Rabu, 3 Oktober 2018

SAMAN LOKMAN ADAMWAJIB SAMAN 

LOKMAN ADAM 

BILA JAMBU BUKA MULUTBILA JAMBU

BUKA MULUT

SEMUA BOLEH

MASUK KELUAR 

Anwar hanya pandai cakap, kata Saiful


ANWAR Ibrahim seorang pemimpin yang handal berucap tetapi tidak layak mentadbir negara, kata Saiful Bukhari Azlan.

Bekas pembantu Anwar berkata, ketua umum PKR itu bukan sahaja tidak layak bagi pengundi di Parlimen Port Dickson, tetapi juga untuk rakyat Malaysia.

“Secara peribadi, ini (sertai pilihan raya kecil) bukan sebab dendam. Saya kenal Anwar, kelemahan dan kekuatannya. Beliau tidak layak untuk mentadbir negara,” kata Saiful, ketika wawancara bersama The Malaysian Insight, hari ini.


SIAPA DAPAT

UNDI TOP

SAPA DAPAT UNDI

BOTTOM

-------------------

SIAPA BERI ARAHAN BUNUH KEVIN


WOIT
SUDAH DIJANGKA

INI SEMUA

KERENAH NAJIBTertuduh dakwa Najib tawar RM3.5 juta jika mengaku bunuh Kevin Morais


KUALA LUMPUR: Tertuduh ke-7 yang didakwa membunuh  Anthony Kevin Morais mendakwa dia ditawarkan RM3.5 juta oleh bekas perdana menteri, Najib untuk mengaku bersalah membunuh timbalan pendakwa raya itu.

S Ravi Chandaran, 47, turut mendakwa tawaran itu dibuat melalui pegawai penjara kepadanya dan selain tawaran itu, dia turut mendakwa menerima tawaran daripada adik Kevin sendiri, iaitu Datuk Richard Morais untuk membuat pengakuan sama.


SOALAN KURUN INI

NAJIB TERLIBAT

DALAM BERAPA

KES BUNUH

EMPAT KE LIMA?

SAJE TANYA

KERANA NAJIB

INI BUKAN SAJE

PENYAMUN

TAPI KES BUNUH

PUN ADA
-----------------

BILA NAK SAMAN


AMARAN PADA

LOKMAN


-FAHMI FADZIL BERI AMARAN KEPADA LOKMAN ADAM -MALAYSIA SASAR 15 PINGAT EMAS TEMASYA SUKAN PARA ASIA INDONESIA -TAUFAN TRAMI ...
2 days ago - ... amaran kepada Presiden Pemantau Malaysia Baharu, Datuk Lokman Noor Adam. ... "Ini adalah mesej khas untuk Lokman dan saya tidak berniat hendak ... Namun, ia masih menjadi teka-teki amaran itu berkaitan isu apa.

TAPI BILA NAK

SAMAN WOOD

DIA  BUAT FITNAH

DALAM  AKHBAR

WASHINGTON

TIMES

WOOD FITNAH

DASAI

LAKNAT INI KATA

DASAI MAIN

BONTOT 

ANAK IKAN

ADA RAKAMAN

VIDEO 

DI BUAT OLEH

INTEL JEPUN

SAJE TANYA

TAKUT LUPA

KAH KAH KAH

---------------

AL-FATIHAH

AL-FATIHAH

Deaths of high-profile Iraqi women spark fear of conservative backlash

Even to a country inured to violence, the images were shocking. A man on a motorbike pulled up next to a car window and fired three shots at Tara al-Fares, killing her on a Baghdad street.

The daylight assassination, captured by a surveillance camera, was both brazen and familiar to Iraqis who lived through the civil war and painful decade since.

