Isnin, 7 November 2022

PERSIDANGAN CUACA BERMULAPERSIDANGAN

CUACA BERMULA

 DI MESIR

AMIN

KITA LIHAT APA

AKAN TERJADI

AMIN

ZAHID BUDAK BAIKTidak perlu burukkan lawan, kata Zahid

PENGERUSI Barisan Nasional (BN) Ahmad Zahid Hamidi hari ini menolak dakwaan beliau mengelak daripada mengkritik Pengerusi Pakatan Harapan (PH) Anwar Ibrahim kerana mereka bekerjasama.

Penyandang ahli Parlimen Bagan Datuk itu berkata tidak perlu untuk beliau menyerang lawannya.

“Kenapa kita mesti kritik orang lain? Kita patut bercakap tentang parti kita; kita patut beritahu pengundi matlamat kita bila kita bentuk kerajaan baharu.

“Kita tidak boleh memilih untuk mengutuk atau memalukan orang lain walaupun orang itu pernah mengkhianati BN. Saya tidak mengkritik mereka.

“Ini adalah politik matang dan kita tidak mahu buruk-burukkan mana-nama calon,” katanya pada sidang akhbar dalam kempennya di Bagan Datuk hari ini.

Ketika ditanya sama ada beliau bekerjasama dengan Anwar, Zahid berkata:”Kenapa kita hanya perlu bekerjasama dengan beliau? Kita juga boleh bekerjasama dengan pemimpin politik yang lain.”

Beliau mengulas dakwaan dibuat bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad iaitu Anwar dan Zahid berbincang untuk bekerjasama selepas pilihan raya umum.

Zahid berkata Dr Mahathir tahu partinya, Pejuang berada dalam keadaan teruk dan beliau hanya mengalih perhatian daripada perkara itu.

“Parti itu kalah pada Pilihan Raya Negeri Johor, hilang wang deposit. Beliau ditolak partinya sendiri dan ahli gabungan untuk terus memimpin negara selepas 22 bulan.

“Jadi sekarang beliau tidak ada kelebihan dan tidak boleh jual parti Pejuang dan gabungan baharu Gerakan Tanah Air. Rakyat bukan saja di Langkawi tetapi seluruh negara menolak beliau,” kata Zahid.

Berkenaan kemungkinan satu gabungan dengan pembangkang, Zahid berkata ia akan diputuskan selepas PRU15.

“Biar kita lalu PRU15 dulu. Selepas itu kita lihat apa kerusi yang kita dapat. Kita masih ada 11 hari lagi.

“Pendekatan kita ialah untuk mencipta kestabilan politik di negara ini,” katanya.

Rakyat Malaysia akan keluar mengundi pada 19 November. – 7 November, 2022.

WOIT

ZAHID INI

BUDAK BAIK

AMIN

TAK SERANG

PRIBADI

AMIN

INI SATU PERKARA

YANG AMAT BAIK

AMIN

PARTI POLITIK

SEBARKAN DASAR

BUKAN SEBAR

FITNAH

AMIN

KHALAS

PAK LEBAI WAK MUTAARJO PANDAI RASUAH


Kerajaan sementara luluskan projek bernilai berbilion ringgit, kata Rafizi

PROJEK berbilion ringgit dipersetujui secara tergesa-gesa oleh kerajaan sementara ketika negara menghampiri Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15), kata Timbalan Presiden PKR Rafizi Ramli hari ini.

Pada sidang media petang ini, Rafizi berkata kerajaan sementara tidak seharusnya memberikan projek, dan tender seperti sepatutnya dilakukan oleh kerajaan baharu selepas PRU15.

Beliau berkata salah satu kes yang menjadi perhatiannya melibatkan Kementerian Alam Sekitar dan Air yang diterajui Ahli Parlimen PAS Tuan Ibrahim Tuan Man.

“Sejak beberapa minggu lalu, saya dimaklumkan ada usaha untuk meluluskan projek bernilai berbilion ringgit serta-merta tanpa mengikut prosedur Jabatan Perbendaharaan yang ditetapkan oleh Kementerian Kewangan.

