Selasa, 6 Februari 2024

PENJAWAT AWAM HJAMAS KEMBALI BERTUGAS


PENJAWAT AWAM

HAMAS

KEMBALI 

BERTUGAS

AMIN

TITISAN AIR MATA ZAHID HAMIDI


TITISAN AIR MATA

ZAHID HAMIDI

KAH KAH KAH

KHALAS

BERITA TIPU TIDAK JELASYANG MANA SATU

KAKI TIPU 

AMIN

BERITA INI

TIDAK JELAS

KAH KAH KAH

KHALAS

KEMPEN ANWAR LAWAAN RASUAH GAGAL !!!


KEMPEN  ANWAR

LAWAN

RASUAH GAGAL

AMIN

KERANA LEPASKAN

ZAHID & NAJIB

AMIN

ANWAR TAK MAHU KALAH


ANWAR JADI SAKSI

KES TIPUInvestors, former employees suing Vinod Sekhar RM30m for alleged fraud; potential witnesses include PM Anwar


KUMPULAN 12 pelabur dan bekas pekerja menyaman pengerusi merangkap Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan PETRA Datuk Vinod Sekhar (gambar utama, kanan) atas dakwaan penipuan, salah nyata, pelanggaran kontrak dan pengakuan hutang.

Plaintif menuntut hanya di bawah RM30 juta, termasuk faedah, daripada ahli perniagaan berprofil tinggi berusia 55 tahun itu, menurut Goh Wong Pereira Advocates & Solicitors rakan kongsi pengasas dan pengurusan Colin Andrew Pereira.

“Winy Yeap Liew Heoh yang merupakan isteri Vinod dinamakan sebagai defendan bersama. Winy Yeap ialah cucu kepada pegawai bank terkemuka, mendiang Yeap Chor Ee,” kata Pereira dalam satu kenyataan media.

“Plaintif yang berasal dari seluruh dunia, termasuk AS, Panama, UK, Dubai dan Thailand, mendakwa Datuk Vinod memujuk mereka untuk melabur dalam perniagaan Green Rubber PLCnya walaupun tidak memaklumkan statusnya sebagai seorang muflis.

Pada Disember 2023, percubaan Vinod yang juga pengasas portal berita The Vibes untuk memujuk mahkamah mengeluarkan injunksi publisiti bagi menghalang plaintif membincangkan kes itu secara terbuka telah ditolak oleh hakim Mahkamah Tinggi di Kuala Lumpur, menurut Pereira.

Usul selari untuk mendapatkan tindakan ditolak juga telah dibuang, menghapuskan halangan terakhir yang mungkin menghalang kes itu untuk perbicaraan penuh di Mahkamah Tinggi.

Berikutan itu, plaintif memutuskan untuk melancarkan tindakan undang-undang selepas didapati Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah membuka penyiasatan pengubahan wang haram dan pengelakan cukai ke atas hal ehwal Vinod pada November 2021.

"Keputusan itu juga diambil selepas laporan pada Februari 2022 bahawa Vinod telah menjual ventilator buatan China kepada kerajaan Hungary pada lebih tinggi dari harga pasaran semasa permulaan wabak COVID-19," kata Pereira lagi.

"Telah dilaporkan dalam media bahawa doktor Britain telah memberi amaran bahawa ventilator ini boleh menyebabkan kematian pesakit."

Dalam kertas yang dikemukakan kepada Mahkamah Tinggi, plaintif mendakwa bahawa Vinod telah memberikan jaminan bahawa seorang "Anwar", yang difahamkan sebagai Perdana Menteri Malaysia Datuk Seri Anwar Ibrahim, akan menyelesaikan sebarang isu berkaitan statusnya sebagai bankrap pada masa yang material.

“Writ itu juga merujuk kepada Petra Equities Management Sdn Bhd, sebuah syarikat dalam Kumpulan Petra yang dikendalikan oleh Vinod yang nampaknya termasuk perniagaan Green Rubber. Seorang pengarah syarikat itu ialah Tengku Muiniddin Putra,” tegas Pereira.

