Sabtu, 15 Julai 2017

PESTA ROTAN PUNGGUNG


PESTA 

ROTANG

BONTOT

Dari segi pozitib nye hokoman menibai bontot dikhalayak ramai boleh menjana peluang kojo dan pitih. Kelantan memerlukan lebih 100 ekor Tukang Tibai Bontot sepenuh masa ..tak masuk lagi penibai part tayim. Perusahaan ladang rotan akan diperluaskan.


JUAL TIKET

Permintaan ikan pari dijangka naik memancot sebab ekor ikan pari boleh dibuat alat menibai bontot. Upacara menibai boleh dikenakan tikit .. katakan bontot yg nak ditibai adalah milik girl yg cun melecun puteh melepak .. 

DALANG

STADIUM

tak ke penuh stadium Sultan Mohammad tu.. 40,000 tiket terjual ooo. Tahniah kerajaang Islang Kelantang .. ado otak jugok mu. on 
JANGAN BUAT SILAP
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 7/15/17

------------

SOKONGAN DARI LOKE YEW


SETIA?

SETIA MACAM

MANA?

CAWANGAN

MANA? 


Ahli setia Umno siap siaga menentang Dr Mahathir

MEREKA menyertai Umno ketika Dr Mahathir Mohamad menjadi presiden, melihat bagaimana perdana menteri paling lama berkhidmat itu menundukkan pengkritiknya dengan menggunakan sumber kerajaan bagi memastikan beliau kekal berkuasa.
Tetapi apabila Dr Mahathir meninggalkan Umno buat kali kedua pada Februari 2016, pemimpin akar umbinya tetap setia kepada parti, menyokong presiden Umno sekarang dan Najib yang berdepan serangan hebat daripada banyak pihak berikutan kegagalan 1Malaysia Development Berhad (1MDB
Ketua Pemuda Cawangan Jalan Loke Yew Suhaimi Abas pula berkata, Dr Mahathir banyak terhutang budi kepada Umno kerana Umnolah sebabnya beliau menjadi seorang pemimpin.
"Orang Umno beri banyak peluang kepadanya, jadi dia harus buat yang sama kepada Najib" kata lelaki berusia 43 tahun itu.
BIAR BETUL

CAWANGAN

LOKE YEW

KAH KAH KAH

BERAPA 

EKOR ADA

MELAYU 

DISITU 

KAH KAH KAH

INI MACAM

CAWANGAN 

PARTI PAS

DI  BUKIT

BINTANG


KAH KAH KAH-----------------

KAKI PUTAR ALAM
face book

Mufti tidak perlu nak ajar umat jumud dalam menilai agama, terutama ia masih dalam wacana ilmiah.
Tidak perlu nak lemahkan tahap akal umat dalam melihat keluasan Islam dan keterbukaan fiqh dalam kalangan Ulama-ulama muktabar.
Menampilkan keterbukaan tidak mengelirukan umat. Ekoran itu, umat tidak bermasalah dengan kekhilafan yang berlaku sejak sekian lama.
Yang menjadi masalah, apabila ada tokoh agama sengaja menghalang dari menampilkan keterbukaan yang pernah ditunjukkan oleh ulama-ulama muktabar.


Muhammad Shahimi Ariffin Hujah dan perbahasan mesti bersandarkan sumber yg sah. Since wanji dh nyatakan sumber knp perlu dipertikai lagi? Beliau pon belajar agama, adakah mufti sahaja layak bg pandangan? Korang yg pertikaikan latar belakang akademik wanji ni tahu ke pasal beliau?
LikeShow more reactions
Reply
1
8 hrs
Manage
Mohammad Alinor Abdul Kadir Fakta yang mengelirukan merupakan suatu kesalahan kepada manusia jumud, sebab fakta itu bukan ikutannya
LikeShow more reactions
Reply4 hrs
Manage
Fierozz Sasmes masyarakat keliru & akan terus keliru, kerana mereka tidak didedahkan dengan ilmu kepelbagaian fiqh dalam dunia Islam..

masyarakat keliru & akan terus keliru, jika agamawan terus menerus mengajar satu juzu' sahaja dari keluasan fiqh Islam dan membodoh
...See More


----------

TOK AJI NGOK LAGI BODOHBANGANG

BODOH

BEBAL


Gabungan Tun M-Anwar kerana kuasa, kata Mubarak

KUALA LUMPUR, 15 Julai — Gabungan Dr Mahathir Mohamad dan Anwar Ibrahim dalam barisan kepimpinan Pakatan Harapan (PH) menunjukkan dua pemimpin itu sanggup melakukan apa sahaja demi kuasa.
Presiden Majlis Bekas Wakil Rakyat Malaysia (Mubarak) Tuan Haji Abdul Aziz Rahman berkata Dr Mahathir dan Anwar yang sebelum ini merupakan musuh, kini bersatu demi melunaskan agenda mereka. 
“Kerana kuasa, mereka sanggup berbuat apa sahaja. Mereka hanya nak menang dan berkuasa malah sanggup buat apa sahaja.


