Ahad, 23 Januari 2022

YANG BAIK YANG JAHAT YANG HODOH

 


 YANG BAIK

YANG JAHAT

YANG HODOH

AMIN

WARGA KELANTAN AKAN DAPT AIR TANPA KARAT

 Ahmad Jazlan umum Umno, PAS di Kelantan putuskan hubungan

UMNO Kelantan hari ini membuat keputusan untuk memutuskan hubungan dengan PAS negeri yang berkuat kuasa serta-merta.

Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan Ahmad Jazlan Yaakub berkata keputusan tersebut dibuat selepas pertemuan antara Biro Politik Umno Kelantan dan Dewan Harian PAS Kelantan gagal mencari kata putus berhubung kerjasama kedua-dua parti dalam Muafakat Nasional (MN) itu.

Beliau berkata dalam mesyuarat yang berlangsung tengah hari tadi, PAS negeri mahu memelihara hubungan dengan Bersatu dan kekal dalam Perikatan Nasional (PN) Kelantan namun pada masa sama, parti itu mengulangi untuk terus menjaga hubungan dengan Umno dalam MN.

“Dalam konteks Kelantan, kita telah memutuskan mana-mana parti yang terus bersama Bersatu, mereka bukanlah rakan ataupun pasangan kita untuk menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15),” katanya pada sidang media di Bangunan Umno Negeri Kelantan di Kota Bharu.

Ahmad Jazlan berkata berikutan keputusan itu, Umno Kelantan akan bergerak secara solo pada PRU15 atas nama Barisan Nasional.

“Saya beri jaminan setakat ini, itulah keputusan kita, kita bergerak secara solo dan sekiranya ada apa-apa keputusan daripada pucuk pimpinan parti maka selaku ahli parti yang patuh, kita akan akur dengan keputusan Majlis Tertinggi Umno,” katanya.

Ahmad Jazlan berkata biarpun memutuskan hubungan dengan PAS negeri, kesemua tujuh Ahli Dewan Undangan Negeri Umno akan terus memberi sokongan kepada pentadbiran kerajaan negeri selagi PAS terus memberi sokongan kepada Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob.

“Sekiranya ada perkara berkaitan kepentingan agama yang menjadi asas perjuangan kita, kepentingan bangsa, kita boleh duduk sepentas… ini soal yang berbeza,” katanya. – Bernama, 22 Januari, 2022.

INI BERITA BAIK

AMIN

LEPAS PRU15

KALAU PELACUR

PECAH KANG KANG

MAKA WARGA

KELANTAN UNTUK

PERTAMA KALI 

SELEPAS  20 TAHUN

AKAN DAPAT 

AIR PAIP TANPA

KARAT

KAH KAH KAH

GURU BERPOLITIK - POLITIK GURU

 Semua guru dibenarkan berpolitik berkuat kuasa serta-merta, kata PM

KERAJAAN hari ini mengumumkan kebenaran kepada kesemua guru sekolah di seluruh negara untuk berpolitik sebagai menghormati prinsip demokrasi iaitu hak seluruh rakyat untuk berpolitik.

Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob berkata kebenaran itu turut melibatkan petugas Jabatan Kemajuan Masyarakat (Kemas) untuk berpolitik.

Justeru kata beliau, Kementerian Pendidikan perlu mengeluarkan pekeliling mengenai kebenaran tersebut dengan segera sekiranya masih belum ada.

“Saya telah pun membawa perkara ini ke Kabinet dan memutuskan dalam menghormati prinsip demokrasi iaitu kebenaran rakyat untuk berpolitik maka kami telah membuat keputusan membenarkan guru-guru berpolitik.

“Kakitangan Kemas, dahulu dibenarkan berpolitik seperti rakyat biasa namun ketika era Pakatan Harapan (PH) mereka tidak dibenarkan berbuat demikian justeru saya ingin umumkan bahawa petugas Kemas juga bebas dan dibenarkan berpolitik.