“Satu lagi syarikat bersekutu yang disenaraikan dalam tindakan undang-undang ialah Petra Equities Sdn Bhd yang pengerusinya ialah Tan Sri Tunku Imran Tuanku Ja’afar.”

Tambah peguam yang pakar dalam pertikaian pemegang saham dan korporat itu: "Anak guam saya telah mengarahkan saya untuk memanggil setiap individu yang dinamakan dalam tindakan undang-undang untuk hadir sendiri untuk memberi keterangan dalam perbicaraan Mahkamah Tinggi yang  termasuk DS Anwar."

Ketika berita ini ditulis, Vinod dipercayai sedang menjalani persiapan untuk prosedur pemindahan jantung di Chennai, India. – 5 Feb 2024


ANWAR TAK

MAHU KALAH

AMIN

NAJIB ADA

JHO LOW PENIPU

INTERNASIONAL

AMIN

ANWAR ADA 

VINOD SHEKAR

PENIPU 

INTERNASIONAL

AMIN

TIPU JANGAN

TAK TIPU

AMIN

REMBAT JANGAN

TAK REMBAT

KHALAS

JANGAN JENAYAHKAN PEMINUM AIR KETUM


Ketum: DSP, inspektor antara 5 pegawai polis ditahan

MELAKA – Dua pegawai kanan polis berpangkat Deputi Superintendan (DSP) dan Inspektor antara enam lelaki ditahan bersama 5,200 mililiter (ml) cecair dipercayai air ketum di sebuah rumah di Alor Gajah di sini malam tadi.

Ketua Polis Melaka, Zainol Samah berkata, serbuan ke atas semua suspek berusia antara 31 hingga 55 tahun kira-kira pukul 11.30 malam tadi dilakukan Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) Bukit Aman.

Menurutnya, kesemua pegawai polis yang ditahan bertugas di Kontinjen Melaka selain seorang lelaki yang merupakan kontraktor berusia 44 tahun.

“Dua pegawai kanan polis ditahan adalah berpangkat DSP dan Inspektor masing-masing berusia 48 dan 36 tahun, manakala dua pegawai rendah adalah dua sarjan dan seorang Lans Koperal berusia 55, 34, dan 31 tahun.

“Turut ditahan adalah seorang lelaki berusia 44 tahun yang bekerja sebagai kontraktor beralamat di Taman Melaka Perdana, Alor Gajah,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Tambahnya, ketika serbuan polis merampas tiga botol lutsinar dipercayai berisi cecair ketum seberat dua liter, 1.9 liter dan 500 mililiter (ml) serta tiga bungkus plastik mengandungi 800 ml air ketum.

“Turut dirampas sepasang uniform operasi Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan satu besen berwarna hijau.bbb “Perrmohonan reman terhadap semua suspek akan dibuat di Mahkamah Alor Gajah hari ini bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 30 (2) Akta Racun 1952 yang boleh dihukum di bawah Seksyen 30 (5) akta sama,” tambahnya.

Sabit kesalahan boleh dipenjara sehingga lima tahun atau denda maksimum RM100,000 atau kedua-duanya sekali.

Zainol berkata, Polis Melaka akan memastikan kes disiasat secara telus dan tidak akan berkompromi dengan mana-mana pegawai polis yang boleh memberikan implikasi negatif terhadap nama baik PDRM.

“Operasi sebegini akan terus dijalankan untuk membersihkan sebarang anasir-anasir yang tidak baik dari terus merebak.

“Pegawai polis yang menjadi gunting dalam lipatan sehingga menjejaskan kredibiliti serta keyakinan masyarakat kepada PDRM perlu diambil tindakan sewajarnya,” katanya. 

