Rabu, 14 Disember 2022

MALAPETAKA CUACA - SALJI SERANG LONDON


KITA HUJAN

CONGO BANJIR

KENYA KEMARAU

UK DIPUKUL SALJI

AMIN

INI MALAPETAKA

CUACA

KHALAS

lLANGKAH BIJAK - TOLAK SOSMAGobind turut gesa kaji semula Sosma

MENTERI Dalam Negeri Saifuddin Nasution Ismail digesa mempertimbangkan semula pendiriannya terhadap Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (Sosma) yang menafikan jaminan kepada individu yang didakwa mengikut undang-undang tersebut.

Terbaharu, Ahli Parlimen Damansara Gobind Singh Deo menyifatkan kenyataan menteri itu bertentangan dengan pendirian Pakatan Harapan (PH) yang mengakui Sosma “bermasalah”.

“Walaupun kita terima ada keperluan untuk undang-undang menangani keselamatan negara, tetapi kita juga tidak boleh menafikan hakikat yang Sosma bersifat menindas,” kata Gobind dalam satu hantaran di Facebook.

Awal hari ini, Pengarah Lawyers for Liberty (LFL) Zaid Malek berkata kerajaan pimpinan PH tidak boleh mengekalkan dan mempertahankan Sosma drakonian yang mereka undi di Parlimen awal tahun ini ketika menjadi pembangkang.

Sentimen sama turut dikongsi oleh kumpulan hak asasi manusia Pertubuhan Rakyat Malaysia Menentang Hukuman Mati dan Penyeksaan (Madpet) yang menuntut Putrajaya memansuhkan peruntukan yang menafikan jaminan Sosma dan mengembalikan peranan majistret dalam memberikan perintah reman.

Mereka mengulas kenyataan Saifuddin semalam yang menyatakan kerajaan tidak berhasrat untuk menyemak semula Sosma.

“Sudah tentu banyak yang perlu dilakukan untuk menghapuskan aspek drakonian Sosma ini. Kami dalam PH konsisten dengan seruan reformasi.

“Apabila berhadapan dengan undang-undang yang bersifat menindas, perlu ada perbincangan dan ambil kira pandangan untuk bergerak ke hadapan selaras dengan desakan untuk reformasi,” kata Gobind.

Gobing berkata demikian merujuk kepada Seksyen 4 Sosma yang membenarkan individu ditahan sehingga 28 hari dan tanpa akses untuk mahkamah.

“Sepatutnya ada proses yang membolehkan seseorang ditahan dibicarakan di mahkamah. Inilah sebabnya kami dalam PH mengundi menentang usul yang dibawa oleh menteri dalam negeri sebelum ini untuk melanjutkan Seksyen 4(5) Sosma di Parlimen pada 23 Mac,” kata Gobind. – 14 Disember, 2022.

WOIT

BUKTIKAN

INI KERAJAAN BARU

KERAJAAN REFORM

AMIN

NILAI KEMBALI

HUKUM GANAS

YANG TAK MASUK

AKAL

KHALAS

NAJIB KONGSI DUIT CURI


Najib sendiri serah cek RM1 juta kepada Shahrir, kata saksi


SEORANG pegawai penyiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) memberitahu Mahkamah Tinggi hari ini bahawa hasil siasatannya mendapati Najib Razak menyerahkan sendiri cek bernilai RM1 juta kepada Shahrir Ab Samad pada 2013.

Penolong Penguasa SPRM Nurzahidah Yacop, 35, berkata bekas perdana menteri itu juga yang menulis dan menandatangani cek AmIslamic Bank Berhad miliknya sebelum menyerahkan kepada Shahrir di Pejabat Perdana Menteri, Putrajaya pada 27 November 2013.

Nurzahidah berkata sehari kemudian, terdapat transaksi wang masuk sebanyak RM1 juta ke dalam akaun Public Bank Berhad milik Shahrir dan ada beberapa transaksi pengeluaran berjumlah RM997,285 selepas itu antara 2 Disember 2013 hingga 31 Mac 2014.

“Daripada keseluruhan transaksi pengeluaran itu, sebanyak RM543,800 digunakan bagi melaksanakan Projek Pemulihan Perumahan Puri Langkasuka (Seri Anugerah) Larkin, Johor Bahru manakala RM10,000 untuk Umno Cawangan Taman Kebuh Teh.

