Selasa, 24 Jun 2014

SIAPA GANTI KHALID
Pakatan sepakat ganti MB'5:23PM Jun 24
Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Shamsul Iskandar Mohd Akin berkata pemimpin Pakatan Rakyat sudahpun mencapai persetujuan agar untuk menggantikan kedudukan Tan Seri Khalid Ibrahim sebagai menteri besar Selangor.

Shamsul Iskandar dalam satu kenyataan menyebut, ia turut dipersetujui "majoriti pimpinan PAS".

"Ramai maklum bahawa persetujuan dalaman telah dicapai oleh semua parti dalam Pakatan Rakyat, termasuk majoriti pimpinan PAS, untuk menggantikan menteri besar Selangor.

"Ini bukanlah perkara baru, cuma transisinya memerlukan sedikit masa agar ia berjalan lancar," katanya dalam satu kenyataan.KAH KAH KAH
siapa pengganti?
kalau azmin ali
lingkup selangor
tapi lihat gambar ini

lihat sekali lagi
lihat gambar ini
ini adalah pedatang baru
yang dikatakan 
akan mengantikan
khalid ibrahim
waspada besar 
kemungkinan
sosok ini lebih licik
dari azmin ali

kah kah kah
-----------

MARI KAH KAH KAH 26 JUN 2014

KHAMIS 

MALAM

tukar tiub buat lawak berdiri
di pj live arts
seksen 17 pj one
semua di jemput
untuk
KAH KAH KAH----------

HARI NAKBA AKAN SAMPAI

‘Malaysia di sini lahirnya sebuah cinta’ 

tema Hari Kemerdekaan 

"Malaysia di sini lahirnya sebuah cinta", hari ini diumumkan sebagai tema sambutan Hari Kemerdekaan ke-57. - 

KAH KAH KAH
nakba ialah malapetaka
malapetaka ialah nakba


15 mei ialah hari nakba
untuk warga palestin
hari  malapetaka
bila israel di dirikan

31 ogos ialah hari malapetaka
nakba untuk warga tanah melayu
bila british mengundur diri--------

MENUNTUT CUTI UMUM


TUNTUTAN 
tahun ini
 pada tarikh
16 september
kami anak semua bangsa
menunut
dijadikan 
cuti umum
untuk memperingati
kematian chin peng
dan juga
memperingati
semua pejuang 
yang bangun
berjuang melawan british

terima kaseh

-------

KAKI JUDI APA NAK HAIRAN
Timbalan menteri Umno miliki saham konsesi UiTM Tapah, kata PKR


Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Tajuddin Rahman (gambar) merupakan pemegang saham minoriti dalam konsesi penswastaan Universiti Teknologi Mara (UiTM) Tapah, kata PKR.
"Hari ini saya boleh mengesahkan ahli Parlimen Pasir Salak adalah pemimpin Umno yang mempunyai pegangan minoriti dalam konsesi penswastaan UiTM kampus cawangan Tapah," kata Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/timbalan-menteri-umno-miliki-saham-konsesi-uitm-tapah-kata-pkr#sthash.NhKXjYJk.dpuf
TIMBALAN MENTERI PERTANIAN ADALAH PEMEGANG MINORITI KONSESI PENSWASTAAN UiTM CAWANGAN TAPAH

Hari ini saya boleh mengesahkan bahawa Dato’ Tajuddin Rahman, Ahli Parlimen Pasir Salak yang juga Timbalan Menteri Pertanian and Industri Asas Tani adalah pemimpin Umno yang mempunyai pegangan minoriti di dalam konsesi penswastaan UiTM kampus cawangan Tapah. Ini mengulangi perkara yang sama di dalam konsesi-konsesi penswastaan kampus cawangan UiTM yang lain apabila setiap syarikat konsesi turut mempunyai kaitan dengan pemimpin Umno atau ahli perniagaan yang rapat dengan Umno.

Konsesi penswastaan UiTM cawangan Tapah dianugerahkan kepada UniTapah Sdn Bhd dengan konsesi selama 23 tahun untuk membina dan menyewakan kembali kampus itu kepada UiTM. Salah seorang pengarah UniTapah Sdn Bhd ialah Sri Rahayu Tajuddin, iaitu anak kepada Dato’ Tajuddin Rahman. Sri Rahayu juga pernah menjadi Setiausaha Umno Bahagian Pasir Salak yang diketuai oleh Dato’ Tajuddin Rahman.

Seorang lagi pengarah di dalam UniTapah Sdn Bhd yang mempunyai hubungan dengan Dato’ Tajuddin Rahman adalah Vignesh Naidu a/l Kuppusamy Naidu melalui usahasama perniagaan bersama di antara mereka. Selain UniTapah Sdn Bhd, Dato’ Tajuddin Rahman dan Vignesh Naidu mempunyai hubungan melalui sebuah syarikat pembinaan iaitu Everfine Resources Sdn Bhd yang mana Dato’ Tajuddin Rahman adalah pengerusinya dan Vignesh Naidu pengarah syarikat itu.

