Sabtu, 7 Ogos 2021

SUARA MENUNTUT AHLI BELOT DISINGKIR DARI PARTI

 


SUARA MENUNTUT

AHLI YANG BELOT

DISINGKIR

 DARI PARTI

AMIN

DUNIA NUSANTARA WAJIB BERSATU MENGHADAPI CHINA MERAH

 

DUNIA NUSANTARA

WAJIB BERSATU

MENGHADAPI 

CHINA MERAH

AMIN

ISMAIL SABRI DIANGKAT SEBAGAI PELAWAK NASIONAL

 

SUARA

 PENGARANG

MALAYSIAN
INSIGHT

AMIN
Lawak jenaka Langkah Bandaraya

BOLEHKAH kita sebut perhimpunan 18 ahli Parlimen Barisan Nasional di Auditorium Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) hari ini sebagai Langkah Bandaraya?

Adakah mereka kumpulan yang mementingkan diri sendiri, yang percaya mereka ada bilangan yang cukup untuk menyelamatkan kerajaan Perikatan Nasional (PN) semasa usul undi percaya kepada perdana menteri bulan depan?

Hanya 18 hadir walaupun ada 21 yang menandatangani senarai kehadiran. Selepas lagak berani menyokong Perdana Menteri Muhyiddin Yassin dengan melaungkan ada 31 ahli Parlimen BN bersamanya, dua daripada mereka berkata tanda tangan hadir tidak bermakna sokongan.

Menteri Pengajian Tinggi Noraini Ahmad yang juga ketua Wanita Umno letak jawatan anggota Jemaah Menteri, menyusul tindakan sama ahli Parlimen Lenggong Shamsul Anuar Nasarah, Selasa.

Pusing ikut mana pun, kira-kiranya tidak cukup untuk Muhyiddin atau kerajaannya yang bergelut melawan Covid-19 dan persoalan tentang keabsahannya.

Dewan Rakyat ada 222 kerusi dan dua kosong susulan kematian wakilnya. Daripada 220 kerusi, 118 tidak bersama perdana menteri yang kini menjadi kerajaan dengan 102 kerusi.

Sudah tentu kedudukan ini mesti diuji di Dewan Rakyat apabila ia bersidang untuk penggal baharu bermula 6 September ini. Sehingga itu, apa yang kita ada ialah perisytiharan parti politik dan ahli Parlimen.

Selebihnya, lawak jenaka di Auditorium Dewan Bandaraya hari ini apabila 18 wakil rakyat berkata mereka sebenarnya 21 orang yang sebenarnya juga mewakili 31 orang. Ajaibnya kira-kira mereka.

Kalaulah mereka menumpukan tenaga dan usaha yang sama untuk memerangi Covid-19 dan pelbagai penyakit lain yang dihidapi oleh Malaysia daripada dasar kabotaj sampailah kepada ekonomi yang merosot dan derita jutaan rakyat akibat sekatan berpanjangan.

Sudah tentu timbalan perdana menteri yang baharu dilantik Ismail Sabri Yaakob boleh merangka strategi untuk mengurangkan jumlah jangkitan baharu dan kematian, daripada hanya mengatur sidang media hari ini.

Sudah tentu beliau boleh bekerjasama demi rakyat dengan penasihat sosioekonomi dan komuniti bertaraf menteri yang baharu diumumkan semalam Ahmad Faizal Azumu? Atau, membantu perdana menteri mencari ganti dua menteri yang letak jawatan?

Malaysia dan rakyat negara ini mahu lihat tindakan. Mereka tidak mahu lihat kumpulan demi kumpulan ahli politik bergaya seperti uji bakat di pentas untuk jadi pemimpin negara ini.

Sekarang, semua mereka sebenarnya gagal. Yang buat kerja sekarang bukan mereka yang ada di pentas atau di skrin di depan kita.

Yang buat kerja sekarang termasuk petugas barisan hadapan dan pasukan vaksinasi yang berlumba dengan masa untuk memberi pelali kepada sebanyak mungkin rakyat sebelum varian Delta atau varian membimbangkan yang lain terus membenamkan perkhidmatan kesihatan yang sedia terbeban.

Sebaliknya, yang kita nampak hanyalah ahli politik yang mencatur langkah untuk diri mereka sendiri atau untuk menyingkirkan lawan mereka. Itu boleh dibuat di Parlimen secepat mungkin; bukannya di dewan mana-mana hotel atau di auditorium awam. – 6 Ogos, 2021.