“Maklumat yang saya perolehi setakat ini menunjukkan terdapat projek sedang dijalankan dan akan diberi kelulusan segera melalui rundingan terus walaupun dalam tempoh ‘kerajaan sementara’.

“Berdasarkan kajian saya, terdapat dua projek yang sedang dikendalikan kementerian, dengan satu syarikat dikaitkan dengan Umno.

“Saya juga boleh mendedahkan yang kementerian di bawah Tuan Ibrahim menganugerahkan tender bernilai RM578.6 juta kepada Mangkubumi Sdn Bhd bagi kerja-kerja menaik taraf kolam tebatan banjir Krubong - Durian Tunggal secara tender terhad (atau terpilih) di bawah program Jana Wibawa,” katanya.

Menurut Rafizi, kerja-kerja menaik taraf kolam mitigasi diumumkan oleh perdana menteri sementara Ismail Sabri Yaakob dan program Jana Wibawa diwujudkan di bawah tempoh Muhyiddin Yassin sebagai perdana menteri.

“Saya akan menyentuh lebih lanjut mengenai program Jana Wibawa dalam sidang media akan datang,” katanya.

Rafizi menambah, beliau diberitahu oleh orang dalam yang kementerian Tuan Ibrahim sedang dalam proses menganugerahkan satu lagi projek bernilai RM2 bilion kepada Mangkubumi Sdn Bhd - syarikat sama yang dianugerahkan projek kolam tebatan banjir Krubong - Durian Tunggal.

“Projek RM2 bilion ini adalah untuk pelan tebatan banjir Sungai Langat. Apa yang saya dapati Mangkubumi Sdn Bhd adalah syarikat yang tidak memfailkan penyata kewangan teraudit kerana syarikat itu memilih untuk menjadi “syarikat berkecuali” sebagai statusnya.

“Syarikat ini mempunyai dua kes petisyen muflis di mahkamah kerana hutang tidak dibayar kepada kontraktor seperti yang direkodkan oleh Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM).

“Syarikat itu juga berhutang RM144 juta kepada institusi kewangan mengikut rekod yang disimpan oleh SSM dan semakan lanjut pemiliknya, (Tan Sri) Zainuddin Karjan menunjukkan beliau seorang tokoh yang rapat dengan Umno dan mengaut keuntungan daripada projek kerajaan,” kata Rafizi.

Calon bagi kerusi Parlimen Pandan itu memberitahu media yang Zainuddin adalah penasihat Kelab Putra 1Malaysia - sebuah kelab yang ditubuhkan oleh Ahli Parlimen Umno Azeez Rahim.

Tambahnya, Mangkubumi menerima projek berbilion kerajaan pada 2016 seperti dilaporkan oleh media.

“Mangkubumi Sdn Bhd adalah syarikat yang disiasat dan dinamakan sebagai salah satu syarikat yang memindahkan wang kepada Azeez Rahim dalam dakwaan rasuah dan pengubahan wang haram berjumlah RM139 juta. Kes itu didakwa di mahkamah pada 2019,” katanya.

Rafizi kemudian menggesa Tuan Ibrahim untuk berterus-terang berhubung perkara itu jika benar projek itu diberikan kepada syarikat berkaitan Umno semasa tempoh peralihan.

“Tuan Ibrahim perlu menjawab sekiranya projek ini diberikan secara rundingan terus semasa tempoh kerajaan sementara.

“Jika perkara ini tidak benar, beliau perlu mengeluarkan kenyataan yang projek ini tidak akan diberikan secara rundingan terus dan sebarang keputusan mesti dibuat oleh kerajaan baharu,” tambahnya. – 7 November, 2022.

