Sabtu, 2 Januari 2016

SATU DOLAR JADI LIMA RINGGIT

SATU DOLAR

AKHiRNYA

LiMA RiNGGiT
KOMENTAR
selagi kes 1MDB ada
selagi najib berkuasa
selagi rosmah berkuasa
ekonomi akan terus kacau
ini kerana suara pemodal
kapitalis dunia telah
didengarkan oleh akhbar
THE WALL STREET JOURNAL
kaum pemodal dunia 
tidak lagi yakin
dengan najib - PERRIODRinggit dijangka rendah minggu depan

Penurunan harga minyak mentah global jejaskan mata wang negara yang bergantung pada komoditi.


KAH KAH KAH
woit
lagi cepat najib diundurkan
lagi cepat malaysia selamat
lagi lama najib berkuasa
lagi rosak ekonomi malaysia
ini syarat ekonomi sekarang

BOLEH BLAH

-------------

ZIONIS TEMPATANFACE BOOK

Bertuah & Bangga jd pemimpin melayu-UMNO..

Kalau Najib dikatakan 'terserempak' dgn PM Israel baru2 ini, adakah pemimpin2 UMNO terdahulu juga terserempak dgn pemimpin2 tertinggi Israel lain juga ka !!!

Hurm.... Korang kalo tak suka seseorang tu lagi2 mereka yg telah bunuh umat yg seagama dgn kamu tiba-tiba terserempak korang nak sengih-sengih nak tegur tak ???

Inilah machai punya pendirian.. Kat Malaysia terpekik kata tolak Israel. Israel laknat... Tapi Bila 'terserempak' dgn penyangak BN Benjamin Netanyahu leh pulak dia bertegur bersalaman tersengih2...
-----------------

HEGEMONI AMERIKA MAKIN RETAKHEGEMONi

AMER
iKA

MAKiN RETAKIraq threatens Turkey with military action until all troops are withdrawn: While Iraq threatens Turkey with use of force over troops deployed in the country to support local units in fight against Daesh, PM Davutoglu called Iraqi PM Al-Abadi and told him that the threats of Daesh and PKK in the region need to be taken into consideration while assessing the situation

‘US and NATO operation in Afghanistan has failed’ – Russian president’s special envoy: The US and NATO mission in Afghanistan has been a complete failure, the Russian President’s special envoy for Afghanistan, Zamir Kabulov, told TASS, in evaluating the effectiveness of the International Security Assistance Force (ISAF) there.


Russia Bans Turkish Companies From Construction, Tourism, Services for State : Russia will prohibit Turkish companies from construction, tourism, the hotel business and services for state and municipal needs from January 1, the Russian government said in a resolution on Wednesday.

Putin Fights the War Party on All Fronts
The Obama administration still sticks to the Cold War 2.0 script on Russia.
By Pepe Escobar
December 30, 2015 "Information Clearing House" - "teleSUR" - Let’s talk about “Russian aggression.”The fight to the death in Moscow’s inner circles is really between the Eurasianists and the so-called Atlantic integrationists, a.k.a. the Western fifth column. The crux of the battle is arguably the Russian Central Bank and the Finance Ministry – where some key liberalcon monetarist players are remote-controlled by the usual suspects, the Masters of the Universe