JHABAR SADIQ


BUAT LAWAK

MELAWAK

PELAWAK 

TERLAWAK

KAH KAH KAHPELAWAK NEGARA ATAU PEMUTAR NEGARA

 

BARU SEMINGGU

DIANGKAT JADI

 PELAWAK NEGARA

KINI 

SUDAH MENJADI

PEMUTAR NEGARA

AMIN
Seorang lagi ahli Parlimen Umno nafi sokong Muhyiddin

SEORANG lagi ahli Parlimen Umno, Mohd Nizar Zakaria tampil menafikan beliau antara 31 orang dari Barisan Nasional (BN) yang kekal menyokong Perdana Menteri Muhyiddin Yassin.

Ahli Parlimen Parit itu berkata, beliau mematuhi keputusan parti yang mengarahkan ahli Parlimen Umno menolak kerajaan.

“Saya patuh kepada keputusan parti. Parti melalui MKT (Majlis Kerja Tertinggi) membuat keputusan serta ketetapan. Saya sebagai ahli parti saya ikut keputusan parti,” katanya di Facebook.

Mohd Nizar antara 31 orang yang diumumkan Timbalan Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob semalam dalam satu sidang media sebagai ahli Parlimen BN yang menyokong kerajaan.

Ismail dalam sidang media itu menunjukkan senarai tandatangan ahli Parlimen yang disebutnya sebagai bukti menyokong kerajaan.

Dua daripadanya, Abdul Azeez Abdul Rahim dan Noh Omar dalam sidang media masing-masing yang berasingan selepas itu menafikan perkara itu.

Menurut kedua-duanya, mereka hanya menurunkan tandangan sebagai kehadiran mesyuarat yang diadakan sebelum sidang media bersama Ismail.

Bagaimanapun, mereka bersetuju bahawa kerajaan PN masih sah sehingga Parlimen bersidang pada September.

Mereka juga akur dengan pendirian parti untuk menolak Muhyiddin apabila undi percaya dijalankan bagi menentukan sokongan ke atas perdana menteri itu dalam sidang Dewan Rakyat pada September.

Ketiga-tiga Noh, Abdul Azeez dan Nizar diumumkan Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi pada Selasa lalu sebagai antara 11 ahli Parlimen parti itu yang menolak Muhyiddin.

MKT Umno pada bulan lalu mengarahkan ahli Parlimen parti itu menarik sokongan ke atas Muhyiddin sebagai perdana menteri.

Zahid kemudian pada Selasa tampil dalam sidang media bersama 10 ahli Parlimen itu dengan pendirian tersebut.

Ahli Parlimen Bagan Datuk itu juga mengumumkan, jumlah itu menunjukkan Muhyiddin hilang keabsahan menjadi perdana menteri. – 7 Ogos, 2021.

SILAP SILAP

KENA BUANG

DARI JADI

AHLI GEROMBOLAN

KAH KAH KAH

KES LAWAN TOWKAY

KAH KAH KAH

SALAH WHY BEE

 

INI SALAH

WHY BEE

AMIN

CUBA RISIK

SAM SELIT

KAH KAH KAH

DUIT DAN TUGAS

KETUA MENTERI

KAH KAH KAH
Ahli Parlimen DAP ditawar wang tunai, jawatan menteri untuk sertai Perikatan

TIGA ahli Parlimen pembangkang dari DAP mendakwa mereka menerima tawaran lumayan untuk berpaling tadah.

Mereka adalah Ahli Parlimen Ipoh Barat Kula Segaran, Ahli Parlimen Kota Melaka Khoo Poay Tiong dan Ahli Parlimen Bandar Kuching Dr Kelvin Yii.

Ketiga-tiga mereka menerima pesanan yang sama dari nombor yang tidak diketahui menyatakan mengenai dua kekosongan jawatan menteri sekarang.

“Keluarlah dari bayang-bayang keluarga Lim… kita perlu lebih ramai wakil bukan Melayu dalam kerajaan ini,” menurut mesej tersebut yang merujuk kepada dua pemimpin kanan DAP, Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng.

Tawaran untuk dua jawatan menteri yang kosong hadir setelah dua ahli Parlimen Umno meletakkan jawatan daripada kabinet Perdana Menteri Muhyiddin Yassin dalam beberapa hari ini.