PEKARA INI

SENANG SELESAI

AMIN

KERAJAAN BARU

BATAL SEMUA

AMIN

TANGKAP 

PAK LEBAI YANG

MI SPIK NO INGLIS

KAH KAH KAH

SOAL DIA 

DALAM BAHASA

INGGERIS

KAH KAH KAH

BAGI KOTE 

KECUT MECUT

KAH KAH KAH

AMIN

BETUL KE ADA KERJA SAMA ZAHID ANWAR ?Zahid, Anwar gagal nafi dakwaan kerjasama

DAKWAAN Dr Mahathir Mohamad terdapat pakatan antara Anwar Ibrahim dan Ahmad Zahid Hamidi dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) ini semakin jelas kelihatan apabila mereka menyerang Dr Mahathir secara berjemaah. 

Anwar melawak jika beliau menjadi perdana menteri, Dr Mahathir akan “demam”.

Jenaka ini hanyalah pelecehan terhadap Dr Mahathir dan ini secara tidak langsung memperkukuhkan lagi naratif bahawa Anwar tidak mampu menangkis dakwaan itu dengan hujah yang lebih bernas. 
Begitu juga dengan Zahid yang turut memperlecehkan Dr Mahathir dengan menyifatkannya sebagai pakar “divert” untuk menutup kelemahan Pejuang dan GTA.

Nada ini sama dengan nada cikgunya yang hanya tahu memperlecehkan dakwaan Dr Mahathir tanpa memberi apa-apa hujah yang kuat untuk menangkis dakwaan serius ini. 

Anwar dan Zahid akan berpakat dan bekerjasama kerana mereka berdua sedang terdesak.

Zahid mahu mengelak daripada tuduhan skandalnya dan Anwar pula mahu mengelak daripada gagal menjadi perdana menteri. 

Zahid akan menggunakan Barisan Nasional (BN) untuk memancung Pejuang/GTA kerana kebanyakan kerusi ditandingi oleh Pejuang ialah kerusi Melayu manakala Anwar akan menggunakan Pakatan Harapan (PH) untuk membunuh Perikatan Nasional (PN) kerana ada meletakkan calonnya di kerusi campuran. 

Keganjilan kempen Anwar dan Zahid ini bukan suatu kebetulan tetapi suatu bentuk kesepakatan yang kini sudah terbongkar. 

Sifir ini telah dapat dibaca oleh rakyat. 

Oleh demikian, saya menyeru agar rakyat menolak Anwar dan Zahid kerana kedua-dua pemimpin ini sedang bekerjasama dalam gelap. 

Kebimbangan rakyat ialah BN yang diketuai oleh Zahid akan menang dan menjadi kerajaan dan jika Anwar menjadi perdana menteri, Zahid dan kuncu-kuncunya akan bebas. – 7 November, 2022.

* Mahdzir Ibrahim, 
timbalan ketua penerangan GTA.


WOIT

PERLU ADA

BUKTI

AMIN

KALAU  SENYAP

TAKDA APA APA

AMIN

KALAU NAFI 

ERTINYA ADA

KAH KAH KAH

AMIN

KHALAS

JANI DAN MANIFESTOMANIFESTO 

DAN JANJI

AMIN

KHALAS


Unknown commented on 
"BALA YANG DIMINTA 
ZAHID DAH. SAMPAI"

Satu persatu manifesto diumum, wow wow wow semua perkara baik, semua nya impian baik, mimpi baik, tak ada jahat, semua indah khabar dari rupa, semua nak jaga rakyat, kah kah kah indah khabar dari rupa, yang tukang baca teks disediakan oleh para penjilat, kah kah kah, semua elok molek terbaik lah, nak tipu juga, lepas raya nanti kata rakyat kena berkorban, kena ikat perut, kena usaha lebih, bayar cukai, bayar lebih supaya mereka senang lenang, kereta lebih mewah, rumah lebih mewah, elaun naik kah kah kah macam ini lah selalu berlaku, janji langit janji bintang, siap buat lagu lagu semarak rakyat undi mereka, apa pun hak undi di tangan sendiri, nak pilih mana terpulang, nak pilih calon mana terpulang, tapi ingat nasib anak cucu, nasib negara yang semakin tenat, semakin longgar, duit semakin jatuh, Bangla Nepal semakin banyak, Indonesia dah jadi sebahagian komuniti Satu Malaysia jangan risau pasti ada YB nanti untuk wakil Bangla Indonesia nanti kah kah kah

