Rabu, 27 Jun 2018

MENGHASUT WARGA PEKANPRU14

HASUT WRGA

PEKAN 

TERAJANG

NAJIB

LUNGKUP PARTI KETUANAN MELAYU
PADAN

MUKA
BENGALI HARBI

BUAT LAWAK

KAH KAH KAH

Polis: Tiada label 'Umno' pada wang yang dirampas


Polis berkata mereka belum mengesahkan sama ada wang tunai yang dirampas di hartanah berkaitan Najib adalah milik Umno, seperti dakwaan sesetengah pihak.

"Kami tidak tahu sebab tiada tulis 'Umno' (pada wang tersebut)," kata Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial  Amar Singh Ishar Singh dalam sidang media hari ini.


LUNGKUP

PARTI 

KETUANAN

MELAYU

PADAM PARTI

HIDUP MELAYU

KAH KAH KAH


------------------

GUA CAWAT ROSMAH MANSORBUKAN GUA

ALI BABA

BUKAN GUA

KASIM BABA

TAPI INI 

GUA CAWAT

ROSMAH


Barangan rampasan - 2,200 cincin, 2,100 gelang, 1,400 rantai


Polis hari ini mendedahkan barangan rampasan di hartanah yang dikaitkan dengan Najib bulan lepas.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial  Amar Singh Ishar Singh berkata rampasan bernilai RM686.37 juta, tetapi nilainya dalam pasaran semasa boleh meningkat antara RM910 juga sehingga RM1.1 bilion.


BETUL TAK

GUA DAH

CAKAP

ROSMAH

ADA BOMOH

KELING DARI

KERALA

KAH KAH KAH


--------------------------

DENGAR DENGAR
@TT
HUBAYA 

HUBAYA

DENGAR 

DENGAR
Wahai Pembacha Tukar Tiub yang Budiman

Sekitar tahun 1990an adalah beberapa kali saya mengunjongi jiran serumpon kita Republik Indonesia di atas urusan kerja..Kerana saya agak muda berbanding rakan2 saya maka amat senang saya didekati oleh Bapak bapak warga Indonesia.Bapak2 dan juga Ibu2 .Yang paling mereka hairan adalah adegan humour Bing Slamet hingga ke Benyamin S yang saya hafal.Tambahan pula salasilah keturonan dari Banjarmasin dan Pagar Ruyong mengeratkan lagi siratulrahim kami.

Yang paling kerap mereka tanya adalah ...Adakah saya bekerja dengan Pemerentah?

Semasa zaman Pak Harto....mereka bagaikan tidak perchaya saya bukan bekerja dengan Pemerentah atau gomen...kerana mana mungkin orang bisnes bertemu Gabenor siang tadi?Yang lebeh menghairankan mereka adalah pertemuan rombongan kami dengan Wakil Gabenor....atau Deputi Gabenor.Di zaman itu Wakil Gabenor sesuatu provinsi lah yang berkuasa kerana  dia adalah Colonel dari  ABRI...Angkatan Bersenjata Republik Indonesia.

Terpanggil menchoretkan istilah Kerajaan dan Pemerentah...kerana terbacha ulasan seorang feudalis di akhbar Sinar tempoh hari yang kata kita di Malaysia mengistilahkan penguasa sebagai ""KERAJAAN"" dan bukan ""PEMERINTAH"".

Seterusnya beliau berkata kalimah Kerajaan...mempunyai akar kata raja!

Bagi saya selalunya tatabahasa Indonesia adalah lebeh tepat atau apt.Kalau nak berlandaskan akar kata mungkin Root Word bagi ""Kerajaan""" bukan  raja    tapi   KERA.

Ini bukan lawak kerana dimana  mana kerajaan di dunia ini....banyak MONKEY BUSINESS!!!!

Jadi tak payah lah beriya iya nak tegakkan semantics bahasa atau menggunakan Hikayat Dongeng Hang Tuah untok mendaulatkan institusi Raja Raja.

Pemerentah adalah tepat...yang memerentah.

Itu pasal gomen tu pemerentah.Mat Salleh guna HM Government....tapi bukan Her Majesty The Queen yang memerentah. Parti Conservative buat masa ini yang memerentah.

Dan Dr M sampai berbueh mulut mengingatkan kita di zaman British: Speakers are not allowed to speak. Rulers are Not allowed to rule...British Advisers rule!

