayuan tersebut sebaik dipenjara.

“Kemudian diberikan penjelasan proses badan kehakiman, apa kes, apa hukumannya, kemudian kalau ada kes-kes dalam proses, semua itu dijelaskan dan kemudian masing-masing beri pandangan dan akhirnya Yang di-Pertuan Agong membuat keputusan.

“Bagaimana hendak salahkan Perdana Menteri, Agong atau pun Peguam Negara, Lembaga Pengampunan dan itu tidak berbangkit. Itu prosesnya dan kita terima Perlembagaan dan ini bidang kuasa yang diberikan sejak merdeka,” katanya.

Mengulas lanjut, Anwar menambah, keputusan Lembaga Pengampunan memberi pengurangan hukuman kepada Najib dibuat atas pertimbangan ihsan Yang di-Pertuan Agong atau disebut sebagai mercu keihsanan.Beliau berkata, pertimbangan yang besar bukan undang-undang kerana ia proses yang dilaksanakan badan kehakiman sehingga Mahkamah Persekutuan.

“Pertimbangan utamanya soal ehsan dan apa yang disebut Yang di-Pertuan Agong itu mercu keihsanan.  Sama ada Tuanku Baginda memilih untuk memberi penjelasan atau tidak, itu wewenang Tuanku.

“Saya hendak jelaskan Lembaga Pengampunan harus beri pandangan dan apa hak mana-mana banduan atau tahanan mengemukakan pandangan. Itu Perkara 113 dan jelas tanpa kecuali boleh mengemukakan rayuan.

“Dalam kes ini, Perdana Menteri perlu memastikan rayuan itu perlu didengar. Memang saya akui tanggungjawab itu tetapi kalau ditanya mengapa Perdana Menteri mengambil sikap untuk mengemukakan rayuan ke  Najib terlalu awal. Saya kata, sebaik saya dapat mana-mana rayuan, saya mohon Lembaga Pengampunan bicarakan.

“Jadi agenda 10,9 termasuk satu atas usul diberikan pertimbangan oleh Lembaga Pengampunan. Mesyuarat Lembaga yang pertama pada 9 Disember lalu dan saya hadir kerana masih bertanggungjawab dalam isu Wilayah Persekutuan dan mesyuarat yang berikut Dr Zaliha (menteri) yang hadir.

“Peguam Negara hadir dalam semua mesyuarat dan proses itu mengikut kaedah yang saya hadir dengan apa asas rayuan yang selalunya memikirkan peranan dia, perjalanan hidup sebelum itu, keluarganya, kehidupan di penjara, jasa dan khidmatnya baik kepada keluarga atau pun masyarakat atau dalam kes  Najib ini sumbangannya kepada negara perlu dipertimbangkan,” katanya. –
KAH KAH KAH

WOIT

NAJIB ADA

JASA

KAH KAH KAH

POLIS YANG

DI TANGKAP 

MEROGOL

ADA JUGA JASA

PADA NEGARA

AMIN

DIA TANGKAP

PENDATANG HARAM

AMIN

APAKAH BOLEH

MINTA AMPON

KAH KAH KAH

KHALAS

APA DIA 23 24


APA DIA

23 24PENCURI SOKONG ANAK BERANAK


Nizar, adik beradik tidak putus asa berjuang bebaskan Najib

PEKAN –  Mohd Nizar Najib tidak akan beputus asa memperjuangkan nasib ayahnya dan yakin UMNO akan membuat rayuan mendapatkan pengampunan penuh untuk bekas Perdana menteri itu.

Exco Pelaburan, Perindustrian, Sains, Teknologi Dan Inovasi Pahang yang kecewa dengan sindiran Bekas Setiausaha Publisiti DAP itu berkata, beliau dan adik beradiknya akan meneruskan agenda itu.

”Saya rasa parti UMNO akan buat rayuan, melalui presiden dan kita semua akan ikhtiarkan. Parti UMNO akan guna saluran yang ada,” katanya ketika ditemui MalaysiaGazette, hari ini.

Pada Jumaat, bekas Tony memuat naik hantaran Facebook miliknya dengan nada sinis menyatakadan tidak berpuas hati terhadap Najib yang mendapat pengurangan hukuman penjara dan denda daripada Lembaga Pengampunan Wilayah-Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan dan Putrajaya pada Jumaat lalu.

Hukuman penjara Najib dikurangkan menjadi enam tahun lebih awal dari tempoh hukuman sepatutnya selain jumlah denda dikurangkan daripada RM210 juta kepada RM50 juta.

Bagaimanapun sekiranya denda tidak dibayar, tempoh penjara bagi Najib ditambah selama setahun yang mana tarikh pembebasan adalah pada 23 Ogos 2029.

Hukuman penjara Najib dikurangkan menjadi enam tahun lebih awal dari tempoh hukuman sepatutnya selain jumlah denda dikurangkan daripada RM210 juta kepada RM50 juta.

Bagaimanapun sekiranya denda tidak dibayar, tempoh penjara bagi Najib ditambah selama setahun yang mana tarikh pembebasan adalah pada 23 Ogos 2029.

Menurut Nizar, mereka sekeluarga telah diasuh oleh diasuh oleh Najib supaya sentiasa tabah dan tidak cepat melatah dalam menghadapi dugaan.

Tambahnya, beliau dan adik-beradiknya tidak akan putus berdoa dan berikhtiar begi membebaskan bapa mereka. – 

MENCURI 

ANAK BERANAK

AMIN

MAK AYAH ANAK

SEMUA PENCURI

KAH KAH KAH

SATU MASUK JIL

YG LAIN TERUS

MENCURI

KHALAS

LAWAK NASIONAL


KAH KAH KAH

LAWAK NASIONAL

KAH KAH KAH

AMIN

Asas pengurangan hukuman Najib kerana sumbangannya kepada negara – PM


FAHMI FADIL MENTERI MENGANCAM RAKYAT


FAHMI FADIL

MENTERI 

MENGANCAM RAKYAT

KHALAS

KEPERCAYAAN RAKYAT DIROGOLKEPERCAYAAN

RAKYAT DI ROGOL

KHALAS


Unknown commented on 
"NAJIB KECEWA - SAPA KENCING NAJIB ?"