KJ WAJIB LAWAN ZAHID


KJ WAJIB 

LAWAN ZAHID

AMIN

KHALAS

cikminah commented on 
"DENGKI DENGAN 
MENANTU ABAH !!!"
Jika KJ menang di Sungei Buluh, KJ lah wira yang tak didendang. KJ patut cabar Zahid Hamidi jadi Presiden Umno. Jangan pandang rendah kpd kemungkinan KJ boleh mengalahkan Ramanan Ramakrishnan. Ini jika pengundi di Sungei Buluh akan mengundi berdasarkan CALON, bukan party. Berdasarkan CALON, mereka hanya melihat KJ sebagai calon yang berwibawa, berkebolehan, berdedikasi dan cool, tidak melenting jadi katak semata-mata kerana tidak dicalonkan di tempat selamat.

100 KERUSI DALAM TANGAN ANWAR IBRAHIM


100 KERUSI

DALAM TANGAN

ANWAR IBRAHIM

AMIN

Unknown commented on 
"PAKATAN 100 KERUSI 
DALAM TANGAN"

I got the numbers...kwang kwang kwang kalau Agong pun dia kelentong nih kan pulak B40...errr B40 nih bukan kelas bawah 40 % ya tapi Bingai 40 kali!

Unknown commented on
 "PAKATAN 100 KERUSI
 DALAM TANGAN"

100 kerusi dianggap adequate atau ada di kuwait? Atau temberang juga? Amin

KOSONGKAN KYIVTOK BANDAR KYIV

MINTA PENDUDUK

TINGGALKAN KYIV

KERANA 

TAKDA LETERIK

DAN AIR

AMIN

KEMAH BESAR DENGAN GEROMBOLAN

 

KEMAH BESAR

DGN GEROMBOLAN

KAH KAH KAH

AMIN 


Unknown commented on
 "RAFIZI BALING SPANA"

Kerajaan perpaduan la, khemah besar pembangkang untuk menang la, khemah besar dengan umno la....betoi la hang ni banyak sangat imajinasi....tapi tapi hang akan putaq kata congakan hang. Kahkahkah....

INDIA TAK SEKOLAH


KHAIRY AKAN

SELAMAT LAWAN

INDIA TAK SEKOLAH

TAPI ADA DUIT

AMIN


Unknown commented on
 "SALUT 
UNTUK RAFIZI"

Rafizi dengan Anwar sedang merancang untuk membiarkan Khairy menang ...

AMERIKA TUNDUK PADA VENEZUELA DULU VENEZUELA

JAHAT

KAH KAH KAH

SEKARANG KERANA

MINYAK JADI

NEGARA BAIK

AMIN

KHALAS

KERUSI MILIK TIAN CHUA


Pencabar percaya boleh menang di Batu kerana penyandang masih 'mentah', kata pemerhati


JUMLAH calon yang ramai bertanding di kerusi Parlimen Batu pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) adalah disebabkan mereka percaya kerusi itu goyah kerana penyandangnya kurang pengalaman dan masih mentah, kata pemerhati politik.

Pemerhati politik dan pengundi memberitahu The Malaysian Insight pencabar menganggap P Prabakaran terlalu “mentah dan baru” untuk mengendalikan kawasan pilihan raya bandar yang besar dan isu-isunya.

Mereka juga merujuk kepada ketegangan antara bekas ahli Parlimen PKR selama dua penggal, Tian Chua dan Prabakaran sebagai faktor utama parti politik lain menyasarkan kerusi itu.

Mereka menegaskan malah calon Bebas berasakan mereka mempunyai peluang yang lebih baik untuk mengatasi Prabakaran, yang memenangi kerusi itu sebagai calon Bebas pada pilihan raya umum lalu.

