Isnin, 14 Mac 2016

LAPORAN SAHABAT MAT SABU
HARI INI

senin 14/3/16 
telah terkumpul
RM 141,340 
diucapkan terima kaseh
kepada pembaca 
yang baik hati
sila beritahu kawan2
sahabat mat sabu
kita masih perlu bantuanMAY BANK

5642 5857 6644
--------------

TANDA TANDA SEMAKIN JELAS

INGATAN

wahai umat manusia
tiadak kah kamu sedar
tidak kah kamu tahu
apa yang terjdai kepada
kaum dan bani 
yang dahulu dari kamu
wahai umat manusia
tidak kah kamu faham
tanda tanda yang sampai


February breaks global temperature records by 'shocking' amount

Global temperatures in February smashed previous monthly records by an unprecedented amount, according to Nasa data, sparking warnings of a climate emergency.
The result was “a true shocker, and yet another reminder of the incessant long-term rise in global temperature resulting from human-produced greenhouse gases”, wrote Jeff Masters and Bob Henson in a blog on the Weather Underground, which analysed the data released on Saturday

DARI ARKIB - 7 MEI 2005 -

http://thericecookershop.com/hishamuddin-rais-dimana-perginya-katak-hijau-itu/

BACA SEKALI LAGI:
http://tukartiub.blogspot.my/2016/03/pemanasan-global-sila-baca-sekali-lagi.html


DIMANA PERGINYA KATAK HIJAU ITU?

Saya dibesarkan di Jelebu yang pada satu ketika dahulu dianggap kawasan pendalaman yang agak ulu. Konsep ‚Jelebu sebagai kawasan pendalaman – kami terima kerana pada satu ketika dahulu daerah kami adalah tempat di mana orang-orang jahat – gedebe dan gengster – di buang daerah. Dalam daerah pendalaman kami terdapat kawasan-kawasan bergunung ganang dan lembah-lembah hijau yang subur. Jelebu tersuruk dicelah-celah di kaki Banjaran Titiwangsa.

-------------

BERITA SEDIH LAGI PILU

BERITA SEDIH

MEMiLUKAN

KAMI PEMBACA

MENITIS AIR 

MATA SEDIH

DALAM SUASANA

TERKINI  SiNAR

SATU CAHAYA 

SEBIJI MUTiARA

HILANG PERGiSelamat tinggal daripada The Malaysian InsiderSelamat tinggal semua pembaca yang jauh dan dekat, dan kepada mereka yang membaca kami di Malaysia meskipun mendapat sekatan daripada kerajaan.
The Edge Media Group membuat keputusan menutup The Malaysian Insider bermula tengah malam hari ini, atas alasan komersial. Mungkin ini masa yang sesuai kami bersiaran secara offline bermula bulan ini.
Saya berharap kami sudah memberikan khidmat terbaik kepada anda sejak hari pertama penerbitan langsung kami pada 25 Februari, 2008. Dan saya berharap yang lain akan terus memberikan perkhidmatan kepada anda ketika ketiadaan kami.
Kami bekerja sebagai wartawan yang tidak berat sebelah untuk memberi maklumat kepada rakyat Malaysia dan pembaca lain supaya mereka beroleh keputusan yang baik. Kami bekerja untuk membolehkan suara semua pihak didengar.
Tetapi kerja kami di The Malaysian Insider kini berakhir dalam Malaysia yang pada masa ini memerlukan lebih banyak lagi kejelasan, ketelusan dan maklumat.
Semuanya sudah diluahkan dan dibuat, saya mengucapkan terima kasih kepada setiap daripada anda di Malaysia, seluruh dunia, dan kepada mereka yang bersama dengan The Malaysian Insider dari hari pertama hingga kini atas segala sokongan, ucapan dan kritikan sepanjang 8 tahun dan 18 hari yang hebat untuk The Malaysian Insider.
Saya tidak akan berhenti menulis, saya tidak akan berhenti merakamkan gambar, saya tidak akan diam dan saya tidak akan pejam mata atau memekakkan telinga terhadap apa yang berlaku di Malaysia dan seluruh dunia. Dan saya minta anda buat perkara yang sama.
Dan saya akan selalu jadi peminat tegar portal berita yang bernama The Malaysian Insider.
Selamat tinggal.