Kepentingan Dato’ Tajuddin Rahman di dalam syarikat konsesi ini dipegang melalui sebuah syarikat iaitu Detik Utuh Sdn Bhd. Syarikat itu mempunyai kepentingan sebanyak 9.8% di dalam UniTapah Sdn Bhd manakala saham selebihnya dipegang oleh sebuah syarikat pembinaan yang disenaraikan di Bursa Kuala Lumpur iaitu Crest Builder Holdings Berhad (melalui Crest Builder International Sdn Bhd).

Dato’ Tajuddin Rahman memiliki 450,000 saham di dalam Detik Utuh Sdn Bhd, menjadikan beliau pemegang saham terbesar. Saham-saham selebihnya dimiliki oleh Vignesh Naidu (150,000 saham) dan Obata-Ambak Holdings Sdn Bhd (400,000 saham). Obata-Ambak Sdn Bhd adalah sebuah syarikat yang dikawal oleh keluarga isteri Tun Abdullah Ahmad Badawi.

Pengarah-pengarah di dalam Detik Utuh Sdn Bhd adalah individu-individu yang rapat dengan Dato’ Tajuddin Rahman iaitu anaknya sendiri (Sri Rahayu) dan kenalan perniagaan beliau iaitu Vignesh Naidu dan Haniff Mahmood.

Walaupun pegangan Dato’ Tajuddin Rahman tidaklah sebesar pegangan ahli-ahli politik Umno yang lain dalam konsesi yang telah saya dedahkan sebelum ini, ia mengesahkan bahawa setiap konsesi penswastaan kampus cawangan UiTM menguntungkan sekurang-kurangnya ahli politik Umno dengan bayaran sewa yang cukup membebankan rakyat.
  
RAFIZI RAMLI
Ahli Parlimen Pandan

24 Jun 2014
-------

DITIPU GEROMBOLAN

HARI MALAPETAKA
Teringat zaman student dulu di MFI sekarang UNIKL.....berlatih macam nak rak...berkawad untuk majlis sambutan hari kemerdekaan 31 ogos. Kami diberitahu akan mewakili MFI sebagai salah satu kontinjen IPTS...

sekali bila tiba harinya disuruh pakai T_shirt UMNO Serdang untuk perbarisan, bergabung dengan ahli umno serdang....macam sial kakitangan MFI (anak MARA)....batch pertama & kedua MFI pasti ingat insiden ini.hahaha on TENGKOK KAIN SAMPIN DAH KENAL
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/24/14

KAH KAH KAH

kesian kena tipu
idup melayu
kah kah kah

---------

BERITA SEDIH BARU MASUK


BERITA SEDIH

apa pandangan komen


dari pembaca?

wajarkah muhyiddin

ditendang keluar?12 mins · RSS Graffiti · 
KUALA LUMPUR 24 JUN: Khabar angin yang tersebar mengatakan Tan Sri Muhyiddin Yasin bakal disingkirkan daripada jawatan Timbalan Perdana Menteri semakin hampir menjadi kenyataan apabila beliau dikhabarkan...
LikeLike ·  · 

KAH KAH KAH


-------

DARA ITU AYAM JANDA KE?

JANDA KE?

Shahnaz bukan anak dara masa bernikah, kata anak Taib MahmudMahmud Abu Bekir Abdul Taib hari ini mendedahkan kepada Mahkamah Tinggi Syariah Kuala Lumpur isterinya Shahnaz Majid tidak lagi dara semasa dinikahinya pada 1992.
Pendedahan itu dibuat selepas anak kepada Gabenor Sarawak Tun Abdul Taib Mahmud itu diajukan soalan oleh peguambelanya, Datuk Zainul Rijal Abu Bakar terhadap kewajaran mutaah bernilai RM100 juta.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/shanaz-bukan-anak-dara-masa-bernikah-kata-anak-taib-mahmud#sthash.PS9maoPE.dpuf

KAH KAH KAH

woit 
dara ini apa?
selaput tunggul ke?
atau selaput pisang?
macam mana nak tahu
dara atau janda

bik mama tu
kahwin tujuh kali
masih anak dara sunti

KAH KAH KAH----------

HANYA JABATAN KERAJAAN
LAGIKAN
 MUKA NAJIB 
KENA BERAK
KAH KAH KAH


Saran dakwa bawah Akta Hasutan


SHAH ALAM – Empat Ahli Parlimen Selangor iaitu Khalid Abdul Samad (Shah Alam), Dr Siti Mariah Mahmud (Kota Raja), Hanipa Maidin (Sepang) dan Che Rosli Che Mat (Hulu Langat) minggu lalu mengeluarkan cadangan supaya kuasa eksekutif Mais dihapuskan dalam menguatkuasakan hal ehwal agama Islam di negeri ini.

Perkasa mendesak empat Ahli Parlimen Pas Selangor didakwa di bawah Akta Hasutan berikutan cadangan supaya meminda kuasa Majlis Agama Islam Selangor (Mais) dan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) berhubung isu Bible.