Ketika PRU14, penyandangnya ketika itu Tian Chua hilang kelayakan untuk bertanding. Bagaimanapun beliau dan PKR menyokong Prabakaran untuk memenangi kerusi itu dengan majoriti yang besar. Prabakaran, pelajar undang-undang dengan rekod sebagai ahli Parlimen termuda di negara ini, kemudian menyertai PKR.

Bagaimanapun sejak beberapa tahun kebelakangan ini hubungan antara Tian Chua dan Prabakaran semakin teruk, sekali gus turut menjejaskan Cabang PKR. Pada pemilihan parti awal tahun ini, Prabakaran menewaskan Tian Chua untuk menjadi ketua cabang.

Bagi PRU15, Batu akan menyaksikan persaingan 10 penjuru, termasuk Tian Chua bertanding sebagai calon Bebas.

Pengarah program Iman Research Badrul Hisyam Ismail dalam pada itu berkata, Tian Chua mungkin berasakan beliau adalah calon yang tepat bagi kerusi itu.

“Calon lain mungkin menganggap Prabakaran sasaran mudah kerana sebelum ini beliau menang selepas PKR menyokongnya sebagai calon berikutan kegagalan Tian Chua bertanding.

“Tian Chua sebaliknya berpendapat beliau adalah calon yang tepat kerana ia adalah kerusinya selama dua penggal dan beliau mempunyai penyokongnya di Batu.”

Tunku Mohar Tunku Mohd Mokhtar dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia berkata, Batu menarik ramai calon kerana menganggap Prabakaran seorang ahli politik “mentah”.

“Prabakaran nampaknya agak mentah dan kemenangan PRU14 beliau mungkin secara kebetulan kerana pencalonan Tian Chua ditolak.

“Batu adalah kawasan pilihan raya berbilang kaum dan mereka yang berharap mungkin berpendapat undi berpecah mungkin boleh meningkatkan peluang mereka,” katanya.

Ahli akademik Universiti Teknologi Malaysia, Dr Mazlan Ali berkata demografi di Batu juga menjadi faktor banyak pihak mahu bertanding di kerusi itu.

“Di kerusi bandar seperti Batu, saya rasa pengundi lebih terbuka dan tidak takut dengan perubahan. Bukan hanya kerana mereka fikir Prabakaran adalah sasaran mudah.

“Tetapi terlalu ramai calon hanya akan memecah undi. Mari kita lihat sama ada Tian Chua atau calon Bebas lain Siti Kassim boleh memberi saingan kepada PKR,” tegasnya.

Turut bersaing A Kohilan Pillay (Barisan Nasional-MIC), Azhar Yahya (Perikatan Nasional-PAS), Wan Azliana Wan Adnan (Gerakan Tanah Air-Pejuang), Nathan Pillai (Warisan) dan Mohd Zulkifli Abdul Fattah (Parti Rakyat Malaysia).

Selain peguam Siti Kassim, dua lagi wakil Bebas adalah pempengaruh media sosial Nur Fathiah Syazwana Shaharudin (Cleopatra) dan aktivis sosial Too Cheng Huat.

Batu mempunyai 113,863 pemilih berdaftar dengan sebahagian besar mereka adalah dalam kumpulan umur 21 hingga 49 tahun. – 7 November, 2022.

ADA SEMBILAN

BATU NISAN

KAH KAH KAH

BERPERANG

MEREBUT

SATU KERUSI

KAH KAH KAH

KERUSI MILIK

TIAN CHUA

AMIN

KHALAS

PERLIS AKAN JATUHPerlis bukan lagi kubu kuat Umno, kata penganalisis


PERLIS sudah tidak boleh lagi dianggap kubu kuat Umno selepas pergolakan dalaman susulan tindakan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Ahmad Zahid Hamidi menggugurkan dua tokoh utama parti negeri daripada bertanding pada pilihan raya umum ini, kata penganalisis.