“Selain itu, sebanyak RM443,485 dipercayai digunakan untuk tujuan peribadi beliau (Shahrir) antaranya RM200,000 dimasukkan ke akaun simpanan tetap Public Bank milik isterinya Shahrizan Abdullah dan anaknya Marisa Diyana, sebanyak RM115,000 dimasukkan ke akaun simpanan tetap Maybank Tan Sri Shahrir dan RM118,485 ke akaun Sutera Auto Sdn Bhd (syarikat kereta),” katanya.

Beliau berkata demikian ketika membacakan pernyataan saksinya pada perbicaraan kes bekas ahli Parlimen Johor Bahru itu yang berdepan pertuduhan gagal mengisytiharkan RM1 juta yang diterima daripada Najib melalui sekeping cek AmIslamic Bank Berhad bertarikh 27 November 2013 kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN).

Pada 8 Ogos lepas, saksi pendakwaan ketujuh, Eksekutif Akaun Sutera Auto Sdn Bhd Rozana Khalid memberitahu mahkamah bahawa Shahrir telah membuat pembayaran penuh bagi pembelian sebuah kereta jenis Honda Civic Hibrid bernilai RM118,485 menggunakan sekeping cek.

Nurzahidah yang bekerja di Cawangan Sasaran Operasi (OTC) Bahagian Pencegahan Pengubahan Wang Haram Ibu Pejabat SPRM, Putrajaya berkata hasil siasatan juga mendapati Shahrir tidak pernah membuat pengisytiharan berkenaan penerimaan dana tersebut, walaupun ia dikira sebagai pendapatan beliau (Shahrir).

Katanya, ini disahkan melalui maklumat percukaian milik Shahrir bagi 2013 hingga 2018 yang tiada sebarang pengisytiharan pendapatan melebihi RM1 juta dalam Borang BE yang menyatakan bekas pengerusi Felda itu mengisytiharkan pendapatan pada 2013 (RM87,834), 2014 (RM128,104), 2015 (RM213,394), 2016 (RM189,545), 2017 (RM267,090) dan 2018 (RM193,191).

Mengenai taklimat operasi 1Malaysia Development Berhad (1MDB) Fasa 2, Nurzahidah berkata beliau menghadiri taklimat itu yang dipengerusikan pengarah Bahagian Pencegahan Pengubahan Wang Haram, Ibu Pejabat SPRM pada 23 September 2019 dan beliau (Nurzahidah) menerima arahan untuk menjadi pegawai penyiasat kes.

“Pada keesokannya (24 September) saya menerima kertas siasatan daripada pegawai rekod cawangan sasaran operasi mengenai kes tersebut.

“Berdasarkan fakta dan keterangan yang diperoleh serta dokumen yang dirampas dalam tempoh siasatan, saya telah mengemukakan kertas siasatan kepada timbalan pendakwa raya SPRM dengan cadangan menuduh Shahrir kerana tidak mengisytiharkan dana yang diterima sebanyak RM1 juta,” katanya.

Saksi pendakwaan ke-22 itu berkata Shahrir ditangkap pada 20 Januari 2020 dan didakwa dengan satu pertuduhan di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur pada 21 Januari 2020.

Shahrir, 72, didakwa terlibat dalam pengubahan wang haram dengan tidak melaporkan pendapatan sebenar dalam borang cukai pendapatan, yang bertentangan dengan Seksyen 113(1)(a) Akta Cukai Pendapatan 1967, iaitu tidak mengisytiharkan pendapatan diterima daripada Najib berjumlah RM1 juta melalui sekeping cek yang kemudian dimasukkan ke dalam akaun bank miliknya.

Beliau didakwa melakukan perbuatan itu di LHDN Cawangan Duta, Kompleks Pejabat Kerajaan, Jalan Tuanku Abdul Halim di Kuala Lumpur pada 25 April 2014 mengikut Seksyen 4(1) Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pencegahan Pembiayaan Keganasan 2001 yang membawa hukuman maksimum penjara lima tahun atau denda RM5 juta atau kedua-duanya, jika sabit kesalahan.

Perbicaraan di hadapan Hakim Muhammad Jamil Hussin bersambung esok. – Bernama, 14 Disember, 2022.          

PENYAMUN

BERNAMA NAJIB

TAK MAKAN

SORANG

KAH KAH KAH

DAI KONGSI DG

RAMAI MACAI

UNTUK BELI

SOKONGAN

KAAH KAH KAH

MALAM NI 

NAJIB TIDO

DIMANA?

