Isnin, 12 Ogos 2019

GAGAL BELAJAR


GAGAL

BELAJAR
Ada ijazah tak bermakna bijak. Takde ijazah tak semestinya bodo. Tapi tt disuruh belajar tapi tak habis, dia gagal dlm pelajaran tapi buat buat cerdik dlm ilmu politik kehkehkeh. Konon dia belajar dari pengalaman hidup, tapi hakikatnya dia tak pernah pun daftar sebagai mengundi. Dia cuma seekor blogger yg cari sesuap nasi utk hidup. Oit tt, pegi la tuntut ilmu blogging dari raja petra. 
on 
ADA IJAZAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/08/19

Apa p---------

ATUK DENGAN SARIMAH


ATUK

DENGAN

SARIMAH

BESAN

CURI

BEG

Ayah mencuri, mak melacur, 
anak tak bayar cukai. 
Atuk...? Besan...? 
on 
KELUARGA PUKEEMAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/08/19FAMILY

PUKEE

MAK


Jun 29, 2012 - BESAN NAJIB DI TANGKAP DI DUBAI OLEH INTERPOL - fmt ... New York Post sebelum ini melaporkan Daniyar menipu bapa tirinya, Bolat ...
Jun 30, 2012 - KES KES SUWEY NAJIB: kes rasuah di paris kes anak perempuan hilang diri kes anak menantu di cari polis new york kes besan di cari polis ...
Jun 13, 2012 - Sebuah lagi akhbar berpengaruh antarabangsa New York Post pula ... ada mendedahkan bahawa bakal besan Najib ini pernah dilaporkan di ...
Maira Nazarbayev- bakal besan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dipercayai ... “Dia ditahan diLapangan Dubai pada 22 Jun,” kata sumber itu lagi. ... New York Post sebelum ini melaporkan Daniyar menipu bapa tirinya, Bolat Nazarbayez seunit .... Negara ini sangat pelik, bukan setakat beli kapal selam tidak boleh ...


----------

BUAT BUAT GILA
BUAT

BUAT

GILA
Abam tetiba je sgt takut jadi munapik 
..ini lah tanda2 awal fasa Abam akan buat-buat gila ..gila Abam akan betul2 sampai pada 09/05/2020. 
on
 PAKAI ISLAM PULAAAK
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 12/08/19

K


--------

RAMAI TAK TAHU
KOMETAR
RAMAI TIDAK SEDAR
ADA PROGRAM 
ADA  PROJEK
YANG DILAKUKAN SEKARANG
ADALAH SAMBUNGAN
PROJEK
GEROMBOLAN

KHAT
LYNAS
PERJANJIAN STATUT ROM

MALAH ADA PROJEK
SAPERTI ECRL
YANG MENGIKAT MALAYSIA
HASIL DARI KERJA JAHAT NAJIB

JUSTERUS SEMUA DASAR
DAN
SEMUA PROJEK
DINILAI KEMBALI
KHALAS


Keputusan kerajaan BN perlu kelulusan semula kabinet, kata sumber

PUTRAJAYA mengambil langkah berjaga-jaga untuk mengelak timbul lagi kekecohan daripada pelaksanaan sebarang dasar kerajaan yang sebelum ini dipersetujui dan diputuskan oleh pentadbiran Barisan Nasional, kata sumber.

The Malaysian Insight diberitahu mesyuarat Jemaah Menteri minggu lalu memutuskan semua keputusan berkaitan dasar kerajaan yang dibuat oleh pentadbiran BN perlu dapat kelulusan semula Jemaah Menteri.

Mesyuarat pada Rabu itu dipengerusikan Timbalan Perdana Menteri Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Kabinet mahu semua keputusan itu mendapat kelulusan semula bagi mengelakkan sebarang isu berbangkit dalam pelaksanaannya, sama seperti dalam isu tulisan khat Jawi itu, kata sumber.