Keadaan itu membuka kemungkinan untuk PAS menambah satu lagi negeri melalui Perikatan Nasional (PN), menjadi negeri kelima pernah ditadbirnya selepas Kelantan, Terengganu, Kedah, dan pada suatu masa, Perak.

Pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) ini, BN menggugurkan Shahidan Kassim dan Zahidi Zainol Abidin daripada bertanding semula mempertahankan kerusi parlimen masing-masing, Arau dan Padang Besar.

Shahidan kemudian dicalonkan oleh Perikatan Nasional (PN), yang diumumkan oleh Presiden PAS Abdul Hadi Awang kerana kerusi itu asalnya diagihkan untuk ditandingi oleh PAS bagi gabungan itu.

Zahidi pula bertanding sebagai calon bebas di dua kerusi, Parlimen Padang Besar dan kerusi negeri bawahnya Titi Tinggi.

Penganalisis politik Dr Mazlan Ali dari Universiti Teknologi Malaysia (UTM) melihat pengguguran dua nama besar dalam politik Umno di Perlis itu akan memberi kesan kepada BN.

“Sudah pasti akan ada kesan… Shahidan dan Zahidi pemimpin lama di Perlis. Mereka ini ada pengikut, jadi apabila tidak dicalon oleh parti dan mereka bertanding juga sudah pasti menimbulkan keadaan bahagi dalam kalangan penyokong,” katanya.

“Mereka yang tidak setuju dengan tindakan presiden Umno akan buat undi protes,” katanya.

Pengerusi PN Perlis Mohd Shukri Ramli baru-baru ini memberitahu The Malaysian Insight pengaruh Shahidan bukan hanya di Arau tetapi di seluruh negeri kerana pernah lama jadi menteri besar antara 1995 hingga 2008.

Mazlan melihat ada kemungkinan PN boleh muncul unggul di Perlis namun mengakui sukar membaca dan memahami kesetiaan ahli Umno sama ada kepada parti atau pemimpin.

“Susah kita nak jangka sebab ahli Umno ini umumnya setia kepada parti, kecuali kita lihat waktu Anwar Ibrahim dipecat (pada 1998)... dia bawa pengikut (keluar parti),” tambahnya.

Mazlan juga menarik perhatian kepada kejayaan Pakatan Harapan (PH) menang kerusi Parlimen Kangar pada PRU14, yang membayangkan pengaruh Umno sudah mula dipecahkan oleh pembangkang di Perlis.

Pada PRU14, BN menang dua daripada tiga kerusi parlimen, dan 10 daripada 15 kerusi parlimen di Perlis. Semua kerusi negeri itu bagaimanapun dimenangi dengan jumlah undi yang kecil.

Bawah Parlimen Padang Besar, misalnya, BN menang kerusi negeri Titi Gantung dengan hanya 142 undi atau 1.81% daripada keseluruhan undi. Di Pauh, bawah Parlimen Arau, BN juga menang dengan hanya 143 undi atau 1.57% majoriti.

PH menang tiga kerusi, dua daripadanya marginal sementara PAS menang dua kerusi dan kedua-duanya juga dengan majoriti tipis.

Berdasarkan pola sokongan sebelum ini, Umno menguasai Padang Besar manakala PKR kuat di Kangar sementara PAS ada pengaruh yang agak besar dan konsisten di Arau.

Kerusi DUN Sanglang bawah Parlimen Arau misalnya kekal dimenangi oleh PAS sejak 1999, biarpun bertahan dengan majoriti yang tipis setiap kali pilihan raya.

Sementara itu, pengarah eksekutif Ilham Center Hisomuddin Bakar berkata kemarahan penyokong Shahidan awal minggu lalu, selepas beliau tidak dicalonkan semula oleh BN, sedikit sebanyak cuba diredakan oleh tokoh muda Umno negeri Fathul Bari Mat Jahya.

“Dia cepat ‘counter’ keributan. Dia jadi wira pergi jumpa petugas bilik gerakan Shahidan dan pujuk semula,” katanya, menceritakan maklumat yang dikutip hasil tinjauan pasukan Ilham Center di lapangan.