Yet it was also shockingly distinctive; the body slumped in the car seat was not a politician, official, insurgent or warlord. She was a former beauty queen; a young woman with both profile and attitude, one of four high-profile Iraqi women to have been killed across the country in quick succession.
-------------------

BIAR TERGOLEK DOG

TERGOLEK DOG
Kahkahkah..Woiitt Brader..TT...Biarlah kite HIDUP KETAWA TERGOLEK DOG selalu..jestru...jestru...jestruu..itu..tapi JANGANLAH KITA DUK - MERANGKAK DOGGIE ATAS KATIL HOTEL -
 UNTUK HIDUP selepas tak cebuk bontot seminggu dan buat Sumpah Laknat Atas Mesjid dan Mahkamah..Kahkahkahkah..lancau cibai sial punya oranglah kalau hidup macam tu...TT Kahkahkah.
on TERGOLEK DOG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/2/18-------------------

ENTOT BONTOT
ENTOT BONTOT 

TAYANG  DI TV
Jangan la cakap ade tape. Dah beberapa org dah menontonnya. Tayangkan saja di rangkaian tv. Semua rakyat boleh lihat. Abis citer. Tak payah susah2 spin. on 
AKHBAR AMERIKA
 PECAH CERITA ANWAR
Publish | Delete | Spam
Unknown
on 10/2/18


----------------

MEMBOSANKANMEMBOSANKAN
boringlah politik dunia ke3 ni. 
asyik2 si anwar ni juga 
yang sibuk nak jadi pemimpin. 
awak dah tua jadi rakyat dah le. 
segala benda melibatkan anwar membosankan! 
on CARI LAIN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/3/18


-----------------

ANAK MELAYU


ANAK MELAYU


Anak Melayu Anak Saya, Anak Cina Anak Saya, Anak India Iban Kadazan Anak Saya....Anak orang asli anak siapa pulak? podah la pak sheikh!


ANAK MELAYU ANAK SAYA
ANAK CINA ANAK SAYA
ANAK INDIA ANAK SAYA
ANAO IBAN ANAK SAYA
ANAK KADAZAN ANAK SAYA

ANAK IKAN ANAK SIAPA?
KAH KAH KAH-----------------------

MERAKAM SEJARAH - MENUNGGU LEDAKAN 1MDB

MERAKAM SEJARAH

MENUNGU LEDAKAN 1MDB

Saya telah membuka babak sejarah bagaimana saya telah cuba menghubungi Orang Tun dalam usaha  mewujudkan United Front untuk menjatuhkan Najib dan United Malays National Organisation.

Saya telah mengadakan perbicangan dengan Orang Tun dengan niat ingin bekerjasama dengan Mahathir Muhamad.  Walau pun bentuk kerjasama ini  belum jelas. 

Saya wajib menunggu jawapan dari Orang Tun. 

Saya juga telah menulis bagaimana saya telah membantu wartawan Ms Louise Story dari The New York Times (NYT). Wartawan ini datang ke Kuala Lumpur untuk merisik dan membuat cerita Jho Low dan 1MDB.

Wartawan NYT ini berada di Kuala Lumpur pada awal tahun 2014. Mengikut Louise  berita 1MDB ini akan muncul pada musim daun gugur di Amerika. Ertinya dalam bulan Oktober atau November 2014.

Kesabaran saya diduga. Saya diwajibkan menunggu. Menunggu jawapan dari Orang Tun. Menunggu laporan yang akan muncul hasil dari siasatan Louise Story dalam NYT. 

Semua ini berlaku pada awal tahun 2014. Saya menunggu dalam  suasana  politik  malap. Ini kerana dalam PRU13 Najib dan United Malays National Organisation telah gagal dinyahkan.  Keletihan politik telah mula meresap. 

Tetiba satu petang Amin Blak dari MalaysianInsider yang merisik Orang Tun memberitahu bahawa  Orang Tun nak jumpa sekali lagi. Saya gumbira kerana satu penungguan  yang saya tunggu-tunggu telah sampai. 

Saya yakin kemungkinan bekerjasama dengan Orang Tun ini cerah. Tapi saya masih tidak tahu apa bentuk kerjasama ini.