Kedua-duanya adalah Dr Noraini Ahamad, yang meletak jawatan sebagai Menteri Pengajian Tinggi semalam dan Shamsul Anuar Nasarah, yang melepaskan jawatan selaku Menteri Tenaga dan Sumber Asli.

Peletakan jawatan mereka berlaku setelah Umno memutuskan untuk menarik diri daripada menyokong Muhyiddin dan kerajaan.

Ketiga-tiga Ahli Parlimen DAP terbabit memuat naik mesej yang diterima mereka ke sosial media.

Selain jawatan menteri, ahli Parlimen juga ditawarkan “durian RM30”.

Tidak jelas apa yang dimaksudkan dengan “durian RM30” dalam mesej itu namun dipercayai sebagai wang pampasan kerana individu berkenaan mengatakan bahawa “pembayaran akan dibuat dengan segera dan dalam bentuk tunai”.

Kula berkata, setiausahanya hari ini telah membuat laporan polis mengenai mesej WhatsApp yang diterimanya. – 7 Ogos, 2021.


JANGAN SILAP 

BACA

KAH KAH KAH

UMUM NI ADA

DUA MAKNA

KAH KAH KAH

SATU NAK

TARIK HARGA

KAH KAH KAH

SATU LAGI

NAK PAU

TUNJUK HEBAT  

PADA GUAN ENG

 KAH KAH KAH


JURU LAWAK KINI JADI JURU CAKAP

 

BRO

PANGKAT LU

NAIK LAGI

KAH KAH KAH
Agong sudah tak mahu terima sebarang SD – Ismail Sabri


DARI JURULAWAK

KINI JADI

JURU CAKAP

KAH KAH KAH

KES MUHYIDIN AMAT BERAT

 

INI TUDUHAN 

BERAT

AMIN

TUDUHAN AMAT

AMAT BERAT

AMIN

MENIPU AGONG

AMIN

Pemuda Umno lapor polis dakwa Muhyiddin tipu Agong

PEMUDA Umno membuat laporan polis terhadap Muhyiddin Yassin dengan dakwaan perdana menteri itu menipu Yang di-Pertuan Agong berhubung bilangan sokongan wakil rakyat terhadapnya.

Laporan itu berhubung kenyataan Muhyiddin pada Khamis lalu yang mendakwa beliau masih menguasai sokongan majoriti ahli Parlimen.

Sayap pemuda Umno itu juga mendakwa, ia menyebabkan ahli Parlimen Pagoh itu tidak lagi layak menasihati Agong kerana tidak lagi menguasai majoriti sokongan wakil rakyat itu.

Laporan dibuat Ketua Pemuda Umno Kelantan Noor Hariri Mohamed Noor dan rakan sejawatnya dari Terengganu Tengku Haphiz Tengku Putera yang menuntut Muhyiddin segera berundur.

“Muhyiddin tidak lagi mempunyai legitimasi untuk menasihati Agong bahkan harus meletakkan jawatan perdana menteri dengan segera.

“Beliau juga telah secara jelas terbukti mengelirukan dan menipu Agong semasa sidang medianya pada 5 Ogos lalu,” kata mereka dalam sidang media, hari ini.

Dalam pengumuman itu, Muhyiddin berkata peletakan jawatan itu tidak berbangkit kerana beliau masih mempunyai kepercayaan majoriti di Dewan Rakyat berdasarkan sejumlah surat akuan.

Perkara itu tidak dipercayai Pemuda Umno yang membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi pagi ini.

Dalam laporan itu, Pemuda Umno meminta pihak polis menyiasat Muhyiddin atas dakwaan cuba mengelirukan dan membohongi Agong bagi memastikan perdana menteri itu terus berkuasa.

Mereka mendakwa, Muhyiddin kini hanya mempunyai sokongan 98 ahli Parlimen selepas dua orang menteri Kabinet dari Umno meletak jawatan.

Kenyataan itu merujuk kepada pengumuman Shamsul Anuar Nasarah dan Noraini Ahmad yang masing-masing meletak jawatan di kementerian tenaga dan kementerian pengajian tinggi.

Mereka turut mengaitkan sidang media Timbalan Perdana Menteri Ismail Sabri semalam yang didakwa juga membuktikan Muhyiddin sudahpun hilang majoriti untuk menjadi perdana menteri.

“Melalui sidang media tersebut, Ismail Sabri mengesahkan perdana menteri dan kerajaan PN telah hilang sokongan majoriti.