“Ada sesetengah keputusan sebelum ini, pelaksanaannya tiada sebarang masalah tetapi bila timbul isu seperti tulisan khat ini, kerajaan telah disalah tafsir. Reaksi yang timbul terhadap isu khat ini banyak sangat. 

“Jadi mulai sekarang, apa jua keputusan yang telah dibuat oleh kerajaan lepas, pelaksanaannya mesti mendapat persetujuan semula kabinet dahulu.

“Apabila melalui kabinet, kerajaan boleh nilai semula pelaksanaannya sama ada kena pada waktunya, dari segi kos dan tidak menimbulkan keadaan tegang,” kata sumber di Putrajaya kepada The Malaysian Insight.

Seorang sumber lain juga di Putrajaya yang maklum mengenai mesyuarat Jemaah Menteri pada Rabu lalu mengesahkan perkara itu ada diputuskan minggu lalu.

Keputusan Kementerian Pendidikan (KPM) meneruskan pelaksanaan pengenalan tulisan khat dalam mata pelajaran Bahasa Melayu di sekolah jenis kebangsaan Cina dan Tamil bermula pada peringkat Tahun 4 tahun depan mendapat bantahan keras masyarakat Cina dan India.

Bantahan itu paling lantang terdengar daripada Persekutuan Persatuan Lembaga Pengurus Sekolah Cina Malaysia (Dong Zong) serta beberapa badan lain termasuk Yayasan Tamil.

Menurut sumber, pihak kementerian tidak memaklumkan garis masa pelaksanaan pengenalan tulisan khat itu kepada Menteri Dr Maszlee Malik kerana berpandangan mereka hanya mengikut garis masa pelaksanaan yang sudah dipersetujui dan ditetapkan oleh kerajaan sebelum ini.

“Maszlee tidak tahu. Bila pentadbiran dikritik, susah hendak beri jawapan balas, penjelasan dan sebagainya. Ia sudah jadi isu sensitiviti agama dan kaum.

“Tetapi kementerian juga tidak salah kerana mereka hanya ikut garis masa pelaksanaan yang dibuat oleh kerajaan BN pada 2014,” kata sumber.


BATAL SEMUA

PROJEK UMNO

AMBIL BALIK

TANAH KL

YANG DIGADAI


OLEH

TENGKU FRAUD

PADA CUKONG


NILAI KEMBALI

PERJANJIAN

TANAH KTM

TANJUNG PAGAR

KERANA

NAJIB KE PAU

KES ALTANTUYA

--------

LARI LARI LARI

-SAPA 

AKAN 

LARI KE

CANADABahaya jerebu, penduduk utara Sarawak disaran berjaga-jaga

ORANG ramai terutama di kawasan utara Sarawak dinasihatkan supaya mengambil langkah berjaga-jaga bagi mengurangkan kesan terhadap kesihatan susulan keadaan jerebu yang melanda negeri itu.

Pengarah Kesihatan Negeri,  Dr Jamilah Hashim, menasihatkan orang ramai supaya mengurangkan aktiviti di luar rumah serta minum sekurang-kurangnya lapan gelas air bagi mengekalkan tahap hidrasi badan.

“Mereka yang mengalami penyakit seperti batuk, selsema, asma, sakit mata, jangkitan paru-paru yang kronik hendaklah ke klinik dengan kadar segera jika penyakit bertambah teruk,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Selain itu, katanya, sekiranya mengalami tanda dan gejala penyait berkaitan jerebu seperti mata berasa pedih dan berair, gatal kerongkong, kerap batuk, hidung berair, kerap bersin, sukar bernafas, sakit dada dan kulit badan berasa gatal, supaya segera mendapatkan rawatan.