KHALAS

PAK LEBAI BUAT AUTA


PAK LEBAI

BIJAK BUAT

AUTA

KAH KAH KAH

KENA SAMAN

 KALAH

KHALASPFIZER AKAN DISIASATPFIZER AKAN

DISIASAT

KHALASUnknown commented on 
"PFIZER SEDANG DI SIASAT - SAPA AMBIL PFIZER WAJIB TONTON"
3 hours ago
Ramai mengadu lebih sakit selepas suntik vaksin, entah betul atau tidak? Apa pun ada orang untung, ada orang rugi, ada orang dapat komisen, tahniah Munke Kesihatan yang terbaik kah kah kah KJ terbaik boleh cakap English boleh bahasa Oxford terbaik tapi orang kampung tak mahu KJ, mereka mahu Sanusi orang kampung tak sekolah tak apa, tak boleh cakap English tak apa Amin syukur

NUKLEAR FUSION - PENEMUAN BARU UNTUK UMAT MANUSIANUKLEAR FUSION

AMIN

PENEMUAM BARU

UNTUK UMAT

MANUSIA

AMIN

NAJIB TIDOR DI MANA ?NAJIB TIDUR

DIMANA ?

KHALASUnknown commented on
 "NAJIB TIDUR DIMANA ?"

Kah kah kah tak habis lagi kah? Dia tidur mana pun apa masalah ya? Ramai lagi penyamun dekat kuat sana, nak tangkap satu puak gerombolon kena masuk dengan Najib, dia sapu semua ada merasa termasuk rakyat satu negara kah kah kah sebab ITU semua Masih sayang Bossku kah kah kah, takut penjara tak cukup kalau sumbat semua pencuri perasuah dalam negara, penuh lagi kalau masuk semua Jabatan Jabatan kerajaan selama ini wahai TT kah kah kah relax relax tahu kah anda orang Nepal puja anjing satu hari penuh kerana JASA anjing kepada manusia

KUASA DUIT BELI KUASAKUASA DUIT

BOLEH

BELI KUASA

KHALAS


Unknown commented on 
"CIUM TANGAN UNCLE LIM"

Kalau duit money wang lah semua lebur, akidah lebur, setiakawan lebur, persahabatan lebur, jawatan dibeli, kuasa dibeli, sama apa berlaku sekarang, gelombang hijau sedang membeli sentimen perkauman agama untuk berkuasa, bukan apa pun, bukan nak angkat rakyat, bukan bukan jangan silap baca, nak angkat diri, bila ada kuasa, bank negara dia orang punya, untuk berkuasa kena melabur dahulu, labur dengan angkat sumpah dulu, syarat masuk syurga, tiket VIP disediakan, manakala yang pegang jawatan besar besar semua sudah takut, rasuah tak boleh, akaun nak check, audit nak jalan jadi semua takut takut belaka, 

cuba check berapa ramai jutawan menteri ahli politik dulu, kemudian check berapa jutawan dalam jabatan kerajaan, jangan lupa PBT, mereka paling banyak makan rasuah, yang trafik tepi jalan makan sikit sikit saja lah, yang makan besar besar atas nama agama bangsa negara paling banyak kah kah kah takut takut takut woit takut Anwar jalan kerja betul semua susah woit kah kah kah Amar Makruf nahi mungkari syukur alhamdulillah amin

PFIZER SEDANG DISIASAT - SAPA AMBIL PFIZER WAJIB TONTONPFIZER  SEDANG

DISIASAT

AMIN

SUNTIKAN PFIZER

WAJIB LIHAT

KLIP INI

KHALAS

SAMAN HARI SENINPM saman MB Kedah berhubung ucapan berbaur fitnah


Perdana Menteri Anwar Ibrahim hari ini memfailkan saman terhadap Menteri Besar Kedah Muhammad Sanusi Md Nor, berhubung ucapan berbaur fitnah mengaitkannya dengan perlakuan tidak bermoral dalam satu kempen ceramah Jelajah PN Best Tambun.

Anwar, 75, selaku plaintif, memfailkan saman itu menerusi Tetuan SN Nair & Partners di Mahkamah Tinggi Alor Setar dengan menamakan Sanusi, 48, sebagai defendan tunggal.

Berdasarkan pernyataan tuntutan, Anwar mendakwa pada 13 November lalu, Sanusi, yang juga pengerusi Perikatan Nasional (PN) Kedah, telah memberi ucapan pilihan raya pada ceramah tersebut sebagai menyokong calon PN bagi Parlimen Tambun, Ahmad Faizal Azumu dengan ratusan pengunjung menghadiri ceramah itu.