Pertemuan kali kedua ini saya demokratikkan.  Saya ajak Maria Chin dan juga YB Tian Chua datang bersama.  Ini untuk memperkukuhkan  niat kerjasama. Kami berjumpa di Strawbery Cafe. 

‘ Dari kami.. tak ada masaalahh untuk kerjasama….’ 

Kata-kata Orang Tun ini adalah ledakan  gumbira. Dalam kepala saya perjumpaan kedua ini bukan hanya untuk memperkukuhkan hubungan. Dalam kepala saya ialah Bersih4. Apa yang ada dalam kepala  tidak saya nyatakan kepada Maria Chin yang kini telah menggantikan Ambiga sebagai  Pengerusi Bersih. Amin.

Satu ledakan telah meledak. Saya wajib menunggu satu lagi ledakan dari New York. Hari menjadi minggu. Minggu menjadi bulan.  Bilakah agaknya berita  yang saya hebohkan sebagai ‘ bigger than big ‘  akan meledak. 

Sausana politik makin sepi. Dari pengalaman suasana politik sepi sebagini   akan memperkukuhkan kedudukan Najib. Dari sudut stratiji politik wajib disusun dan diatur satu demo saperti Bersih 3 yang pasti akan menaikkan semula  semangat lawan para aktivis. 

Najib wajib dipersusahkan. Perlawanan pasti akan menyemarakkan suasana politik. Dalam politik semuanya berlaku kerana diatur dan disusun. Tidak ada perlakuan atau babak  politik terjadi dengan sendiri.

Lagi ganas Najib menyerang lagi cun suasana politik. Pada hemat saya yang  terbaik ialah mengadakan Bersih4. Turun ke jalan raya ini pasti akan merancakan perlawanan. Suasana politik yang lembik akan jadi tegang. 

Jamal Baju Merah dan sekutunya wajib diaktifkan.

Musim panas tahun 2014 sampai dan berlalu. Saya menunggu musim daun gugur atau musim autumn di New York. Bulan Oktober sampai dan  berlalu. Bulan November masuk dan berlalu. Tidak ada apa berita dari NYT. Kemudian hari perayaan  Maulud Nabi Isa sampai. Masih tidak ada berita dari NYT.

Saya tidak berani menghubungi Louise . Saya yakin jentera  daulah dan Pak Cik Habibul pasti sentiasa mengintip untuk tahu apa perancangan saterusnya dari kami-kami yang hendak menjatuhkan  Najib dan Rosmah.

Ciss tahun baru  2015 sampai. Bigger than big tidak juga muncul-muncul. Saya tidak tahu apa yang berlaku.  Kenapa satu berita mengambil masa satu  tahun untuk digarap. Ada rasa kecewa. Untuk menenangkan perasaan saya menyakinkan diri bahawa Si Louis  ini  menggarap dengan berhati-hati agar tidak disaman.

Tetiba pada  8 Febuarari 2015  nama Louise Story menjadi trending di Malaysia.  Semua nak tahu Louise ini ‘hantu kopek’ dari mana. Ini kerana The  MalaysianInsight telah membuat  pecah berita. Portal ini telah mengutip laporan  Louise dalam  NYT. MalaysiaKini dan portal lain terus memungut laporn dari NYT.

Ha ha.. tulisan garapan Louise Story meletup dan meledak. Satu Malaysia opps… satu dunia kini berkesah tentang Jho Low.

Semua tertanya-tanya siapa dia China Tembam ini. Si Tembam ini menjadi tarikan lebih dari berita dana 1MDB yang disonglap. Tembam ini menjadi tarikan kerana Mamat ini dilaporkan dan digambari selalu  berjongeng dan bertandak dengan Minah Cun Paris Hilton. 

Bagaimana yang langsing lagu cun  berminat dengan yang tembam lagi gemok - hanya guru Nanak sahaja yang mengetahui.

Malaysia jadi heboh. Ini heboh  yang lebih heboh dari Jom Heboh. Dari warung ke Parlimen ke rumah urut semua berlabon tentang China Tembam Jho Low. Watak-watak sampingan wujud dalam laporan berita NYT hampir tidak dipedulikan.