Hisomuddin bersetuju ada kecenderungan dalam kalangan penyokong Shahidan untuk tidak mengundi Umno, namun ia masih lagi sukar dibaca.

Tinjauan pihaknya di lapangan mendapati kecenderungan itu tinggi dalam kalangan mereka yang bernaung bawah bekas menteri besar itu, atau istilahnya, kata beliau memetik pengundi yang ditemui di Arau, “orang yang makan atas tangan Shahidan”.

“Jumlah ini kita tidak tahu. Mereka ini sudah tukar baju, daripada BN kepada PN.

“Cuma yang jadi persoalan pada mereka, adakah Shahidan akan masuk PAS; kalau masuk PAS, mereka macam mana? Itu yang mereka tidak jelas,” katanya.

Hisomuddin juga berkata pengundi tegar BN dan Umno di Perlis berbelah bahagi untuk mengundi parti lain kerana selama ini tidak pernah mengundi parti lain.

“Ada responden beritahu kami, ‘saya ini kalau hendak pangkah lain daripada BN, nak kena selawat banyak kali tapi kalau tak keluar mengundi, ada kemungkinan’.

“Satu lagi masalah, pengundi Umno ini umumnya tiada masalah dengan PAS tetapi ada masalah dengan Bersatu,” katanya.

PN meletakkan sasaran menang sekurang-kurangnya sembilan daripada 15 kerusi dewan undangan negeri untuk membentuk sebuah kerajaan yang kukuh di Perlis.

Kemenangan yang selesa itu akan memudahkan PN menunaikan janji pilihan rayanya kepada rakyat, kata pengerusi PN Perlis Mohd Shukri Ramli, yang juga Yang di-Pertua PAS negeri.

Setiausaha Agung PN Hamzah Zainuddin sebelum ini berkata gabungan itu akan mencadangkan calon menteri besar dari PAS sekiranya berjaya menumbangkan BN di Perlis.

Ketua Bersatu Perlis Abu Bakar Hamzah menjelaskan PAS lebih lama bertapak di Perlis berbanding Bersatu dan parti Islam itu ada pengalaman luas untuk menguruskan hal ehwal negeri.

“Kita (Bersatu Perlis) anggap PAS sebagai ‘abang’ dan sedia memberi sokongan jika Menteri Besar Perlis nanti dilantik daripada wakil rakyat PAS,” katanya, seperti dipetik Bernama, baru-baru ini.

PAS bertanding sembilan kerusi negeri dan dua parlimen – Arau dan Padang Besar – sementara Bersatu meletakkan calon di enam kerusi negeri dan parlimen Kangar. – 7 November, 2022.

WOIT

SHAHIDAN BALL

LARI KE MANA?

KAH KAH KAH

SELUDUP MASUK

PARTI PELACUR

KAH KAH KAH

KALI INI

STRATIJI ZAHID

AKAN BAWA

GEROMBOLAN

 TERBARAI

AMIN

KHALAS

ANWAR JV DENGAN ZAHID

 

ANWAR JV DENGAN

ZAHID HAMIDI

AMIN

KHALAS


panglimo potaseh commented on 
"ANWAR - ZAHID 
KERJASAMA ?"

Kalau Abam JV dgn Ponorogo ..bilo monang Ponorogo kono Jil tak ..Azeez kono jil tak ..nanti Mamppadulong cam no pulak ..kahkahkah masok mulot rimau keluar bontot babi ..kahkahkah ..biar tak monang janji hensem ..biar tak lilit sorban tapi tak menchuri ..

PAGI YANG INDAH


PAGI INI

SELASA 8/11/2022

JAM 11.38

LANGIT BIRU

MATAHARI BERSINAR

PAGI YANG INDAH

AMINRAFIZI AKAN GAGALKAN PROJEK ANWAR


WOIT

MADEY TAK PERLU

RISAU

AMIN

RAFIZI  AKAN

SAILANG

AMIN

KHALAS