Anwar berkata ucapan dalam ceramah itu telah diterbitkan atau menyebabkan penerbitan semula dan disiarkan secara siaran langsung di aplikasi Facebook di bawah nama “Faizal Azumu” yang mendapat tontonan melebihi 88,000 kali, 531 reaksi, 58 kali perkongsian dan 384 komen, setakat tarikh pemfailan saman itu.

Pengerusi Pakatan Harapan (PH) itu mendakwa pada 14 November lalu, kenyataan fitnah daripada video tersebut telah dipetik oleh Malaysiakini dan portal itu menerbitkan satu artikel dalam bahasa Malaysia dan Inggeris.

Menurut Anwar, kenyataan fitnah itu antaranya membawa maksud plaintif mendapat pengampunan diraja melalui penipuan dan kekal tidak diampunkan serta telah memperdaya Yang di-Pertuan Agong, seorang pembohong, tidak boleh dipercayai, tidak beretika dan mengkhianati mandat rakyat.

Plaintif mendakwa kenyataan-kenyataan itu adalah tidak benar, keji serta berniat jahat dengan tujuan untuk menghasut orang ramai dan menimbulkan kebencian peribadi terhadapnya dan PH semasa tempoh berkempen menjelang Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) pada 19 November lalu.

Anwar berkata akibat daripada kenyataan fitnah itu menyebabkannya dihina, mendapat cemuhan daripada masyarakat selain memudaratkan imej dan reputasi baiknya sebagai presiden PKR, pengerusi PH, ahli Parlimen Tambun, perdana menteri ke-10 dan menteri kewangan.

Anwar berkata pada 16 November lalu, plaintif melalui peguamnya menuntut defendan menarik balik, memohon maaf, mengaku janji untuk tidak mengulangi dan membayar ganti rugi kepada plaintif, namun defendan melalui surat peguamnya bertarikh 7 Disember lalu, membalas surat dan menyatakan pengakuan tidak berbelah bahagi mengenai fakta dalam ucapan tersebut.

Sehubungan itu, plaintif memohon ganti rugi am, teruk serta teladan selain perintah untuk menghalang defendan daripada terus mengungkap, mengarang, menerbitkan atau menerbitkan kenyataan serupa terhadap plaintif serta relif-relif lain yang difikirkan sesuai oleh mahkamah.

Peguam SN Nair, yang mewakili Anwar, ketika dihubungi Bernama, berkata saman itu difailkan pada jam 4.30 petang tadi.WOIT

AKHIRNYA

SAMAN SAMPAI

KAH KAH KAH

INI BUKAN

SAMAN NAJIB

KAH KAH KAH

INI SAMAN ANWAR

HARI SENIN

BUKAN SAMAN

HARI SELASA

KAH KAH KAH

WOIT

ADA BAHAYA

BANYAK CERITA

AKAN TERBARAI

KAH KAH KAH

KHALAS

APA NASIB MI SPIK NO INGLIS ?Apa nasib Ismail Sabri pasca PRU15?


Bekas perdana menteri, Ismail Sabri Yaakob tidak mungkin mampu membuat “comeback” sebagai pemain utama landskap politik negara selepas kekalahan Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) lalu. 

Penganalisis politik daripada Singapore Institute of International Affairs, Oh Ei Sun berkata, ini kerana ahli Parlimen Bera itu tidak mempunyai sokongan yang kuat di peringkat akar umbi.

"Jika beliau seorang yang berkarisma atau mempunyai sokongan akar umbi yang kuat, dia mungkin boleh membuat comeback politik. 

“Tetapi itu bukan realitinya," katanya kepada MalaysiaNow. 

Naib presiden Umno itu mencatatkan sejarah sebagai ketua pembangkang pertama daripada parti itu dalam Parlimen, selain menjadi perdana menteri pertama yang tidak memegang jawatan presiden.

Ismail menggantikan Muhyiddin Yassin pada 2021 selepas kluster mahkamah yang diketuai Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi menarik sokongan, sekali gus memaksa ahli Parlimen Pagoh itu meletak jawatan. 

Ismail yang membawa gagasan Keluarga Malaysia ketika berkuasa, menjadi perdana menteri paling singkat berkhidmat dalam sejarah dengan hanya 14 bulan tempoh pentadbiran berbanding 16 bulan tempoh pentadbiran Muhyiddin dan 22 bulan pentadbiran kali kedua Dr Mahathir Mohamad. 