“Jika pekeliling belum dikeluarkan, saya harap Kementerian Pendidikan segera mengeluarkan pekeliling tersebut agar tiada lagi tekanan dilakukan terhadap guru-guru ini,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas menghadiri Majlis Perjumpaan Khas Perdana Menteri Bersama Ahli Biro Politik Umno Negeri di Bangunan Umno Kelantan, di Kota Bharu hari ini.

Turut hadir Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan Ahmad Jazlan Yaakub.

Terdahulu, beliau memaklumkan sebelum ini ada pekeliling menyekat guru-guru daripada berpolitik sehingga ramai dalam kalangan pendidik berkenaan diberi amaran untuk diambil tindakan.

Bagaimanpun jelas Ismail Sabri, guru-guru dan petugas Kemas berkenaan masih tertakluk terhadap peraturan jabatan masing-masing.

“Seperti guru misalnya jika berpolitik hingga meninggalkan tugas mereka boleh diambil tindakan disiplin dan sebagainya, itu terserah pada jabatan (membuat penilaian),” kata beliau. – Bernama, 22 Januari, 2022.

PASAI APA

DULU TAK LEH

SEKARANG

BOLEH

KAH KAH KAH

DULU 

GEROMBOLAN

ADA PENYOKONG

ADA PEKERJA

KAH KAH KAH

SEKARANG SEMUA

DAH CABUT

KAH KAH KAH

KONTREKTOR

KELAS F TAKDA

PROJEK LAGI

KAH KAH KAH

SUSAH NAK

ULUR ULUR

KAH KAH KAH

KHALAS

PENDEMO WAJIB BANTU POLIS

 Polis akan panggil peserta protes #TangkapAzamBaki

POLIS akan memanggil ahli politik, pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan orang awam yang menyertai perhimpunan #TangkapAzamBaki bagi membantu siasatan.

Ketua Polis Brickfields Amihizam Abdul Shukor berkata siasatan berkaitan perhimpunan itu dilakukan mengikut Akta Perhimpunan Awam 2012 dan Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988 (Akta 342).

“Pegawai penyiasat akan ambil tindakan mengikut prosedur operasi standard (SOP) siasatan,” katanya ketika ditanya sama ada semua peserta termasuk ahli politik akan dipanggil untuk diambil keterangan.

Terdahulu Amihizam dalam satu kenyataan media berkata polis akan melakukan siasatan lanjut berhubung himpunan yang diadakan di Stesen Transit Aliran Ringan (LRT) Bangsar, Jalan Bangsar semalam.

“Peserta demonstrasi berhimpun, ingkar arahan pihak berkuasa yang melarang sebarang perhimpunan diadakan di ibu negara.

“Hasil pemeriksaan dan pemerhatian, polis mendapati beberapa ahli Parlimen, Adun, ahli politik, NGO serta orang awam turut sama menyertai perhimpunan itu,” katanya.

Beliau berkata dianggarkan 50 orang peserta perhimpunan mula berkumpul di LRT Bangsar mulai 10.45 pagi dengan memakai baju berwarna hitam.

“Kemudian pada 11.45 pagi, jumlah peserta perhimpunan dianggarkan 400 orang.

“Mereka mula berarak dengan membawa kain rentang bercetak ‘Tangkap’ ke Jalan Travers sehingga di persimpangan lampu isyarat ke Brickfields.

“Selesai ucapan ketua himpunan berkenaan yang berlangsung selama 30 minit, peserta himpunan bergerak kembali ke LRT Bangsar dan bersurai secara berperingkat,” katanya.

Katanya, semua pihak diminta mematuhi undang-undang ditetapkan dan mengikut saluran yang betul khususnya dalam menyuarakan pendapat.

Tindakan tegas akan diambil kepada mana-mana pihak yang dikesan masih berdegil menganjurkan atau menyertai sebarang perhimpunan tanpa kelulusan yang sah, katanya.

Polis berkata himpunan anjuran kumpulan persatuan sivil dan organisasi politik itu dianjurkan secara haram selepas polis mendapatkan arahan larangan berhimpun di kompleks beli belah, Dataran Merdeka dan Masjid Jamek dari mahkamah.