Pada satu malam di Old Town ketika bersantai dan bersembang kosong  dengan kawan-kawan saya lambongkan idea Bersih4. Tengok punya tengok  cari punya cari saya ternampak  tarikh  cun - 29/30/31 Ogos.  

Mata saya terpancar idea untuk membuat satu pembahruan Cuti 31 Ogos membolehkan demo disusun panjang. Sabtu dan Ahad cuti hujung minggu ditambah dengan  cuti 31 Ogos. Ini bermakna kita boleh berdemo lebih dari sehari. 

Apa yang perlu saya lakukan ialah memasukan jarum ke dalam kepala Maria Chin untuk mengadakan  Bersih4. 

Berita dari NYT ini membuatkan kerja saya untuk menghasut NGO jaringan Bersih turun ke jalan raya agak lebih mudah. Saya dibantu pula oleh Najib yang bersilat lidah.

Usaha Najib untuk memadamkan laporan berita 1MDB dari NYT ini tidak meyakinkan. Lagi banyak Najib  menjawab lagi senang saya menghasut. Hakikatanya Najib membantu saya mengolah persetujuan jaringan NGO Bersih yang konservatif dan takut untuk turun ke jalan raya.

Keterlibatan Najib anak beranak menjadikan kes 1MDB ini lekat dihati pembaca. Ini ditambah pula dengan aji-no moto oleh para blogger dan media baru, Face Book dan twiter yang semakin ampoh memperlekehkan kerajaan Najib.

Saygugia diakui bahawa kerajaan  Malaysia  mengawal media. Ini juga terjadi dalam banyak negara dunia ketiga. Untuk saya ini bukan seratus peratus tidak baik. Ada baiknya. Kongkongan ini menjadikan laporan media tempatan kurang diyakini.

Isi dan laporan berita dari akhbar dan tv tempatan diperlekeh oleh anak semua bangsa. Laporan media arus perdana amat jarang dipercayai. Ucapan Menteri mau pun Perdana Menteri dilihat sebagai lawak bodoh - masuk ke telinga kiri keluar ke lubang hidung. 

Warga Malaysia anak semua bangsa  amat yakin dan percaya kepda laporan berita dari luar  negara. Berita dari BBC, CNN atau ABC amat dipercayai berbanding dengan  berita RTM atau TV3.

Justeru laporan berita Jho Low dan 1MDB  oleh  NYT amat amat diyakini. Warga Malaysia lebih percaya kepada laporan orang asing dari laporan orang dalam.

Tetiba satelah dua minggu muncul pula  berita  1MDB ini dalam Bahasa Melayu.  Ini terjemahan. Siapa menterjemah hanya guru Nank yang tahu. Apabila muncul dalam BM  maka  hati saya mula berdetik. Fikrah  saya mula bertanya.

Menterjemah ke dalam BM  pasti satu pekara yang telah difikirkan oleh penerbit NYT. Pasti telah dibincangkan oleh sidang pengarang. Pasti  NYT tahu dan sedar bahawa Bani Melayulah yang wajib menjadi sasaran berita ini. Selagi Bani Melayu bonsai fikrahnya selagi itu Najib akan terus bekuasa.

Saya angkat topi  - cekap amat cekap NYT ini. Lalu saya mula terfikir  dan berangan-angan bahawa pasti ada satu agenda yang lebih besar. Menterjemhkan ke dalam BM ini saya pada hemat saya hanya rintik-rintik hujan. Ada naga kepala tujuh yang akan keluar.

Saya teringat bahawa kaum kiri di Amerika memperlekeh NYT . Akhbar ini dianggap sebagai akhbar arkib penyimpan  berita untuk CIA dan para intel Amerika

Kendati pun, dua penungguan saya telah selesai. Satu lagi projek gelap saya sedang berjalan. Secara senyap-senyap saya mula memasukan jarum untuk meracun Maria Chin dan Mandeep Singh agar mereka menerima idea Bersih4.

