Khamis, 18 September 2014

MENTERI BESAR BARU


KOMENTAR


jika azmin ali diterima
ertinya dipilih tanpa sokongan parti
krisis berterusan kerana azmin ada kes rasuah

jika ahli pas diterima
undi tak percaya akan berjalan
dun dibubar untuk pemilihan baru

jika wan azizah diterima
maka semua berjalan saperti biasa

jika dr idris di terima
ini diluar jangkaanKerajaan Selangor tidak kekal lama jika MB baharu daripada PAS, kata Mat Sabu


Kerajaan Pakatan Rakyat (PR) Selangor tidak akan bertahan lama sekiranya Sultan Sharafuddin Idris Shah memutuskan melantik menteri besar baharu daripada kalangan pemimpin PAS, kata Mohamad Sabu.

Timbalan presiden PAS itu berkata, pelantikan itu tentu tidak akan dipersetujui DAP dan PKR sementara PAS juga akan komited mempertahankan kerusi menteri besar itu sebagai milik PKR.


"Kalau DAP dan PKR tidak setuju daripada PAS (sebagai menteri besar), Selangor akan jadi kerajaan sementara," kata Mohamad yang ditemui pemberita di Batu Pahat, Johor selepas Muktamar Tahunan PAS ke-60 hari ini.

--------

TEKNIK TANGKAP JIN
FACE BOOK

Bagi Tulang Besi, kenyataan Harun Din ini adalah petanda bongkak dan sombongnya "ulama" dalam PAS.
Sudah tau mereka melakukan khianat dan dengki, mahu pula berlagak seolah mereka berada di pihak yang benar.
Padahal berjuta rakyat Malaysia nampak betapa jahatnya pengkhinatan segolongan "ulama" dalam PAS.
Nasihat saya pada HArun Din, bangkai gajah takkan boleh ditutup dgn daun nyiru.
Di zaman IT dan Internet ini, pembohongan dan pengkhianatan ulama dlm PAS akan terus diingat dan dicemuh oleh jutaan manusia di Malaysia ini.

INI JIN SHAMSUDIN

Haron Din: Kaji semula kerjasama dalam Pakatan

Timbalan Mursyidul Am PAS Datuk Haron Din menyeru agar Dewan Ulama PAS meneliti sama ada kerjasama politik dalam Pakatan Rakyat perlu diteruskan demi mengelakkan fitnah ke atas pemimpin utama parti Islam itu.

Berucap dalam Muktamar Dewan Ulama hari ini, Haron berkata "setiap hari ada fitnah" yang dilemparkan kepada Majlis Syura Ulama, presiden PAS dan semua anggota PAS.

OPERASI TANGKAP HANTU,PEKERJAAN YANG SIA-SIA

KUALA LUMPUR: Beberapa tokoh agama sependapat menyatakan perbuatan menangkap hantu atau keseronokan melihat perlakuan itu sebagai pekerjaan yang sangat sia-sia.

Bekas pensyarah Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) yang juga pengkaji kebudayaan Islam, Datuk Dr Amran Kasimin, berkata tiada guna manusia menghabiskan masa semata-mata untuk menangkap hantu atau melihat perbuatan itu.

“Buat apalah tangkap hantu. Itu semua mengarut. Secara ratio atau perbandingan, jumlah jin 99 kali ganda daripada jumlah manusia. Tiada gunanya tangkap hantu,” katanya..KAH KAH 

KAH


i rest my case
my lord

----------

NASIONALISMA SABAH SARAWAK BERKEMBANG

 61 2 0 71

 
FB

Pemisah’ Sabah perjelas kempen FB

KOTA KINABALU: Doris Jones, seorang aktivis dari Sabah yang kini tinggal di United Kingdom, menjelaskan bahawa dia mewujudkan kumpulan Sabah Sarawak Keluar Malaysia (SSKM) di Facebook untuk meningkatkan kesedaran di kalangan penduduk mengenai status wilayah ini dalam Malaysia dan melaksanakan kempen pendidikan.
“Kempen kami semakin berkembang sejak empat tahun lepas terutamanya di kalangan generasi muda dan telah diinstitusikan di bawah Kesatuan Sarawak Sabah – UK,” kata Doris dalam satu kenyataan.
“Warga tua juga kini mula bangkit dan kami berharap lebih ramai akan sedar bahawa Kerajaan Malaysia menyembunyikan kebenaran daripada mereka sejak 51 tahun yang lalu.”
Beliau berkata demikian sebagai mengulas kenyataan oleh polis Sabah bahawa mereka sedang memerhatikannya dan kini memburunya.
Salah satu matlamat kempennya adalah untuk bersuara menentang pencabulan hak-hak asasi manusia dengan merujuk secara khusus kepada akta drakonian Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) yang kini ramai menggesa supaya dikembalikan dan Akta Hasutan.
Beliau mengalu-alukan sebarang langkah oleh Kerajaan Malaysia Untuk membawanya ke Mahkamah di United Kingdom.
“Mereka boleh mengemukakan keterangan mereka di Mahkamah dan saya akan mencabarnya,” kata Doris mengesahkan bahawa tiada sesiapa menghubunginya setakat ini. “Kita tidak perlu takut pada kebenaran. Keadilan tidak boleh dinafikan.”
Dalam kenyataan ringkas beliau, Doris berkata dia dilahirkan di Sabah, Borneo Utara dan pernah bekerja dengan seorang akauntan dan seorang hakim Australia.
Bagaimanapun, dia tidak mendedahkan nama negara tempatnya bekerja.