Polis turut menutup beberapa jalan raya utama di ibu kota bagi menghalang protes itu berlaku di tempat berkumpul, di depan Sogo Kuala Lumpur.

Penganjur kemudiannya mengubah tempat berkumpul di Stesyen LRT Bangsar sebelum polis turut menutup laluan ke situ dan kawasan sekitarnya.

Perhimpunan semalam bermula jam 11 pagi dan berakhir pada 12.45 tengah hari.

Gerakan #TangkapAzamBaki disokong oleh 33 kumpulan sivil dan 11 organisasi politik. Protes dijalankan bagi mendesak Ketua Pesuruhjaya SPRM Azam Baki ditahan polis, susulan dakwaan beliau membeli berjuta saham pada 2015 dan 2016. – 23 Januari, 2022.

PENDEMO WAJIB

BANTU POLIS

AMIN

BANTU POLIS

CARI MAKLUMAT

TENTANG AZAM BAKI

AMIN

INI KERANA MASIH

RAMAI TAK FAHM

KENAPA PENDEMO

TURUN BERDEMO

KAH KAH KAH

KHALAS

BUAT BAIK TAK PERLU MENGEBITLIEWKAN DIRI

 


BUAT BAIK

TAK PERLU

MENGEBITLIEWKAN

DIRI DI FB

KHALAS

Unknown commented on

 "BERBUAT BAIK 

TAK PERLU DERAJAH KEBESARAN"

ITU pasti sebab tak perlu menjadi PM, Munke, pegawai baru nak tolong orang, lagi satu jangan memyusahkan orang lagi baik, sesiapa yang jadi pegawai kerajaan berkuasa mampu tolong sila tolong, jangan mintak duit kopi selalu, tak berkat sebab ramai begitu, bukan semua tapi majority dah biasa begitu, sikit sikit nak kopi o, kopi susu, kalau jenama Starbuck woit lagi mahal, apa pun manusia ialah manusia tak perlu jadi binatang sebab kadang kadang binatang lebih bersifat mulia, Amin orang baik patut dipuji cukup tak payah macam yang jenama penjenayah terus Datuk Seri Panglima Utama kah kah kah, lagi kuat kopi O lagi lah lebih tinggi darjat kayangan, kah kah

KERAN ITU WAJIN TURUN KE JALAN RAYA KERANA ITU

WAJIB TURUN

KE JALAN RAYA

SEBELUM

PILIHAN RAYA

AMIN

Unknown commented on 

"ZAHID ESOK - 

TAK SEMPAT PILIHAN RAYA"

Kes Kes profile tinggi mana sampai hujung, yang sampai hujung pun tak nampak kesan pun, jatuh hukum pun Masih boleh rayu rayu sampai Hakim yang jatuh hukum pun arwah, ITU lah strategi terakhir mereka, kah kah kah masih ada peluang terlepas mata kail, kah kah

AZAM BAKI MAKIN MENANAH

 
Kenyataan Suruhanjaya Sekuriti bercanggah, siasat Azam Baki

BAGI pihak masyarakat sivil, kami amat kesal dengan kenyataan Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob baru-baru ini mengenai dakwaan terhadap Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Azam Baki. 

Perdana menteri dengan nyata mengelak kontroversi yang sedang berlaku.

Suruhanjaya Sekuriti (SC) dengan jelas menyatakan akaun dagangan saham itu dikendalikan oleh Azam sendiri.

Ini bercanggah dengan kenyataan akhbar beliau sebelum ini yang menyebut akaun itu digunakan oleh adiknya bagi mengelakkan konflik kepentingan. 

Dalam apa pun keadaan, SC harus memperjelaskan sama ada sebarang saham dalam akaun dagangan Azam dibeli dan dibayar oleh adiknya. 

Jika benar, perlu ada dokumen yang disempurnakan oleh Azam yang membenarkan adiknya menggunakan akaun dagangannya.

