Khamis, 23 November 2023

IRAN ANGGAP ISREAL DAH KALAHIRAN ANGGAP

ISRAEL DAH KALAH

AMIN

PERANG REGIONAL


SESUDAH

 GENCATAN SENJATA

PERANG 

DITERUSKAN

AMIN

INI PERMULAAN

PERANG REGIONAL

KHALAS

PROJEK HADI NAK JATUHKAN ANWAR MASIH BERJALAN


PROJEK HADI

NAK JATUHKAN 

ANWAR

MASIH BERJALAN

AMIN

clipb

PARTI ANTI SEMUA


Batalkan penganjuran Miss World Noble Queen – Pas

KUALA LUMPUR – Dewan Ulama Pas menggesa kerajaan membatalkan penganjuran program ratu cantik Miss World Noble Queen International 2023 yang dijadualkan berlangsung di sini pada Disember ini.

Ketuanya, Ahmad Yahaya berkata, penganjuran program yang turut melibatkan Tourism Malaysia itu tidak sepatutnya dibenarkan langsung untuk dilaksanakan di dalam negara ini.

Menurut beliau, Dewan Ulama Pas berpandangan, program sedemikian bukan sahaja memberikan imej buruk kepada negara, malah sangat tidak bertepatan dalam suasana kesengsaraan yang menimpa rakyat Palestin.

“Dewan Ulama Pas sependapat dengan beberapa mufti yang memberikan pandangan bahawa sebarang program hiburan yang melalaikan termasuklah konsert Coldplay tidak patut dibenarkan dalam negara.

“Apakah kita masih lagi tidak mahu mengambil pengajaran terhadap bala bencana yang pernah menimpa negara sebagai suatu teguran daripada Allah SWT?” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Ahmad memberitahu, selain membatalkan program tersebut, kerajaan juga perlu mengeluarkan pekeliling untuk memastikan tiada lagi program sedemikian boleh dibenarkan untuk dilangsungkan di dalam negara. – 

PARTI PAS

DAH JADI 

PARTI ANTI SEMUA

KAH KAH KAH

ANTI KONSERT

ANTI MAK YONG

ANTI WAYANG KULIT

ANTI MUSIK

ANTI GUMBIRA

AMIN

TAPI TAK ANTI

BURIT EMPAT

TAK ANTI

 MERCEDES

KAH KAH KAH

TAK ANTI

TEEBANG BALAK

KAH KAH KAH

WOIT

BALA BANJIR

LANGGAR 

SERAMBI MEKAH

 KERANA

BALAK DITEBANG

AMIN

KHALAS

JAGA SELUAR DALAM ORANG LAIN


Gagal tangani ekonomi rakyat, bukan Melayu akan tinggalkan Anwar – Wan Ahmad Fayhsal

SHAH ALAM – Ketua Angkatan Bersatu Anak Muda (Armada), Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal mendakwa penyokong bukan Melayu akan meninggalkan Pakatan Harapan (PH) sekiranya Perdana Menteri, Anwar gagal menyelesaikan masalah ekonomi negara.

Wan Ahmad Fayhsal berkata, kegagalan kerajaan menangani isu rakyat akan menyebabkan pengundi bukan Melayu beralih kepada PN.

“Saya pasti pengundi teras PH khususnya dalam kalangan kaum Cina akan meninggalkan Anwar dan mungkin akan memilih PN.

“Apa gunanya beretorik jika anda gagal menyelesaikan apa-apa,” katanya dalam sidang media selepas menghadiri Perhimpunan Agung Tahunan (PAT) 2023 di IDCC, hari ini.

Semalam, kaji selidik Merdeka Center mendedahkan prestasi Anwar sebagai Perdana Menteri merosot kepada 50 peratus.

Hasil kajian tersebut turut mendapati sehingga Oktober lalu, sebanyak 48 peratus responden tidak berpuas hati dengan prestasi Anwar dalam pentadbiran kerajaan Perpaduan. –

WOIT

BUKAN MELAYU

TAK AKAN SOKONG

PERIKATAN SELAGI

PERIKATAN 

ANTI KONSERT

ANTI SELUAR PENDEK

ANTI  HIDUP GUMBIRA

AMIN

SELAGI PERIKATAN

KLIM HANYA ISLAM

YANG BETUL 

YANG LAIN SESAT

AMIN

PAKSA RAKYAT

MASUK SYURGA

KAH KAH KAH

SUKA JAGA APA

ADA DALAM

SELUAR DALAM

ORANG LAIN

AMIN

KHALAS

MAT KOBID KEMBALI MENYERANG !!!Kes Covid-19 naik 28% minggu lepas, kata KKM


TERDAPAT kenaikan 28% dalam jumlah kes Covid-19 minggu lepas berbanding minggu sebelumnya, kata Kementerian Kesihatan (KKM).