I REST

 MY CASE

MY LORD
---------

FUKUSHIMA - SATU LEDAKAN NUKLEAR
LIHAT DAN AMATI KLIP INI
MARI BELAJAR
DARI KESILAPAN


Nuklear: Kerajaan belum ada kata putus
KUALA LUMPUR 17 Sept. - Kerajaan belum memutuskan sama ada untuk membina projek loji tenaga nuklear di Malaysia sejak cadangan perancangannya mula dibuat di bawah Program Transformasi Ekonomi (ETP) pada 2010 ekoran timbul perdebatan dalam masyarakat terutama apabila berlakunya tragedi gempa bumi di Fukushima, Jepun tiga tahun lalu.

Timbalan Ketua Pengarah Program Pembangunan Teknologi dan Penyelidikan Agensi Nuklear Malaysia (ANM), Ir. Dr. Muhd. Noor Muhd. Yunus berkata, bagaimanapun pihaknya bersama Perbadanan Tenaga Nuklear Malaysia (MNPC) dan Lembaga Pelesenan Tenaga Atom telah membuat persediaan sekiranya pembinaan loji tersebut dilaksanakan.


KOMENTAR

anak muda bersedia
dunia ini akhirnya
milik kamu
jika loji didirikan
turun ke jalan raya

najib sedang dipau 
oleh pemodal peranchis
kes  kapal selam scorpene
kes bunuh altantuya 
kini di mahkamah peranchis
beli loji nuklear peranchis
kes tutup
BISNES CUKONG TAK ADA CUKAIKUALA LUMPUR 17 Sept. - Persatuan Kebangsaan Teknologi Komunikasi Maklumat Malaysia (Pikom) berharap semua produk teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) dikecualikan daripada sebarang cukai bagi bajet 2015.

Pengerusi Pikom, Cheah Kok Hoong berkata, ia merupakan cadangan utama yang telah diserahkan kepada Kementerian Kewangan sejak dua bulan lalu untuk dipertimbangkan.

Katanya, ketika ini produk ICT berkenaan sememangnya diberi cukai kadar sifar.KAH KAH KAH

woit
ini bukti bisnes cukong
tak ada cukai
tapi rakyat 
semua kena cukai gst

mustahil tak faham
mustahil tak sedar

KAH KAH KAH
-----------

GST - GASAK SAMPAI TERBURAI
 GASAK 

SAMPAI 

TERBURAI


Kenaikan BR1M bukti kerajaan kongsi kekayaan, kata pemimpin Umno

18 Sep — Pemimpin Umno mempertahankan kadar Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang dinaikkan menjadi RM950 sebagai bukti Putrajaya berkongsi kekayaan bersama rakyat. Ahli Parlimen Kinabatangan  Bung Mokhtar Radin berkata kekayaan ekonomi negara perlu dikongsi…

KAH KAH KAH

woit
bagaiaman dengan cukai gst
cukai gst bukti
gerombolan ketuanan melayu
rembat duit rakyat

gst cukai menyusahkan
yang kaya tak kena cukai
yang miskin dikenakan cukai
ini makanya gerombolan
tipu 

KAH KAH KAH


INI JAWAPAN TEPAT


-------------

PEMBETULAN


PEMBETULAN 

Bro TT... terbalik tu. Tahafut al-Tahafut Ibn Rushd yang menjawab Tahafut al-Falasifah Imam al-Ghazali, bukan sebaliknya. Terima kasih. on BANGANG SANGAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/17/14
PEMBETULAN
al-ghazali baca tulisan ibn rushd? bukan ke masa ibn rushd lahir selepas al-ghazali mati... on BANGANG SANGAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/18/14


TERIMA KASEH-------------

BANYAKNYA JATUH BANGKRAP

EKSKLUSIF: Purata 68 individu muflis setiap hari

KUALA LUMPUR: Purata 68 individu diisytiharkan muflis setiap hari di negara ini, meningkat 13 peratus daripada 60 orang bankrap setiap hari, tahun lalu.
Statistik terkini Jabatan Insolvensi Malaysia (MdI) menunjukkan dari Januari hingga Jun lalu, seramai 12,381 individu sudah diisytiharkan muflis atas pelbagai sebab, sekali gus membayangkan isu kebankrapan yang semakin membelenggu sebilangan rakyat Malaysia.
KAH KAH KAH

woit 
satu tahun 24,820 orang
sepuluh tahun 248,200 orang
woit hebat
ini blum masuk hutang ptptn

KAH KAH KAH-------------