Kembali ke kesah Indonesia di zaman 1990an...Semua orang Malaysia masa itu pikir mereka pandai mendendangkan lagu Widuri  ala Bob Tutupoli mau pun Broery Marantika.Apabila di Karaoke di gesa nyanyikan Widuri saya menoleh ke Ibu Yanti dan berkata :Gak bisa Widuri.Kalau Ibu Yanti mau ku tiduri...(semua gelak hilai tawa kechuali Ibu Yanti saorang..)

kah kah kah.


---------------

SIAPA TAHU DIMAN HAJI HADI
SIAPA TAHU
DIMANA 

HAJI HADI

PRESIDEN PAS

YANG 

DIUMUMKAN

SEBAGAI

PENASEHAT  

NAJIB

BERADA 

KETIKA INI 

BALA SEDANG

MENIMPA 

NAJIB

BOLEH TAK 

HAJI HADI

ONLINE 

MINTA TOLAK 

BALA INI

SAJA TANYA 

MANA TAHU

HAJI HADI 

KERAP ONLIEN

DENGAN 

ALLAH

KERNA PAS

PARTI ALLAH----------------

RAKYAT AKAN GUMBIRA

JAMIN 

RAKYAT

AKAN 

GUMBIRA
Maknanye rakyat gumbira.. nak buat rakyat gumbira.. Madey kena tangkap Najib.. tak kira Najib salah ke tak salah.. tapi musti tangkap. Madey kene tahu.. rakyat gumbira bukan kerana pancotan ekonomi.. bukan dapat pancot GRO Ukraine.. bukan.. bukan.. buuuukaaaan.. on KEPONG NAJIB
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 6/27/18


---------------------

KONSPIRASI TUKAR TIUBCISS

INI KERJA

BENGALI NAK

HINA 

PEMIMPIN

MELAYU ISLAM

YANG JUJUR

WARAK

SEMBAYANG

PERGI 

UMARAH

MASUK 

MAKAM

NABI 

SALAM DIREK

PADA NABI

CIUM 

BATU ITAM

INI KONSIRASI

YAHUDI DAP

DAN 

MAT SABU
1MDB: Nilai rampasan kes siasatan Najib cecah RM1.1bilion, kata Amar Singh

Nilai barang rampasan dalam siasatan terhadap  Najib berjumlah RM900 juta hingga RM1.1 billion, kata Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman  Amar Sing Ishar Singh.

Katanya rampasan itu melibatkan penggeledahan di enam premis milik Najib dan dua anaknya di Putrajaya dan Kuala Lumpur pada 16 dan 17 Mei lalu.


TEROK

CILAKA 

PEMIMPIN 

MELAYU

DIHINA

SECARA 

TERBUKA

INI MESTI 

RANCANGAN

JAHAT

TUKAR TIUB

KAH KAH KAH


--------------

KENA KENCING
KENA 

KENCING
pejuang bahasa 
basah kena kencing.kah3. 
on BEREHAT DI BANGSAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/26/18-----------------

LAGI KESAH DIBELAKANG TABIR


MERAKAM SEJARAH
   
LAGI KESAH 

DIBELAKANG TABIR 


Sepuluh Hari Mengoncang Dunia - Ten Days That Shook the World ialah  sebuah buku  sejarah tulisan John Reed yang diterbitkan  pada bulan March 1919. Buku ini merakam  sejarah Revolusi Bolshevik 1917. 

Pada tahun 1981 - pengarah Warren Betty dari  Holywood telah mengarap filem Red yang berasaskan   buku Ten Days That Shook the World  dan pengalaman watak John Reed ketika terlibat dalam Revolusi Bolshevik di Rusia.

Pada Jun 2008 American Film Institute telah menobatkan filem Red ini sebagai  salah satu dari 10 filem klasik terbaik Amerika dalam genre epik.

Pada Rabu malam  9 & 10 Mei di Hotel Sheraton Petaling Jaya   saya telah merakamkan babak babak yang berlaku dihadapan mata. Juga apa  sahaja yang saya dengar. Saya juga merakamkan banyak gambar. Ramai yang ketawa  apabila ternampak kamera kecil saya. Mereka merasa pelik kerana masih ada lagi sosok yang menggunakan kamera sademikian. Talipon bimbit saya tidak ada kamera. Khalas.

Bila saya merakam gambar ramai  watak-watak yang dipotret  bertanya untuk apa  wajah mereka dirakam.  Lalu saya menjawab ‘ ini macam John Reed - Ten Days That Shook the World ‘. 