DAH SAMPAI

MASANYA KITA

BEBASKAN KETUM

DARI PENJARA

BAGINDA QUEEN

AMIN

RAMAI WARGA

KITA DICAP 

PENJENAYAH 

AMIN

WALHAL MEREKA

HANYA MINUM 

AIR KETUM

UNTUK KEMBALI

BERTENAGA

AMIN

POLIS INI BAIK

TIDAK BEREHAT

DALAM BAR MINUM

GUINESS STOUT

UNTUK KEMBALI

BERTENAGA

AMIN

KETUM BAIK

UNTUK KESEHATAN

AMIN

KENAPA KITA

JENAYAHKAN

DAUN KETUM

AMIN

KHALAS

46 KETUA BAHAGIAN MENENTANG ZAHID

 


46 KETUA BAHAGIAN

MENENTANG ZAHID

KHALAS

SATU JEMPUTAN


SATU JEMPUTAN
GEROMBOLAN TARIK DIRI DARI KERAJAAN ?


GEROMBOLAN 

MARAH NAJIB

TAK BEBAS

AMIN

UGUT TARIK DIRI

DARI KERAJAAN

KAH KAH KAH

KHALAS


 

SIKIT SIKIT RAJASIKIT SIKIT RAJA

SALAH SIKIT RAJA

USIK SIKIT RAJA

MARAH SIKIT RAJA

AMIN

YUSMADI TELAH

DI JEMPUT OLEH

RAJA CHARLES

UNTUK MENJADI

TAMU DI JAMUAN 

MAKAN MALAM

ISTANA

 BARKINGHAM

AMIN

LU TAK CAYA

LU TANYA

RAJA CHARLES

AMIN

JANGAN TANYA

RAJA SIAM NANTI

KENA TANGKAP

KHALAS

MANA SATU KAKI PENIPUInvestors, former employees suing Vinod Sekhar RM30m for alleged fraud; potential witnesses include PM Anwar

YANG MANA

SATU KAKI

PENIPU

KAH KAH KAH

AMIN

DIMANA PENDATANG HARAM CHINA MERAH MENYOROK ?


OPERASI TANGKAP

PENDATANG HARAM

BERJALAN TIAP HARI

AMIN

ADA 1.2 PENDATANG

HARAM DARI

CHINA MERAH

AMIN

DIMANA MEREKA

MENYOROK ?

AMIN

TAK PERNAH DAPAT

DI TANGKAP 

INI PELIK

AMIN 

KHALAS


TONY PUA BERTAUBAT

'Saya bertaubat, harap Pemuda UMNO ampunkan saya' - Tony Pua

SHAH ALAM - Bekas Setiausaha Publisiti DAP, Tony Pua menyindir tindakan Ketua Pemuda UMNO, Dr Muhamad Akmal Saleh yang mahu membuat laporan polis susulan dakwaannya mengeluarkan kenyataan biadab terhadap Yang di-Pertuan Agong.

Bekas Ahli Parlimen Damansara itu juga secara sinis mengakui telah 'bertaubat' atas ketelanjuran yang dilakukan.

"Oh, Ketua Pemuda UMNO (Muhamad Akmal) mahu buat laporan polis terhadap Pua yang 'biadab'.

"Saya ingat perbuatan laporan polis terhadap saya sudah tiada dan isteri saya kecewa. Jadi lebih baik saya bertaubat," katanya menerusi hantaran di laman Facebook pada Ahad.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

TONY  PUA

BERTAUBAT

MINTA AMPON

KAH KAH KAH

NAJIB ADA

BERTAUBAT 

TAK CURI LAGI ?

KAH KAH KAH

KHALAS

AWAS !!! BANI MELAYU MAKIN MARAH


AWAS !!!

BILA BANI MELAYU

NAIK MARAH

KHALAS

CARA NAK CEPAT KAYA
Kripto Accerx: 

124 mangsa rugi 

RM90.3 juta
KUALA LUMPUR – Polis Diraja Malaysia (PDRM) menerima sebanyak 124 laporan membabitkan kes penipuan pelaburan mata wang kripto yang dikenali sebagai ‘Accerx’ sejak November tahun lalu.