Terdahulu, Umno yang diketuai ahli Parlimen Bagan Datuk Ahmad Zahid Hamidi pada 3 Ogos mengumumkan 11 ahli Parlimen parti itu menarik sokongan ke atas perdana menteri.

Ismail Sabri pula semalam mengumumkan, 31 daripada 42 ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) tetap menyokong kerajaan Perikatan Nasional (PN).

Noor Hariri dan Tengku Haphiz berkata, ia menunjukkan Muhyiddin tiada lagi sokongan majoriti.

“Kenyataan ini disokong dengan surat akuan yang diperoleh oleh pihak Umno dan telah dihantar untuk dipersembahkan kepada Agong.

“Justeru, secara jelas perutusan perdana menteri yang mendakwa kerajaan PN pada ketika ini masih mempunyai majoriti Dewan Rakyat tidak benar sama sekali,” kata mereka.

Ismail semalam mendakwa kerajaan masih lagi kekal kerana Yang di-Pertuan Agong sudahpun memperkenan agar undian untuk menentukan sokongan majoriti diadakan pada September.

Dakwanya, segala perakuan untuk menolak sokongan juga tidak lagi terpakai kerana baginda sudahpun memperkenan agar undian itu dijalankan pada bulan hadapan. – 7 Ogos, 2021.


BOLEHKAH

MUHYIDN PUTAR

LAGI

KAH KAH KAH

PASTI BOLEH

ADA SEBULAN

UNTUK PUTAR

AMIN

MUHYIDIN RUNTUH RANTAH

 

MUHHYIDIN

MAKIN RUNTUH 

MAKIN RANTAH

KAH KAH KAH
Seorang lagi ahli Parlimen Umno nafi sokong MuhyiddinJUAL BELI

TOLAK BAGI

KAH KAH KAH

SATU BULAN AMAT LAMA DALAM POLITIK

 


SATU BULAN

AMAT LAMA

DALAM POLITIK

AMINAhli Parlimen DAP ditawar wang tunai, jawatan menteri untuk sertai Perikatan

JUAL BELI

BOLEH DIATUR

KAH KAH KAH

INI LANGKAH BETUL

 


INI BIJAK

INI BETUL

AMINPemuda Umno lapor polis dakwa Muhyiddin tipu AgongBETULKAH

MUHYIDIN INI

HANG JEBAT

ATAU

HANG SUKA

PEJABAT

KAH KAH KAH

BANJIR KERANA DUNIA MAKIN PANAS

 
BANJIR KERANA

DUNIA

 MAKIN PANAS

AMIN

Unknown commented on 

"BANJIR - TAUFAN - 

SEKARANG GEMPA"

Mgkn doa org uighur utk ccp. Doa org2 terkesan virus wuhan pun bleh jadi jgk tp kesian org china yg tak berdosa amin khalas

BETUL KE BERIAT INI >

 


BETULKE

BERITA INI ?

AMIN

Unknown commented on 

"SAP SAP SUI"

ada adun DAP dapat tawaran durian ... masalahnya nama tak bagi sapa buat tawaran.. ni sama macam nuar cakap ada nombor.. nombor ada orang tak ada .. kah kah kah

SAP SAP SUI

 


SAP SAP SUI 

BOSS KU 

CURI BERAPA

AMIN

Unknown commented on 

"DI PENJARA 

SEHARI SAJA"

Suapan 700 k, bayar denda 130 k, Masih balance 570 k, kita win win situation lah, kalau mamat curi susu tepung anak kelaparan sumbat 6 bulan, kalau penagih hisap feed masuk 2 tahun, kalau curi tabung masjid kerana kebuluran masuk 5 tahun kah kah kah, ini lah Malaysia Ku Cemerlang Bossku, yang curi juta billion boleh tangguh postpone appeal sampai habis penggal, kah kah kah

DUNIA SEMAKIN PANAS

 


DUNIA SEMAKIN 

PANAS

BANJIR MENYERANG

CHINA MERAH

AMIN


SMS DARI KAWAN

 


SMS 

DARI KAWAN

[16:26, 06/08/2021] Pak Wan: Isham

[16:26, 06/08/2021] Pak Wan: Mama mak intan meninggal pagi td

[16:26, 06/08/2021] Pak Wan: Di kuantan

[16:27, 06/08/2021] Pak Wan: Al fatihah

[16:32, 06/08/2021] ISHAM: Al fatihah

[16:32, 06/08/2021] ISHAM: Shazni dah meninggal juga

[16:33, 06/08/2021] Pak Wan: Ya. Byk berita sedih hari ni

[18:32, 06/08/2021] Pak Wan: 

Arwah meninggalkan seorang isteri - Puan Zarith dan 3 orang anak kecil. Besar tanggungjawab kita utk tanya khabar dan membantu setakat terdaya.