Sayang sekali tak ada siapa yang faham apa yang saya tuturkan. Mungkin kerana  buku rujukan yang saya sebut itu tulisan seorang sosialis tentang revolusi komunis maka tidak ada yang memilik kesedaran  fakta sejarah ini.

Mungkin jika saya nyatakan yang saya merakam gambar ini untuk Dasai atau Wawi maka sosok-sosk ini akan cepat menangkap. Wallah hu alam.

Tapi apa yang saya rakamkan ini adalah babak-babak yang telah berlaku  lebih dari sepuluh hari. Malah lebih dari sepuluh bulan.  Saya tidak akan berlaku adil jika tidak merungkai jauh ke belakang sebelum kita sampai ke hari Khamis 10 Mei 2018. Saya berjanji akan melakukan ini. 

Tetapi sejauh mana ke belakang yang wajib saya rungkai. Itu sedang menjadi tanda tanya kepada diri saya sendiri. 

Kita sampai ke hari Khamis 10 Mei 2018 melalui perjalanan yang maha lama, jauh dan berliku. Justeru untuk berlaku adil kepada sejarah - sekali lagi saya nyatakan - apa yang saya tulis ini hanyalah babak-babak yang saya ketahui. Sosok yang lain wajib muncul untuk merakam sama agar  keseluruhan ‘gajah’ itu dapat dilihat. 

Pada Jumaat 27 April berita meledak. Pesawat jet pribadi yang ingin ditumpangi Mahathir ke Langkawi telah disabotaj. Malaysia jadi gempar. Aparacik penyokong Najib menafikan berlakunya sabotaj. Malah diberitakan Mahathir akan dipanggil polis kerana membuat berita palsu. Suasana politik gempar.

Sayugia diingatkan Najib telah menerima pandangan para penasehatnya. Justeru Najib telah meluluskan secara tergesa-gesa dua undang-undang. Najib meluluskan Akta Majlis Keselamatan Negara yang diwartakan pada 7 Jun 2016.  Akta Berita Palsu yang berkuat kuasa pada  12 April 2018 - satu bulan sebelum PRU14.

Akta-akta ini diluluskan oleh Parlimen untuk memastikan Najib terus  kebal dan dan  akan terus  berkuasa. Amin.

Justeru apabila Mahathir membuat kenyataan yang jet pribadi ini telah disabotaj - Si Mahathir ini boleh  didakwa atas tuduhan menyebar berita palsu. 

Jelas dilihat kebijaksanaan para  penasehat Najib. Mereka telah menyediakan tembok dan senjata untuk Najib menyerang musuh. 

Tetapi  sebaliknya telah berlaku. Berita  jet Mahathir disabotaj ini menjadi cukup sexy lagi menghairahkan dalam  membantu kempen dan ceramah Jelajah. Mak Cik dan Pak Cik Felda bila mendengar jet Mahathir kena sabotaj maka mereka semakin jelas melihat kejahatan Najib dan kuncu-kuncunya.

Ketika ini kempen Jelajah telah  melencong sekali lagi ke Pantai Timur - memasuki Dungun. Ini wilayah kubu kuat Parti Islam Pas.  Tapi jelas ombak Melayu benci Najib dan benci United Malays National Organisation telah  mengelembong. Semua datang mahu melihat dan mendengar ceranah Mahathir Muhamad yang tayar jetnya telah dipecahkan. Di Kuala Dungun  padang bola hampir penuh.

Dari Dungun Jelajah  turun ke Kuantan.  Mat sabu telah mengatur pertemuan kedua antara antara Mahathir, Mat Sabu dan Hishamuddin Rais. Kali ini 6 mata  telah bertemu ditepi kolam renang di Hotel Vistana Kuantan Pahang pada petang Rabu 2 Mei satu minggu sebelum hari mengundi.  

Seharusnya pada pertemuan malam itu Dr Wan Azzizh wajib turut bersama. Sayangnya Dr Wan Azizah telah mendapat nasehat dari Mat Songel. Justeru Dr Wan Azizzh gagal bersama.

Pertemuan di Kuantan bertujuan untuk menuntaskan semua perancangan pasca pembuangan undi. Dan apa yang wajib dilakukan.

‘ Bagaimana sekarang Tun? What is your reading? ‘ Saya memulakan perbincangan.

‘ Nampak makin ramai datang ke ceramah…’ Mahathir menjawab. Mat Sabu hanya mendengar.

‘ Tun… kita jangan concede. Kalau dapat 55% undi popular kita deklare menang.  Dapat 60% kita deklare you jadi PM. Tapi… nak tunggu keputusan undi popular ini agak lambat. Jadi Pakatan jangan concede dulu…’ Saya jelas menghasut lagi.