* Jahabar Sadiq menguruskan The Malaysian Insider, hingga malam ini.
- See more at: http://www.unblockaccess.com/service/page.php?u=27n3y%2BZXDMea%2Fa%2FRAT%2BIHX4lt6arpR9Ar2vS9Fq3Evr1SaiIS7C%2BujYFizJG0pVLEm321QT6Xvi3UzA1sIdgKrirFIx%2F6yeEsbeeCz7BoL9K2ZwUN3ve1IW4I1GU&b=5#sthash.n5NTb73s.dpuf------------------

TENGKU FRAUD

KANTOI

KAH KAH KAH

SIAPA TENGKU ADNAN
SiapaTengku Adnan Ini? Adnan dilahirkan di negeri Melaka (asalnya dari Pahang) pada 20.12.1950 pada jam 6.10 pagi dengan surat pendaftaran lahirnya bernombor 100502. Ketika beliau dilahirkan, namanya ialah Adnan bin Mansor. Pada 20.12.1962, ketika beliau berusia 12 tahun, Adnan mulai memiliki kad pengenalan bernombor 4079409 atas nama Adnan bin Mansor juga seperti yang terdapat dalam surat beranak.

Sekali lagi beliau menukar kad pengenalan bagi memenuhi kehendak undang-undang pada 3.3.1969 ketika beliau berusia 18 tahun, namanya masih lagi kekal dengan nama Adnan bin Mansor. Tetapi, pada 3.10.1972, Adnan telah mengubah namanya menjadi Tengku Adnan bin Tengku Mansor. 

Beliau juga telah mengubah nama bapanya dari nama asal Mansor bin Haji Baba kepada Tengku Mansor bin Tengku Haji Baba. Dengan akuan bersumpahnya, beliau membuat perakuan bahawa beliau berasal dari Keluarga DiRaja Melaka. Keluarga beliau menurut katanya berasal dari keluarga beraja.Keluarganya adalah keturunan ke 3 on KU LI PECAH LUBANG
Publish | Delete | Spam
nazrio dond dolla
on 3/14/16


-----------

KENAPA MELAYU JADI BANGANG
CUKUP HEBAT

LIM KiT SIANG

CUKUP GELIGA

CHINA INi

JELAS MELAYU

BANGANG


Kit Siang perkudakan Mahathir pecah belahkan UMNO

Jika Mahathir tidak lagi mempunyai persefahaman dengan Najib, mereka seharusnya duduk berbincang.
KUALA LUMPUR: Mantan Perdana Menteri,  Mahathir Mohamad telah diperkudakan oleh Penasihat DAP, Lim Kit Siang untuk memecah-belahkan ahli-ahli UMNO.
Setiausaha Agung UMNO,  Tengku Adnan Tengku Mansor mendakwa demikian mengulas tindakan  Mahathir duduk bersama Kit Siang pada majlis Deklarasi Rakyat baru-baru ini turut mengambarkan ia sebagai perbuatan gila.
Puak-puak pembangkang, khususnya DAP sudahpun memecah belahkan UMNO. Kit Siang duduk bersama Mahathir, ingat dia suka Mahathir?

KAH KAH KAH

woit
hebat hebat hebat
kit siang kudakan hadi
kit siang kudakan mahathir
kit siang tipu melayu
hebat hebat hebat
melayu memang bangang
jo low china tembam
rembat berbilion duit melayu
jo low tipu ketuanan melayu
tapi parti ketuanan melayu senyap
semua melayu menikus
polis melayu senyap
mahkamah melayu senyap
sprm melayu senyap
semua melayu jadi bengap
kah kah kah

TiPU MELAYU

-------------

EMPAT PULUH PERATUS ANTI NAJIB
EMPAT PULUH

PERATUS 40%

TAK SANGKA

AMAT RAMAI 

RUPA RUPANYAKu Nan dedah strategi gerakan ketua cawangan anti Najib

Gerakan berkenaan akan memperdaya Ketua-ketua UMNO Cawangan supaya menolak kepimpinan Najib Razak sebagai Presiden UMNO dan juga Perdana Menteri.
KUALA LUMPUR: Tengku Adnan Tengku Mansor mendedahkan strategi Gerakan Ketua Cawangan Malaysia (GKCM) yang mahu memperdaya Ketua-ketua UMNO Cawangan supaya menolak kepimpinan Najib.
“Sebagai Setiausaha Agung UMNO, saya dapat makluman ada puak-puak GKCM. Dia akan jumpa ketua cawangan, Pemuda dan Puteri. Kemudian, mereka akan keluarkan memorandum.
Tengku Adnan atau Ku Nan juga mendedahkan terdapat Ketua UMNO Cawangan yang secara senyap berhasrat untuk menyingkirkan Ketua UMNO Bahagian.
“Mesti ingat, ada 40 peratus Ketua Cawangan yang tidak sehaluan. Kita tidak tahu siapa yang tidak sehaluan.
“Mereka akan cuba malukan kita dan kita di cawangan mesti maklumkan apa yang betul dan tidak betul,” katanya.