Mandeep tidak susah untuk dihasut. Ini kerana dia memahami tanpa jaan raya tidak mungkin  Najib akan jatuh. Dengan Maria Chin saya belum ada kepastian. Saya masih teringat lagi bagaimana susahnya  untuk menyakinkan Ambiga untuk megadakan Bersih2 dan Bersih3.  Sejarah akan dirakam tentang fakta bahawa  bukan semua NGO jaringan Bersih bersetuju dengan politik jalan raya.

Betul hari ini sesudah kemenangan 9 Mei ramai yang bangga bahawa mereka telah turun ke jalan raya bersama Bersih. Baju T kuning menjadi barang simpanan  dan harta  peninggalan ke anak cucu. Amin. 
Kejayaan memiliki ramai ayah bonda  kaum kerabat saudara mara dan sahabat kenalan. Kegagalan ialah anak  yang dilahirkan tanpa dikenali ibu dan bapa. Kegagalan tidak ada saudara mara. Ianya  yatim piatu sebatang kara  hidup menumpang  ditepi muara.

Sebagai sosok yang mengajukan jalan raya sebagai pilihan untuk merubah kerajaan saya wajib  terus menjalankan jarum untuk memastikan Bersih4 akan lahir. 
Orang Tun telah datang bersedia.Louise Story telah menghatar nota pendek di FB saya… now its up to Malaysian to make the change…’

Aduh! Ini tugas sejarah yang wajib saya teruskan. Lalu saya  bertemu Maria Chin untuk mengajukan Bersih4. Apa lagi yang dirancang? Tunggu minggu hadapan.(tt)
NOTA
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN
sesiapa ingin melanggan 
akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
03-92-21-10-45-----------------

SOKONG ISA SAMAD

 

SOKONG
MAT ISA NI

HEBAT  JUJUR

TIDAK MAHU

BUKA  KESAH

DASAI 

DIBELAKAKNG

 SIPOLI

'Saya tidak akan serang peribadi Anwar'

PORT DICKSON - Bekas Menteri Besar Negeri Sembilan,  Mohd Isa Abdul Samad menegaskan bahawa beliau tidak akan menyerang peribadi Ketua Umum PKR  Anwar Ibrahim sepanjang kempennya pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Port Dickson.

"Kalau nak bangkitkan serangan peribadi (Anwar) calon Pakatan Harapan, saya boleh ceritakan sejak tahun 1998 lagi… semua dalam kocek saya, tapi ia tidak eloklah. Bagaimanapun, saya dan Anwar adalah kawan lama," katanya kepada pemberita ketika ditemui selepas program 'walkabout' di Kampung Arab dan Air Meleleh di sini hari ini.


WOIT

APA MAKNA
SEMUA DALAM KOCEK SAYA

APAKAH ISA ADA SIMPAN
NO TALIPON SAIFOL
APAKAH ISA ADA SIMPAN
NUMBER TALIPON SUKMA

CILAKA MAT ISA NI
SENYAP SENYAP
DIA JADI DIKETEKKETIF--------------------

MAT DASAI PUTAR ALAM,


ALAMAK

TERBONGENG

MAT DASAI 

PUTAR ALAM


Saya tak pernah minta maaf kepada Anwar, kata Dr M

PETALING JAYA: Dr Mahathir Mohamad hari ini berkata beliau tidak pernah mengakui kesilapan membuat tuduhan salah laku moral terhadap  Anwar Ibrahim apabila dipecat sebagai timbalannya pada 1998, sebagai menafikan dakwaan Anwar baru-baru ini.

“Saya tidak mengatakan perkara itu kepadanya, tetapi orang lain yang kata, kerana mereka mahu saya memohon maaf,” kata perdana menteri itu dalam temu bual dengan BBC Britain dalam program Hardtalk.

“Tetapi saya tidak pernah membuat permohonan maaf secara formal kepadanya,” katanya kepada hos rancangan, Zeinab Badawi yang membacakan petikan temu bual dengan Anwar.