Timbalan Pengarah (Siasatan) Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman, Deputi Komisioner  Rohaimi Md Isa berkata, ia melibatkan kerugian sebanyak RM90,364,463.08.

Siasatan polis setakat ini berjaya mengenal pasti sebanyak 73 syarikat perniagaan, 83 akaun bank milik syarikat/perniagaan dan satu akaun bank milik individu persendirian yang disyaki digunakan dalam kegiatan penipuan sindiket ini.

“Pada masa yang sama PDRM juga telah berjaya menyekat kesemua akaun bank yang telah dikenalpasti terlibat dengan sindiket itu.

“Seorang individu 24 tahun didapati berperanan sebagai pemilik akaun keldai telah dituduh di mahkamah bersabit satu kes di Keningau, Sabah pada 3 Januari lalu di bawah Seksyen 22A(1) Ordinan Kesalahan-Kesalahan Kecil (Sabah),” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Tambahnya, pada 30 Januari lalu satu laporan polis telah diterima di Sentul daripada seorang lelaki warga emas tempatan berusia 60 tahun, mendakwa menjadi mangsa penipuan pelaburan wang kripto Accerx  menyebabkan dia kerugian RM11,130,123.

Ia adalah angka kerugian tertinggi bagi satu kes.

Ujar Rohaimi, pengadu seorang pengarah syarikat mendakwa dia telah terpedaya dengan skim pelaburan mata wang kripto yang diiklankan di Facebook pada September tahun lalu.

“PDRM ingin mengingatkan kepada mana-mana individu yang mungkin masih berurusan dengan skim pelaburan kripto Accerx ini agar menghentikan serta-merta dan segera membuat laporan polis di balai polis,” ujarnya.

NI NIAT NAK

CEPAT KAYA

KAH KAH KAH

MACAM ANJING

DENGAN BAYANG2

KAH KAH KAH

NAK KETAWA

KESIAN

NAK SIMPATI

BODOH

KAH KAH KAH

KHALAS

PEMIMPIN DAP TAK SETUJU NAJIB DIBERI DISKAUN


PEMIMPIN DAP

TAK BERSETUJU

NAJIB 

DIBERI DISKAUN

KHALAS

KERAJAAN MADANI RASUAH ADALAH JASA


DALAM KERAJAAN

MADANI RASUH

MENCURI ADALAH

JASA SUMBANGAN

KHALAS

Unknown commented on 
"JASA NAJIB"

Kalau mencuri sumbangan, kalau merompak sumbangan, kalau merasuah sumbangan? Hebat puak puak Madani ini? Semuanya ditakrifkan semula, orang-orang yang sokong dia sampai jadi PM dia lupa, puak puak yang baru jadi kawan dia angkat, begitulah dulu pun perangai sama, siapa bersama masa engkau susah semuanya dibuang, ditepis dipinggirkan kah kah kah Tuhan memang dah tahu perangai orang begini sejak asal usul, apabila dapat kuasa saja perangai lama nak baku nak beku nak tekan nak ubahsuai semuanya sekali kah kah kah, 

sebab itu walaupun pencuri perompak mereka tetap sokong, bukan salah engkau tetapi perangai rakyat majoriti selagi agama bangsa menjaga hati kah kah kah orang-orang yang hina engkau dulu jadi kawan menteri tetapi orang-orang yang susah dahulu kerana engkau sudah lupa memang perangai Yahudi kah kah kah tetap sabar, hujan sampai tak ke malam, panas tak jugak sampai malam, hari engkau lah labu amin

PARTI DAP SAYANG ZAHID


PARTI DAP

SAYANG ZAHID

KHALAS

Unknown commented on 
"APA MAKNA BERITA INI ?"

TT, dah lupa kah cara membaca berita di Malaysia ni? Kalau di nafikan bermakna memang ada, bermakna di Pulau Pinang dan negeri negeri yang menafikan memang ujud gerakan untuk mengulingkan Zahid, tunggu dan lihat

Unknown commented on
 "APA MAKNA BERITA INI ?"

UMDAP penang sayang jahid