KAH KAH KAH

woit
tak sangka sangka
ceempedak dah jadi nangka
dalam senyap senyap
dah ada 40% anti najib
kah kah kah
woooooit
ini ramai beeeb
kah kah kah
kita lihat apa akan jadi
kah kah kah

EMPAT PULUH %
--------

ENTAH ENTAH DEGREE KELENTONGSALUT PELAJAR

CUKUP HEBATPersatuan Malaysia Universiti Nottingham lulus usul bahas turunkan potret Najib


Persatuan Malaysia Universiti Nottingham meluluskan usul pelajar dari Malaysia Cassandra Chung untuk menurunkan potret Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak pada mesyuarat agung tahunan (AGM) pada 16 Mac ini.
Dalam satu kenyataan hari ini, jawatankuasa itu memberi maklum balas terhadap usul Chung yang dimuat naiknya dalam laman sesawang www.change.org.
- See more at: http://www.unblockaccess.com/service/page.php?u=9jYz0SaMoDdamW4th05Dmbg0LtO0mcxapBwS8tYstcboRCdiRVXFTdNlthCAgvtRxKyvY03LVy85BPd%2FJ%2FSQ4pxCOnj1CVh6D47d0pfvINFm%2FZJsKoztHM5GwIzWMfgAUdrz97l0vxV11MmEbzUgmHSkcOxBBxxVFxk%3D&b=5#sthash.QcKiTXcu.dpufTAPI SEBELUM

GAMBAR TURUN

BETUL KE NAJIB

GRADUATE DARI

UNIVERSITI INI

SAJE TANYA

JANGAN MARAH

ENTAH ENTAH 

KELENTONG
-------------

SUDAH JADI KAKI BODEKBODEK KE

PERLI?
Adenan hopes Najib remains PM till the end of time
Sarawak Chief Minister Adenan Satem did not shy away from raining praises for Najib during Najib’s visit to Sarawak today.  
In the eyes of the CM, Najib is such a great national leader that he should be PM of Malaysia “until the end of the world”.  


KAH KAH KAH

woit
end of time ertinya kiamat
satem mahu najib perentah
malaysia sampai kiamat
satem mahu seksa kita
satem mahu hancurkan malaysia
kah kah kah
apa sudah jadi
apa sudah berlaku

TUNDEK TANDEK-------------

TENGKU FRAUD TERBARAI

DARI ACHEH?

SIAPA MANSOR

BIN HAJi BABA?


KOMENTAR


kes tipu nama pecah
ini berita baik untuk kita semua
akhirnya timbul dengan jelas
perbincangan tentang
siapa adnan mansor yang sebenar
adnan mengaku sebagai tengku
tetapi dizaman internet
menipu kering macam
kes adnan mansor ini
telah jadi mustahil

kalau internet belum wujud
mungkin menipu terang terang
menukar nama adnan mansor
jadi tengku adnan tengku mansor
boleh dilakukan

tapi zaman internet
semua terbaraiSaya Tengku dari Acheh, pejuang bangsa dan Islam- Ku Nan


Darah yang mengalir di dalam tubuh Tengku Adnan itu menyebabkan beliau tidak pernah tunduk dan mengalah pada asakkan mana-mana pihak.


KUALA LUMPUR: Tengku Adnan Tengku Mansor mengakui darah yang mengalir di dalam tubuhnya tidak pernah tunduk dan mengalah pada asakkan mana-mana pihak.
Ini kerana beliau dan keturunannya yang berasal dari Acheh merupakan pejuang negara dan juga agama Islam.
“Lihat sejarah Acheh di mana Tengku Nyah Abu pergi dan inilah cucu dia, pejuang Islam, pejuang yang pertahankan tanah air.
“Datuk dan nenek saya tidak pernah tunduk kepada Belanda. Sebab itu saya kuat, darah itulah yang mengalir,” katanya sewaktu berucap merasmikan Persidangan Tahunan Pergerakan Wanita UMNO Cawangan-Cawangan Dalam Bahagian Batu, hari ini.
Menurut Setiausaha Agung UMNO itu lagi, isu gelaran Tengku ini bukanlah isu baru memandangkan beliau pernah menjelaskan perkara ini sejak zaman Datuk Seri Anwar Ibrahim berada di dalam UMNO lagi.
“Pada 1982, saya pernah cakap ketika bertanding sebagai exco pemuda, saya bukan Tengku dari Malaysia, saya keturunan Acheh, orang Islam yang datang ke bumi Malaysia,” ujar beliau lagi.
Tengku Adnan yang mesra digelar Ku Nan turut menyedari bahawa gelarannya itu menjadi perbualan sesetengah pihak.
“Saya tahu, bila saya cakap lepas ini saya kena, sehinggakan keturunan saya mereka bangkitkan,” kata beliau lagi.
Sebelum ini, Bekas Naib Ketua UMNO Bahagian Batu Kawan, Datuk Khairuddin Abu Hassan mendakwa, gelaran itu palsu dan bukannya gelaran yang berasal daripada keturunan.

