Khamis, 28 Mac 2024

NAJIB DAPAT LAYANAN ISTEMEWA DALAM PENJARA


NAJIB DAPAT

LAYANAN ISTEMEWA

DALAM PENJARA

AMIN

DAPAT BURIT KE?

KAH KAH KAH

KHALAS

WARGA INDIA KINI SOKONG PERIKATAN NASIONAL


WARGA INDIA & MIC

LARI PERGI SOKONG

PERIKATAN NASIONAL

AMIN

MANA CEKAU 4O JUTA RINGGIT BELI SAHAM ?


MANA CEKAU

40 JUTA RINGGIT

BELI SAHAM ?

KHALAS

MENGADU PADA CHINA MERAH


Cadangan Tangau suruh Dr Akmal desak China mohon maaf dianggap dungu


KUALA LUMPUR – Cadangan Ahli Parlimen Tuaran, Wilfred Madius Tangau supaya Dr. Muhammad Akmal Saleh mendesak China memohon maaf berhubung isu stoking tertera kalimah Allah disifatkan sebagai dungu.

Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Dr. Mohd. Puad Zarkashi berkata, Tangau seolah-olah tidak mempunyai idea yang bernas untuk membela KK Mart.

“Selain Ahli Parlimen Tuaran, Wilfred Madius Tangau ada pula kumpulan 40 individu kononnya wakil suara awam menyelar tindakan boikot kedai KK Mart.

“Baru mereka tahu kuasa pengguna orang Islam. Kesannya cukup berat. Sebab itu isu stoking pamer kalimah Allah cuba dialih pada isu ekonomi.

“Tetapi cadangan MP Tuaran agar Dr Akmal desak Kerajaan China minta maaf lagi dungu. Dia macam mati akal untuk membela KK Mart,” kata Mohd. Puad.

Tambahnya, rakyat tidak naif dengan naratif pihak yang membela pasar raya berkenaan dengan mempersoalkan tindakan pemulauan walaupan pihak pengurusan telah meminta maaf selain akan didakwa di mahkamah.

Mohd. Puad berkata, rakyat menyedari banyak pihak telah disaman dan didenda namun kejadian menghina agama terus berulang ini kerana mereka mampu untuk melunaskan bayaran.

“Mereka sanggup bayar denda yang mahal. Tetapi mereka akan terus berniaga dan melanggar peraturan berulang kali.

“Sebab itu rumah urut, pub, kelab malam tidak kesah didenda banyak kali dengan denda tinggi. Mereka tidak serik dan akan buat lagi.

“Mereka hanya tutup kedai jika pelanggan lari dan boikot. Sebab itu boikot KK Mart adalah pengajaran besar,” katanya.

Mohd. Puad berkata, pihak berkenaan boleh terus membela pasar raya berkenaan namun mereka tidak mempunyai hak untuk menghalang orang lain melakukan pemulauan.

Tangau sebelum ini menyelar reaksi tidak seimbang Dr. Akmal mendepani kontroversi stoking tertera kalimah Allah sambil menyindir supaya Ketua Pergerakan Pemuda UMNO itu menuntut permohonan maaf daripada China.

Mengulas kempen Dr Akmal berhubung gesaan boikot KK Mart di seluruh negara, Tangau berkata, Ahli Dewan Undangan Negeri Merlimau itu sepatutnya mendesak duta China ke Malaysia dipanggil berkait kontroversi berkenaan.

Sambil menyeru kepada tindakan lebih seimbang, bekas presiden UPKO berkata, penarikan pantas produk itu oleh KK Mart perlu diambil kira, disusuli permohonan maaf.- MalaysiaGazette


INI BUKAN SAJA

DUNGU

AMIN

INI JELAS

NIAT BELOT

NAK PANGGIL

CHINA MERAH 

BANTU JIKA

CHINA MALAYSIA

BIKIN HURU HARA

KHALAS

6 PRK - 6 BUNGKUS !!!


Kerajaan guna 'delay tactic' elak PRK di enam Parlimen - Noh

KUALA SELANGOR: Kerajaan akan menggunakan 'delay tactic' untuk memastikan enam Ahli Parlimen daripada Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) yang menyokong Perdana Menteri tidak dilucutkan jawatan bagi memberi laluan kepada Pilihan Raya Kecil (PRK).

Bekas Ahli Parlimen Tanjong Karang,  Noh Omar berkata, kerajaan sedaya upaya melambat-lambatkan proses PRK sehingga mencapai mandat selama tiga tahun.

"Di pihak kerajaan saya nampak akan berlaku 'delay tactic' sehingga tempoh tiga tahun dan kalau diisytiharkan (kerusi) kosong sekali pun, maka sudah tiada lagi PRK," katanya.