Sekiranya ini benar, maka Azam, pada 2015 di setiap masa yang berkenaan, selaku pengarah siasatan SPRM, membeli saham melebihi RM100,000.00, yang mana ia melanggar peraturan yang ditetapkan oleh kerajaan.

a) Seksyen 23 Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 3/2002 – Pemilikan dan Pengisytiharan Aset oleh Pegawai Awam. Pekeliling ini, di samping semua pekeliling kerajaan, mengikat semua penjawat awam yang diambil bekerja di bawah Jabatan Perkhidmatan Awam untuk mengawal kelakuan mereka.

b) Seksyen 10 Akta Peraturan-Peraturan Pegawai Awam (Kelakuan dan Tatatertib) 1993 juga dengan jelas menetapkan keperluan untuk penjawat awam mengisytiharkan sebarang pembelian saham kepada Ketua Jabatan mereka.

Sehingga kini, masih tiada pengesahan sama ada pengisytiharan aset dilaksanakan atau tidak.

Sekiranya Azam sebenarnya telah melanggar pekeliling kerajaan, tindakan mesti diambil. 

Demi akauntabiliti terhadap awam, adalah penting untuk pihak kerajaan menjelaskan agensi yang wajar dan yang sebenarnya bertanggungjawab untuk mengambil tindakan tegas terhadap penjawat awam yang telah bertindak melanggar pekeliling kerajaan, sama ada Suruhanjaya Perkhidmatan Awam atau Jabatan Perkhidmatan Awam.

Sekiranya tidak terdapat sebarang kesan dan akibat tertentu daripada pelanggaran tersebut, kami menggesa agar prosedur yang sewajarnya dilaksanakan pada masa hadapan, supaya lebih jelas untuk badan kerajaan yang bertanggungjawab memantau pematuhan terhadap peraturan tersebut bagi menjawab persoalan apakah jenis tindakan tatatertib yang diambil apabila seseorang didapati melanggar peraturan kerajaan?

Kami mengulangi desakan untuk siasatan bebas terhadap pembelian saham Azam, kerana ini juga menimbulkan persoalan serius berhubung dengan konflik
kepentingan yang berlaku, dalam pembelian saham melibatkan anggota tertinggi SPRM.

Demi memulihkan integritinya serta mengembalikan kepercayaan orang ramai terhadap badan pencegah rasuah itu, Azam perlu berehat sementara sehingga siasatan yang telus dapat membuktikan secara konklusif, tanpa sebarang keraguan munasabah, bahawa beliau tidak melanggar mana-mana peraturan sebagai penjawat awam.

Transformasi SPRM yang dicadangkan oleh Institut Demokrasi dan Hal Ehwal Ekonomi (Ideas), Majlis Peguam Malaysia, (C4), dan Transparency International Malaysia pada 2015 untuk menjadikan ianya badan bebas disamping pelaksanaan Pelan Anti Rasuah Nasional hendaklah menjadi keutamaan bukan sekadar untuk meningkat keberkesanan SPRM tetapi untuk mengelakkan kes seperti Azam dan yang seumpamanya berulang di masa akan datang. – 23 Januari, 2022.

* Kenyataan bersama Institut Demokrasi dan Hal Ehwal Ekonomi (Ideas), Transparency International Malaysia, C4, RasuahBusters, Gabungan Bertindak Malaysia, Bersih, dan Undi 18.


TAHNIAH

AZAM BAKI

KAH KAH KAH

GUA DAH CAKAP

MAKIN LAMA

MAKIN BAIK

KAH KAH KAH

MAKIN BESAR

MAKIN MENANAH

KAH KAH KAH

NGO TAKDA

AGENDA KINI

ADA ISU

AMIN

CHINA MERAH AKAN MASUK

 


CHINA MERAH

AKAN MASUK

AMIN

MYANMAR AKAN JADI

PROVINSI 

CHINA MERAH

KHALAS

HARI HAFRI AKHIR SAEKOR BORIS

 
Confusion over UK claim that Putin plans coup in Ukraine


Kekeliruan mengenai dakwaan UK bahawa Putin merancang rampasan kuasa di Ukraine


Kementeran  Luar  UK telah mengatakan bahawa ia telah mendedahkan bukti komplot untuk memasang kerajaan pro-Moscow di Ukraine, dan Boris Johnson berjanji untuk "meningkatkan tekanan ke atas Rusia", ketika masalah politik domestiknya sendiri semakin mendalam.