Dalam satu kenyataan pagi ini, KKM berkata sebanyak 2,305 kes dilaporkan pada 12 hingga 18 November, meningkat daripada 1,801 kes yang dilaporkan dari 5 hingga 11 November.

Kementerian juga berkata 21 kes Omicron dilaporkan dengan 20 kes varian membimbangkan (VOC) dan satu varian mempunyai kepentingan (VOI).

“Kadar kemasukan pesakit Covid-19 (termasuk kes yang disyaki) ke fasiliti kesihatan menurun kepada 2.0 bagi setiap 100,000 penduduk.

Kadar penghunian katil Unit Rawatan Rapi (ICU) adalah pada 0.4%, manakala peratusan katil tidak kritikal Covid-19 ialah 0.7%.

“Sehingga kini, situasi Covid-19 masih terkawal di Malaysia,” kata kementerian itu.

Pecahan kes Covid-19 termasuk 143 kes di Sarawak, Selangor (136), Kuala Lumpur (119), Melaka (117), Johor (59), Kedah (52), Pulau Pinang (37), Terengganu (24), Sabah (23), Kelantan (21), Negeri Sembilan (16), Perlis (12), dan masing-masing 9 di Perak dan Putrajaya manakala Pahang melaporkan 8 kes. – 23 November, 2023.

WOIT

NAMPAKNYA 

MAT KOBID

 MASIH AKTIF

AMIN

KITA JAGA KITA

AMIN

TAKDA SAPA

NAK JAGA KITA

KALAU TIDAK KITA

KHALAS

HUJAN BERTERUSAN

 Hujan tahap waspada di Kelantan, Terengganu dan Pahang hingga Sabtu 

HUJAN berterusan tahap waspada dijangka berlaku di beberapa kawasan di Kelantan dan Pahang serta seluruh Terengganu hingga Sabtu ini.

Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) dalam kenyataan hari ini memaklumkan amaran di Kelantan melibatkan kawasan Tumpat, Pasir Mas, Kota Bharu, Jeli, Tanah Merah, Bachok, Machang, Pasir Puteh dan Kuala Krai, manakala Pahang di Kuantan.

Dalam pada itu, METMalaysia turut mengumumkan penamatan amaran hujan berterusan tahap waspada bagi Perlis, Kedah, Pulau Pinang dan Perak.

“Penamatan amaran hujan berterusan tahap wasapada melibatkan beberapa kawasan di Kedah  iaitu Kubang Pasu, Kota Setar, Pokok Sena, Padang Terap, Yan, Pendang, Kuala Muda, Sik, Baling, Kulim dan Bandar Baharu,” menurut kenyataan itu.

Di Perak pula amaran itu ditamatkan bagi kawasan Kerian, Larut, Matang dan Selama, Hulu Perak, Kuala Kangsar dan Manjung. – Bernama, 23 November, 2023.

HUJAN 

BERTERUSAN

AMIN

IKLIM BERUBAH

KITA MANUSIA

BERTANGGUNG

 JAWAB

MENGUBAH IKLIM

DUNIA

AMIN

KHALAS

JANGAN BUAT FITNAH


JANGAN FITNAH

JANGAN HINA CIA

TAKKAN CIA

AMBIL ABODOH

KAH KAH KAHUnknown commented on

 "SOLDADU AMERIKA
 DALAM TENTERA ISRAEL"

bro..apa yg peliknya bro..soldadu amerika ada dalam tentera saudi yg memberikan keamanan kpd haji dan umrah agar tidak diserang yemen..dalam pas ada agen CIA nik abdoh..