Wallahua'lam

[18:32, 06/08/2021] Pak Wan: 

Wife Shazni Munir ni tak bekerja dan xdak pendapatan.

 Anak ada 3 org.

Kalau ada sahabat2 sudi bantu, boleh sumbangkan ke akaun isteri beliau: 

MAY BANK: 16-42-21-55-99-68

Zarith Noor Abdul Kahar

Moga dapat membantu meringankan.


KAWAN KAWAN

YANG BAIK HATI

 SUDILAH

BERSEDEKAH

AMIN

TUAN HAJI MULA BERGADUH

 


DUA TUAN AJI

BERGADUH

KAH KAH KAH

SAPA TEMBAK

DULU

KAH KAH KAH
Saya sedia hadapi segala kemungkinan sidang Parlimen September ini – PM

MUAR – Perdana Menteri, Tuan  Haji Muhyiddin Yassin bersedia menghadapi sebarang kemungkinan menjelang sidang Parlimen bulan depan bagi membuktikan sama ada beliau masih memiliki majoriti atau pun tidak.

Menurutnya, keputusan untuk mengemukakan undi percaya kepadanya di Parlimen berkenaan telah dipersetujui dan diperkenankan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah.

“Saya dah maklumkan pada negara beberapa hari lepas bagi membincangkan soal itu dan ia berlangsung dalam suasana baik dan harmoni hampir dekat sejam .

“Kita bincang banyak perkara antaranya isu soal sama ada saya memiliki jumlah bilangan sokongan yang mencukupi. Saya yakin sehingga hari ini walaupun ada pengumuman-pengumuman pihak tertentu yang kononya tidak menyokong saya mungkin depan cakap begini, belakang cakap tidak tahu.

“Ini masalah politik. Tuanku Dipertuan Agong pun susah confuse (keliru) dan bila berjumpa saya pun banyak diberi nasihat.

“Jadi, saya mesti hadapi apa pun sebarang keputusan. Saya yakin soalan berbangkit bukan soal saya. Tetapi yang harus difikirkan ialah soal situasi dan keadaan semasa adakah negara boleh menghadapi masalah sebegini dengan suasana politik,” katanya demikian ketika diminta mengulas kenyataan Presiden UMNO, Tuan Haji Ahmad Zahid Hamidi yang mempersoalkan sama ada beliau masih memiliki majoriti dan mengapa sidang Parlimen perlu menunggu hingga September ini.

Justeru, Muhyiddin menyerahkan sepenuhnya kepada budi bicara dan pertimbangan ahli Parlimen mengenai apa yang sewajarnya mereka lakukan.

Terdahulu, beliau menyampaikan sumbangan bakul makanan dan makanan segar kepada penghulu-penghulu Parlimen Pagoh untuk diagihkan kepada masyarakat di kawasan berkenaan. 

PEREBUTAN

KUASA TAK

HABIS HABIS

KHALAS
DAP TOLAK ANWAR

 DAP TOLAK

ANWAR IBRAHIM

KHALAS

Unknown commented on 

"MUHYIDIN 

TERJAMIN SELAMAT"

TT, Pakatan Harapan menolak Anwar ertinya DAP yang menolak Anwar. Kau fikir bagi bani DAP, mana yang lebih penting, negara dan rakyat atau Anwar?

SAPA PENYOKONG MUHYIDIN

 

MAKIN RAMAI

CABUT

KAH KAH KAH

SAPA YANG 

TINGGAL?

KAH KAH KAHKerajaan Perikatan sudah hilang sokongan, kata kumpulan Melayu


KERAJAAN Perikatan Nasional (PN) telah hilang “feel good factor” kerana rakyat sudah letih dan tidak mampu menampung beban krisis ekonomi dan kesihatan, kata kumpulan hak Melayu.

Mereka berkata orang Melayu terutamanya, rasa terabai dan tidak berdaya dengan pengurusan lemah pandemik Covid-19 selain terbeban dengan kehilangan kerja dan mata pencarian.

