Jumaat, 22 November 2019

HANYA YANG LOKMAN ADAM PERCAYA

HANYA YANG

LOKMAN ADAM 

PERCAYA CAKAP

LOKMAN ADAM
br />


-------------

TPMI TOMAS SILAP
TOMI 

TOMAS

SILAP

BESAR

Lokman Adam mohon ketepi prosiding hina mahkamah terhadapnya

AHLI Majlis Tertinggi Umno Lokman Noor Adam akan memfailkan permohonan untuk mengetepikan kebenaran diperoleh Peguam Negara Tommy Thomas untuk memulakan prosiding komital terhadapnya kerana didakwa mengugut seorang saksi dalam kes bekas perdana menteri Najib Razak berhubung dana 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Peguam Muhammad Farhan Muhammad Shafee, yang mewakili Lokman, memaklumkan kepada Hakim Mahkamah Tinggi Collin Lawrence Sequerah semasa pengurusan kes hari ini, permohonan itu akan difailkan menjelang Jumaat depan. 

Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya Mohamad Mustafa P. Kunyalam, mewakili pihak peguam negara, memaklumkan mahkamah bahawa pihak pendakwaan telah menyerahkan pindaan usul notis bagi prosiding komital itu kepada pasukan pembelaan pagi ini.

TIDAK 

MASUK AKAL

DAKWA 

LOKMAN ADAM

KES HINA

MAHKAMAH

MANA BOLEH 

DAKWA LOKMAN

SOSOK INI

LOKMAN ADAM

KALAU DAKWA

LOKMAN INI

SAMA MACAM

DAKWA JIBENG

KES INTAI

ANAK DARA

MANDI DIPERIGI

MUSTAHIL

LOKMAN TAHU

APA ITU

 MAHKAMAH

KERANA DIA 

LOKMAN ADAM

KALAU KITA

DAKWA LOKMAN

MAKA KITA JADI

LOKMAN ADAM

----------

BAKAT KENG

BAKAT

KENG

Kalau Ph tak menang bakat keng akan kekal terpendam mungkin hingga akhir hayat. Anak cucu takkan sempat tahu kebolehan datuk nenek mereka melepaskan diri bila dah tersepit.. 
Nanti akan ada dialog cakap, wahai cucuku, demi nak bersama kamu atuk sanggup tikam belakang depan², ini bukan pukul curi tapi pukul pencuri.. Atuk harap dizaman kamu skil nak idup skil membelot akan diajar disekolah rendah lagi hurmmm.. 
on 
SEMUA BELOT
Publish | Delete | Spam
Si Luncai
at 17:31

I
------------

GUNA SALORAN BETULGUNA 

SALORAN BETUL
Salah TT, 
makne yg betul 
ialah jgn guna saluran tak betul
 jika mahu jadi PM. 
on 
APA MAKNA 
BERITA INI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 19:16

Kalau pilih azmin dapat belakang pilih anwar kene belakang pilih muhyidin dapat cina pilih hishamudin dapat anwar zen pili

----------

APA MAKNA BERIAT INIAPA 

MAKNA

BERITA

INI ?

Guna saluran betul kalau nak jadi PM, kata Dr Mahathir

SIAPA sahaja yang mahu menjadi perdana menteri perlulah mengikut saluran yang betul, kata Dr Mahathir Mohamad, senada dengan Presiden PKR Anwar Ibrahim.

“Kita dah setuju kena ikut cara yang betul,” katanya, mengulas kenyataan Anwar semalam iaitu mereka yang berminat untuk jadi perdana menteri perlulah melalui cara yang betul, bukan mengadakan mesyuarat tertutup.

Anwar berkata beliau tidak akan menghalang sesiapa pun yang berminat dengan jawatan itu, tetapi syaratnya mestilah dengan cara yang sah.JELAS 

ADA 

CALON

LAIN

GANTI

MADEY

BUKAN

HANYA

ANWAR

INI 

BERITA

AMAT

TERANG

IKUT

SALURAN

ERTINYA

SAPA

DAPAT

UNDI

TER

BANYAK

DALAM

PAR

LIMEN

AKAN

JADI

P.M

KHALAS-----------

SATU LAGI PROJEK BERATIP
SATU LAGI

PROJEK BERATIP
Jan 15, 2009 - KUALA LUMPUR: Anak Menteri Luar, Datuk Seri Dr Rais Yatim memberitahu Mahkamah Rendah Syariah di sini semalam, beliau ada ...
HOT – PENGESAHAN CERAI ANAK RAIS YATIM DITANGGUHKAN LAGI – berita hairan. KUALA LUMPUR: ... jangan ENTOT ENTOT LARI…. kah kah kah…

Khairy nafi hantar usul bahas peralihan kuasa perdana menteri

AHLI Parlimen Rembau Khairy Jamaluddin menafikan dakwaan beliau menghantar notis usul mahu Dewan Rakyat membahaskan tarikh peralihan kuasa perdana menteri dari Dr Mahathir Mohamad kepada Anwar Ibrahim.

