Selasa, 17 September 2019

KAPIR LAKNAT INI BAIK PULAK

KAPIR LAKNAT

PELIK MELIK
PASAL APA KAPIR LAKNAT INI BAIK HATI
TAK ADA PUN DIJANJIKA BIDADARI
MALAH MEREKA AKAN
JADI KAYU API DI NERAKA
INI PELIK

DUA KAWAN LAMA AKAN MASUK PENJARADUA

KAWAN 

LAMA

AKAN

MASUK

PENJARA

Najib mengaku tidak bersalah 25 tuduhan

KUALA LUMPUR: Tuan Haji  Najib  sekali lagi dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini atas empat pertuduhan salah guna kedudukan dan 21 pertuduhan membabitkan aktiviti penggubahan wang haram berjumlah RM2.3 bilion.

Najib bagaimanapun mengaku tidak bersalah atas semua pertuduhan yang dibacakan secara berasingan dan mohon dibicarakan selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Hakim Azura Alwi.
1000, 2000, 4000:

Can Netanyahu Escape

the Corruption Cases 

Against Him?

Tetapi untuk Netanyahu, tarikh yang sama berlaku - hanya dua minggu selepas Hari Pemilihan.

Walaupun percubaan yang tidak henti-henti oleh pasukan undang-undangnya ditangguhkan, pendengaran pra-dakwaan Netanyahu akhir dalam tiga kes rasuah yang dia hadapi dijangka bermula pada 2 Oktober. Ini dijangka cepat mengalihkan perhatiannya dari kebimbangan politik kepada perkara-perkara undang-undang.SORANG

DI MSIA

SORANG

DI 

TELAVIV

ISRAEL

------------

SELAM RABUL SIMIN
SELAM

RABUL

ALSIMIN

islam rahmatul alamain maka islam sunni boleh berkeje sama dgn pencuri demi melayu dan islam..kesian dan kesian..islam mundar mandir dgn kecelaruan identiti..nak dilihat profesional tp anti syiah..nak dilihat hebat tp beli senjata dgn amerika, nak dilihat islam fisabilillah tp beralah dgn india dikasmir..
nak bangunkan ekonomi melayu dan islam tp bangsa melayu dan islam sendiri salig jatuh menjatuhkan saling santau menyantau seperti perang saudara dizaman kesultanan melayu raya dulu.. 
on 
MADEY TERLEWAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 17/09/19

teori
------------

SATU AKAN MASUK
YANG BERI

AKAN MASUK

PENJARA

SYABAS

Tertuduh kes rasuah Ku Nan mengaku bersalah

SEORANG ahli perniagaan yang dituduh memberi rasuah RM1 juta kepada bekas menteri menukar pengakuannya hari ini ke atas satu tuduhan pilihan.

Tan Boon Eng mengaku bersalah sewaktu pertuduhan dijalankan di mahkamah tertutup di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini, lapor Bernama.

Mahkamah dijangka menjatuhkan hukuman ke atasnya pada petang ini.

Tan pada November lalu dituduh merasuah Tengku Adnan dengan mengunakan cek milik Pekan Nenas Industries Sdn Bhd yang didakwa dimasukkan ke akaum CIMB milik menteri itu. – 17 September, 2019.TOWKAY  

MENGAKU AGAR

TAK BANYAK

MAKLUMAT 

 BOCOR

YANG MENERIMA

TAKKAN BEBAS

WAJIB 

DIPENJARA

BERSAMA
--------

APA PERSAMAAN NAJIB DAN NETANYAHU

SIAPA TAHU

SIAPA SEDAR

APA  DIA 
PERSAMAAN

NAJIB  DENGAN

NETANYAHU

--------------

BARU BOCORBARU


BOCOR

Zuraida mahu Anwar bertemu dengan pimpinan PKR pilihan ahli

ANWAR Ibrahim tidak boleh menafikan permintaan anggota jawatankuasa PKR yang dipilih untuk mengadakan pertemuan khas dengan presiden bagi membincangkan hala tuju parti tersebut, kata naib presidennya, Zuraida Kamaruddin.

Beliau berkata mesyuarat, yang tidak termasuk kalangan anggota jawatan yang dilantik, akan menjadi saluran terbaik bagi Anwar untuk menyelesaikan apa-apa isu atau perbezaan yang timbul antara beliau dan beberapa anggota jawatan yang dipilih.

“Kami semua hanya mahu satu pertemuan antara semua pemegang jawatan yang dipilih dengan presiden parti. Kami tidak mahu orang salah anggap kami untuk sesuatu yang tidak dapat kami sampaikan kepada orang awam.