Beliau digantikan dengan Anwar Ibrahim yang mengangkat sumpah selepas Pakatan Harapan (PH) membentuk kerajaan gabungan dengan parti-parti lain. 

Pentadbiran Ismail berdepan cabaran getir menguruskan banjir yang melanda Lembah Klang pada penghujung 2021. 

Selain itu, negara menyaksikan peningkatan kadar inflasi dan harga bahan makanan yang melampau susulan peperangan antara Rusia dan Ukraine ketika pentadbiran beliau.

Bagi penganalisis politik daripada Universiti Islam Antarabangsa, Nik Ahmad Kamal Nik Mahmood, bekas perdana menteri itu memerlukan strategi politik baru.

"Beliau masih relevan dalam Umno dan berusaha untuk bertanding pemilihan Umno akan datang. Seperti Hishammuddin Hussein, beliau mesti 'move on' untuk survival politik.

"Sebagai mantan perdana menteri, beliau masih ada sokongan akar umbi untuk bertanding naib presiden atau presiden," katanya. 

Menurut Nik Ahmad Kamal, tiada risiko besar sekiranya Ismail berdepan dengan Zahid dalam berentap jawatan presiden Umno.

"Tiada sebab beliau mendiamkan diri dan tidak ambil bahagian. Alternatifnya tidak bertanding dan sejukkan suhu. Itu pun satu strategi juga," katanya.

Pemilihan parti itu dijangka diadakan selewat-lewatnya enam bulan selepas PRU15 setelah ditangguhkan sebelum ini. 

Pemilihan sebelum ini menyaksikan Zahid menggalas tanggungjawab sebagai presiden Umno setelah Najib Razak meletakkan jawatan susulan kekalahan BN pada PRU14.

Ahli Parlimen Rembau Mohamad Hasan menang timbalan presiden manakala Ismail Sabri bersama sama Mahdzir Khalid dan Mohamed Khaled Nordin menjadi naib presiden Umno. 

Namun bagi Oh, karier politik Ismail sebaiknya dinokhtahkan pada PRU15. 

"Beliau boleh menikmati hidup yang selesa sebagai bekas perdana menteri. 

“Agak memalukan jika kalah teruk dengan Zahid dalam pemilihan parti," tambahnya. 

KAH KAH KAH

MI SPIK NO INGLIS

MATI TEGAK

KAH KAH KAH

APO KOBA

NANCY PELOSI

KAH KAH KAH

DAH LAMA

SAMPAI

KAH KAH KAH

KHALAS

MASIH GILA NAK JADI PM


MASIH GILA

NAK JADI PM

KHALAS

Unknown commented on
 "GILA NAK JADI PM"

Sekejap duduk kerusi PM, khianat Tun M terus dapat PM, nikmat baru rasa, begitu banyak wang sapu, mana nak lepas, macam mana pun nak juga balik PM, kah kah kah sampai titah Agung ingkar, murka, tunjuk biadab tak kisah asal mahu PM, kah kah kah sampai begitu khusyuk nikmat adakah lebih dari entot 72 bidadari? Kah kah kah kalau tak faham lagi orang kita entah lah nak cakap apa lagi kah kah kah saja muka mereka yang masih sokong gelombang hijau hijau hijau kah kah kah

MALAPETAKA CUACA MELANGGAR CONGOMALAPETAKA

CUACA

MELANGGAR

 CONGO

KHALASPAK LEBAI STIM TENGOK RAMBUT PEREMPUAN


PAK LEBAI STIM

TENGOK RAMBUT

PEREMPUAN

KHALAS

Unknown commented on
 "PAK LEBAI MULA
 TEMBAK BURIT"

Lebai tak pakai seluar dalam tak TT? Saja tanya halal atau haram pakai getah kawal kote ini? Atau biar terjulur jujur saja? Kah kah kah awat pakai jubah supaya kote bebas bergerak, apa nampak rambut stim kah, kalau begitu nampak kuda stim tak ? Nampak bulu beruang stim tak? Nampak bulu Kuching stim jugak kah kah kah saja tanya jangan marah ampun patik tuanku seribu ampun patik yang hina tidak ke sekolah pondok PAS

UNCLE LIM TAHU PERANGAI PAK LEBAI


UNCLE LIM

TAHU PERANGAI

PAK LEBAI

AMIN

Unknown commented on
 "CIUM TANGAN UNCLE LIM"

Uncle Lim tahu dah perangai lebai lebai, kalau lah masuk perintah awal awal mereka lari luar negara, labur di Vietnam Thailand Cambodia Indonesia kah kah kah ramai pelabur lari kerana lebai, negara arab lebai siapa nak melabur ada kah kah kah, semua pasal minyak hitam saja, kalau habis jadi lah balik padang pasir woit kah kah kah engok Vietnam betapa maju, tengok Singapura betapa maju, lebai nak maju kah kah kah asyik nak nenas saja itu pun nenas bini orang kah kah mampooos

Unknown commented on 
"KASINO GENTING TUTUP ?"