WOIT TOKAJI

KAKI KEMUT

MEMANG NAK

DAPAT KUASA

TOK JI  INGAT

NAK CARI 

MAK JANDA 

GEMOK OTOK

MACAM RUPA

BIK MAMA?
---------------

USTAD AUDI BERCAKAP BENAR

USTAZ AUDI

BERCAKAP

BENAR LAGI

SAHEH TEPAT

PAS: Sebat wujud dalam Al-Quran, Zam Maidin yang kuno
 | July 13, 2017
Khairuddin Aman Razali berkata, Zainuddin sepatutnya mengkritik hukuman sebat Mahkamah Sivil yang menyakitkan badan berbanding hukuman sebat syariah yang bertujuan menimbulkan keinsafan kepada pelaku.


PETALING JAYA: PAS hari ini mempertahankan langkah kerajaan Kelantan pimpinan parti Islam itu meluluskan enakmen untuk pesalah syariah disebat di khalayak ramai, meskipun dibantah pelbagai pihak termasuk bekas menteri penerangan, Tan Sri Zainuddin Maidin.
Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Khairuddin Aman Razali menepis sindiran Zainuddin yang menyifatkan parti itu menggunakan cara kuno seperti dilaksanakan di Arab Saudi.
“Sebat di khalayak awam sebahagian bentuk hukuman yang wujud dalam Al-Quran, ia bukan hukuman kuno sepertimana kata Zainuddin, cuma otak Zainuddin yang masih kuno,” katanya kepada FMT

TIDAK ADA

DALAM QURAN

IALAH HUKUM

REMBAT BALAK

HUKUM AMBIL

DEDAK 90 JUTA

DAN HUKUM

NONTON 

PORN GERMAN

-----------------------------

BERSAMA KITA BANGUNAMERIKA NAK

TERAJANG

NAJIB
CILAKA USA

NAJIB INI

PEMIMPIN

ISLAM 

JUJUR WARAK

BABI USA

BABI 

GULING USA

BABI GORENG 

TEPONG USA

BABI 

TOMYAM USA

BABI 

SALAI USA

GILA BABI USA

BILA NAK BUAT

SATU 

MALAYSIA

MENUNGGU

KAH KAH KAH
---------------

TIBAI SAMPAI TERBARAI

TIBAI 

JANGAN

TAK TIBAI

ADA PELUANG

TERAJANG

Di mahkamah pun, Dr Mahathir serang Najib

PENGERUSI Pakatan Harapan Dr Mahathir Mohamad memberitahu Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini yang beliau mencuba untuk menggulingkan Perdana Menteri Najib Razak sejak 2014 hinggalah sekarang.
Beliau berkata demikian ketika disoal balas peguam defendan Jahaberdeen Mohamed Yunoos dalam perbicaraan kes saman fitnah difailkan anaknya Mukhriz terhadap setiausaha akhbar Najib, Tengku Sarifuddin Tengku Ahmad.
Dalam keterangannya, Dr Mahathir memberitahu mahkamah Najib yang mencemarkan imej Malaysia, bukan dirinya.
TIBAI SAMPAI

TERBARAI
----------------

SUARA SAEOKOR KANG KONG


SUARA 

SAEKOR

KANG KONG

Gabungan Anwar, Mahathir masih rapuh


SHAH ALAM – Gabungan di antara dua pemimpin hebat negara,  Dr Mahathir Mohamad dan  Anwar Ibrahim dalam Pakatan Harapan dilihat masih rapuh kerana perlu memerlukan masa yang panjang untuk mendapatkan kesepakatan.

Pensyarah Pusat Pengajian Antarabangsa Kolej Undang-undang, Kerajaan dan Pengajian Antarabangsa, Universiti Utara Malaysia (UUM), Prof Madya Dr Mohd Azizuddin Mohd Sani berkata, walaupun berpengalaman, namun mereka masih sukar untuk tewaskan BN.

“Kita melihat setiap parti politik dalam Pakatan Harapan mempunyai agenda tersendiri. Walaupun memberi cabaran kepada BN, tetapi ia masih rapuh. Dalam satu gabungan ada dua kepala, Anwar dan juga Mahathir. Niat penggabungan ini juga berbeza-beza. Ada yang mahu menjatuhkan BN, ada yang mahu menawan Putrajaya


WOIT KONG

BARU NAK

BERANCUK

KELENTIT PUN

TAK TAHU

CELAH MANA

KAH KAH KAH--------------------