Saya menimbulkan sekali lagi konsep TIDAK CONCEDE. Untuk saya taktik ini amat penting untuk memperbaiki kesilapan  PRU13 dimana taktik  TIDAK CONCEDE ini langsung tidak dibincangkan. Bayangkan jika taktik tidak concede ini dikahwinkan bersama pada malam himpunan  di Padang Kelana Jaya. Pada hemat saya hasilnya Pakatan Rakyat telah berkuasa dalam PRU13.

Justeru kali ini disetiap kali bertemuan  war room saya akan mengingatkan taktik tidak concede ini sebagai persedian jika Najib menang. Saya cukup yakin  Najib akan menang  hanya dengan jalan menipu. Ini jelas.

‘ Di Pilipina Marcos jatuh apabila Enrile  dan Ramos berubah  tidak menyokong Marcos…’ Mahathir memberi penjelasan.

‘Negara kita ini tak ada pengalaman…kita lain… tidak macam di Jakarta dan Pilipina.. bertembak dan mati…’

Saya faham apa yang dituturkan oleh Mahathir. Enrile menteri Pertahanan  Marcos dan Ramos General soldadu Marcos. Bila mereka belot Marcos terduduk. Pada ketika ini saya sedar bahawa PDRM dan Tentera masih lagi bersama Najib.

Tapi saya juga sedar kali ini dalam PRU14   wajib diakukan sesuatu untuk membawa satu perubahan yang  tuntas.  Saya telah bertekad apa harga yang diminta  maka itulah harga yang wajib dibayar.  Saya yakin Mahathir juga sekepala dengan saya dalam hal ini. 

Secara tuntas kami sependapat PRU14 wajib dimilki oleh Pakatan Harapan

‘ Tun.. bilangan kerusi akan kita tahu lebih  cepat…dari undi popular..’ saya menyambung perbincangan.

‘Dalam jam 9 kita dah tahu kita menang atau tidak… tak payah tunggu lama ’ Mat Sabu menerangkan hasil dari pengalaman.

‘ Bila kita lintas 95 kerusi kita umum Tun jadi PM. Jika sampai 100 .. you talipon kawan-kawan you…’ Saya menghasut lagi.
Disini saya  mahu menerangkan dari mana saya pungut  angka 100 kerusi  ini. Dari fakta sejarah sosok yang mencadangkan angka 100 kerusi ini kepada saya ialah Lim Guan Eng. 

Kesahnya bagini: saya  telah dijemput kesatu bengel media di Pulau Pinang. Ini sesudah PRU13. Dibengkel saya sempat bertemu dengan YB Lim. Kami berbincanga tentang itu dan ini. Akhirnya saya menghasut YB Lim agar Pakatan Rakyat kautim dengan Taib Mahmud yang memiliki kuasa mutlak di Sarawak. 

Dengan sepontan YB Lim menolak. ‘Apa nanti kata Ngo…’ Yb Lim mempertahankan kesucian politinya dari dicemari. Kemudian YB Lim  menulis angka 100 dalam  buku nota saya.

‘ Bila sampai 100… semua akan datang…’ Ini pandangan Ketua Menteri Pulau Pinang beberapa bulan sesudah PRU13. Inilah angka 100 yang saya jadikan asas untuk menghasut Mahathir.

Dalam hal stastik undi popular  55% atau 65% dan 95 kerusi atau 100 kerusi  Mahathir hanya mendengar apa yang saya terangkan. Justeru saya tidak tahu apa dalam kepalanya.  

Tapi saya yakin dari pertemuan pertama  Mahathir telah mencadangkan kita berarak ke Istana apabila mendapat 112 kerusi.  Kenapa 112 kerusi? Nanti kita akan bertemu jawapannya. Sabar dulu.

‘Dimana kita nak berkumpul pada malam pengiraana undi?’ Saya  menimbulkan persoalan ini sekali lagi.

‘ Putrajaya… pejabat saya.. Yayasan Perdana…’ jawapan yang sama dari Mahathir.

‘ Tapi Tun… tempat ini jauh kalau nak berarak ke Istana Negara…’ Saya melontar pandangan stratijik. Kata-kata saya ini memiliki asas yang tepat. Saya memiliki pengalaman menyusun demo. Saya juga tahu dimana letak pejabat Yayasan Perdana.

 ‘ Kena dekat sikit di Kuala Lumpur..’ Mat Sabu memberi pandangan.