Rujukan yang jarang berlaku pada hari Sabtu kepada pengumpulan risikan hampir tidak menjelaskan secara terperinci tentang konspirasi yang, jika tepat, boleh bermakna peningkatan serius dalam ancaman terhadap Ukraine. Ahli politik di sana ragu-ragu bahawa kerajaan boleh diganti tanpa pencerobohan sepenuhnya ke atas ibu negara, Kyiv.

Kementerian UK Luar juga berkata ia mempunyai maklumat mengenai bekas ahli politik Ukraine yang mempunyai kaitan dengan perkhidmatan perisikan Rusia, dan menyenaraikan lima lelaki. “Sesetengah daripada mereka mempunyai hubungan dengan pegawai perisikan Rusia yang kini terlibat dalam perancangan untuk serangan,” tambah kenyataan itu.

 KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

BORIS DENGAN

BIJAK ALIH

CERITA

KAH KAH KAH

TUDUH ADA

RAMPASAN KUASA

DI UKRAINE

KAH KAH KAH

SEBENARNYA

BORIS NAK KENA

TERAJANG

KAH KAH KAH

BORIS MACAM

ADAM BAKI

SEDANG HADAPI

MASALAH

KAH KAH KAH

ADAM BAKI

CARI AGONG

KAH KAH KAH

BORIS CARI

RUSIA 

KHALAS

ADA PUKEE AJAIB ? TAK PERNAH DENGAR

 
 ADA PUKEE AJAIB?

KAH KAH KAH

TAK PERNAH 

DENGAR

KAH KAH KAH

Unknown commented on

 "PROJEK TIBAI SABRI 114"

Isham, kalau tepat la ramalan tun m yg najib akan bebas dan kembali jadi pm. Aku akan angkat topi dan tunduk hormat pd dia. Sebab kali pertama seorang yg dijatuhkan tun m berjaya bangkit semula. Semua yg dijatuhkan tun bermula dari tunku, husin onn, musa hitam, ku li dan abg non. Semua gelap masa depan. Beza dgn najib. Maknanya PUKI RAHAH YG TELAH MEMBERANAKKAN NAJIB! BUKAN PUKI SEMBARANGAN. Itu puki ajaib namanya. Tu pun tun razak reti bersyukur nak jugak bedal puki sarimah. Kalau ramalan tun tu betul laaaaaa....

BERBUAT BAIK TAK PERLU DERAJAH KEBESARAN

 


BERBUAT BAIK

TAK PERLU DARJAH

KEBESARAN

AMIN

Nazrio commented on

 "AH SOO CHEE HOI LAN"

cakaK baik2 ekkk...!!! ini bukan AH SOO CHEE HOI LAN ini adaLah tuN CHEE HOI LAN cina ni berjasa besar untuk bangsa ini cina ini tuN chee HOI Lan aminnnn...amennnnn

IMAM BIJAK - KES WATER BOARDING

 IMAM MASJID ISLAHIAH

BIJAK

CEPAT CEPAT LETAK

JAWATAN

KAH KAH KAH

KALAU TIDAK  KES

WATER BOARDING

MENANAH JADI 

KES AZAM BAKI

KHALAS

ZAHID ESOK - TAK SEMPAT PILIHAN RAYA

 Keputusan kes Zahid ditentukan di Mahkamah Tinggi esok

MAHKAMAH Tinggi Kuala Lumpur akan menentukan nasib Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi esok, sama ada beliau akan dipanggil membela diri atau dibebaskan berhubung 47 pertuduhan penyelewengan dana Yayasan Akalbudi.

Keputusan akan disampaikan Hakim Collin Lawrence Sequerah, yang mendengar kes itu.

Kes itu dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Raja Rozela Raja Toran sementara Zahid diwakili peguam Hisyam Teh Poh Teik.

