Isnin, 20 September 2021

SEPULUH TAHUN DULU DI AMERIKA

 SEPULUH TAHUN DULU

ANAK MUDA AMERIKA

BANGUN MELAWAN

SISTEM EKONOMI

KAPITALIS

AMIN

BILO KIAMAT ? KAN DAH POS PON

 


MAT QASIM

DARI PAKISTAN 

KATA KIAMAT

DAH POSPON

AMIN

ALLAH BERITAHU

QASIM DALAM MIMPI

KHALAS 


panglimo potaseh commented on 

"JANGAN RISAU

 KIAMAT DAH POSPON"

Kiamat ni apo ..hancho satu dunio kiro kiamat ko ..atau hancho satu Alam yang ado liyun-liyun matohari dan bintang dan liyun ribu liyon planit cam dunio. Ado kah sobab sekor Si Lunchai satu Alam molotup .. kedeboom ..

MENCARI KOTE SAJAT DITERUSKAN

 

KES MENCARI

KOTE MAT SAJAT

ABDUL SAJAT

ATAU

SITI NOR SAJAT

TAK ABIS  ABIS

AMIN

MACAM TAKDA

KERJA LAIN

YANG LEBIH MENBERI

MANAFAAT KEPADA

UMAT MANUSIA

KHALAS


Polis mohon ekstradisi dari pihak berkuasa Thailand bawa pulang Sajat 

POLIS Diraja Malaysia (PDRM) kini dalam proses memohon untuk mengekstradisi Muhammad Sajjad Kamarul Zaman, atau lebih dikenali sebagai Nur Sajat, daripada pihak berkuasa Thailand.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman Abd Jalil Hasan berkata proses ekstradisi usahawan kosmetik itu melibatkan pelbagai agensi termasuk Jabatan Peguam Negara selain pihak berkuasa Thailand dan dijangka mengambil masa. 

“Kami tidak boleh menjangka bila boleh membawa pulang Nur Sajat dan apabila kita membuat permohonan, pihak berkuasa Thailand juga perlu meluluskannya bagi membolehkan dia dibawa pulang,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Beliau berkata Muhammad Sajjad, 36, telah ditahan pihak Imigresen Thailand pada 8 September lepas kerana memiliki pasport yang tidak sah dan dihadapkan ke mahkamah negara itu sehari kemudian atas kesalahan imigresen sebelum dikenakan hukuman denda.

“Usaha untuk membawa pulang individu berkenaan sedang giat dijalankan.

“Muhammad Sajjad turut dikehendaki di negara ini mengikut Seksyen 186 Kanun Keseksaan kerana menghalang penjawat awam dan Seksyen 353 Kanun Keseksaan kerana menggunakan kekerasan jenayah bagi menakutkan penjawat awam daripada menjalankan kewajipannya,” menurutnya dalam satu kenyataan ketika mengesahkan penahanan Nur Sajat.

Muhammad Sajjad juga diburu oleh pihak berkuasa Malaysia selepas waran tangkap terhadapnya dikeluarkan kerana gagal hadir ketika sebutan semula pertuduhan berpakaian menyerupai wanita di Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam, Selangor.

Pada 15 Jun lepas, polis turut menjejaki Muhammad Sajjad bagi membantu perbicaraan kes penipuan pertukaran nama dan jantina pada kad pengenalan yang sedang berlangsung di Mahkamah Ampang. – Bernama, 20 September, 2021.


BILA DAH

JUMPA BAWA

PULANG DAN

BOLEH RABA

KANGKANG

MAT SAJAT

AMIN

ADA BONJOL 

KOTE KE

ATAU

ADA LUBANG

BURIT

AMIN

LEPAS ITU BUAT

APA ?

KAH KAH KAH

CIUM TNGAN

BAU TAIK PALAT

KAH KAH KAH

BEG KIAMAT

 BEG KIAMAT

KHALAS 

Unknown commented on

 "JANGAN RISAU 

KIAMAT DAH POSPON"

Beg hitam yang dibawa oleh pengiring presiden Amerika serta presiden Rusia, itulah kiamat sebenarnya. Sekali digunakan, seluruh dunia ini akan hancur dalam sekelip mata! Kah! Kah! Kah! Tak payah nak bermimpi-mimpi lagilah,bro! 