Yayasan Perdana ini tersorok. Payah untuk didatangi. Malah jika diserang dunia tidak akan tahu. Ini mengusarkan saya.  Tapi saya faham kenapa  Mahathir masih mahu berhimpun pada malam kiraan undi di Yayan Perdana Putra Jaya.

Tun Dr Mahathir selama ini adalah pemegang kuasa. Bukan melawan kuasa. Justeru taktik dan stratiji pihak yang berkuasa amat berbeza dari  sosok-sosok yang mahu menjatuhkan kuasa.

Saya sedang merancang, menyusun, mengatur  dan menghasut sadikit demi sadikit  rancangan ke jalan raya. Saya cukup yakin PRU14 Pakatan Harapan akan menang. Jika Najib menang ertinya Najib menipu. 

Saya juga sedar aparacik kerajaan  - SPR , MKN , PDRM  tetap menyokong Najib. Lembaga-lembaga ini sedang menyusun  stratiji untuk memastikan Najib menang.

Justeru jika Najib menang Najib menipu. Saya telah mengolah persetujuan dan menghasut orang ramai untuk bersedia turun  ke jalan raya. Apa terjadi? Tunggu minggu hadapan.  (tt)


NOTA
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN
sesiapa ingin melanggan 
akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
03-92-21-10-45

------------------

SATU CONTOH TERBAIK

TERBAIK
PECAT BUANG

DAKWA

INI MUSUH

POLITIK

JANGAN BAGI

BANGUN

NANTI 

MELAWAN

Beberapa lagi pegawai kanan GLC Perak akan dipecat

MENTERI Besar Perak Ahmad Faizal Azumu membayangkan beberapa lagi pegawai kanan syarikat berkaitan kerajaan (GLC) di Perak yang dilantik oleh pentadbiran terdahulu bakal dipecat kerana jawatan disandang mereka tidak membawa keuntungan.

Beliau bagaimanapun mengakui perkara itu tidak boleh dibuat sewenang-wenangnya memandangkan ada antara mereka masih terikat dengan kontrak.IKUT CARA

SULTAN 

MELAKA

BUNUH SEMUA

ANAK PINAK

KAUM 

KERABAT

RUMAH

CAMPAK 

KE LAUT

BAGI SEDAR

KAH KAH KAH


------------------

BUDAYA POLITIK BARUSALUT 
INI CONTOH

BUDAYA

POLITIK BARU

DALAM

M'SIA BARU

LUASKAN

KEMBANGKAN

BUDAYA INI

Dr Boon Chye tolak lantikan Timbalan Menteri Kesihatan

KUALA LUMPUR - Kali ini berbeza situasinya, apabila Naib Presiden PKR, Dr Lee Boon Chye menolak tawaran Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad untuk menempatkannya di posisi Timbalan Menteri Kesihatan.

Dr Boon Chye, 58, yang juga Ahli Parlimen Gopeng menolak tawaran perdana menteri itu kerana mahu meneruskan kariernya sebagai pakar bedah jantung.

Beliau mengakui menerima panggilan daripada Dr Mahathir berhubung lantikan berkenaan namun berhasrat ingin meneruskan kerjanya sebagai pakar bedah jantung di KPJ Ipoh Specaialist Hospital.

Pembantu perdana menteri hubungi saya, dan saya dengar suaranya, 'Mahathir di sini'.

"Katanya, beliau membuat keputusan untuk melantik saya sebagai Timbalan Menteri Kesihatan. Saya berterima kasih atas tawaran itu, tetapi saya mahu terus menjadi pakar bedah jantung," katanya memetik laporan Sin Chew Daily.

Boon Chye, menyatakan, keputusan beliau itu turut disokong oleh isterinya.

Ketika ditanya berkenaan namanya yang masih tertera di senarai Kabinet yang tular, beliau hanya akan mengulas sebaik sahaja menerima surat lantikan rasmi dari Pejabat Perdana Menteri.

Dr Boon Chye ialah pelajar perubatan Universiti Malaya pada 1980 sebelum melanjutkan pengajiannya di Universiti Kebangsaan Malaysia dan Universiti Edinburgh di United Kingdom.


KHIDMAT 

PADA

RAKYAT

LEBIH PENTING

DARI PANGKAT

KEDUDUKAN

DOKTOR 

CHINA 

KAPIR INI 

MEMBUKA

MATA  PADA

RAMAI YB 

MELAYU ISLAM

BEREBUT 

BERBUNUH

NAK

JADI MENTERI
------------------