RUPA RUPANYA

DASAI ADA

RAMAI PENYOKONG

DALAM PKR

KERANA  DASAI

LANTIK SENDIRI

DASAI MEMANG

BIJAK PANDAI

LAGI SWEET 

MACAM SAIPOL
KAH KAH KAH
-------

SERAMBI MEKAH


BETUL

TEPAT

Pas sudah tidak boleh lagi diharap tegakkan Islam, luah bekas pemimpin akar umbi di Kelantan

Sikap kasar dan keras pemimpin Pas terhadap Umno suatu waktu dahulu dan sekarang cuba menyelamatkan parti itu adalah penyebab pemimpin utama Pas cawangan Lundang meninggalkan parti itu dan kini menyertai AMANAH.

Guru agama Ustaz Wan Muhammad Wan Yusof berkata, pendekatan yang dibawa Pas sekarang seperti menjilat ludah sendiri apabila segala cemuhan dan tohmahan terhadap Umno dahulu dikutip untuk diamalkan oleh Pas pula.KALAU BETUL

PARTI ISLAM 

BERJUANG 

UNTUK ISLAM

KENAPA TAK

HALANG PELACUR

RUSIA MASUK

SERAMBI MEKAH

SATU KOMEN

PUN TARAAK

SAJE TANYA

JANGAN MARAH
KAH KAH KAHRUSIAMINYA
------------

APA BERAPA JENIS PEMIMPINAPA BERAPA

JENIS PEMIMPIN

Zuraida mahu Anwar bertemu dengan pimpinan PKR pilihan ahli


BERITA MENYUSUL----------

SILAP BESARSILAP

BESAR

PASAI APA

BOCOR 

MAKLUMAT

AWAL SANGAT

BAGI DEPA STIM

DULUWalaupun popular, Umno-PAS belum tentu pikat undi pilihan raya umum

MENURUT tinjauan sentimen pengundi, majoriti masyarakat Melayu positif dengan kerjasama atau penyatuan Umno-PAS, bagaimanapun ia tidak bermakna kerjasama tersebut mampu meruntuhkan kerajaan Pakatan Harapan, kata penganalisis politik.

Keputusan dua parti Melayu terbesar di Malaysia mengakhiri permusuhan mereka adalah peristiwa menarik kerana idea perpaduan lebih baik daripada politik yang memecah belahkan, kata Pengarah Eksekutif Merdeka Center Ibrahim Suffian.

Selain itu, kedua-dua parti menghimpunkan sokongan paling banyak di kalangan orang Melayu kerana sejarah panjang dan rangkaian kukuh mereka dalam masyarakat Melayu di mana mereka sering dilantik sebagai ketua kampung dan pegawai agama.

Disebabkan faktor itu, dengan berganding bahu, mereka mampu menarik lebih 60% undi Melayu pada Pilihan Raya Umum ke-14 walaupun tidak dapat mengambil alih kuasa persekutuan.

“Tahap sokongan untuk cita-cita nasionalis Melayu Islam yang dipromosi Umno dan PAS sejajar dengan tahap sokongan kedua-dua parti yang diterima dalam PRU14, iaitu kira-kira dua pertiga pengundi Melayu,” kata Ibrahim lagi.

Namun begitu, Pakatan Harapan (PH) masih boleh merebut naratif nasional untuk mengalihkan sokongan daripada Umno-PAS kepada mereka jika ia dapat meningkatkan pertumbuhan ekonomi, mempertingkatkan perkhidmatan kerajaan di samping dapat menangani isu-isu kos sara hidup.

Pakar penganalisis lain, Kamarul Bahrin Zahid berkata walaupun Umno dan PAS masih mendapat sokongan kebanyakan orang Melayu, ini tidak secara automatik akan diterjemahkan ke dalam undi dalam pilihan raya umum.

Di atas kertas, berdasarkan keputusan PRU14, Umno dan PAS mampu menghimpunkan undi yang mereka terima dalam PRU14 dan mengalahkan Pakatan di sekurang-kurangnya 30 kerusi Parlimen.


BILA  UMNO

HILANG KUASA

HILANG FULUS

TAHIK KERING

PUN AKAN

DIMAKAN

TAK CAYA 

TUNGGU LIHAT
KAH KAH KAH
----------

EDORGAN BELOT
TURKI

BELOT

TURKI ANGGOTA

NATO KINI

BELOT JADI

PRO RUSIA

PRO IRAN

Erdogan menjadi tuan rumah Putin, Rouhani untuk sidang kemuncak Syria

Presiden Turki Recep Tayyip Erdogan akan menjadi tuan rumah kepada r Rusia dan Iran pada hari Isnin untuk sidang kemuncak terakhir mereka di Syria, dengan perhatian tertumpu pada niat Damaskus menyerag benteng pengganas Islam terakhir Idlib.

Presiden Vladimir Putin dan Hassan Rouhani akan menyertai Erdogan di ibukota Turki Ankara untuk sidang kemuncak kelima mereka mengenai konflik sejak 2017.

Iran dan Rusia telah menjadi penyokong kuat Presiden Syria Bashar al-Assad, sementara Turki telah menyeru  menyokong pejuang pembangkang.

Tetapi dengan kedudukan Assad mencari semakin aman, keutamaan Turki telah beralih untuk menghalang kemasukan pelarian dari Idlib di barat laut Syria.