Terima kasih Ronald Reagan sebab bagi pencerahan! Kah! Kah! Kah! Kah! https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_football https://en.wikipedia.org/wiki/Cheget


BOSS KU TAK SEMPAT LARI

 BOSS KU

NAK LARI

AMIN

TAPI

TAK SEMPAT LARI

KHALAS 

Unknown commented on 

"TANDA KESUCIAN

 PEMIMPIN ISLAM"

Tak ada bijak nya si bosskurr nih.... bijak apakebenda bila tak tahu wang ada masuk dalam akaun... bijak apa andai belanja sakan kemudian kata itu wang dari tok arab gila derma... bijak apa digital-footprint nih nak di tipu nya sedangkan for eternity its forensics.. bijak apa kalau senang kena tunggang dengan budak cina tembam buat deal berbilion untuk dia kemudian cina tembam nih masih sihat wal afiat waimah Hamid Bador pun tak boleh sentuh....asal budak cina tembam nih bukan billionaire duhhh! bijak apa kalau dapat call dari suami "....can I advise you something....?" macam ayam berak kapor.... bijak apa kalau dah tahu kalah Private Jet dah tunggu with engine running tapi tetap bodoh tak angkat kaki calibut.....


Shah Iran, Pinochet, Idi Amin, Marcos, Musharraf, Ben Ali dan yang terbaru Ghani dari Afghanistan semua calibut dengan wang samada berbillion atau Emas ber ton ton.....itu bangang nama nya.... Akhir kata bosskurr bebal nak mampos tapi kena duduk atas papan kat mahkamah pun pantat dia sakit....apa yang dia tahu kalau main golf pun dia kepit....!!! Sekarang nih dia jaga rakyat atau rakyat kena tanggung pencen dia, driver, security, belanjawan office dan kakitangan sebagai nya....dah lah sebat berbillion...turun naik mahkamah pun rakyat kena tanggung!

BOLEH CUBA IVERMECTIN

 


BOLEH CUBA

IVERMECTIN

KHALAS


Unknown commented on 

"AWAS ! 

INI CONTOH TERBAIK"

Virus kobid dah tukar, kena ada vaksin baru. tapi singapura masih guna vaksin lama. Yang pelik, orang putih suruh cucuk vaksin lama lagi sekali

SAHEH - KES TOROWONG

 SAHEH

AMIN

LIM GUAN ENG

KES TOROWONG

BESAR

AMIN

ANWAR KES 

TOROWONG KECIK

KHALAS 


Unknown commented on 

"AHMAD MASLAN

 JADI GINCU"

TT jangan lupa, Pakatan Harapan pun ada member tim banduan .... siapa disana ada kes mahkamah?

HARAPKAN TERBAIK AKAN MUNCUL

 


KITA SEBAGAI

WARGA HANYA

MENUNGGU

KEPUTUSAN

AMIN 
Kelonggaran rentas negeri antara dibincang esok- Hishammuddin

KEBENARAN merentas negeri tidak termasuk dalam senarai pengurangan prosedur operasi standard (SOP) Pelan Pemulihan Negara (PPN), kata Menteri Kanan Pertahanan Hishammuddin Hussein.

Hishammuddin berkata keputusan berkaitan kebenaran merentas negeri perlu diteliti oleh Jawatankuasa Khas Pengurusan Pandemik yang dipengerusikan Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob.

“Rentas negeri ada kaitan dengan fasa-fasa dalam PPN negeri-negeri yang berkenaan.

“Tapi syor datang daripada menteri bertanggungawab untuk sektor tertentu dan kemudian dipertimbangkan di pelbagai peringkat termasuk Jawatankuasa Teknikal Pengurusan Pandemik, serta dalam Mesyuarat Menteri Kuartet Covid-19,” katanya.


PAKAR 

KESEHANTAN

LEBIH TAHU

AMIN

KITA WAJIB SEDAR

KERAJAAN SEDANG

MENITI JAMBATAN

EKONOMI DAN

JAMBATAN 

KESEHATAN

AMIN

DUA DUA PENTING

AMIN

DUA DUA BAWA

HIDUP  

AMIN

DUA DUA BAWA

MAUT

KHALAS

JANGAN RISAU KIAMAT DAH POSPON

 


BRO

JANGAN RISAU

ALLAH BERI TAHU

MUHAMAD QASIM

KIAMAT DAH POSPON 

KHALAS

 KITA BERNASIB BAIK KERNA QASIM 

TAK BUAT KERJA

 AMIN 

KALAU KERJA QASIM SELESAI KIAMAT

 AKAN SAMPAI

KHALAS


Ajaran PMYT bercanggah hukum syarak, kata Ahmad Marzuk

PETALING JAYA: Mesyuarat Khas Muzakarah Fatwa Kebangsaan (MFK) telah memutuskan bahawa ajaran Perjalanan Mimpi Yang Terakhir (PMYT) bercanggah dengan agama Islam, bertentangan hukum syarak dan membahayakan keselamatan negara.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Ahmad Marzuk Shaary berkata keputusan itu dibuat pada mesyuarat minggu lepas yang turut dihadiri para mufti dan beliau sendiri.