WOIT 

MESTILAH  

DILAMBAT

LAMBATKAN

KAH KAH KAH

JIKA ADA PRK

KALAH 6 KERUSI

MALU JOBO

AMIN

SILAP SILAP

KERAJAAN RUNTUH

AMIN

KHALAS

SKIM CEPAT KAYA


Jumlah kerugian jenayah komersial meningkat 89% tahun ini

KUALA LUMPUR – Jumlah kerugian aktiviti jenayah komersial berjumlah RM770.5 juta setakat minggu ke-12 tahun ini, naik 89 peratus.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, Ramli Mohamed Yoosuf berkata, sejak Januari hingga 24 Mac yang lalu, PDRM merekodkan sebanyak 7,348 kes berbanding 7,986 kes membabitkan kerugian bernilai RM407 juta bagi tempoh sama pada tahun lalu .

“Biar pun berlaku pengurangan jumlah kes iaitu penurunan lapan peratus, tetapi jumlah kerugian yang direkodkan jenayah komersial ini sangat ketara dan cukup besar,” kata beliau, hari ini.

Menurut Ramli, sebanyak 3,785 kertas siasatan telah berjaya dituduh di mahkamah pada tahun ini, bersamaan 52 peratus berbanding tahun lalu sebanyak 3,463 pertuduhan.

“Jika melihat pecahan demografi tangkapan sepanjang 1 Januari hingga 3 Mac, polis telah menahan seramai 4,131 individu atas pelbagai kesalahan membabitkan jenayah komersial yang terdiri daripada 71 peratus lelaki dan 29 peratus wanita,” katanya.

Beliau berkata, siasatan mendapati sebanyak 75 peratus tangkapan berperanan sebagai keldai akaun, 13 peratus sebagai pekerja am, tujuh peratus merupakan dalang , operator (3 peratus), penyelia (1 peratus) dan kewangan (1 peratus).

Selain itu katanya, sebanyak 84 peratus suspek jenayah komersial terdiri daripada individu berpendidikan menengah, 11 peratus adalah berpendidikan rendah, empat peratus memegang kelulusan diploma dan satu peratus suspek berkelulusan ijazah.


SCAM CEPAT

KAYA TERUS

BERKEMBANG

AMIN

INTERNET JADI

SENJATA UNTUK

MENYAMUN

AMIN

DIBANTU OLEH

NIAT NAK CEPAT

JADI MAHA KAYA

KHALAS

HUJAN PETANG


HUJAN PETANG

HA HA HA
MULA MULA  PANAS  TERIK
KEMUDIAN GURUH
ANGIN BERTIUP KUAT
AKHIRNYA HUJAN  TURUN
JAM 6.30 PETANG
AGAK LEBAT 

TAPI CUKUP
UNTUK SEJUKAN PANAS
BASAH JADI NYAMAN
MALAM JADI ENAK

HA HA 
APAKAH GANGGU
BAZAAR RAMADAN ?
DI BANGSAR HARI CUTI
TAK BANYAK KEDAI

MALAM INI GUA
NAK MAKAN RESTORAN PAKISTAN
KEMUDIAN NAK
MASUK JALAN TAR
NAK TEGOK ORANG RAMAI

PETANG INI
GUA BERBUKA AIR SUAM
AIR HALIA
BUAH MANGGA
AH ! MASIH ADA
SEKEPING LEMANG
GUA AKAN PANASKAN

HUJAN MAKIN REDA
CUACA MAKIN ENAK

SELAMAT BERBUKA
AMIN


GANESPARAN SELAMAT !!!


TINDAKAN POLIS

MEMPERCEPAT

GANESPARAN

 UNTUK DAPAT

PERLIDUNGAN

 DI EROPAH

KHALAS

HARI AL-QUDS SEDUNIA


TURUN TURUN

 TURUN

5 APRIL  2024
JUMAAT TERAKHIR 
BULAN RAMADHAN, 
HARI AL QUDS SEDUNIA.

 JAM 2 PTG 
BERHIMPUN DAR
BANGUNAN TABUNG HAJI KL 
BERARAK
MENUJU KEDUTAAN AMERIKA.


PATI TERUS DIBURU TAPI.... WARGA CHINA MERAH TAK DI TEMUI


PATI TERUS DIBURU

TAPI... WARGA

CHINA MERAH 

TIDAK DI TEMUI

KHALAS

BEKAS SETPOL ANWAR MAHA KAYAAnwar semak dengan Perbendaharaan dakwaan mengenai Farhash

KAJANG –  Anwar Ibrahim akan menyemak dengan Perbendaharaan mengenai dakwaan terhadap ahli perniagaan Farhash Wafa Salvador Rizal Mubarak, berhubung pembelian saham sebuah syarikat yang disenarai pendek untuk kontrak kerajaan bernilai RM1 bilion.