Turki bimbang dengan kemenangan pasukan tentera Syria ke rantau ini, yang disokong oleh kuasa udara Rusia, walaupun serangkaian gencatan senjata.

Turki mempunyai 12 kubu  pemerhatian di Idlib untuk menguatkuasakan perjanjian zon aman yang ditanda tangai  dengan Rusia untuk mencegah serangan bersenjata Syria.

Tetapi kubu kubu ini  semakin terancam, dengan salah satu daripadanya terputus dari Idlib yang lain ketika pasukan Syria maju bulan lalu.

Serangan udara Rusia terus berlaku di rantau ini walaupun gencatan senjata terbaru antara Ankara dan Moscow pada 31 Ogos.


TAHNIAH

ERDOGAN 

LU SUDAH

BELOT 

LU KENCING

SAUDI ARABIA

DAN

AMERIKA

KAH KAH KAH----------

BETUL KE?


BETUL KE?

Walaupun popular, Umno-PAS belum tentu pikat undi pilihan raya umum


BERITA MENYUSUL

-----------

SAPA DAPAT KOUTA BIDADARI

ISAMUDEN KAPIR

KOUTA BIDADARI

DIA SAPA DAPAT?
Houti Irang tulong. ..
Penyamung Tarbus Saud,
 Amirika tulong ..
tak tontu pasal 
Isamuddeen Raees dikapeerkang ..
Tuhang dah dibodohkang? on 
BENCI PADA
 RAJA SAUDI
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 17/09/19

relax

--------

SENJATA TAK BERGUNASENJATA TIDAK

BERGUNA

Bajet pertahanan Saudi $ 295 bilion gagal melindungi pemasangan minyak dari gerila Houthi 

Dengan bajet militer sebanyak $ 295 bilion 2019, Arab Saudi  gagal menghentikan serangan drone ke atas pemasangan minyaknya dari gerila Houthi Yemeni.

Drones yang dilancarkan oleh gerila  Houthi Yaman menyerang kemudahan pemprosesan minyak terbesar dunia di Arab Saudi dan mencetuskan kebakaran besar.

Loji minyak ini dikendalikan oleh Saudi Aramco, gergasi minyak negara milik Arab Saudi, dan menghasilkan sehingga 70% daripada pengeluaran minyak mentah negara. Bajet pertahanan AS $ 295 bilion gagal melindungi loji minyak dari gerila  Houthi.


ARAB SAUDI

BEBAL 

DITIPU AMERIKA

BELI SENJATA

TAPI TAK TAHU

NAK PAKAI
KAH KAH KAH


--------

SESAK


SESAK
Bila ph mula sebut nama sekor sekor org yang terima duit 1mdb, memang la terdesak. Bukan saja kuah babi pun hirup, dgn kuali belanga pun langgar jatuh sbb lari tak cukup tanah. 
on 
HUKUMNYA HARUS 
BILA TERDESAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 15/09/19

Ka


----------

ANAK IKAN MAT SONGELANAK IKAN

MAT SONGEL
Kalau Azmin gi bersatu, pakcik makcik keadilan lama akan ikut. Hanya anak ikan yang tinggal kat keadilan. Mat songgel pasti gembira dikelilingi anak ikan. 
on 
INI APA NI?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 16/09/19

Dh

---------

SOODAP

SOODAP
Tuang Guru Al-Sotong royak gulai yg ado sokoping daging babi horam ..Tuang Guru tak cakap tak boleh dimakang. Malah MEREKA sedang makang ..sedapnye hingga ada yg leleh air mata ..macang penganting nangis lepas kongkek malam pirtama ..SOOODAP. 
on 
GULAI STUPID BOY
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 17/09/19

Ho----------

RETARD HANYA MAMPU BANI MELAYU


RETARD HANYA

MAMPU TIPU

BANI MELAYU
Ustad penipu ni 
membodohkan alam melayu boleh la... 
Pergi la ceramah pada pentas itenasonal 
tengok boleh pergi tak. 
Dapat senyuman sinis ada lah.. 
Kikiki 
on 
BUKAN USTAD
 TAPI RETARD
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 17/09/19

Tu


---------

LINTAH PUN NAIK HARGA


LINTAH PUN 

NAIK HARGA
Hrga mnyk mntah naik mknanya mnyk lintah pn naik hrga jgk kaa...ini suda bikin bnyk susah wa punya hatii..keleta talak jalan tapaa tp itu gear manual musti mau jalan maaa.. 
on 
HARGA 
MINYAK MENTAH NAIK
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 16/09/19

H
---------

AMERIKA LABA
AMERIKA LABA
Sekarang jika saudi pulih bekalan, harga minyak jatuh lagi. Amerika sudah ambilalih kuota minyak yang saudi baru hilang, takkan nak bagi balik Saudi. 5% bekalan dunia yang baru disonglap Amerika. Kskaka. 
on 
LEDAKAN 
GERILA HOUTHI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 16/09/19

Kal


--------