Dalam reaksi di Instagram terhadap laporan media pagi ini, Khairy berkata surat yang menggunakan kepala surat namanya seperti yang tersebar di media sosial hari ini adalah palsu.

“Ini surat palsu yang dihantar ke Parlimen yang Parlimen terima tanpa menyemak dengan saya,” tulisnya di Instagram.

Jelas Khairy, kepala surat itu palsu kerana kepala surat yang dipakainya secara rasmi hanya bertulis “Ahli Parlimen Rembau”, dan tidak menyertakan namanya di bawah jata negara – seperti dalam surat yang tersebar di media sosial itu.

WOIT

KALAU BETUL 

PUN OKAY

PAPA SOKONG

RAMAI SOKONG

PASAI APA TAKUT

DAH JADI MACAM

DINO 

ENTOT ENTOT 

LARI KE?

SAJE TANYA

MANA TAHU
KAH KAH KAH

------------

SEMUA BELOT
SEMUA

JADI

KENG

SATU

KEJAYAN

PAKATAN 

Pegawai kanan kerajaan bincang musnah salinan asal laporan audit 1MDB

MAHKAMAH Tinggi Kuala Lumpur hari ini mendengar rakaman mesyuarat pegawai kanan kerajaan membincangkan arahan Najib Razak supaya beberapa bahagian daripada laporan audit terhadap 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dipadam.

Rakaman itu dikemukakan oleh pihak pendakwaan melalui saksi keempat bekas ketua setiausaha negara (KSN) Ali Hamsa yang menyambung keterangannya hari ini.

Mereka yang hadir dalam mesyuarat itu juga berbincang mengenai laporan polis berhubung maklumat yang bercanggah dalam penyata kewangan 1MDB bagi 2014, sebelum mengalih perbincangan mengenai tindakan memusnahkan salinan asal laporan audit.

Rakaman audio mesyuarat selama dua jam pada 2016 diperdengarkan oleh pihak pendakwaan semasa perbicaraan Najib Razak kerana mengubah suai laporan audit 1MDB sebelum dibentangkan kepada Parlimen .

Ali memberitahu beliau diminta mengetuai mesyuarat oleh bekas perdana menteri Najib untuk menyelesaikan “beberapa isu” dalam Laporan Ketua Audit Negara mengenai 1MDB.

Najib dituduh menggunakan kedudukannya untuk meminda beberapa bahagian akhir laporan audit 1MDB, antara 22 hingga 26 Februari 2016 di Jabatan Perdana Menteri sebelum dibentangkan kepada Jawatankuasa Kira-Kira Wang Awam Negara (PAC) untuk melindungi dirinya daripada tindakan jenayah.

Bekas ketua pegawai eksekutif (CEO) 1MDB, Arul Kanda Kandasamy juga sedang diadili kerana bersubahat dengan bekas perdana menteri itu. Beliau turut hadir pada mesyuarat Februari 2016.

Pada mesyuarat itu juga, bekas ketua audit negara Ambrin Buang berkata laporan yang dipinda perlu dimuktamadkan segera sebelum ia dibentangkan kepada PAC.

Berikut adalah petikan audio rakaman yang dimainkan di mahkamah hari ini:

Ambrin: Saya sangat ragu-ragu ... untuk mengedarkan laporan ini kerana ia belum dimuktamadkan.

Ali: Dan kita perlu membacanya dahulu, tuan, hanya 24 jam. Akan ada perubahan seperti yang kita sepakati. Jadi, laporan asal dah tak boleh pakai. Kita perlu carik setiap bahagian.  Saya tidak tahu berapa banyak yang sudah dicetak. Jadi tidak sepatutnya ada salinan lain kerana tidak sepatutnya orang menunjukkan kepada kita dua versi. – 20 November, 2019.