Memetik ucapan Anwar, Zeinab berkata: “Dr Mahathir membuktikan ketabahannya, menerima batasan masa lalu, memohon maaf dan mengorbankan masa dan tenaganya untuk meningkatkan martabat rakyat dan negara.”


WOIT 

KAK ZEINAB BBC
HANG INI  
TAK TAHU PERANGAI MAT DASAI
PADA TIAN DASAI CAKAP LAIN
PADA RAFIZI DASAI CAKAP LAIN
PADA AZMIN DASAI CAKAP LAIN
PADA SAIFUDDIN DASAI CAKAP LAIN

PADA PROGRAM BBC  HARDTALK
MAT DASAI
CAKAP MAHATHIR DAH MINTA  MAAF
KAH KAH KAH
SEKARANG TERBONGGENG
KAH KH KAH

DALAM PROGRAM BBC HARDTALK 
MAHATHIR BALAS KEMBALI
DIA TAK PERNAH MINTA MAAF
PADA MAT DASAI
KAH KAH KAH

KAK ZEINAB OOOOI
INI SAHEH PERANGAI 
MAT PUTAR ALAM
KAH KAH KAH
--------------

ANTI YANG JAHAT
ANTI YANG JAHAT

Tt ni penganut pagan, dia tak anti islam. Dia cuma anti pengamal islam yg korup ja. Dalil: dia meraikan semua agama dgn buat ucapan raya utk semua agama. Tt pun tak racist, dia cuma anti bangsa eee eetam leegam yg jahat jer. 
Cuma dlm situasi politik sekarang, sokongan tt bukan pada anwar tapi pada madey Kahkahkah aku pun dulu undi bn tapi sekarang undi ph. Biasala berubah2 ikut situasi. Cumanya dulu aku penganut islam dan sekarang masih sama. 
on ANTI SELAM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/2/18

-------------

PRK PD MEMBAZIR

-

PRK PD MEMBAZIR
baik guna duit 3.5juta tu, bagi budak2 dekat UM, UKM, UiTM yg makin tenat tak berduit nak bayar yuran... mangkuk betul yb yg suka2 hati letak jawatan mcm nie... beruk gopoh betul... on
 APA LANCHAU
Anonymous
on 10/2/18

----------------

DAH TAK LARAT

-
DAH TAK LARAT
Adui dah tak larat Gwa dgr ceritera Abam Nuar ..dah melarat ke bontot Indon ..Tumasik ..USA ..Turkey ..Jopon. Tak lama lagi musti kita dengar BABOON di Zoo Negara poon dah sonang berak sejak guna khidmat Abam Nuar ..adui? on
 HINA PEMIMPIN ISLAM
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 10/2/18

--------------------

SUSAHKAN ORANG
SUSAHKAN ORANG
itu pasal nuar patut duk kat dalam sudah.. asal keluar je ada cita gini. boring la. woi takde calon lain ke nak jadi pm.. dah pupus ke manusia kat malaysia ni ini bukan masalah betul tak betul ini pasal menyusahkan orang tak habis habis on HINA PEMIMPIN ISLAM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/2/18


-----------------

PEMIMPIN SYUMUL

PEMIMPIN SYUMUL
Bro TT...Ini baru betul2 KES FRUST MENONGGENG LER Nampaknya.!!!..Alahai adooiii..malang betul nasib si Nuar ni..Hai..TANGKAL SIAL..APA YG DIPAKAINYA NI? Tangkal Rafizi Invoke kottt? Nampaknya Langkah PD akan bakal jadi Langkah Kajanglah gamaknya Tak sempat ler Anwar nak merasa jadi PieM ke8..
dah pun kena terajang...ini semua kerja Yahudi Amerika yang cemburukan Pemimpin Melayu yang Suci Lagi Syumul Lagi Wali Doggie...Adoiii...Kahkahkah JOM BOIKOT PRK PD...MP PD BELUM MATI LAGI... on HINA PEMIMPIN ISLAM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/2/18
----------------