Mereka memberitahu The Malaysian Insight orang Melayu hanya akan kembali menyokong kerajaan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin apabila isu-isu ini diselesaikan segera.

Kerajaan PN pimpinan Muhyiddin mendapat kuasa atas nama Melayu-Islam, dengan menggelar diri sebagai kerajaan Melayu yang mahu mempertahankan bangsa dan agama.

Aktivis utama Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Nadzim Johan berkata, ramai memberi input negatif terhadap kerajaan kerana rakyat sudah tertekan dengan perkembangan semasa.

“Sokongan kepada kerajaan menurun. Mereka (kerajaan) perlu buat perubahan untuk dapatkan kembali kepercayaan rakyat.

“Rakyat rasa mereka diabaikan dan tidak ada yang positif yang terjadi. Kurangnya sokongan dari segi kesejahteraan rakyat,” katanya.

Katanya ada defisit kepercayaan sekarang dan faktor merasa baik dalam kalangan rakyat sudah menghilang.

“Saya tak fikir kerajaan dapat atasi keadaan ini dengan mudah. ​​Saya rasa keadaan ini terlampau kritikal, terutama dengan jumlah kes Covid-19 yang tinggi.

“Kerajaan perlu buat perubahan dalam segala pelan yang dibuat bagi membantu rakyat.”

Katanya keputusan kerajaan untuk mengenakan kompaun terlampau tinggi untuk pelanggaran prosedur operasi standard (SOP) sangat tidak digemari.

“Pihak berkuasa bagi kompaun setinggi RM50,000. Ini tak masuk akal.

“Rakyat di bawah marah dengan kerajaan. Kita bukan sekadar cakap tentang orang Melayu, tetapi semua orang yang tidak dapat beli makan minum.

“Kita tidak mahu keadaan jadi lebih teruk. Rakyat dah mula turun ke jalan raya (demonstrasi). Kita tak mahu lebih ramai orang marah.”

Nadzim berkata, rakyat juga bosan dengan ahli politik dan politiking, terutama ketika keadaan tidak menentu mengenai majoriti perdana menteri di Parlimen.

“Rakyat nak lihat perubahan. Rakyat tak mampu bersabar lagi.”

Selesaikan isu perdana menteri

Sementara itu, Setiausaha Agung Majlis Perundingan Melayu Dr Hasan Mad berkata Muhyiddin perlu selesaikan maslaah berkaitan kedudukannya sebagai perdana menteri agar dapat sokongan masyarakat Melayu dan lain.

Hanya dengan itu, katanya, Muhyiddin boleh jalankan tanggungjawabnya tanpa gangguan politik.

Beliau turut mengingatkan Muhyiddin supaya berdamai dengan Dr Mahathir Mohamad dan membenarkan bekas perdana menteri itu menubuhkan Majlis Pemulihan Nasional (MPN).

“Beri peluang kepada Dr Mahathir untuk tengok bagaimana dapat tolong tangani pandemik.

“Muhyiddin perlu dapatkan Dr Mahathir untuk bersamanya sekarang selepas Najib (Razak) dan Ahmad Zahid (Hamidi) telah tarik Umno keluar daripada Perikatan.

“Najib dan Zahid akan menyesal tindakan ini kerana majoriti Umno tidak akan ikut mereka. Dr Mahathir boleh dipujuk.”

Pada Selasa, Dr Mahathir meminta Putrajaya membenarkannya menubuhkan MPN, berkata mereka bukan musuh tetapi untuk tolong negara.

Hasan berkata, untuk kesejahteraan rakyat, Muhyiddin perlu pastikan jentera kerajaan dapat kawal pandemik dengan berkesan.

“Beliau perlu kerap turun untuk tengok apa yang berlaku. Beliau harus perbaiki sistem tangani pandemik, bantuan dan pekerjaan.

“Muhyiddin perlu dengar suara di bawah dan bukan berdasarkan lapporan yang baik-baik yang diterimanya daripada mereka yang berada di Putrajaya.”

Majoriti tipis Muhyiddin kini dipersoalkan berikutan penarikan sokongan sekumpulan ahli Parlimen Umno.

Beliau bagaimanapun berkata akan mengadakan undi percaya dalam persidangan Dewan Rakyat pada September bagi menghapus semua keraguan mengenai sokongan terhadapnya. – 7 Ogos, 2021.


LARI LARRY

LARI CABUT

KAH KAH KAH

KAYU DAH SEKAH

TUPAI DAH

CABUT

AMIN