TENGKU FRAUD
SiapaTengku Adnan Ini?
Adnan dilahirkan di negeri Melaka (asalnya dari Pahang) pada 20.12.1950 pada jam 6.10 pagi dengan surat pendaftaran lahirnya bernombor 100502. Ketika beliau dilahirkan, namanya ialah Adnan bin Mansor. Pada 20.12.1962, ketika beliau berusia 12 tahun, Adnan mulai memiliki kad pengenalan bernombor 4079409 atas nama Adnan bin Mansor juga seperti yang terdapat dalam surat beranak. Sekali lagi beliau menukar kad pengenalan bagi memenuhi kehendak undang-undang pada 3.3.1969 ketika beliau berusia 18 tahun, namanya masih lagi kekal dengan nama Adnan bin Mansor.

Tetapi, pada 3.10.1972, Adnan telah mengubah namanya menjadi Tengku Adnan bin Tengku Mansor. Beliau juga telah mengubah nama bapanya dari nama asal Mansor bin Haji Baba kepada Tengku Mansor bin Tengku Haji Baba. Dengan akuan bersumpahnya, beliau membuat perakuan bahawa beliau berasal dari Keluarga DiRaja Melaka. Keluarga beliau menurut katanya berasal dari keluarga beraja.Keluarganya adalah keturunan ke 3 daripada golongan Kerabat DiRaja Melak

Pada hari yang sama (3.10.1972), Adnan mendapat kad pengenalan yang baru di mana di atas kad pengenalan baru itu tertara nama ‘Tengku Adnan bin Tengku Mansor’. Lebih kurang 2 tahun kemudian, 2.4.1974, bapanya juga mendapat kad pengenalan baru dengan nama baru Tengku Mohammed Mansor bin Tengku Haji Baba dengan identiti kad pengenalan baru bernombor 3983336

Begitulah dengan mudahnya Adnan menukar identitinya dari orang biasa berpindah ke identiti baru-seorang berketurunan kesultanan Melaka yang hilang telah takhta akibat kezaliman terhadap rakyat. Adnan Tengku celup. Bukan Tengku asal dan tulin. Sesiapa sahaja di Malasia ini boleh menukar identiti dengan mudah termasuk untuk mendapatkan kad pengenalan seperti yang diperolehi rakyat asing dengan satu syarat memberi undi kepada UMNO/BN.
--------------

LAPORAN RADIO BANGSAR 

AHAD MALAM

seramai 727 pendengar
telah melayari radio bangsar
untuk mengikuti forum

DEKLASI RAKYAT 
BERBALOI ATAU TIDAK 

12 dari ukraine
24 dari united kingdom
4 dari sweden
8 dari german
3 dari u.a.e
12 dari amerika utara
14 dari china
yang lain dari 
malaysia & singapura
------------

TENGKU FRAUD


INi SUDAH

AMAT BERAT

MADEY UDAH

GILA 

Siapa Tengku Adnan Tengku Mansor - Perjuangan adalah ...

chegubard.blogspot.com/.../siapa-tengku-adnan-tengk...

Translate this page
Jul 17, 2006 - Tengku Adnan bin Tengku Mansor, Menteri Pelancongan dalam kerajaan ... dari nama asal Mansor bin Haji Baba kepada Tengku Mansor bin  ...
You've visited this page 3 times. Last visit: 11/12/15

AMANAH PROGRESIF PEDULI: Adnan Mansor Penipu


alhusseyn51.blogspot.com/.../adnan-mansor-penipu.ht...

Translate this page
Mar 12, 2007 - Mengikut beritanya, Adnan telah menambah 'Tengku' dihadapan namanya dan nama bapanya kerana gara-gara hendak menuntut tahta  ...

Mahathir ‘gila’ kerjasama dengan pembangkang, kata Ku Nan


Mahathir Mohamad sudah "gila" menjalinkan kerjasama dengan pembangkang bagi menyingkirkan Najib sebagai perdana menteri, kata Tengku Adnan Mansor, hari ini.
Setiausaha agung Umno itu berkata, pembangkang terutamanya DAP mahu mengganggu-gugat keharmonian di negara ini.
- See more at: http://www.unblockaccess.com/service/page.php?u=NCJYu3Yy7J4EDumbR5a8%2BDNY8KlWlRc4DFUrjz5fyQ%2Fp3fLIgR6lKkr0Pw5qTbB7F3LRv%2BYWtejGEd6p9gsOST2VXeohOsEmZ0jUi5W80lenz3OEOldSq8%2BCjJRvYoPQIOy3Bel6%2BeI%3D&b=5#sthash.QVHwscIw.dpuf

NAK TANYA

BOLEH TAK

SIAPA DIA

MANSOR BIN 

HAJI BABA

SAJE TANYA

JANGAN MARAH

KAH KAH KAH


--------------