TAK PERLU 

MIMPI MIMPI

KAH KAH KAH

NAK RISAU APA

RISAU KOBID

AMIN

BILA KOBID

TAKADA LEH

ENJOI DE MENJOI

KAH KAH KAH 


SESAMA KITA BANTU KITA

 


KEMURUNGAN

AKIBAT KOBID

AMIN

BUKAN KITA 

SAHAJA

AMIN

BANYAK  WARGA

DI NEGARA LAIN

JUGA MERASA

TEKANAN SAMA

AMIN 411 cubaan bunuh diri sejak PKP 1.0, kata kementerian


TERDAPAT 411 cubaan bunuh diri dilaporkan antara Mac 2020 dan Ogos 2021, kata Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM).

“Jumlah kes cubaan bunuh diri yang diperolehi dari Kementerian Dalam Negeri (KDN) bermula dari Mac sehingga Disember 2020 ialah 190 dan dari Januari 2021 sehingga Ogos 2021 ialah 221,” kata kementerian itu dalam jawapan bertulis kepada Dewan Rakyat hari ini.

“KPWKM melalui Jabatan Kebajikan Masyarakat telah mengendalikan sejumlah 1,578 kes keganasan rumah tangga di seluruh negara sejak Mac 2020 sehingga kini yang melibatkan 1,432 perempuan dan 146 lelaki.” 

Kerajaan menjawab soalan Su Keong Siong (PH-Kampar) mengenai jumlah dan statistik kes-kes bunuh diri dan keganasan rumah tangga semenjak pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada Mac 2020.

Kementerian itu turut berkata pihaknya telah mengadakan khidmat aduan Talian Kasih di 15999 dan melalui aplikasi WhatsApp di 019-2615999 yang beroperasi 24 jam sehari.

“Terdapat juga Khidmat Sokongan Psikologi Atas Talian bagi membantu masyarakat yang terkesan akibat penularan wabak Covid-19 serta PKP.

“Talian khas ini melibatkan seramai 250 orang sukarelawan kaunselor berdaftar di bawah Lembaga Kaunselor Malaysia,” tambahnya.

KPWKM juga berkata ia telah menyediakan bakul makanan kepada rakyat yang terkesan selain program khidmat bantu di rumah kepada warga emas. – 20 September, 2021.

KITA WARGA BIASA

HANYA BOLEH

TUNJUK SIMPATI

AMIN

BOLEH BANTU

APA YANG MAMPU

AMIN

TUGAS UTAMA

PADA PAKAR

AMIN

TAPI KITA 

SESAMA KITA

WAJIB MEMILIKI

PERANGAI  BAIK

AMIN

SANTUNI SEMUA

TAK KIRA SIAPA

AMIN

 KITA

TAK TAHU BEBAN

DAN PERTEMPURAN

APA YANG SEDANG

SOSOK ITU HADAPI

KHALASWAJIB BIJAK DALAM HAL CURI TIPU RASUAH

 
WAJIB BIJAK

DALAM HAL

CURI TIPU RASUAH

AMIN 

Unknown commented on 

"TANDA KESUCIAN 

PEMIMPIN ISLAM"

Salah satu syarat utama menjadi pemimpin negara ialah kena ada rasuah, kena ada sogok, kena ada so dok, kena pandai bohong, kena pandai belit putar, kena buat mudah lupa, kena pandai berlakon menyanyi menari, kena pandai jadi ulama, kena pandai segala gala lah kah kah kah kalau tidak tahu tak sah, 


tak layak tak pandai jadi pemimpin Malaysia, itu belum kira pandai arah aparcik kerja ikut selera menyamun merompak rogol bunuh kaut harta negara kow tim projek bincang komisen selam tak selam semua ini kena bijak pandai kah kah ingat mudah kah ? Susah lol kah kah pasal tu TT tak layak jadi pemimpin negara, banyak tak pandai dan tak cukup layak macam Bossku kah kah kah

PEMIMPIN ISLAM DI FITNAH

 PEMIMPIN ISLAM

DI FITNAH

AMIN

ITU PASAL NAJIB

BERI SALAM PADA

KUBO

KAH KAH KAH 

Unknown commented on 

"TANDA KESUCIAN 

PEMIMPIN ISLAM"

Najib seorang yang sentiasa positive thinking. Saya percaya dia akan menang kerana kawasan parlimen tersebut telah lama dikuasainya, rakyat di situ masih sayangkannya. Tak percaya tanyalah, tapi jangan tanya orang PH. Pada mereka Kes SRT dan 1MDB adalah tuduhan politik dan fitnah. 