MAKLUMAT DALAMAN TENTERA. ISRAEL BOCOR


MAKLUMAT DALAMAN

TENTERA ISRAEL

BOCOR

AMIN

MAT POYO MENGENDALIKAN NEGARAMAT POYO

MENGENDALIKAN

NEGARA

KHALAS

Unknown commented on 
"NEGARA KITA MAKIN MEROSOT"

Dah diajar dari kecil..anak anak melayu suka memancing ikan dibendang..disungai..kat lopak lopak air mencari ikan ikan puyu..maka ikan puyu itu dijadikan hidangan mamereka harian..kalau ada lebih dibuatnya pekasam..amalan itu dipractickan sampai la mereka ke sekolah menengah..menengah atas..hingga ke university..sebab itu otak pemikiran dah jadi poyo..

cikgu poyo mengajar anak murid jadi poyo.. professor mengajar siswa siswazah jadi poyo..menteri besar/menteri cabinet berhujah poyo..semua dah jadi poyo.. lihat sendiri..berok/kera/monyet/siamang berhujah dlm parliament..bukan nak berhujah cara terbaik utk memulihkan ekonomi negara..

PARTI KUNYIT RAKYAT


PKR

PARTI KUNYIT

RAKYAT

KAH KAH KAH

AMINUnknown commented on
 "KERAJAAN GAGAL"

PKR Parti Kunyit Rakyat

Unknown commented on
 "PAS FRUS MENONGGENG"

Mcm biasa la, nie la solidarity palestine ala madanie… kita konsert dulu, esok kita nasyid grand pulak… apa ada hal, melayu mudah lupa…


Unknown commented on 
"RAKYAT MAKIN BENCI 
PADA MADANI"

boleh lantik Ketua Pengarah J-com baru untuk spin doctor.
mesti ada title profesor datuk doktor.
mesti ada kemahiran spin dan propa untuk membodohkan orang kampung dan pakcik makcik felda.

budget?
gunalah duit pembayar cukai. petronas boleh sedut hasil minyak gas. boleh berjoli sampai nabi isa turun ke bumi.

SOLDADU AMERIKA DALAM TENTERA ISRAELADA SOLDADU AMERIKA

DALAM TENTERA ISRAEL

AMIN

GENCATAN SENJATA 4 HARIEMPAT HARI

TAK BERPERANG

KHALAS

LAGI KES SEKOLAH NAK DI BOM

 


Satu lagi sekolah antarabangsa terima ancaman bom hari ini


BANGI – Sebuah lagi sekolah antarabangsa di Kajang menerima ancaman bom, kata Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan.

Jelas beliau, perkara itu dimaklumkan kepada pihaknya selepas pihak pengurusan sekolah membuka satu e-mel ancaman bom berkenaan pagi ini.

“Satu ancaman bom di sekolah antarabangsa semalam dan pagi ini satu lagi ancaman. Saya rasa pihak sekolah baru buka e-mel pagi ini dan mereka baru sedar.

“Pemeriksaan kita dapati tidak ada apa-apa,” katanya kepada media.

Mohd Zaid turut menjelaskan, satu kertas siasatan telah dibuka ekoran ancaman bom berkenaan di daerah lain di Selangor.

Insiden itu menjadikan dua buah sekolah di daerah ini yang telah menerima e-mel ancaman bom selepas sebuah sekolah diarahkan tutup selepas menerima ancaman.

Dalam pada itu, Mohd Zaid berkata, hasil siasatan di sekolah antarabangsa semalam mendapati tiada apa-apa bahan letupan dikesan.

“Kita dapati tidak ada apa-apa bahan letupan dan tiada benda mencurigakan dan kita serahkan semula sekolah kepada pengurusan sekolah untuk jalankan aktiviti seperti biasa,” katanya lagi.

Semalam sembilan buah sekolah di Lembah Klang dilaporkan menerima laporan palsu berkaitan ancaman bom.

Ketua Polis Selangor, Datuk Hussein Omar Khan berkata, ancaman bom itu membabitkan tujuh sekolah antarabangsa di Selangor, dua lagi sekolah di ibu negara. – 


2 sekolah di Kuching pula terima ancaman bom

KUALA LUMPUR – Ibu Pejabat Polis Kuching mengesahkan menerima dua laporan ancaman bom melalui e-mel melibatkan sebuah sekolah antarabangsa dan sekolah menengah kebangsaan di Kuching.

Ketua Polis Daearah Kuching Asisten Komisner (ACP) Asmon Bajah dalam satu kenyataan berkata, pihaknya telah mengambil langkah mengosongkan sekolah-sekolah berkenaan demi keselamatan, pengunsian pelajar ke lokasi selamat.

APA SEDANG

TERJADI ?

AMIN

APAKAH KES

PAU ?