Semua pertuduhan itu termasuk 12 pertuduhan pecah amanah (CBT) membabitkan M31 juta, lapan tuduhan rasuah membabitkan RM21.25 juta dan 27 pertuduhan pengubahan wang haram membabitkan RM65 juta miliki Yayasan Akalbudi, satu yayasan yang diterajui bekas timbalan perdana menteri itu.

Perbicaraan bermula pada 18 November, 2019 dan keterangan 99 saksi didengar.

Pada 19 Mac, pihak pendakwa menutup kes selepas 53 hari sementara penghujahan didengar hingga 6 September.

Perbicaraan terganggu beberapa kali dan perbicaraan secara fizikal terpaksa dihentikan susulan sekatan Covid-19.

Selain epidemik, perbicaraan itu turut ditangguh beberapa kali susulan masalah kesihatan Zahid.

Zahid pernah tidak dapat hadir ke mahkamah kerana dimasukkan ke hospital berikutan masalah kecederaan. Ia mendorong hakim mengeluarkan sepina terhadap doktor Zahid bagi menjelaskan keadaan kesihatannya dan tempoh untuk pulih.

Susulan itu, Zahid menghantar petisyen kepada mahkamah untuk mendapatkan pasport bagi membolehkan beliau mendapat rawatan di Munich, Jerman.

Beberapa kali perbicaraan terpaksa ditangguhkan kerana Zahid mengadu sakit kerana penyakit gaut.

Pertuduhan kes pecah amanah

Bagi 12 pertuduhan pecah amanah, ahli Parlimen Bagan Datuk itu didakwa menggunakan dana berkenaan untuk membayar bil hutang kad kredit peribadi, membayar polisi insurans dan lesen kenderaan peribadi, menghantar kiriman wang kepada firma peguam, membayar syarikat konsultan dan memberi sumbangan kepada persatuan bola sepak polis.

Kesalahan di bawah Seksyen 409 Kanun Keseksaan itu didakwa dilakukan di Affin Bank Berhad, cawangan Jalan Bunus, No 133, Jalan Bunus, off Jalan Masjid India, Kuala Lumpur antara 13 Januari, 2014 dan 11 Januari, 2016 dan pada 23 Disember, 2016.

Jika disabitkan bersalah, Zahid boleh dipenjarakan hingga 20 tahun.

Kes rasuah

Zahid juga didakwa menerima rasuah daripada tiga syarikat – Mastoro Kenny IT Consultant & Services, Data Sonic Group Bhd dan Profound Radiance Sdn Bhd.

Rasuah diberikan ketika Zahid menjawat jawatan menteri dalam negeri dan ia bagi membantu syarikat terbabit memperoleh projek MyEG untuk membekalkan cip pasport selain dilantik menjadi operator bagi pusat sehenti visa pendatang asing di Pakistan dan Nepal.

Beliau didakwa melakukan kesalahan itu di Dataran Maybank, Jalan Maarof, Bangsar, Kuala Lumpur antara 15 Julai, 2016 dan 15 Mac, 2018.

Pertuduhan itu mengikut Seksyen 16(a)(B) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia 2009, yang membawa hukuman denda lima kali nilai suapan atau RM10,000, dan penjara tidak melebihi 20 tahun. 

Kes pengubahan wang haram

Sebanyak 25 daripada 27 kes pengubahan wang haram membabitkan Zahid memberi arahan kepada Muralidharan of Lewis & Co, pemegang amanah Yayasan Akalbudi.

Pertuduhan itu berkaitan dana lebih RM53 juta didakwa daripada aktiviti tidak sah yang disimpan dalam akaun deposit tetap.

Pertuduhan ke-26 membabitkan RM7 juta disimpan dalam akaun deposit tetap dan kemudiannya dikeluarkan oleh Lewis & Co, di mana RM5.9 juta digunakan membeli dua lot bangle di Country Heights, Kajang untuk yayasan keagamaan Yayasan Al-Falah.

Bagi pertuduhan ke-27, Zahid didakwa mengarahkan pengurup wang Omar untuk menukarkan RM7.5 juta tunai kepada 35 cek dan diberikan kepada Lewis & Co untuk disimpan di dalam akaun deposit tetap.