Untuk maklumat lanjut, layari www.myhealth.gov.my atau www.infosihat.gov.my. – Bernama, 11 Ogos, 2019.-
LARI

LARI 

LARI
------

AWAS JEREBU
JEREBU

Bahaya jerebu, penduduk utara Sarawak disaran berjaga-jaga


BERITA MENYUSUL


----------

KHAMIS MALAM DEWAN CHINA

15 OGOS 2019

DEWAN CHINA

/div>-----------

JEREBU
JEREBU
jerebu datang lagi
ramai tidak sedar
jerebu adalah sebahagian dari
penyebab kenapa  eropah
memboikot minyak sawit

ngo eropah berkempen
bahawa penanaman sawit
membawa mudarat kepada
binatang dan umat manusia

orang utan dan bintang liar
hilang tempat tinggal
warga asal 
hilang tempat cari makan
dan 
dunia dilanggar jerebu

jerebu menjadi hujah
paling afdal dari ngo eropah
yang berjaya meyakinkan
pemebeli dan pengguna sawit
untuk memboikot sawit

bila sawit diboikot
maka ladang sawit baru
tidak diteroka
dan 
udara kita
udara uat manusia
tidak dilanggar jerebu

JUSTERU
jangan salahkan eropah
cermin diri
kita bertanggung jawab
membawa bahana
yang mengacam 
bukan hanya  negara kuta
malah seluruh dunia

--------

LINGKUP UMNOLINGKUP

UMNO

Keputusan kerajaan BN perlu kelulusan semula kabinet, kata sumber


BERITA MENYUSUL

------------

TIDAK ADA PAKSAAN ENTOT BIDADARI


TIDAK ADA

PAKSAAN ENTOT

BIDADARI 

ini la akibatnya bila belajar agama di middle east..belajar agama di middle east hanya la belajar mengenai hukum hakam, student2 yg belajar universiti2 saperti alazhar, cairo, ummo kuro , madinah atau dipakistan asal benua keling tidak belajar perihal sufi.malah tidak belajar falsafah islam apatah lagi nak belajar falsafah2 cina,india atau peradaban2 lain yg wujud sbelum islam wujud..
maka itu bila mrk blk msia dan jadi mufti, maka ajaran2 islam yg lain dari hukum hakam middle east maka semuanya haram..mufti atau para agamawan tidak melalui proses atau latihan sufi..pegalaman sufi bergantung kpd nilai dlman individu..
termasuk la pengalaman tarikat (jaln penyuciaan),hakikat,makrfiat..pegalaman2 takrikat,makrifat,hakikat ini byk difuckwa kan haram terutama jais.zikir tau ingat tuhan bukan sb mau syurga..bila kenal tuhan maka syurga itu tiada maknanya..apatah lagi dihidangkan dgn syurga2 yg penuh bidadari, yg bole dijimak samada melalui lubangfaraj atau meliwat..hakikat cinta tuhan 
on 
LAWAK DUDUK
 PETANG JUMAAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/08/19

buku p
----------

PAKAI ISLAM PULAAAK

PAKAI  ISLAM

PULAAAK 

Skg nie naratif baru lak,nuar guna agama kononnya wajib tunaikam janji mungkir janji perangai munapik katanya. Kepala bana, gay tua nak guna agama mintak tunaikan janji. Dlm islam,keadilan tu penting,dlm fekah islam x kira mazhab mana pun sunni ke syiah(kecuali wahabi), kalu satu syariat itu ditunaikan tetapi berlaku ketidakadian maka berlaku adil lebih afdal drp melaksanakan hukuam syariat tersebut.
dlm hal muar nak jadi pm, tunaikam janji dia jadi pm tetapi tidak adil kepada rakyat yg undi tun dan rakyat dpt pm gay tua yg gila babi,yg akan mengila babi setelah jd pm maka tidak menunaikan janji tersebut lebih afdal. 
on 
NIK JIDAN TAHU
Publish | Delete | Spam
yeop_sepet
on 10/08/19