AMIN

DI IRAN DI KABUL

ANAK PEREMPUAN

SEKOLAH DIRACUN

DI LARANG  DARI

 BELAJAR

AMIN

KHALAS

MADANI KERJAAN GAGAL


MADANI

KERAJAAN GAGAL

KHALAS

TOLAK PARTI TAK SUKA RAKYAT HIDUP GUMBIRATOLAK PARTI

TAK SUKA RAKYAT

HIDUP GUMBIRA

KHALAS


Unknown commented on
 "PAS FRUS MENONGGENG"

Tak ada modal lain, nak fikir idea lain tak ada, nak bawa usul ekonomi ala khalifah tak ada, nak bawa perubahan kereta Mercedes kepada unta tak pakai, nak pakai Alphard lama pun tak biasa, nak kutip derma pakai tin milo tak sesuai dah, semua pakai bayar online, nak jual balak dah tak banyak, minta royalti tak dapat, ceramah derma pun semakin kurang, jadi kena cari alternatif lain kot kah kah kah selagi Hadi Awang semuanya hancur belaka kah kah kah

MAT KOBID JADI TOYOLMAT KOBID

JADI TOYOL

TAKUTKAN SEMUA

KHALAS

Unknown commented on
 "KOBID MASIH JADI ANCAMAN"

Sarung getah kurang laku, vaksin tak laku dah, sanitizer pun orang tak ambik pot, jualan semakin kurang kah kah cari virus pulak nanti supaya ketakutan timbul balik, kesan vaksin tak ada siapa ambik pot, yang meniaga vaksin dah kaya, KJ pun dah dapat komisyen lama dah, ubah jadi DJ, kah kah KJ jadi DJ kah kah

KERAJAAN GAGAL


KERAJAAN

GAGAL

KHAMIS 23 NOVEMBER 2023
HEBOH HEBOH HEBOH
LAPORAN DARI PUSAT MERDEKA
BAHAWA KERAJAAN MADANI INI
TIDAK  DAPAT SOKONGAN
RAKYAT
KAH KAH KAH

WAT IS DE BEKOS

DE BEKOS
BIKIN TAK SERUPA CAKAP
CAKAP TAK SERUPA BIKIN
KAH KAH KAH

PALING MARAH IALAH
KOS HIDUP
HARGA BARANGAN MAHALDAH NI
KAH KAH KAH

NASIB KERAJAAN MADANI
KURANG BAIK
PERANG DI UKRAINE
BUAT HARGA BARANG NAIK
TAPI WAT IS DE BEKOS
NILAI RINGGIT JATUH
JENG JENG JENG

GAZA
GENCATAN SENJATA
4 HARI BERMULA HARI KHAMIS
HARI INI

ISRAEL
KELUARGA MENUNGGU
TAWANAN DI BEBASKAN

YAMAN
KAPAL MILIK ISRAEL
MASIH DALAM TAWANAN

BELANDA
PARTI KANAN MENANG PRU
INI PARTI ANTI  PENDATANG HARAM
PARTI INI MAKIN POPULAR

INDIA
41 BURUH MASIH 
BELUM DAPAT DIKELUARKAN
DALM TEROWONG RUNTUH
SEMENJAK 12 NOVEMBER LALU
MEREKA  SEMUA SELAMAT
HALANGAN AKHIR SEDANG
DI MUSNAH

HOKKIEN
PAGI INI BASAH SEJUK 
RINTIK RINTIK HUJAN
MASIH ADA
JALAN DI PINTU MASUK
BERLUMPUR LICIN

LOPAK AIR
DI SANA SINI


KL DAN KL SENTRAL BERKABUS
LANGIT KELAM
MATA HARI DAH KELUAR
CAHAYA DI HALANG AWAN

SEKUMPULAN PURLING
BERTERBANGAN MENCARI REZEKI
DARI WILAYAH YANG AMAT JAUH
GUA DENGAR JANTAN BERKOKOK
CENGKERIK GUMBIRA
TERKUKUR TAK BERSUARA

GUA YAKIN
MATAHARI AKAN BERSINAR
PETANG AKAN HUJAN
MALAM SEJUK

BRO
SENYUMLAH
SAMBUT PAGI KHAMIS

PERGI INDIA LAWAT TAJ MAHAL
BELI PERMAIDANI TENUNAN BENGAL
RAKYAT MARAH BARANG MAHAL
MADANI DAH JADI KERAJAAN GAGAL

ANAK SEKOLAH DIDIDIK  BAIK
JANGAN MAIN TEPI LEBUH
HARGA BARANG MAKIN NAIK
PASAI APA NILAI RINGGIT JATUH

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT  BERKHAMIS