KALAU PAKATAN

TAK MENANG

MUSTAHIL KITA

RAKYAT AKAN

TAHU SEMUA INI

TERIMA KASEH

PAKATAN

RAKYAT AMAT 

GUMBIRA NAJIB
MASUK PENJARA

-----------

BRO - CAKAP HAL DIRI SENDIRI KE?BRO, CAKAP HAL

DIRI SENDIRI KE?
tukar tiub ni untuk pembaca bodoh je. 
komen aku banyak dia tak publish 
on 
MUSUH DUNIA
Publish | Delete | Spam
Ketua Pengarang
on 22/11/19

Ki

-----------

NAK JILAT KAMUNAK 

JILAT KAMU

JIKA KAMU 

SELESAI BACA 

WAR N PEACE

PERNAH TONTON

HIROSHIMA

MON AMOUR

 FASEH BAHASA

PERANCHIS

DAN

 TAK SEMBAH

BATU ITAM

AMIN
Ini permulaan Tt menjilat madey tengok bila madey dah turun sape yang Tt akan jilat. Azmin anwar yang mana satu taste Tt azmin bagi belakang anwar suka belakang Tt nak jadi top ke bottom baik pikir sekarang.. 
on
 INI BARU
 PERMULAAN
Publish | Delete | Spam
Si Lyncai
on 22/11/19

Ba
---------

MUSUH DUNIA

MUSUH

DUNIA

ZIONIS

WAHBI 


Pentagon: Iran’s 

missile force

 ‘largest in 

Middle East’

Satu kajian penyelidikan yang dijalankan oleh Jabatan Pertahanan AS telah memuji pencapaian Iran dalam program peluru berpandu balistiknya meskipun beberapa dekad yang dikenakan oleh sekatan Washington, mengatakan bahawa persenjataannya lebih besar daripada negara-negara Timur Tengah yang lain.

"Iran mempunyai program pembangunan peluru berpandu yang luas, dan ukuran dan kecanggihan pasukan peluru berpandunya terus berkembang walaupun beberapa dekad upaya menyekat Iran  bertujuan untuk membendung kemajuannya," kata kajian Pentagon.

Iran mempunyai "kuasa peluru berpandu terbesar di Timur Tengah," tambah laporan itu.

Bercakap dengan syarat tidak mahu namanya disiarkan, seorang pegawai risikan AS mengatakan bahawa Israel termasuk dalam analogi.

"Iran telah memiliki peluru berpandu balistik sebagai keupayaan menembak jarak jauh untuk menghalang musuhnya di rantau ini - khususnya Amerika Syarikat, Israel dan Arab Saudi - daripada menyerang Iran," kata laporan itu, sambil menambah bahawa Tehran telah membangunkan satu siri peluru berpandu yang boleh menyerang pada jarak 2,000 kilometer - mampu mencapai Tel Aviv atau Riyadh.


BAHAYA ZIONIS

DI KETAHUI

SATU DUNIA

BAHAYA

WAHABI MUNCUL

WAHABI SEDANG

BEKERJA SAMA

DENGAN ZIONIS

UNTUK 

HURU HARAKAN

DUNIA ISLAM----------

CILAKAK MADEY
CILAKAK

MADEY
 
PELIK TAPI BENAR

ANWAR BERATIP

DUA MINGGU

SEKALI

DALAM DAN LUAR

NEGARA KLIM

DIA AKAN

GANTI MADEY
KALAU DAH

PASTI AKAN

GANTI MADEY

KENAPA

ANWAR PERLU

BERATIP

DUA MINGGU 

SEKALI?

BUAT LAH KERJA

BUKAN

HANYA BERATIP

KE HULU KE HILIR

KLIM AKAN

GANTI MADEY

SAMPAI ANAK

SAMPAI  BINI

CABUT LARI

MADEY PUN

SATU HAL

CAKAP 

BERBUNGA

BERLAPIK

TAK JELAS

TAK TUNTAS

BIKIN CUKONG

BIKIN SAMSENG

BIKIN TOWKAY

LENDIR

BIKIN TOWKAY

JUDI

LARI LARAU

NAK SOKONG

ABAM KE 

NAK LABUR

PD ABAM

ATAU PADA

SAPA?
KAH KAH KAHDUA MINNKATAK

--------

SATU JEMPUTAN
JEMPUT

CUTIPeralihan kuasa: Tun M pegang janji, kata AnwarSEKALI LAGI

SENATOR 

YUSMADI

BERATIP  MEMBERI

TAHU KAWAN2

DIA TELAH DAPAT

JEMPUTAN

DARI

PRINCE CHARLES

UNTUK BERCUTI 

MUSIM SEJUK

DI  ISTANA

BELMORAL

DI SCOTLAND

KALAU LU 

TAK PERCAYA

LU PERGI TANYA

PRINCE CHARLES

SENDIRI

YUSMADI KATA

OBAMA PUN

AKAN BERSAMA
KAH KAH KAH

--------------