-----------

SUSUN DAN ATUR TINDAKANREMBAT

DUIT PENCEN

PULAK


TAKL HABIS2

KES NAJIB


Najib Mana Duit RM4 Billion Kumpulan Wang Amanah Pencen


Saya sedia maklum dengan reaksi Ketua Pegawai Eksekutif 1MDB yang baru, Saudara Arulkanda Kandasamy yang menuduh kononnya pengkritik 1MDB hanya membuat spekulasi tanpa mengetahui fakta yang sebenarnya. Beliau juga dilaporkan berkata bahawa beliau telah benar-benar mengkaji pelaburan 1MDB dan yakin ia akan mendatangkan keuntungan.
Selama ini, masalah utama yang dihadapi oleh rakyat mengenai 1MDB adalah keengganan syarikat itu berterus terang dan melaporkan secara telus kepada Parlimen mengenai aktivitinya. Oleh kerana kurangnya maklumat mengenai pelaburan 1MDB itulah maka ahli-ahli Parlimen tidak ada pilihan lain kecuali membuat siasatan sendiri dan menanyakan soalan-soalan berkaitan di Parlimen dan media.
Apatah lagi hutang yang diambil oleh 1MDB sebahagiannya dijamin oleh kerajaan secara langsung atau tidak langsung. Keberhutangan 1MDB yang mencecah RM42 bilion (setakat laporan kewangan terakhir) akan mempunyai kesan besar kepada kedudukan kewangan negara dan industri kewangan/perbankan negara ini.
Oleh yang demikian, kenyataan Saudara Arulkanda itu adalah bongkak dan mengenepikan kebimbangan rakyat (termasuk dari kalangan pimpinan dan penyokong Barisan Nasional) yang munasabah mengenai 1MDB.
Memandangkan beliau begitu yakin dengan pelaburan 1MDB dan kononnya mempunyai fakta yang lengkap mengenainya, saya mendesak supaya CEO 1MDB ini mendedahkan semua maklumat dan fakta mengenai pinjaman RM4 bilion yang diambil oleh anak syarikat 1MDB, SRC International Sdn Bhd dari Kumpulan Wang Amanah Pencen (KWAP) dalam tahun 2011.
Pinjaman RM4 bilion dari KWAP yang dijamin oleh Kerajaan Persekutuan pada awalnya bertujuan untuk membeli syarikat perlombongan dari Mongolia bernama Gobi Coal & Energy untuk melabur di Mongolia seperti yang dilaporkan oleh akhbar The Business Times. Pelaburan itu dilaporkan tidak berlaku dan sehingga sekarang tidak diketahui bagi tujuan apakah RM4 bilion itu dibelanjakan.
Ini adalah ujian awal kepada kepimpinan Saudara Arulkanda di 1MDB untuk menilai apakah beliau akan berlaku telus dalam menangani soalan-soalan penting rakyat terhadap 1MDB. Jika beliau bersikap telus, beliau boleh menjelaskan bagaimanakah pinjaman RM4 bilion itu telah dibelanjakan setakat ini dan hasilnya kepada negara memandangkan itu adalah wang rakyat.
Jika tidak ada penjelasan yang memuaskan dari beliau dan pentadbiran Najib, saya akan mengatur supaya wakil-wakil pesara yang pencen mereka dicarum di dalam Kumpulan Wang Amanah Pekerja mengambil tindakan mahkamah terhadap 1MDB, KWAP dan Menteri Kewangan kerana dengan sewenang-wenangnya menggunakan wang pencen rakyat bagi pelaburan yang diragui.
RAFIZI RAMLI-------------

BAHAYA DARI CHINA
AKHiRNYA

TANAH 

MELAYU 

DiJUAL PADA

CHiNA

Mahfuz ‘puji’ tindakan jual tanah demi Najib, 1MDB

 | January 1, 2016
Pas 'memuji' tindakan 1MDB jual tanah untuk membayar hutang, yang menurut parti itu demi menyelamatkan Najib
PETALING JAYA: Tindakan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) menjual tanah untuk melangsaikan beban hutang, yang didakwa untuk menyelamatkan kedudukan Najib, ‘dipuji’.
Ahli Parlimen Pokok Sena, Mahfuz Omar dalam satu kenyataan media menyampaikan ucapan tahniah kepada syarikat pelaburan strategik itu dan Najib kerana berjaya mengurangkan hutang sebanyak RM40 bilion melalui pelan ‘rasionalisasi’ dalam tempoh enam bulan.
Bagaimanapun beliau menyindir, semua itu dilakukan melalui penjualan syarikat dan projek janakuasa Edra Energi dan yang terbaru, tanah projek Bandar Malaysia kepada syarikat, yang menurut Mahfuz, mempunyai kepentingan asing dari China.

KAH KAH KAH
woit
putar punya putar
china juga rembat
tanah melayu
putar punya putar
parti ketuanan melayu
jual tanah melayu 
pada china
kah kah kah
woit
apakah jho low ini
ajen china?
kah kah kah
sengaja sabotaj melayu?
kah kah kah
sengaja tipu melayu idup2
kah kah kah
kesian bani melayu
singapura pegi ke china
sekarang kuala lumpur
opwergi ke china
apa sudah jadi kepada
parti ketuanan melayu
sudah jadi parti 
barua china ke?
cakap AMANAH barua DAP
kah kah kah

TUAN CHiNA
----------------

APA KHABAR - SAJE TANYA
APA KHABAR


ADNAN YAACOB

APA KHABAR

MUKHRIZ MAHATHIR

SAJE TANYA

JANGAN MARAH


-------

AMANAH MAKIN MELEBAR

ANAK TiGA

PEMIMPiN PASAnak Nik Aziz sertai AMANAH

Salah seorang anak kepada bekas mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dikatakan telah menyertai Parti AMANAH Negara (AMANAH).
Dalam satu majlis makan malam anjuran parti itu malam tadi, Pengarah Komunikasi Amanah Kelantan Nordin Hussin mengumumkan Nik Omar Nik Aziz dilantik sebagai Pengerusi Panel Syariah AMANAH Kelantan.

TAHNIAH!
mujahid anak yusof rawa
faiz anak fadil nor
sekarang'
nik omar pulak
tahniah

SALUT--------------

ORANG PAHANG BANGUN MELAWANFACE BOOK


Hashim Bakar shared Penarik Beca's post.
8 hrs

---------------

JANGAN TAK PERCAYA

Ahmad Maslan pun boleh jadi PM, sindir Anina

" Ahmad Maslan boleh jadi perdana menteri jika anda hanya menjual tabung negara untuk membetulkan ekonomi negara," kata Anina, yang menjadi terkenal selepas menyaman Najib berhubung isu derma RM2.6 bilion

KAH KAH KAH

lu tak caya ke

lu ingat apa?

3.85 pointer la

KAH KAH KAH
---------------