Tutup kasino tutup lah pintu rezeki mudah mudah mudah woit kah kah kah zaman ke zaman begitu lah cakap cakap lebai, tutup kasino, tutup kuda, tutup Magnum, lagi banyak nombor ekor haram jalan, lagi banyak pakai online judi, semua ini rugi kerajaan, nak makan apa, nak teh tarik bersih air paip tak? Kah kah jangan susah orang, bila mati nak senang masuk tiket syurga tapi susah orang masa hidup wei kah kah kah guna otak fikir sikit sudah woit kah kah

MENUNGGU MAULUD NABI ISA


MENUNGGU

MAULUD NABI

RABU 14/12/2022
LAGI  5 HARI LAGI 
PARLIMEN AKAN BERSIDANG
LAGI 10 HARI
MAULUD NABI ISA
KEMUDIAN TAHUN BARU
JENG JENG JENG

HUJAN TIAP HARI
BANJIR DAH SAMPAI
CUACA  TELAH BERUBAH
HUJAN MAKIN  KERAP
BANJIR MAKIN SELALU

HARGA BARANG
MAKIN MAHAL
TAHUN 2023
AKAN LEBIH TERUK

EKONOMI DUNIA
AKAN MELESET

QATAR
ARGENTINA MENANG BOLA
AKAN MASUK PERTANDING 
AKHIR
MOROKO DAN FRANCE
AKAN BERTARUNG

CONGO 
BANJIR BESAR
100+++ WARGA TEWAS
KINSHASA  IBU KOTA CONGO
TENGELAM
TANAH RUNTUH

BAHAMAS
TOWKAY DUIT DIGITAL
KENA TANGAKAP
TAK DAPAT JAMIN BEBAS
NAK DI HANTAR KE AMERIKA
KES TIPU DUIT GIGITAL

IRAN
MAKIN RAMAI KENA JATUH
HUKUM MATI
TAPI DEMO TAK KURANG
DAH NAK MASUK 
TIGA BULAN

AMERIKA
BIDEN TANDA TANGAN
UNDANG UNDANG BARU NIKAH KAHWIN
GAY DAN LGBT
KULIT HITAM KAWIN KULIT PUTIH
DI RAYAKAN
AMIN

HOKKIEN
SEJUK BASAH BERKABUS
KL & KL SENTRAL BERKABUS
LANGIT AWAN KELABU

CENGKERIK & TIONG
DISANA SINI
YANG LAIN GUA TAK NAMPAK

LOPAK AIR
MASIH DISANA SINI
GUA HARAP HARI INI
AKAN PANAS
AMIN

BRO
SENYUM
DAN SENYUMLAH
KITA SAMBUT
PAGI RABU YANG SEJUK

BRO
JANGAN KERANA
SATU KESUSAHAN
LU LUPAKAN SERIBU
KEGEMBIRAAN

BRO
JIKA LU TANAM POKOK
LU DAPAT BUAH
LU BOLEH BERTEDUH
JIKA  LU BUAT KEBAJIKAN
LU BAWA KEBAIKAN 
UNTUK UMAT MANUSIA

BRO
HIDUP INI
MACAM AIS SKRIM
NIKMATI SEBELUM CAIR

BRO
BUDI BAHASA
DAN TUTUR KATA AYNG BAIK
ADALAH BUNGA YANG TAK LAYU
DAUNYA
JANGAN ROSAKAN DAUANYA

BRO
DARI LU MARAH PADA GELAP
LEBIH BAIK 
LU BAIKI LAMPU

BRO
LU TAK AKAN BAIKI
KESALAHAN  LU
JIKA LU TERUS IKUT
JALAN YANG SAMA

BRO
BUKU ADALAH
TEMAN SETIA
YANG LU BOLEH
ANGKUT KE MANA MANA
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT MENUNGGU
MAULUD NABI ISA