Mahathir dakwa, Mahiaddin langsung kan bicara, Ismail Bera masuk kan dalam penjara, sekarang nak marah Anwar Ibrahim pulak marah kena tempat betul, jolok lubang betul, janganlah silap jolok nanti kena penyakit woit kah kah memang lah kecewa duit banyak tapi tak dapat shopping tak dapat berjalan tak dapat publisiti kah kah kah kami rakyat sangatlah kecewa kerana kepercayaan kami dirogol engkau semuanya kah kah kah


Sintaro commented on 
 "NAJIB KECEWA - SAPA KENCING NAJIB ?"

Implikasi 'clemency' Najib ..
Secara tersirat : Pengerusi Lembaga' mengesahkan Najib bersalah dan tak layak untuk mendapatkan pengampunan penuh.

Ia juga mewajarkan kes2 yang sedang dibicarakan sekarang diteruskan.

Tak percaya tanya Pak Hassan Karim..😊

DULU SOKONG PKR SEKARANG TDAKDULU

 SOKONG PKR

SEKARANG TIDAK

AMIN

zaharuddin ahmad commented on
 "BERCAKAP BENAR TINDAKKAN REVOLUSI"


Pada party "KEADILAN RAKYAT"..you are gambling away your future.. system KEADILAN dah jadi mengarut..system KEADILAN jahiliah..system feudalism yg membezakan miskin dan kaya.. aku tobat dah takan mengundi selepas ini..tak nak dengar Hadith baru..tak nak dengar formula baru..tak nak dah you still got the nombor cukup 40 tahun aku pergi mengundi..

ingat yg terbaik dapat ..rupanya dapat taik.. apa bezanya..pemerintah dulu dan sekarang semua nak jaga periok nasi..bukan nak jaga RAKYAT..buang masa je mengundi.. MY TRUST AND CONFIDENCE IN THE MONARCHY, THE JUDICIARY SYSTEM AND THE AUTHORITIES..semua dah masuk longkang..


 

YA AMPOON


YA AMPOON


SENIN 5 FEBUARI 2014
YA AMPOON
YA MALUNA
KES AMPON NAJIB MASIH HEBOH
KAH KAH KAH

TONY PUA DARI DAP
DIPANGGIL POLIS
KAH KAH KAH
PASAI APA ?
PASAI BUAT LAWAK
YA AMPOON
KAH KAH KAH

FAHMI FADIL
TERUS MENGANCAM
DAN UNTUK BUKTI
UNTUK TAKUTKAN RAKYAT
CHINA DAP TONY PUA
DI JADIKAN CONTOH
KAH KAH KAH

KES YA AMPON INI
AKAN TERUS DI GORENG
JIKA PEMBANGKANG BIJAK
INI PELURU UNTUK PRU

TAPI SAYANG PEMBANGKANG
AGAK LOKMAN ADAM
TAK TAHU MENYUSUN
AMIN

CHILE
HUTAN TERBAKAR
99 TEWAS DI MAKAN API
INI TANDA JELAS
MALAPETAKA IKLIM

AMERIKA
SERANGAN KE ATAS YAMAN
MENGIKUT JURUCAKAP RUMAH PUTIJH
HANYALAH PERMULAAN
JENG JENG JENG

PAKISTAN
IMRAN KHAN DAN ISTERI
DI PENJARA LAGI 7 TAHUN
KERANA BERANCUK TAK SAH
PANCUT TETAP PANCUT
TAPI
TAK IKUT CARA ARAB
KAH KAH KAH

GAZA
ZIONIS ISRAEL TERUS MENGEBOM
KINI DAH SAMPAI 
KE RAFAH SEMPADAN DENAGN MESIR
NIAT ZIONIS NAK HALAU
PALESTIN KELUAR KE MESIR
AMIN

HOKKIEN
PAGI INI CERAH SEGAR
MATA HARI DAH KELUAR
TAPI SINAR  BELUM MARAK

GUA DISMABUT OLEH MURAI
PAGI JIKA MURAI BERKICAU
PASTILAH PAGI YANG INDAH
DAN
TANPA HENTI HOW WOW
BERSUARA
DI IKUTI OLEH SUARA
TUK TUK TUK

KL & KL SENTRAL
KELIAHATAN CERAH
LANGIT BIRU BERAWAN PUTIH
PANAS  KELMARIN BAWA
PENCERAHAN

GUA YAKIN HARI INI
AKAN PETANG HINGGA KE PETANG
MUNGKIN PANAS
YANG TERIK MEMBAHANG
BUKAN MEMBAKAR
SEPERTI DI CHILE
AMIN

BRO
SENYUM
AWAL SENIN
YANG CERAH

BRO
LU MESTI DI INSPIRASI
OLEH SATU PROJEK MEGA
SATU PROJEK LUAR BIASA
SEMUA PEMIKIRAN DIARAH
MINDA LU MEMECAH
SEMUA SEMPADAN

BRO
LU BOLEH DAPAT BANYAK KAWAN
DALAM MASA DUA BULAN
JIKA LU TERTARIK DENGAN ORANG LAIN
LU AKAN GAGAL
DAPAT KAWAN DALAM MASA
DUA TAHUN
JIKA LU HANYA INGIN
ORANG LAIN TERTARIK
DENGAN LU
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT MULA BEKERJA