Pe
--------

NAJIB KANG KONG

NAJIB

KANG

KONG
Astafirullahalazum najib seorang penjual kangkong yg bayik lgi syumul rosmah wanita solehah lembut hati bercahaya bak permata memahirkan xuriat yg baik taat pada Ibu bapa semua mau tertunai mangis enas sutra dara bermutu demi dadi mami tuntas depan pintu jangan fitenah oi nanti douse muholazah.
 on 
KELUARGA PUKEEMAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/08/19

Ka


---------

MAT SONGEL DAN MAT SONDOLMAT SONGEL  

DAN 

MAT SONDOL 

Bgtau pd nuar, setiap janji tu ada syaratnya.hang nak tun pegang pd syarat perjanjian hang pun sama kene pegang janji. Janji nuar tak kaco tun tp from the first day lg dia dah jd mat songel.janji nuar jadi pm nul envoid,dah tak laku pd mlm angkat sumpah atuk kt istana negara bila mat songel nak sailang atuk. 
Ini naratif baru kita,janji dgn nuar sudah terbatal,nul envoid.makin wartawan,ngo bersih(apa kene mengene bersih dgn jawatan pm) duk tanya psl peralihan kuasa setiap kali itulah perjanjian jadi tidak sah,day by day word by word janji itu sudah terpakai. Let us move on,bior tun jd pm smpai dia abih nyawa,hatta slps pru15 pun xpe,tun our guardian drp nuar gay tua yg nak menyondol selagi ada laki jambu dlm msia nie. 
on 
NIK JIDAN TAHU
Publish | Delete | Spam
yeop_sepet
on 10/08/19

Ka
----------

GUA SOLAT DIHATI MU

GUA SOLAT

DIHATI MU 
terima kasih sham.. 
solat kat mana? 
kah kah kah! 
on 
SELAMAT 
HARI RAYA HAJI
Publish | Delete | Spam
Ketua Pengarang
on 10/08/19

Bgtau


---------

MARBOOK HAJI


MARBOOK HAJI
 
oi blog tak update... 
mabuk ke? 
raya haji jangan minum banyak sangat... 
on 
UCAPAN RAYA HAJI
Publish | Delete | Spam
Ketua Pengarang
on 11/08/19

htt


----------

GI CARI PETAI


GI CARI 

PETAI
Isham Rais tak update blog.
Rasanya sedang sibuk melapah korban.
Jangan lupa minta izin amik torpedo untuk dibuat sup,maklumlah dah lama jadi YDP Gagalis. 
on 
SELAMAT 
HARI RAYA HAJI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/08/19

oi
---------

TIADA ISI FAKTA


TAK ADA ISI
u punya tulisan bila baca. ..
tiada isi atau fakta...
u tak boleh jadi penulis hebat... 
on 
BERSATU
 HANCURKAN UMNO
Publish | Delete | Spam
khair
on 11/08/19

Isha


----------

ADA IJAZAH


ADA IJAZAH BUKAN

BERMAKNA BIJAK
Bloger goblok.. 
Kalo umno bodohkan melayu ..tak de uitm.mara.ukm.usm dll.itu semua perjuangan umno.bukan bloger goblok ni.kerana bukan keluaran umno. 
on 
BERSATU 
HANCURKAN UMNO
Publish | Delete | Spam
Unknown
at 16:55

B


---------

JEMPUTANG TUHANG


GING AJING

JEMPUTANG 

TUHANG
Rupanye org pigi haji adalah atas jemputang Tuhang. Kok tak dijemput Tuhang, sampai bila2 kita takan sampai. Tak sampai dalam pikirrang aku ..gimana Najib, Bik Mama, Zahid, Azeez, Teuku, Shahrizat ..tiap2 tahung lepas buat haji. on SELAMAT HARI RAYA HAJI
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
at 20:27

Bl

--------

KORBAN FREELOADER


FREE

LOADER
Puas ku mencari, apakah tahun ni mister freeloader tidak sembelih lembu? Pelik nih. Biasanya berlambak gambar beliau dgn ayat2 berjiwa rakyat. 
on 
UCAPAN RAYA HAJI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 22:03

Uc------