Yang Dipertua Perkasa Selangor, Abu Bakar Yahya berkata, Perkasa menyifatkan tindakan itu sebagai biadab dalam masa sama menyentuh peranan dan kuasa Sultan sebagai Ketua Agama Islam Negeri.

Menurutnya, pihaknya akan mempertahankan Mais dan Jais atas peranan institusi berkenaan yang bertanggungjawab menjaga kesucian dan kemuliaan Islam.

KAH KAH KAH

woit
kah kah kah
hang ingat mais ini nabi
hang ingat mais ini malaikat
hang ingar jais ini tuhan
tak boleh ditukar ganti

woit
lagikan sultan
kena terajang
lagikan firaun
kena tendang
ini kan pula
jabatan kerajaan

KAH KAH KAH
--------

LAWAK BERDIRI KHAMIS MALAM

 26 JUN 2014

KHAMIS 

MALAM

tukar tiub buat lawak berdiri
di pj live arts
seksen 17 pj one
semua di jemput
untuk
KAH KAH KAH------------

TENGKOK KAIN SAMPIN DAH KENAL
TENGOK SAMPIN 
 BERANI MELAWAN

Perkara biasa JPA larang pelajar sertai acara ‘hasutan’, kata pelajar tajaan


Menjadi kebiasaan bagi pelajar tajaan kerajaan di Australia diugut dan diberi amaran agar tidak menyertai acara yang dianggap hasutan oleh Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA), kata pelajar Malaysia di luar negara.
Aslam Abd Jalil, pelajar yang menerima surat tunjuk sebab minggu lalu daripada JPA berkata, aktiviti ‘hasutan’ adalah perbincangan kritikal seperti forum yang disertainya berkaitan kaum dan agama pada 22 April.
"Pelajar sentiasa diingatkan secara bersemuka atau melalui email agar tidak menyertai acara hasutan berdasarkan pemahaman mereka," katanya yang merupakan pelajar tahun akhir Universiti Kebangsaan Australia (ANU).
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/perkara-biasa-jpa-larang-pelajar-sertai-acara-hasutan-kata-pelajar-tajaan#sthash.ckGUSrlU.dpuf


KAH KAH KAH

woit

tengok sampinlah

sekali pandang

dah faham

mamat psd ni 

dari smk mana?

KAH KAH 

KAH 


----------

LAGI KESAH BENGGALI PUTEH

SATU TAULADAN

MASUK SYURGA
Sultan kaki judi, sultan kaki amput, sultan taik arak, sultan tokey babi..tak hiba agama ker... saidina umar yg grenti masuk syurga tak kisah sahabat tegur malah pernah umar disergah sekiranya umar tidak adil maka akan dibetulkan dgn pedang...umar biarkan saja, takdepun suruh sahabat lain ambik tindakan. 

Sultan yg blm grenti masuk syurga berkagak macam malaikat.....suci xde dosa....amput tuanku, amput tuanku amput tuanku...taik palat berbaukah kah kah on BENGGALI PUTEH
Anonymous
on 6/23/14
SULTAN RAKYAT BIASA
asal usul sultan selangor pun dari rakyat biasa yang berasal dari bugis datang ke tanah melayu akhirnya jadi sultan selangor.. apa punya pundek la suwelesi punya najib bugis..kah kah on BENGGALI PUTEH
Anonymous
on 6/23/14
PONDAN KENA SEKSA
raja sembah singgahsana semayam semua hindu tu awat tak haram pulak kah kah kah pokoknya yang terpakai sendiri tu halal yg tak suka tu haram bongkok betui lah depa nie... semua dibolehkan sini asal ada jawatan kedudukan pangkat

yg kena tangkap selalu pondan curi telur pondan hisap kote pondan pakai perempuan tak puasa merokok kah kah kah awas ada plastik hitam beb.. nasi kandar buka bulan puasa... tak apa pulak tok breheng tak marah ke kah kah kah ada syeer kot dgn mamak tu kah ka kha on BENGGALI PUTEH
Anonymous
on 6/23/14

SATU INGATAN
-------

MAMPOSS TAK NAK
Rafizi Ramli

KUALA LUMPUR - Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli mendakwa, pelaksanaan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) sebenarnya turut mendapat tentangan daripada penjawat awam.

Rafizi berkata, bagi menambat semula hati penjawat awam, kerajaan terpaksa menawarkan pelbagai 'janji manis' kepada mereka.

"Hakikat bahawa  Najib   terpaksa menawarkan 'gula-gula' seperti itu kepada penjawat awam, mengesahkan tentangan hebat golongan itu kepada keputusan BN dalam melaksanakan GST.

"Jika tidak, masakan beliau sendiri terpaksa membuat pengumuman sedemikian rupa, apatah lagi dengan desakan Ceupacs (Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam)  agar gaji dinaikkan bagi membantu kakitangan awam berhadapan dengan kenaikan kos sara hidup," katanya hari ini.KAH KAH KAH

woit

gula  gula

mampos tak nak

kalau bagi

karipap rosmah

lagi mampoos

tak nak

KAH KAH KAH
---------