Satu lagi kenapa saya percaya Najib boleh menang adalah kerana hadis ini : Sabda Rasulullah: Akan datang tahun-tahun penuh dengan pendustaan yang menimpa manusia, pendusta dipercayai, orang yang jujur didustakan, amanat diberikan kepada pengkhianat, orang yang jujur dikhianati, dan Ruwaibidho turut bicara. Lalu Baginda ditanya apakah Ruwaibidho itu? Baginda menjawab: Orang-orang bodoh yang mengurusi urusan perkara umum. - [HR Ibn Majah 4026].


APA SUDAH TERJADI

 
DUN PLAY PLAY

BERTENGKAR

 DENGAN BINI

HADIAH PETAMA

PAKAIAN BERAGAM

KAH KAH KAH 

PERANG DUNIA KE TIGA

 


MIMPI QASIM

PERANG DUNIA KE3

AMIN

INDONESIA MALAYSIA

BERSAMA PAKISTAN

KHALAS

BENNNCUUUT

KAH KAH KAH 

AWAS ! INI CONTOH TERBAIKKES SINGAPURA

JUMLAH WARGA

SELAMAT DI VAKSIN

LEBIH 80%

AMIN

LEBIH

BANYAK DARI KITA

AMIN

ADA KELONGARAN

JENG JENG JENG

ANGKA NAIK

MENDADAK

AMIN 


Singapura terus lapor


 kes Covid-19 lepasi


 1,000 jangkitan

Kementerian kesihatan Singapura melaporkan 1,012 kes Covid-19 baru pada hari Ahad, tertinggi sejak April tahun lalu.

Peningkatan kes baru-baru selepas beberapa kelonggaran dibenarkan bagi beberapa sekatan demi membendung Covid-19 telah mendorong Singapura untuk menghentikan usaha pembukaan semula sektor ekonomi dan sosialnya.

Lebih dari 80% penduduknya telah menerima vaksin Covid-19.


APA MAKNA?

AMIN

VAKSIN TAK

MUJARAB

AMIN

PKP WAJIB

DITERUSKAN ? 

AMIN

DIMANA SILAPNYA

KHALAS 

AHMAD MASLAN JADI GINCU

 


WOIT

MAT MASLAN

YANG BIJAK NI

JADI KOSMETIK

KAH KAH KAH

JADI BEDAK KE

JADI GINCU

KAH KAH KAH

UNTUK CANTIKKAN

MUKA SABRI ?

ATAU

MUKA MALIKUL

KAH KAH KAH
Lebih baik Ahmad Maslan tarik diri – Puad

KUALA LUMPUR –  Ahmad Maslan wajar menarik diri dan membatalkan hasrat bertanding jawatan Timbalan Speaker pada bulan Oktober nanti.

Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Mohd Puad Zakarshi berkata, walaupun perdana menteri yang mencadangkan nama Ahmad tetapi ahli-ahli Parlimen Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) mungkin kekal tidak sokongnya.

Dakwa veteran UMNO itu pengundian minggu lalu ditangguhkan kerana sokongan tidak solid.

Ini kerana, katanya, Ahmad salah seorang ahli Parlimen UMNO yang tidak sokong  Muhyiddin Yassin sebagai perdana menteri.

”Ada komen penyokong PPBM, “Kalau kau tidak sokong, kenapa kami kena sokong,” katanya.

Malah, katanya, tiada jaminan ahli-ahli Pakatan Harapan akan sokong Ahmad walaupun pembangkang akan dapat satu kuota jawatan Timbalan Speaker.

”Apakah itu kosmetik? Sebab itu lebih baik tarik diri dan jauhkan diri dari politik kosmetik,” ujarnya. – MalaysiaGazette


MAT MASLAN NI

ADA KES

AMIN

DIA  AHLI TIM

BANDUAN

AMIN

WOIT

CE[AT CEPAT

MASUKKAN

 KE DALAM PENJARA

AMIN

RAKYAT DAH MUAK

KHALAS