Anwar berkata beliau hanya akan mengeluarkan kenyataan, selepas mendapat maklumat lanjut mengenai perkara itu.

“Saya akan semak butiran dengan Perbendaharaan dan keluarkan kenyataan,” katanya.

Sebelum ini bekas Ahli Majlis Tertinggi UMNO Isham Jalil, meminta polis menyiasat Farhash yang juga bekas Setiausaha Politik Anwar kerana didakwa melalui syarikat pelaburan Rosetta Partners, telah membeli saham syarikat Heitech Padu sebanyak 16.1 juta unit, dianggarkan bernilai RM40 juta.WOIT

KAH KAH KAH

TAK SANGKA

ANWAR ADA

PEMBANTU

MAHA KAYA

KAH KAH KAH

I REST MY CASE

MY LORD

KHALAS

SATU LAGI KEJAYAAN SIAM


Thailand poised to legalise same-sex marriage after parliament passes bill

Lawmakers overwhelmingly vote to make country the first in south-east Asia to recognise same-sex unions

Penggubal undang-undang di dewan rendah parlimen Thailand telah meluluskan rang undang-undang kesaksamaan perkahwinan yang akan menjadikan negara itu yang pertama di Asia Tenggara yang menghalalkan hak sama rata untuk pasangan perkahwinan mana-mana jantina.

Empat ratus daripada 415 ahli parlimen yang hadir mengundi rang undang-undang itu pada hari Rabu dan rakaman dari dalam parlimen menunjukkan orang ramai berdiri dan bertepuk tangan selepas itu.

Dalam catatan di X, Danuphorn Punnakanta, jurucakap parti majoriti Pheu Thai dan presiden jawatankuasa yang menyelia rang undang-undang kesaksamaan perkahwinan, berkata: “Hak kesaksamaan di Thailand telah bermula hari ini. Ia adalah permulaan, dan undang-undang selanjutnya untuk hak dan kebebasan rakyat akan diikuti."
O

SATU LAGI

KEJAYAAN SIAM

AMIN

GANJA HALAL

KETUM HALAL

AMIN

KINI  LGBT BUKAN

JENAYAH  DI SIAM

AMIN 

WARGA SIAM

 TAK PERLU 

PERGI KE GERMAN

 UNTUK MENGENTOT

KHALAS

PANTAGON BERI AMARAN PADA ISRAELSebarang operasi tentera di Rafah perlu ambil kira lebih sejuta nyawa – Pentagon

WASHINGTON – Setiausaha Pertahanan Amerika Syarikat (AS), Lloyd Austin menegaskan sebarang jenis operasi ke Rafah perlu mengambil kira lebih 1 juta orang yang bernaung di sana dan nyawa orang awam yang tidak bersalah.

Kenyataannya dibuat selepas Austin dan rakan sejawatannya dari Israel, Yoav Gallant, bertemu di Pentagon.

“Sebarang operasi di Rafah tanpa menimbangkan lebih satu juta nyawa di sana adalah satu kesilapan,” kata jurucakap Pentagon, Sabrina Singh kepada pemberita.

Oleh itu, katanya, sebarang serangan ke atas Rafah tidak seharusnya diteruskan tanpa pelan boleh dipercayai dan boleh dilaksanakan yang memastikan keselamatan dan sokongan kemanusiaan untuk orang awam yang berlindung di sana.

Austin menggesa Gallant untuk membuka luas pintu masuk untuk bantuan kemanusiaan dan menangani cabaran pengedaran di dalam Gaza, kata Sabrina.

“Beliau juga mengulangi komitmen jabatan itu untuk mewujudkan koridor maritim sementara memberi bantuan kemanusiaan kepada penduduk Gaza,” katanya.

Sabrina berkata, dalam pertemuan itu mereka turut membincangkan koridor maritim yang akan dibina “seperti yang dirancang.”

“Kami masih beberapa minggu lagi untuk beroperasi sepenuhnya,” ujarnya. – Agensi

JIKA ISRAEL

TERUS BERDEGIL

PBB WAJIB HANTAR

TENTERA KE GAZA

AMIN

TIAK ADA JALAN

LAIN UNTUK

PAKSA  ZIONIS

PATUH 

ARAHAN PBB

KHALAS

USTAD SOKONG BOIKOT


USTAD SOKONG

BOIKO

AMIN

MADANON BAWA MASALAHMADANON

BAWA MASALAH

AMIN

Unknown commented on

 "KK MART MASIH HANGAT"


Drama akan bersambung tak lagi? Sejak pemerintahan madani ini semua jadi isu, kantin buka berpuasa, pakai baju melayu, tidak pakai stokin, tidak pakai tali leher, pakai songkok, minyak tidak turun, rasuah terus banteras, penjawat awam tidak sokong, duit raya tidak bagi, beras hilang, bawang kurang, kentang tak masuk apa lagi?