Kesalahan itu didakwa dilakukan di cawangan Dataran Maybank, Level 1, Tower A, No. 1 Jalan Maarof, Bangsar dan Marhaba Enterprise Sdn Bhd, Fahrenheit88, 179 Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur antara 29 Mac, 2016 dan 11 April, 2018. – 23 Januari, 2022.

PROJEK CEPATKAN

PRU15 

GAGAL

AMIN

PROJEK LAMBATKAN

KES MAHKAMAH

GAGAL

AMIN

ADA 47 KES

MACAM 47 MATA KAIL

MUSTAHIL SATU

TAK MELEKAT

KAH KAH KAH

BESAR KECIK DEMO - YANG PENTING BUDAYA DEMO

 


BESAR

 KECIK DEMO

AMIN

YANG PENTING

MULAKAN BUDAYA

JALAN RAYA

 SEBELUM

KE PILIHAN RAYA

AMIN

Cekpit Kelima commented on

 "TERUSKAN - BIAR MENANAH"

Aku dah utarakan kat sini dan TT pon sebenarnya dah siarkan, tapi bagi aku nyatakan sekali lg mungkin tak betul pemahaman. Kalau apa yg Azam Baki buat salah, sebelum naik jadi kepala SPRM org dah kecoh, masa PH jadi kerajaan pon dah boleh ditangkap. Nama dia naik dalam financial report bukan tahun ni, tapi tahun 2015,2016,woii dah lebih 5 tahun. Sebab tu aku nak royak, ni taktik alih perhatian Mail, korang semua yang bodoh. Isu Azam bukan isu pokok rakyat sekarang ni. Kalau PKR atau PH atau mat konon rebel nak Demo, buat Demo isu banjir. Woii banjir besar yg berlaku boleh berulang lagi tahun depan!! Kenapa tak sedar kenapa tak demo isu banjir? Tak sedarkah kamu sedang diperbodohkan? Setakat ratus org turun demo tak payah sembanglah, masuk berita satu hari ja, pastu rakyat dah tak ambik pot. Fokus isu banjir, isu alam sekitar, isu balak,..atau Politikus semua berpakat nak senyapkan isu sebenar? Dan kamu semua adalah lalang yang mengikut deruan angin yg mereka tiup? Sedarlah semua, termasuk kau TT!!!

MUSANG JADI REBAN

 


 RAJA JAGA AGAMA

KAH KAH KAH

MUSANG 

JAGA REBAN

AMIN

panglimo potaseh commented on

 "PENCERAHAN AWAL TENTANG 

BAHAYA CHINA MERAH - 

AGENDA GLOBAL"

Masalah orang melayu sekarang ia lah mereka cuba-terai untuk membentuk diri mereka menjadi sebijik macam Arab di zaman Imam Imam di era 250 tahung selepas wafat nabi ..era dimana Raja-Raja Islam berpedang dengan kontol dan mancot siang malam ..dan pulak Raja-Raja ini menjadi ketua igama ..persis musang jaga reban. Melayu ini hanya belajar alip, be, te ..selubongkan pompuan dan mereka tidak lagi mendalami ilmu geografi, sains, matematik. Nasib baik kita ada 30% orang Cina untuk mengerakan ekonomi ..mebantu Raja nebang balak, mantu kroni Melayu dalam biznis Ali-Baba, jadi juara sukan, jadi ratu cantik, supply puki untuk kepala-kepala Melayu. Bayangkan, tanpa Cina hancur ekonomi Tanah Melayu ..jadi setaraf Myanmar (Rohingya), Filipina, Indonesia, Bangla ..cobak lu tanya ngapa Tumasik boley jadi "top-five" ekonomi dunia ..MASIH ADA YANG BERAKAL

 


MASIH ADA YANG

BERAKAL

AMIN

IMAM AL-PUKKULI

CEPAT CEPAT LETAK

JAWATAN KALAU

TIDAK JADI CERITA

MEMANJANG MACAM

KES AZAM BAKI

KAH KAH KAH