Ayam hilang telur hilang semuanya hilang duit RM jatuh meneruskan agenda perjuangan kah kah kah siapa punya kerja adakah daulah terpendam atau daulah terbuka? Siapa kerja nak jatuhkan maruah siapa terjejas takut kes mahkamah atau kluster mahkamah siapa ada motif siapa akan Cui Bono? Banyak persoalan dari jawapan di media sosial, siapa bekerja belakang tirai mengatur langkah semuanya kah kah kah

BUKAN NAK BUNUH BUAL KOSONG


BUKAN NAK BUNUH

 BUAL KOSONG

AMIN


Unknown commented on
 "SAPA NAK BUNUH DR AKMAL ?"

Ugut bunuh? Bio betul tt. Mekanik tu cuma cakap yg bermaksud lebih kurang - "akan datang atau satu hari nanti, kalau tak berenti perangai camtu, boleh kena bunuh. Bukan dia nak bunuh. Apa ler mat pencen tu.

NAK RAYA


NAK RAYA

KHAMIS 28 MAC 2024
HARI INI CUTI UMUM
HARI INI GAJI DAH DAPAT
SEMUA BERSEDIA NAK RAYA

MALAM KEMARIN
GUA MAKAN MALAM
DI KAMPUNG BARU
LEPAS MAKAN MALAM
GUA ZIARAH CAFE MASA
DI LORONG RAJA BOT

CAFE TAK RAMAI PELANGGAN
TARAWIH BELUM SELESAI
LEPAS MINUM
KAMI RANCANG NAK TENGOK
JALAN TAR
HA HA HA
SESAK SESAK
PENUH SESAK
MAK CIK KAKAK ABANG ADIK
SEDANG MENCARI PAKAIAN
UNTUK RAYA

GUA SUKA SUASANA INI
AMBIANCE INI MENAMBAH
CERIA RAYA KITA
INI SEBAHAGIAN DARI
ISLAM BUDAYA
PETANG BAZAR RAMADAN
CARI KUIH LAUK PAUK
MALAM DI JALAN TAR
DI JALAN MASJID INDIA
CARI PAKAIAN UNTUK RAYA
KAH KAH KAH

PROJEK NAK LALU
DI JALAN TAR
DIBATAL
JEM GILA
AMIN

PBB
JIKA ISREAL 
SEKAT MAKANAN SEBAGAI SENJATA
MAKA PBB KATA
INI ADALAH JENAYAH PERANG

RUSIA
JUMLAH KEMATIAN
DALAM KES SERANGAN PENGGANAS
DI DEWAN MUZIK DI MOSCOW
 BERTAMBAH
ADA 100 ORANG LAGI
BELUM DITEMUI

THAILAND
PARLIMEN LULUS
 UNDANG UNDANG
BENAR KAWIN SEJENIS
400 DARI 415 YB
SOKONG BIL INI
AMIN

HOKKIEN
PAGI INI LAGI BANYAK KERETA
DARI KEMRIN
MERCUN KEDENGARAN DISANA SINI
ASAP BERKEPUL 
KERTAS SEMBAHYANG DI BAKAR

KERTAS DUIT UNTUK BELANJA
DI SYURGA DAN NERAKA
DI TABUR ATAS MAKAM

GUA DAKI BUKIT
IKUT LERANG HUTAN
SEMPADAN LE CHATEAU
DENGAN HOKKIEN
DENAR JUGA BURUNG BERLAGU
ENTAH BURUNG APA

MATA HARI TAK NAMPAK
KL DAN KL SENTRAL BERJEREBU
PANAS DAN HUJAN SEKEJAP KEMARIN
TIDAK MEMBERSIHKAN DEBU KOTA

HARI INI  AKAN PANAS
JIKA HUJAN PETANG
MALAM JADI SEJUK
DAN NYAMAN

BRO
SENYUM
CERIA DI PAGI KHAMIS

BRO
BILA LU BERCAKAP
CAKAP JELAS DAN TERANG

BRO
JANGAN PUTUS ASA
LU BOLEH TERUSKAN KERJA ITU
WALAU PUN LU LAMA  INGAT
TAK MUNGKIN

BRO
JIKA PERKARA ITU
LU TAK SUKA
ORANG LAIN JUGA
TAK SUKA PERKARA
YANG SAMA

BRO
GALI LUBANG JAMBAN DULU
SEBELUM LU BERAK

BRO
BILA LU ADA MASALAH
KETAWAKAN MASALAH ITU
ORANG LAIN PUN
BUAT YANG SAMA

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT BERCUTI